ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.4.13

Αναστασιάδης: “Η διενέργεια δημοψηφίσματος για το ευρώ δεν μας βρίσκει αντίθετους”


ANASTASIADES_Nicos
H Κύπρος, μια χώρα μικρή, έγινε το πειραματόζωο της Ευρωζώνης“, παραδέχθηκε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση καθώς και λάθη και παραλείψεις προηγούμενων κυβερνήσεων στην Κύπρο ευθύνονται για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας“, ανέφερε ο Κύπρος πρόεδρος, κληθείς να απαριθμήσει τις αιτίες που οδήγησαν στο Μνημόνιο τη Λευκωσία.
Μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤWEEK στη ΝΕΤ, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως “πράγματι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν σε ένα ευρώ δύο ταχυτήτων“.
Η διενέργεια δημοψηφίσματος για το ευρώ δεν μας βρίσκει αντίθετους“, απάντησε ο Κύπριος πρόεδρος, σχολιάζοντας την επίσημη απόφαση του ΑΚΕΛ να προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Κύπρου στο ευρώ. Αλλά, όπως διευκρίνισε: “Αυτοί που προτείνουν δημοψήφισμα, έλαβαν τα πρώτα μέτρα λιτότητας. Το ΑΚΕΛ δρα εκ των υστέρων“.
Αλλά προειδοποίησε στη συνέχεια: “Η έξοδος από το ευρώ θα δυσχεράνει την αποπληρωμή του κυπριακού χρέους, θα ωφελήσει μόνο την ολιγαρχία και τους έχοντες“.
Ερωτηθείς για την απόφαση των Ευρωπαίων να επιβάλλουν haircut στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, ο κ. Αναστασιάδης, έκανε λόγο για πρωτοφανείς όρους στο πακέτο διάσωσης και διεμήνυσε: “Το πείραμα του κουρέματος στις καταθέσεις ενδέχεται να εφαρμοστεί και σε άλλη χώρα. Όπου υπάρχουν προβλήματα τραπεζών, οι Ευρωπαίοι θα εφαρμόσουν το πείραμα της Κύπρου“.
Αναφερόμενος στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης στην κατάσταση των κυπριακών τραπεζών σήμερα, εξήγησε: “Υπάρχει ακόμη αστάθεια και αβεβαιότητα στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Yπάρχουν προβλήματα ρευστότητας από την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις κεφαλαίων. Ελπίζουμε τουςεπόμενους 1-2 μήνες να έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα“.
Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως το κούρεμα στις τραπεζικές καταθέσεις θα ανέλθει στο 40 έως 50%.
Η κακοδιαχείριση των ρωσικών καταθέσεων μας οδήγησε σε φούσκα“, παραδέχθηκε στη συνέχεια ο Κύπριος πρόεδρος.
Η πολιτική της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να υποσκάπτεται από διατάγματα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Τα προβλήματα με την Κεντρική Τράπεζα θα λυθούν σύντομα”, έσπευσε να τονίσει ο κ. Αναστασιάδης, αφήνοντας νέες αιχμές έναντι του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Π. Δημητριάδη.
“Η αναβολή της συνάντησης με τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών έκαμψε τις αντιστάσεις μας όσον αφορά την επιβολή του κουρέματος”, υποστήριξε επίσης, για να διαμηνύσει: Η Κύπρος περίμενε πολύ περισσότερα από τη Ρωσία.
Υπάρχει ανοιχτός διάλογος με το Ισραήλ και άλλες αδειοδοτημένες εταιρείες για επενδύσεις στην Κύπρο. Σύντομα ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε τον φυσικό μας πλούτο”, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Κύπριος πρόεδρος, για να συμπληρώσει πως “Επιδιώκουμε την εμπλοκή μεγάλων εταιρειών προκειμένου να αποκρούονται οι τουρκικές απειλές. Η διανομή των πλουτοπαραγωγικών πηγών θα πραγματοποιηθεί μόνο μέσω της επίλυσης του Κυπριακού. Δεν πρέπει να φθάσουμε σε μία λύση, η οποία θα καταρριφθεί από τον κυπριακό λαό”.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κύπριος πρόεδρος χαρακτήρισε επικίνδυνους τους χειρισμούς της Ευρώπης στη διαχείριση της κρίσης. Όπως εξήγησε: Τα συνεχή πειράματα της Ευρώπης εντείνουν την ύφεση και την κρίση. Πρέπει, μέσω μέτρων, να παράσχουμε κίνητρα για επενδύσεις, πρόσθεσε.
bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: