ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.4.13

Κυβερνητική κρίση για τα μάτια του κόσμου

Κυβερνητική κρίση για τα μάτια του κόσμου
Σε ελιγμούς και επικοινωνιακά τερτίπια ενόψει του ανασχηματισμού αποδίδονται οι ενδοκυβερνητικές έριδες των τελευταίων ημερών και ενώ το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να επισπεύσει τη διαδικασία ψήφισης των συμφωνηθέντων με την τρόικα ώστε να εκταμιευθεί η δόση. Η προσπάθεια Βενιζέλου να ανεβάσει τους τόνους ζητώντας άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ δεν υπάρχει σχετική συμφωνία με την τρόικα, δείχνει ότι στόχος είναι ο περιορισμός του πολιτικού κόστους και η προσπάθεια ανακοπής φυγόκεντρων τάσεων.
Η απάντηση του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών μέσω διαρροών δείχνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν σκοπεύει να σηκώσει το γάντι και ξεκινήσει αντιπαράθεση που θα τραυμάτιζε την κυβερνητική συνοχή. Ομως οι χειρισμοί του Μαξίμου παραδίδουν τον Ευ. Βενιζέλο βορά στην αντιπολίτευση, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει χρεωθεί την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% επί υπουργίας του.
Για την ώρα η προσπάθεια Βενιζέλου να κινηθεί επιθετικά και να σπάσει την εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ αντιδρώντας και στον σχηματισμό κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο καθώς και στη δημοσκοπική κάμψη, φαίνεται ότι εξελίσσεται σε παταγώδη αποτυχία.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κερδίσει την πολιτική κυριαρχία και επιβάλει με σχετική άνεση την ηγεμονία του στην συγκυβέρνηση. Εχει απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης  και κινείται στην ουσία χωρίς υπουργικό συμβούλιο, ελαχιστοποιώντας τις τριβές και επιτυγχάνοντας το μίνιμουμ διαρροών.
Παράλληλα  ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα βγαίνουν ωφελημένοι από την κόντρα υψηλών τόνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ενιοσχύεται η συσπείρωση της ΝΔ, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι της αποδυναμώνονται.  Παρά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες που προβάλλουν κατά καιρούς σε διάφορα θέματα, Βενιζέλος και Κουβέλης αναγκάζονται να ακολουθούν την κυβερνητική πολιτική, αρκούμενοι σε σπασμωδικούς λεονταρισμούς με προδιαγεγραμμένη κατάληξη.
Εκμεταλλευόμενος αυτή την κατάσταση ο Αντώνης Σαμαράς επιτρέπει την επέλαση του κράτους της Δεξιάς στην κρατική  μηχανή,αφήνοντας αναπάντητες τις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όπως συμβαίνει και στην υπόθεση του διοικητή του ΟΑΕΔ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι χειρισμοί του Μαξίμου στις τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Οπως διαρρέται, οι διαφοροποιήσεις από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται τελικά να προκαλέσουν προβλήματα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Στο θέμα δεν αποκλείεται να αναφερθεί το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου, με το σκεπτικό ότι κανένας από τους κυβερνητικούς εταίρους, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν θέλει να χρεωθεί μια αρνητική εξέλιξη.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: