ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.6.11

ΚΩΣ: ΕΔΩΣΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟ-ΕΚΔΟΤΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ 4,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Με την παροχή φορολογικής ενημερότητας στο γνωστό ξενοδόχο και εκδότη της εφημερίδας "Βραδυνή" Κώστα Μήτση ξεκίνησε ο δήμαρχος Κω και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Καϊσερλης, την εφαρμογή του συγκεκριμένου θεσμού που υπερψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή*. Κι αυτό την  ώρα που ο επιχειρηματίας οφείλει στο δήμο 4,5 εκ ευρώ! Το γεγονός που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στην περιοχή, αποκάλυψε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη ελπίδας» Νίκος Μυλωνάς, κατηγορώντας το δήμαρχο για εξυπηρέτηση ιδίων πολιτικών συμφερόντων, πάνω από το συμφέρον δήμου και δημοτών.

Μάλιστα, σχετική επιστολή** του προς το δήμαρχο έχει ήδη κοινοποίησει προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, το ΣΔΟΕ, την Εισαγγαλεία της Κω, τη Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αιγαίου, την ΚΕΔΚΕ και το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Μυλωνάς, η εταιρεία Mitsis Company ΑΕ, χρωστά μόνο στο πρώην δήμο Ηρακλειδών (που συνενώθηκε με την Κω) το συνολικό ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ σε τέλη. Πρόσθεσε δε ότι στόχος του δημάρχου, ήταν, πρώτον , «να σπάσει τις σχέσεις του Μήτση με τον (σ.σ.: πολιτικό) αντίπαλό του, τον κ. Κυρίτση, και αυτός είναι ένας καλός τρόπος να φανεί ποιος είναι το αφεντικό εδώ πέρα»...
Δεύτερον, «με αυτόν τον τρόπο, ο κ. δήμαρχος εγκλώβιζε και τον κ. Μήτση και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα γύρω από αυτήν την ιστορία σε μια λογική εξάρτησης από τον ίδιο».
Ο Νίκος Μυλωνάς ζήτησε την άρση της φορολογικής ενημερότητας που έδωσε ο Δήμος Κω στον επιχειρηματία, ώστε να μην μπορέσει να την χρησιμοποιήσει ως όπλο στη Δικαιοσύνη, καθώς η υπόθεση -όπως είπε- θα πάει στα δικαστήρια για τη διεκδίκηση των χρημάτων που χρωστά ο Κώστας Μήτσης.
Καίσερλης: Έχω κάνει άρση της ενημερότητας
Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο δήμαρχος έχει δηλώσει πως έχει κάνει άρση της ενημερότητας, αλλά προφασιζόμενος διάφορους λόγους δεν την έχει δώσει στη δημοσιότητα. Μετά από αυτό ο Ν. Μυλωνάς,  ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η χορήγησης βεβαίωσης άρσης δέσμευσης χορήγησης φορολογικής ενημερότητας στην εταιρεία Mitsis Company, μετά τη βεβαίωση χρεών πολλών ετών της επιχείρησης προς τον Δήμο Ηρακλειδών Κω, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα ένδικα μέσα εναντίον του επιχειρηματία.
Μάλιστα, όπως είπε, δε θα σύρει στη Δικαιοσύνη τον ίδιο το δήμαρχο, αλλά θα σταθεί αρωγός στο να διεκδικήσει από τον Κώστα Μήτση τα χρήματα που οφείλει στον πρώην δήμο Ηρακλειδών, αλλά και συνολικά στο νέο «καλλικράτειο» Δήμο Κω -ο Όμιλος Μήτση και οι τρεις επιχειρήσεις στο νησί χρωστούν 4,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως σημείωσε «δεν το βλέπω, λόγω των πολιτικών συμφερόντων».
Σε ό,τι αφορά τις πιθανές ποινικές ευθύνες πρώην δημοτικών αρχόντων αλλά και υπαλλήλων στον πρώην δήμο Ηρακλειδών για την υπόθεση, ο Νίκος Μυλωνάς απάντησε ότι «δεν μπορούμε να τις γνωρίζουμε αφού η Δικαιοσύνη έβαλε το θέμα στο ράφι».
Βομβαρδισμός εγγράφων Μυλωνά σε Καΐσερλη για Mitsis Company AE
**Προς κ. Δήμαρχο Κω
κοιν: υπ. Εσωτερικών και Οικονομίας, ΣΔΟΕ, Εισαγγελία Κω, ΚΕΔΚΕ, Αποκεντρωμένη κρατική περιφέρεια τμήμα Αιγαίου-τοπ. αυτοδιοίκησης, Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημοσίας Διοίκησης.
ΘΕΜΑ: για το θέμα της χορήγησης βεβαίωσης άρσης ''δέσμευσης χορήγησης φορολογικής ενημερότητας στην εταιρεία MITSIS COMPANY μετά την βεβαίωση χρεών πολλών ετών της επιχείρησης προς τον Δήμο Ηρακλειδών Κω''
κ. Δήμαρχε,
Το πρόβλημα για  μας, σχετικά με το παραπάνω θέμα, δεν είναι η απλή καταδίκη γεγονότων και εμπλεκόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων. Ήταν και είναι η χάραξη μιας πολιτικής για τα χρέη παρελθόντων ετών ΠΟΕ που προέρχονται κυρίως από μεγάλες επιχειρήσεις προς τον δήμο μας.
Είναι η επιδίωξη δημιουργίας συνθηκών ισονομίας, ισοτιμίας και διαφάνειας στις δημοτικές υποθέσεις στο νησί μας.
Αποφύγαμε την ευκολία της πολιτικής των αφορισμών. Μετά από πολλές συζητήσεις με αρμοδίους παράγοντες, υπηρεσίες και με πολίτες, σας καταθέτουμε την απάντηση μας, εκτιμώντας ότι έτσι βοηθάμε στην προσέγγιση σοβαρών ανοικτών πολιτικών ζητημάτων του νησιού μας. Έτσι σας απαντάμε σε αυτά που μας κατηγορήσατε δημόσια περί ''συκοφαντίας''.
πρώτο μέρος: η παραβίαση του νόμου από μέρους σας
Α. Στις 30-3-2011 κατά την διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού του 2011 καταθέσαμε ερώτημα που αφορούσε την πολιτική της παράταξης σας για τα χρέη παρελθόντων ετών και παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε γραπτώς:
  1. Ποια διαδικασία ακολουθείται όταν κάποιος θέλει να μπει σε ρύθμιση και να αρθεί η δέσμευση φορολογικής ενημερότητας που τον βαρύνει;
  2. Ποιος έχει την ευθύνη της αποδέσμευσης του βάρους ''δέσμευσης φορολογικής ενημερότητας''; Η υπηρεσία ή ο Δήμαρχος;
  3. Φημολογείται ότι μεγάλος επιχειρηματίας με πολλά χρέη προς τον δήμο μας που προκύπτουν από οφειλές δημοτικών τελών και προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών,  απηλλάγη πρόσφατα από την δέσμευση του βάρους φορολογικής ενημερότητας με δική σας βεβαίωση τακτοποίησης. Τι γνωρίζετε γι αυτό; Και καταλήγαμε στο ότι: ''θα περιμένουμε μέχρι 30-4-2011 όπως ορίζει ο νόμος (αρ.61 παρ.3 του Ν. 87Α/7-6-2011).
Β. Στις 12-4-2011  ζητήσαμε συνάντηση στο γραφείο σας για ενημέρωση, παρουσία και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για να μας δώσετε πληροφορίες και να εξηγήσετε τις ενέργειες σας.
Γ. Η συνάντηση έγινε στις 13-4-2011,όπου επιβεβαιώσατε τις φήμες και μας είπατε: '' υπάρχουν από το παρελθόν στοιχεία έξω-λογιστικής διαχείρισης δημοτικών εσόδων που ταλαιπωρούν τον επιχειρηματία, ο οποίος μας απέδειξε με στοιχεία ότι έχει πληρώσει τις οφειλές του και κακώς ταλαιπωρείται κλπ...Τα στοιχεία ενοχοποιούν πολιτικά πρόσωπα της περιόδου ...και πιο πολύ από όλα φέρνουν σε θέση απόλυσης δημοτικούς υπαλλήλους''. Μας ζητήσατε να είμαστε προσεκτικοί.
Δ. Στις 15-4-2011 με αίτηση μας στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ζητούσαμε:
1. την βεβαίωση  του Δημάρχου  2. την βεβαίωση  ή την γνωμάτευση της οικονομικής  υπηρεσίας του δήμου μας   3. την βεβαίωση ή την γνωμάτευση  της νομικής υπηρεσίας του  δήμου μας 4. την βεβαίωση ή  την γνωμάτευση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, που δικαιολογούν ή συνοδεύουν την απόφαση δημάρχου. Παρά το πέρας των ορίων απάντησης σας εκ του νόμου, απάντηση δεν πήραμε μέχρι σήμερα. Είναι προφανές ότι υπήρχαν κενά στην διαχείριση και γι αυτό δεν υπήρξε απάντηση
Ε. Στις 18-4-2011 στείλαμε με e mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας τις παρεμβάσεις μας για το θέμα και ερωτούσαμε: '' κ. Υπουργέ, μας είναι αδιανόητο στα πλαίσια της κοινωνικοοικονομικής περιόδου που διανύουμε, πως χωρίς ρύθμιση χρεών της εταιρείας προς τον Δήμο για χρέη 4,5 εκ. ευρώ, εν ενεργεία δήμαρχος, χωρίς εισηγήσεις των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, χωρίς να διασφαλίσει εγγράφως μια στοιχειώδη ρύθμιση των χρεών, να προχωρά στην ''διευκόλυνση του επιχειρηματία'' εν κρυπτώ από τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα του δήμου μας κι όλη αυτή η υπόθεση να περνά ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ;''
Στ. Στις 15-5-11 και 27-4-11 στείλαμε ηλεκτρονικά ερωτήματα σε υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και στο ΣΔΟΕ και στις 3-5-2011 στείλαμε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή στα υπ. Εσωτερικών και Οικονομίας το ίδια ερωτήματα για το θέμα και τις παρεμβάσεις μας και ζητούσαμε απαντήσεις.
Ζ. Στις 20-5-2011 παίρνουμε απάντηση από το υπουργείο οικονομικών που διαβιβάζει το ερώτημα στην Γενική Διεύθυνση οικονομικής επιθεώρησης  και κοινοποιεί τα έγγραφα στο υπουργείο εσωτερικών.
Η. Στις 30-5-2011 παίρνουμε απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών με το έγγραφο 20172/20-5-2011 που αναφέρει:
  1. '' η άρση δέσμευσης χορήγησης το  αποδεικτικού ενημερότητας γίνεται με νεώτερο έγγραφο της ταμειακής υπηρεσίας του ΟΤΑ (όχι απόφαση δημάρχου) που εχει στείλει το αρχικό έγγραφο για την δέσμευση και μόνο για τις προβλεπόμενες από την παρ. 4 περιπτώσεις'' σύμφωνα με ΚΥΑ 45081/1997/(ΦΕΚ 1029/24-11-97) του Ν.1882/1990/αρθ.26/παρ.6. (επισυνάπτεται)
  2. για την πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων στα αρχεία του Δήμου, μας έστειλε το έγγραφο α.π.1564/18-1-2011 (επισυνάπτεται) σύμφωνα με το οποίο έχουμε το δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία που σας ρωτούσαμε από 30-3-2011 και κακώς δεν πήραμε ακόμη απάντηση.
Μετά τα παραπάνω στοιχεία σας κατηγορούμε:
  1. για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας ως προς την άρση δέσμευσης χορήγησης το  αποδεικτικού ενημερότητας στη εταιρεία mitsis company AE βάσει της ΚΥΑ 45081/1997/(ΦΕΚ 1029/24-11-97) του Ν.1882/1990/αρθ.26/παρ.6.
  2. για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας για την πληροφόρηση δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων βάσει της υπουργικής απόφασης Υπ. Εσωτερικών α.π.1564/18-1-2011 και του Ν.87Α /7-6-20121/αρθρο 61/παρ.3.
  3. για υπέρβαση καθήκοντος  βάσει του Ν.87Α /7-6-20121/αρθρο 58 που αφορά πολιτικό παρεμβατισμό στην οικονομική δημοτική υπηρεσία που κατέλυσε την αυτονομία.
δεύτερο μέρος: η παραβίαση της λογικής από μέρους σας
κ. Δήμαρχε,
Συμφωνούμε με την χάραξη πολιτικής αντιμετώπισης των χρεών της Mitsis company AE.
Η εταιρεία αυτή που δραστηριοποιείται εδώ και 35 χρόνια στο νησί μας, εχει δημιουργήσει ένα κακό προηγούμενο με συστηματική εισφορο-διαφυγή και εισφορο-κλοπή απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αποτέλεσμα της αποικιοκρατικής αντίληψης της εταιρείας για τις δημοτικές υπηρεσίες και την υπερεκμετάλλευση των πόρων του νησιού μας, είναι τα τεράστια συσσωρευμένα χρέη στον Δήμο μας. Μετά από πολλές άκαρπες πιέσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Ηρακλειδών για πιστοποιημένα χρέη της περιόδου 1998-2010 ύψους 1,2 εκ ευρώ στα οποία δεν εμπεριέχονται οι προσαυξήσεις, τα τέλη παρεπιδημούνταν της τελευταίας τριετίας και χωρίς να εχει ενημερωθεί ο δήμος ως προς τον ακριβή αριθμό κλινών και επιφανειών του ξενοδοχειακού κολοσσού της στην Καρδάμαινα για τον σωστό καθορισμό των τελών. Τα τέλη καταλογίζονταν με βάσει τα στοιχεία του 1990  που αφορούσαν συνολική επιφάνεια 15.000μ2 ενώ μόνο η επέκταση του ξενοδοχείου το 1994 ήταν της τάξεως των 20.000 μ2 όπως προκύπτει επαγωγικά από την υποχρεωτική εισφορά γης στην τότε κοινότητα! Καταλαβαίνει κανείς την τεράστια εισφορο-κλοπή απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση! Η δημοτική αρχή υπό τον κ. Μπίλλη τέλος του 2010 παρά τις παρακλήσεις της να γίνει κάποιος συμβιβασμός και μπροστά στην αδιαφορία της χρεώστριας εταιρείας, προχώρησε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ στην δέσμευση της φορολογικής ενημερότητας. Η έρευνα που κάναμε στην Ρόδο, όπου η ίδια εταιρεία εκμεταλλεύεται ξενοδοχειακές μονάδες, απέδειξε ότι και εκεί οι απερχόμενες δημοτικές αρχές, προσπάθησαν να κλείσουν τις αντίστοιχες μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες χωρίς αποτέλεσμα και γι αυτό και εκεί έγινε η ανάλογη δέσμευση με αίτημα των αντιστοίχων δημοτικών αρχών! Υπήρξε λοιπόν για πρώτη φορά μια συνολική υπερτονική πίεση στην Mitsis company AE την οποία εσείς τορπιλίσατε με την εύκολη και περίεργη προσωπική σας πολιτική ενέργεια. Μια εταιρεία με συστηματική εισφοροδιαφυγή προς τον δήμο μας χρειάζεται αντιμετώπιση σοβαρή κι όχι όπως αυτή που εσείς κ. Δήμαρχε τολμήσατε να κάνετε.
Κακώς αποδεχτήκατε τις αιτιάσεις των εκπροσώπων της εταιρείας ότι δήθεν ''πρέπει να κλείσετε το θέμα γιατί ο επιχειρηματίας εχει στο χέρι πρώην Δήμαρχο και δημοτικούς υπαλλήλους με επιταγές που πληρώθηκαν στον δήμο και δεν συνυπολογιστήκαν ώστε να  μειωθεί το χρέους του μεγαλο-οφειλέτη''. Υπάρχει δικαιολογημένος αντίλογος. Τα ποσά της εξω-λογιστικής διαχείρισης αφορούν 2 περιπτώσεις. Η μία 370.000 ευρώ για χρέη από δημοτικά τέλη και η άλλη 217.000 ευρώ για χρέος από εισφορά σε χρήμα αντί γης για την επέκταση του ξενοδοχείου Mitsis company AE:
α) Ποσό 370.000 ευρώ. Με φωτοτυπίες επιταγών ύψους 370.000 ευρώ της περιόδου 1998-2000 με εντολή ''εμού του ιδίου'' του επιχειρηματία που δεν αποδεικνύεται ότι αφορούσαν συγκεκριμένες υποχρεώσεις τελών της εταιρείας προς τον δήμο, εκβιάζεται χρόνια τώρα ο Δήμος Ηρακλειδών. Με βάσει αυτές τις φωτοτυπίες δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της η εταιρεία πιέζοντας ''δήθεν''  να κλείσει το θέμα. Με αυτό τον εκβιασμό πιέζεται όλη η τοπική πολιτική και κοινωνική ζωή. Πρέπει το θέμα να κλείσει. Όχι κατ ανάγκην λαμβάνοντας την άποψη του επιχειρηματία ως απόλυτα ακριβή. Τα χρέη έχουν διαχρονική διάσταση. Τα συγκεκριμένα ποσά θα μπορούσαν να αφορούν άλλες εξυπηρετήσεις και δραστηριότητες. Το σημαντικότερο είναι ότι οι επιταγές αυτές αποτελούν έξω-λογιστική διαχείριση και για την ίδια την εταιρεία, η οποία δεν εχει από τον δήμο τα αναγκαιούντα παραστατικά που να αιτιολογούν την εκταμίευση τους και τα αντίστοιχα βεβαιωτικά είσπραξης από τα ταμεία της! Γι αυτό η εντολή ''εμού του ιδίου''  στις επιταγές. Θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να είναι ''μαύρα επιχειρηματικά χρήματα''. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί αυτές οι επιταγές να αποτελούν μοχλό άσκησης εκβιασμού για την υποταγή των πολιτικών προσώπων της εποχής, των υπαλλήλων και την πίεση προς την κοινωνίας μας από ένα ''διαπιστωμένο'' κακο-οφειλέτη του Δήμου μας! Αυτά τα χρήματα βεβαίως δεν μπορούν να παραγραφούν από τα βιβλία του Δήμου μας. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπουν στα ταμεία του Δήμου και αυτό είναι ένα σύνθετο οικονομικό και πολιτικό θέμα που δεν δικαιολογεί εύκολες αποφάσεις όπως η δική σας! Γι αυτό τα ανοικτό ζήτημα υπάρχουν τρόποι επίλυσης που προϋποθέτουν όμως μια συνολική διαπραγμάτευση και ένα τελικό διακανονισμό μεταξύ Δήμου και Mitsis company AE. Αυτό ήταν και είναι το πολιτικό σας καθήκον και όχι το ''κουκούλωμα'' της υπόθεσης που επιδιώξατε.
β) Ποσό 217.000 ευρώ. Για χρέος των 217.000 ευρώ που αφορά την μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα για μια από τις επεκτάσεις του ξενοδοχείου στην Καρδάμαινα, εχει μεταβιβαστεί επιφάνεια γης 21.642,00μ2  στην κοινότητα Καρδάμαινας από το 1994. Και το ζήτημα αυτό είναι ανοικτό κ. Δήμαρχε, και δεν δικαιολογεί την σπουδή σας να βοηθήσετε τον επιχειρηματία. Χωρίς να δείτε την κατάσταση στο κτηματολόγιο δεχτήκατε αμέσως την άποψη τους. Η έρευνα στο κτηματολόγιο δείχνει ότι έγινε μονομερής παραχώρηση της επιφάνειας αυτής. Είναι υποθηκευμένη σε διάφορες τράπεζες με τα ποσά όλων των υποθέσεων της Mitsis company AE. Απέχει από την θάλασσα 1000 μέτρα. Βρίσκεται σε ορεινό και δύσβατο σημείο στην πλαγιά του βουνού πολύ πιο πάνω από το ξενοδοχείο, σε περιοχή μη εκμεταλλεύσιμη από την κοινότητα! Είναι αναμενόμενο από ένα τόσο μεγάλο χρεοφειλέτη να έχουμε αυτή την προσβλητική συμπεριφορά στην κοινότητα Καρδάμαινας και έγινε εν αγνοία της τότε κοινοτικής αρχής και των μετέπειτα! Της μεταβίβασε ένα ''άχρηστο κομμάτι γης'' και επομένως καλά έκανε ο δήμος και χρέωσε την επιχείρηση με αυτή την οφειλή. Να γιατί έπρεπε να έχετε την άποψη των υπηρεσιών σας πριν σπεύδατε να συμβιβαστείτε! Να τρέξει η εταιρεία να αποδείξει ότι αυτό αντιστοιχεί σε αξία στην εισφορά γης, κι όχι να γίνεται δεκτό από σας ότι το χρέος αυτό εχει παραγραφεί και είναι άδικο για τον επιχειρηματία να εξακολουθεί να υπάρχει!.
τρίτο μέρος: η λογική διεξόδου
κ. Δήμαρχε,
Μας ενδιαφέρει να αρχίσει ο δήμος μας να διεκδικεί τα χρέη των ΠΟΕ των 17,5 εκ  που αποτελούν μοναδικό παράγοντα ενίσχυσης των δημοτικών εσόδων αυτή την εποχή της οικονομικής ύφεσης. Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι οι μόνες που έχουν κέρδη αυτή την περίοδο. Οι πολιτικές μείωσης της φορολογίας τους και τα κεφαλαιακά τους αποθέματα  και με τις μειώσεις των αμοιβών των εργαζομένων, τις καθιστούν ρυθμιστές των κοινωνικών εξελίξεων. Έχουμε ανάγκη των ''κουτσουρεμένων'' εισφορών των μεγάλων επιχειρήσεων περισσότερο από ποτέ προς τον Δήμο. Χρειάζεται όμως πολιτική απαιτήσεων, πιέσεων και στο τέλος και ...κάποιων συμβιβασμών.
Η υπόθεση με την Mitsis company AE πρέπει να πάει στην δικαιοσύνη και να διεκδικήσουμε αυτά τα ποσά. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Ταυτόχρονα με την δικαστική πίεση μπορούμε να διαπραγματευόμαστε την υπόθεση σε σχέση με τα συνολικά χρέη του ομίλου ΜΗΤΣΗ προς τον ενιαίο Δήμο Κω!
Θα δώσουμε ένα σενάριο μόνο από τα τόσα που υπάρχουν για το συμβιβαστικό κλείσιμο του ποσού των 370.000 της έξω-λογιστικής διαχείρισης για τον δήμο και για την επιχείρηση και των 270.000 της εισφοράς...της συμφοράς!!! Το χρέος των 370.000+217.000 ευρώ πρέπει να μπει στο ταμείο του δήμου μας. Η ''λαθροχειρία'' της Mitsis company AE. Με την εισφορά χρήμα αντί σε γη με την παραχώρηση μειωμένης αξίας γης δείχνει έναν τρόπο! Να δεχθούμε να παραχωρηθεί στο δήμο γη δίπλα στη ήδη δοθείσα επιφάνεια γης, άλλο τμήμα ανάλογης επιφάνειας που να δικαιολογεί το ποσό των 370.000. Εκεί στο θέμα της εκτίμησης της τιμής μονάδος μπορεί να γίνει ο συμβιβασμός.
Για να μην χάσει ο δήμος από την εσκεμμένη υπερτίμηση της γης που θα δεχτεί να παραχωρηθεί θα υπάρξει ένα διαχειριστικό σχέδιο. Η μεγάλη αυτή επικλινής επιφάνεια γης μπορεί να γίνει ένα μεγάλο πάρκο ηλιακής ενέργειας. Για την κατασκευή του μπορούμε να μιλήσουμε και με όρους συνεργασίας, συγχρηματοδότησης με την εταιρεία Mitsis company AE! Έτσι οι διαφορές και οι κακές σχέσεις με τον όμιλο ΜΗΤΣΗ μπορούν να μπουν σε μια νέα βάση, σαφώς καλύτερη από την σημερινή μίζερη γι όλους μας κατάσταση. Μίζερη για τα οικονομικά του δήμου αλλά και μίζερη για την ηθική υπόσταση του Ομίλου, που όλη η κοινωνία μας σήμερα, δικαιολογημένα, την κατηγορεί για χρόνια εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή. Σύμφωνα με δικούς μας υπολογισμούς τα συνολικά χρέη της εταιρείας στον δήμο μας και τις υπηρεσίες του ξεπερνούν τα 4,5 εκ ευρώ! και πρέπει να πλησιάσουμε την διαπραγμάτευση τους αυτή την κρίσιμη εποχή.
τέταρτο μέρος: η πολιτική αιτιολόγηση της πρακτικής σας
κ. Δήμαρχε,
προφανώς έχετε πέσει θύμα κακών συμβούλων ή κάνατε λάθος πολιτική επιλογή να έλθετε σε ένα συμβιβασμό που δεν ωφελεί την κοινωνία μας. Γι αυτό σας κατηγορήσαμε και σας κατηγορούμε. Γιατί αντί να εργαστείτε μαζί με τις υπηρεσίες και να φορμάρετε μια ΛΟΓΙΚΗ πρόταση συμβιβασμού, συμπεριφερθήκατε ως ''αυτοκράτορας'' υπεράνω των νόμων και της συγκλήτου!!!
Πιστεύουμε ότι πολιτικοί λόγοι σας οδήγησαν στην εν κρυπτώ συμφωνία.
Είναι γνωστές οι σχέσεις του μεγαλοεπιχειρηματία με τον πρώην Δήμαρχο κ. Κυρίτση και η κόντρα του μαζί σας για την άλλη προβληματική υπόθεση ΚΥΠΡΙΩΤΗ. Κάνατε την επιλογή γιατί έτσι εξυπηρετούνται οι πολιτικές σκοπιμότητες. Να ρίξετε γέφυρα επικοινωνίας με τον κ. Μήτση και να σπάσετε το βασικότερο πολιτικό δεσμού του προσωπικού σας πολιτικού αντιπάλου!!! Να γιατί συμπεριφερθήκατε με μια προκλητική αφέλεια που είναι παροιμιώδης για παλιό πολιτικό παράγοντα όπως εσείς! Παίξατε το παιγνίδι της διαπλοκής και της πολιτικής αιχμαλωσίας με τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά σε βάρος των συμφερόντων του τόπου μας.
Να γιατί αναγκαστήκατε να μας κατηγορήσετε για συκοφαντία στο δημοτικό συμβούλιο.
Μόνο που πίσω από τις λέξεις σας ήταν οι δικές σας σκοπιμότητες.
Σας ζητούμε:
Να δώσετε στην δημοσιότητα τα στοιχεία που ζητήσαμε της υπόθεσης Mitsis company AE.
Να ανακαλέσετε δημόσια την εντολή άρσης της δέσμευσης φορολογικής ενημερότητας στην Mitsis company AE.
Να ζητήσετε συγγνώμη από τις υπηρεσίες που φέρατε σε δύσκολη θέση, από τους δημότες για τα ψεύδη σας και από την επιχείρηση για τις πρόχειρες επιλογές σας.
Να χαράξετε ένα σχέδιο επίλυσης της υπόθεσης με όρους λογικής κι όχι πολιτικής σκοπιμότητας.
Θα χειροκροτήσουμε  μια τέτοια προσπάθεια.
Για την Συμπαράταξη Ελπίδας
Ν. Μυλωνάς
Ακολουθούν συνημμένα όλα τα σχετικά έγγραφα ( τα οποία έχουν δημοσιευθεί...)
1. ερωτημα ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ σε προυπολογισμο
3.ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ
4. ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ
6. ΔΟΥ ΚΩ
7. archkoΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
8. arxikoΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
11. ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
10. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
απαντηση υπουργειου Α.Π.20172
2. ΘΕΜΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ
5. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΔΟΕ
9. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Με πληροφορίες από το aegeanews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: