ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.11.09

Οι Παλαιολόγοι και ο Οτο


Μία από τις αγαπημένες μου ιστορίες όταν μιλάμε για πίστη είναι αυτή του Μιχαήλ Η’ Παλαιολόγου, του ιδρυτή της παλαιολόγειας δυναστείας που έληξε με την άλωση της Πόλης το 1453.

Ο Μιχαήλ στέφθηκε αυτοκράτωρ το 1259, βασικά στέφθηκε συναυτοκράτωρ με τον ανήλικο γιο του Θεόδωρου Β’ Λάσκαρη, που πέθανε σχετικά μικρός αλλά φρόντισε να χρίσει διάδοχο τον υιό του, Ιωάννη.

Στο Βυζάντιο και γενικά στις αυτοκρατορίες δεν μπορούσες να λάβεις το ανώτατο χρίσμα αν είχες κάποια… ατέλεια: π.χ. καμένο χέρι, ακόμη καλύτερα κάποιο κομμένο άκρο, πιο ωραία αν σου είχαν κόψει τα χείλια, τη μύτη ή τα αφτιά. Και ιδανικό αν ήσουν τυφλός.

Ο Μιχαήλ τύφλωσε λοιπόν τον μικρό Ιωάννη και στο μεγαλύτερο μέρος της βασιλείας του έδωσε δείγματα ηγετικών και διπλωματικών ικανοτήτων, καταφέρνοντας μάλιστα το 1261 να μπει στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε αλωθεί από τους Σταυροφόρους το 1204.

Πλην όμως σταδιακά πιεζόταν, απ’ όλες τις πάντες (που λένε και στο χωριό μου). Αναγκαστικά έπρεπε ο Μιχαλάκης να τα τακιμιάσει με τον Πάπα. Μέχρι να πεθάνει, άλλαξαν οκτώ Πάπες αλλά ο Μιχαήλ επέμενε και ενέτεινε τις προσπάθειές του για την επανένωση των Εκκλησιών (ώστε να μην κινδυνέψει το κράτος από τους ανερχόμενους Σελτζούκους). «Ελα μωρέ τώρα, για δύο τρεις ατάκες στις προσευχές θα διαφωνήσουμε τώρα;». Εντέλει συνέλεξε δύο τρεις αφορισμούς.

Ο Μιχαήλ πέθανε αιφνιδίως στο Παχώμιο της ανατολικής Θράκης τον Δεκέμβριο του 1282. Και εξαιτίας των αφορισμών, δεν θάφτηκε ποτέ, κατ’ εντολήν του διαδόχου και γιού του, Ανδρόνικου Β’ Παλαιολόγου. Τον έχωσαν σε μια κρύπτη μιας εκκλησίας, φήμες ήθελαν 100 χρόνια μετά να μην έχει λιώσει (ο Βησσαρίων της εποχής).

Ο αυτοκράτωρ λατρεύτηκε από πολλούς όσο ζούσε αλλά δέχθηκε έντονη κριτική για τη βία που άσκησε για να περάσει το δικό του, τον μίσησαν μετά τη τύφλωση του διαδόχου και ξεχάστηκε το όνομά του από τη στιγμή που ανάσανε για τελευταία φορά.

Αντιστοίχως, ο Οτο Ρεχάγκελ μάς τη σπάει με τις επιλογές του, μας δίνει αφορμές για γκρίνια και παίζει με τα νεύρα μας μέχρι που ευχόμαστε ο Χαριστέας να πάθει βαρύ κρύωμα και να μην κληθεί, μέχρι που μουντζώνουμε τον Σαμαρά με το ψώνιο και τον εγωισμό που βγάζει μέσα στο γήπεδο και κοροϊδεύουμε τον Πλιάτσικα για την πλατίνα. Και αναρωτιόμαστε πού στο διάολο ξέθαψε τον Τζιόλη.

Στην αρχή μίλησα για πίστη.

Sorry, χερ Οτο, αν την έχασα κάπου στον δρόμο, sorry που πόνταρα στην Ουκρανία απόψε και sorry που είχα εκφράσει την απαισιοδοξία μου («η Ουκρανία παραείναι καλή για εμάς. Εκτός κι αν η στήλη πέσει έξω, όσο και τα κοράκια που περιμένουν τον Γερμανό στη γωνία»), ασχέτως αν νωρίτερα έγραφα «κανείς δεν θυμάται πώς προκρίθηκες, αρκεί να είσαι εκεί, στο γλέντι των 32».

Τα κάτωθι δανεισμένα και εμπνευσμένα από status στο Facebook.

*** Γουρλήδες οι Παπανδρέου! Μουντιάλ το ’94 με Ανδρέα στην Πρωθυπουργία, Μουντιάλ και το ’10 με Γιώργο.

*** Πλάκα πλάκα, τον Λυμπερόπουλο τον λάτρεψα αλλά δεν είναι τυχαίο ότι με το που σταμάτησε από την Εθνική, όλα πήγαν καλώς! Αμάν τόσο γκαντεμιά!

*** Η τύχη (για να μην πω κάτι άλλο) επέστρεψε για τα καλά. Μήπως, για να ρεφάρω, να ποντάρω τελικό με Βραζιλία; Να δικαιωθεί και ο Αλκέτας, 16 χρόνια μετά;

*** Ο Οτο δεν έχει χάσει ποτέ επίσημο αγώνα που ξεκίνησε στις 20:00.
Ιδού: 16/10/02 Ελλάδα - Αρμενία 2-0, 12/09/07 Νορβηγία - Ελλάδα 2-2, 28/03/09 Ισραήλ - Ελλάδα 1-1, 14/11/09 Ελλάδα - Ουκρανία 0-0 και 18/11/09 Ουκρανία - Ελλάδα 0-1.

*** Τελικά μόνο πουτάνες βγάζουν καλές…Φάνηκε και σήμερα!

*** Κι έτσι, αγαπητέ Ότο, μετά τους Ζιντάν, Νέτβεντ κ Κριστιάνο Ρονάλντο, έκανες ΚΑΙ τον Σεφτσένκο να κλάψει

*** Ρε Γερμανέ, ρε Γερμανέ τη μούρη τους έκανες πανέ!

κουβανεζος

Δεν υπάρχουν σχόλια: