ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.12.13

Σε λεπτό στρώμα πάγου με την τρόικα Υποχωρούν στους πλειστηριασμούς, αλλά όχι στο δημοσιονομικό, ΦΠΑ στην εστίαση

Σε λεπτό στρώμα πάγου με την τρόικα 
Αν και στην ατμόσφαιρα υπάρχει μια αύρα αισιοδοξίας και το σκηνικό δεν μυρίζει μπαρούτι, όπως πριν από μερικές ημέρες, εν τούτοις οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα κινούνται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Το σημείο των πλειστηριασμών που δείχνει να κλείνει αντιπροσωπεύει κίνηση καλής θέλησης και πολιτκής σύνεσης από μέρους των δανειστών. Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι αλλάζει πλέον επικοινωνιακή πολιτική κατεβάζοντας τον πήχυ των προσδοκιών και εστιάζοντας στην ανάδειξη της σκληρής βήμα, βήμα προσέγγισης.
Μετά από καιρό τα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας δείχνουν να κρατούν μικρό καλάθι, με τον Γιάννη Στουρνάρα να μιλά με την ίδια γλώσσα στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.
Ο στόχος της αλλαγής στάσης είναι διττός, αφενός προετοιμάζεται το έδαφος για επίπονους συμβιβασμούς ώστε να κερδίσουν κάποιες μάχες και να συνθηκολογήσουν σε άλλες, αφετέρου χτίζεται εξα αρχής κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης με τους εκπροσώπους της τρόικας οι οποίοι είχαν δηλώσει ενόχληση από τους μέχρι τώρα επικοινωνιακούς χειρισμούς.
Δε λείπουν βέβαια και τα... μαχαιρώματα, συντροφικά πάντα, με στελέχη του ΥΠΟΙΚ να κάνουν λόγο για επίσκεψη "υποχρέωσης" μετά από τα διαβήματα και τις πολιτικές πιέσεις.
Τα ανοιχτά μέτωπα
Η τρόικα δείχνει τα δόντια της στο ζήτημα του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού, καθώς από τη μια το ΔΝΤ επιμένει στο σενάριο της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ η Κομισιόν αναζητά φόρμουλα για να καταστεί εξυπηρετήσιμο. Και στις δυο περιπτώσεις απαιτούνται πρόσθετα κεφάλαια ή τουλάχιστον αναθεώρηση δανειακών συμβάσεων.
Σε αυτό το σημείο η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή να μην υπογραφεί νέο Μνημόνιο, η Κομισιόν όμως εμμένει στην ανάγκη νέων συμβάσεων, εγείροντας πρόσθετες απαιτήσεις.
Το ζήμτημα του δημοσιονομικού κενού αν και αναμένεται να επιλυθεί σε βάθος χρόνου παραμένει φλέγον καθώς ακόμα και με τις μετριοπαθείς προβλέψεις το χρέος δεν κρίνεται εξυπηρετήσιμο χωρίς τη δόση των 4,9 δισ. του Δεκεμβρίου. Υπ αυτή τη συνθήκη το ΔΝΤ δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκταμίευση της δικής του συμμετοχής και συνεπώς ανακύπτει και πρόσθετο χρηματοδικό κενό.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τον Απρίλιο η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει ομόλογα που λήγουν ύψους 5,6 δισ., τα οποία δεν θα μπορέσει να καλύψει χωρίς τη δόση των 4,9 δισ. του Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα επιμένει ότι το νέο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα φέρει λιγότερα έσοδα στο κράτος κατά 400 εκατ. ευρώ. Η ελληνική πλευρά αποδέχεται ότι το «κενό» είναι 200 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα καλυφθεί από την αντίστοιχη περικοπή των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Επίσης, υποστηρίζει ότι ο δείκτης εισπραξιμότητας των φόρων στα ακίνητα έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και εκτιμά ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2014, καλύπτοντας το «κενό» των υπόλοιπων 200 εκατ. ευρώ.
Η τρόικα αντιδρά σθεναρά στην περικοπή του ήδη ισχνού ΠΔΕ, καθώς αν από τα 700 εκατ. της ελληνικής συμμτοχής περικοπούν τα 200 εκατ. τότε μεταβάλλονται άρδην και οι δημοσιονομικοί-αναπτυξιακοί πολλαπλαασιαστές και αλλάζει το αναπτυξιακό αποτέλεσμα. Συνεπώς αλλάζουν και οι προβλέψεις για το χρέος και χρειάζονται νέες μελέτες βιωσιμότητας και εξυπηρέτησης.
Το... μαθηματικά του ΥΠΟΙΚ δείχνουν ότι: το ποσό που θα βεβαιωθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων το 2014 θα ανέλθει στα 3,28 δισ. ευρώ, ενώ στα δημόσια ταμεία αναμένεται να εισρεύσουν περί τα 2,65 δισ. ευρώ.
Ο δείκτης εισπραξιμότητας θα διαμορφωθεί στο 76%. Επί του θέματος αυτού γίνονται «τεχνικές συζητήσεις» μεταξύ των δύο πλευρών, όπως αναφέρει αρμόδιο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.
Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στην εστίαση, τρόικα και οικονομικό επιτελείο εξετάζουν σε τεχνικό επίπεδο τις επιπτώσεις από τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο συντελεστής 13% θα πρέπει να παραμείνει, ενώ η τρόικα θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει δημοσιονομική «τρύπα» 200-300 εκατ. ευρώ. Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αντιπροτείνει κάποιο ισοδύναμο μέτρο για την κάλυψη του κενού αυτού και το θέμα συζητείται σε τεχνικό επίπεδο.
Ανοιχτό παραμένει και το θέμα των ΕΑΣ, το οποίο μαζί με τον ΦΠΑ στην εστίαση, τον φόρο ακινήτων και το φόρο υπεραξίας στο Χρηματιστήριο χρησιμοποιούνται ως... μπαλαντέρ στη συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: