ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.4.13

ΟΛΙ ΡΕΝ: " ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ...ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗΚΑΝ"..ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ



Με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση η Ελλάδα έγινε λιγότερο ανταγωνιστική στον τουρισμό, «πέτυχε» λιγότερα έσοδα, σχεδόν στο μισό των στόχων και η εφαρμοζόμενη πολιτική της...
κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, πρώην ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρα προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες λουκέτα και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο της εστίασης.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 43% σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς.

Πιο συγκεκριμένα,
ο κ. Ρεν, αφού σημειώνει ότι η αρχική εκτίμηση προέβλεπε έσοδα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2011 ύψους 300 εκατ. ευρώ και έσοδα 700 εκατ. ευρώ από το 2012 και έπειτα, παραδέχεται στην απάντησή του ότι, με βάση νέα στοιχεία και κατόπιν συμφωνίας της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, η εκτίμηση στη συνέχεια αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, σε 400 εκατ. ευρώ για την περίοδο από το 2012 και έπειτα.

Στη συνέχεια της γραπτής του απάντησης, ο Ευρωπαίος επίτροπος αποφεύγει να απαντήσει για το ενδεχόμενο μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και περιορίζεται να τονίσει ότι «οι υπηρεσίες της Επιτροπής ζήτησαν συμπληρωματικά στοιχεία από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να εκτιμήσουν τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα των υπηρεσιών εστίασης με μεγαλύτερη ακρίβεια».

Σχολιάζοντας ο Νίκος Χουντής δήλωσε: «Η αύξηση του ΦΠΑ αποδείχθηκε ένα μεγάλο λάθος. Ο χώρος της εστίασης αλλά και ο ελληνικός τουρισμός έγιναν λιγότερο ανταγωνιστικοί, ενώ ταυτόχρονα τα έσοδα δεν αυξήθηκαν».

Εντωμεταξύ, επί ξυρού ακμής βρίσκονται χιλιάδες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, μικρές και μεγάλες, αδυνατώντας να παρακολουθήσουν την τρομακτική πτώση των πωλήσεων. Τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης επιδείνωσε η κατά 15 μονάδες αύξηση του ΦΠΑ εδώ και δύο έτη, με αποτέλεσμα σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου να είναι πλέον ζημιογόνες, να έχει πέσει ο τζίρος τους απότομα μέχρι και 40%, να έχουν αποκτήσει πολλά μηδενικά τα λουκέτα και να έχουν χαθεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Δεν αρκεί να φαντασιώνεται κάποιος «ανάπτυξη» για να πείσει τον μέσο Έλληνα πολίτη για την πραγματικότητα που βιώνει με τα μάτια του και όχι την εικονική πραγματικότητα της τριμερούς κυβέρνησης.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας επιμένει πως η Τρόικα δεν θέλει να ακούει πριν από τουλάχιστον τον Ιούνιο για μείωση στον ΦΠΑ της εστίασης, ωστόσο ακόμα και αν δεχτεί τότε ο κ. Τόμσεν, και η υπόλοιπη παρέα των λογιστών που περιφέρονται με περίσσια αλαζονεία στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, τότε το μέτρο δεν θα προλάβει να αποδώσει εντός της τουριστικής περιόδου και θα έχει χαθεί η ευκαιρία τόσο για τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και για το κράτος να δουν απτά και πραγματικά έσοδα, από αυτά που πληρώνουν λογαριασμούς και χρέη και όχι από αυτά που φαντασιώνονται οι κυβερνώντες, οι οποίοι προφανέστατα ζουν στον δικό τους παραμυθένιο κόσμο...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: