ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.12.13

Αριστερό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματικό ή ψεύτικο;


lafazanis Η μοναδική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου». Όμως τι θα γίνει αν οι εταίροι φερθούν στον Τσίπρα, όπως φέρθηκαν στον Παπανδρέου (μόλις προανήγγειλε το γνωστό δημοψήφισμα που πανικόβαλε τις ντόπιες και ευρωπαϊκές ελίτ;), όπου Μέρκελ και Σαρκοζί στην ουσία τον διέταξαν «Όχι δημοψήφισμα για το μνημόνιο, αλλά δημοψήφισμα για παραμονή ή έξοδο από το ευρώ».
Αν λοιπόν οι εταίροι πουν στον Τσίπρα «Καμία διαπραγμάτευση για το μνημόνιο. Είτε θα εκτελέσετε ό,τι ακριβώς λέει το μνημόνιο είτε θα φύγετε από το ευρώ» τι θα γίνει τότε; δεν πρέπει εμείς οι πολίτες να ξέρουμε; Ναι μεν δεν μπορούν να μας πετάξουν μονομερώς από το ευρώ, αλλά μπορούν άνετα να κόψουν τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, οπότε η μόνη λύση θα είναι η έξοδος από το ευρώ. Τι θα κάνει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ τότε; 
Αφού υποτίθεται πως είναι σοβαρή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν σκληρή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, γιατί λοιπόν δεν υιοθετεί ως εναλλακτική λύση τη θέση Λαφαζάνη την έξοδο από το ευρώ, σε περίπτωση απόρριψης της πρότασής του; Γιατί απορρίπτει εκ προοιμίου αυτή τη θέση;
Η κάθετη απόρριψη της θέσης Λαφαζάνη, αποδεικνύει και στον πλέον αφελή, ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πραγματικά σκοπό να συγκρουστεί με τους εταίρους σε τέτοιο σημείο που μπορεί να σημάνει την έξοδο από το ευρώ. Απλά θέλει τη νομή της εξουσίας στη θέση της ΝΔ και επομένως παίζεται πολιτικό θέατρο με τις δήθεν διαφωνίες του αριστερού ρεύματος. Ένα θέατρο, προκειμένου να απορροφά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνική δυσφορία και να μην επιτρέπει να αναπτυχθούν κόμματα που επενδύουν πολιτικά στο εθνικό νόμισμα, τα οποία θα του αφαιρούσαν ψήφους.
Αν όμως η θέση Λαφαζάνη είναι πραγματική, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα. Μόλις ανέλθει στην εξουσία, είτε θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κοπεί στα δύο, δεδομένου ότι την άποψη Λαφαζάνη φέρεται να στηρίζει το 30% του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός και εάν η νομή της εξουσίας αμβλύνει τις ανησυχίες για το νόμισμα στην αριστερή πλατφόρμα. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ξεκάθαρος και να μην κρύβεται από το λαό. Ο λαός έχει το απόλυτο δικαίωμα να γνωρίζει πριν την κάλπη. Ευρώ πάση θυσία ή καμία ανοχή;
Πέτρος  Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: