ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.11.09

Κακοποίηση και trafficking στα Σκόπια

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ένα φαινόμενο ανεπίτρεπτο για κάθε πολιτισμένη χώρα αλλά δυστυχώς υπαρκτό ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Κάνοντας μια γρήγορη διερεύνηση για την κακοποίηση γυναικών στη ΠΓΔΜ τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά : 50% των γυναικών του κρατιδίου είναι θύματα οικογενειακής βίας. Σε ένα ποσοστό δε της τάξεως του 25% η κακοποίηση γίνεται με χρήση όπλων τα οποία κυκλοφορούν ουσιαστικά ελεύθερα στο κρατίδιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κακοποίηση γίνεται και ψυχολογικά με απειλές ή με εκτέλεση ενός αγαπημένου κατοικίδιου.

Βέβαια η χειρότερη μορφή βίας είναι το εμπόριο λευκής σαρκός στο οποίο τα Σκόπια έχουν μια από τις βαλκανικές πρωτιές. Ας θυμηθούμε ότι τα Σκόπια ανήκουν στις χώρες, οι οποίες λειτουργούν όχι μόνο ως αφετηρία, ενδιάμεσος σταθμός αλλά και προορισμός για γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει θύματα εμπορίου λευκής σαρκός με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση. Αυτά τα λένε οι Αμερικανοί στην ετήσια έκθεση του State Department και συνεχίζουν ότι ο τρόπος που λειτουργούν οι έμποροι, είναι κυρίως μέσω του ιδιωτικού τομέα, με ινστιτούτα ομορφιάς και άλλες παρεμφερείς "επιχειρήσεις".

Οι διεθνείς οργανισμοί ωρύονται ότι η βία κατά γυναικών στη ΠΓΔΜ έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις ενώ η έκθεση της UNICEF για το 2008 ξεκινάει αναφέροντας ότι η κατάσταση για τα παιδιά στη ΠΓΔΜ είναι απαράδεκτη για μια χώρα που φιλοδόξει να γίνει μέλος της Ε.Ε. Τα ποσοτικά στοιχεία όμως για την κακοποίηση και το trafficking στα Σκόπια είναι πολύ περιορισμένα. Ο λόγος είναι απλός: Αν γίνουν και άλλες έρευνες στη χώρα η είσοδος της προς την Ε.Ε. θα δυσκολέψει.

Με βάση τα Σκοπιανά ΜΜΕ 290 γυναίκες κακοποιήθηκαν το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2008. Σημαντικός αριθμός αλλά πολύ μικρότερος από τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών. Για το trafficking ουσιαστικά το κρατίδιο δεν δίνει καθόλου στοιχεία διακηρύσσοντας αυτάρεσκα ότι συμμορφώνεται απόλυτα με τα ελάχιστα standards καταπολέμησης του φαινόμενου. Οι συνεχείς αναφορές των διεθνών ΜΜΕ για συλλήψεις σωματέμπορων με προορισμό ή αφετηρία τη ΠΓΔΜ περνάνε στα ψιλά. Όπως στα ψιλά πέρασε ότι για σωματεμπορία είχε συλληφθεί και ο αστυνομικός διευθυντής της Γευγελής.

Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση προς κάποιους συμπατριώτες μας. Όσοι πάνε για “κορίτσια” και διασκέδαση στα Σκόπια και τη Γευγελή έχουν ιδέα τι πόνο προκαλούν? Ποσό πολύ είναι συνυπεύθυνοι για το μαρτύριο στο οποίο υποβάλλονται αυτά τα κορίτσια? Χωρίς “πελάτες” αυτό το εμπόριο θα περιοριζόταν αλλά δυστυχώς οι Έλληνες έχουν αποδειχθεί οι καλύτερες πελάτες για όλες τις Σκοπιανές “αγορές.”
viosimimakedonia

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λαζόπουλος: Η ακροδεξιά είναι η μάστιγα της κοινωνίας και αγωνίζομαι για την εξάλειψή της…

Ξαναχτύπησε ο εθνικός γελωτοποιός μας χθες ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε την Ελληνικότητα της Β. Ηπείρου και της Κωνσταντινούπολης αφήνοντας επίσης να εννοηθεί πως η Ελλάδα προκαλεί πρόβλημα στα σύνορα άλλων χωρών. Φυσικά και δεν έμεινε εκεί καθώς υπήρξε για ακόμα μια φορά θερμός υποστηριχτής των «παιδιών με τις κουκούλες». Κατηγόρησε για αυθαιρεσία την αστυνομία που συνέλαβε την 22χρονη φερόμενη ως μέλος των Πυρήνων Φωτιάς και συνέκρινε το περιστατικό με την υπόθεση Χριστοφοράκου. Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο. Άλλο η υπόθεση Siemens και Χριστοφοράκου, άλλο η εγχώρια τρομοκρατία. Βέβαια και στο παρελθόν έχει διαπρέψει δια των απόψεών του ο κ. Λαζόπουλος, ο οποίος μάλιστα προ μερικών εβδομάδων δήλωσε πως η «ακροδεξιά» (εννοώντας πάντα τον πατριωτισμό) είναι η μάστιγα της κοινωνίας και αγωνίζεται για την εξάλειψή της από τη ζωή μας….
Κ. Λαζόπουλε αποφασίστε, σάτιρα κάνετε ή μαύρη προπαγάνδα; Δεν έχουμε καμιά όρεξη να ασχοληθούμε με το άτομό σας αλλά όπως βλέπετε το star system σας έχει εκλέξει ως mainstream φυσιογνωμία και ρυθμιστή της κοινής γνώμης.