ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.5.09

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤ. ΡΟΒΛΙΑ ΚΑΙ Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΟ

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22
  • 10680 ΑΘΗΝΑ
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5

    FAX: (210)3665420

    e-mail : pressoffice@pasok.gr



    Αθήνα, 28 Μαΐου 2009

    Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας και Μιχάλης Καρχιμάκης, σχετικά με τις αποδοχές των διοικητικών στελεχών Οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και την εξαγγελθείσα, προ μηνών, από τον πρωθυπουργό πρόθεση μείωσης αυτών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:


    Τον Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο υποτίθεται της αναγκαίας περιστολής των περιττών αναγκών, ανακοίνωσε μείωση των αποδοχών των διοικητικών στελεχών των Οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο ύψος του μισθού του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. Στις 4 Μαρτίου 2009, πενήντα (50) Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ζητώντας να ενημερώσει τη Βουλή ποια διοικητικά στελέχη ποιών Οργανισμών εννοεί, ποιο το ύψος των αποδοχών τους και σε ποιο ύψος θα μειωθούν, ώστε να υπολογιστεί και το όφελος για την εθνική οικονομία από την εξοικονόμηση αυτών των δαπανών. Η Ερώτηση διαβιβάστηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών και από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, χωρίς να έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα. Οι ίδιοι πενήντα (50) Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε νέα Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό στις 9 Απριλίου 2009, ζητώντας να ενημερώσει τη Βουλή για το ποιος θα μας απαντήσει στην προηγούμενη Ερώτησή μας και για το εάν έγινε ή όχι περικοπή των αποδοχών και σε ποια διοικητικά στελέχη. Όπως και η προηγούμενη Ερώτηση, το ίδιο και αυτή η δεύτερη, διαβιβάστηκε από το γραφείου του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών και από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, χωρίς να έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα. Η κάθε Ερώτηση έπρεπε να απαντηθεί εντός 25 ημερών από την ημέρα που υποβλήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 126 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής.

    Η αδικαιολόγητη άρνηση απάντησης στις δύο Ερωτήσεις των πενήντα (50) Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει κατά πρώτον τον υποβιβασμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Περαιτέρω, από την άρνηση απάντησης προκύπτει ότι το γραφείο του πρωθυπουργού δεν διαθέτει τα ζητούμενα από τους Βουλευτές στοιχεία για το ύψος των αποδοχών των διοικητικών στελεχών των Οργανισμών. Όμως αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός προέβη σε μια τέτοια εξαγγελία, λογικά αναμένεται ότι είχε γνώση των στοιχείων που ζητούνται από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είτε ο ίδιος προσωπικά, είτε οι συνεργάτες του, πράγμα που προκύπτει ότι δεν συμβαίνει. Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι αμφισβητείται εύλογα και έντονα η αξιοπιστία της πρωθυπουργικής εξαγγελίας. Γεννάται το ερώτημα, αν όχι η βεβαιότητα, ότι επρόκειτο για μια ακόμη εξαγγελία με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων.

    Με αφορμή λοιπόν τις νέες κυβερνητικές εξαγγελίες για δήθεν νοικοκύρεμα της οικονομίας μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεων Οργανισμών, καλείται η κυβέρνηση να ενημερώσει επιτέλους τον Ελληνικό λαό για την προηγούμενη συναφή εξαγγελία του κ. πρωθυπουργού σε σχέση με τις αποδοχές των διοικητικών στελεχών των Οργανισμών. Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τις αποδοχές των «golden – blue boys» και γιατί αυτές δεν μειώθηκαν σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες. Και για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για αποδοχές που σε κάποιες περιπτώσεις προσεγγίζουν ή και υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ το χρόνο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: