ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.3.11

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ άλλες οικογένειες πιά..

Ειναι γνωστό το μοντέλο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε η χώρα μετά τον εμφύλιο.Μία χούφτα επιχειρηματιών και πολιτικών που έχτισαν ανενόχλητοι τις αυλές τους και έθεσαν κάτω από τον έλεγχό τους την οικονομική ,πολιτική και κοινωνική ζωή τού τόπου.Τμήματα μιάς διεθνούς πυραμίδας ώστε να αποτελούν τους τοπικούς εκφραστές της διεθνούς τάξης πραγμάτων, όπως αυτή έιχε διαμορφωθεί τότε, από τους νικητές αλλά και τους ηττημένους..
Τα χρόνια πέρασαν, τα πρόσωπα άλλαζαν,αλλά ο κορμός του μηχανισμού διαιώνησης της οικονομικής,πολιτικής και κοινωνικής εξουσίας παρέμενε ίδιος και πανίσχυρος.Τους Ανδρεάδηδες,Μποδοσάκηδες,Νιάρχους και Ωνάσηδες,διαδέχτηκαν οι Λάτσηδες, Βαρδινογιάννηδες,Κωστόπουλοι,Σάλλες και λοιποί γνωστοί σήμερα οικονομικοί παράγοντες.Μερικοί άλλοι,πατριάρχες της ελληνικής οικονομίας,παρέμειναν έχοντας μιά διαχρονικη παρουσία, αφού είχαν κάτω από τον έλεγχό τους τη λεγόμενη βαρειά βιομηχανία της χώρας.Τέτοιοι ήταν οι Αγγελόπουλοι και Στασινόπουλοι,οι λεγόμενοι χαλυβουργοί, για να μην αναφέρουμε τους μεγάλους τσιμεντάδες και τις πολυεθνικές..
Οικογένειες ολόκληρες που φτιάχτηκαν οικονομικά απο τα σχέδια Μάρσαλ της Αμερικής και τα διάφορα γνωστά πακέτα της ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαικής Ενωσης.Δηλαδή με τα χρήματα των αμερικάνων,ελλήνων και ευρωπαίων φορολογούμενων πολιτων.Οικογένειες ολόκληρες που πάνω από μισό αιώνα λυμαίνονται το μόχθο του κάτοικου αυτής της γής..

Οι απίστευτοι αυτοί επιχειρηματίες, μερικοί απο τους οποίους ντύθηκαν διαχρονικά και με διάφορους θρύλους και μύθους ώστε να προκαλούν το θαυμασμό και το δέος των πιό εύπιστων ομάδων του πληθυσμού προκειμένου να είναι αδιανόητη η αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους, δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν χωρίς την εθελοντική συμμετοχή μίας άλλης ομάδας συμπολιτών μας, ποιών άλλων;Των πολιτικών.

Πολύ νωρίς,στίς αρχές της δεκαετίας του 50,στη γνωστή οικογένεια Παπανδρέου της συμφωνίας της Βάρκιζας, ήλθε να προστεθεί ένα νέο όνομα, ανακάλυψη της γνωστής δέσποινας των τότε ανακτόρων, ο μετέπειτα ..εθνάρχης Καραμανλής.Λίγο αργότερα στην πολιτική παρέα της μετεμφυλιακής Ελλάδας έκανε την εμφάνισή του ο εφιάλτης των Παπανδρέου Μητσοτάκης, για να μενουν όλοι μαζί κοντά μας μέχρι σήμερα.

Οικογένειες ολόκληρες που πλαισιώθηκαν από τους πανταχού παρόντες πρόθυμους συμπατριώτες μας πολιτικούς δεύτερης βαθμίδας,προκειμένου να συγκροτήσουν τα κυρίαρχα πολιτικά τζάκια και να αποτελούν το πολιτικό προσωπικό των οικονομικών εξουσιαστών της χώρας.

Τα σκάνδαλα της Ζήμενς και του Βατοπεδίου που έδωσαν μία γεύση του τρόπου λειτουργίας του πολιτικο-οικονομικού συστήματος,δεν αποτελούν παρά την κορυφή της κορυφής του παγόβουνου που είναι κρυμένο μέσα στον ωκεανό της ελληνικής κοινωνίας.Αποτελεί πράγματι χαρακτηριστικό τρόπο κοινωνικής συγκρότησης ο σχηματισμός κυκλωμάτων -κατά τον παλαιο τραγουδοποιό - χωρίς να αποτελεί υπερβολή και ο ισχυρισμός άλλων ότι στην Ελλάδα την ιστορία τη γράφουν ..παρέες!

Μεσα στον ορυμαγδό των εξελίξων που κατατρώγουν την περίοδο αυτή τη σάρκα του τόπου, γεννήθηκε από τις ανάγκες των πολιτών μία ιδέα,μία επιθυμία ,μια κραυγή πρός τα έξω που επιτέλους φώναζε και έλεγε:Αρκετά με όλα τα παραπάνω.Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώνουμε όλους αυτούς άλλο.Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώνουμε τις ζημιές τους,αφού ποτέ δεν συμμετείχαμε στα κέρδη τους.Δεν είμαστε διατεθειμένοι να εξακολουθήσουμε να πληρώνουμε μία κρίση που αφορά αυτούς και που το κόστος της με θράσος βάζουν να το πληρώνουμε εμείς.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώνουμε εμείς το κόστος της ίδιας της ύπαρξης των οικονομικών και πολιτικών εξουσιαστών μας..

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !

Η κραυγή αυτή δεν βγαίνει απο τα σωθηκά κάποιων καλοβολεμένων κυρίων των βορείων προαστίων.Ούτε εκφράζει εμπνεύσεις που χαλαρά ήλθαν δίπλα από κάποια πισίνα η στο εσωτερικό κάποιας έπαυλης εκατοντάδων τετραγωνικών.
Είναι κατάθεση ψυχής χιλιάδων ανέργων,πονεμένων γονιών εργαζόμενων που δεν μπορούν πιά να στείλουν καν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο,πεινασμένων γιαγιάδων και παπούδων που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαί, κυνηγημένων οικογενειών που αρνήθηκαν να συνθηκολογήσουν με το σύστημα, απλών γειτόνων της διπλανής πόρτας που βλέπουν προσδοκιες μιας ζωής να γκρεμίζονται τη μέρα που μπαίνει λουκέτο στη μικρή τους επιχείρηση από την οποία μόλις επιβίωναν..Και τόσων άλλων πολιτών που οι ζωές τους βυθίζονται ραγδαία κάτω από το όριο της φτώχειας..


Ετσι γεννήθηκε το κίνημα για το οποίο όλοι μίλησαν πρόσφατα.Και πολλοί επιχείρησαν πρώτα να το οικιοποιηθούν  και μετά να το απαξιώσουν.Δεν πρόσεξαν τι ήταν και πώς γεννήθηκε.Δεν κατανόησαν ότι οι ιδέες δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός, δεν οικιοποιούνται από πρόσωπα,δεν φυλακίζονται μέσα σε κομματικά γραφεία, δεν αποτελούν αντικείμενο εκμετάλευσης για πολιτικές καριέρες.Οι ιδέες απολαμβάνουν το προνόμιο της ελευθερίας διακίνησής τους από όλους τους πολίτες,οι ιδέες εργάζονται για τη συνολική προκοπή των πολιτών,την απελευθέρωσή τους και τη συλλογική κοινωνική ευημερία μέσα από την ανατροπή των σχέσεων εκμετάλευσης μεταξύ των ανθρώπων.

Όσες παρέες κομματικές η οικογενειακές αποπειράθηκαν να υποκαταστήσουν την ελεύθερη λειτουργία της ιδέας του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην κοινωνία είδαν σύντομα το αποτέλεσμα του εγχειρήματος τους.Οι πολίτες διαθέτουν αισθητήριο,γυρίζουν την πλάτη σε κάθε είδους ιδιοτελή πολιτικάντικα τερτίπια και είναι έτοιμοι να δώσουν καθαρές μάχες στούς δρόμους,μάχες ακαπέλωτες,μάχες ζωής.
Οι πονεμένοι και οργισμένοι πολίτες θυμούνται πώς το σύστημα της οικογενειοκρατίας των βολεμένων και των λογικών της πολιτικής παρέας και των ημετέρων έχει οδηγήσει τις ζωές τους σε αδιέξοδα.Εχουν μνήμη και κρίση και λένε ξεκάθαρα:

Ως εδώ.- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  άλλες οικογένειες και άλλες παρέες πιά.

Και το εννοούν.



Γιώργος Κοσμόπουλος

πρόεδρος Αντιμονοπωλιακής Ενωσης STOPCARTEL
 
STOPCARTEL

Δεν υπάρχουν σχόλια: