ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.4.13

Ο (απίθανος) Θεοχάρης στο κόμμα του Μόσιαλου!


Μπορεί δημοσίως να εμφανίζεται με προφίλ τεχνοκράτη, αλλά στην πραγματικότητα και παρασκηνιακώς ο (γνωστός) γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης έχει αρχίσει να αναπτύσσει πολιτική και κομματική δράση!

Οπως μάλιστα αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο κ. Θεοχάρης -που με τις αποφάσεις, τις δηλώσεις και τα κατά καιρούς «τιτιβίσματά» του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις- προσχώρησε στο κομματίδιο ενός επίσης αμφιλεγόμενου πολιτικά προσώπου, του Ηλία Μόσιαλου...

Ο κ. Μόσιαλος διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, οπότε ανέλαβε ο Λ. Παπαδήμος. Στη συνέχεια συναγελάστηκε με τους άλλους ακραιφνείς μνημονιακούς του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Αν. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Ραγκούσης, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε τον Σεπτέμβριο του 2012 τη επίσης φιλομνημονιακή Δυναμική Ελλάδα, με στόχο -όπως δήλωνε τότε- «να γίνει ο καταλύτης για το νέο μεγάλο κόμμα του μεσαίου χώρου». Εκπρόσωποι της Δυναμικής Ελλάδας έλαβαν προ ημερών μέρος και στην ιδρυτική συνδιάσκεψη του κόμματος του Ανδ. Λοβέρδου.

Ο κ. Μόσιαλος χαρακτηριζόταν για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του, ακόμη και την περίοδο που ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ, έχοντας στην αρμοδιότητά του και τα θέματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Τασσόταν υπέρ ενός εκτεταμένου κύματος ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και στον χώρο της υγείας, κλεισίματος δημοσίων οργανισμών μεταξύ των οποίων και η ΕΤ1, μαζικών απολύσεων και αύξησης της φορολογίας.

Η «γιάφκα» του κ. Μόσιαλου στην Αθήνα βρίσκεται επί της οδού Σούτσου στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη. Εκεί συγκεντρώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα στελέχη που μετέχουν στην κίνηση και οργανώνουν τις επαφές και τις επόμενες κινήσεις τους, αναζητώντας προσανατολισμό. Οι συγκεντρώσεις αυτές είναι «κλειστές» και για να λάβει μέρος κάποιος πρέπει είτε να τον έχει στείλει ο κ. Μόσιαλος είτε να τον έχει συστήσει ένα από τα άλλα στελέχη. Οπως αναφέρουν, μάλιστα, οι πληροφορίες, μεταξύ των στελεχών αυτών συμπεριλαμβάνεται και η κόρη του πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου!

Η τελευταία πριν από το Πάσχα συνάθροιση έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Σε αυτήν τη συγκέντρωση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ενώπιον «ακροατηρίου» και ο κ. Θεοχάρης. Κατά τη συζήτηση που έγινε, μάλιστα, φέρεται να είπε σε όσους εκ των συνομιλητών του δεν γνώριζε προσωπικά (και οι οποίοι είναι προφανές ότι ενθουσιάστηκαν!) ότι συμφωνεί με τις θέσεις της Δυναμικής Ελλάδας και ότι θα ενεργοποιηθεί για να τις στηρίξει και να τις προωθήσει...

Το θέμα που γεννάται βέβαια με τον κ. Θεοχάρη είναι αρκετά περίπλοκο. Εχοντας θητεύσει κατά το παρελθόν στη Lehman Brothers (την αμερικανική τράπεζα που χρεοκόπησε πυροδοτώντας την παγκόσμια οικονομική κρίση) αλλά και στην Ασπίς Πρόνοια (του προφυλακισμένου Παύλου Ψωμιάδη) τοποθετήθηκε αρχικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια αναβαθμίστηκε με τη στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν ανέλαβε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Αυτό από μόνο του δεν είναι περίεργο. Ομως η θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων που ανέλαβε πρόσφατα έχει μια ιδιαιτερότητα. Είναι ουσιαστικά μια «υπηρεσιακή» θέση, που δημιουργήθηκε κατ’ απαίτηση της τρόικας και ο εκάστοτε γενικός γραμματέας -εν προκειμένω ο κ. Θεοχάρης- θα έχει πενταετή θητεία που ξεπερνά τον βίο της όποιας κυβέρνησης ή υπουργού Οικονομικών. Φαίνεται, μάλιστα, τώρα ότι παίρνει πρόσθετες υπεραρμοδιότητες και από το ΣΔΟΕ.

Επομένως ο κ. Θεοχάρης, όπως και κάθε κρατικό στέλεχος τέτοιας θέσης, οφείλει λογικά να μένει μακριά από κομματικές εμπλοκές και να μην έχει πολιτική δραστηριότητα ή προτιμήσεις για όσο τουλάχιστον χρονικό διάστημα κατέχει το καθαρά υπηρεσιακό και τεχνοκρατικό αξίωμά του. Φαίνεται όμως ότι αυτό το, τουλάχιστον ηθικό, ασυμβίβαστο ο κ. Θεοχάρης αποφάσισε να το παραβιάσει παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε κομματικές διαδικασίες μαζί με τον κ. Μόσιαλο.

Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι ενώ έχει εμφανιστεί να παραπονείται δημοσίως ότι δεν τα βγάζει και εκείνος πέρα όπως και εκατομμύρια Ελλήνων, παρασκηνιακώς δραστηριοποιείται με έναν πολιτικό σχηματισμό οι θέσεις τις οποίες πρεσβεύει οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας». Είναι άγνωστο επί του παρόντος αν ο κ. Θεοχάρης προτού λάβει την απόφασή του γνώριζε και τις προσπάθειες του κ. Μόσιαλου να αποτελέσει, στην πορεία προς τις εκλογές, μια τουλάχιστον ιδεολογική -και ενδεχομένως εκλογική- συνιστώσα της σημερινής συγκυβέρνησης...



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: