ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.10.09

ΕΚΘΕΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ

ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ε. ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
  • Απορρίπτει την προμήθεια.
  • Η τιμή του κάδου ξεκίνησε από 45.000 ευρώ και έφτασε τις 110.000 ευρώ, χωρίς διαγωνισμό αλλά με απ΄ευθείας διαπραγμάτευση.
  • Δεν έγινε διαπραγμεύτευση επισημαίνει η Επίτροπος.
  • Πολιτικές και όχι μόνο ευθύνες.
Η ώρα των αποκαλύψεων για τη Δημοτική Αρχή του κ. Φασούλα έφτασε.



Το Ελεγκτικό Συνέδριο, μέσω της Επιτρόπου που έχει οριστεί στο Δήμο Πειραιά, με έγγραφο – φωτιά ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για το ζήτημα της προμήθειας των ρομποτικών κάδων απορριμμάτων.

Ουσιαστικά, η έκθεση της Επιτρόπου κ. Καραστεργίου επιβεβαιώνει τις υποψίες και τα ερωτηματικά για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολούθησαν από τη Δημοτική Αρχή. Η υπόθεση, όπως φαίνεται, θα πάρει το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης αφού σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δήμος Πειραιά αποφάσισε να εγκαταστήσει τον πρώτο κάδο – φοίνικα στο Πασαλιμάνι. Η αγορά έγινε μέσω της ΔΕΠΕΠ, με τις υπογραφές του κ. Μπρατσόλη (τότε Προέδρου της Επιχείρησης του Δήμου) και της κ. Κόχειλα (που…επανεμφανίζεται με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου της ΔΕΠΕΠ σε αυτή τη φάση).




Η προμήθεια στοίχισε 45.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Οι πρώτες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν μέσω δημοτικών συμβούλων που έλεγαν το αυτονόητο:



Α) ότι ήταν…..πολλά τα λεφτά

Β) ότι οι κάδοι αυτοί δεν εξυπηρετούν την ανάγκη της ανακύκλωσης αφού δεν γινόταν διαλογή των απορριμμάτων.

Με δεδομένο ότι η προμηθεύτρια εταιρεία SOUKOS συνεργαζόταν με το Αμερικανικό Πεντάγωνο, στην προμήθεια οπλικών συστημάτων, δημιουργήθηκαν νέες αντιδράσεις.

Στην υπόθεση είχε αναφερθεί, εκτενώς, και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θέτοντας σαφή και συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ο κ. Φασούλας δεν πτοήθηκε. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο, με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Φασούλα, παίρνει απόφαση κατά πλειοψηφία στις 18/3/2009 για την προμήθεια δέκα ρομποτικών κάδων συνολικής αξίας 560.000 ευρώ, δηλαδή για 56.000 ο κάθε κάδος.

Είναι η υπ.αριθμ.190/18-3-2009 απόφαση. Το εξοργιστικό είναι ότι δεν διενεργήθηκε ούτε πρόσκληση ενδιαφέροντος ούτε διαγωνισμός. Επιλέχθηκε η λύση της απ΄ευθείας διαπραγμάτευσης, των οικονομικών όρων της προμήθειας, με την εταιρεία.

Αρκετοί επισήμαναν ένα ακόμα αυτονόητο ερώτημα: πώς γίνεται ο ίδιος κάδος που αγόρασε η ΔΕΠΕΠ πριν από τρεις μήνες να στοιχίζει 45.000 ευρώ και μετά η τιμή του να αυξάνεται σε 56.000 ευρώ;
Δεν τα είχαμε δει όμως όλα.

Η Δημαρχιακή Επιτροπή που ανέλαβε να κάνει τη διαπραγμάτευση έκανε ρελάνς. Πέτυχε να ……ανεβάσει (προφανώς μετά από ……σκληρές διαπραγματεύσεις) την τιμή κάθε κάδου σε 110.000 ευρώ. Αυτή ήταν η προσφορά της εταιρείας, την οποία προς γενική κατάπληξη, αποδέχθηκε η Δημαρχιακή Επιτροπή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!


Η τιμή του κάδου – φοίνικα ξεκίνησε από 44.000 ευρώ όταν έγινε η προμήθεια του πρώτου από τη ΔΕΠΕΠ, έφτασε τις 56.000 ευρώ όταν χρειάστηκες να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και εκτοξεύθηκε στις 110.000 ευρώ στη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Εκτός βέβαια από τη διαδικασία της απ΄ευθείας διαπραγμάτευσης που προκαλεί...

Η Δημαρχιακή Επιτροπή στις 28-7-2009 παίρνει την απόφαση και εκδίδεται, μετά από διαδικασίες, χρηματικό ένταλμα ύψους 553.350 ευρώ, στο όνομα της εταιρείας SOUKOS, για την προμήθεια πέντε ρομποτικών κάδων. Τίμημα, 110.000 ευρώ ο ένας για τον υπερχρεωμένο Δήμο Πειραιά.

Έρχεται όμως η ώρα της κρίσης.

Η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραστεργίου με την υπ΄αρ. 101 πράξη και με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου (5 ημέρες μετά τις εκλογές, έχει σημασία( καταρρίπτει τις μεθοδεύσεις αυτές και δεν θεωρεί το τιμολόγιο του μισού εκατομμυρίου ευρώ για τους πέντε κάδους.

Η συνέχεια στο piraeuspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: