ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.4.13

Οταν ο Τόμσεν αγάπησε τον Χάρη(Θεοχάρη)

Οταν ο Τόμσεν αγάπησε τον Χάρη
 
 
***
Τώρα που τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας μπορώ, νομίζω, να σας αποκαλύψω ότι ο κ. Τόμσεν (ΔΝΤ) θέλησε να καταργήσει το... ΣΔΟΕ και πως αγάπησε ξαφνικά τον κ. Χ. Θεοχάρη. Σε κάποια στιγμή όταν γινόταν συζήτηση στο υπουργείο Οικονομικών για την υστέρηση εσόδων ο κ. Τόμσεν πρότεινε να συγχωνευθούν το ΣΔΟΕ και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων υπό τον κ. Θεοχάρη: «Δεν θα μας πείτε εσείς τι θα κάνουμε γι' αυτό το ζήτημα. Αυτό είναι θέμα που καθορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, αποκλειστικά» ήταν η απάντηση του κ. Ι. Στουρνάρα.

***
Υπήρξε ένταση με τον κ. Τόμσεν - τον πιο σκληρό της παρέας της τρόικας - να επιμένει στην ενσωμάτωση και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αντιδρά για αρκετή ώρα. Τελικά βρέθηκε λύση με το σύστημα... win - win. Δηλαδή να παραμείνει ως έχει το ΣΔΟΕ, αλλά ένα τμήμα του, ο έλεγχος των Φορολογικών, να περάσει στην αρμοδιότητα του κ. Θεοχάρη.

***
Και ο κ. Θεοχάρης, θα πείτε, πώς αντέδρασε; Συνεργάτης μου τον ρώτησε σε τι οφείλεται αυτή η ξαφνική αγάπη του κ. Τόμσεν προς το πρόσωπό του. Και ξέρετε τι απάντησε; «Στην αρχή ήταν σκληροί μαζί μου, αλλά προς το τέλος κάπως μαλάκωσαν».

***
Στις ατέρμονες αυτές διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπήρξε και ένας αφανής ήρωας που φρόντισε να μην πεινάσουν ούτε ο υπουργός κ. Ι. Στουρνάρας (και το επιτελείο του), ούτε βεβαίως οι τροϊκανοί. Πρόκειται για τον σύμβουλο (και προσωπικό φίλο του κ. Στουρνάρα) κ. Νικ. Καραβίτη, που πεταγόταν σ' έναν φούρνο και έφερνε σε όλους κουλουράκια, κάποτε θεσσαλονικιώτικα και κάποτε αυτά που ονομάζουν «γερμανικά».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: