ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.11.09

ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ 6 (ΛΟΓΟΙ ΤΙΜΗΣ Ή ΚΟΝΟΜΑΣ?)

Φωτογραφία: Η δίκη των έξι, που άρχισε στις 31 Οκτωβρίου 1922

Υπέρ της επανάληψης της Δίκης των Εξι του 1922, που αποτελεί την κορύφωση του εθνικού διχασμού των ετών 1915-1922, τάχθηκε χθες στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας κ. Αθ. Κονταξής. Το ζήτημα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια καθώς οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος εξέφρασαν αντίθετες απόψεις (3-2). Επειτα από 86 χρόνια ο εγγονός του πρώην πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη που ήταν ένας από τους έξι που εκτελέστηκαν, ο κ. Μιχάλης Πρωτοπαπαδάκης, υπέβαλε αίτηση επανάληψης της δίκης.

Η πλειοψηφία (τρία μέλη) του Ποινικού Τμήματος τάχθηκε υπέρ της επανάληψης της Δίκης των Εξι υποστηρίζοντας ότι έχουν αποκαλυφθεί νέα άγνωστα γεγονότα και αποδείξεις, από τα οποία προκύπτει ότι οι Εξι ήταν αθώοι. Αντίθετα, η μειοψηφία (δύο μέλη) πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση του εγγονού. Ετσι η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου. Χθες ο κ. Κονταξής επισήμανε ότι οι υποθέσεις παραπέμπονται στην Ολομέλεια λόγω διαφοράς μιας ψήφου (2-3) μόνο στις περιπτώσεις των αναιρέσεων και όχι στις αιτήσεις επανάληψης δίκης. «Κακώς» λοιπόν παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια, τόνισε ο κ. Κονταξής, προσθέτοντας ότι ισχύει η απόφαση του Τμήματος που έχει ταχθεί υπέρ της επανάληψης της δίκης. Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί ως το τέλος του χρόνου.


"το βήμα"
=====================================================================

Το αίτημα για επανάληψη της δίκης, αν και δεν υπάρχουν μάρτυρες και τα πρακτικά της έχουν χαθεί, στοχεύει στην ιστορική αποκατάσταση των θυμάτων, να αναγνωριστεί δηλαδή ότι δεν ήταν προδότες, δεν είχαν δόλο και ότι αδίκως εκτελέστηκαν. Τόσο ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπάς όσο και ο Μανώλης Γλέζος έχουν ταχθεί υπέρ της αποκατάστασης της τιμής και της αθωότητας του Π. Πρωτοπαπαδάκη και των συναδέλφων του.

===========================================================================

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Θα το δούμε και αυτό! Χωρίς τα πρακτικά της δίκης των 6 του 1922 θα αναψηλαφηστεί η υπόθεση. Δεχόμαστε τα ηθικά κίνητρα και την επιθυμία για την αποκατάσταση του "ονόματος" .....εάν και εφόσον η αναψηλάφηση της δίκης φέρει για αυτούς τα προσδοκώμενο αποτέλεσμα.....των απογόνων των πρωταγωνιστών της δίκης .
Εάν όμως μια τυχόν "αθωωτική" απόφαση από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ οδηγήσει τους "αποκατεστημένους στο όνομα" απογόνους να ΖΗΤΗΣΟΥΝ και ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ (χρηματικά πάντα) μέσω των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων .....Ε!....Ε!!!! Ε!!!! τότε θα είμαστε σίγουροι ότι ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΤΕΚΝΑ ..... αυτών που ανέβηκαν στην εξουσία με ΣΥΝΘΗΜΑ...
"ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..... ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ" με τα ολέθρια γνωστά αποτελέσματα!

ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ.....ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ..............
Α Α Α Α!!!! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ?
ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΗΜΗΣΕΙ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ......
ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ....
ΑΠΟ 'ΕΦΙΑΛΤΗΣ" ...... ΣΕ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: