ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.12.13

«Αντάρτικο» Παπανδρεϊκών στο ΠΑΣΟΚ, πρέσινγκ σε Βενιζέλο

 «Αντάρτικο» Παπανδρεϊκών στο ΠΑΣΟΚ, πρέσινγκ σε Βενιζέλο
Ως κίνηση εσωτερικής αμφισβήτησης του Ευ. Βενιζέλου και των επιλογών της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύεται η πρωτοβουλία κορυφαίων στελεχών και τριών βουλευτών του, οι οποίοι με κοινή επιστολ'ή πρός τον πρόεδρο του κόμματος ζήτησαν να συγκληθεί εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή. Πολλοί από τους υπογράφοντες είναι καταγεγραμμένοι ως "παπανδρεϊκοί", κι αυτό είναι που προσδίδει βαρύνουσα σημασία στην συλλογική πρωτοβουλία.
Την επιστολή υπογράφουν 11 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εκ των οποίων 3 είναι βουλευτές. Προσφωνώντας τον κ. Βενιζέλο «σύντροφε Πρόεδρε», του ζητούν  να συγκαλέσει την ΚΕ, προκειμένου «να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της χώρας». Οπως επισημαίνουν,  «οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «παπανδρεϊκοί» και άλλα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, σκοπεύουν να εκφράσουν τη διαφωνία τους για την ακολουθούμενη γραμμή σύμπλευσης του κ. Βενιζέλου με τον Αντ. Σαμαρά και τη ΝΔ σε όλα τα βασικά ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής.  Θα θέσουν επίσης θέμα ουσιαστικότερης και ενεργού συμετοχης του ΠΑΣΟΚ στις διεργασίες για την ανασύνθεσης του κεντροαριστερού πολιτικού χώρου.
Οι υπογράφοντες θεωρούν ότι λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση έχε περιορισθεί σε ρόλο παρατηρητή των εξελίξεων στην κεντροαριστερά, κινδυνεύοντας να μείνει στο περιθώριο.
Με την πρωτοβουλία τους επιδιώκουν να ασκήσουν πίεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ώστε το θέμα των συνεργασιών να συζητηθεί  στα κορυφαία κομματικά όργανα και να ληφθούν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την κομματική ηγεσία.
Η επιστολή αιφνιδίασε το επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου, το οποίο σχεδίαζε να συγκαλέσει την Κεντρική   Επιτροπή το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου. Οι πρώτες αντιδράσεις ανμένονται την Παρασκευή. Θεωρείται βέβαια ότι θα υπάρξουν "τριγμοί" στον κομματικό μηχανσιμό και η επιστολή θα αποτελέσει το έναυσμα για έντονες διεργασίες.
Τα μέλη της ΚΠΕ που την την υπογράφουν  είναι οι:
Κελεπούρης Ανδρέας
Κίτσιος Βασίλης
Μακρυπίδης Ανδρέας
Μωραΐτης Θάνος
Ντόλιος Γιώργος
Ξεκαλάκης Στέφανος
Όθωνας Μανώλης
Παπαθανάση Αφροδίτη
Πεταλωτής Γιώργος
Σαχινίδης Φίλιππος
Τάτσης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: