ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.4.10

ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΣΤΟ Λ.Σ & ΦΗΜΕΣ


Συνοδοιπόροι, Πειρατές, λιμενικοί & άλλοι ....

Εσχάτως διακρίνουμε μεγάλη ανησυχία & καχυποψία από το γεγονός ότι ο ΥΠΡΟΠΟ δεν έχει ακόμη υπογράψει τις αποστρατείες του προσωπικού Λ.Σ, που έχουν υποβληθεί καιρό τώρα. Αδύνατο το θεωρείτε, να έχει ξανασκεφτεί το ζήτημα ο υπουργός, μιας &

"το ΕΛΛΕΙΜΜΑ είναι εδώ, διογκωμένο, ασυμπίεστο & ΔυΝαΤό?

Και επειδή πιθανόν πληροφορήθηκε ότι ορισμένοι είτε το μετάνιωσαν ή παρασύρθηκαν ή πλανήθηκαν, να θέλει & εκείνος να επανορθώσει?

Φυσικά, όπως αναφέρει ο σχετικός νόμος, η υποβολή αίτησης αποστρατείας πρέπει να είναι προϊόν ώριμης και κατασταλαγμένης σκέψης διότι στην περίπτωση των στρατιωτικών δεν ισχύει το «συγνώμη λάθος», «μετάνιωσα», «άλλαξα γνώμη» και τα τοιαύτα, όπως συμβαίνει στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Στην ΕΛΑΣ βέβαια, με προτροπή του, είχαν δώσει "περίοδο χάριτος" να το ξανασκεφτούν & να επαναξιολογήσουν ψύχραιμα την απόφαση τους αυτή, υποβάλλοντας, εάν επιθυμούσαν, αίτηση ανάκλησης των σχετικών αιτήσεων τους. Μήπως συμβαίνει κάτι ανάλογο & στο Λ.Σ, έστω & καθυστερημένα, ή κάτι άλλο συμβαίνει, που δίνει αφορμές για καχύποπτες σκέψεις περί επικείμενου εγκλωβισμού των Αξκών κ.ά τινά, μιας και οι «τοποτηρητές» μας ζήτησαν άμεσο φρένο στις πρόωρες συντάξεις?

Πιστεύουμε ότι ο διαμελισμός του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & η διαρχία που υπήρξε, χωρίς απόλυτα να έχει διευθετηθεί, επέδρασε αρνητικά στο προσωπικό του Λ.Σ. Πολλοί διέκριναν αποψίλωση και συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του Σώματος αλλά και την περιθωριοποίηση του, τα οποία, σε συνδυασμό με το ασφαλιστικό, προβλημάτισε μεγάλο αριθμό αξιωματικών που αποφάσισαν την αποχώρησή τους. Αφορμή δόθηκε & από τις παλινωδίες ιθυνόντων, σχετικών & άσχετων, αναφορικά με τις αρμοδιότητές, το κύρος, την αυτονομία & το μέλλον του Σώματος. Παράλληλα, φήμες που αφορούν ζητήματα σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού και τον χρόνο υπολογισμού της σύνταξης, επέτειναν το κλίμα ανησυχίας.

Η Κυβέρνηση με νεώτερη απόφαση της αποφάσισε την «τακτοποίηση» & αποκατάσταση των εκκρεμών ζητημάτων που ταλάνισαν το Λ.Σ. & το π. ΥΕΝΑΝΠ, τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς αντιλήφθηκε το μέγεθος των προβλημάτων. Έτσι οδηγήθηκε σε ορθολογικές & βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Έχουμε την πεποίθηση ότι τώρα που η δημοτικότητα, το πολιτικό βαρόμετρο & λαΐκή αποδοχή του υπουργού, βρίσκονται στα ύψη, δεν θα επιθυμούσε να δώσει αφορμές για σκιές ή φθορά του πολιτικού του προφίλ, ιδιαίτερα σε καιρούς χαλεπούς & ενώ ο τόπος οδηγείται σε επικίνδυνα μονοπάτια κρίσεων &ενώ κύμβαλα πολέμου ηχούν.

Ως εκ τούτου, σεβόμενοι φυσικά το βαρύ πρόγραμμα και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του & κατανοώντας την πιθανή αδυναμία για εξεύρεση χρόνου προς υπογραφή, πιστεύουμε ότι οφείλει να εξασφαλίσει:

Είτε την άμεση τακτοποίηση του ζητήματος, υπογράφοντας τις αποστρατείες & διαλύοντας τις όποιες φήμες,

Είτε, αφού καλέσει όλους τους υπόαποστρατεία, που ενδεχομένως έχουν εκφράσει την επιθυμία να ανακαλέσουν & να μην αποστρατευτούν, καθώς ανάμεσα τους υπάρχουν κάποιοι που τους «έγινε… ζαβολιά με το φαξ, από ανθρώπους που τους εμπιστεύεται» & να εξετάσει λύση του προβλήματος ενώπιος ενωπίω. Επειδή φυσικά ορισμένες διαδικασίες έχουν ήδη προωθηθεί, πιστεύουμε ότι λύσεις μπορούν να εξευρεθούν.

Ανατρέχοντας στο άρθρ 66 «Διατάξεις αφορώσαι τους Μονίμους εν Εφεδρεία Αξιωματικούς».

Ανάκλησις εις την ενέργειαν

"4. Ο Υπουργός (Εθνικής Αμύνης) δύναται τη αιτήσει των "ή αυτεπαγγέλτως" να ανακαλεί εις την ενέργειαν μονίμους εν εφεδρεία αξιωματικούς, ως μονίμους εξ εφεδρείας, τη προτάσει του Αρχηγού του οικείου Κλάδου μετά γνώμην του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων, ……………………………………………..

Συνεπώς ο Υπουργός διατηρεί το δικαίωμα να τους ανακαλέσει στην ενέργεια όποτε απαιτηθεί. Γιατί λοιπόν δεν κάνει χρήση αυτής της διάταξης για να ανακόψει το κύμα των παραιτήσεων αλλά και να επαναφέρει στην τάξη αυτούς που έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει ο νόμος;


Από πλευράς μας θεωρούμε άδικο, ανέντιμο & θα συνιστά αίρεση, εκείνοι που ζήτησαν να αποστρατευτούν με το ισχύον καθεστώς, να ενταχθούν, λόγω της διαμορφωθείσας καταστάσεως, σε δυσμενέστερο επόμενο, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν διακόψει, όψιμα, έναν λαμπρό επαγγελματικό βίο, αποχωρώντας εσπευσμένα, για τους λόγους που ο καθένας τους είχε αποφασίσει.

Έχουμε φυσικά υπόψη μας, ότι η μαζική αποστρατεία τόσων στελεχών, θα οδηγήσει σε αιμορραγία τα ταμεία αλλά & το Λ.Σ από ικανά στελέχη. Όμως αποφάσεις όπως εκείνες στην Βουλή, εν μέσω κρίσης, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση (ΦΕΚ223 Α), για πρόγραμμα επιδότησης 1.500.000 € προς όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές και ευρωβουλευτές, προκειμένου να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής… μας προβληματίζει ιδιαίτερα & μας απογοητεύει.

«Δεν υπάρχει διαφάνεια στο κράτος. Όμως το κράτος αποτελούμε όλοι εμείς και πρέπει να συμβάλλουμε. Και οι πολίτες θα μπορούσαν συμβάλλουν, αν έβλεπαν τους κρατούντες να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα», επεσήμανε ο Κ. Στεφανόπουλος.

«Η ιθύνουσα τάξη οφείλει, εάν θέλει να επιζήσει, να παραδειγματίζει με τις πράξεις της, αντί να προκαλεί με την συμπεριφορά της», είπε Κ. Καραμανλής.

"Ο Ελληνικός λαός εξεγείρεται & επαναστατεί όχι τόσο όταν υποφέρει, όσο όταν έχει το αίσθημα ότι εμπαίζεται & αδικείται" ισχυριζόμαστε εμείς.

Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε ότι ο κ.ΥΠΠ, ενημερώνεται ανελλιπώς από τα ναυτιλιακά blogs & αρκετών τις «ελεύθερες θέσεις, ιδέες & απόψεις» τις εξετάζει μετά προσοχής, ιδιαίτερα όταν αυτές γίνονται καλοπροαίρετα, απευθυνόμαστε σε εκείνον, πεπεισμένοι ότι θα λάβει τις αποφάσεις του έγκαιρα με νηφαλιότητα, θάρρος & τόλμη καθώς δεν του λείπει το πολιτικό ανάστημα.

--
Με ναυτικούς κανονιοβολισμούς
Koursaros

Δεν υπάρχουν σχόλια: