ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.7.10

Ο ΓΑΠ..... Ή ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΣ ΒΛΑΚΑΣ .... Ή ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ

Παπανδρέου: “Έτσι έδωσα την χώρα στο ΔΝΤ”.

Ο Γιώργος λέει σήμερα στο Guardian «Όταν διαπιστώσαμε ότι το έλλειμμα βρισκόταν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, θελήσαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς». Ας μελετήσουμε αυτή την φράση διότι αισθηση μου είναι ότι η “διαφάνεια “ δεν είχε εθνικά κίνητρα ούτε αίσιο τέλος.

Είναι νομίζω σαφές ότι σε μια κρίση σε έναν πόλεμο η απόκρυψη στοιχείων από τον εχθρό ο εξωραιασμός της εικόνας και η αποτροπή είναι σοφή στρατηγική. Ακόμη παραπέρα κάθε μικρή η μεγάλη επιχείρηση σε όλο τον κόσμο. όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τράπεζες κρύβει τα στοιχεία της και εξωαραίζει την εικόνα της. Το κάνει αυτό διότι η πιστοληπτική της ικανότητα είναι το αλφα και το ωμέγα για την λειτουργία της. Για να αποφύγουν απο τυχών μπαταχτσήδες οι τράπεζες έχουν φτιάξει τον Τειρεσία.

Ας δούμε συνοπτικά τι έχει συμβεί.

Την εποχή που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ήταν (έστω με ψευδή στοιχεία και άθλιες μεθοδεύσεις) στο ΑΑΑ. Δανείζονταν εκδίδοντας ομόλογα κανονικά με επιτόκιο γύρω στο 4,5%. Σήμερα μετά την ειλικρίνεια του ΓΑΠ η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα στο ΔΝΤ που δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Μέσα σε έξι μήνες χειρισμών του δανειακού προγράμματος μας από τους ανθρώπους του, το επιτόκιο μας έφτασε στο 10% και η πιστοληπτική μας ικανότητα στα σκουπίδια. Η Ελλάδα θεωρείται μπαταχτσης και μόνο ο Τρισε αγοράζει τα ομολόγα σήμερα μας για να μην εξαπλωθεί η κρίση μας σε όλη την Ευρώπη. Τα ομόλογα μας είναι πλεον υψηλού ρίσκου και σε χειρότερη θέση από τριτοκοσμικές αφροκανικές χώρες.

Όλοι είδαμε πως αντέδρασε ο Θαπατέρο όταν μπήκε στο στόχαστρο των κερδοσκόπων τον περασμένο Φεβρουάριο. Όντας σοβαρός άνθρωπος δεν άφησε την χώρα του να χρεοκοπήσει. Έκοψε τα πολλά-πολλά με τον ΓΑΠ και φέτος δεν ήρθε στον Πόρο ουτε πηγε σε κάποια σοσιαλιστική διεθνή. Η διαφορά στοιχείων Ισπανίας Ελλάδας είναι συντριπτική υπέρ τη Ελλάδας. Η Ελλάδα από την είσοδο του ευρώ και μετά τριπλασίασε το δημόσιο χρέος της σε απόλυτους αριθμούς, ενώ η Ισπανία το εξαπλασίασε. Η Ισπανία των ελλειμμάτων του υψηλού δημοσίου χρέους και της ανεργίας 20%, σήμερα δανείζεται κανονικά από τις αγορές με επιτόκιο 4,6%. Μάλιστα δανείζεται 3 φόρες περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζεται κατ΄ έτος η Ελλάδα. Η στοχοποίηση της έφερε κάποια λιτότητα αλλά δεν ‘εφερε το ΔΝΤ.

Κάποτε δε επιχειρήθηκε να μπει στο κάδρο και η σοσιαλιστική Πορτογαλία. Όμως ούτε η Πορτογαλία αντιμετώπισε πρόβλημα με τον δανεισμό της έχοντας ελλείμματα της τάξης του 9.3% ενω ο προθυπουργός τους ο Σώκρατες κυκλοφορεί στα φόρα που ειναι και ο ΓΑΠ μεταμφιεσμενός (χιουμορ)

Σήμερα οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν πρόβλημα ελλειμάτων όμως η κρίση δανεισμού που πλανιόνταν ως απειλή εναντίον τους δεν τις άγγιξε τόσο σοβαρά όσο την Ελλάδα. Επιπρόσθετος καμιά χώρα δεν βγήκε στις ρούγες να διαφημίζει τα προβλήματα της. Καμία χώρα δεν φώναξε τόσο πολύ για το δανειακό της πρόβλημα.

Γιατι έγιναν όλ αυτά;

Ο ρόλος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να κρατάει εθνικά μυστικά και ντοκουμέντα και να πλασάρει της εικόνα της αξιόπιστης σοβαρής και δυνατής Ελλάδας που αποτρέπει κερδοσκόπους και εχθρούς. Μοιάζει αυτός ο ρόλος να ήρθε κάποτε σε σύγκρουση με τον ρόλο του Πρόεδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς που δεν πρέπει και δεν μπορεί να λέει ψέματα για τις αγορές και τα τερτίπια τους.

Τότε έγινε μια επιλογή ολέθρια για την χώρα μας. Επίθεση στις αγορές, στους οίκους, στις τράπεζες, στην ΕΕ, στο ευρωπαϊκό νότο. Μια επίθεση αντάξια ενός σοσιαλιστή αρχηγέτη. Ένα έγκλημα όμως ενός πρωθυπουργού μια χώρας που έχει αναγκη όλους αυτούς.

Σήμερα καθώς οι αγορές έχουν χαζέψει ο Πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς προφυλάσσοντας ξανά την δημόσια εικόνα του μας λέει Όταν διαπιστώσαμε ότι το έλλειμμα βρισκόταν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, θελήσαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς”.

Έδωσε λοιπόν την χώρα μας. Βγήκε και είπε ότι δεν έχουμε καμιά πιστοληπτική ικανότητα , καμιά αξιοπιστία, κρύβουμε στοιχεία από τον διεθνή Τειρεσία. Έχουμε κρυφά χρέη. Είμαστε διεφθαρμένοι… Η διαφάνεια και κάποιο συμφέρον ίσως για να πολεμήσει τις αγορές και να αποκαλύψει τα τερτίπια τους, βρέθηκε ξαφνικά πάνω από την χώρα μας και το εθνικό συμφέρον.

Είπε λοιπόν όλη την αλήθεια στους εχθρούς μας. Σε αυτούς που μας δανείζουν, στους κερδοσκόπους, και στους τραπεζίτες. Το έκανε συνειδητά ή από βλακεία δεν ξέρω, σημασία έχει τους έσωσε για να μην χάσουν οι άνθρωποι τα λεφτά τους, διάλυσε την εθνική οικονομία, υποθήκευσε την ανεξαρτησία και τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλαδος, έβαλε την χωρα σε περιπέτεια και σε περιπέτεια έβαλε και ευρώ. Γιατί θέλησε να είναι δαφανής.

Συμπέρασμα πρόκειται για Εθνική συμφορά. Πρέπει να σώσουμε την χώρα μας από αυτόν το συντομότερο.

Γιάννης Παπαϊωάννου,

Δεν υπάρχουν σχόλια: