ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.11.11

Goldman Sachs-JP Morgan......"ΔΕΝ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ"ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ...ΑΛΑ ΓΑΠ!!

Τι γίνεται με τα CDS, δεν αποκαλύπτουν Goldman Sachs-JP Morgan
H ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και την κρίση χρέους είναι πολύ μεγάλη, ερωτηματικό όμως αποτελούν τα CDS και ειδικά αυτά τα οποία έχουν εκδώσει για τις προβληματικές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs και JPMorgan. Δημοσιευμα του Bloomberg αναφέρει πως αρνούνται να δώσουν το ακριβές άνοιγμα στα CDS για αυτές τις χώρες. Οι δύο κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες κοινοποιούν μόνο τα καθαρά ανοίγματά τους ή και αποκλείουν από τις δημοσιεύσεις συγκεκριμένα παράγωγα. Το μόνο που έχει αποκαλυφθεί είναι πως οι δύο αυτοί κολοσοί έχουν πουλήσει προστασία-ασφάλιστρα σε χρέος συνολικής αξίας άνω των 5 τρισ. δολαρίων. Είναι προφανές λοιπόν πως η "πυροδότηση" των CDS θα αποφέρει αμύθητα κέρδη... Επενδυτικοί οίκοι όπως η Goldman Sachs και η JPMorgan, λέει το Bloomberg, δεν παρέχουν πλήρη εικόνα για τις δυνάμει ζημιές ή κέρδη που θα είχαν στην περίπτωση μιας χρεοκοπίας χώρας-μέλους του ευρώ. Κι αυτό είναι κάτι που ενδέχεται να πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια στις αγορές όσο σοβεί η κρίση στην Ευρώπη.

Παράλληλα όμως ούτε οι Bank of America, Citigroup και Morgan Stanley δεν κοινοποιούν τα μικτά μεγέθη CDS που έχουν πωλήσει για τις προβληματικές χώρες της ευρωζώνης. Και οι τρεις τράπεζες δημοσιεύουν μεγέθη που περιλαμβάνουν μόνο το καθαρό ποσό από τα CDS, που αγοράστηκαν και πωλήθηκαν επί των εν λόγω ομολόγων.

Δεν είναι τυχαία και η χθεσινή παρέμβαση-report του οίκου Fitch για τις αμερικάνικες τράπεζες και τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχουν από την ιστορία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως καθοριστικό ρόλο έχει παίξει στις εξελίξεις εδώ και εβδομάδες η κατάρρευση της MF Global, η οποία στην πλατφόρμα της «έπαιζε» και CDS σε χώρες της Ευρωζώνης.


Β.Κ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: