ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.5.12

Κυριακάτικες εφημερίδες [13-5-2012]

..............καφενειο











ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ....!!!!


ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Στην παρακάτω επιστολή γινεται απόλυτα κατανοητός ο λόγος που το σύστημα θα κάνει  κυβέρνηση με κάθε τρόπο.
Σε δυο μήνες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την υποταγή της χώρας μας στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και επίγονται για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.


Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε και στη συνέχεια θα διαλυθεί και η ΝΔ και θα αντικατασταθούν απο την δημιουργεία νέων ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ.

 
Αλήθεια πίστευε κανείς πριν από μόλις ένα χρόνο ότι θα είχαν διαλυθεί τα δύο μεγάλα κόμματα;

Πίστευε κανείς πριν από ένα χρόνο ότι θα μας είχαν "φυτέψει" εξωκοινοβουλευτικό Πρωθυπουργό;

Έρχομαι να πιστέψω ότι τα κόμματα δεν τους είναι απαραίτητα, και αυτό το έχουν καταλάβει οι βουλευτές και ενώ είναι τρομοκρατημένοι προσπαθούν να παραμείνουν στο σύστημα για να επιβιώσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσιπρα προσπαθεί να "ταράξει" το σύστημα απευθυνόμενος σε μια ενωμένη αριστερή Ευρώπη αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση....

Κρατείστε το τελευταίο απο την επιστολή , "οι Έλληνες δεν έχουν "ούτε φίλους ούτε συμμάχους", η γινόμαστε ραγιάδες η Ήρωες"...!!!
Και απ' ότι φαίνεται, οι αντιδράσεις λιγοστεύουν, από την μία τον ΣΥΡΙΖΑ τον χλευάζουν, και απο την άλλη την  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  την περιθωριοποιούν....!!!

Ας ετοιμαστούμε να δεχθούμε την συνέχεια του δράματος με μία από τα ίδια, δηλαδή Πρωθυπουργό   ΠΑΠΑΔΗΜΑ…!!!
Διαβάστε την παρακάτω επιστολή και θα καταλάβετε...  
(ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ THOUREIO ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 1/6/2011)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ NIELSEN KNUDSEN ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Dr Nielsen Knudsen

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. 
Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την…… θεωρία του ζωτικού χώρου.

Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του....
Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση»,την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει …«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστιας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;

Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.

Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;

ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.

ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.

Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
ΔΗΛΑΔΗ:

Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.

Επί μία 20ετία (1953-1973) υπήρχε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%

Επί μία 20ετία υπήρχε ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%

Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.

Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης».

ΑΡΘΡΟ 106 §3. Mε την επιφύλαξη της προστασίας που παρέχεται από το άρθρο 107 ως προς την επανεξαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού, μπορεί να ρυθμίζονται με νόμο τα σχετικά με την εξαγορά επιχειρήσεων ή την αναγκαστική συμμετοχή σ' αυτές του Kράτους ή άλλων δημόσιων φορέων, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές έχουν χαρακτήρα μονοπωλίου ή ζωτική σημασία για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, ή έχουν ως κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.

Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !).

Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρέου ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%!

Ποιος είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου; Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική – ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, υπήρξε πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.

Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με …εισαγόμενο γάλα).

Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποια ήτανε; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δώστα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. δολάρια που το άφησε η Χούντα, έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 (περίπου) δισεκατομμύρια Ευρώ!

Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληληαυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

•Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα;

•ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;

•Ποιος δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;

•Και τώρα, ποιος ωφελείται;

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.

Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ».

Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός σας, έκανε …«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ.

Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην… Τουρκία!

Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου.

Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.

ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάξτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάξτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει, διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!

Beni.... Ο ΜΑΚΑΚΑΣ ΤΟΥ ΓΑΠ!

Γιατί ξεκαρδίστικε στα γέλια ο ΓΑΠ ακούγοντας τον Βενιζέλο ! (βιντεο)

Ρε το μπαγάσα τον Βενιζέλο ...Ελεγε ανέκδοτα στην ΚΟ και ο Γιώργος γέλαγε ! Δείτε Βίντεο






5o κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή με 9,3%….

.…πίσω από ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από ΚΚΕ, πίσω από ΝΔ, πίσω και από…ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!

Χρόνια Πολλά στον απροσκύνητο ηγέτη, τον τελευταίο σοσιαλιστή του ελληνισμού…


92 ετών ο Βάσος Λυσσαρίδης

Την πεποίθηση ότι θα δικαιωθούν, έστω και μετά το θάνατό του, οι εθνικοί και κοινωνικοί αγώνες για τους οποίους αφιέρωσε όλη του τη ζωή, εξέφρασε σήμερα ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, σε εκδήλωση για τα 92α γενέθλιά του, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ, στη Λευκωσία, παρόντων του... Προέδρου του κόμματος και Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και άλλων στελεχών και μελών της ΕΔΕΚ.
Ο κ. Ομήρου εξέφρασε ''θερμές ευχές για τα 92α γενέθλια του ιατρού μας'', όπως είπε, ''του Βάσου Λυσσαρίδη'', ευχόμενος να είναι ''πάντα με υγεία και να είναι για πολλά - πολλά - πολλά - πολλά - πολλά ακόμη χρόνια και δεκαετίες παρών στους αγώνες του λαού, της πατρίδας, του Ελληνισμού, του παγκόσμιου προοδευτικού κινήματος, διότι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά και η Κύπρος και ο Ελληνισμός και ολόκληρη η ανθρωπότητα, χρειάζονται φωνές και αγωνιστικό ανάστημα, όπως είναι αυτό του Βάσου Λυσσαρίδη''.
Ανταπαντώντας, κάτω από ηχηρά χειροκροτήματα των παρευρεθέντων στην εκδήλωση, ο κ. Λυσσαρίδης ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους, δηλώνοντας ότι αισθάνεται ''υπερήφανος και ευτυχής'', διότι έχει -όπως ανέφερε- ''συναγωνιστές τους συναγωνιστές της ΕΔΕΚ και τους παραπλήσιους''.
''Μακρά'', όπως είπε υπήρξε η δική του ''βιολογική διαδρομή'' και ''δεν ευτύχησα ακόμα'', πρόσθεσε, ''να ιδώ ούτε τα εθνικά ούτε τα κοινωνικά οράματα να υλοποιούνται''.
''Αλλά'', τόνισε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, '' αισθάνομαι ήσυχος ότι -και με την απουσία μου- θα χαιρετισθεί ακόμα πιο έντονα ο αγώνας και, εάν δεν προλάβω να ιδώ δικαίωση των εθνικών και των κοινωνικών αγώνων, σε κάποιο μνημόσυνο θα έλθετε'', είπε απευθυνόμενος στους παρευρεθέντες, ''να μου πείτε ότι αυτοί οι αγώνες δικαιώθηκαν''.
Εκ μέρους της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου επέδωσε ως δώρο στον κ. Λυσσαρίδη πλακέτα με απεικόνιση του λιμανιού της Κυρήνειας.
Μέσω  "koukouvagia"

«ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ» ΛΕΕΙ Ο ΜΟΝΤΙ


Ο Ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει ότι οι τρεις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία- «παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας». Ο Μάριο Μόντι πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα σενάριο που δεν θα ευχόταν ποτέ για την Ιταλία, «διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες».
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, «είναι πολύ σημαντικό, και για μια χώρα ιδιαίτερα ανοικτή προς την παγκόσμια διάσταση, να διατηρήσει, οπωσδήποτε, μια αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων».
Παράλληλα, όμως, παραδέχθηκε ότι «η Ιταλία, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αποικία».
«Η δημοσιονομική πειθαρχία που ζητήσαμε δεν αποτέλεσε μια παραχώρηση σε λογικές που αποφασίσθηκαν από άλλους, αλλά, αντιθέτως, καλέσαμε τους Ιταλούς να δείξουν, όλοι μαζί, ότι διαθέτουν περηφάνια, τους καλέσαμε να αναλάβουν συγκεκριμένες ευθύνες για ένα καλύτερο μέλλον» πρόσθεσε ο Μόντι.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ανάπτυξη που ορίσθηκε για τις 23 Ιουνίου, η Ιταλία πρόκειται να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, που θα πλαισιώσουν εκείνες του νεοεκλεγέντα Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.
Παράλληλα, όμως, ο Ιταλός οικονομολόγος και τεχνοκράτης πρωθυπουργός καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να μην χαλάσουν οι σχέσεις του με την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «εμπιστεύεται το ιταλικό πρόγραμμα εξυγίανσης της δημόσιας οικονομίας».
Στο μεταξύ, προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση Μόντι ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του ιταλικού Νότου, με 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ θα χρησιμοποιηθεί «για κοινωνική πολιτική και για την ουσιαστική βοήθεια των ασθενέστερων τάξεων».
«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση και, μεσοπρόθεσμα, να μειώσουμε τον αριθμό των φτωχών στην χώρα μας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να διατεθούν για την δημιουργία 18.500 θέσεων εργασίας σε παιδικούς σταθμούς, μέχρι το 2015.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΝ ΟΛΙΓΗΣ... "ΞΥΠΝΑΤΕ!! .. ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΗ" (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ VIDEO)

Παρέμβαση του Γιάνη Βαρουφάκη στην ΕΤ3

 Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάνης Βαρουφάκης με παρέμβασή του στην εκπομπή ”Λαβύρινθος” αναφέρεται στη διαπραγμάτευση του Μνημονίου,όπως και για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα αλλά και διεθνώς.

Δημοσκόπηση Kappa Research ,20,5% o Σύριζα


Μιλάνε όλοι για αριστερή λύση με τον λαό στους καναπέδες.



Όσοι ευαγγελίζονται λύση των σημερινών οξύτατων προβλημάτων της χώρας απ' την αριστερά, παίζουν σε λάθος γήπεδο, παίζουν στο
γήπεδο του συστήματος, παίζουν στην έδρα του αντιπάλου, παίζουν με σίγουρη την ήττα τους.
Προπαγανδίζουν αριστερή λύση με τον λαό στους καναπέδες, με το λαό στο περιθώριο, με τον λαό αμέτοχο, με τον λαό να περιμένει άπραγος τον “σωτήρα”.
Όταν έχεις αντίπαλο κάποιον πανίσχυρο με δικά του τα ΜΜΕ το να προσπαθείς μέσα απ' την τηλεόραση να προβάλεις τις θέσεις σου ή εν είδει “πασαρέλας” να προβάλεις τα κομματικά σου στελέχη τότε βαδίζεις με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα, στην πανωλεθρία.
Το να ηττηθεί ένα κόμμα λίγο ενδιαφέρει, το να ηττηθεί όμως ένας λαός που ψήφισε για ένα καλύτερο μέλλον είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.
Τα σάπια κόμματα εξουσίας διαλύονται, γκρεμίζονται αλλά το σύστημα παραμένει πανίσχυρο και ετοιμάζεται για την τελική του επίθεση ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
Η αγκυλώσεις του ΚΚΕ και η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνουν το πρόβλημα, το επιδεινώνουν.
Το ΚΚΕ ίσως τιμωρηθεί εκλογικά για την άκαμπτη στάση του, ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως ευνοηθεί εκλογικά για την συντηρητικότερες θέσεις που παίρνει αλλά η μάχη θα χαθεί και ο λαός θα υπομείνει τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας που του επιβάλλονται απ' την νεοφιλελεύθερη και φασίζουσα ΕΕ και τους ντόπιους υπηρέτες της.
Τη μάχη για την ηγεμονία της αριστερά ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ θα την πληρώσει ο λαός με φτωχοποίηση και εξαθλίωση.
Τα δυο κόμματα οφείλουν να δουν την πραγματικότητα και τους εφικτούς στόχους για την αποφυγή των εξοντωτικών πολιτικών που έχουν προαποφασιστεί για την χώρα αφήνοντας για αργότερα τις ιδεολογικές τους μάχες.
Η Ελληνική κοινωνία αρνήθηκε να ακούσει τις Κασσάνδρες που τον απειλούσαν με καταστροφή αν δεν ψήφιζε τα εκλεκτά κόμματα του μνημονίου. Η Ελληνική κοινωνία δέχτηκε να ρισκάρει μια πιθανή έξοδο της χώρας απ' το ευρώ. Η Ελληνική κοινωνία αρχίζει σιγά-σιγά να θέλει την αποδέσμευσή της απ' την ΕΕ και το ευρώ. Ακόμη και κάτω απ' το καθεστώς τρομοκρατίας που εκπέμπουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ συνεπικουρούμενα απ' τους πολιτικάντηδες. Οι φωνές για έξοδο της χώρας απ' την ΕΕ και το ευρώ πληθαίνουν. Ήδη κάτι τέτοιο δεν είναι ταμπού και συζητιέται στους χώρους συνάθροισης των πολιτών.
Η έξοδος της χώρας απ' την ΕΕ και το ευρώ δεν αποτελεί φυσικά λύση αν δεν συνοδευτεί από μια πατριωτική διακυβέρνηση με εθνικό προσανατολισμό.
Με θολά συνθήματα πολυπολιτισμικότητας, κατάργησης των εθνών-κρατών και παγκοσμιοποίησης αντί για μπροστά πάμε πίσω, αντί για τον εικοστό πρώτο αιώνα πάμε στον μεσαίωνα.
Η αριστερά οφείλει να αναμορφώσει τις θέσεις της σ' αυτά τα θέματα αν θέλει όντως να επιλύσει τα προβλήματα. Η προσπάθεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσοστά στις κάλπες σημαίνει προδοσία των λαϊκών συμφερόντων, ας το καταλάβουν επιτέλους οι ινστρούχτορες των αριστερών κομμάτων.
Η λύση είναι βέβαια η καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού και των κομμάτων που τον αντιπροσωπεύουν, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να πάμε στην αντίθετη πλευρά, την κατάργηση του εθνους-κράτους και την μουσουλμανοποίηση της χώρας.
Τα αριστερά κόμματα οφείλουν επίσης να καλέσουν τον λαό σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις όπου θα μπορέσει να εκφραστεί για το τι θέλει. Γιατί φοβούνται τον λαό; γιατί θέλουν αριστεροί και δεξιοί να μένει στο περιθώριο; γιατί θέλουν να συνδιαλέγονται πίσω από κλειστές πόρτες ερήμην του λαού; Γιατί οι τυχόν διαφωνίες των κομμάτων δεν τίθενται σε δημοψήφισμα, να αποφασίσει κάποτε και ο ταλαιπωρημένος λαός για το τι θέλει γιατί όλοι μιλούν εξ ονόματος του λαού και δεν τον αφήνουν να εκφραστεί;
Επειδή το σημερινό σκηνικό εμείς οι παλιότεροι το 'χουμε ξαναζήσει αυτοί που ευαγγελίζονται αριστερές λύσεις ερήμην του λαού μην διαμαρτύρονται για την εκλογική άνοδο της χρυσής αυγής, ας θυμηθούν τα αποτελέσματα του '65.
Υγεία και επαγρύπνηση.
 

11.5.12

Το «βαθύ λαρύγγι» του Μπαρόζο ήταν γαλάζιο ή πράσινο;

thumb
Αυτό τελικά είναι το ερώτημα που διακινείται εδώ και λίγες ώρες στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία… Τι χρώμα είχε το «βαθύ λαρύγγι» που παρακαλούσε τον Μπαρόζο να παρέμβει στα εσωτερικά μας και σε βάρος του Τσίπρα;  Ήταν πράσινο ή γαλάζιο;
Όλα άρχισαν μετά την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη ότι «εγχώριες δυνάμεις» ουσιαστικά εκλιπαρούσαν τον Μπαρόζο,  μόλις λάβει  την επιστολή Τσίπρα, να κάνει δηλώσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με την στάση του οδηγεί την χώρα εκτός ευρώ!!!  Και επειδή έχει αρχίσει το γαϊτανάκι και τα ερωτηματικά, να σας πούμε εξ αρχής ότι σύμφωνα με απολύτως ακριβείς πληροφορίες του Pontiki.gr το "βαθύ λαρύγγι»  δεν είναι πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Άρα;
Έντονα λοιπόν τίθεται το ερώτημα, ποιο μπορούσε να είναι αυτό θεσμικό και πολιτικό πρόσωπο, που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους προκειμένου να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, και μάλιστα κατέχει υψηλή θέση στο εδώ πολιτικό σύστημα.
Είναι δυνατόν αυτό το θεσμικό πρόσωπο να λειτουργεί ως το "βαθύ λαρύγγι" της Ε.Ε ζητώντας από τον πρόεδρο της, να δημιουργήσει θέμα όταν θα ελάμβανε την επιστολή Τσίπρα με την ακραία διατύπωση περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου.
Η κίνηση αυτή, όπως επισημαίνουν οι έγκυρες πηγές μας, θα είχε στόχο να αποκοπεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε έναρξη συζήτησης με τα ευρωπαϊκά όργανα, καθιστώντας τον αδιάλλακτο στο ελληνικό πολίτικο σκηνικό, με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις σε ενδεχόμενο νέας προεκλογικής περιόδου.

Η καταγγελία Δραγασάκη
 «Εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
 Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους: «Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή να βγούμε και μονομερώς να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους».

Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ
Η τοποθέτηση Δραγασάκη πάντως προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, η οποία μίλησε για αθλιότητες καλώντας τον, να διευκρινίσει ποιους εννοεί και το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν οι δηλώσεις του κ. Δραγασάκη απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος.\


Το Ποντικι

Βρώμικη τρομοκρατία από τον (Πράσινο) Κον Μπετιντ!

ΠΗΓΗ: iskra
(πράσινο) Κον Μπεντίντ που "βλέπει" το ενδεχόμενο πραξικοπήματος αν η Ελλάδα βγεί από το ευρώ.“ΡΙΣΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ”
Νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, αυτή τη φορά από τον (πράσινο) Κον Μπεντίντ που “βλέπει” το ενδεχόμενο πραξικοπήματος αν η Ελλάδα βγεί από το ευρώ.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ ιστοσελίδων κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα διαβάζει στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής ο ευρωβουλευτής, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη το βιοτικό επίπεδο θα επιδεινωνόταν δραματικά και θα υπήρχε ο κίνδυνος πραξικοπήματος.
«Χρειάζεται να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας» από την Ευρώπη, τόνισε ο ευρωβουλευτής. «Εάν οι Έλληνες αφεθούν μόνοι τους, υπάρχει το ρίσκο πραξικοπήματος» είπε σε συνέντευξή του στη γαλλική Monde.
Σε περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, υποστήριξε, «η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι ακόμη πιο δραματική. Κανείς δεν ξέρει πώς η χώρα αυτή θα λειτουργήσει με νέες δραχμές».
Σχετικά με τις διευρευνητικές εντολές στην Αθήνα για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Κον Μπεντίτ εκτίμησε ότι πρέπει να βρεθεί «μία πόρτα διεξόδου» για συνομιλίες με τα κόμματα της Αριστεράς, περιλαμβανομένων και των πιο ριζοσπαστικών, ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
Παράλληλα και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ -επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαληδμοκρατών (SPD) – είχε αναφέρει σε συνέντευξή του που προδημοσιεύτηκε την Τετάρτη πως εάν δεν δοθεί στήριξη στην Ελλάδα «υπάρχει το ρίσκο η χώρα να ξαναπέσει σε απολυταρχικές δομές που νομίζαμε πως έχουμε οριστικά ξεπεράσει».

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ..ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ…!!!

Thoureios

Μα είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν οι νοήμονες πολιτικοί μας ότι δεν συμφωνούν;
Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι οι  κυβερνήσεις συνεργασίας αφ’ ενός μεν δεν έχουν προοπτικές τετραετίας αφ’ εταίρου είναι όμηρες και υπό περιορισμό;
Είτε έτσι είτε αλλιώς το θέμα  είναι ότι η χώρα περνάει δύσκολη κατάσταση και σε αυτό κάποιοι φέρουν την ευθύνη και κάποιοι όχι.

Ακέραια την ευθύνη όμως την φέρουν αυτοί που κατάφεραν να «κατασκευάσουν»
 έναν τέτοιο εκλογικό νόμο που στην ουσία δεν μπορεί να δώσει λύση.
Μα είναι τόσο δύσκολο  ο νόμος να προέβλεπε επαναληπτικές εκλογές την δεύτερη Κυριακή με αντιπάλους τα δύο πρώτα κόμματα και να τελειώναμε;
Έτσι θα τελειώναμε με τις διαδικασίες και από την Δευτέρα η χώρα θα είχε μπει σε δρόμο παραγωγής πολιτικής.
Στη Γαλλία την δεύτερη Κυριακή δόθηκε οριστική λύση και είδη η κυβέρνηση λειτουργεί κανονικά χωρίς περιορισμούς και ομηρίες…!!!
Μήπως τελικά ένας από τους βασικούς παράγοντες που έφεραν την χώρα μας εδώ είναι οι κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας;
Το σίγουρο είναι ένα, ότι αν ο νόμος ήταν «λογικός» και «Δημοκρατικός» σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κυβέρνηση…!!!!
 
 

Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη (βίντεο)

Εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη στα τεκταινόμενα, (με την εμφάνισή του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, την Παρασκευή 11 Μάη).

Ο ΜΘ, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές παρεμβάσεις του, βγήκε και είπε κάτι που, προφανώς, θεώρησε πολύ σημαντικό, σε αυτή τη φάση εξέλιξης των “διερευνητικών εντολών”, κατά την οποία η ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη δείχνει να συγκλίνει στην υποστήριξη μίας “Κυβέρνησης μειοψηφίας” που θα στηρίζεται στα τρία κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).
Ο ΜΘ
  • πρόβλεψε πως μία τέτοια κυβέρνηση θα οδηγήσει σε έκρηξη την (ευρισκόμενη εν βρασμώ) κοινωνία και
  • επεσήμανε ότι από τον δημόσιο διάλογο περί της συνέχισης ή μή του Μνημονίου, όλες αυτές τις μέρες, απουσιάζει ολοσχερώς η αναφορά τηςανάγκης ανάκτησης της χαμένης Εθνικής Κυριαρχίας μας, κάτι που είχε τονίσει (πριν από μία ημέρα) και σε επιστολή του υποστήριξης της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης, γράφοντας: "Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση που θα καταγγείλει το Μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Η επισήμανσή του αυτή, αποκτά ιδιαίτερο νόημα, όταν παρατηρήσουμε ότι η παράμετρος αυτή (της ανάγκης ανάκτησης της χαμένης Εθνικής Κυριαρχίας μας) απουσιάζει εκκωφαντικά από τα “5 σημεία” της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για αποδοχή μίας κυβερνητικής σύγκλισης των κομμάτων.

Την ανάγκη αυτή, την προτάσσουν με συνέπεια (προεκλογικά και μετεκλογικά, ως σήμερα) μόνον οι “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ” των Καμμένου-Μαριά-Δημαρά.

Όθων Ιακωβίδης
 
 
Ακτιβιστης

Πολιτικός αρχηγός καταργεί τα «μαντριά» στη Βουλή!!!


Μας εξέπληξε ευχάριστα χθες η απόφαση του προέδρου του κόμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος ανακοίνωσε στην νεοεκλεγείσα ΚΟ του κόμματός του, ότι οι βουλευτές του κόμματος θα μπορούν να ψηφίζουν στη Βουλή,  σύμφωνα με την συνείδησή τους και όχι...
υποχρεωτικά με βάση την κομματική γραμμή.
Κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτή την ενέργεια και κυρίως τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα, γι’  αυτό και πολλοί πολίτες δεν αντιλήφθηκαν τη σημασία αυτής της ενέργειας. 
Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο 60 παρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος λέει ότι: «Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Δηλαδή οι βουλευτές, μόνο γνώμονα των αποφάσεών των έχουν…. τη συνείδησή τους και όχι την βούληση του εκάστοτε αρχηγού και των συμφερόντων που κρύβονται πίσω του. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, αυτή η συνταγματική διάταξη έχει καταργηθεί στην πράξη, αφού όποιος βουλευτής τολμάει να ψηφίσει κάτι διαφορετικό από τις επιθυμίες των συμφερόντων που ελέγχουν τον κομματικό αρχηγό, τότε, αντισυνταγματικά διαγράφεται.   
Με την πρωτοφανή αυτή παράνομη πολιτική πρακτική, που δεν συναντάται σε κανένα πολιτισμένο σύγχρονο κράτος, δημιουργούνταν μέσα στη Βουλή τα γνωστά κομματικά «μαντριά» με τσοπάνη τον κομματικό αρχηγό. Γι’ αυτό και η Ελλάδα έφτασε στο σημερινό χάλι. Δεν είχε ελεύθερους βουλευτές, αλλά απλά έδρες.
Αν λοιπόν λειτουργήσει η Νέα Βουλή και αρχίσει να εφαρμόζεται αυτή η νέα πολιτική πρακτική από τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τότε πιστεύουμε πως αυτό θα λειτουργήσει ως καταλύτης εκρηκτικών αλλαγών σε όλα τα κόμματα και φυσικά σε άνοδο του επιπέδου της δημοκρατίας στη χώρα.  
Μπράβο τους.
Πέτρος Χασάπης

Η “Νέα Μεταπολίτευση” γράφει την πρώτη της σελίδα

του Όθωνα Ιακωβίδη 

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη, έριξε “νόκ-άουτ” το δικέφαλο τέρας της Σκύλλας & Χάρυβδης (του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) το οποίο ψυχορραγεί, κάτω από το βάρος τού αποτρόπαιου εγκλήματος της πτώχευσης της Ελληνικής κοινωνίας, στο οποίο πρωταγωνίστησε, επί σειρά ετών, (καθ' όλη σχεδόν, τη διάρκεια της “μεταπολίτευσης”), με κομπάρσους τα άλλα κόμματα του καθεστώτος πολιτικού μας συστήματος.

Όμως, ας μην διαφεύγει κανενός μας ότι, το τέρας αυτό είναι εφτάψυχο και αν δεν αποκεφαλισθεί εγκαίρως, ενδέχεται να ζωντανέψει και να συνεχίσει να τρώει τα παιδιά μας και το μέλλον τους, σαν σύγχρονος Μινώταυρος.
Και ας μη διαφεύγει κανενός μας ότι, η φωλιά του τέρατος αυτού, η αγκαλιά μέσα στην οποία “μεγαλουργεί”, είναι ο χώρος της “κομματοκρατίας”, οριζόμενης σαν “η πολιτική νοοτροπία και πρακτική που προτάσσει ΠΆΝΤΟΤΕ το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος”.
Ένας χώρος, μέσα στον οποίο κινούνται (ακόμη και σήμερα, όπως όλοι βλέπουμε) ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που συνθέτουν το  πολιτικό σύστημα διακυβέρνησής μας, όλα τα χρόνια της “μεταπολίτευσης”.

Με τη σκέψη αυτή, ευρισκόμενοι στην “επόμενη μέρα” των εκλογών, (στη φάση της αποδοχής της Προεδρικής  “εντολής σχηματισμού κυβέρνησης” από τα τρία πρώτα κόμματα), παρακολουθούμε μία διελκυστίνδα κομματικών σκοπιμοτήτων που αποπροσανατολίζει την κοινωνία από το πραγματικό της πρόβλημα, που είναι η απαλλαγή της από ένα πολιτικό κατεστημένο με όλα τα χαρακτηριστικά μίας στυγνής Ολιγαρχίας που, το μόνο που κάνει, είναι να λεηλατεί τον εθνικό πλούτο. Μία λεηλασία, που οδήγησε στην αφαίμαξη κάθε  οικονομικής ικμάδας της κοινωνίας και, τελικά, στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας επί του πλέον ζωτικού  χώρου, αυτού της εθνικής Οικονομίας, σε ξένα συμφέροντα και μάλιστα ευθέως αντίστροφα με αυτά της Ελληνικής κοινωνίας (όπως είναι παντού και πάντοτε τα συμφέροντα δανειστή και δανειζόμενου).

Το διακύβευμα των εκλογών αυτών, που μορφοποιήθηκε σαν “απαλλαγή της κοινωνίας από το Μνημόνιο”, ήταν το πρώτο (και υποχρεωτικό) βήμα για τη λύση αυτού του (κυρίως) προβλήματος, δηλαδή της απαλλαγής μας από το καθεστώς πολιτικό σύστημα.
Αυτό το ζητούμενο, εκφράστηκε μέσα από ένα άτυπο  “Αντι-Μνημονιακό Μέτωπο” που διαχύθηκε σε όλο το κομματικό φάσμα του πολιτικού συστήματος.

Η Αλήθεια αυτή (αναφορικά με το ποιο ήταν το ζητούμενο των εκλογών), δεν αφήνει καμία αμφιβολία, ούτε και στις πέτρες, πως 450.000 Έλληνες πολίτες δεν έγιναν φασίστες σε ένα μήνα, ούτε 1.300.000 άλλοι (περισσότεροι από τις προηγούμενες εκλογές) έγιναν “Αριστεροί”.
Η οργισμένη  κοινωνία αποδοκίμασε, με ότι βρήκε μπροστά της, τη σαπίλα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος που την οδήγησε στη φτώχεια και στην ξεφτίλα, μέσα από την αιχμαλωσία της στα Μνημόνια.

Έχοντας υπ' όψη μας όλα αυτά, παρατηρείται ότι, κατά την εξέλιξη των “εντολών σχηματισμού κυβέρνησης”, ο ΣΥΡΙΖΑ (διά στόματος  Τσίπρα και όλων των στελεχών του) δεν (ή κάνει πως δεν) βλέπει αυτή την πραγματικότητα και δείχνει να ερμηνεύει αλλιώς το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, θεωρώντας ότι η κοινωνία (ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ) στράφηκε προς τα “Αριστερά”.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, όπως κάθε παρανόηση της πραγματικότητας.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ (από λανθασμένη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος) υπερεκτιμήσει την απήχηση που έχει στην κοινωνία, όχι μόνο δεν θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη  του από τις εκλογές αυτές, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσει και από την προηγούμενη δύναμή του.
Αυτό, είναι δικός του λογαριασμός  και κανένας δεν μπορεί να του υποδείξει τι θα κάνει.
Όταν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ,  με το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, έχει αναχθεί σε πρωταγωνιστή της Αντι-Μνημονιακής θέσης της κοινωνίας,  δεν είναι μόνο “δικός του λογαριασμός”, αλλά η στάση του, αφορά όλο τον αντι-Μνημονιακό λαό (το καταγεγραμμένο 68% της κοινωνίας).

Κάθε άστοχη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προδίδει δυσκολία ή αμφιταλάντευση στην ανάληψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του, θα ερμηνευτεί από την κοινωνία (και με τη βοήθεια της προπαγάνδας, που ακόμη υπακούει στο “Μνημονιακό μπλόκ”), σαν απόδειξη ότι η ανατροπή των Μνημονίων είναι αδύνατο να συμβεί και προσφέρεται μόνο για “παραμύθιασμα” ευκολόπιστων. 
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή του κόσμου που χθές ψήφισε αντι-Μνημονιακά, να ψηφίσει, αύριο, τις δυνάμεις που υποστήριξαν την άποψη ότι  τα Μνημόνια είναι μονόδρομος.
Αυτό, θα ζωντανέψει τα σημερινά πτώματα του Πα.Σο.Κ και της ΝΔ που σήμερα παραπαίουν, πνέοντας τα λοίσθια...

Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο, ο συνασπισμός των συνιστωσών τού ΣΥΡΙΖΑ, να μη θέλει (στην πραγματικότητα, έξω από το τί λέγεται) την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών (και μάλιστα σε μία τόσο σκληρή και δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα). Εξ άλλου, πρόσφατα, η Ελληνική κοινωνία είδε πολύ καθαρά το πώς γκρεμίστηκαν “εν μιά νυκτί” τα σοσιαλιστικά ανακλαστικά και ιδεώδη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος – Πα.Σο.Κ, όταν αυτό βρέθηκε στη θέση του κυβερνήτη.
Είναι πολύ πιθανό, αυτό να αποτελεί  παράδειγμα προς αποφυγή, για το ΣΥΡΙΖΑ.
Στην περίπτωση αυτή και, μή μπορώντας να αθετήσει φανερά την προεκλογική θέση του περί “κυβερνώσσας Αριστεράς”, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να την αθετήσει, δείχνοντας όμως ότι την υποστηρίζει.
Αυτά τα πράγματα δεν είναι άγνωστα στην πολιτική. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι το να γίνεται το ακριβώς αντίθετο με αυτό που λέγεται, είναι η συνήθης πρακτική της κομματοκρατίας, μόνιμο μέλος της οποίας είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σε αυτό το ενδεχόμενο, θα έχουμε επίσης ,σαν αποτέλεσμα, τη νεκρανάσταση του δικομματικού τέρατος ΝΔ/Πα.Σο.Κ, που θα ξαναστηθεί στα πόδια του, απειλητικότερο από πρίν.

Ήδη ο Σαμαράς άδραξε την ευκαιρία και ύψωσε το λάβαρο της “συσπείρωσης της κεντροδεξιάς” και κήρυξε Μέτωπο αντιμετώπισης της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.
Ο Τσίπρας, δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι μπορεί να συσπειρώσει την κεντροαριστερά, κάτω από το λάβαρο της (σκέτης) Αριστεράς.
Ας μη ξεχνούμε την ύπαρξη του “αντίπαλου δέους” (για τη διεκδίκηση του χώρου αυτού) από τη “ΔΗΜ.ΑΡ” του Φώτη Κουβέλη, αλλά και το εναπομείναν και παραπαίον Πα.Σο.Κ. που, είναι βέβαιο ότι θα  εκμεταλλευτεί το νέο αυτό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, σαν σωσίβιο. Ήδη, τα δύο αυτά κόμματα δίνουν δείγματα μεγάλης σύγκλισης (αυριανής συνύπαρξης, ίσως) για τη διεκδίκηση του “Κεντρο-Αριστερού” χώρου.

Αλλά, πέραν όλων των παραπάνω υποθέσεων, ας παραδεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από μία πλειάδα εύστοχων χειρισμών, κατορθώνει και συσπειρώνει την Κεντρο/Αριστερά και διπλασιάζει (μέχρι τις επόμενες εκλογές) τα ποσοστά του. Τότε, όντως, θα αποτελεί μία μεγάλη δύναμη.

Δηλαδή, θα έχουμε στη θέση του Πα.Σο.Κ, ένα νέο Πα.Σο.Κ,  που θα επιγράφεται ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι δε βέβαιο, ότι στην Κεντρο/Δεξιά, θα έχουμε μία άλλη ΝΔ που θα επιγράφεται “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ” ή κάπως αλλιώς.

Με άλλα λόγια, θα έχουμε το ίδιο έργο, το χθεσινό και το σημερινό, το ίδιο σενάριο, το ίδιο σκηνικό, με άλλα πρόσωπα.
Δηλαδή, η πρόοδος της Ελληνικής κοινωνίας από τη “νέα μεταπολίτευση” (που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνει το νέο τοπίο) θα αποτελεί  ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, καθώς η αλλαγή προσώπων και ταμπελών,  δεν αποτελεί  μεταπολίτευση. Αποτελεί καρικατούρα μεταπολίτευσης.
Η νέα μεταπολίτευση θα αποδειχθεί φάρσα αν δεν απαλλάξει την κοινωνία από το καρκίνωμά της.

Όμως, το Μνημόνιο, μαζί με όλα τα κακά που κομίζει, έφερε και ένα πολύ μεγάλο καλό:  “άνοιξε τα μάτια” της Ελληνικής κοινωνίας από το λήθαργο στον οποίο  την κρατούσε καθηλωμένη το καθεστώς πολιτικό σύστημα με την “κατανάλωση”, τα δανεικά, το “βόλεμα” και τον “καναπέ” (σαν εργαλείο της ασύστολης προπαγάνδας του).

Οι προχθεσινές εκλογές είναι ιστορικής σημασίας διότι, πέραν όλων των άλλων, καταγράφηκε η αρχή της αφύπνισης του λαού από αυτή τήν καταστροφική ύπνωση.
Από 'δώ και πέρα, είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει κατανοητή η Αλήθεια και ο δρόμος που θα πρέπει να ανοίξει η “Νέα Μεταπολίτευση” που ήδη ξεκίνησε,  με τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών.
Η Αλήθεια αυτή, με τα δεδομένα και ζητούμενα του προβλήματος, που είναι:
·         Η ανάγκη της κοινωνίας να απαλλαγεί οριστικά και αμετάκλητα από το  ολέθριο σφιχταγγάλιασμα  της οικογενειοκρατούμενης (πολιτικής και οικονομικής)  Ολιγαρχίας που έχει σφετερισθεί τη Δημοκρατική νομιμότητα και έχει λεηλατήσει  ασύστολα (και συνεχίζει να αποψιλώνει τη χώρα από) κάθε πλούτο της, υπάρχοντα και μελλοντικό, αφήνοντάς την φτωχή και μίζερη.
·         Η ανάγκη της χώρας για την απεξάρτησή της από την ξένη κηδεμονία που τόσα δεινά έχει φέρει στον τόπο και που πρόσφατα έχει εξελιχθεί σε πλήρη κατοχή, με διορισμένους “γκαουλάϊτερ”, επιτρόπους (που επιτρέπουν ή δεν επιτρέπουν το Α και το Β) και με ένοπλα τμήματα για τη διατήρησή της,
υπαγορεύει:
1ον)  την αποκατάσταση της παροπλισμένης Δημοκρατίας μας και 
2ον)  τη βελτίωση  της λειτουργίας της (που θα γίνει με ισχυρό μπόλιασμα της αμεσότητας  στην έκφραση και στην  υλοποίηση της λαϊκής βούλησης στην καθημερινότητα της κοινωνίας.

Έτσι θα εξασφαλισθεί η Αξιοκρατία, η Ισονομία, η Ισηγορία, η Δικαιοσύνη, η Εμπιστοσύνη στην εθνική ηγεσία.

Ο παροπλισμός των ενδιάμεσων μηχανισμών (κόμματα) από κάθε διαδικασία λήψης κρατικών αποφάσεων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση προόδου και μπορεί να ελευθερώσει μεγάλες δημιουργικές δυνάμεις που σήμερα ασφυκτιούν και διαστρέφονται ή χάνονται.
Η κομματοκρατία, οι μηχανισμοί λειτουργίας της και το πολιτικό προσωπικό που την υπηρετεί, πρέπει να εκλείψουν οριστικά και αμετάκλητα από κάθε διαδικασία λήψης και εκτέλεσης των αποφάσεων του κοινωνικού σώματος.

Το ζητούμενο της  Ελληνικής “νέας μεταπολίτευσης”, πρέπει να είναι η αναγέννηση μίας υποδειγματικής (για όλο τον κόσμο) Δημοκρατίας που θα ορθώσει το ανάστημά της στον άφρονα “καταναλωτισμό”, που αποτελεί τον προθάλαμο της πλήρους υποδούλωσης του ανθρώπου στο χρήμα και στους παραγωγούς του.

Η Ελλάδα της σημερινής συγκυρίας, κατά ένα περίεργο τρόπο, αποτελεί και πάλι το πεδίο σύγκρουσης  των δύο αιώνιων και μεγάλων αντιπάλων δυνάμεων: της Δημοκρατίας και της Ολιγαρχίας, που συνεχίζουν να πολεμούν  για μία τελική επικράτηση σε όλη την ανθρώπινη κοινωνία.

Οι προχθεσινές εκλογές, αποτελούν μία πρώτη αψιμαχία αυτής της μεγάλης μάχης.

Ζητούνται πολίτες/οπλίτες αλλά και ηγέτες που θα παρατάξουν τις δημοκρατικές δυνάμεις σε μία νικηφόρα στρατηγική εναντίον της Ολιγαρχίας που απειλεί με την πλήρη επικράτησή της.

Ποιοί θα αναλάβουν αυτή την πρωτοβουλία ;;;
Όποιος το κατορθώσει, θα γράψει ιστορία.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.


Ακτιβιστης

Καλώς ήρθατε στο θαυμαστό κόσμο της κομματοκρατίας

kolasi copyΓράφει ο πάροικος

Δεν πέρασαν παρά μερικές μόνο ώρες από τη στιγμή που ο κ. Κουβέλης σημείωνε ως παρασπονδία τη δήλωση Τσίπρα ότι θα επεδίωκε σχηματισμό κυβέρνησης απευθυνόμενος πρωτίστως στα κόμματα της αριστεράς. Το «πρωτίστως» αυτό, το οποίο ελάχιστους αιφνιδίασε, υποτίθεται ότι ενόχλησε τόσο τον κ. Κουβέλη, ώστε να το σημειώσει αμέσως και δημοσίως. Σήμερα, ο πρώην ενοχλημένος κ. Κουβέλης προτείνει οικουμενική κυβέρνηση, δηλαδή συγκυβέρνηση όχι απλώς με κόμματα μνημονιακού προσανατολισμού της δεξιάς, αλλά με αυτούς που ακριβώς ευθύνονται για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων αφανισμού της χώρας και των μνημονίων που τις συνοδεύουν!

Δε χρειάζεται να πάμε προεκλογικά. Θυμίζουμε τις μετεκλογικές δηλώσεις του: «Δεν συμβάλλουμε στη συνέχιση των πολιτικών που εξαθλιώνουν τον λαό και την κοινωνία» και «[...] ο ελληνικός λαός μίλησε και καταδίκασε τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα και τις πολιτικές του μνημονίου» . Σήμερα ο κ. Κουβέλης προτείνει αντιθέτως οικουμενική κυβέρνηση απευθυνόμενος σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις: «Την πρόταση αυτή απηύθυνα πριν από λίγο στον κ. Βενιζέλο και είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προτείνω τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.»
 
Διερωτόμαστε λοιπόν γιατί ενοχλήθηκε από το «πρωτίστως» του κ. Τσίπρα αφού είχε υπόψη του ο ίδιος να απευθυνθεί σε όλους!
Η ενόχλησή του προερχόταν δηλαδή από το ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε κάποια προτίμηση στην αριστερά; Αν ο κ. Κουβέλης ενοχλείται από τις αριστερές προτεραιότητες ενός συντρόφου του, τότε τίθεται το ερώτημα προς τι ο τίτλος «Δημοκρατική Αριστερά» του κόμματός του! Αν πάλι αυτή η υπόθεση δεν ισχύει, τότε φοβούμαστε ότι η μόνη υπόθεση που μένει, είναι ακόμα χειρότερη διότι δεν έχει να κάνει καν με αριστερές και δεξιές κομματικές προτεραιότητες. Ο αρχηγός της ΔΗΜ.ΑΡ. μας λέει ότι αυτό που δεν έπρεπε να έχει πει ο Τσίπρας έχει κάθε δικαίωμα να το πει αυτός! Είναι δηλαδή ζήτημα καθαρά ηγεσίας και όχι πολιτικής, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις του. Το πόσο «σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας» φαίνεται από τη συγκυβέρνηση που προτείνει!

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ελληνική εκλογική απονομιμοποίηση της τροϊκανής διακυβέρνησης, και τη στιγμή που στην Ευρώπη όχι μόνο πληθαίνουν οι ανησυχίες για έξοδό μας από την ευρωζώνη αλλά αυξάνεται και η προθυμία επανεξέτασης των πολιτικών λιτότητας και ειδικότερα των εξοντωτικών μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, η οικουμενική κυβέρνηση που προτείνεται, στηρίζεται στα κόμματα εκείνα που έχουν και τη μικρότερη διάθεση εναντίωσης, ή έστω επαναδιαπραγμάτευσης των πολιτικών αυτών.

Προφανώς λαμπρά επαγγελματική σταδιοδρομία και πλούσια δώρα περιμένουν τους εθνάρχες μας που παραδίδουν τον πλούτο της χώρας στα αρπαχτικά, όταν πολύ σύντομα θα τελειώσει η περήφανη πολιτική τους σταδιοδρομία… Δεν θα είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που θα αμειφθούν πλουσιοπάροχα -και απολύτως νόμιμα, να είστε βέβαιοι- για τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες στο κεφάλαιο. Είναι πλέον διεθνής πρακτική. Διακριθέντες πρωθυπουργοί και στελέχη κυβερνήσεων που απέδειξαν κατά τη θητεία τους την πίστη και αφοσίωσή τους στα ιδεώδη της «ελεύθερης αγοράς», μετά το τέλος της κομματικής τους σταδιοδρομίας, μπορούν να συνεχίσουν να «προσφέρουν» από άλλες εξέχουσες θέσεις τις καλές τους υπηρεσίες. Πρόκειται σαν να λέμε για... λειτούργημα καλά αμειβόμενο!

Το ερώτημα είναι: πώς αισθάνονται τώρα οι ψηφοφόροι του κ. Κουβέλη που πίστεψαν στ’ αλήθεια τις προεκλογικές και μετεκλογικές του υποσχέσεις και δηλώσεις για έντιμο και ειλικρινή αγώνα απαγκίστρωσης από το μνημόνιο; Ποιος είναι αυτός που άλλαξε γνώμη μέσα σε μερικές ώρες; Ολόκληρο το 6% της ΔΗΜ.ΑΡ. ή απλώς ο αρχηγός της; Είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι 380.000 οπαδοί ενός κόμματος άλλαξαν όλοι μαζί την αρχική τους γνώμη και κατέληξαν επίσης όλοι μαζί στην ίδια νέα γνώμη μέσα σε δύο μέρες; 

Αν η απάντηση είναι «όχι», τότε μήπως είναι ώρα να σκεφτούμε τι δεν πάει καλά με το πολιτικό μας σύστημα; Διότι αυτό είναι το σύστημα που επιτρέπει σε έναν οποιονδήποτε πολιτικό καριέρας να αποσπά την ψήφο ενός κομματιού της κοινωνίας με μια πολιτική Α, η οποία ηχεί ευχάριστα, και πριν ακόμα κυβερνήσει, ακόμα και μέσα σε μερικές ώρες, ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα, να αλλάζει την πολιτική του σε Β, αδιαφορώντας όχι απλώς για την αξιοπιστία του πολιτικού μας βίου, αλλά ακόμα και για τη γνώμη των ψηφοφόρων του. 

Το πολιτικό μας πρόβλημα δεν έχει το όνομα ενός συγκεκριμένου πολιτικού καριέρας ή πολιτικού κόμματος. Πάντοτε οι πολιτικοί έκαναν άλλα από αυτά που έταζαν προεκλογικά. Απλώς η πολιτική και ποινική ασυλία που τους παρέχει το σύστημα του υπαρκτού κοινοβουλευτισμού τους έχει πλέον αποθρασύνει, αφού γνωρίζουν ότι είναι εντελώς ανεξέλεγκτοι. Η πολιτική μεταμόρφωσή τους, αφού προσαρμόζεται αυτομάτως «στις ανάγκες της αγοράς», ανάγκες που αλλάζουν μέρα με τη μέρα, οφείλει κι αυτή να συντελείται με την ίδια ταχύτητα και αυτοματισμό. Ο πολιτικός αμοραλισμός δε γνωρίζει πλέον ούτε χρονικούς φραγμούς, ούτε ιδεολογικούς. Ως πολιτικός καριέρας μπορείς ατιμωρητί τη μια μέρα να είσαι αριστερός και την επόμενη δεξιός. Κανένα πρόβλημα! 

Όσοι ακόμα αμφιβάλουν, δεν έχουν παρά να αρχίσουν έστω από σήμερα την λεπτομερή καταγραφή των πολιτικών δηλώσεων και μεταμορφώσεων των αγαπημένων τους εθνοσωτήρων. Η επόμενη μεταμόρφωση, η επόμενη στροφή 180 μοιρών, σας υποσχόμαστε ότι δεν πρόκειται να αργήσει καθόλου. Όσους αρχίζουν να συνειδητοποιούν το μέγεθος της πολιτικής ασυνέπειας, ενός κυνισμού που φτάνει πλέον σε βαθμό πολιτικής αγυρτείας, ιδίως όσους θέλουν να προβληματιστούν για τις αιτίες της φαινομενικά αναπόδραστης πολιτικής μας ομηρίας, δεν έχουμε παρά να τους υποδεχτούμε με μια σύντομη αλλά περιεκτική ξενάγηση:

Καλώς ήρθατε στο θαυμαστό κόσμο της ετερονομίας και της κομματοκρατίας! Δεν έχετε παρά να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε την επόμενη φορά, και… όλα θα λυθούν!

ΠΡΟΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ : Βόμβα Fitch! Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα έρθει η υποβάθμιση όλης της Ευρωζώνης! .

Βόμβα Fitch! Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα έρθει η υποβάθμιση όλης της Ευρωζώνης!

Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ είτε λόγω πολιτικής κρίσης είτε αργότερα, η Fitch θα υποβαθμίσει τις προοπτικές της Ευρωζώνης σε αρνητικές, που σημαίνει κίνδυνος υποβάθμισης της οικονομίας αυτών των χωρών.

Παράλληλα, λέει ότι αν η Ελλάδα πάει σε νέες εκλογές, αυτές θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Ευρωζώνη.

Όπως λέει ο οίκος στην έκθεσή του, οι επιπτώσεις από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν μπορούν να προσδιοριστούν και θα εξαρτηθούν από το πώς θα συμβει και πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη και θα υποβαθμίσει τις προοπτικές για να εξετάσει μετά ανά χώρα τις επιπτώσεις από την ελληνική έξοδο.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι οι χώρες, οι αξιολογήσεις των οποίων βρίσκονται ήδη σε RWN, όπως η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σλοβενία και το Βέλγιο, θα κινδυνεύσουν με άμεση υποβάθμιση.
 
 

Ελληνικά αντίποινα. [GR+EN]


Οι Γερμανοί χρόνια τώρα πλουτίζουν πουλώντας πανάκριβα
τα προϊόντα τους μέσα απο τις αλυσσίδες καταστημάτων που
διατηρούν στην Ελλάδα. Ένα αντίποινο στην όποια εναντίον
μας απόφαση της Γερμανίας, των χωρών που σέρνει μαζί της,
ή όποιας άλλης χώρας, μπορεί να είναι η ολική απομάκρυνσή
τους απο το έδαφος της Ελλάδος. Παράδειγμα και για όποια
άλλη χώρα δέν της αρέσει το 4ο Ραϊχ. 
Hellenic retaliation.
Germans years now are getting richer by selling overprized
their goods from the stores that have build in Hellas.
An Hellenic retaliation measure against every hostile act
against Hellas from Germany, the nations that drags with
her, or any other nation, it could be the overall removal of
every such store from Hellenic ground. An example for every
other nation that don't like the 4rth Reich.
Αναρτήθηκε απο SeeGreek

Αλήθειες και ΣΥΡΙΖΑ


Σήμερα τα Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα δεν θα κάνουν πολιτική σάτιρα. Για όσους θέλουν σάτιρα υπάρχουν οι δηλώσεις των αρχηγών αυτές τις μέρες. Είναι αρκετή αυτή η δόση.

Σήμερα λέω να ασχοληθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και με τα πραγματικά γεγονότα.

Λοιπόν, ξέρουμε πολύ καλά ότι το χρέος της Ελλάδας είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί γι΄ αυτό και έχουν ήδη μιλήσει για νέο κούρεμα (δηλαδή νέα ελεγχόμενη πτώχευση) και για νέο μνημόνιο με νέο δάνειο. Αυτό ας μην το ξεχνάμε. Μάλιστα με την ύφεση που υπάρχει και με τα μέτρα ισοπέδωσης ούτε ανάπτυξη θα δούμε και η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Επίσης ξέρουμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα λυθεί σε 1-2 χρόνια. Ήδη με το δεύτερο μνημόνιο μας πάνε για καμιά 15αριά χρόνια τα οποία υπολογίζονται με βάση παραδοχές που είναι αδύνατον να επαληθευτούν (συνεχόμενη ανάπτυξη σε ρυθμούς 4%...).

Με δυο λόγια είναι κάτι παραπάνω από ολοφάνερο ότι η πολιτική των μνημονίων θα επιβαρύνει την κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι στόχοι είναι η μείωση των μισθών σε επίπεδα των 300 ευρώ, η ανύπαρκτη σύνταξη και τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα.
Όπως κάθε άνθρωπος που ήξερε απλή αριθμητική καταλάβαινε ότι οι στόχοι του πρώτου μνημονίου ήταν αδύνατον να  επιτευχθούν έτσι και


με το νέο μνημόνιο είναι σίγουρο ότι οι υποτιθέμενοι στόχοι δεν θα πιαστούν. Τότε γιατί μας επιβάλλουν κάτι το οποίο είναι καταδικασμένο σε αποτυχία; Προφανώς οι πραγματικοί στόχοι είναι άλλοι. Δημόσιος πλούτος, εργασιακή ζούγκλα, υποταγή στις μεγάλες δυνάμεις και ιδιαίτερα στην Γερμανία, απόλυτα χειραγωγήσιμος  λαός… και οι στόχοι δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα έχει επιτυχία; Αυτό θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις και τις επιλογές των πολιτών.

Στην Ελλάδα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφού υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν στο μνημόνιο (το μνημόνιο χρησιμοποιείται σχηματικά) προεκλογικά και μετεκλογικά υποτίθεται ότι άρχισαν να αμφισβητούν τις υπογραφές τους. Και η επαναδιαπραγμάτευση, αναδιαπραγμάτευση, ή όπως αλλιώς θέλουν να την πουν, ήταν το ατού τους για να μας πείσουν. Από κοντά και η ΔΗΜΑΡ με την σταδιακή απαγκίστρωση. Επί της ουσίας ο στόχος τους ήταν να εφαρμόσουν το μνημόνιο και να επιχειρήσουν να πετύχουν κάποιες δευτερεύοντες αλλαγές, με κάποιες πιθανότητες επιτυχίας καθώς η τρόικα θα προτιμούσε να παραμείνουν οι πιστοί εφαρμοστές των σχεδίων της οπότε μπορεί να έδινε και κανένα καθρεφτάκι στους ιθαγενείς.

Όχι πως μια τέτοια εξέλιξη θα είχε τίποτε εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα. Και οι ίδιοι το λένε. Απλά μια υποτιθέμενη ελάφρυνση και μια ελπίδα ότι κάποτε θα αλλάξουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές και μπορεί και η χώρα μας να κερδίσει κάτι. Βέβαια με τους ρυθμούς των αλλαγών στην Ευρώπη αυτό το κάτι θα ερχόταν όταν η ανεργία θα είχε φτάσει στο 50%, όταν η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα μπορούσε να ζήσει, όταν τα ακίνητα θα είχαν κατασχεθεί κλπ.

Όμως υπάρχει η πιθανότητα παρόλη την διαπραγμάτευση να μην δεχόταν καμιά αλλαγή η τρόικα. Τι προτείνουν τα τρία κόμματα; Τι γίνεται σε περίπτωση άρνησης; Σιωπή ιχθύος. Διότι η απάντηση είναι ολοφάνερη και γνωστή. Σκάμε και κολυμπάμε. Εφαρμογή μέχρι κεραίας.

Και πάμε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι είναι το θέμα μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά μιλούσε για καταγγελία του μνημονίου. Μετεκλογικά το πήγε λίγο προς την ΔΗΜΑΡ. Επανεξέταση. Και προσπαθεί να κρατηθεί σε δύο βάρκες και 15 συνιστώσες. Και φυσικά στο ίδιο ερώτημα, αν η τρόικα δεν αποδεχθεί καμιά αλλαγή τι γίνεται; Εδώ αρχίζει το μάσημα των λόγων.

Φοβούνται όλοι μα όλοι να πούνε την αλήθεια. Και να συζητήσουμε επιτέλους επί της ουσίας. Χωρίς να μας τρομάζουν οι λέξεις. Πριν ένα χρόνο ήταν απαγορευμένη η λέξη επιμήκυνση του χρέους και εντελώς καταστροφική για την χώρα η φράση επιλεκτική χρεοκοπία. Έγιναν και τα δύο. Ας μην φοβόμαστε τα λόγια.

Αν η λογική σου είναι «πάση θυσία στο Ευρώ» που λέει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα σε πατήσουν στο λαιμό. Θα λειτουργείς μόνιμα κάτω από εκβιασμούς: ή μας τα δίνεις όλα ή βγαίνεις από το ευρώ.

Αν όμως είναι να τα δώσουμε όλα τι το θέλουμε το ευρώ;

Θα έπρεπε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ξεκάθαρος. Αφού το μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή δεν το εφαρμόζουμε. Απλά και καθαρά. Και ας κάνει ένα πρόγραμμα, αυτό που θα έπρεπε να είναι το εναλλακτικό σχέδιο για κάθε κόμμα που θέλει να λειτουργεί με βάση το συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών και όχι με βάση το συμφέρον των λίγων προνομιούχων και των τραπεζών. Ένα πρόγραμμα που δεν θα φοβόταν να το συζητήσει.

Η Ελλάδα είναι πιθανόν να βγει από το Ευρώ. Ακόμα και τηρώντας το μνημόνιο. Με την επόμενη χρεοκοπία. Τι κάνουμε τότε αδέρφια;

Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι να είχε το θάρρος ο ΣΥΡΙΖΑ και να έλεγε: Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας που είναι του μνημονίου και με βάση αυτόν τον δρόμο θα συμβούν αυτά και αυτά (τα γνωστά δηλαδή) και ο δρόμος χωρίς μνημόνιο. Το χωρίς μνημόνιο μπορεί να σημαίνει και γιοκ δάνεια. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να σημαίνει και εθνικό νόμισμα. Τι σημαίνει αυτό;

Να μας έλεγε ξεκάθαρα ότι σε αυτήν την περίπτωση θα είχαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο 3,4,7 χρόνια και μετά θα μπορούσαμε να ανασάνουμε. Με το μνημόνιο θα ανασάνουμε; Και σε πόσα χρόνια;

Θα περίμενα ξεκάθαρα να μου παρουσίαζε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα με λεπτομέρειες και όχι γενικές θολούρες. Να καταλάβαινα ότι έχει ασχοληθεί και μπορεί να προτείνει. Θα κάνω αυτό και αυτό για την αγροτική παραγωγή (πχ) και με αυτόν τον τρόπο. Ξεκάθαρα.

Δηλαδή, αντί να γίνεται ΔΗΜΑΡ και να φοβάται να ασχοληθεί με την πιθανότητα της εξόδου από το ευρώ να μου έδινε και τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της πιθανότητας. Με σαφήνεια όμως.

Όσο λειτουργεί με το «πάση θυσία» θα μας θυσιάσουν. Είναι βέβαιο.

Αν πει την αλήθεια και έχει φροντίσει να μπορεί να την υπερασπιστεί κιόλας και θα εκτιμηθεί από τους πολίτες και δεν θα ξεφτιλιστεί την επόμενη των εκλογών αν κληθεί να κυβερνήσει. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσει τον Σαμαρά. Θα φύγουν και αυτοί με ελικόπτερα.

Αυτή την στιγμή είναι το συστημικό κόμμα που μπορεί να σώσει το σύστημα. Αλλάζοντας το όμως. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κωλοτούμπες, τις λειάνσεις, τα στρογγυλέματα και τις πρετεντέριες λογικές κυβερνήσει, είναι σίγουρο ότι θα απογοητεύσει και οι πολίτες εν μέσω απόγνωσης ή θα στραφούν σε ότι πιο διεφθαρμένο υπάρχει (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) ή θα χωθούν μέχρι τα μπούνια στον φασισμό.

Και όπως έχω γράψει πολλές φορές, η άνοδος του φασισμού έρχεται λόγω αποτυχίας της αριστεράς.

Ο Κάμμενος, για παράδειγμα, είπε όχι στο μνημόνιο και δεν κάθισε να συζητήσει με τα κόμματα του μνημονίου για σχηματισμό κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι δουλειά έχει να συζητάει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Μη και τυχών τον μαλώσει ο Πρετεντέρης ότι δεν είναι υπεύθυνο κόμμα και οδηγεί σε εκλογές την χώρα;

Η απάντηση είναι απλή: αριστερή κυβέρνηση που έλεγε ο Τσίπρας δεν έβγαινε με τίποτα. Ούτε αντιμνημονιακή με δεδομένη την απουσία του ΚΚΕ. Άρα θα έπρεπε να το πει αυτό, όπως και να πει ότι είναι αδύνατη η κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (ακόμα και με ανοχή, είναι ολοφάνερο ότι δεν θα στήριζαν την πολιτική του) και πως από την στιγμή που δεν συνεργάζονται οι τρεις καμπαλέρος (δηλαδή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) οι επαναληπτικές είναι αναπόφευκτες. Απλά πράγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μια λογική να γίνει αρεστός στο σάπιο σύστημα. Ή στους φοβικούς πολίτες. Αυτό θα του στοιχίσει κάποια στιγμή. Που δεν είναι μακρινή. Πλέον ο πολιτικός χρόνος είναι απίστευτα συμπυκνωμένος. Αν φανεί αναξιόπιστος η ζωή του ως κυβέρνηση (αν γίνει) θα είναι συντομότατη. Αυτό φαίνεται δεν το καταλαβαίνουν. Η μόνη ελπίδα τους είναι να δουν την πραγματικότητα, να πουν την αλήθεια χωρίς φοβίες (είναι προτιμότερο να μην ψηφιστούν από κάποιους ή από όλους παρά να αυτοδιαψευστούν την επόμενη των εκλογών, προτιμότερο και για αυτούς και για τους πολίτες) και αν έχουν τα κουράγια και την δύναμη να μας ζητήσουν να τους εμπιστευτούμε. Αλλιώς ας πούνε: εμείς πιστεύουμε ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός αλλά είμαστε ανίκανοι να τον ακολουθήσουμε, βρείτε άλλους. 

Αυτά σαν πρώτες σκέψεις για τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ…