ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.10.09

Οι προβλέψεις για το αυριανό αποτέλεσμα των εκλογών


ο καφετζής "έριξε" τον καφέ ......
χουμε και λέμε

ΠαΣοΚ: 41,2% - 42,3%
Ν.Δ. : 36%-37%
ΚΚΕ: 7,3%- 7,8%
ΛΑΟΣ: 5,5%- 6%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,3% - 3,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2% - 2,5%

......Και η Άνοιξη Ακριβή

xelidoni
Το μικρό χελιδόνι στέκονταν λίγα μέτρα μακριά από την φωλιά του. Μόλις, είχε επιστρέψει από μια μικρή βόλτα στον αστικό ουρανό. Δεν είχαν περάσει παρά μερικοί μήνες από τις πρώτες του πτήσεις. Είχε πολλά να μάθει ακόμα.
Αυτή η βόλτα είχε κάτι διαφορετικό, είχε χρώματα και εικόνες που προξένησαν το ενδιαφέρον και την περιέργεια του μικρού χελιδονιού. Χρώματα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα και μπλε. Η επιστροφή στη φωλιά δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε. Έκανε να πετάξει αλλά στάθηκε στο βλέμμα της μητέρας που τον κοίταζε επίμονα. Κινήθηκε και πάλι, μα στάθηκε. Έκανε υπομονή και μόλις βρήκε την ευκαιρία φτερούγισε αγνοώντας το οικογενειακό βλέμμα. Τα χρώματα, οι βοές, τα φώτα, τον ώθησαν να αγνοήσει τους όποιους δισταγμούς.
Έδωσε μια και φτερούγισε.
Πολύ με πίκρανες ζωή
μακριά θα φύγω ένα πρωί
θ' ανέβω σ' ένα αεροπλάνο
να δω τον κόσμο από κει πάνω
Το ταξίδι μόλις είχε ξεκινήσει.
Δεν γνώριζε την διαδρομή που θα ακολουθούσε, ήξερε όμως ότι σημάδια στον δρόμο θα τον οδηγούσαν. 3497958485_3efaf8ed07Ανθρώπινες φιγούρες εμφανίστηκαν, πολλές φιγούρες. Ένα χρωματιστό ανθρώπινο κοπάδι ανάμεσα σε δρόμους, κτίρια και πλατείες. Ο προορισμός τους κοινός. Φώτα, τραγούδια, φωνές και χρώμα. Το μπλε κυριαρχούσε. Κινητικότητα παντού. Το μικρό χελιδόνι στάθηκε να ξαποστάσει επεξεργάζοντας την πρωτόγνωρη εικόνα. Οι απορίες στροβίλιζαν στο μυαλό του σαν τις σημαίες που κυμάτιζαν στους δρόμους.
"Μα τόσες σημαίες;"
"Σαν χρωματιστά πρόβατα που βοσκούν αναζητώντας με αγωνία την τροφή τους. Μα που είναι η τροφή τους;"
Ξαφνικά, όλα άλλαξαν. Πάθος,φωνές, καπνός, μουσική και βλέμματα καρφωμένα σε ένα σημείο. Σε μια ανθρώπινη φιγούρα."Μήπως αυτό είναι η τροφή τους;"
Έδωσε μια και φτερούγισε.
Όταν κοιτάς από ψηλά
μοιάζει η γη με ζωγραφιά
και συ την πήρες σοβαρά
και συ την πήρες σοβαρά

Το πάθος μεγάλωνε, ο κόσμος ζητωκραύγαζε σε κάθε λέξη, σε κάθε φράση της γραφικής φιγούρας και οι απορίες στο μυαλό του μικρού χελιδονιού πολλαπλασιάζοντας με μαθηματική ακρίβεια. Δύσκολα ξεχώρισε τους ανθρώπους, οι σημαίες είχαν κατακλύσει το χώρο. Έδειχναν να αναζητούν την προσωπική τους λύτρωση, μια νέα εικονική γη της επαγγελίας.
"Μα σε πλατείες με σημαίες και πανό θα τα βρουν όλα αυτά;" διερωτήθηκε με εφηβική αθωότητα το μικρό χελιδόνι.
Έδωσε μια και φτερούγισε.
Μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόκουτα
μοιάζουν μυρμήγκια οι ανθρώποι
το μεγαλύτερο ανάκτορο
μοιάζει μ' ένα μικρούλι τόπι

Σε λίγα λεπτά βρέθηκε σε μια άλλη γειτονιά, σε διαφορετική πλατεία. Μα κι εκεί αντίκρισε την ίδια εικόνα, 3484860302_a34e8e25b2με τη διαφορά ότι το χρώμα είχε γίνει πράσινο. Πλούσιο πράσινο. Το σκηνικό απαράλλακτο: χρωματιστά ανθρώπινα πρόβατα, κραυγές, σημαίες, καπνός και το πλήθος να εστιάζει σε μια νέα φιγούρα, μπροστά στο επαναλαμβανόμενο πράσινο φόντο.
Στάθηκε για να συγκεντρώσει τις νέες χρωματιστές απορίες."Τόσοι πολλοί άνθρωποι; Μήπως είναι οπαδοί;" Μοιάζουν με στρατιώτες που ετοιμάζονται από καιρό για την μάχη. Μάχη ηλεκτρονικού παιχνιδιού με πολλά εφέ και λίγη ουσία.
Όσο το πάθος μεγάλωνε, τόσο η ανθρώπινη φιγούρα της εξέδρας έμοιαζε με σύγχρονο Καίσαρα που μοίραζε υποσχέσεις στο πλήθος που και πάλι τον αποθέωνε σε κάθε λέξη, σε κάθε νεύμα του.
Έδωσε μια και φτερούγισε.
Μοιάζουν οι πύργοι με κουκλόσπιτα
και τα κανόνια με παιχνίδια
από ψηλά δεν ξεχωρίζουνε
οι ομορφιές και τα στολίδια

Σε λίγο βρέθηκε μερικά τετράγωνα πιο κάτω. Η μόνη διαφορά εστιάζονταν στο χρώμα. Αυτή την φορά ήταν κόκκινο. Πιο κάτω κίτρινο και άσπρο. Ένα χρωματιστό κολάζ από πρόβατα-στρατιώτες που αναζητούσαν τρόπους να αναγεννήσουν την εσωτερική τους ελπίδα, την εκ φύσεως δύναμη για να πιστέψουν σε κάτι ανώτερο. Σε χρωματιστές θεότητες που στο μόνο που διέφεραν είναι το χρώμα. Ο μπλε, ο πράσινος, ο κόκκινος και ο κίτρινος θεός. Ο δικός τους θεός.
Έδωσε μια και φτερούγισε.
Δεν μετάνιωσε. Επέστρεψε πίσω γνωρίζοντας πως το διαπεραστικό βλέμμα της μητέρας θα τον κατατρέχει πάντα. Άρχισε να της εξιστορεί την σύντομη ιστορία του που έμοιαζε περισσότερο με απολογία παρά με περιγραφή.
Έδωσε μια και φτερούγισε.
Κι ό,τι σε πλήγωσε ή σε θάμπωσε
από ψηλά αν το κοιτάξεις
θα σου φανεί τόσο ασήμαντο
που στη στιγμή θα το ξεχάσεις
Δεν ήθελε να ξεχάσει.
Ένιωθε όμορφα, μια πλούσια, ξεχωριστή, εσωτερική ηρεμία. Ήταν και είναι ελεύθερος, πραγματικά ελεύθερος. Δεν εγκλωβίζεται σε χρώματα, σημαίες και κοπάδια που εκλιπαρούν για να ικανοποιήσουν την εσωτερική τους αδυναμία. Ελεύθερος.
Ήρθε η στιγμή να ανοίξει τα δικά του φτερά μακριά από την στοργική μάνα. Να ανεξαρτητοποιηθεί, να χαράξει την δική του πορεία.
"Είμαι ελεύθερος"
Έδωσε μια και φτερούγισε.
golondrina-felix-m-cobos

-Οι στίχοι που παρεμβάλουν το κείμενο είναι της Σώτιας Τσώτου από το τραγούδι "Από το αεροπλάνο" που ερμηνεύει και μελοποιεί ο Κώστας Χατζής.
-Photo Editing : Ibis

'Η εμείς ή αυτοί

Αυτό ήταν και παραμένει το μόνο δίλημμα, για κάθε συνάδελφο που έχει απέναντί του την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, τα κομματόσκυλα και τους πολιτικούς υπαλλήλους της.


Αυτό είναι
το πραγματικό δίλημμα, ή εμείς ή αυτοί.
Δεν πρέπει
να περάσει αυτή η διαστροφή του κκε να διαλύσει έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών, οδηγώντας στο κλείσιμο και στην ανεργία χιλιάδες τυπογραφεία και εργαζόμενους.
Δύσκολο,
αλλά δεν πρέπει να περάσει.
Με απευθείας ανάθεση από τους συνεργάτες τους, παίρνουν όλες τις κρατικές εκτυπώσεις, ενώ θα έπρεπε να τις μοιράζεται όλος ο κλάδος.
Συνάδελφοι, αντιμετωπίζουμε την καπιταλιστική αριστερά του κκε, Την αριστερά που το πρωί ψηφίζει νόμους στην βουλή των Ελλήνων και το βράδυ κάνει μπίζνες χρησιμοποιώντας τον κομματικό μηχανισμό και το ξεπούλημα της ιδέας στο αστικό κράτος και στα κόμματα εξουσίας.
Μας ανταγωνίζονται αθέμιτα, ξεκληρίζουν την τυπογραφία στο όνομα του εργάτη και της ιδέας.

Η αποκάλυψη ζορίζει
Ξεπούλησε... την ιδέα για το κρατικό χρήμα, για να τυπώνει τις αστικές εφημερίδες,
για να γεμίζει τα κομματικά ταμεία. Πρέπει τα κέρδη τους να γίνουν υπερκέρδη στον πανέμορφο «παγκοσμιοποιημένο» κόσμο. Κι εδώ θα κληθούν - ήδη καλούνται, δηλαδή - να δώσουν λόγο. Το μόνο θετικό στοιχείο του παιχνιδιού που «χοντραίνει» είναι ότι μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αντιληφθεί ποιος είναι με ποιον...

Καμαρώστε τους
, κλικ στις δύο φώτο.
Θα τρομάξετε με αυτό που θα δείτε.
Μην ξεχνάτε όμως ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"
typografeio.

"O ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ"


Φίλες και φίλοι,

Πριν 15 μέρες η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν και να κατατεθούν χιλιάδες ψηφιακές υπογραφές στους επόμενους υπουργούς YΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, με στόχο την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σε διάστημα δύο εβδομάδων περισσότεροι από 700 άνθρωποι κατέθεσαν τις “υπογραφές” τους στην ιστοσελίδα μας www.otoposmou.gr: Από την Κατερίνη μέχρι την Κολονία, από τη Λάρισα μέχρι το Λουξεμβούργο, από τις Σέρρες μέχρι το Στρασβούργο και το Σικάγο, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ, Έλληνες και ξένοι που θεωρούν τον Όλυμπο παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο "ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Σώστε το βουνό των θεών" της Σοφίας Χριστοφορίδου στο σημερινό φύλλο (3. Οκτ. 2009) της εφημερίδας "Μακεδονία".

Δείτε τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα εδώ (χρονολογική σειρά).

Αν συμφωνείτε με τα αιτήματά μας, παρακαλώ υπογράψτε κι εσείς εδώ:

Παρακαλώ, προωθείστε το!
Πείτε στους φίλους σας να συνυπογράψουν εδώ!

Φιλικά

H συντονιστική επιτροπή της ομάδας "Ολυμπος"
της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟ ή ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;

ΣΚΕΨΗ

2.10.09

(στημένη;) μπλογκοσυνέντευξη???


Γiατί λέει ο ΓΑΠ ότι "ευχαριστώ τους bloggers που δεχθήκανε να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία";
Τέθηκαν κάποιοι όροι; και από ποιον;
πιο σημαντικό από αυτές τις σαπουνόφουσκες, αγαπητό tvxs, θα ήταν να μας εξηγήσετε πως οργανώθηκε και πως εντοπίστηκαν οι bloggers. ??
Απλά μια ερώτηση που κάναμε με πια κριτήρια διατυμπανίζει ότι κάλεσε bl;ogges απο όλη την Ελλάδα ?μήπως είναι οι ίδιοι που κάλεσε ο Παπανδρέου στις Βρυξέλες/???
απο 500 και πλέον bloggers αξιόλογους που ξέρω δεν νομίζω να κάλεσε κανένα μεταξύ των οποίων και όλοι εσεις εδώ
Καλεσε κανένα απο εσάς?
Εκτος αν όλοι εμεις ανήκουμε σε μια άλλη blogoσφαιρα απαγορευτική και δεν το ξερουμε

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν έχω χρόνο για άλλο ψέμα..

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Ο Γιάννης Πρετεντέρης σήμερα στο Βήμα, περιγράφοντας τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση όλων των χωρών της Ευρώπης, κλείνει το άρθρο του, γράφοντας: «Αυτή είναι η κατάσταση. Και γι’ αυτό εντυπωσιάζομαι με την ελαφρότητα που οι πολιτικοί την αντιμετωπίζουν στις τηλεοράσεις. Θέλω να ελπίζω ότι δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει. Διότι, αν έχουν καταλάβει, το μόνο συμπέρασμα είναι ότι μας κοροϊδεύουν.»

Διαβάζοντάς το και έχοντας στα χέρια το προεκλογικό φυλλάδιό της, μου ήρθε στο νου η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία είναι Υπεύθυνη του Τομέα Οικονομικών και συνακόλουθα, εν δυνάμει Υπουργός Οικονομίας. Καθόλη τη προεκλογική περίοδο, όπου τη πετύχαινα τηλεοπτικά, στεκόμουν να σημειώσω αν θα παρουσιάσει κάποια πρόταση ή έστω αν θα δεσμευτεί για κάποιο μέτρο, αλλά μάταια. Φτάσαμε μία μέρα πριν τις εκλογές, και ενώ το διακύβευμα αυτών ήταν η οικονομία, το ΠΑΣΟΚ να μην έχει ανακοινώσει το οικονομικό πρόγραμμά του. Σ’ αυτό το κωμικοτραγικό γεγονός, προστέθηκε και η δέσμευση, από τον κ. Παπανδρέου, ανακοίνωσής του στο διαδίκτυο μία μέρα μετά τις εκλογές.

Η κ. Λούκα Κατσέλη λοιπόν, στο φυλλάδιό της, αντί να απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα, γεννά απορίες.

«Εγγυόμαστε το πραγματικό εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών». Γράφει η κ. Κατσέλη, αλλά τον τρόπο εγγύησης δεν μας αναφέρει..

«Διοχετεύουμε νέες θέσεις σταθερής εργασίας με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη». Γράφει η κ. Κατσέλη, αλλά τον τρόπο διοχέτευσης δεν μας περιγράφει..

«Στηρίζουμε καινοτόμες επιχειρήσεις». Γράφει η κ. Κατσέλη, αλλά τον τρόπο στήριξης δεν μας γνωστοποιεί..

«Προστατεύουμε τον καταναλωτή και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία από την υπερχρέωση». Γράφει η κ. Κατσέλη, αλλά τον τρόπο προστασίας δεν μας κοινοποιεί..

«Ενεργοποιούμε τις δημόσιες επιχειρήσεις για τον πολίτη και την ανάπτυξη». Γράφει η κ. Κατσέλη, αλλά τον τρόπο ενεργοποίησης δεν μας παρουσιάζει..

«Διασφαλίζουμε διαφάνεια, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητα παντού». Γράφει η κ. Κατσέλη, αλλά για τον τρόπο διασφάλισης δεν μας πληροφορεί..

Κάποτε ο Ότο φον Μπίσμαρκ είπε ότι "τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές"...Στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, ακούσαμε "ψέματα" από πολλούς. Ελπίζω οι έλληνες ψηφοφόροι να μην ακολουθήσουν το "όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται". Οφείλουν με ενσυνείδηση και ενσυναίσθηση να προσέλθουν στη κάλπη..

ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ


ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

O ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ "έκαψε" άλλον έναν υποψήφιο


Προεκλογικά πολλοί υποψήφιοι όλων των κομμάτων κάνουν «παρέλαση» από τα τηλεοπτικά κανάλια. Κάποιους δεν πρόκειται να τους δούμε ποτέ στο γυαλί. Όπως π.χ. τον Γιώργο Δεληκάρη, υποψήφιο στην Β’ Αθήνας με το Κ.Κ.Ε, αν και εργάζεται σχεδόν 20 χρόνια στα ΜΜΕ.

Βέβαια δεν νομίζω ακόμα και ο ίδιος να περιμένει κάτι τέτοιο, ειδικά μετά από αυτά που κάνει στα κανάλια αλλά και που είπε σε ζωντανή εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, που αφορούσε εθελούσιες-απολύσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και για τα “golden boys” που υπάρχουν στα κανάλια (http://www.tvxs.gr/v6622 - για όλο το βιντεάκι)

Φίλε και συνάδελφε, καλά τα είπες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Ελπίζω να σε ψηφίσει ο κόσμος μιας και οι καναλάρχες σε «μαυρίσανε».

G P

"NΑΙNEKOI" ΣΤΗΝ BLOGGΟΣΦΑΙΡΑ?

Ενημερωθήκαμε από τον ΣΤΟΧΑΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ για τις περίεργες συμπεριφορές ..... μεθοδεύσεις??? του SYNCH .

Πέραν της "καπήλευσης" που για εμάς είναι αδιάφορη, εκείνο που μας θλίβει είναι ότι "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ..... να αναγάγουν τον ρομαντισμό της τρόπον τινά δημοσιογραφίας των πολιτών σε μέσο αποσκόπησης οφελημάτων, σε όποια κατηγορία και αν αυτά μπορεί να προσδιορισθούν.

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ "ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ" ΚΑΙ Ο "ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ" ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ "ΣΤΑΘΕΙ" ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗΣ..... ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΩΝ


====================================================================

ΔΕΛΤΙΟ blogger

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη μεθόδευση-χειραγώγηση της συζήτησης με bloggers, του αυριανού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου;

Ποιοι προσφέρουν αυτές τις «υπηρεσίες» και που αποσκοπούν αύριο;

Νομίζουν οι κερδοσκόποι της μπλογκόσφαιρας ότι οι αγνοί bloggers, που αφιλοκερδώς γράφουν σε χιλιάδες blog, είναι πρόβατα και μπορούν να του ποδηγετούν pretty boys;

Νομίζουν οι αεριτζήδες, που χρησιμοποιούν το μεράκι μας, ότι θα πλουτίσουν σε βάρος μας;

Εκτιμούν ότι δεν θα μάθει ποτέ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις μεθοδεύσεις τους;

Δεν θα βρεθεί ούτε ένας φίλος, σύμβουλος του ΓΑΠ, να επισημάνει τι στήνουν στην πλάτη και το όνομα του;

Θα εξαφανίσουν κάποιοι τα πάντα, για να μην πάρει είδηση ο πρόεδρος τι συμβαίνει;

Για να μην θεωρηθεί ότι ανοίγουμε πληγές σήμερα, θα περιμένουμε τη Δευτέρα. Παγώνουμε κάθε ανάρτηση.

Ζητούμε συγνώμη από τους δεκάδες υποψήφιους που δεν θα αναρτήσουμε τα βίντεο με τις παρεμβάσεις τους, στη δική μας ερασιτεχνική κάμερα και χωρίς οικονομικά οφέλη.

Οι χαμαιλέοντες του διαδικτύου θα μας βρουν μπροστά τους, αμέσως μετά τη μεγαλειώδη νίκη του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, με αποκαλύψεις για το παιχνίδι που παίζουν και στήνουν!

Καλό βόλι!

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι νίκη του λαού!

Εμείς επειδή έχουμε ολοκληρωμένη άποψη και αναπάντητα e-mail στο sync.gr από την ερχόμενη εβδομάδα υποσχόμαστε για περισσότερα στοιχεία.

Bloggers είμαστε ...αφελείς ΔΕΝ είμαστε... ούτε θα σιωπήσουμε με τη παρέα που νομίζει ότι βρήκαν το μήνα που τρέφει τους άλλους 11.




========================================================
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1.10.09

Το Αιγαίο είναι έτοιμο να πάρει φωτιά


Η Τουρκία «γκριζάρει» μεγάλες περιοχές

Απαιτεί μόνο με δική της άδεια θα γίνονται

Ελληνικές ασκήσεις και επιχειρήσεις διάσωσης

Τραβάει άσχημα το σχοινί η Άγκυρα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, απαιτώντας από την Ελλάδα να «αποστρατιωτικοποιήσει» μεγάλες περιοχές του Αιγαίου και στην ουσία να αποδεχθεί η Αθήνα την επικυριαρχία της Τουρκίας στις περιοχές αυτές!
Η κλιμάκωση αυτή είναι πρωτόγνωρη και ξεσκεπάζει τις διαθέσεις της Άγκυρας για το Αιγαίο και για τις πραγματικές σχέσεις που επιδιώκει η Άγκυρα να έχει με την Ελλάδα. Μεγάλες θαλάσσιες περιοχές απαιτεί να πάρει υπό τον έλεγχό της, «γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της» συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει και που έχει αποδεχθεί η Άγκυρα πριν από έναν σχεδόν αιώνα. Προκαλεί έτσι την Ελλάδα, η οποία τελεί υπό το καθεστώς της μερικής ακυβερνησίας και αυτό που στην ουσία κάνει, είναι να «γκριζάρει» όχι κάποια βραχονησίδα, αλλά ολόκληρες θαλάσσιες περιοχές (στις οποίες έχουν καταγραφεί πολύ υψηλά πετρελαϊκά κοιτάσματα…).
Η αλλαγή τακτικής της Άγκυρας, που λειτουργεί πλέον ως κλέφτης, αλλά και ως «νταβατζής», είναι λογική απόρροια της ήπιας πολιτικής χαμηλών τόνων που είχε εφαρμόσει η κυρία Μπακογιάννη. Μάλιστα η τουρκική αυτή ενέργεια θεωρείται ως προάγγελος άλλων μεγαλύτερων απαιτήσεων που δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν στην δημιουργία κάποιου εκτεταμένου θερμού επεισοδίου. Και ο κίνδυνος για «θερμό επεισόδιο» θα αυξάνεται, όσο η Τουρκία απομακρύνεται από το ενδεχόμενο της ένταξής της στην Ευρωπαϊκής Ένωση, αλλά και για όσο διάστημα η εξωτερική πολιτική της χώρας μας θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό το καθεστώς των χαμηλών τόνων.
Πληροφορίες, αναφέρουν πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας γνώριζαν πως θα υπάρξει η συγκεκριμένη ενέργεια από την Άγκυρα και φρόντισαν να ενημερώσουν εγκαίρως την πολιτική αλλά και την στρατιωτική ηγεσία. Από προχθές έχουν δοθεί διαταγές μετακίνησης ισχυρότατων στρατιωτικών δυνάμεων στον ποταμό Έβρο, ενώ οι στρατιωτικές μονάδες στα ελληνικά νησιά τελούν υπό το καθεστώς άμεσης επαγρύπνησης…
kostasxan

Εντόπισαν κρυφά δάνεια 20 δισ. ευρώ

Δανείστηκαν στα κρυφά €20 δισ.!



Το ΠαΣοΚ καταγγέλλει τη ΝΔ ότι στενεύει τα δημοσιονομικά περιθώρια για την κάλυψη
άμεσων αναγκών ως το τέλος του έτους
Μια βόμβα στα θεμέλια του κλονισμένου οικοδομήματος της ελληνικής οικονομίας έχει εντοπίσει το οικονομικό επιτελείο του ΠαΣοΚ. Πρόκειται για τον όγκο του έκτακτου δανεισμού στον οποίον έχει ήδη προβεί το υπουργείο Οικονομίας, ο οποίος, σύμφωνα με τις πολιτικές και τις τεχνικές εκτιμήσεις, περιπλέκει κατά πολύ τη δημοσιονομική κατάσταση στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στην Ιπποκράτους, το ύψος αυτού του «κρυφού δανεισμού», όπως τον χαρακτηρίζουν, έχει ανέλθει ήδη κατά τη διάρκεια του πρώτου εννεαμήνου στα 20 δισ. ευρώ. Τα έκτακτα αυτά δάνεια έχουν υπό κανονικές συνθήκες βραχεία περίοδο αποπληρωμής, εκδίδονται με στόχο την ταμειακή διευκόλυνση του Δημοσίου και οι σχετικές συμφωνίες συνάπτονται εν όψει τακτικών εκδόσεων. Μόλις γίνουν αυτές, το Δημόσιο οφείλει να αποπληρώνει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του.

Οπως υπαινίσσεται σαφώς από χθες το ΠαΣοΚ, από αυτά τα 20 δισ. ευρώ που έχουν επιβαρύνει τις δανειακές υποχρεώσεις της ελληνικής οικονομίας ένα ελάχιστο μόνο μέρος έχει αποπληρωθεί εντός του 2009, με διαφαινόμενη συνέπεια τη μεταφορά μιας τεράστιας επιπλέον επιβάρυνσης για το επόμενο έτος.

Με τον τρόπο αυτόν τα στελέχη του ΠαΣοΚ υπαινίσσονται ότι στην ουσία ακυρώνεται το περίφημο «μαξιλάρι» για το οποίο μιλούσε η κυβέρνηση, περιγράφοντας έτσι τα δημοσιονομικά περιθώρια για την κάλυψη άμεσων αναγκών ως το τέλος του έτους.

Το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε χθες υπό μορφήν ερωτήματος από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , ο οποίος ζήτησε απαντήσεις από το υπουργείο Οικονομίας και από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Από πολιτικής απόψεως, η πρωτοβουλία αυτή του ΠαΣοΚ ερμηνεύτηκε ως προάγγελος μιας φιλολογίας περί «καμένης γης», την οποία πάντως η Ιπποκράτους απορρίπτει. Οπως σημειώνουν σχετικώς οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα που έχει περιγράψει ο κ. Παπανδρέου, αλλά αντιθέτως ότι θα εφαρμοστεί ως μοναδική εναλλακτική δυνατότητα διεξόδου. Παράλληλα όμως προαναγγέλλουν μια διαπραγμάτευση με πιθανές εντάσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τεθεί και το ζήτημα για το πώς η Επιτροπή έχει αποδεχτεί τα ελλιπή στοιχεία που της έχει δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Εν όψει δε και των διαδικασιών αυτών, από την Ιπποκράτους έγινε χθες γνωστό ότι στο μικροσκόπιο θα μπει και μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων προς διερεύνηση των δυνατοτήτων επαναδιαπραγμάτευσης και εξοικονόμησης πόρων. Διαψεύστηκε πάντως ότι θα ακυρωθούν εν εξελίξει προγράμματα.

Παράλληλα από το οικονομικό επιτελείο της Ιπποκράτους εκπέμπεται το αυτονόητο μήνυμα ότι το 2010 θα χρειαστεί οπωσδήποτε νέος δανεισμός, για τον οποίον όμως διαβεβαιώνουν ότι θα γίνει με καλύτερους όρους, ούτως ώστε να αρχίσει η αποκλιμάκωση της επιβάρυνσης της οικονομίας. «Οποιο και να είναι το ύψος του ελλείμματος, η ένεση στην ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει. Αν δεν γίνει, το έλλειμμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, άρα λοιπόν το πακέτο τόνωσης των 2,5-3 δισ. το οποίο έχουμε εξαγγείλει θα υλοποιηθεί στο ακέραιο και το ύψος του ελλείμματος θα επηρεάσει τον χρόνο μείωσης του ελλείμματος προς τα κριτήρια του Μάαστριχτ» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τ ην ίδια στιγμή το ΠαΣοΚ εντείνει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση σχετικά με το πραγματικό ύψος του ελλείμματος. Τονίστηκε χθες ότι η αρχική πρόβλεψη του προϋπολογισμού για το έλλειμμα ήταν 1,6% του ΑΕΠ, στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στο 2,5%, στις αρχές του έτους πήγε στο 3,7%, την άνοιξη στο 4,4%, την προηγούμενη εβδομάδα ο στόχος ανέβηκε στο επίπεδο του 6% και ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης υιοθέτησε τις προηγούμενες ημέρες την εκτίμηση του «Εconomist» για έλλειμμα ύψους 6,8%. «Θα πουν στους έλληνες πολίτες υπεύθυναπού είναι το έλλειμμα και τι εκτίμηση κάνουν για το πού θα κλείσει στο τέλος του χρόνουεπιτέλους;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Από το ΠαΣοΚ υπογραμμίζεται εξάλλου με κατηγορηματικό τρόπο ότι φορολογικές ελαφρύνσεις θα υπάρχουν και στα εισοδηματικά κλιμάκια μεταξύ 30.000 και 75.000 ευρώ, «εκτός αν έχουν εισοδήματα από μερίσματα που θα αυξήσουν το φορολογικό τους βάρος» . Με βάση τις σχετικές χθεσινές διαβεβαιώσεις, το ΠαΣοΚ δεν θα αυξήσει φορολογικούς συντελεστές «και η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων φορολογουμένων θα δουν μειώσεις ή σταθερότητα στη φορολογική τους υποχρέωση».

ΠΗΓΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΟΜΑΤΩΝ

Έκτακτες αλλαγές στο δελτίο καιρού του STAR!



(πατήστε πάνω για μεγέθυνση)

Ο κοινός βίος και Blogo-πολιτεία ένωσαν 2 μεγάλα τομάρια...εεε πνεύματα ήθελα πω, του ζωικού βασιλείου. Τον Τρελοκούνελο και τον Πιθη-χάκη στην πρώτη τους συνεργασία. Άρε Μαλέλη τι τραβάμε για την πάρτη σου...θέλουμε ποσοστά, πάει και τελείωσε!
hakis-hakis και TreloKouneli

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Φθιώτιδας, Θωμάς Στάϊκος, απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ


Ο Θωμάς Στάϊκος είναι 38 ετών, δικηγόρος, πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Εργατικό Δίκαιο από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από πολύ νέος έχει αναπτύξει έντονη πολιτική δράση. Υπήρξε: Γραμματέας της Μαθητικής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (ΠΑΜΚ) Νομού Φθιώτιδος. Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Σχολής Αθηνών. Γραμματέας της Φοιτητικής Παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) Νομικής Αθήνας. Γραμματέας της Φοιτητικής Παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) ΑΕΙ Αθήνας.. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και του Τομέα Διαφώτισης Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Γραμματέας της Θεματικής Νέας Γενιάς του ΠΑΣΟΚ Α’ Αθήνας. Μέλος του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής Κεντρικής Επιτροπής (Οργανωτικό) του ΠΑΣΟΚ, του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης ΠΑΣΟΚ (ΕΣΥΑΝ), του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και της Διοικούσας Επιτροπής της Συνδικαλιστικής Παράταξης των Δικηγόρων του ΠΑΣΟΚ «Αλληλεγγύη». Είναι έμμισθος δικηγόρος στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της Αγροτικής Τράπεζας. Το 2002, εξέδωσε το βιβλίο «Οι Πρόεδροι Εθνοσυνελεύσεων Γερουσίας και Βουλής των Ελλήνων (1843- 2000)». Έχει αρθρογραφήσει σε τοπικές και αθηναϊκές εφημερίδες.

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Η παράταση στο άπειρο μίας ωραίας στιγμής.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Το ξυπνητήρι
!

Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;

Όταν μου είπε μία φίλη ότι αδυνάτισα..

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Η αισιοδοξία
.

Το βασικό ελάττωμά σου;
Η παρορμητικότητα.

Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Στα μεγάλα.

Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Διαβάζοντας μια έκθεση της
UNICEF για την παιδική θνησιμότητα στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;

Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να ταυτιστώ με κάποιον.

Ποιοι είναι οι ήρωες σου σήμερα;
Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
«Ο Λαβύρινθος του Πάνα», του Γκιγιερμο Ντελ Τόρο.

Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Στην Ικαρία.

Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Πολλοί, δεν μ’ αρέσουν οι αποκλεισμοί.


Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την ειλικρίνεια και την εντιμότητα.

...Και σε μια γυναίκα;
Τα ίδια, γιατί θα έπρεπε να είναι διαφορετικά;

Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Τσιτσάνης.

Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Δεν τραγουδάω, ούτε σφυρίζω, για να μην μου κάνουν έξωση οι γείτονες.

Το βιβλίο που σε σημάδεψε;

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», του Μενέλαου Λουντέμη.

Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Ο
El Greco.

Το αγαπημένο σου χρώμα;

Το πορτοκαλί που ανοίγει την όρεξη…

Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Το ότι μπορώ να χαμογελάω!

Το αγαπημένο σου ποτό;
Τσίπουρο.

Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;

Γι' αυτά που δεν πρόλαβα να κάνω.

Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ' όλα;

Την έλλειψη σεβασμού.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Να διαβάζω ιστορία.


Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Το αεροπλάνο.

Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;

Για να μην πληγώσω.

Ποιο είναι το μότο σου;

«Make your fears power».

Πως θα επιθυμούσες να πεθάνεις;

Χωρίς να το καταλάβω. Όπως είπε ο Γούντυ Άλεν, «δεν με νοιάζει να πεθάνω, φτάνει να μην είμαι παρών».


Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
Γιατί;

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Σε υπερένταση
, λόγω εκλογών.

ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΑ ΝΤΑΛΑΡΑ

Με μια μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν αντιμέτωποι χιλιάδες Βορειοηπειρώτες σήμερα. Πολλοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές που έχοντας καταρτίσει λίστες επικοινωνίας, χρησιμοποιούν τα σύντομα μυνήματα μέσω κινητού τηλεφώνου για να ζητήσουν από τους ψηφοφόρους να τους επιλέξουν. Το ίδιο έκανε και η κυρία Άννα Νταλάρα μόνο που το μήνυμα που έφτασε στα κινητά των Βορειοηπειρωτών ήταν γραμμένο στην Αλβανική. Η συγγενής του κυρίου Ραγκούση (γραμματέα του ΠΑΣΟΚ) και σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή επέλεξε να απευθυνθεί στους Βορειοηπειρώτες στην επίσημη γλώσσα του κράτους στο οποίο ανήκει η πατρίδα τους. Είναι αποροίας άξιον πως ένα μέλος τόσων μη κυβερνητικών οργανώσεων, ένα άτομο τόσο ευαίσθητο για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θέλησε να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους στην μητρική τους. Προφανώς οι ευαισθησίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους μετανάστες περιορίζονται μόνο σε όσους δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Από που προκύπτει το θράσος της κυρίας Νταλάρα να ζητά με τέτοιον τρόπο την στήριξη των Βορειοηπειρωτών μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Είναι τουλάχιστον ειρωνία, μια γυναίκα που επιθυμεί να εκπροσωπήσει τον λαο στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ να απευθύνεται στην αλβανική προς εκείνους οι οποίοι εδώ και έναν αιώνα έχουν δώσει αγώνες και έχουν χύσει αίμα για να διατηρήσουν την ελληνικότητά τους. Είναι τραγική ειρωνία και μεγάλη προσβολή.

Κάνουμε γνωστό προς όλους ότι το nenanews.eu θα προχωρήσει σε εκτενέστερη έρευνα για το θέμα εώς ότου γίνει ξεκάθαρο:

- Πως βρέθηκαν στην κατοχή της κυρίας Νταλάρα οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων των Βορειοηπειρωτών που διαμένουν στην Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών και είναι κάτοχοι ελληνικής υπηκοότητας. Ελπίζουμε να μην έχουν διαρρεύσει από κάποια κρατική υπηρεσία.

- Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με αυτήν την επιλογή της κυρίας Νταλάρα να χρησιμοποιήσει την αλβανική για να απευθυνθεί σε Έλληνες.

Αναμένουμε από την κυρία Νταλάρα να διορθώσει το ατόπημά της και καλούμε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν τι σημαίνει η φράση "Βόρειος Ήπειρος" να καταδικάσουν την συγκεκριμένη κίνηση

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΩΝ

Εκλογές! Πολιτική μυωπία ή ψυχολογικός αυνανισμός;


Το τολμηρό αυτό άρθρο δεν είναι δικό μου

Ψήφος σε 2.000.000 μετανάστες; Θα υλοποιηθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2010;




Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Διαβάζοντας το γράμμα μιας πραγματικής Κυρίας (βλ.π. http://press-gr.blogspot.com/2009/09/blog-post_66.html) και συνδυαστικά με τις θύμησες πρόσφατων «πράσινων» υποσχέσεων, μου γεννήθηκε ακόμα ένα ερώτημα για τις θολές πολιτικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ. Εξηγώ τι εννοώ..

Ένα από τα ζητήματα που έχουν έλθει στο προσκήνιο μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, είναι και αυτό της λαθρομετανάστευσης. Η Κυβέρνηση, υπό την πίεση και των υψηλών ποσοστών του ΛΑΟΣ, εγκατέλειψε τη μάλλον χαλαρή αντιμετώπιση που τηρούσε στο θέμα μέχρι πριν από λίγους μήνες. Προχώρησε σε μια σειρά αυτονόητων μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου και, γενικότερα, σκλήρυνε αισθητά τη στάση της, συμβαδίζοντας με το κοινό αίσθημα. Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από την προεκλογική ομιλία του Πρωθυπουργού στην Πάτρα, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου: «Η Ελλάδα επιδιώκει την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών, που εργάζονται νόμιμα στον Τόπο μας. Δεν αντέχει, όμως, ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμων μεταναστών» .

Το ΠΑΣΟΚ, όμως, δείχνει να εμμένει στις «πολυπολιτισμικές» θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, στις οποίες, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνεται και η απόδοση ψήφου, τουλάχιστον για τις τοπικές εκλογές, σε όσους διαμένουν στη χώρα για 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει στις 4 Οκτωβρίου, το Νοέμβριο του 2010 εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει την απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε μεγάλο ποσοστό των μεταναστών, όπως δήλωσε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ: «Άνθρωποι, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν υιοθετήσει την Ελλάδα ως πατρίδα, πρέπει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να έχουν το δικαίωμα να είναι και Έλληνες πολίτες».

Είναι αληθές αυτό; Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση..

Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο με κάτι ναύτες τρελούς πειρατές....φτάνει αύριο στην Κέρκυρα!


Οργιάζουν οι φήμες στο νησί για καραβιές νεοδημοκρατών από απέναντι, που θα ενισχύσουν το πλήθος στην αυριανή ομιλία του Κ. Καραμανλή στην Κέρκυρα έξω από την Νομαρχία.
Το γεγονός καθεαυτό δεν αποτελεί είδηση καθώς είναι μια γνωστή πρακτική των περισσοτέρων κομμάτων.
Αυτό που αποτελεί είδηση όμως είναι ο φόβος των τοπικών της ΝΔ Κέρκυρας για την περίπτωση να μην γεμίσει ο χώρος.
Και για αυτούς που δεν γνωρίζουν τον χώρο μην φανταστείτε ότι χρειάζεται πάνω από 2500 άτομα για να γεμίσει.
τελειώνοντας ας θυμηθούμε πως τελειώνει το γνωστό τραγούδι...........
...............σηκώνει άγκυρα άγριο χάραμα υπάρχουν θέσεις, αν θέλεις, κενές.
kerkyraikialepou

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.... ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ .... Ή ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ


Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες μου, Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, παίρνω την πρωτοβουλία να σας στείλω την ακόλουθη επιστολή, την οποία έστειλα ήδη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την Ομοιοπαθητική Ένωση και άλλους φορείς με την παράκληση να τη μεταδώσετε προς κάθε φίλο, γνωστό σας ή άλλο φορέα, με στόχο την ορθή ενημέρωση και την πρόληψη μιας ενδεχόμενης τραγικής πανδημίας που σύμφωνα με αναφορές και έρευνες μπορεί να κοστίσει την υγεία ή και τη ζωή ακόμη εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

Ονομάζομαι Βίκυ Χρυσού και είμαι Ελληνίδα blogger -διαχειρίστρια της
σελίδας TOXOTIS, αλλά και αρθρογράφος στον ειδικό κυρίως τύπο. Η αιτία της επιστολής μου αυτής είναι η φερόμενη ως πανδημία "γρίπης των χοίρων" και η πρόθεση των κυβερνήσεων να περάσουν σε μαζικούς αναγκαστικούς εμβολιασμούς. Πέρα από το επικίνδυνο των εμβολιασμών γενικά, τίθεται ένα βασικό ζήτημα περί ασφάλειας των σκευασμάτων που πρόκειται να χορηγηθούν στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Οκτώβριο στα σχολεία -όπως δήλωσε και η Ελληνική κυβέρνηση- και τις συνέπειες αυτών στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Ήδη η αυστριακή δημοσιογράφος Jane Burgermeister σε συνεργασία με
ειδικούς έχει προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές εναντίων των εμπλεκομένων (Baxter, Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, άλλες φαρμακευτικές και "χορηγούς" των σκευασμάτων), Το παράδειγμα της ακολούθησαν και άλλοι πολίτες στη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ- μέχρι στιγμής, ενώ ξεκίνησε και ένα Παγκόσμιο κίνημα ενάντια στους αναγκαστικούς εμβολιασμούς -βλέπε λίνκ στο τέλος της επιστολής. Ιδιαίτερα οι πολίτες των ΗΠΑ, κατ' αρχήν- όπου έχουν γίνει τροποποιήσεις των νομοθεσιών έτσι ώστε να μην μπορεί ο πολίτης να αρνηθεί τον εμβολιασμό του, αλλά και να μην μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα του για αποζημίωση απέναντι σε κατασκευάστριες εταιρίες και απειλείται με αναγκαστικό εγκλεισμό του σε "στρατόπεδα συγκεντρώσεων"... αντιμετωπίζουν πρώτοι τον κίνδυνο πραγματικής πανδημίας και απειλής των συνταγματικών ελευθεριών τους... αλλά και οι υπόλοιπες χώρες ακολουθούμε... \

Σίγουρα δεν μπορώ μέσα σε λίγες γραμμές να εκθέσω όλη την εικόνα, όμως σας δίνω κάποια βασικά στοιχεία, ώστε να ενημερωθείτε και να ερευνήσετε και οι ίδιοι, ώστε να δούμε στη συνέχεια πως μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο που απειλεί όλους μας με την μορφή εμβολίων...

Η δικογραφία όπως σχηματίστηκε και υιοθετείται με μικροαλλαγές από
χώρα σε χώρα -στην αγγλική- BIOTERRORISM EVIDENCE CRIMINAL CHARGES Injunction Mass Vaccinations.docx Bilderberg, εμβόλια και "γρίπη των χοίρων" Σύμφωνα με την "ημερησία" η Ελλάδα έχει παραγγείλει 2.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Glaxo. Η παραλαβή τους θα ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου. 3.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Novartis.
Η παραλαβή των 2.000..000
δόσεων θα γίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσουν στις αρχές Ιανουαρίου ακόμη 1.000.000 δόσεις. 3.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Sanofi Pasteur. Η παραλαβή θα ξεκινήσει 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου. Το θέμα είναι πως αυτές οι εταιρίες είναι συγκατηγορούμενες σε αγωγές και μηνύσεις που τρέχουν κατά αυτών και κατά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Παγκόσμιο Κίνημα ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό! ) σε διάφορες χώρες
με την κατηγορία συνωμοσίας για γενοκτονία (Διεθνής
"συμμορία" σχεδιάζει μαζική γενοκτονία )
Το θέμα είναι πως τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας διατρέχουμε τον ίδιο κίνδυνο σε περίπτωση έναρξης του προγράμματος μαζικών εμβολιασμών τον Οκτώβρη στα σχολεία -όπως εξήγγειλε η κυβέρνηση... !
Ο κόσμος πρέπει να αρνηθεί τον εμβολιασμό πάση θυσία! -γιατί αυτοί που θα εμβολιάζονται θα διασπείρουν στην πραγματικότητα τον τεχνητό ιό στια κοινότητες τους! Το 1918 η Ελλάδα είχε γλιτώσει το "μαύρο θάνατο" επειδή οι κάτοικοι δεν είχαν εμβολιαστεί -περίπτωση που αποτελεί παράδειγμα σε πολλές χώρες στο εξωτερικό αυτή την περίοδο!
Σήμερα όμως κινδυνεύουμε από τα
εμβόλια! Στην Νέα Ζηλανδία ήδη κάνουν έρευνες σχετικά με τις εταιρίες παραγωγής των εμβολίων και ΔΕΝ θα παραδώσουν τους κατοίκους της χώρας τους στα νύχια της ΠΟΥ! όπως αναφέρουν άνθρωποι εκεί που αγωνίζονται για το παγκόσμιο κίνημα ενάντια στους αναγκαστικούς εμβολιασμούς!

Με την ελπίδα να μετρήσει ΠΡΩΤΑ η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ουσιαστική έγνοια για
τον άνθρωπο και τον ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ και να σταματήσουμε την πρόθεση εμβολιασμών! Για το σκοπό αυτό πρέπει να ακυρωθούν οι άδειες λειτουργίας των παραπάνω εταιριών στη χώρα και να ξεκινήσουν δικαστικοί αγώνες και έρευνες της αστυνομίας και στην ΕΛΛΑΔΑ _Παρακαλώ ενημερώστε όσους συνεργάτες και φίλους σας μπορείτε ΤΩΡΑ και όχι όταν θα κυριαρχεί ΠΑ ΝΙΚΟΣ ... γιατί τότε ΔΕΝ θα ακούει κανείς!

Ενημερωθείτε και υπογράψτε στο Παγκόσμιο Κίνημα ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ...ειδικά όσους έπονται με πρόσχημα τη "γρίπη των χοίρων" -κλικ στην εικόνα! ******************************
******************************************************************

Δείτε επίσης άλλα σχετικά άρθρα ανά θεματική ενότητα:

γρίπη των χοίρων

εμβόλια

Για μια τοποθέτηση σας σχετικά, τη συμμετοχή σας ίσως στις
κινητοποιήσεις ή/και την ενημέρωση των πολιτών σας ευχαριστώ εκ των
προτέρων

Με εκτίμηση
Βίκυ Χρυσού

ΥΓ: θερμή παράκληση η παρούσα επιστολή να ανακοινωθεί και σε κάθε άλλο
συνεργαζόμενο με εσάς φορέα στο θέμα της υγείας και της δικαιοσύνης ή
της ενημέρωσης των πολιτών.

Ευχαριστώ θερμά
ΒΧ

Το Mall παίζει στις εκλογές!


Το Mall στο μυαλό
των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών

Στις 4 Οκτωβρίου, εκλογές.

Στις 9 Οκτωβρίου, η δίκη του Mall.

Υπάρχει συνάφεια μεταξύ των δύο; Φαινομενικά, καμία. Η υπόθεση του Mall δείχνει να απουσιάζει πλήρως από την πολιτική σκηνή, παρά την κοντινή συγκυρία της δίκης, που ουσιαστικά θέτει προ των ευθυνών τους δύο πρωθυπουργούς και σχεδόν μια ντουζίνα υπουργούς.

Και όμως, το Mall με τον τρόπο του (έστω υπόκωφο, υποδόριο) παίζει σε αυτές τις εκλογές. Ανακαλύψτε το πώς στα κρυφά μηνύματα από τα χείλη των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών...

Ψηφίζουμε επαγρύπνηση και ζητάμε τη δική σας συμβολή.

Αν θέλετε να μη γίνει νύχτα η δίκη του Mall, διαδώστε αυτό το μέιλ.

Μάθετε περισσότερα στο www.facthemall.gr

Υπάρχει λύση...


ΜΑGNA GRECIA.... ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ GRECANICA


«Πριν 100 χρόνια λέγανε πως πεθαίνει η γλώσσα. Ακόμη όμως τη μιλάμε». Ο καθηγητής Σαλβατόρε Σικούρο διατυπώνει τη φράση σε άπταιστα ελληνικά. Μπορεί να είναι Ιταλός αλλά κατάγεται από τα ελληνόφωνα χωριά της Νοτίου Ιταλίας. Τα νέα ελληνικά τα έμαθε από κασέτες στα 50 του χρόνια. Ως τότε ήξερε μόνο τα γκρεκάνικα, τη γλώσσα που μιλούσαν οι γονείς του και οι παππούδες του. Τώρα στη Νότιο Ιταλία είναι πιο εύκολο να μάθει κανείς νέα ελληνικά παρά την τοπική διάλεκτο. Οι δάσκαλοι από την Ελλάδα κάνουν μαθήματα όχι μόνο στα σχολεία αλλά και σε τμήματα ενηλίκων, για τα οποία μάλιστα δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλοί Ιταλοί από τα κοντινά χωριά. «Οι νέοι πλέον δεν μιλάνε τη διάλεκτο, όπως παλιά», επισημαίνει ο κ. Σικούρο, «και δεν μπορούν να τη μάθουν στα παιδιά τους. Αλλά όπως σας είπα και πριν από 100 χρόνια έλεγαν πως η γλώσσα και οι παραδόσεις μας θα χαθούν...».


Σύμφωνα με την πλέον αποδεκτή θεωρία, οι ελληνόφωνοι της Νοτίου Ιταλίας, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τον 8ο π.Χ. αιώνα, στον δεύτερο αποικισμό. Τώρα έχουν μείνει στην Απουλία εννέα χωριά και στην Καλαβρία πέντε, που κατοικούνται από 'Ελληνες της Μεγάλης Ελλάδας οι οποίοι μιλούν το δικό τους ελληνικό ιδίωμα, τα γκρεκάνικα. Στις συγκεκριμένες περιοχές λειτουργούν τμήματα διδασκαλίας νέων ελληνικών για μαθητές και ενηλίκους, καθώς από το 1994 το υπουργείο Παιδείας έχει αποσπάσει έξι δασκάλους για να διδάξουν στους κατοίκους τα νέα ελληνικά. Στη Σικελία υπάρχουν ακόμη έξι χωριά που κατοικούνται από Ελληνοαρβανίτες, οι οποίοι έφθασαν εκεί μετά την πτώση της Κων/πολης. 'Ομως, ιστορικές αναφορές για εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Κρητών και των Σικελών υπάρχουν από τη μινωική εποχή. Στα ιστορικά χρόνια άκμασαν οι ελληνικές πόλεις της Σικελίας.

[Από την εφημερίδα "Το Βήμα"]

Οι Ξεχασμένοι 'Ελληνες
Η Καλαβρία υπήρξε για μια περίπου χιλιετία σημαντικό κέντρο του ελληνισμού. Οι απόγονοι αυτών των πρώτων μεταναστών καταφέρνουν να κρατήσουν ζωντανά τα στοιχεία που συνιστούν την ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Ελλήνων. Με τις ελληνικές επιγραφές στους δρόμους, με την γκρεκάνικη διάλεκτο, με τα τραγούδια τα οποία περνάνε από γενιά σε γενιά. Ωστόσο, η γλώσσα των αριθμών είναι σκληρή και γεννά ανησυχίες για το μέλλον των ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας.

Ο πληθυσμός στα ελληνόφωνα χωριά μειώνεται συνεχώς, αφού οι νέοι στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια μετακινούνται προς τον πλούσιο Βορρά. Οι προσπάθειες οι οποίες γίνονται επικεντρώνονται στην αναγκαιότητα της διατήρησης του ελληνικού ιδιώματος της Καλαβρίας. Τα ελληνικά της Καλαβρίας, που είναι μετεξέλιξη της αρχαίας δωρικής, διατηρήθηκαν για αιώνες και δεν πρέπει να χαθούν. Επειδή, όμως, δεν είναι γραπτή γλώσσα, κινδυνεύουν. Το επίσημο ελληνικό κράτος ύστερα από μια μακρά περίοδο αδιαφορίας για τα προβλήματα των ελληνοφώνων της Καλαβρίας μάς ξάφνιασε θετικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Ελληνόφωνων Σπουδών, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η ελληνική γλώσσα. 'Ισως οι υπεύθυνοι τελικά αντελήφθησαν ότι η ιστορική παρουσία του ελληνισμού αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της αφομοίωσής της μέσα σε μια όλο και πιο διευρυμένη πολιτισμική χοάνη.

[Από το περιοδικό "God & Religion"]

12.000 άνθρωποι μιλούν ελληνικά
Το "Ευρωπαϊκό Γραφείο για τις Λιγότερο Χρησιμοποιούμενες Γλώσσες" κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα έρευνάς του για τα ελληνικά που μιλιούνται στην Απουλία και την Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας. Από την έρευνα προκύπτει ότι περί τις 10 με 12 χιλιάδες άτομα μιλούν Ελληνικά στα ελληνόφωνα χωριά των δύο αυτών περιοχών. Πρόκειται για τις διαλέκτους "γκρίκο" ή "γκρεκάνικο", ένα κράμα ελληνικών και ιταλικών. Μολονότι η χρήση της ελληνικής αυτής διαλέκτου δεν έχει αναγνωριστεί νόμιμα από το επίσημο κράτος, και μόνο ευκαιριακά η οδική σηματοδότηση είναι δίγλωσση, στην Καλαβρία το τοπικό σύνταγμα ρυθμίζει νόμιμα τη χρήση της γλώσσας από την ελληνόφωνη μειονότητα.
Στην Απουλία, τα Ελληνικά δεν χρησιμοποιούνται στα νηπιαγωγεία, παρά το γεγονός ότι οι τοπικοί κανονισμοί επιτρέπουν στους γονείς να ζητούν και σ' αυτά τη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Στα δημοτικά σχολεία, η κατάσταση διαφέρει από κοινότητα σε κοινότητα. Σε δύο πόλεις τα Ελληνικά διδάσκονται από το 1978, επισήμως σε πειραματική βάση για 15 ώρες τη βδομάδα, από την πρώτη τάξη και για όλο τον κύκλο του δημοτικού σχολείου. Στην Καλαβρία, τα Ελληνικά χρησιμοποιούνται σποραδικά στα νηπιαγωγεία, συνήθως με πρωτοβουλία των γονιών των παιδιών. Στη δημοτική εκπαίδευση, διδάσκονται τρεις ώρες τη βδομάδα. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ευκαιριακά διδάσκονται σαν ξεχωριστή ύλη. Οργανώνονται επίσης μαθήματα ελληνικής γλώσσας για τους κατοίκους των ελληνόφωνων χωριών που θέλουν να μάθουν τα ελληνικά.
Μερικοί τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν κάπου-κάπου εκπομπές στη διάλεκτο "γκρίκο" ή "γκρεκάνικο", αλλά όχι και οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Στην Καλαβρία εκδίδονται δύο εφημερίδες στα Ελληνικά με τη χρηματική βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην Απουλία διάφορες ιταλικές εφημερίδες δημοσιεύουν ευκαιριακά και άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Διαδομένη είναι η ελληνική μουσική, ενώ διάφορα ερασιτεχνικά θεατρικά συγκροτήματα δίνουν παραστάσεις στα ελληνικά.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεξαμενισμένη στην Σμύρνη η F-501 Bodrum


Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εν κρυπτώ" η τουρκική κορβέτα F-501 Bodrum βρίσκεται δεξαμενισμένη στον ναύσταυθμο Σμύρνης μετά απο την "στενή επαφή" με τον ύφαλο Κουτσουμπά, κατα την οποία μας άφησε σουβενίρ και το σοναρ της.
Οι ζημιές που προκάλεσε η πρόσκρουση (άγνωστο το μέγεθος τους) ανάγκασαν τους Τούρκους να δεξαμενίσουν το πλοίο σε μία εκ των δύο πλωτών δεξαμενών του ναυστάθμου για όσο διαρκούν οι αναγκαίες επισκευές. (στην φωτογραφία αρχείου,οι δύο πλωτές δεξαμενές)

Εάν λάβουμε υπόψην ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 15 Αυγούστου και η κορβέτα βρισκόταν μέχρι και πριν λίγες μέρες ακόμα εκτός νερού μπορούμε να υποθέσουμε ότι η ζημιά είναι σοβαρότερη απ'οτι είχε εκτιμηθεί αρχικά..

εν κρυπτώ

Το Ποντίκι: Επιβλητική νίκη του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή





i-reporter
===============================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ..... ΑΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ MEGA-ΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΨΑΛΙΔΑΣ??? ΜΑΛΛΟΝ..... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ..... "ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΝΙΚΗ"...
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΟΙ "ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ" ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ!!

30.9.09

ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΝΔ..... ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ... ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ

Αντιγράφουμε από το δίγλωσσο (τουρκο-ελληνικό) προεκλογικό φυλλάδιο τής ερίτιμης κυρίας Αησέλ Ζεημπέκ (zeybekaysel@hotmail.com), υποψήφιας βουλευτίνας τής Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ξάνθης (διατηρώντας την σύνταξη και την ορθογραφία του):
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
«Να αποκτηθούν τα βασικά δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας που πηγάζουν από Διεθνής Συμφωνίες και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η άρση του συνόλου των εμποδίων στην εκπαίδευση και ομιλία στην δεύτερη επίσημη και μητρική γλώσσα της μειονότητας, την Τουρκική».

Και θέτουμε στην ηγεσία τής Νέας Δημοκρατίας τα ακόλουθα ερωτήματα:
1.
Η ερίτιμη κυρία Αησέλ Ζεημπέκ είναι ή δεν είναι υποψήφια βουλευτίνα τής Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ξάνθης;
2. Αν όντως είναι, επιλέχθηκε στην θέση αυτή από την ηγεσία τής Νέας Δημοκρατίας ή επιβλήθηκε από άλλες δυνάμεις και άλλα συμφέροντα;
3. Αν όντως επιλέχθηκε από την ηγεσία τής Νέας Δημοκρατίας, από πότε η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει «τουρκική μειονότητα» στην ελληνική Θράκη και από πότε η τουρκική γλώσσα είναι η «δεύτερη επίσημη γλώσσα τής μειονότητας»;
4. Εάν η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει επίσημα τίποτε από τα προαναφερόμενα, τότε με ποιά κριτήρια επέλεξε την ερίτιμη κυρία Αησέλ Ζεημπέκ γιά την θέση τής υποψήφιας βουλευτίνας; Μήπως «συγκινήθηκε» από το γεγονός ότι η ερίτιμη κυρία Αησέλ Ζεημπέκ «αποφοίτησε από το λύκειο τής Άγκυρας», όπως η ίδια αναφέρει στο εν λόγω φυλλάδιο;
Επειδή η Νέα Δημοκρατία δηλώνει επίσημα ότι είναι «δύναμη ευθύνης», οφείλει υπεύθυνα και άμεσα να απαντήσει στα ανωτέρω ερωτήματα, και μάλιστα πριν από την ημέρα των εκλογών, ώστε ο κυρίαρχος λαός να μάθει την αλήθεια, να κρίνει δίκαια και να αποφασίσει ποιό κόμμα θα επιλέξει γιά να εκπροσωπεί τους Έλληνες στην επόμενη ελληνική βουλή. Εκτός, βέβαια, εάν η επερχόμενη εκλογική διαδικασία στοχεύει και στην αποστολή εκπροσώπων τής χώρας μας στην τουρκική βουλή…


«Καλά τα ξέρω, και γι’ αυτό μιλώ.
Πολύ καλά γνωρίζω
τι ψεύτικοι καθρέφτες και τι φαντάσματα σκιάς
είναι εκείνοι που θέλουν να μου κάνουνε τον φίλο».
Αισχύλος, «Αγαμέμνων»


Κίνηση αγανακτισμένων κατοίκων Θράκης

(Χριστιανών και Μουσουλμάνων)

ierosagon.org