ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.10.10

ΠΟΛΛΟΙ "ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ" ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!..( ΔΙΑΒΑΣΤΕ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)

Για να μην ξεχνιόμαστε, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ του 1981 ένα ενδιαφέρον κείμενο που φέρει την υπογραφή του υπουργού κ. Δ. Ρέππα.
"Εν όψει των αρχαιρεσιών εις τους φοιτητικούς συλλόγους, οι δια ζώσης αντεγκλήσεις μεταξύ των σπουδαστών και οι μέσω των εφημερίδων οξείαι ερωταπαντήσεις, δημιουργούν ατμόσφαιραν απτομένην της καταστάσεως απώλειας της φοιτητικής αξιοπρέπειας και κλίμα ασύμφορορον δια την φοιτητικήν υπόθεσιν. Αι διορισμέναι διοικήσεις, βαλλόμεναι πανταχόθεν, αντιδρούν δι' ανακοινώσεων - καυχησιολογιών και όχι δια της αποστοματικής πράγματι απαντήσεως των συνετών πράξεων, τας οποίας τους υποδεικνύει η λογική του δικαίου και το αίσθημα συνεπείας εις την εκτέλεσιν του έργου. Οι αντιδικούντες πρέπει ν' αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά την καθεστηκυίαν τάξιν εις τας φοιτικάς διοικήσεις όχι ανεχόμενοι συμβιβασμού αλλά προς γενικόν όφελος προσαρμοζόμενοι. Η ιδεολογία ενός εκάστου να παύση να δηλητηριάζη την συμπεριφορά του στον σπουδαστικόν χώρον, την στιγμήν που καυτά αναμένουν την λύσιν των πλείστα φοιτητικά αιτήματα. Ας σταματήσει ο θόρυβος απ' όπου κι άν προέρχεται, ώστε οι δημιουργοί του να μη χαρακτηρισθούν αξίες που σαν τους ποταμούς κάνουν μεγάλον θόρυβον, επειδή ακριβώς στερούνται βάθους."
Η επιστολή αυτή δημοσιεύθηκε αρχικώς στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στις 11 Νοεμβρίου 1972. Διαβάστε τώρα και τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, σε επιστολή την οποίαν απηύθυναν στην Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας όταν εγίνοντο τα μαγειρέματα για την επιλογή των υποψηφίων του κόμματος.
"Το κείμενο αφιερώνεται εξαιρετικά σ΄ όλους εκείνους που πέρασαν από την Ασφάλεια και την ΕΣΑ, βασανίστηκαν, αγωνίστηκαν για να δούν μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική και σοσιαλιστική.... Το κείμενον το υπογράφει ο Δ. Ρέππας τότε φοιτητής Οδοντιατρικής, σήμερα αναπληρωτής γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Αρκαδίας. Τί λένε άραγε για τα γραφόμενά του οι συναγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος και η ηγεσία του Κινήματος;"
Ι.Β.Π.
Φ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι τσάμπα μάγκες για λόγους προφανούς σκοπιμότητας, επαναφέρουν με τρόπο παραπλανητικό ένα θέμα για το οποίο έχουν δοθεί πλήρεις απαντήσεις.
Ο Δημήτρης Ρέππας διώχθηκε για τη στάση του στη δικτατορία. Άλλωστε, τη στάση του αυτή, οι συμφοιτητές του σε μια περίοδο υψηλής πολιτικοποίησης, όπως αυτή με την πτώση της δικτατορίας, τον εξέλεξαν Πρόεδρο στο Δ.Σ. του Συλλόγου της Οδοντιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ στις πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά τη δικτατορία με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ.
Η λάσπη έχει τα όριά της, ακόμη κι όταν μεταμφιέζεται σαν δήθεν πληροφόρηση.
Δ.Ι.Η - Σ.Γ.Χ.