ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.1.12

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


«Π+13 – 06/01/2012»: Φήμες για εφεδρεία

Αναστάτωση σε αρκετούς εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις
έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι για να πείσει η κυβέρνηση τους δανειστές να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ θα προχωρήσει στη... μείωση των ενστόλων, αλλά και των λειτουργών της μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει, οι κλάδοι αυτοί αριθμούν συνολικά 275.000 άτομα, αφού τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αριθμούν 90.000 άτομα, οι αστυνομικοί 55.000 και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης 130.000 άτομα. Όλοι οι προηγούμενοι το 2011 εξαιρέθηκαν από το μέτρο της μισθωτής εφεδρείας, το οποίο όμως και κατ' ομολογία του υπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα «έχει κλείσει τον κύκλο του».
_________________________________________

«ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - 07/1/2012»: Έρχονται ένστολες απολύσεις

Στο τραπέζι τα «φύλλα εξόδου» σε Στρατό, Αστυνομία, μέση εκπαίδευση
Εξετάζεται και το κλείσιμο ΑΕΙ-ΤΕΙ
Σε μέτρα σοκ θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους επίσημους δανειστές μας να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε να πάρουμε έγκαιρα τα 89 δισ. της επόμενης δόσης

Μια «στενή» ομάδα στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξανανοίξει τα βιβλία και επεξεργάζεται πιο ακραία σενάρια, τα οποία πριν από ένα χρόνο δεν αποτελούσαν καν θέμα συζήτησης. Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να μειωθεί ο «υπερπληθυσμός» των... ένστολων (είτε αυτοί υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, είτε στις Ένοπλες Δυνάμεις) και των λειτουργών της μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει οι κλάδοι αυτοί αριθμούν συνολικά 275.000 άτομα, αφού τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αριθμούν 90.000 άτομα, οι αστυνομικοί 55.000 και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης 150.000 άτομα.

50.000

Όλοι αυτοί εξαιρέθηκαν το 2011 από το μέτρο της μισθωτής εφεδρείας, το οποίο κατ΄ ομολογία του υπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα «έχει κλείσει τον κύκλο του».

Στο ευρύτερο πλάνο βρίσκεται πλέον το σχέδιο 50.000 άμεσων απολύσεων, οι οποίες θα «χρηματοδοτηθούν» από τη νέα δανειακή σύμβαση και θα επιβαρύνουν τα επόμενα χρόνια μόνο τον ΟΑΕΔ και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Στον «κύκλο» των απολύσεων βρίσκεται και η κεντρική διοίκηση (δηλαδή τα υπουργεία) τα οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν με άλλες 15.000, τα 30.000 άτομα της εφεδρείας.

Επόμενο βήμα θα είναι οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών, τις οποίες θα ακολουθούν άμεσες απολύσεις των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές. Στους οργανισμούς αυτούς αναμένεται να επιληφθούν ακόμη και σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας.

Υπολογίζεται ότι στο τέλος της προσπάθειας αυτής θα έχουν συγχωνευτεί ή κλείσει περίπου 250 δημόσιοι οργανισμοί από τους οποίους δεν εξαιρούνται ούτε οι πανεπιστημιακές σχολές.

Και αλλαγές στα όρια ηλικίας

Μεγάλο είναι, επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρχει και μια αναθεώρηση -έστω και μικρή- του ασφαλιστικού νόμου με διόρθωση των ορίων ηλικίας και των ασφαλιστικών ταμείων, ο οποίος ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2010 και ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί στο σύνολο του.

Στόχος είναι μέχρι και το 2015 τα Ταμεία να έχουν μειώσει -αν όχι μηδενίσει- τα ελλείμματά τους, τα οποία αναμένεται φέτος να προσεγγίσουν τα 13 δισ.

Η Υγεία

Ένα ακόμη θέμα που βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης είναι οι περικοπές στον κλάδο της Υγείας που απορροφά περίπου το 9% του ΑΕΠ κάθε χρόνο. Εκεί οι περικοπές θα περάσουν μέσα από την ενοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης 8,5 εκατ. ασφαλισμένων στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΠΥ), από τον οποίο αναμένεται μέσω περικοπών σε γιατρούς, φάρμακα και αναλώσιμα, να εξοικονομηθούν περίπου 5,5 δισ. ευρώ έως το 2015 χωρίς όμως να διευκρινιστεί πώς ακριβώς θα γίνει κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, οι ένστολοι, μαζί με τους δικαστικούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ, θα βρεθούν στο στόχαστρο του νέου κύματος περικοπών που έρχεται στο Δημόσιο με την εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων, που φέρνει σημαντικές περικοπές στις αμοιβές τους                                        σταρατα
      

Τι σημαίνει ότι το ελληνικό χρέος θα υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο;

Διαβάσαμε μία πολύ κατατοπιστική ανάλυση στο bankingnews.gr.
Ολόληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Εμείς για λόγους οικονομίας σας παραθέτουμε τα συμπεράσματα και θα καταλάβετε αμέσως την σημασία τους…


Κινδυνεύει η δημόσια περιουσία από κατασχέσεις – Μια νομική ανάλυση για το ζήτημα…

Του Μάριου – Σάββα Μαρινάκου Δικηγόρου,

Τόσο καιρό, ακούμε για το μείζον θέμα της υπαγωγής του Ελληνικού χρέους σε αγγλικό δίκαιο. Διαισθαντικά μπορούμε ενδεχομένως να καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι καλό.
Ωστόσο, δεν έχει εξηγηθεί, ποιο ακριβώς είναι το διακύβευμα από μια τέτοια μεταβολή.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Τώρα, μετά από την αναφορά όλων των παραπάνω νομοθετημάτων και των ειδικότερων ρυθμίσεων που διαλαμβάνονται σε καθένα από αυτά, μπορούμε να υποβάλλουμε τη συνολική μας προβληματική σε μια υπόθεση εργασίας, ή όπως θα λέγαμε στα έδρανα της Νομικής, σε ένα πρακτικό, στο οποίο μας ζητείται να διαπιστώσουμε τις συνέπειες τις συνέπειες που θα είχε για την Ελλάδα, η υπαγωγή του PSI+ στο αγγλικό δίκαιο.
Οι δηλώσεις Άκερμαν (16-12-2011) αποτελούν την επίσημη, πλέον, επιβεβαίωση και από την πλευρά των δανειστών, πως το δίκαιο των ομολόγων του PSI+ είναι το σημαντικότερο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις.
Αν το δίκαιο των ομολόγων του PSI+ ήταν το αγγλικό, τότε σε περίπτωση πτώχευσης, η Ελλάδα θα έπρεπε να πληρώσει το χρέος της στους δανειστές, σε ευρώ παρά το γεγονός, ότι σε περίπτωση ενδεχόμενης επιστροφής της σε εθνικό νόμισμα, η χώρα θα είχε επιστρέψει σε ένα σημαντικά υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.
Αυτό θα προέκυπτε ως υποχρέωση της χώρας από τη διεθνή πολυμερή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η οποία μάλιστα, δυνάμει του αρ 28 παρ 1 του Συντάγματος της χώρας θα κατίσχυε έναντι κάθε άλλης (ακόμα και αντίθετης διάταξης) της Ελληνικής έννομης τάξης.
Έτσι, το χρέος της Ελλάδας θα πολλαπλασιαζόταν και καθώς η χώρα θα αδυνατούσε να το αποπληρώσει, οι δανειστές θα αποκτούσαν δικαίωμα κατάσχεσης επί της ελληνικής περιουσίας, με βάση το Αγγλικό Δίκαιο.
Η πρώτη συνέπεια, λοιπόν, θα ήταν …

μια νομισματική ομηρία στο ευρώ και πάντως, μια νομισματική δέσμευση του χρέους μας σε ένα συγκεκριμένο νόμισμα, ανεξάρτητα από την ενδεχόμενη πολιτική βούληση της χώρας, να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα.
Κατά δεύτερο λόγο, το ελληνικό χρέος, ως υπαγόμενο και θεωρούμενο υπό το πρίσμα του Αγγλικού «State immunity act» (1978) δεν θα συνιστούσε πράξη άσκησης πολιτικής εξουσίας αλλά εμπορική πράξη, όπως ρητά προβλέπεται στον Αγγλικό νόμο.
Ως τέτοια πράξη, θα ετίθετο υπό δικαστικό έλεγχο από εκάστοτε αρμόδια Δικαστήρια, τα οποία θα καλούνταν να εφαρμόσουν το Αγγλικό Δίκαιο. Στην περίπτωση του PSI+ ήδη γίνεται απόπειρα από τους πιστωτές μας, προκειμένου να οριστούν ως αρμόδια, τα Δικαστήρια του Λουξεμβούργου.
Η άμεση δεύτερη συνέπεια, μιας τέτοιας εξέλιξης, όμως, θα ήταν ότι, με την υπαγωγή του Ελληνικού χρέος στο Αγγλικό Δίκαιο, το Ελληνικό χρέος θα είχε καταστεί αντικείμενο δικαστικών μαχών μεταξύ των ιδιωτών πιστωτών μας και του Ελληνικού Δημοσίου, στα Δικαστήρια του Λουξεμβούργου, τα οποία θα υποχρεούνταν δυνάμει της πολυμερούς συμφωνίας του PSI+ να εφαρμόσουν το Αγγλικό Δίκαιο.
Επειδή από το Αγγλικό Δίκαιο, δεν αναγνωρίζεται στην Ελληνική πολιτεία το δικαίωμα της ετεροδικίας, αυτό θα είχε ως συνέπεια την έκδοση δικαστικών αποφάσεων σε βάρος της Ελλάδας. Αλλά «το κουτί της Πανδώρας» δεν θα εξαντλούσε εκεί τις εκπλήξεις του.
Το Αγγλικό Δίκαιο θα παρείχε δυνατότητα εκτελέσεως των δικαστικών αυτών αποφάσεων ακόμα και στο έδαφος της Ελληνικής επικράτειας.
Συνεπώς, αυτές οι δικαστικές αποφάσεις θα μπορούσαν να περιληφθούν τον εκτελεστήριο τύπο, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) 44/2001 αλλά και τον Κανονισμό (ΕΚ) 805/2004 και θα έθεταν στη διάθεση των πιστωτών μας, όλα τα καταδιωκτικά μέτρα της Ελληνικής νομοθεσίας. Μόνο, που αυτή τη φορά, τα μέτρα αυτά θα στρέφονταν κατά του ίδιου του Ελληνικού Δημοσίου.
Η αναγκαστική εκτέλεση των πιστωτών μας θα μπορούσε να αφορά κινητά του Ελληνικού Δημοσίου, ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου (ιδίως τα ανήκοντα στην λεγόμενη ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου) καθώς και χρηματικές απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.
Ξεκινώντας από το τελευταίο, θα διαπιστώναμε ευχερώς, ότι οι χρηματικές απαιτήσεις που έχει το Ελληνικό Δημόσιο, αφορούν κυρίαρχα την απαίτησή του στους φόρους, που καλούμαστε να καταβάλλουμε όλοι μας, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που υπαγόμαστε στο Ελληνικό Φορολογικό Σύστημα.
Συνεπώς οι πιστωτές μας, θα αποκτούσαν εκτελεστό τίτλο με τον οποίο θα μπορούσαν να επιδιώξουν την απευθείας εξόφληση του χρέους, επιβάλλοντας κατάσχεση χρηματικής απαιτήσεως στα χέρια καθενός από εμάς, δηλαδή στα χέρια κάθε Έλληνα πολίτη.
Αυτή η «κατάσχεση εις χείρας τρίτου» (εν προκειμένω του Έλληνα πολίτη) θα αποστράγγιζε το κράτος από κάθε έσοδο, καθιστώντας το τελευταίο, πραγματικό όμηρο των δανειστών του, στους οποίους θα έπρεπε, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση να καταφύγει, προκειμένου να εξασφαλίσει έστω και τα στοιχειώδη χρήματα για την εξακολούθηση της ύπαρξής του.
Και ακόμα παραπέρα, θα δημιουργούσε μια νομική και οικονομική φαύλη πραγματικότητα, ένα λογικό παράδοξο: Το Ελληνικό Δημόσιο θα προσέφευγε σε δανεισμό, δανειζόμενο εντόκως τα δικά του χρήματα, δηλαδή τα χρήματα που θα προέρχονταν από την φορολογία των Ελλήνων πολιτών και τα οποία οι τελευταίοι, λόγω των επιβληθέντων κατασχέσεων, θα κατέβαλαν απευθείας στους δανειστές του Ελληνικού Δημοσίου.
Θα μπορούσαμε στην περίπτωση αυτή να μιλήσουμε για μια εν τοις πράγμασι υποκατάσταση του Ελληνικού Δημοσίου από ξένους πιστωτές και πλήρη κατάργηση της κυριαρχίας του.
Σε αυτό το σημείο προβαίνω σε μια παρέκβαση από την ανωτέρω υπόθεση εργασίας και επιστρέφω (στιγμιαία) στην πραγματικότητα, αφού αξίζει να αναφερθεί, ότι, ήδη το Ελληνικό Δημόσιο, στην πραγματικότητα, έχει ήδη επιβάλλει κατασχέσεις επί κινητών, ακινήτων και δικαιωμάτων και αναγγέλλεται σε πλειστηριασμούς που επισπεύδονται κατά των οφειλετών του, προς ικανοποίηση των απαιτήσεών του, δυνάμει των σχετικών διατάξεων του ΚΕΔΕ. Με το δεδομένο αυτό, επιστρέφω εκ νέου στην υποθετική κατάσταση ισχύος του Αγγλικού Δικαίου για το PSI+ όπου…
…Η αλλοδαπή εκτελεστή δικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας, θα επέτρεπε, πέραν όλων των προηγούμενων, στους πιστωτές να ασκούν πλαγιαστικά τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου (να κατάσχουν κινητά, ακίνητα και δικαιώματα και να αναγγέλλονται σε πλειστηριασμούς) επ’ ονόματί τους, προκειμένου για την ικανοποίηση της απαιτήσεώς τους, υποκαθιστώντας το Ελληνικό Δημόσιο.
Μάλιστα, η εξοπλισμένη με εκτελεστό τίτλο πιστωτική αξίωση θα μπορούσε κάλλιστα να επεκταθεί το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και ομοίως τα καταδιωκτικά μέτρα να στραφούν κατά αυτών των περιουσιακών στοιχείων.
Στο σημείο αυτό, θα ανέκυπτε το ερώτημα «τι συνιστά την κινητή και ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου;»
Κι αν στο ερώτημα «τι συνιστά την κινητή περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου;» η απάντηση είναι (σχεδόν) εύκολη, στο ερώτημα «τι συνιστά την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου;» η απάντηση είναι από αδύνατη έως επικίνδυνη και αφορά και την ιδιωτική περιουσία του κάθε Έλληνα πολίτη.
Στην ακίνητη περιουσία του Δημοσίου υπάγονται όσα ακίνητα έχουν καταχωρηθεί ως δημόσια κτήματα, όλα τα κοινόχρηστα πράγματα, τα εκτός συναλλαγής πράγματα, τα μεταλλεία, τα ορυχεία, τα αδέσποτα, τα ποτάμια, οι λίμνες, οι όχθες, οι αιγιαλοί κλπ.
Αλλά, εν δυνάμει, στην ακίνητη περιουσία του Δημοσίου θα μπορούσε να υπαχθεί και κάθε ακίνητο, το οποίο, μετά το πέρας της Κτηματογραφήσεως και μετά την πάροδο της προθεσμίας για την διόρθωση της εσφαλμένης πρώτης Κτηματολογικής εγγραφής θα φέρει την ένδειξη «αγνώστου ιδιοκτήτη» στα τηρούμενα Κτηματολογικά φύλλα.
Επίσης, κάθε διεκδικούμενο, από το Ελληνικό Δημόσιο, αυτή τη στιγμή ακίνητο, για το οποίο ο ιδιοκτήτης του δεν θα μπορεί να αποδείξει ότι κατέστη κύριος του ακινήτου, είτε με παράγωγο τρόπο κτήσης της κυριότητας (ιδίως με την απόκτηση της κυριότητας με παραχωρητήριο του Ελληνικού Δημοσίου), είτε, κυρίως, με πρωτότυπο τρόπο κτήσης της κυριότητας (με 30ετή άσκηση διακατοχικών πράξεων νομής και κατοχής προ του 1915, δηλαδή με πράξεις νομής και κατοχής προ του 1885, σύμφωνα με τις διατάξεις του προϊσχύσαντος Βυζαντινορωμαϊκού Δικαίου) θα κινδύνευε να απολέσει στην ιδιοκτησία του, εάν, είτε απευθείας το Ελληνικό Δημόσιο είτε πλαγιαστικώς ή υποκαθιστώντας το Ελληνικό Δημόσιο πιστωτές του, εξοπλισμένοι με τον εκτελεστό κατά του Ελληνικού Δημοσίου τίτλο ασκούσαν διεκδικητική αγωγή, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών δικαστηρίων.
Βέβαια, οι εν λόγω αξιώσεις δεν πρόκειται να ασκηθούν κατά προφανή καταχρηστικότητα. Απεναντίας! Τα δικαιώματα του Δημοσίου, ιδίως επί ακινήτων, μπορούν να μην προβάλλονται επί σειρά ετών, ακόμα και για χρονικό διάστημα, που μπορεί να αγγίζει το χρόνο ζωής 2 ή 3 γενεών! Αλλά αυτό, σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται απώλεια αυτών των δικαιωμάτων, ενόψει του απαράγραπτου χαρακτήρα τους.
Περαιτέρω, το Ελληνικό Δημόσιο, με διοικητικές πράξεις μπορεί να καθορίζει τεράστιες εκτάσεις, που περνούν στην κυριότητά του. Οι πράξεις αυτές, αν και δημοσιεύονται στο ΦΕΚ, δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές από τους πολίτες αλλά δημιουργούν συνθήκες προσδοκίας δικαιώματος κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, σε βάρος της ιδιωτικής περιουσίας.
Μάλιστα, υπάρχει πλήθος νομοθετικών ρυθμίσεων περί αποσβέσεως των ιδιωτικών δικαιωμάτων στις εκτάσεις αυτές και μάλιστα σε ιδιαίτερα σύντομες αποσβεστικές προθεσμίες (πχ η εξάμηνη προθεσμία εντός της οποίας πρέπει ο ιδιοκτήτης ακινήτου να αναγγείλει τις αξιώσεις του στον Υπουργό Οικονομικών, όταν το ακίνητό του περιληφθεί σε ζώνη αιγιαλού, οπότε και θεωρείται απαλλοτριωθέν το ακίνητο, δυνάμει του άρθρου 10 του Ν.2971/2001 και πολλές παρόμοιες διατάξεις). Με τον τρόπο αυτό, το Ελληνικό Δημόσιο καθίσταται κύριος των εκτάσεων αυτών (αν και πολλές από αυτές τις αποσβεστικές προθεσμίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣτΕ αλλά προϋποτίθεται η εκκίνηση δικαστικού αγώνα για ανάκτηση της κυριότητας από τον πολίτη).
Πάντως, αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε μερικά εκατομμύρια τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των λεγόμενων «ζωνών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου» και των οποίων οι ιδιοκτήτες, θεωρούν ότι είναι απόλυτοι κύριοι, νομείς και κάτοχοι των ακινήτων τους.
Ουδέποτε έχουν ενοχληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, ουδέποτε φαντάστηκαν ότι ενδέχεται η ιδιοκτησία τους να αμφισβητηθεί, ουδέποτε σκέφτηκαν να αναζητήσουν τα αρχικά παραχωρητήρια του Ελληνικού Δημοσίου, με τα οποία αποκτήθηκε το ακίνητό τους από τους δικαιοπαρόχους τους και ουδέποτε σκέφτηκαν, ότι θα πρέπει να αποδείξουν περισσότερα από 130 χρόνια νομής και κατοχής, ώστε να διασφαλιστούν έναντι του Ελληνικού Δημοσίου και ενόψει Αγγλικού Δικαίου, έναντι των ξένων πιστωτών της χώρας.
Και βέβαια, η «μεγαλοψυχία» του Ελληνικού Δημοσίου ή/και των πιστωτών του δεν θα εξαντλούνταν εκεί. Οι παλαιότερες μέθοδοι της διοικητικής αποβολής ιδιωτών από ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου ουδόλως συνεισέφεραν στα Δημόσια Οικονομικά. Όμως, με τις νέες ρυθμίζεις του δικαίου της επιφάνειας, τα ακίνητα αυτά, τα οποία θα διεκδικούσε και ενδεχομένως να αποκτούσε το Ελληνικό Δημόσιο, θα αποκτούσαν οικονομική σημαντικότητα. Δηλαδή, θα ήταν δυνατό εκ των υστέρων να συσταθεί δικαίωμα επιφάνειας, καθιστώντας τον μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη, νέο επιφανειούχο κι επί της ουσίας μισθωτή στην περιουσία του!
Όλα τα παραπάνω είναι υποθετικές ασκήσεις επί χάρτου, οι οποίες όμως, αποδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι το διακύβευμα, σχετικά με το δίκαιο των ομολόγων.
Αντίθετα, αν το δίκαιο των ομολόγων παραμείνει το Ελληνικό, ως έχει δηλαδή σήμερα, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας απ’ το ευρώ θα της επιτρέψει να προχωρήσει μονομερώς (με νομοθετική πράξη της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με το τεκμήριο της αρμοδιότητας) σε αναδιάρθρωση του χρέους της με νόμιμο τρόπο ή να το αποπληρώσει σε νέο εθνικό νόμισμα νομίμως, ενώ δεν θα κινδυνεύει από επίσπευση κατά της περιουσίας της.
Το θέμα του δικαίου των ομολόγων και της εξαιρετικής σημασίας του ανέδειξε με σειρά αναλύσεων του στην Ελλάδα ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής Πάνος Παναγιώτου, από τα μέσα του 2010, ενώ τον Οκτώβριο του 2011 Έλληνες βουλευτές, κατέθεσαν σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις στον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Βενιζέλο και στον Πρωθυπουργό, κύριο Παπαδήμο, με την αρχή να γίνεται από τον ανεξάρτητο βουλευτή, κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Υπό το φως των αποκαλύψεων και υπό το βάρος της πίεσης η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως υπαναχώρησε στη θέση της να παραχωρήσει το δίκαιο στο PSI+, κάτι που σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, είχε ήδη συμφωνηθεί από το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, με ωμή παρέμβαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ.
Στη μετά αποκάλυψης περίοδο ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε σχετικά με το δίκαιο των ομολόγων στη Βουλή λέγοντας, ότι αυτό δεν έχει ακόμη παραχωρηθεί, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί τμήμα των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διεθνή δημοσιεύματα το θέμα του δικαίου των ομολόγων έχει πράγματι αναδειχθεί στο σημαντικότερο, στις συζητήσεις για το ελληνικό PSI+, καθώς οι δανειστές επιθυμούν να λάβουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια για τα ομόλογα που θα διακρατήσουν αποκτώντας εξαιρετικά δικαιώματα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν έχουν.
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η παραχώρηση του ελληνικού δικαίου στους δανειστές θα σημαίνει και την απώλεια του τελευταίου, ίσως, νομικού πλεονεκτήματος της Ελλάδας με απρόβλεπτες συνέπειες, στην περίπτωση που αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ ή να προχωρήσει σε στάση πληρωμών.
Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν πως οι δανειστές επιθυμούν να ξεπεράσουν το πρόβλημα ζητώντας τα ομόλογα του ελληνικού PSI+ να τύχουν παρόμοιας νομικής κάλυψης με αυτά των δανείων από τους θεσμικούς δανειστές, όπως το ΔΝΤ. Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται μεταξύ άλλων και τη μετατροπή του δικαίου τους σε αγγλικό.
Με βάση διεθνή δημοσιεύματα, κάποιοι από την ελληνική πλευρά πιέζουν τους δανειστές να αποδεχτούν ένα PSI+ χωρίς αγγλικό δίκαιο και κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις, έστω και μετά τις σχετικές αποκαλύψεις στην Ελλάδα.
Ακόμη και αν αυτό συμβαίνει τώρα, απλά και μόνο υπό το βάρος της συνειδητοποίησης του μεγέθους της σημασίας του δικαίου των ομολόγων του PSI+, δεν παύει να αποτελεί μία αποκάλυψη για την Ελλάδα, το γεγονός, ότι μέχρι τώρα δεν διαπραγματεύτηκε τίποτε απολύτως με τους δανειστές της, ενέδωσε στις ορέξεις τους, πρόθυμη να εκποιήσει τα πάντα και κατ’ ουσία να απεμπολήσει την εθνική της κυριαρχία και την κυρίαρχη κρατική της οντότητα.

Γ. Κοντογιώργης – Η πολιτική διαχείριση του θανάτου μας (video)

Αλέκος Παπαδόπουλος: ΝΑΙ στην δημοσιοποίηση της λίστας φοροφυγάδων. - Γ. Ανωμερίτης: ΟΧΙ !...

καντε κλικ στην φωτο για μεγεθυνση
Τον Πρώτο τον "απέσυραν", ο Άλλος ο "σοσιαλιστής(;;;;)"  παίζει ακόμα "μπάλα" στον πολιτικό στίβο.
 
Η συζήτηση σήμερα, της δημοσιοποίησης ή μη των περιπτώσεων φοροδιαφυγής,  καλά κρατεί.
Όμως αυτή η "κολόνια κρατάει χρόνια" και οι πολιτικοί μας φαίνεται ότι μονίμως αλληθωρίζουν και κάνουν ότι δεν βλέπουν, "προστατεύοντας" έτσι φοροκλέφτες και λαμόγια.
Ήμουνα νιος και γέρασα, που λέει και η παροιμία.
Ήρθε στην μνήμη μου η "διαμάχη" για το θέμα, μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών  Αλέκου  Παπαδόπουλου  και του αρμόδιου για την φορολογία Υφυπουργού(Κυβέρνηση Σημίτη 22 Ιανουαρίου 1996)  του ίδιου Υπουργείου,  Γιώργου Ανωμερίτη.
Έψαξα και βρήκα:
Εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"  14 & 16 Φεβρουαρίου 1996 - ΦΩΤΟ.
Δεν θα το πιστέψετε, ο "σοσιαλιστικότερος" -κατά την άποψή μου- Υφυπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Ανωμερίτης,  είναι υπέρ της μη δημοσιοποίησης  της λίστας φοροφυγάδων,  "ΚΟΝΤΡΑ" στον προϊστάμενο Υπουργό  Οικονομικών Αλέκο Παπαδόπουλο και το Νόμο !
Δηλαδή ο Υπερσοσιαλιστής" βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται -θέλετε με σημερινά δεδομένα;- ως "προστάτης" των εύπορων φοροφυγάδων !
 
 
Στο "καρφί" που έλεγε και ο Ν. Κακαουνάκης.
 
γ.δ.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ! ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗ"

ΒΑΛΤΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ (π.χ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-ΓΛΕΖΟ), ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ  ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

από τον Μάκη Βραχιολίδη
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
Η πρόταση Τσίπρα για δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά, έτυχε της άμεσης ανταπόκρισης του Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε πρόθυμος να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο εθνικό-πατριωτικό σχήμα. Ένα κόμμα το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλους όσους αντιτίθενται στο Μνημόνιο που ξεπουλάει τη χώρα.
Αυτή την ώρα, δεν υπάρχουν κομματικά-ιδεολογικά χαρακώματα. Ο εχθρός είναι ένας: Οι δυνάστες-δανειστές της χώρας, οι κερδοσκόποι-κατακτητές της Ευρωπαϊκής Δικτατορίας, με πρώτη και πιο επικίνδυνη την Μέρκελ. Το Δ' Ράϊχ που αυτή εκπροσωπεί και στις εντολές της οποίας έχουν υποκλιθεί οι σύγχρονοι πολιτικοί οσφυοκάμπτες: Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και ο αχυράνθρωπός τους Παπαδήμος! 
Οι συνεταίροι της μεταβατικής κυβέρνησης, νοιάζονται δήθεν για την...Πατρίδα αλλά διατηρούν σκοπίμως τη χώρα εγκλωβισμένη στο Μνημόνιο του θανάτου και ξεπουλήματος της Ελλάδος στα γεράκια των Μερκοζί!
Ο Παπαδήμος το δήλωσε ξεκάθαρα ότι απαιτούνται νέες θυσίες! Έχουν προδιαγράψει τον οριστικό στραγγαλισμό των Ελλήνων και την παράδοση του φυσικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας μας στους εγκληματίες της διεθνούς τοκογλυφίας! Και όλα αυτά, για τα λίγα ευρώ που μας πετάνε σε δόσεις, έχοντάς μας καταντήσει επαίτες, προκειμένου να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις και να τούς ξαναγυρίσουμε πίσω τα περισσότερα, ως αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων!!!
Τώρα μάλιστα οι Ευρωπαίοι δικτάτορες, θέλοντας να ταπεινώσουν και να εκβιάσουν περαιτέρω τους Έλληνες, δηλώνουν ότι θα μας δίνουν τις δόσεις με καθυστέρηση τριών μηνών!!! Την δόση του Δεκεμβρίου θα την πάρουμε τον Μάρτιο και του Μαρτίου τον Ιούνιο, εάν και εφόσον επιδείξουμε απόλυτη υπακοή στις εντολές τους!!!
Η Κυβέρνηση Παπαδήμου θα ολοκληρώσει τον απόλυτο εξευτελισμό της χώρας και του λαού της.
Επομένως, η συγκρότηση εθνικού - αντιμνημονιακού μετώπου καθίσταται αδήριτη ανάγκη.
Να ενωθούν άμεσα όλες οι πατριωτικές δυνάμεις. Από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά με στόχο να διώξουν τους κατακτητές της Ελλάδος. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον λαό να εξεγερθεί για να διώξει την μεταβατική Κυβέρνηση ώστε να μην ψηφίσει Μνημόνια θανάτου και τα νέα δάνεια διότι εάν γίνουν όλα αυτά, οι εκλογές δεν θα έχουν αξία.
Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα, πριν από τις 19 Φεβρουαρίου, αφού η Κυβέρνηση Παπαδήμου έχει εξωθηθεί σε πτώση από την λαϊκή αντίσταση. 

Η χώρα ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. Το Αντιμνημονιακό κόμμα να συσταθεί άμεσα και αφού ομονοήσει στην έξοδό μας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Το ευρώ αποτελεί τη θηλειά που σκοτώνει την Ελλάδα και τον λαό της. Να δοθεί ισοτιμία 1 ευρώ= 1 δραχμή, ώστε οι Έλληνες που έχουν καταθέσεις σε ευρώ να διατηρήσουν ανέπαφη την αξία των χρημάτων τους. Να καταγγελθεί το Μνημόνιο 1 ως επαχθές και αντισυνταγματικό και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για εκτύπωση δραχμής ώστε να πληρωθούν συντάξεις και μισθοί. Να αρχίσει να παίρνει μπρος η παραγωγική μηχανή της χώρας. 
Εάν γίνουν αυτά τα άμεσα και σε πρώτη φάση, η χώρα θα απελευθερωθεί από τους δυνάστες-εγκληματίες του ευρωπαϊκού φασισμού της Μέρκελ και των οργάνων της. Σε όποιο δικαστήριο και να πάνε για να διεκδικήσουν τους εγκληματικούς τους τόκους, θα φάνε τα μούτρα τους. Το Εκουαδόρ, ναι το μικρό και άσημο Εκουαδόρ, έπραξε το ίδιο στα 2008 και δεν του κουνήθηκε κανείς. Εδώ στην Ελλάδα του φυσικού πλούτου, έχουμε τους οσφυοκάμπτες της Κυβέρνησης Παπαδήμου που δειλιάζουν να πουν την γλώσα της αλήθειας, υποδουλώνοντας τις γενιές των Ελλήνων για τα επόμενα 100 χρόνια. 

Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ λοιπόν, Έλληνες πατριώτες.
Ανεξάρτητοι αντιμνημονιακοί βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Κ.Ε. Οικολόγοι-Πράσινοι, Χρυσή Αυγή, Πατριωτικά Μέτωπα, Κόμμα Αποστράτων Αξιωματικών, ενωθείτε ΟΛΟΙ σε μία Αντιμνημονιακή Εθνοσωτήρια Κίνηση (Α.Ε.Κ.), βάλτε επικεφαλής μία Εξωκοινοβουλευτική-Ενωτική προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας,  όπως τον Θεοδωράκη ή τον Μανώλη Γλέζο και προχωρήστε άμεσα. Ξεσηκώστε τον ΛΑΟ για την ανατροπή της Κυβέρνησης.
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

Μπρος γκρεμός και πίσω Παπαδήμος


Να΄ μαστε πάλι εδώ. Αν και περίμενα να αναβληθεί η έλευση του νέου έτους αυτό είναι εδώ, σαν το ΠΑΣΟΚ, ενωμένο δυνατό. Για να σηματοδοτήσει το αποτελείωμα μας.

Θα μου πεις σου φταίει ο χρόνος; Όλα μου φταίνε. Αφού δεν μπορώ να χτυπήσω το σαμάρι χτυπάω το γαϊδούρι.

Και από γαϊδούρια σε τούτη την χώρα άλλο τίποτα. Όπως είχε πει και ένας αντιπρόσωπος τους, συχνάζουν στο ευαγές ίδρυμα της βουλής.

Αλλά ας προσέχω τι γράφω… της φυλακής τα σίδερα είναι εκεί και μας περιμένουν.

Προς το παρών συλλαμβάνονται όσοι διαμαρτύρονται φωναχτά. Για να πάρουμε την επόμενη δόση θα συλλαμβάνονται και όσοι σκέφτονται τις βρισιές προς τους πολιτικούς. Και στο τέλος θα συλλαμβάνονται και οι σκέψεις.

Έκραξαν τον άνθρωπο που υποτίθεται προστατεύει την δημοκρατία. Μα γιατί; Αυτός είχε πολεμήσει τους Γερμανούς σε ηλικία 12 ετών.

Τώρα απλά στηρίζει το ξεπούλημα της χώρας. Κατά βάση στους Γερμανούς. Αλλά θα επωφεληθούν και άλλοι. Δημοκρατικότατα.

Κόκκινη γραμμή βάζει ο Σαμαράς ώστε να μην μειωθούν οι συντάξεις που είναι κάτω των 300 ευρώ. Δεν ξέρω πόσοι παίρνουν μικρότερη σύνταξη αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι αν κάποιος παίρνει σύνταξη 320 ευρώ προκαλεί με την χλιδή της ζωής του. Να του την μειώσουν… που έχει καταστρέψει την Ελλάδα με την παχυλή του σύνταξη.

Ωραία τα τεκμήρια. Άνεργος επί δύο χρόνια, χωρίς κανένα έσοδο, επειδή έχει πάρει στο παρελθόν ένα μεταχειρισμένο σπίτι 90τμ  (για το οποίο δεν πληρώνει τις δόσεις καθώς δεν έχει χρήματα) και ένα χιλιαράκι αυτοκίνητο πλέον της δεκαετίας θα πρέπει να πληρώσει στην εφορία 450 ευρώ.

Τεκμήρια: Σπίτι 4500, αυτοκίνητο 2000, επειδή αναπνέει τεκμήριο 3000 (καθένας μας έχει αυτό το τεκμήριο – αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι το τεκμήριο αυτό είναι 5000, προφανώς αναπνέουν λιγότερο οξυγόνο όταν είναι δύο σε ένα σπίτι).

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μας λένε ότι τους εκβίαζε ο Γιωργάκης για να ψηφίσουν τα λαοπρόβλητα μέτρα. Από την στιγμή που έφυγε ο Γιωργάκης τα ψηφίζουν από συνήθεια.

Αφού είναι τόσο ανεπαρκείς που υποκύπτουν στους εκβιασμούς, αφού δεν είχαν το φιλότιμο έστω να παραιτηθούν αφού δεν μπορούσαν να μην υποκύψουν στον εκβιασμό πόσο θράσος μπορεί να έχουν για να θέλουν ξανά την ψήφο μας για να μας σώσουν;

Πόσο ηλίθιος και άβουλος είναι αυτός ο λαός που δέχεται να του λένε οι πολιτικοί ότι είναι άχρηστοι, ότι κάνουν ότι τους λένε και όχι ότι πρέπει για την χώρα, ότι μόνο για την ψευτοεξουσία τους και τον παχυλό μισθό τους ενδιαφέρονται, ότι μας καταστρέφουν και μας δουλεύουν και από πάνω…

Την βοήθεια του Θεού ζήτησε ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης για να σωθεί η Ελλάδα. Απορώ, αφού θεωρεί ότι ο ίδιος είναι ανίκανος να βοηθήσει στην σωτηρία, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί της φερόμενης ως κυβέρνησης τι στο διάολο τους θέλουμε τους πολιτικούς;

Ας αρχίσουμε τα τάματα στην Παναγιά και στους Αγίους να σωθούμε. Ακόμα και ένας άθεος πιστεύει ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να σωθούμε με την βοήθεια του θεού παρά από την πολιτική των πολιτικών μας.

Θα επιστρέψουμε στο 1985 αν φύγουμε από το ευρώ, είπε ο Προβόπουλος. Αυτό δεν είναι απειλή, είναι ευχή. Αν σκεφτείς ότι τώρα με το ευρώ βρισκόμαστε κάπου στο 1885 θα κάνουμε ένα άλμα 100 ετών προς τα εμπρός.

Εντάξει, δεν θα έχουμε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια…

Έχουμε πετρέλαιο και σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν, λέει, οι εξορύξεις. Εσύ γιατί χαίρεσαι; Ούτε δανειστής της χώρας είσαι για να κάνεις κατάσχεση όταν γίνει η άτακτη χρεοκοπία, ούτε πετρελαϊκή εταιρεία, ούτε καν έχεις κάποια θέση που θα πάρεις μίζα…

Θα έχει όμως έσοδα η χώρα. Για να μπορεί να πληρώνει τους τόκους στην Μέρκελ.

Το δίλλημα ευρώ ή δραχμή είναι μαϊμού, σαν τα διλλήματα του Γιωργάκη και προσφάτως του Παπαδήμου. Το σωστό δίλλημα είναι ίδια πολιτική με ίδιους πολιτικούς ή άλλαζουμε όλη την φιλοσοφία της οικονομίας;

Γιατί η ίδια πολιτική με τους ίδιους πολιτικούς θα έχει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα είτε με ευρώ, είτε με δραχμή.

Να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί για να αποκτήσουμε ανταγωνιστικότητα. Πόσο πρέπει να είναι η μείωση; Για να έχουμε τον πιο φθηνό μισθό στον κόσμο νομίζω ότι τα 22,3 ευρώ το μήνα είναι καλά.

Και τα ρέστα να τα κάνουμε ελληνικά ομόλογα.
Και για να γίνει ανταγωνιστική η πολιτική πρέπει να μειώσουμε τους πολιτικούς.

Αδέρφια προσοχή. Σε παρόμοιες καταστάσεις οικονομικής και πολιτικής κρίσης βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί ο φασισμός.

Κλείνοντας το πρώτο κείμενο του έτους τι να ευχηθώ; Καλή τύχη; Δεν ξέρω. Ας ευχηθεί ο καθένας ότι νομίζει και ας ελπίζει ότι η ευχή θα πραγματοποιηθεί. Έστω και με κούρεμα 50%.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΕΙ


Τα μάθατε τα νέα συμπατριώτες; ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!! Η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» ανακάλυψε!!!! (μετά από πολύ κόπο και αφού έστιψαν τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΕ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ μυαλά τους), τη «συνταγή» σωτηρίας του τόπου και της πατρίδας, όπως αρέσκονται να αποκαλούν τον οικονομικό αφανισμό εκατομμυρίων μη προνομιούχων πολιτών εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων. Η συνταγή αυτή λοιπόν πού έλαβε και το όνομα του εφευρέτη και αποτελεί πραγματική πατέντα, ονομάστηκε προς τιμήν του ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΙΟΥΜ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥΜ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΜ ΣΑΚΑΤΕΨΙΟΥΜ.

Έτσι λοιπόν... μετά από αυτή την σπάνιας ευφυΐας ανακάλυψη, τουτέστιν Ή ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ή ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟΥ (πρώην εργατοπατέρα πασόκο-υπερασπιστή των εργαζομένων) ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ, ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ…

Και όχι μόνο πρέπει να τους ανάψουμε λαμπάδα αλλά να καταδικάσουμε στην πυρά αυτή την καταραμένη επικουρική που και εξ αιτίας της οδεύουμε στην χρεωκοπία!!! όπως εξ αιτίας των δώρων, των προηγούμενων προ περικοπών μισθών και συντάξεων οδεύαμε προ διετίας επίσης στην χρεωκοπία.

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!!! ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΑΣ ΕΣΩΖΕ ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΠΑΤΟ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΟ. ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ. Λίγο τόχετε να φιγουράρουμε δίπλα στον άγνωστο στρατιώτη με την επιγραφή «ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ;». Βέβαια καλύτερα θα ήτανε να είμαστε οι γνωστοί συνταξιούχοι, εκείνα τα γεροντάκια πού συναντούσαν τον Γιωργάκη στην αρχή της πρωθυπουργικής του καριέρας και του πρόσφεραν τη σύνταξή τους για να σωθεί η ΠΑ (Ρ) ΤΙΔΑ, αλλά έστω και σαν άγνωστους θα μάς ευγνωμονούν οι πάντες…..

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ;; ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΡΕΒΑΤΙΑ, ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ; ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ!!! ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε!!!!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΜΑΥΡΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η 25η του ΜΑΡΤΗ. Όσο για τον αγιασμό των υδάτων πρέπει να ευγνωμονούμε τους πολίτες πού δεν τους πέταξαν στη θάλασσα για να καταλάβουν τι σημαίνει να ζεις στο κρύο και να μην έχεις να φας. Κύριε Παπούλια έχετε πάρει οριστικό διαζύγιο ως φαίνεται με τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΙΑ και οποιοδήποτε κοινωνικό συνώνυμό της. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ κ. Παπούλια ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΣΟΦΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ «Ότι σπέρνεις θερίζεις…» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!!

(olympia.gr - Κανέλλα Καζακοπούλου)


Σταρατα

« Πατρίδα… σερβιτόρα;»


Του Δημήτρη Τσιμούρα

 Είναι γεγονός ότι σήμερα τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, όσο ποτέ άλλοτε, για το πού οδηγούμαστε. Αυτήν τη στιγμή οι «αντλίες» της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, σε πλήρη λειτουργία, μεταγγίζουν με ταχείς ρυθμούς πλούτο προς τα θησαυροφυλάκιά  τους. Μεταγγίζουν το δημόσιο πλούτο, κρατικό ή δημοτικό αλλά και τον  ατομικό της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ό,τι δηλαδή με αίμα και θυσίες κατάφερε να δημιουργήσει τα τελευταία πενήντα χρόνια. Ηλίου φαεινότερον το πώς θα είναι το δικό μας αύριο, αν ολοκληρωθεί αυτή η μετάγγιση.

 Παρ’  όλα αυτά υπάρχει ένα  ικανό  ποσοστό εργαζόμενων  που ελπίζει ότι, όταν περάσει η κρίση  -αν όχι εξ ολοκλήρου αλλά οπωσδήποτε σε μεγάλο βαθμό- τα πράγματα για τους εργαζόμενους και το λαό  θα αποκατασταθούν!  Όμως δυστυχώς η κρίση δεν είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, που θα περάσει.  Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα είναι που οδήγησε  τα πράγματα ως εδώ.  Το ίδιο είναι που την εκμεταλλεύεται  και αφαιρεί κατακτήσεις των εργαζομένων τουλάχιστον ενός αιώνα,    γυρίζοντάς   μας οικονομικά πίσω στη δεκαετία του `50.   Όμως  υπάρχει και  ένα ακόμη  ικανό  ποσοστό πολιτών -κάτι  που   αποτυπώνεται ως ένα βαθμό και στα γκάλοπ, χωρίς να παρερμηνεύεται βέβαια ο ρόλος τους- που ήλπισε και ελπίζει στη… σωτηρία του από τη σημερινή κυβέρνηση και τα    κόμματα  που την στηρίζουν. Ελπίζει  στον τραπεζίτη πρωθυπουργό  Παπαδήμο, έναν από τους βασικούς αρχιτέκτονες που επινόησαν, υλοποίησαν και υλοποιούν αυτήν την πολιτική!

 Είναι βέβαια προφανές ότι,  όταν γίνεται αναφορά σε αυτούς που εναποθέτουν τις ελπίδες τους  στην εν λόγω κυβέρνηση, δεν μπορεί κανείς να συμπεριλάβει    ανάμεσά τους τον κάθε παρατρεχάμενο, τον κάθε λογής οσφυοκάμπτη ή στημένο κλακαδόρο, που υποβάλλει καθημερινά τα διαπιστευτήριά  του στους κυβερνώντες ή στα γρανάζια του συστήματος. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά πού  θα καταλήξει  αυτή η πορεία, εφόσον ολοκληρωθεί.  Απλώς, προσφέροντας τα πάντα στη σημερινή εξουσία, ζητούν και ελπίζουν να εξαιρεθεί το τομάρι τους από την τελική εξαθλίωση, στην οποία οδηγούμαστε και περιμένουν ότι θα τους ανατεθεί ο ρόλος του  επιστάτη στη… «νέα πατρίδα»!   

Το ερώτημα όμως είναι εύλογο. Υπάρχει η βάση, στην οποία να μπορεί να θεμελιωθεί μια τέτοια ελπίδα; Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, ώστε να επιστρέφει από μόνη της τα «κλεμμένα» στους εργαζόμενους η άρχουσα τάξη και να παραχωρεί σ’ αυτούς δικαιώματα που έχει πάρει πίσω; Η απάντηση φυσικά είναι γνωστή. Όμως οι κάθε είδους  μηχανισμοί της,  χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, εμφυτεύουν σε μερίδα των εργαζόμενων μια τέτοια ελπίδα. Στόχος τους είναι η αδρανοποίηση ενός όσο γίνεται μεγαλύτερου κομματιού των λαϊκών στρωμάτων, με αποτέλεσμα να αποτρέψουν τη δημιουργία εκείνης της «κρίσιμης μάζας» που θα αμφισβητήσει την εξουσία τους και θα τους ανατρέψει.

Είναι αυτονόητο ότι σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να εξουδετερωθούν με κάθε μέσο και τρόπο   τα «πολεμικά εργαλεία» του εχθρού. Να αποκαλυφθούν  οι   δούρειοι  ίπποι που έχει ενσπείρει  στις τάξεις μας, να πειστούν οι  πάντες  για το ποια θα είναι η μοίρα μας αύριο σε αυτή την ρημαγμένη πατρίδα, που σήμερα, όπως  ισχυρίζονται… ξεπουλούν για το καλό μας!

Η αντίσταση στην τρομοκρατία της… «ενημέρωσης», ιδιωτικής και κρατικής είναι επιβεβλημένη. Ο όρος «παπαγαλάκια» -τα παπαγαλάκια είναι αθώα πουλιά και απλώς αναπαράγουν ό,τι ακούν-  είναι σαφές ότι δεν αποτυπώνει την αλήθεια για  τους ακριβοπληρωμένους γκεμπελίσκους της λεγόμενης «ενημέρωσης». Αυτοί συνεχώς δικαιολογούν, με τις εν λόγω υπηρεσίες που προσφέρουν στα αφεντικά τους, τους προκλητικά  ιλιγγιώδεις μισθούς τους, που προφανώς δεν δίνονται άνευ λόγου και αιτίας.  Κάποιοι δε από αυτούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας το πανελλήνιο. Βέβαια, όσοι αντιστέκονται και  υπερασπίζονται το  δημοσιογραφικό λειτούργημα και την αξιοπρέπειά τους ή είναι άνεργοι ή βρίσκονται σε διωγμό από το ίδιο το σύστημα και τους εκπροσώπους του.   

Υπάρχουν σήμερα επιχειρήματα, για να αποδειχθεί ο   ρόλος  όλων αυτών, που από το δικό του πόστο ο καθένας προσφέρει με το αζημίωτο  τις υπηρεσίες του στο σύστημα και στους εκφραστές του. Όπως υπάρχουν και ατράνταχτα επιχειρήματα, για να δειχθεί ο πραγματικός ρόλος του τραπεζίτη Παπαδήμου και των εφεδρειών, που ήδη έχουν έτοιμες. Άλλωστε  μόνο που δεν αγιοποιείται ο Σαμαράς, από κάποια λεγόμενα ΜΜΕ, που τον ετοιμάζουν να πάρει από τον Παπαδήμο -όταν και αυτός δεν θα μπορεί λόγω της έντονης λαϊκής  αγανάκτησης να «προχωρήσει» άλλο-   την καταστροφική σκυτάλη,   για να συνεχίσει στην ίδια ρότα.   Δηλαδή μπορούμε τώρα να διαπιστώσουμε ότι  η απαίτηση από μόνη της να φύγει ο Γιώργος, όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά έδωσε λάθος προσανατολισμό και ευνούχισε  κινητοποιήσεις.  Άφησε δε ανέπαφη   την πολιτική, που τώρα εφαρμόζεται,  με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση από τον σημερινό διάδοχο και η οποία   θα εφαρμοστεί  αύριο  από τον Σαμαρά και πάει λέγοντας, μέχρι την τελική μας εξαθλίωση. Μέχρι που οι αμοιβές μας να  περιοριστούν μόνο στις ανάγκες της επιβίωσής μας. Όσο για τις συντάξεις, την  υγεία, την παιδεία, την ψυχαγωγία, κατακτήσεις αγώνων των εργαζόμενων -έστω και αν αυτές δεν κάλυπταν εξ ολοκλήρου τις λαϊκές ανάγκες-  θα αποτελέσουν ανάμνηση μακρινού παρελθόντος.

Προχθές, στο υπουργικό συμβούλιο,  ο τραπεζίτης Παπαδήμος, πολύ ευδιάθετος και χαμογελαστός, ανερυθρίαστα  δήλωσε  ότι κόκκινη γραμμή γι αυτόν είναι… η σωτηρία της πατρίδας! Μόνο που δεν διευκρίνισε και όχι τυχαία,  τι εννοεί πατρίδα.  Προφανώς  για τον εν λόγω κύριο πατρίδα είναι τα κέρδη των ομογάλακτών του τραπεζιτών και των συνεταίρων τους μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων, εφοπλιστών κλπ, που η κόκκινη γραμμή γι αυτούς έχει χαραχτεί στο όριο της πλήρους εξαθλίωσής μας.

Αυτοί που σήμερα βαρύνονται με την ευθύνη αυτής της πορείας και αυτής της κατάστασης για την πατρίδα μας,  αυτοί που σήμερα καλύπτουν με μανδύα «νομιμότητας»  μια κυβέρνηση που είναι μισητή στο λαό και που τα μέλη της  τρομάζουν να εμφανιστούν μπροστά του, φοβούνται και τρέμουν την καθολική αντίδραση όλων όσων σήμερα οδηγούμαστε σαν πρόβατα στη σφαγή. Τρέμουν μη δημιουργηθεί στους  εργαζόμενους εκείνη η «κρίσιμη μάζα»,*  η οποία και θα αναστρέψει τις αντλίες μετάγγισης του πλούτου και θα ανατρέψει τη δική τους «νομιμότητα». Τρέμουν, γιατί   είναι υπόλογοι  στον  Ελληνικό Λαό. Τα εγκλήματά  τους δεν παραγράφονται  και μια μέρα θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιόν του. Τρέμουν  τη λαϊκή οργή, γιατί γνωρίζουν ότι είναι οι αρχιτέκτονες  μιας «πατρίδας σερβιτόρας», ξεπουλημένης,  πεινασμένης,  δυστυχισμένης, αμόρφωτης, άρρωστης, με  τον λαό  υπηρέτη  τους, στη δική τους πατρίδα του πλούτου και της χλιδής!

«πες μου τι θα κάνεις τώρα, έτσι που σε καταντήσαν πατρίδα σερβιτόρα»


Υ.Γ  Ο τίτλος «Πατρίδα… σερβιτόρα» ανήκει στους προφητικούς στίχους του   τραγουδιού του Αντώνη Βαρδή  «στην Ελλάς του 2000», που γράφτηκαν από τον Σαράντη Αλεβιζάτο,  με ερμηνευτές τον Αντώνη Βαρδή, Στέλιο Καζαντζίδη, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα.

 Και, για να κρατούμε ζωντανή τη μνήμη μας, να θυμηθούμε ότι το ΚΚΕ, μετά το Μάαστριχτ και τις λοιπές επαίσχυντες συμφωνίες, που ακολούθησαν και τις υπέγραφαν τότε όλες  οι  άλλες πολιτικές δυνάμεις,   πρόβλεψε και προειδοποίησε έγκαιρα το λαό για   όλη την μέχρι σήμερα πορεία της χώρας, καταγγέλλοντας  ότι μας προορίζουν για…  «γκαρσόνια της Ευρώπης»!  

* Με τον όρο «κρίσιμη μάζα» στη  Φυσική εννοούμε την ελάχιστη  δυνατή   ποσότητα ενός ραδιενεργού υλικού, που πρέπει να υπάρχει  σε ένα ραδιενεργό μίγμα, ώστε να μπορεί να συντηρηθεί από μόνη της  μία ελεγχόμενη αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση ή να προκληθεί μια πυρηνική έκρηξη.  
 7/1/12

Κόσμος πνιγμένος στα χρέη


Γεώργιος ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Λαίλαπα μέτρων κατ' απαίτηση της ΕΕ μέσω τρόικας και χωρίς καμιά διάθεση αντίστασης εκ μέρους της κυβέρνησης Παπαδήμου και των κομμάτων που τη στηρίζουν απειλεί τους Ελληνες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος άδειας - πράγμα που σημαίνει μείωση των αποδοχών όλων των εργαζομένων κατά 15%. Κατάργηση του κατώτατου μισθού (751 ευρώ μεικτά, που σημαίνει γύρω στα 600 ευρώ
καθαρά), με στόχο να πέσουν οι χαμηλότεροι μισθοί στα... τρία - τέσσερα κατοστάρικα, όταν ακόμη και στη... Σλοβενία (!!!) της πρώην Γιουγκοσλαβίας ο κατώτατος μισθός είναι 748 ευρώ μεικτά! Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, πράγμα που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία τα Ταμεία, αν δεν βρεθεί άλλος τρόπος αναπλήρωσης των πόρων που θα χαθούν με το μέτρο αυτό.
Πολιτικά αφελής είναι όποιος πιστεύει ακόμη ότι στόχος της ασκούμενης πολιτικής είναι η μείωση του δημόσιου χρέους. Αυτά αποδείχθηκαν παραμύθια της Χαλιμάς. Στρατηγικός στόχος της ΕΕ είναι να μειωθούν στο μισό ή και στο ένα τρίτο οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων, όλων των εργαζόμενων Ελλήνων και μικρομεσαίων και από αυτήν τη σκοπιά η κυβέρνηση Παπανδρέου παίρνει άριστα στο έργο της!
Η τρόικα απειλεί ότι θα διατάξει την κυβέρνηση Παπαδήμου να νομοθετήσει αυτά τα μέτρα εξολόθρευσης των Ελλήνων εργαζομένων και τη Βουλή των Ελλήνων να τα υπερψηφίσει, εκβιάζοντας υπουργούς και βουλευτές ότι δεν θα δώσει τα λεφτά του νέου δανείου σωτηρίας και ταυτόχρονα αφελληνισμού των τραπεζών της χώρας μας. Το χαρτί εκβιασμού είναι βεβαίως ισχυρό. Οδηγεί, όμως, την Ελλάδα όλο και πιο κοντά σε κατάσταση κοινωνικής έκρηξης και βίας. Η αποσταθεροποίηση των κοινωνικών συμμαχιών του συστήματος επεκτείνεται ραγδαία, ακόμη και αν εκατομμύρια εργαζομένων υποκύψουν προσωρινά.
Ολη η Ευρώπη βράζει, άλλωστε. Οι κυβερνήσεις αρπάζουν κοινωνικό πλούτο αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους και τον μεταφέρουν με σκανδαλώδη τρόπο στις τράπεζες. Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011, η ΕΚΤ έδωσε μέσα σε μία και μόνη ημέρα το ασύλληπτο ποσό των 489,19 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 523 ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες για τρία χρόνια με επιτόκιο 1%. Μισό τρισ. ευρώ σε μία μέρα με 1%! Θα επαναλάβει, μάλιστα, την κίνηση τον Φεβρουάριο, προανήγγειλε!
Χρέη 725 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες μέσα στο 2012 και μάλιστα το 40% αυτού του ποσού (280 δισεκατομμύρια) πρέπει να το πληρώσουν το πρώτο τρίμηνο της νέας χρόνιας. Κόλαση θα γίνει! Πού να μείνουν λεφτά για τα κράτη; Τα κράτη που πρέπει να πληρώσουν 8 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2012. Ποιος θα τους τα δανείσει, αν δεν «κόψουν χρήμα» οι κεντρικές τράπεζες; Οι υπερχρεωμένες ιδιωτικές τράπεζες, για τις οποίες δαπανήθηκαν τρισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια για να σωθούν; Οχι, βέβαια. Γι' αυτό οι κυβερνήσεις αρπάζουν όσο περισσότερα μπορούν από τους εργαζόμενους.
Υπερέβη τα 55 τρισ. δολάρια το συνολικό δημόσιο χρέος όλων των χωρών του κόσμου - σχεδόν ίσο, δηλαδή, με το ΑΕΠ όλου του πλανήτη το 2011! Και για να μη μας ζαλίζουν με το χρέος της Ελλάδας ή της Πορτογαλίας, αρκεί να πούμε ότι το μισό του παγκόσμιου δημόσιου χρέους το έχουν οι δύο ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου: οι ΗΠΑ (15 τρισεκατομμύρια) και η Ιαπωνία (13 τρισεκατομμύρια δολάρια)! Ακολουθεί η ΕΕ με περίπου 13 τρισεκατομμύρια κι αυτή, εκ των οποίων πάνω από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι το χρέος των κρατών της Ευρωζώνης! Οι ζάπλουτοι χρωστάνε, όχι οι φτωχοί! Μόλις στο 60,3% του ΑΕΠ ανερχόταν το 1991 το δημόσιο χρέος ειδικά των βιομηχανικών κρατών (γι' αυτό, άλλωστε, και στο Μάαστριχτ, που έγινε την ίδια χρονιά, ορίστηκε στο 60% ο σχετικός δείκτης). Το 2011, όμως, το δημόσιο χρέος αυτών των κρατών ξεπέρασε ήδη το 100%! Ποιος φταίει; Οι μισθοί των εργαζομένων; Οχι, βέβαια, αφού ελάχιστα αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Μόνο πολιτική λύση μπορεί να υπάρξει, πάντως, στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους παγκοσμίως. Στενά οικονομική λύση στο πλαίσιο της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής δεν υπάρχει. Θα αποφασίσει το Βερολίνο να αλλάξει πολιτική; Αν ναι, υπάρχει ελπίδα για την Ευρώπη. Αν όχι, θα γίνουμε μάρτυρες τρομερών κοινωνικών αναστατώσεων και ίσως εξεγέρσεων.

Φ

Δημήτρης Αντωνίου: Η σαδιστική ομολογία της Εθνικής Προδοσίας - Μήνυση_για_Εσχάτη_Προδοσία κατά Λουκά Παπαδήμου

H εθνική συμμόρφωση σε έναν ωμό και ομολογημένο από τον εκβιαζόμενο εκβιασμό, είναι ο ορισμός της Εθνικής Υποτέλειας, απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας και τελικά Εθνικής Προδοσίας, σε αυστηρά νομικούς όρους. Και την εθνική αυτή υποχώρηση και έγκλημα το ακούμε να ομολογείται καθημερινά σαδιστικά από τους εντεταλμένους ημεδαπούς των ξένων κατακτητικών δυνάμεων της Τρόικας. Θυμίζω: 
Ο Εβρέν συνελήφθη στην Τουρκία και προφυλακίστηκε προχθές (05-01-2011) για Εσχάτη Προδοσία, για το πραξικόπημα του το 1980, ήτο μετά από 30 χρόνια. 
Το ίδιο γίνεται τώρα και στην Αργεντινή...και στην Ελλάδα φυσικά πολύ συντομότερα. 
Δημ. Αντωνίου   
 

 ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΣΗΡΩΔΗ
ΑΝΑΦΟΡΑ       
Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, κατ. Χαλκίδος
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Θέμα: Διαβίβαση στην Βουλή Μηνυτήριας Αναφοράς μου, σε συνέχεια και συνάφεια με την ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 Μήνυσής μου στην Εισαγγελία Αθηνών, εναντίον πολιτικών προσώπων για Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος, η οποία διεβιβάσθη στην Βουλή κατ` άρθρο 86 Συντ..με το αρ. 3088/20-09-2011  διαβιβαστικό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου
 Κε Εισαγγελέα
Επειδή ή νέα «ελληνική» κυβέρνηση «συνεργασίας» που ορκίστηκε την 11 Νοεμβρίου 2011 με «πρωθυπουργό» τον μη-εκλεγέντα από τον Λαό, αλλά αντίθετα επιβαλλόμενο κατά διαταγήν των Τροικανών κατακτητικών δυνάμεων στην Ελλάδα, Λουκά Παπαδήμο,
α) συνεχίζει την εφαρμογή της από 08-05-2011 Προδοτικής Δανειακής Σύμβασης και του αναποσπάστου αυτής Μνημονίου και β) δεν την ακυρώνει άμεσα, λόγω των προδοτικών όρων των τις παραπάνω διεθνείς συμφωνίες,  δια των οποίων εκχωρείται στις ξένες δανειακές και κατακτητικές δυνάμεις πλήρως και ουσιαστικά η Εθνική μας Κυριαρχία και καταλύονται βάναυσα θεμελειώδη άρθρα του Συντάγματος, όπως τα άρθρα 1, 28 παρ.2,3, 106 παρ.1-3,
διαπράττει κι αυτή (η νέα κυβέρνηση) το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας κατά της Ελλάδος, για τους ίδιους λόγους που αναλυτικά αναφέρομαι στην με αρ. ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 Μήνυσής μου στην Εισαγγελία Αθηνών.
Η μεγίστη, μη-παραιτήσιμη και αναγκαστική αρχή του Διεθνούς και Εθνικού δικαίου είναι η αρχή της Εθνικής Κυριαρχίας, η οποί είναι υπέρτερη –υπό προυποθέσεις- κι αυτής ακόμα της αρχής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (άρθρο 1 Συντ.). Η αρχή της Εθνικής Κυριαρχίας είναι ταυτόσιμη εννοιολογικά με την υψίστη μορφή του Εθνικού Συμφέροντος, ήτοι του δικαιώματος και υποχρέωσης κάθε Ελληνα που ασκεί πολιτική εξουσία να ασκεί  Διεθνή και Εθνική Πολιτική με αναγκαστικά πρώτιστο γνώμονα την άσκηση των πολιτικών αυτών ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ήτοι χωρίς εξωτερικές και εσωτερικές δεσμεύσεις, υποχρεώσεις, οποιασδήποτε μορφής, δανειακές και άλλες. Για την εξασφάλιση, διασφάλιση και προστασία του ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΝ (ήτοι της Εθνικής κυριαρχίας) «θυσιάζονται» όλες οι λοιπές υπηρεσίες, πολιτικές και προβλήματα της χώρας (οικονομικά, πολιτιστικά, στρατιωτικά κλπ.). Το ίδιο ισχύει και για την εξασφάλιση και διασφάλιση της Λαικής Εξουσίας στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία (άρθρο 1 Συντ.), αφού έχει εξασφαλιστεί η Εθνική Κυριαρχία.
Η Εθνική Κυριαρχία  και η κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  (κι όλων των κρατών στον κόσμο και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στις περισσότερες), δηλ. αυτές ασκούνται ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ για την ΑΥΤΟ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΑΥΤΟ-ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ και δεν χρησιμοποιούνται ως  αναλώσιμα «εργαλεία» για την επίτευξη και «λύση» άλλων σκοπών και προβλημάτων του κράτους (π.χ. οικονομικών), εκτός της αυτό-εκπλήρωσής των.
Η αντιστροφή της ιεραρχίας των παραπάνω πολιτικών αξιών και αρχών -ήτοι η θυσία της Εθνικής Κυριαρχίας, της Λαικής Εξουσίας και Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, προς επίλυση- δήθεν-ενός άλλου εθνικού προβλήματος (π.χ. εξωτερικού δημοσίου χρέους)- συνιστά τον ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ή/και ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και συνεπώς και τον ορισμό της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Και η αντιστροφή αυτή των παραπάνω πολιτικών αξιών και αρχών, ήτοι η κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας και της κονοβουλευτικής δημοκρατίας από τους κυβερνώντες της Ελλάδος υπέρ των ξέων δανειστών-κατακτητών, για την –δήθεν- επίλυση του εξωτερικού χρέους της χώρας, δια των όρων της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, συνιστά συνεπώς, αδιαμφισβήτητη διάπραξη Εσχάτης Προδοσίας κατά της Ελλάδος, για τους λόγους που έχω ήδη εξηγήσει εκτενώς στις μηνύσεις μου που έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Βουλή.
Άλλωστε και οι καταγγελλόμενοι καθημερινά δηλώνουν με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΥΝΙΣΜΟ, ότι τα μέτρα που νομοθετούν και εκτελούν επιβάλλονται από την Τρόικα των δανειστών, ότι η Κυβέρνηση θα προτιμούσε (αν ενεργούσε ελεύθερα) να μην τα πάρει, διότι είναι ΑΔΙΚΑ κι εναντίον του συμφέροντος των Ελλήνων πολιτών (συνεπώς κι εναντίον του Εθνικού συμφέροντος που ταυτίζεται με αυτό των πολιτών)
κι ότι η Κυβέρνηση ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.!, η οποία εκβιάζει για την λήψη των μέτρων αυτών με την απειλή της μη-καταβολής επιπλέον δανείων (τα οποία πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην εξόφληση παλαιοτέρων!). Οι ομολογίες αυτές των ελλήνων προδοτών συνιστούν πλήρη ομολογία Εσχάτης Προδοσίας απ` αυτούς εναντίον της Ελλάδος, οι οποίοι μάλιστα και προπαγανδίζουν υπέρ της (άρθρο 135 ΠΚ), δεδομένου ότι περνούν το μήνυμα στους (νέους ιδιαίτερα Έλληνες) ότι η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και Δημοκρατίας και η Εσχάτη Προδοσία,  μπορεί να «νομιμοποιηθούν», δικαιολογηθούν και εξαγοραστούν για και υπέρ οποιοδήποτε άλλου λόγου εκτός της διασφάλισής των. 
Στο πλαίσιο αυτό, Εσχάτη Προδοσία συνιστά επιπλέον και η άρνηση άσκησης από τους κυβερνώντες και του αναγκαστικά ασκούμενου κυριαρχικό μας δικαιώματος για την ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ, για αντικειμενικούς λόγους διασφάλισης του (οικονομικού και κυριαρχικού) Εθνικού μας Συμφέροντος, σύμφωνα με το άρθρο 106 παρ.3 Συντ. και των Διεθνών Συνθηκών, που αναφέρω εκτενώς στις μηνύσεις μου.
H σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι η παρακάτω:
Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος
Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος-Υπουργός Επικρατείας
Παντελής Καψής
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός: Ιωάννης Μουρμούρας

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Δήμας
Αναπληρωτής Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Ραγκούσης
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Γεωργίου
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
Υφυπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μαυρουδής Βορίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Υφυπουργός:Μάρκος Μπόλαρης
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας
Υφυπουργός: Αστέριος Ροντούλης
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης
Υφυπουργός: Πέτρος Αλιβιζάτος

Υπουργός Επικρατείας
Γιώργος Σταυρόπουλος
Για τους λόγους αυτούς
ΖΗΤΩ
α) Να συσχετιστεί η παρούσα αναφορά μου με την παραπάνω μήνυσή μου με αρ. ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 Μήνυσής μου στην Εισαγγελία Αθηνών,
και να διαβιβαστεί και αυτή (η αναφορά μου) στην Βουλή κατ` άρθρο 86 Συντ.
β) να μου χορηγηθεί πιστοποιητικό της διαβίβασης της αναφοράς μου στην Βουλή ταχυδρομικά στην διεύθυνσή μου Δημ. Βώκου 6, Χαλκίδα, ΤΚ.34100 (τηλ.22210-62743 και 6980-539011)
Μετά Τιμής                                Δημ. Αντωνίου
Αθήνα 05-01-2011   
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ!! ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αστυνομικός του Προέδρου χτύπησε ηλικιωμένο επειδή τον τραβούσε με το κινητό του! [ΒΙΝΤΕΟ]

Το χέρι που βλέπετε υψωμένο, στο απόσπασμα από το βίντεο - ντοκουμέντο, ανήκει σε έναν από τους άνδρες Ασφαλείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Δείτε το βίντεο...


Ο εν λόγω αστυνομικός, μαζί με τον άλλο, μουσάτο συνάδελφό του, στράφηκαν κατά της ομάδας των πολιτών που βλέπετε, στη Χαλκίδα, όταν εκείνοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Κάρολο Παπούλια, κατά τη στιγμή της άφιξής του στο λιμάνι της πόλης, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή Αγιασμού των υδάτων, κατά τη διάρκεια εορτασμού των Θεοφανείων.

Πολίτης τράβηξε με το κινητό του όλη τη σκηνή της πρόκλητης επίθεσης που δέχθηκε ηλικιωμένος άνδρας (που θα μπορούσε να είναι και πατέρας του) από τον αστυνομικό. Ο ηλικιωμένος αποφάσισε να τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο τον άλλο συνάδελφο του νταή αστυνομικού, ο οποίος "την έπεσε" στους πολίτες επειδή αποδοκίμαζαν τον Πρόεδρο. Οι πολίτες κατηγορούν τον Κάρολο Παπούλια ότι δεν αναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε ώστε η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο ενώ ως Πρόεδρος δεν έχει προβάλει την παραμικρή αντίσταση στην υπογραφή των νομοσχεδίων που ψηφίζει η Βουλή, τα οποία έχουν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο, όπως το μετέδωσε το halkida tv και αναμεταδίδει το planet-greece. Το επίμαχο σημείο είναι στο 1.01. Δείτε το βίντεο:


και ιδού το στοπ καρέ από την επίμαχη σκηνή:
planet

Η ξεφτίλα της διαπλοκής .... σε συνέχειες !!!!


Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος συμπαρασύρει μαζί του και τα μέχρι χθες δομικά και υποστηρικτικά στοιχεία και συστατικά του. Κάπως έτσι θα πρέπει να εκληφθούν και εκλογικευθούν  οι αποκαλύψεις (σαν να πρόκειται για ξεκατινιάσματα  "αστέρων" της εγχώριας σόου μπιζ)  με τις οποίες  οι ίδιοι οι δράστες της διαπλοκής (Παπανδρέου - Ψυχάρης) μας εφοδιάζουν για τις σχέσεις "εμπιστοσύνης" και "αλληλοβοήθειας" που είχε αναπτύξει το ξεφτιλισμένο πολιτικό προσωπικό με τους νταβατζήδες της πληροφόρησης .

Το στόρυ έπαιξε ακόμη (και κυρίως) στα κανάλια της διαπλοκής:
Ανακοίνωσε ο ΓΑΠ ότι ρωτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα αν θα συναινούσε ώστε να παρασχεθεί δάνειο 10 εκατομμυρίων στον ΔΟΛ (Ψυχάρης) του αείμνηστου Λαμπράκη (ναι αυτού που με χρήματα του ελληνικού λαού και οφειλές που έστελνε να καλυφθούν απ' αυτόν "δημιούργησε" το Μέγαρο Μουσικής, που υποτίθεται ότι  "χρωστάμε" στην γενναιοδωρία του). Και ότι ο ΓΑΠ απήντησε πως δεν επεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα (παπαριές...) που η Τράπεζα θα έπρεπε βάσει των στοιχείων και δικαιολογητικών να εγκρίνει ή απορρίψει. Και επειδή μετέπειτα απορρίφθηκε το αίτημα δανείου και θεωρήθηκε από τον οργανισμό ΔΟΛ ότι εκείνος το "σταμάτησε", δέχεται ανηλεή πόλεμο από τα έντυπα  και το κανάλι του συγκροτήματος.

Η Εθνική βγήκε αμέσως και διευκρίνισε ότι "ουδέποτε" ζητήθηκε η άποψη του ΓΑΠ για το θέμα του δανείου του ΔΟΛ.

Ο δε Ψυχάρης δείχνει τον Παπανδρέου για την οικονομική καχεξία και ανέχεια του ΔΟΛ (όλοι οι διαπλεκόμενοι είναι καταχρεωμένοι - ΔΟΛ, Κουρής, ΑΛΤΕΡ κλπ και όλοι διατηρούν καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού).

Και το ξεκατίνιασμα των μέχρι χθες συνεταίρων συνεχίζεται στο αυριανό ΒΗΜΑ, όπου ο Ψυχάρης με άρθρο που υπογράφει ο ίδιος αναφέρεται  στην επίσκεψη του στο Μέγαρο Μαξίμου και αποκαλύπτει.

"Μας κάλεσε ,γράφει, ο Παπανδρέου τους ιδιοκτήτες του mega  και πήγα εγώ και ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης αρνήθηκε να έρθει. Αφού μας έβαλε να παρκάρουμε μακριά για να μην μας δουν οι δημοσιογράφοι μπήκαμε από την πίσω πόρτα και αφού μας άφησε να περιμένουμε για αρκετή ώρα  στον προθάλαμο, μπήκαμε στο γραφείο. Εκεί μας ζήτησε επιτακτικά να σταματήσει το......
mega την σκληρή επίθεση που κάνει στην Κυβέρνηση και να αρχίσει να στηρίζει την Κυβέρνηση. Ο Μπόμπολας του απαντούσε εγώ προτιμούσα το ακούειν από το ομιλείν. Μόλις τελείωσε όλα αυτά μας είπε να συναντήσουμε τον Μόσιαλο και να του πούμε όλα τα αιτήματα που είχαμε"


Πλησιάζουν οι μέρες που η διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, εκδοτικό, δημοσιογραφικό, δικαστικό, εκκλησιαστικό, επιχειρηματικό) δεν θα μπορεί να καλυφθεί πλέον. Η βρώμα θα πνίξει την ατμόσφαιρα φανερά πλέον (γιατί όλοι πλέον είχαν αντιληφθεί το λαδιάρικο - από χρόνια - σκηνικό).

Αρχίστε να πηδάτε από τα παράθυρα λίγδες! Μήπως έτσι γλυτώσετε, πριν την εξέγερση που έρχεται!

Ακτιβιστής