ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.10.09

Και τι θα κάνουμε χωρίς bloggers pasokus pasokus..;;



Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η blogόσφαιρα πρασινοφρουρείται. Είναι κοινή παραδοχή ότι το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου χρωστάει πολλά σε επώνυμους και ανώνυμους bloggers, που καθόλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγραφαν συνεχώς καυστικά με ύφος «ειδικού γνώστη», έκριναν καθημερινά, κατέκριναν συχνά, καθοδηγούμενοι από κομματικό και ιδεολογικό φανατισμό, προπαγάνδιζαν, άνοιγαν το pc και πέταγαν λάσπη με στόχο. Άλλοτε ο στόχος είχε προκαλέσει και ήταν δικαιολογημένος ο αυστηρός σχολιασμός των πράξεών του. Ένας σχολιασμός που συχνά κατέληγε σε χλεύη. Συχνά όμως ο δέκτης των σχολίων ενοχλούσε και δημιουργούνταν έτσι κατασκευασμένες «κατηγορίες», που κόλλαγαν σαν τη ρετσίνα. Και στις δύο περιπτώσεις τελικώς, η «ανθρωποφαγία» ήταν το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα, που άλλοτε δικαιολογούνταν με το «περί δικαίου αίσθημα», άλλοτε όμως παρακινούνταν από κέντρα (συνήθως πολιτικά γραφεία) που είχαν ως στόχο την πολιτική εξόντωση. To χρονικό δείχνει ότι το «διαδικτυακό καζάνι» δε κάνει διακρίσεις και σίγουρα οι «μάγειρές» του δεν έχουν τακτ.

Φοβούμαι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ακόμα καταλάβει τη φθορά που υπέστη από τη μη ύπαρξη διαδικτυακού πολιτικού σχολιασμού και από την απουσία του όποιου πυλώνα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Εύχομαι, για το καλό της δημοκρατίας και του ίδιου του κόμματος, ο νέος Πρόεδρος να κινηθεί δραστικά προς την αλλαγή της νεοδημοκρατικής ψευτοσνομπ νοοτροπίας άρνησης συμφιλίωσης και εξοικείωσης με τα σύγχρονα κοινωνικά μέσα. Εύχομαι δε, το blogging να περάσει στη φιλοσοφία του νεοέλληνα ως μια δυνατότητα έκφρασης της προσωπικής του γνώμης, που πραγματικά είναι και όχι ως μέσον αφανισμού πολιτικών εχθρών, που συνηθίζεται να καθίσταται.

Καθόλη τη περασμένη 6ετία, πολλοί από τους bloggers, μάγκικα και ωραία δήλωναν τη κομματική τους ταυτότητα και επώνυμα, έγραφαν επικήδειους και πριν αυτών, «κατηγορώ» για πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ. Αρκετοί εξ αυτών, μετά τον ερχομό στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ της Νέας Ποχής, δε περιορίζονται στη προάσπιση και στη τελική επικράτηση του ιδεολογικού τους πιστεύω και απαιτούν την αναγνώριση του έργου τους μέσω παροχής κάποιας θέσης, Άλλοι πήραν θώκο ήδη, άλλοι κράτησαν αυτό που και πριν κρατούσαν. Άλλοι έκλεισαν το blog τους, άλλοι το διατηρούν γράφοντας συνταγές μαγειρικής και αναλύοντας μάχες που άφησαν ιστορία στη Στρατηγική. Όλοι, προφανώς πια, δεν έχουν κάτι να γράψουν, είτε γιατί δε βρίσκουν τρωτά στη νέα κυβέρνηση, είτε γιατί ο κομματικός φανατισμός δεν τους το επιτρέπει, είτε γιατί έχουν βολευτεί και δεν έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο να συνεχίσουν τα χτυπήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου.

Αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται, ανησυχεί τους κυβερνόντες, καθώς νιώθουν να χάνουν τη διαδικτυακή προστασία που είχαν συνηθίσει. Συνειδητοποιούν ότι δεν θα έχουν την ευκολία να διοχετεύουν «καυτές» πληροφορίες για συμπολιτευόμενους ή αντιπολιτευόμενους. Καταλαβαίνουν ότι δεν θα έχουν τη στήριξη στη προώθηση ή στην απόκρυψη του έργου τους, σε ένα εχθρικό περιβάλλον Τύπου που τους περιμένει εναγώνια για τα λάθη.

Διαβλέποντας αυτή τη πραγματικότητα, ο νεοεκλεγείς μετ’ εμποδίων Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ξυνίδης, κάλεσε το γνωστό πρασινοφρουρό* blogger, κ. Κρόγια, να ξανανοίξει το blog του, το οποίο έκλεισε οικιοθελώς και μέρες τώρα παρακολουθήσαμε στα blogs το όλο σίριαλ του «κλεισίματός» του.

Απολαύστε την επιστολή-έκκληση που δημοσιεύει στο blog του, ο άσημος Γραμματέας. (Συγχωρέστε με που θα το γράψω, αλλά εμένα η θέασή της μου προκάλεσε γέλωτες)..

Το krogias.blogspot.com σιώπησε. Κοινοί φίλοι και όχι εσύ, μου είπαν ότι αποφάσισες να σταματήσεις γιατί σε απογοητεύουν κάποια πράγματα που βλέπεις να συμβαίνουν και ήλπιζες ότι δεν θα συμβαίνουν. Σεβαστή η απογοήτευση.

Νομίζω όμως ότι δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα. Δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα απέναντι σε όλους όσους πιστεύουν στα ίδια με σένα και συνεχίζουν τον αγώνα. Κάνε κριτική. Πές τα έξω από τα δόντια. Να ενώσουμε τις φωνές μας για να μην κάνουμε τα λάθη που υποσχεθήκαμε ότι δεν θα κάνουμε. Δεν έχεις δικαίωμα όμως να τα παρατάς.

Όπως δεν έχω και εγώ δικαίωμα να τα παρατήσω. Γιατί εμάς άκουσε και εμάς εμπιστεύτηκε ο λαός και έφερε το ΠΑΣΟΚ στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Τι θα τους πούμε; Ρίξαμε τη δεξιά; Ε και λοιπόν; Αυτά που υποσχεθήκαμε θα τα κάνουμε; Κι αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε τουλάχιστον μαχόμενοι να ηττηθούμε. Και μην ξεχνάς ότι υπάρχει πάντα ο εγγυητής Γιώργος Παπανδρέου. Άνοιξε το blog.


Σωκράτης

Πηγή:http://xinidis.blogspot.com/2009/10/blog-post_17.html

* Ο χαρακτηρισμός αυτός που υιοθετώ, παρακαλώ να χρεωθεί στην ερωτικής γραφής Λώρη Κέζα και σε σημερινή παρέμβασή της στο Βήμα, σελ. Α2.

ΥΓ.1 Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να γίνει η ταύτιση των όσων αρνητικών γνωρισμάτων γράφω για τους bloggers με το πρόσωπο του κ. Κρόγια, τη γραφή του οποίου σέβομαι και τιμώ, αφής στιγμής είναι επώνυμη και ενδιαφέρουσα.


ΥΓ.2 Είναι αξιοσημείωτο που ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ενώ επιθυμεί μια πολιτική καριέρα, δεν έχει προβεί σε μια διορθωτική πινελιά στο επίθετό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: