ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.7.08

SIEMENS - ΥΠΕΕ (ΣΔΟΕ) ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον κ. Υπουργό Οικονομίας

Θέμα: «Η Κυβερνητική εκστρατεία επικοινωνιακής διαστροφής και συγκάλυψης του σκανδάλου Siemens συνεχίζεται, αφού ακόμα και οι τελευταίες εξαγγελίες διενέργειας ελέγχου του Ομίλου από την ΥΠΕΕ, αίτημα του ΠΑΣΟΚ ήδη από τον περασμένο Φλεβάρη, αποδεικνύονται προκλητικά προσχηματικές και μεθοδευμένες: Μετά το τσουνάμι κομματικοποίησης με προκλητικές διώξεις στελεχών, Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΥΠΕΕ (ΠΡΩΗΝ ΣΔΟΕ) ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΘΕΣΕΙΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΌΜΙΛΟ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΤΟ 2004!! ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ «ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ» ΤΟΥ κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ!!! <<ΒΑΛΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΟΠΑΔI>>

Μετά από αλλεπάλληλες ανακόλουθες Κυβερνητικές δηλώσεις για το αν προαπαιτείται ή όχι (ανάλογα με τις ημερήσιες διαθέσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου) εισαγγελική παραγγελία για την παρέμβαση της ΥΠΕΕ στο σκάνδαλο Siemens, ο Υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να αποδεχτεί μία από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του που είχαν διατυπωθεί από τον προηγούμενο Φλεβάρη και συγκεκριμένα την πρόταση που αφορούσε την άμεση κινητοποίηση της ΥΠΕΕ για τον αντικειμενικό οικονομικό έλεγχο των εταιρειών του συγκεκριμένου Ομίλου.

Δυστυχώς, η κατά 6 σχεδόν μήνες καθυστέρηση του αρμοδίου Υπουργού σε συνδυασμό με την «σύμπτωση» ο εξαγγελθείς έλεγχος να ξεκινήσει μετά το τσουνάμι προκλητικών κομματικών διώξεων στελεχών της ΥΠΕΕ, αφαιρεί από την συγκεκριμένη

πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και το στοιχείο της αμεσότητας, αλλά δυστυχώς και κάθε εγγύηση αντικειμενικότητας.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία ότι ο Όμιλος Siemens, είχε ελεγχθεί και είχε κλείσει το 2004 πολλαπλές προηγούμενες φορολογικές χρήσεις της από τα ίδια πρόσωπα, στα οποία σήμερα ανατίθεται η ευθύνη του καίριου αυτού ελέγχου. Συγκεκριμένα, ο σχετικές έλεγχος το 2004 είχε γίνει με ευθύνη του τότε Διευθυντή ΔΕΚ (Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων) κ. Νίκου Ανδριανόπουλου και του τότε αρμόδιου ελεγκτή κ. Αβδελιώτη.

Αυτά τα δύο πρόσωπα σήμερα έχουν προαχθεί και ο μεν κ. Ανδριανόπουλος, αν και βεβαρυμμένος με σωρεία καταγγελιών ευνοιοκρατικών και αδιαφανών μεθοδεύσεων, έχει τοποθετηθεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνιακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών και με ευθύνη της ΥΠΕΕ, και ο δε κ. Αβδελιώτης κατέχει τη θέση του Διευθυντή ΔΕΚ ως διάδοχος του κ. Ανδριανόπουλου. Αυτά τα δύο στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών καλούνται μετά τις προσχηματικές και μεθοδευμένες εξαγγελίες του κ. Αλογοσκούφη να επανελέγξουν τον εαυτό τους και τις δικές τους αποφάσεις - κατευθύνσεις που έλεγξαν φορολογικά την συγκεκριμένη εταιρεία το 2004 για προηγούμενες φορολογικές χρήσεις της.

Παράλληλα, οι καταγγελίες των υπαλλήλων της ΥΠΕΕ για τις πρόσφατες κομματικές διώξεις και δυσμενείς μεταθέσεις 76 υπαλλήλων και 130 εφοριακών (δηλαδή το 30% του ανθρώπινου δυναμικού της Υπηρεσίας), που ολοκληρώθηκαν μόλις την 1η Ιουλίου του 2008 σκιαγραφούν την κατάσταση στη συγκεκριμένη Υπηρεσία με τα μελανότερα χρώματα. Δίνεται η εντύπωση πως ο εξαγγελθείς έλεγχος θα γίνει από μια απαξιωμένη, κομματικά αλωμένη, αποδυναμωμένη ΥΠΕΕ, όπου η πολιτική χειραγώγηση των ελέγχων φαίνεται προαποφασισμένη και μεθοδευμένη

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ, Ο ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΚ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ, ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΘΕ ΕΧΕΓΓΥΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Επειδή, το καθεστώς ατιμωρησίας και ασυδοσίας που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση Καραμανλή, οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα, όπως αυτό της πολιτικής εποπτείας του βασικού φορολοελεγκτικού μηχανισμού του Κράτους, δηλαδή της ΥΠΕΕ, από ένα Γενικό Γραμματέα που παραμένει στη θέση του παρά τις επανειλημμένες εδώ και μήνες καταγγελίες για την τότε παράνομη και ύποπτη (και αντίθετη με την πάγια άποψη της αρμόδιας Υπηρεσίας) γνωμοδότηση του περί φοροαπαλλαγής ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Μια γνωμοδότηση που συνιστά ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο, της τάξης των 20.000.000 €, και που η Κυβερνώσα παράταξη ψήφισε διάταξη για να τη συγκαλύψει προσφέροντας «ασυλία» στο εμπλεκόμενο στέλεχός της, για το οποίο – παράλληλα - επιμέρους καταγγελία για είσπραξη μίζας 2.000.000 ευρώ τέθηκε στα… δικαστικά αρχεία Κυβερνητικών σκανδάλων.

Επειδή, ο επανέλεγχος των φορολογικών χρήσεων της Siemens αποστερείται οποιουδήποτε εχεγγύου αντικειμενικότητας και σοβαρότητας, όταν γίνεται από τα ίδια πρόσωπα που έκαναν τον πρώτο έλεγχο.

Επειδή, λίγες μέρες πριν την Κυβερνητική εξαγγελία για ενεργοποίηση – μετά από πολύμηνη και, όπως φαίνεται, σκόπιμη καθυστέρηση – της ΥΠΕΕ, έγινε λίγες μόνο μέρες αφού είχε ολοκληρωθεί ένα πρωτοφανές τσουνάμι κομματικών αναξιοκρατικών διώξεων και μεταθέσεων προσωπικού που αγγίζει το 30% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της Υπηρεσίας, στέλνοντας πολιτικό μήνυμα εκφοβισμού στο σύνολο των στελεχών της.

Επειδή, η Κυβέρνηση Καραμανλή φαίνεται να έχει υποκαταστήσει την έννοια του Κυβερνητικού έργου με αυτήν της συγκάλυψης και της χειραγώγησης κάθε ελεγκτικού θεσμού και μηχανισμού του Κράτους.

Και επειδή τελικά, η Κυβέρνηση Καραμανλή φέρει ακέραια και εις ολόκληρον την ευθύνη της επίμονης και αντιθεσμικής συγκάλυψης του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης και με τον τρόπο αυτό τορπιλίζει το ίδιο το πολιτικό σύστημα και την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας μας.

Ερωτάστε:

  1. Πως μπορεί να είναι αντικειμενικός ένας τόσο κρίσιμος έλεγχος για ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο όταν επικεφαλής της Υπηρεσίας που τον διενεργεί είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου σας, που εκτός τις σοβαρότατες καταγγελίες για παράνομες φοροαπαλλαγές με τις οποίες βαρύνεται, είναι ο ίδιος που έκλεισε με ευθύνη του πολλαπλές προηγούμενες φορολογικές χρήσεις της Siemens το 2004;
  2. Με τι εχέγγυα αμεροληψίας και αντικειμενικότητας θα ελέγξουν οι σημερινοί κκ Γενικός Γραμματέας – επικεφαλής ουσιαστικά της ΥΠΕΕ και ο Διευθυντής ΔΕΚ τους εαυτούς τους και τα δικά τους πορίσματα;
  3. Αντιλαμβάνεσθε ότι με την ανοχή σας, την ατιμωρησία και την ασυδοσία που καθημερινά καλλιεργείτε, όταν η Κυβέρνησή σας καλύπτει το ένα μετά το άλλο τα εμπλεκόμενα σε σωρεία σκοτεινών και αδιαφανών υποθέσεων στελέχη της, έχει οδηγήσει το Κράτος σε παντελή ένδεια στελεχών με εχέγγυα ήθους και ανεξαρτησίας;
  4. Αντιλαμβάνεσθε ότι η «προστασία» που συστηματικά παρείχατε στον συγκεκριμένο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου σας, όπως και σε άλλα στελέχη σας, έχει οδηγήσει αυτοί που καταγγέλθηκαν για «μίζες» να ελέγχουν τις «μίζες» στο σοβαρότερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης που προκαλέσει συνολική δυσπιστία στους θεσμούς και του οποίου τουλάχιστον οι «ελεγκτές» οφείλουν και να είναι αλλά και να φαίνονται τίμιοι;
  5. Γιατί περιμένατε πρώτα την ολοκλήρωση της επιχείρησης κομματικών διώξεων και δυσμενών μεταθέσεων στην ΥΠΕΕ, μια επιχείρηση που ουσιαστικά συνιστά απόπειρα συνολικής Κυβερνητικής χειραγώγησης μιας τόσο ευαίσθητης και νευραλγικής υπηρεσίας, και μετά προχωρήσατε στην εξαγγελία της διενέργειας του ελέγχου των φορολογικών της Siemens; Αντιλαμβάνεσθε ότι μια απαξιωμένη μετά τις τελευταίες προκλητικές ευνοιοκρατικές μεθοδεύσεις σας και αποδυναμωμένη Υπηρεσία δεν μπορεί, εν μέσω κατάρρευσης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και της εμπιστοσύνης στη σχέση Κράτους – πολίτη να εγγυηθεί έναν αντικειμενικό και αποτελεσματικό έλεγχο;

Μιχάλης Καρχιμακης
Θάνος Μωραϊτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι καλό όταν δημοσιεύουμε ένα άρθρο, ακόμη και μια ερώτηση στη Βουλή από Βουλευτή, να δημοσιεύουμε και την εξέλιξή του. Η συγκεκριμένη ερώτηση έχει απαντηθεί από τον ίδιο τον Υπουργό και οι εφημερίδες που τη δημοσίευσαν, σε επόμενο άρθρο τους- μετά από έρευνα- την διέψευσαν. Για ενημέρωσή σας, ο κ. Αβδελιώδης, σημερινός Διευθυντής του ΔΕΚ, δεν διέπραξε τον έλεγχο της Siemens το 2004 και μάλιστα δεν ήταν καν ελεγκτής. Το 2004 ήταν ήδη Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας και η συγκεκριμένη υπόθεση δεν ήταν καν στην αρμοδιότητά του. Παρόλα αυτά, όμως, μόνο και μόνο επειδή ο έλεγχος είχε γίνει τότε από το ΔΕΚ, τον επανέλεγχο τώρα τον ανέθεσε σε άλλη υπηρεσία. Δηλ. δεν ευσταθεί ούτε λέξη του κ. Καρχιμάκη, ο οποίος έχει εκτεθεί επανειλλημένως, αφού προβαίνει σε ερωτήσεις στη Βουλή προκειμένου να προκαλέσει ντόρο, δυστυχώς όμως η πηγή του ή δεν είναι σωστά ενημερωμένη για τίποτα ή τον χρησιμοποιεί για δικό της συμφέρον..