ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.2.10

Παραιτούνται ή αποστρατεύονται οι Πλοίαρχοι?

Tα πιο επικίνδυνα ψέματα είναι οι ελαφρώς παραποιημένες αλήθειες" Τζωρτζ Λίχτενμπεργκ.
Εσχάτως, πολλές δημοσιεύσεις σε έγκριτα & μη έντυπα, αναρτήσεις ιστοτόπων, κουτσομπολίστικες συζητήσεις & σχόλια εστιάζονται στο γεγονός ότι όλο & περισσότεροι Αξιωματικοί των Ε.Δ & Πλοίαρχοι του Λ.Σ. υποβάλλουν «αιτήσεις προς αποστρατεία» & όχι, όπως αστόχως ή εσκεμμένως από ορισμένους δηλώνεται, , «παραιτήσεις». Ορισμένοι μάλιστα, φαίνεται ότι τηρούν «δελτίο παραιτήσεων», το οποίο μόνον ανασφάλεια, σύγχυση & ανησυχία προκαλεί στους κόλπους, ιδιαίτερα του Λ.Σ & κακό κάνει προς πάσα κατεύθυνση. Πολλοί μάλιστα, ημιμαθείς "ειδήμονες" & "ξερόλες", εντός & εκτός Σώματος, αναθεματίζουν εκείνους που υπέβαλλαν αιτήσεις αποστρατείας, χαρακτηρίζοντας τους ως «τα λαμόγια που τους ψυλλιάσθηκαν & φεύγουν» υπό τον φόβο .... τίνος άραγε? Ή «γιατί παίρνουν δυο βαθμούς & τα φράγκα τους», μα όσοι αποστρατεύονται, τις απολαβές των κόπων & των μόχθων μιας σκληρής επαγγελματικής διαδρομής, όπως όλα τα «μιάσματα» οι στρατιωτικοί λαμβάνουν, ή «τους γαλαζοαίματους που σπεύδουν να δουλέψουν σίγουρα σε ναυτιλιακές εταιρίες».ΕΔΩ Κρίμα κ. Π.Χ, τόση ισοπέδωση, προσβολή & απαξίωση για εργαζόμενους, από εσάς, ουδέποτε θα αναμέναμε, άσχετα με το εάν χρυσώνεις το χάπι συμπληρώνοντας «Όχι δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι» Και όμως το έκανες, χωρίς να τηρήσεις στοιχειώδη επιφύλαξη. Αλήθεια πόσοι από τους 25-30 πλοιάρχους έχουν βρει δουλειά σε ναυτιλιακή εταιρεία, μπορείς να μας πεις? Και στο κάτω κάτω, εάν τυχόν εργαστούν, εργασία θα προσφέρουν όπως εργασία & σκληρή μάλιστα, που ουδέποτε αναγνωρίστηκε, πρόσφεραν 25-30 τουλάχιστον χρόνια τώρα, είτε σε απομονωμένα & άνυδρα νησιά, σε πλωτά περιπολικά, ναυαγοσωστικά, σε νησιά & νησίδες, σε κακοτράχαλα κρεμνά & ελλιπέστατα υποδομής λιμάνια. Προσέφεραν υπηρεσίες χωρίς δικαίωμα άρνησης & διαμαρτυρίας, βοηθούσαν ή διέσωζαν ναυαγούς & αγνοούμενους, εργαζόμενοι σκληρά σε ιπτάμενα μέσα, στα Κλιμάκια ειδικών αποστολών, κάθε κατηγορίας, με τόσους κινδύνους για την σωματική & ψυχική τους ακεραιότητα.
Πέραν αυτού τις τελευταίες ημέρες ξαναπαίζει επαναλαμβανόμενο, δια στόματος Υπουργών, επιφανών στελεχών & μεγαλοκονδυλοφόρων, το θέμα των «αναθεματισμένων» 48άρηδων συνταξιούχων των ΕΔ και των Σωμάτων ασφαλείας, που βουλιάζουν το ασφαλιστικό μας σύστημα με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τους προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα. Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που έχουν το θράσος να διεκδικούν μετά από 25-30 χρόνια «χλιδάτης» & «ξεκούραστης» υπηρεσίας αυτό που απλόχερα μοιράζουν χρόνια τώρα με συνοπτικές διαδικασίες οι δημοκρατικές κυβερνήσεις μας σε ψευτοανάπηρους (που σε ορισμένες περιοχές αγγίζουν ποσοστό του 80%), σε βαφτισμένους, ελαίω κόμματος, πάσης φύσεως αγωνιστές & αντιστασιακούς & τα τελευταία χρόνια σε εισαγόμενους νόμιμους ή παράνομους μετανάστες, που δεν έχουν πληρώσει ούτε δεκάρα σ΄ αυτό το πολύπαθο ασφαλιστικό μας σύστημα?
Και οφείλουμε να διευκρινίσουμε, προς άρση κάθε αμφιβολίας & παρεξηγήσεως, όσα από την εθνική νομοθεσία, προβλέπονται & ο νόμος πώς & ποιους προστατεύει, για να τελειώσει η φαρσοκωμωδία "φεύγουν δεν φεύγουν" , "ανακαλούνται οι παραιτήσεις", "δεν υπογράφει ο υπουργός" & άλλα φαιδρά, που επιφέρουν ταραχή, οργή & αγανάκτηση.
Οι Αξιωματικοί, από την ημέρα της ονομασίας σε Αξκούς τίθενται υπό την προστασία του νόμου «Περί Καταστάσεως Αξιωματικών» Ν.Δ. 1400/73 όπου με απόλυτη σαφήνεια, μη επιδεχόμενη παρερμηνείας, καθορίζεται τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να κάνει ο έλληνας Αξιωματικός.Στο Άρθρον δε 34 μεταξύ άλλων προβλέπεται:
1. Αι διατάξεις του παρόντος άρθρου αφορούν εις αποστρατείας των μονίμων εν ενεργεία αξιωματικών ενεργουμένας συνεπεία των κάτωθι αιτιών:
ε) Λόγω υποβολής αιτήσεως αποστρατείας ή παραιτήσεως, ως εις παραγράφους 4 έως 11 του παρόντος άρθρου.
Αίτησις αποστρατείας ή παραιτήσεως:
4. Οι μόνιμοι εν ενεργεία αξιωματικοί, εάν συνεπλήρωσαν τον προς απόληψιν συντάξεως νενομισμένον χρόνον και εξεπλήρωσαν τας βάσει των κειμένων διατάξεων ανειλημμένας υποχρεώσεις παραμονής των εις το Στράτευμα, δύνανται να υποβάλουν αίτησιν αποστρατείας.
5. Εάν εξεπλήρωσαν μόνον τας ανειλλημένας υποχρεώσεις παραμονής των εις το Στράτευμα, δύνανται να υποβάλουν αίτησιν παραιτήσεως.
Συνεπώς, στην προκειμένη περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε παραιτήσεις κ.κ της κάθε είδους ηλεκτρονικής & μη, δημοσιογραφίας, αλλά σε «αιτήσεις αποστρατείας».
Φυσικά, στον προαναφερόμενο Ν.Δ υπάρχουν και οι παράγραφοι 7, 8, 9, που αναφέρουν:
7. Εν καιρώ πολέμου ή γενικής επιστρατεύσεως απαγορεύεται η υποβολή και αποδοχή αιτήσεων αποστρατείας ή παραιτήσεως.
8. Εν καιρώ μερικής επιστρατεύσεως η αποδοχή των αιτήσεων αποστρατείας ή παραιτήσεως εναπόκειται εις την διακριτικήν εξουσίαν του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κατόπιν ...........
9. Εν καιρώ ειρήνης η αποδοχή της μεν αιτήσεως αποστρατείας είναι υποχρεωτική διά τον Υπουργόν Εθνικής Αμύνης δυναμένη ν' αναβληθή επί τρίμηνον από της υποβολής της λόγω υπηρεσιακών αναγκών, της δε παραιτήσεως δυνητική.
Όμως, θυμίζουμε ότι από την 24 Μαΐου 2002 έγινε άρση του καθεστώτος επιστράτευσης που ίσχυε από το 1946.
Ορισμένοι, αν όχι οι περισσότεροι, αρχικά, λοιδορούσαν & αδιαφορούσαν για τους "παραιτηθέντες" καθώς ουδείς είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, παρότι το είχαμε έγκαιρα επισημάνει ΕΔΩ Αναμένατε τις «παραιτήσεις» ανωτάτων & βάλε, αλλά σας προέκυψαν πλοιάρχων που τελικά απεδείχθησαν μάγκες, όπως τους ήθελε ο Αρχηγός τους και το απέδειξαν, καθώς δεν ενδιαφέρθηκαν για οφίτσια & χρυσοκλαράτες αναπαυτικές πολυθρόνες, αν και είναι βέβαιον ότι όλοι ανεξαιρέτως , με αυτό το όνειρο, προσδοκία & στόχο ορκίζονταν ως Αξιωματικοί στην ΣΝΔ.
Αυτά, για να τοποθετούμε & ορισμένα πράγματα στην ορθή τους θέση. Όσον δε αφορά στους λόγους που κυρίως τους οδήγησαν εκεί..... θα επανέλθουμε.
--
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: