ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.12.09

Η Ευρώπη βάζει πάγο στην Τουρκία

erdogan-turkeyΆλλο ένα βήμα πίσω έκανε η Άγκυρα ως προς την ενταξιακή της πορεία προς τις Βρυξέλλες, καθώς όχι μόνο δεν είδε πράσινο φως, αλλά και της επισημάνθηκε η υποχρέωσή της να σνοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στους Ελληνοκύπριους.

Η Αγκυρα θεωρεί ότι οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι “άδικες” από τη στιγμή που η ΕΕ δεν σέβεται τη δέσμευσή της για την άρση του εμπάργκο επί της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου. “Είναι απολύτως άδικο να διατυπώνονται απαιτήσεις απέναντι στην Τουρκία ως προς το συμπληρωματικό πρωτόκολλο, τη στιγμή που η απόφαση η οποία ελήφθη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την άρση του εμπάργκο επί της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου δεν εφαρμόζεται στο σύνολό της”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του
τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο “πρωτόκολλο της Αγκυρας” δια του οποίου η Τουρκία δεσμεύθηκε το 2005 να επεκτείνει στα νέα μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Κυπριακή Δημοκρατία, τα ευεργετήματα της συμφωνίας Τελωνειακής Ενωσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και κυρίως την ελεύθερη πρόσβαση στα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Η τουρκική ανακοίνωση δίδεται στη δημοσιότητα μία ημέρα αφού η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την άρνηση της Αγκυρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κύπρο, χωρίς, ωστόσο, να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της, ώστε, σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες, να μην δυσαρεστήσει ακόμη περισσότερο έναν σημαντικό εταίρο της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε το 2006 να παγώσει οκτώ από τα 35 θεματικά κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, που άρχισαν το 2005, σε απάντηση της άρνησης της Τουρκίας να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Αγκυρας.

Η Κύπρος

Ικανοποίηση εξέφρασε η Κυπριακή κυβέρνηση για την κατάληξη των συζητήσεων στις Βρυξέλλες σχετικά με την αξιολόγηση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, αλλά οι αντιδράσεις μεταξύ των κομμάτων ήταν ανάμικτες, ακόμη και μεταξύ του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι «έχοντας υπόψη τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα», το αποτέλεσμα θεωρείται θετικό και βρίσκεται μέσα στους στόχους που είχε θέσει η Λευκωσία. Είπε, ειδικότερα, ότι στέλλονται ισχυρά πολιτικά μηνύματα για τον κρίσιμο ρόλο που έχει η Τουρκία για επίλυση του Κυπριακού. «Υπάρχουν επίσης ισχυρά πολιτικά μηνύματα και σε ότι αφορά στην υλοποίηση των υποχρεώσεων της Τουρκίας και την ομαλοποίηση των σχέσεών της με την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε πως το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τονίζει ότι θα παρακολουθείται στενά η πορεία της Τουρκίας και θα γίνει εκτίμηση στην επόμενη αναφορά τον Οκτώβριο του 2010. «Δηλαδή η Τουρκία έχει αυτό το διάστημα για να δείξει τη συμπεριφορά που πρέπει έναντι μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο κ. Στεφάνου. Όπως είπε, η απόφαση που λήφθηκε βρίσκεται στο πλαίσιο της γραμμής του Εθνικού Συμβουλίου, ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν μπορούσε να υπάρξει απόφαση για μέτρα εναντίον της Τουρκίας, η Κυπριακή Δημοκρατία θα επεφύλασσε το δικαίωμά της να ενεργήσει ανάλογα, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη όσο το δυνατό περισσότερων χωρών. «Αφού για τα μέτρα χρειαζόταν ομοφωνία και δεν μπορούσε να επιτευχθεί, διατηρήσαμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εγείρει θέματα και δεσμεύσαμε έξι κεφάλαια, θέτοντας συγκεκριμένους όρους για άνοιγμά τους. Στόχος μας δεν είναι να ανακόψουμε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, γι’ αυτό επιλέξαμε τακτική η οποία να εντείνει την πίεση στην Άγκυρα προκειμένου να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση της λύσης του Κυπριακού, όπως σαφέστατα καταγράφεται στα συμπεράσματα», είπε ο κ. Στεφάνου.-

τα πραγματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: