ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.2.10

Βασική και αναλογική σύνταξη από το 2018 θα δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία


metrita euro.jpgΕταιρίες διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων

Μεταβατικό σχέδιο για το νέο σύστημα συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία θα περιέχει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό νόμο που αναμένεται μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Η χθεσινή προτελευταία συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων διαμόρφωσε στην ουσία την διάρθρωση του τρόπου απονομής σύνταξης που θα στηρίζεται στην βασική και στην αναλογική σύνταξη.

Σύμφωνα με αυτό το μεταβατικό στάδιο για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων αρχίζει από το 2018, για τα πρώτα χρόνια η σύνταξη θα υπολογίζεται κατά ένα μέρος με τον παλαιό τρόπο και κατά ένα δεύτερο με τον νέο τρόπο.
Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται με τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και όχι στο 65ο έτος της ηλικίας.Οι ανασφάλιστοι θα λαμβάνουν τη βασική σύνταξη στο 65ο έτος, με εισοδηματικά κριτήρια από το κράτος και όχι από τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Το προνοιακό κομμάτι στη βασική σύνταξη (με 15ετία και με τα σημερινά δεδομένα) δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 145 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα για την κατώτατη σύνταξη που καταβάλλεται με 4.500 ημέρες εργασίας το προνοιακό δεν υπερβαίνει τα 302 ευρώ.
Θα τεθεί πλαφόν στο ποσό της ανώτατης (ανταποδοτικής) σύνταξης που σήμερα ορίζεται στο ποσό των 2.846 ευρώ.
Στο μεταξύ στην επιτροπή τέθηκε και το θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που θεωρείται ότι αποτελεί ένας σημαντικός τομέας που θα τονώσει τα έσοδα των ταμείων, αφού με τα σημερινά δεδομένα και τον τρόπο που διαχειρίζονται υπάρχουν απώλειες.
Ένας τρόπος που θα συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή είναι η δημιουργία εταιρείας διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων που θα εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με κύριους μετόχους το κράτος και τους ασφαλιστικούς φορείς, Τα διαχειριστικά αποτελέσματα της εταιρίας θα υπόκεινται σε ετήσια αξιολόγηση από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών και θα παρουσιάζονται στη Βουλή. Σχετική εισήγηση έκανε ο πανεπιστημιακός κ. Π. Τσακλόγλου στη συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών για το ασφαλιστικό.
asfalisinet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: