ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.2.14

ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ...Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


«Προφανούς συμπλήρωσης, ως προς τα τεχνικά και μαθηματικά του στοιχεία, χρήζει το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» για τις γερμανικές οφειλές, σύμφωνα με όσα δήλωσε, σήμερα στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ανάφερε ότι «η δικονομική λύση που προτάσσει το πόρισμα δεν είναι μια λύση που ο ίδιος θα συνιστούσε στην Ελληνική Δημοκρατία».

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε αρχικά την ικανοποίηση και ευαρέσκειά του προς την Ομάδα Εργασίας του ΝΣΚ γιατί μετά από πολύμηνη και συστηματική εργασία, υπέβαλε το πόρισμά της.


Όπως όμως εξήγησε, αφού το μελέτησε έκρινε ότι πρέπει το ΝΣΚ να τοποθετηθεί επισήμως, όχι με πόρισμα ομάδας εργασίας, που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον νόμο για τη λειτουργία του ΝΣΚ, αλλά με γνώμη της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την τηρητέα πορεία της υπόθεσης. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επίσης τους βουλευτές ότι «παρακάλεσε» το ΝΣΚ, μέσω των εισηγητών που θα ορίσει στην Ολομέλεια, να συνεργαστεί ξανά πιο πρακτικά και συγκεκριμένα με την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ορίσει αριθμητικά, τεχνικά, χρηματοοικονομικά τις τυχόν αξιώσεις.

Αν και ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το περιεχόμενο του πορίσματος καλύπτεται από τον χαρακτηρισμό του ως απορρήτου, έδωσε το στίγμα του στους βουλευτές με μια «πιο αφηρημένη, αλλά αντιληπτή περιγραφή». Ειδικότερα, είπε ότι «πρέπει να μας πει το αρμόδιο κρατικό όργανο αν έχουμε αξιώσεις που είναι ενεργές, αν αυτές προσδιορίζονται, αν είναι ορισμένες, δηλαδή, και διεκδικήσιμες, και να δούμε αν έχουμε δικονομικό πλαίσιο προκειμένου να προβάλουμε αξιώσεις, αν υπάρχει δηλαδή αρμόδιο δικαστήριο που θα μπορούσε να επιληφθεί». 

Ο υπουργός Εξωτερικών προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι «το πόρισμα έχει ανάγκη προφανούς συμπλήρωσης, σε σχέση με τα τεχνικά και μαθηματικά του στοιχεία, γιατί αυτά δεν κρίνονται επαρκή». Κατά δε τη δικονομική του διάσταση, είπε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει την Ολομέλεια του ΝΣΚ, «γιατί, αν πράγματι η σύσταση είναι να ακολουθηθεί η δικονομική οδός που προτείνει το πόρισμα της ομάδας εργασίας, τότε η δική μου πρόγνωση, πολιτικά και νομικά, δεν είναι μια πρόγνωση την οποία θα συνιστούσα να ακολουθήσει η Ελληνική Δημοκρατία».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ανοιχτός να ενημερώσει για το θέμα τους βουλευτές που θα θελήσουν. Σχολιάζοντας την ενημέρωση του κ. Βενιζέλου, για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος είπε ότι έχουν δοθεί επανορθώσεις σε όλες τις χώρες που κατέκτησε ο άξονας αλλά έχει εξαιρεθεί η Ελλάδα. «Χαίρομαι που ο υπουργός με εκάλεσε να δω τη γνωμάτευση. Πρέπει να κληθούν και τα κόμματα», δήλωσε ο κ. Γλέζος και προσέθεσε: «Πρέπει να αξιώσουμε το δίκαιο μας, έχουμε ηθικά δικαιώματα που δεν πρέπει να απεμπολήσουμε. Αγωνιζόμαστε για την αδικία που έχει γίνει στην Ελλάδα».


olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: