ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.4.13

Σαράντα οικονομολόγοι δεν βλέπουν φως στο τούνελ της κρίσης


Demonstrators camp outside St Paul's Cathedral in central London
Οι οικονομίες της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας πιθανότατα δεν θα αναπτυχθούν πριν από το 2014 και η οικονομία της Ιρλανδίας, που είχε αποκληθεί στο παρελθόν Κελτικός Τίγρης, μάλλον θα γουργουρίσει παρά θα βρυχηθεί, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση σε δείγμα 40 οικονομολόγων που έκανε το πρακτορείο Reuters.
Οι ερωτηθέντες εξέφεραν την άποψη ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στα τέσσερα κράτη-μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να δυσχεραίνουν την ανάκαμψη των οικονομιών τους. Καθώς η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ελάχιστες ελπίδες υπάρχουν για ουσιαστική ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα.
Οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις τους ήταν δυσμενέστερες σε σύγκριση με παρόμοια έρευνα που διεξήχθη τον Ιανουάριο. Η προοπτική εμφανίζεται να επιδεινώνεται σε σχεδόν κάθε τρίμηνη έρευνα μετά την πρώτη, τον Ιούνιο του 2011.
Μόνον η οικονομία της Ιρλανδίας θα αναπτυχθεί φέτος, με βάση τις προβλέψεις των συγκεκριμένων οικονομολόγων, κατά ένα συγκριτικά υγιές 1% και 2% το 2014, που θα είναι υψηλότερο στο ευρύτερο πεδίο της ευρωζώνης.
Η παγκόσμια οικονομία δυσκολεύεται να ανακάμψει —τη φετινή χρονιά δεν αναμένεται αισθητή βελτίωση εν σχέσει με το 2012— αλλά η ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί φθάνοντας στο 3,8% το 2014.
Η Κύπρος προστέθηκε στις χώρες της 17μελούς ευρωζώνης που ζήτησε δανεισμό από την τρόικα, μετά την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Η Ισπανία χρειάστηκε δανεισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα.
Όμως η επιτυχία της Ισπανίας να προσελκύσει κεφάλαια από τις χρηματαγορές δημοπρατώντας ομόλογα οδηγεί λιγότερους οικονομολόγους να προβλέπουν πως και η Μαδρίτη θα χρειαστεί κρατικό δανεισμό.
Για την Τζιάντα Τζιάνι, μια οικονομολόγο της Citi, «βραχυπρόθεσμα, ορισμένες αρνητικές συνέπειες λόγω της μετάδοσης της κρίσης στην Κύπρο είναι πιθανό να πλήξουν την οικονομία της Ελλάδας». Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν είπαν ότι περιμένουν πως η χώρα θα παραμείνει σε ύφεση για έκτη συναπτή χρονιά φέτος, που υπολογίζουν ότι θα φθάσει το -4,5%, ποσοστό περίπου παρόμοιο με τις κυβερνητικές προβλέψεις. Η κρίση στην Κύπρο ίσως επιβαρύνει την ελληνική οικονομία κατά -0,2% ως -0,5% αλλά κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα ανέμεναν αυτό να εξισορροπηθεί από την καλή πορεία της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας φέτος.
Στην Πορτογαλία, όπου η κυβέρνηση αύξησε τους φόρους και μείωσε τις δαπάνες για να μειώσει το έλλειμμά της βάσει των όρων του μνημονίου δανεισμού της, η καταναλωτική ζήτηση και οι επενδύσεις έχουν καταρρεύσει, προκαλώντας την βαθύτερη ύφεση στην φτωχότερη χώρα της δυτικής Ευρώπης μετά την δεκαετία του 1970. Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Ρόιτερς προέβλεψαν συρρίκνωση της οικονομίας της κατά -2,4% φέτος και ισχνή ανάπτυξη 0,3% το 2014, μετά την υποχώρηση του ΑΕΠ της κατά -3,2% πέρυσι.
Η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να προετοιμάσει μια αναπτυξιακή στρατηγική χωρίς να παραβιάσει τις δεσμεύσεις της για το έλλειμμα και διαβεβαιώνει πως επιδιώκει να βγει από το μνημόνιο στα μέσα του 2014.
Η προοπτική για την Ισπανία παραμένει υφεσιακή, με την οικονομία να συρρικνώνεται κατά -1,5% φέτος, για τρίτη συναπτή δημοσκόπηση αυτού του είδους. Σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος είπε πως αναμένει συρρίκνωση της ισπανικής οικονομίας από -1% ως -1,5%. Προηγουμένως, η Μαδρίτη προέβλεπε συρρίκνωση του ισπανικού ΑΕΠ κατά 0,5% φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: