ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.5.10

Περί γελοιότητας διεθνών αναλυτών ...(ΕΚΛΑΣΕ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Ο DOW JONES)

Ακούσατε-ακούσατε..:
"αδιαθεσία και δέκατα παρουσίασε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την κατανάλωση ληγμένων θαλασσινών στο χθεσινό του γεύμα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο χρηματιστηριακός δείκτης Dow Jones να καταγράφει πτώση μεγαλύτερη των 15 ποσοστιαίων μονάδων και ο δείκτης S&P 500 να εμφανίζει απώλειες μεγαλύτερες του 17%.
Αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω πτώση των αξιών στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, στην περίπτωση που η θερμοκρασία του κ. Παπανδρέου δεν επανέλθει σύντομα στους 36,6 βαθμούς Κελσίου".

Αυτή είναι η μοναδική... είδηση που ακόμα δεν είχαμε την "τύχη" - απευχόμενοι κάθε αδιαθεσία του πρωθυπουργού της χώρας - να διαβάσουμε στα διεθνή ΜΜΕ και στις βαθυστόχαστες αναλύσεις επενδυτικών και άλλων οίκων, αναφορικά με τις ασύλληπτα απίθανες επιπτώσεις που εμφανίζεται να έχει στην παγκόσμια οικονομία η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα.
Η άκρατη κερδοσκοπία και απίστευτη ανικανότητα και υστεροβουλία της παγκόσμιας κοινότητας των μεγαλο-αναλυτών εξετέθη για μία ακόμα φορά την Πέμπτη, όταν - στην πραγματικότητα λόγω πιθανού τεχνικού λάθους στο σύστημα - η ευμεγέθης αρχική πτώση επιπέδου 9% των βασικών δεικτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αποδόθηκε από τους σοφούς αναλυτές στις... συνέπειες που ενδεχομένως θα έχει για την οικονομία των ΗΠΑ η κρίση στην Ελλάδα. Προφανώς, για τα "μεγάλα κεφάλια" του παγκόσμιου χρηματο-οικονομικού συστήματος δεν φαίνεται να έχει καμία απολύτως σημασία το γεγονός ότι, η Ελλάδα με ΑΕΠ περίπου 330 δισ. δολ. θα ήταν κάπως δύσκολο να επηρεάσει με τρόπο αξιόλογο - ακόμα και αν η οικονομία της καταστρεφόταν πλήρως - τη μεγαλύτερη επί Γης οικονομία με ΑΕΠ της τάξης των 14,26 τρισ. δολ. ή περίπου 43 φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο ελληνικό.
Πλέον, η Ελλάδα ενοχοποιείται δίχως δεύτερη σκέψη από αναλυτές, επενδυτικές τράπεζες και διεθνείς οίκους, για κάθε τι κακό και "στραβό" προκύπτει καθημερινά στην παγκόσμια οικονομία, "απολαμβάνοντας" μια άνευ προηγουμένου διεθνή επιρροή, που όχι μόνον ξεπερνά τα σύνορά της, αλλά εμφανίζεται ικανή να προκαλέσει αναταραχή σε πανίσχυρες χρηματιστηριακές και άλλες αγορές παγκοσμίου βεληνεκούς.
Αν αυτή η οικονομική - δήθεν - ισχύς της χώρας μας μπορούσε με μαγικό τρόπο να μετατραπεί σε πολιτική ισχύ, θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα επέτρεπε την άμεση επίλυση - ως δια μαγείας - όλων των ανοιχτών διεθνών πολιτικών ζητημάτων που "στοιχειώνουν" τον Ελληνισμό επί δεκαετίες.

Η γελοιότητα των χθεσινών ισχυρισμών των διεθνών μεγαλο-αναλυτών αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο, μετά την ανακάλυψη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission - SEC), ότι η μεγάλη αρχική πτώση στις αξίες της αμερικανικής κεφαλαιαγορά στο χθεσινό της "άνοιγμα" οφείλεται σε εσκεμμένες ή ακούσιες τοποθετήσεις μεγάλων εντολών πώλησης, που συμπαρέσυραν πτωτικά την αγορά της Νέας Υόρκης.
Η SEC ήδη διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για να διαπιστώσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να αποδώσει τυχόν ευθύνες.

Η δήθεν υπαιτιότητα της ελληνικής κρίσης - και της πιθανότητας "μετάδοσής" της στην υπόλοιπη ευρω-ζώνη - για την πτώση των τιμών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κατάφερε να διαγράψει σε λίγη ώρα κεφαλαιοποίηση ασύλληπτα μεγάλης αξίας, μεγαλύτερης του 1 τρισ. δολ.. Απόλυτος κερδοσκοπικός παροξυσμός και παραφροσύνη, που - εκτός του ότι χρήζει ψυχολογικής παρακολούθησης - αποδεικνύει την ανεπάρκεια των συστημάτων ελέγχου των αναλυτών, των διαπραγματευτών και των βουλών τους, στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου.

Ακόμα περισσότερο, η αποκάλυψη της γελοιότητας των ισχυρισμών ότι, η Ελλάδα δήθεν μπορεί - στην κατάστασή της - να προκαλέσει την κατάρρευση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ενισχύει τις φωνές εκείνων που ζητούν 'εδώ και τώρα' την επιβολή περιορισμών σε κάθε είδους καλοθελητές-αναλυτές - από επενδυτικές τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες ή διεθνείς οίκους αξιολόγησης - οι οποίοι τελικά φαίνεται να υπηρετούν μόνο το σκοπό της δημιουργίας χάους παντού, με το αζημίωτο.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που επιθυμούν οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, να βρίσκονται δηλαδή έρμαια στα χέρια νεαρών που βιάζονται να γίνουν πλούσιοι;

Ας είναι η δυσάρεστη και σχεδόν αδιέξοδη κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα μια μικρογραφία - και προειδοποίηση - των συνεπειών που δυνητικά θα μπορούσε να έχει στο παγκόσμιο χρηματο-οικονομικό σύστημα η ανεξέλεγκτη δράση των "πάνσοφων" μεγαλο-αναλυτών και των επιδιώξεών τους.
Για την ανατροπή και τον εξορθολογισμό της αφόρητης και απαράδεκτης αυτής ομηρίας των κρατών απέναντι στους κερδοσκόπους, απαιτείται ένας συνολικός επανασχεδιασμός της λειτουργίας των αγορών, στον οποίο αργά ή γρήγορα, θα συναινέσουν σταδιακά όλες οι μεγάλες χώρες. Άλλωστε, απεδείχθη ότι ούτε αυτές, οι ίδιες, δεν είναι επαρκώς προστατευμένες από συντονισμένες κερδοσκοπικές επιθέσεις, τις οποίες "υποθάλπουν" όταν δεν έχουν στόχο τις ίδιες..
Π.Κρυσταλάκος
greece-salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια: