ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.11.09

Ντροπή σου κύριε Πολύδωρα #1. Παρουσιάζει σαν κατάκτηση το “FYROM” όταν ακόμη και ο Μητσοτάκης το χαρακτήρισε “κατάντια”

http://salata.files.wordpress.com/2007/08/1194869318_86daf3a605.jpg?w=339&h=500Ντροπή σας κύριε Πολύδωρα για τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζετε. Όχι για να υπερασπίσετε την κυρία Μπακογιάννη αλλά για την κατάντια σας. Έχετε το θράσος να δηλώνετε ότι είστε “περήφανος” που δουλέψατε προς την κατεύθυνση της FYROM. Και το θεωρείτε “κατόρθωμα”. Αίσχος και ντροπή.

Προς απάντηση σας παραθέτουμε τη φράση του Στρατηγού Γρυλλάκη, που τώρα φαίνεται πόσο δίκιο έχει. Όταν μας το είπε δεν είμασταν σε θέση να το αντιληφθούμε: Δυστυχώς δικαιώθηκα και αντ’ αυτού συρθήκαμε στην επαίσχυντη ενδιάμεση συμφωνία που δίνει στους Σκοπιανούς όλα τα επιχειρήματα μέχρι σήμερα. Όλοι αυτοί οι “ανυπωχώρητοι”, μιλάω για τους πολιτικούς όχι τον λαό, θεωρούν επιτυχία η γειτονική χώρα να ονομάζεται ΠΓΔΜ. Διορθώστε με, αλλά το ΠΓΔΜ έχει ένα φαρδύ – πλατύ “Μακεδονία”. Το ίδιο και οι εκφράσεις περί “κόκκινη γραμμής με γεωγραφικό προσδιορισμό”.

Επιμένετε λοιπόν ότι εσείς “αγωνιστήκατε” για αυτή την επαίσχυντη συμφωνία; Όταν έχει βγει στο φως ποιοί ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ υπονόμευσαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν ο Σαμαράς είχε ήδη αποχωρήσει; Που όλως τυχαίως τώρα είναι τιμητές της κυρίας Μπακογιάννη και κατηγορούν τον Σαμαρά για το 1993. Να σας θυμήσουμε το ιστορικό και αν θέλετε, διαψεύστε το. Γιατί το Σεπούκου το έχετε μόνο στη θεωρία:

Μία άγνωστη πτυχή των γεγονότων του 1993 φέρνει στο προσκήνιο ο αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Γρυλλάκης με αφορμή την συζήτηση που ξεκίνησε από την αντίδραση του στη συνέντευξη Γκλιγκόρωφ στο Πρώτο Θέμα. Ένα γεγονός – κλειδί τόσο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια όσο και για τους πραγματικούς λόγους της πτώσης Μητσοτάκη από την εξουσία.

Τα γεγονότα σύμφωνα με τον Στρατηγό οδήγησαν στην ακύρωση της υπογραφής του μνημονίου με τους Σκοπιανούς όπου θα αποδεχόντουσαν το όνομα “Σλαβομακεδονία”, αποτέλεσμα ωμού εσωκομματικού εκβιασμού.

“…οι Σκοπιανοί είχαν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο υπό τον φόβο της Αλβανικής πίεσης. Δεν ήταν λίγες οι φωνές Σκοπιανών διανοουμένων που ζητούσαν ακόμη και συνομοσπονδία με την Ελλάδα προκειμένου να γλιτώσουν το Σλαβόφωνο κομμάτι από τις Αλβανικές βλέψεις. Ενώ λοιπόν εμείς δεν είχαμε δείξει σημάδια ελαστικότητας, ειδοποιούμαι από τους επιτετραμένους της κυβέρνησης των Σκοπίων ότι ο Γκλιγκόρωφ ήταν έτοιμος να αποδεχθεί το όνομα Σλαβομακεδονία στις επικείμενες συζητήσεις με ΕΕ, ΟΗΕ και ΗΠΑ. Επειδή η κατάσταση ήταν ρευστή και θεωρούσα ότι κατά την διεθνή συνάντηση οι ΗΠΑ θα πίεζαν προς άλλη κατεύθυνση, επώδυνη για την Ελλάδα, ζήτησα άμεσα συνάντηση ώστε να υπογραφεί η συμφωνία και να ανακοινωθεί άμεσα. Η πρόταση μου έγινε αποδεκτή.

Αφού ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό, πήρα το πράσινο φως να προχωρήσω. Ενημέρωσα λοιπόν τον κορυφαίο σε αυτά τα θέματα, δικηγόρο Κ…(αναφέρεται το όνομα κορυφαίου νομικού), ώστε να συντάξει άμεσα ένα μνημόνιο που θα ήταν δεσμευτικό, θα διασφάλιζε τα Εθνικά μας συμφέροντα και δεν θα έδινε τη δυνατότητα υπαναχώρησης στους Σκοπιανούς. Το μνημόνιο ετοιμάστηκε άμεσα και ορίστηκε η επίσημη συνάντηση.

Την παραμονή της συνάντησης, λίγο πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι δηλαδή, επικοινωνεί μαζί μου ο πρωθυπουργός (σσ. Ο Κ. Μητσοτάκης) και μου ζητά να ακυρώσω τα πάντα. Με μεγάλη μου έκπληξη, προσπαθώ να τον μεταπείσω αφού πραγματικά θεωρούσα ότι αυτή η ενέργεια θα μας έδινε ένα μοναδικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Ο Πρωθυπουργός ήταν κάθετος: Εάν υπογράψουμε αυτό το μνημόνιο, θα πέσει η κυβέρνηση (σσ. Ο Σαμαράς είχε ήδη αποχωρήσει). Εγώ απόρησα, αφού είχαμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ζήτησα διευκρινήσεις.

Ο Έβερτ απείλησε ανοιχτά στην συνεδρίαση της Κ.Ο. ότι εάν αποδεχτούμε το Σλαβομακεδονία, θα μας ρίξει! Μου είπε και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Από τότε ο Έβερτ ήταν η μάστιγα της Νέας Δημοκρατίας!”

Αυτή η πραγματικά αποκαλυπτική πτυχή έχει εύλογο αντίλογο: Ο Έβερτ, απλώς εξέφρασε τη δεδομένη στιγμή την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που δεν επιθυμούσε η γειτονική χώρα να πάρει το όνομα, έστω και σε σύνθετη μορφή.

Ο Στρατηγός όμως έχει αντίθετη άποψη: Εγώ ήμουν ο πρώτος που τεκμηρίωσα με στοιχεία, τα αναφέρω και στο βιβλίο μου (σσ. Η Μακεδονία Χθες, Σήμερα και Αύριο / Εκδόσεις Λιβάνη) ότι η γειτονική χώρα ήταν μία Γιουγκοσλαβική επαρχία με το όνομα Vardaska. Γνωρίζοντας όμως τους Γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της υπερδύναμης, θεωρούσα απαραίτητο να έχουμε μία έγγραφη, επίσημη μετακίνηση από τις αδιάλλακτες θέσεις των Σκοπιανών που θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιούμε μετέπειτα σε κάθε διαπραγμάτευση. Άλλωστε το μνημόνιο ήταν αριστοτεχνικά φτιαγμένο. Όχι μόνο χάσαμε την ευκαιρία, έκτοτε οι Σκοπιανοί δεν μετακινήθηκαν χιλιοστό από τις θέσεις τους. Φανταστείτε τι επιχειρήματα θα μας έδινε αυτό το μνημόνιο. Εκτός από την πρώτη, επίσημη υπαναχώρηση των Σκοπιανών θα είχαμε αυτόματα και ακύρωση της όποιας ιστορικής καπηλείας στην οποία βασίζονται οι αλυτρωτισμοί του Γκρουέφσκι. Φανταστείτε την αστειότητα να φτιάχνουν ανδριάντες του Φιλίππου εάν είχαν παραδεχτεί την φυλετική τους ταυτότητα!

olympia

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, εσείς που τα βάλατε με τον Πολύδωρα για τον Σαμαρά γιατί δεν λέτε τίποτα που είναι ο εμπνευστής τις Συνθετης Ονομασίας όπως λέει και ο ίδιος???

http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/11/bloggers_26.html

Έτσι, δικαιώθηκε η άποψή μου ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να δεχθούμε «λύση» διπλής ή τριπλής ονομασίας.

Η «κόκκινη γραμμή» – δηλαδή η γραμμή μη υποχώρησης της ελληνικής πλευράς - είναι αυτή τη στιγμή «μια ονομασία για κάθε χρήση» (το περίφημο erga omnes). Κι αυτό το στηρίζουμε όλοι. Πολύ περισσότερο εγώ, που νιώθω και δικαιωμένος...

Ανώνυμος είπε...

Dear Author tolimeri.blogspot.com !
So simply does not happen