ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.9.10

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ





Η επίθεση με παπούτσι στην ΔΕΘ εναντίον του Γ.Παπανδρέου από τον Στέργιο Πραπεβέζη και η επίθεση που δέχθηκε ο Κ.Μίχαλος από τους Ιδιοκτήτες Φορτηγών

Εσώκλειστοι στο "Μακεδονία Παλλάς" όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί..


Τους δόθηκε εντολή να μην κυκλοφορούν έξω τα βράδια για να μην προκαλούν και για να αποφευχθούν τα ... απρόοπτα!

Ο ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΕΛΛΗΝΑΣ



Όταν η aftodioikisi.gr βαθμολογεί...


Του Nίκου Αναγνώστου

Πολλοί τελευταία και ορθώς μιλούν για την απώλεια το μέτρου στο διαδίκτυο και για την σύγχυση και αλοίωση εννοιών όπως η "ενημέρωση". Για το λόγο αυτό και ειδικά τέτοιες ύποπτες προεκλογικές μέρες, ανέμενα μια πιο σοβαρή στάση από site που έχει βραβευτεί και με βραβείο Μπότση για την συμβολή του στην καλυτέρευση της δημοσιογραφίας και όχι επιπόλαιες μεροληπτικές στάσεις που βγάζουν μάτι. Σκοπός ενός τέτοιου ενημερωτικού portal είναι πιστεύω η ενημέρωση και η στεγνή παροχή της είδησης και όχι η υποκειμενική αξιολόγηση των υποψηφίων. Βάσει ποιών κριτηρίων λοιπόν οι διαχειριστές κρίνουν;

Χαρακτηριστικό σχετιζόμενο παράδειγμα αποτελεί η συχνή και κραυγαλέα αγιοποίηση του κ. Παπατόλια, υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Είναι να απορεί κανείς πώς κρίνεται εξ αποστάσεως το έργο ενός Νομάρχη και πως η κρίση περιορίζεται, όπως ακολούθως:

"Απόστολος Παπατόλιας

ΣΥΝ

– Το πλούσιο έργο του την τελευταία τετραετία ως νομάρχης Μαγνησίας με έμφαση τις νέες τεχνολογίες, την προστασία του περιβάλλοντος, την τουριστική ανάπτυξη, τις υποδομές κλπ

– Το γεγονός ότι είναι ένα νέο πρόσωπο και επιστήμονας με εξαιρετικές σπουδές, που έχει πέραση στον κόσμο

ΠΛΗΝ

- Προέρχεται από το δεύτερο σε μέγεθος νομό της Θεσσαλίας και ως εκ τούτου (με δεδομένο ότι ο αντίπαλός του Κ. Αγοραστός προέρχεται από τη Λάρισα) θα πρέπει να ξεπεράσει την παραδοσιακή «αντιπαλότητα» Λάρισας–Μαγνησίας"

Θα ήταν πιο ευγενές πιστεύω η aftodioikisi.gr να τηρεί τα προσχήματα της ίσης αντιμετώπισης, για να μην δίνει έτσι τροφή για σχόλια πολλών που μιλούν για πληρωμές κάτω από το τραπέζι, από κρυφά κονδύλια του ΕΣΠΑ...

Ετοιμάζονται να δώσουν άλλα 25 δις στις τράπεζες και μας παραμυθιάζουν


Το υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει πλαίσιο συμφωνιών με τα πιστωτικά ιδρύματα με στόχο την επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης, ειδικά για τις επιχειρήσεις.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εντός του Σεπτεμβρίου, μέσω διαπραγματεύσεων τόσο με την Ενωση των τραπεζών όσο και με κάθε μία ξεχωριστά, όπως προανήγγειλε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, από το βήμα της γ.σ. της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, το Σάββατο στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «χωρίς να ισχυρίζομαι ότι θα δούμε ανάλογη πιστωτική επέκταση με το συνολικό ποσό που διατίθεται (σ.σ. κάνει λόγο για το νέο πακέτο εγγυήσεων προς τις τράπεζες), θα κάνουμε ότι μπορούμε».

πηγή: Εθνός on line

SLOGAN ΓΑΠ




liondani

«ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ» ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΤΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ABECEDAR

ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ 2006 Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΣΥΜΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ», ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» ΤΗΣ …ΕΛΛΑΔΑΣ…

ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ THEDE KAHL ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ «ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» ΚΑΙ «ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ»…

ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΕΔΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ) Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ «ΓΑΜΟΥΣ» ΟΜΟΦΥΛΩΝ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ «ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΚΑΙ ΨΩΜΙΑΔΗ…

ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΕΘ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ …ΠΡΟΕΔΡΟ…

ΣΥΜΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ»

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΘ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πρωτοφανή και θρασύτατη πρόκληση εναντίον του Μακεδονικού Ελληνισμού και των ποταμών αίματος του λαού μας κατά τον θρυλικό Μακεδονικό Αγώνα 1870-1912 και τους Επικούς Απελευθερωτικούς Πολέμους του 1912-13, αποτελεί η συνεχιζόμενη παραμονή στην εξέχουσα θέση του Πρόεδρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, του Δικηγόρου και μέλους μέχρι πρότινος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κωνσταντίνου, εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι συμμετείχε ως γνωστόν, στην προκλητική παρουσίαση του προπαγανδιστικού «Μακεδονικού Αναγνωστικού» της δήθεν «Μακεδονικής Γλώσσας» των δήθεν εθνικά «Μακεδόνων» της Ελλάδος!

Συμμετείχε δηλαδή στην πλέον προκλητική και προπαγανδιστική ενέργεια των φιλοσκοπιανών του «Ουρανίου Τόξου» μέσα στην Ελλάδα, που εκθέτουν και κατηγορούν διεθνώς τη χώρα μας για δήθεν καταπάτηση δικαιωμάτων, ενώ υποδύονται προκλητικά και εξοργιστικά τους «Μακεδόνες», δηλαδή υποκλέπτουν και σφετερίζονται την ελληνική, ιστορική ταυτότητα του ένδοξου, αλλά και μαρτυρικού βόρειου Ελληνισμού! Των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

ΙΔΟΥ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ»

το οποίο συμπαρουσίασε το 2006 ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΘ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Τι «κρύβει» μέσα του όμως ή καλύτερα διαλαλεί, το προπαγανδιστικό «Αναγνωστικό», το οποίο συμπαρουσίασε το νέος Πρόεδρος της ΔΕΘ το 2006;

Τα παρακάτω φωτογραφικά ντοκουμέντα, είναι εφιαλτικά, διότι προπαγανδίζουν όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, μέσω του «παγιδευμένου» Ευρωπαϊκού Γραφείου των Ολιγότερων Ομιλούμενων Γλωσσών, ότι υπάρχει δήθεν ξεχωριστή «Μακεδονική Γλώσσα»! Ένα από τα κλασικά συστατικά στοιχεία ενός «έθνους»! Πρόκειται δηλαδή για την ουσία της Σκοπιανικής Προπαγάνδας, περί δήθεν υπάρξεως «ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» και περί δήθεν υπάρξεως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»! Και όλα αυτά μέσα στο Βιβλίο-βόμβα!

Ας δούμε μερικά τέτοια σημεία, της πλέον προκλητικής προπαγάνδας, που μεταφέρει το φαινομενικά «αθώο» «Αναγνωστικό», το οποίο συμπαρουσίασε ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΘ στις 13 Νοεμβρίου 2006 στη Θεσσαλονίκη, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «Ελληνόφωνος»! Έτσι το βιβλίο:

  1. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΥΠΑΡΞΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ»

παραπλανώντας συστηματικά και κατ΄ εξακολούθηση με κάτι ανύπαρκτο και ανυπόστατο,

αφού οι Σκοπιανοί, σύμφωνα και με πρόσφατο δημοσίευμα της γαλλικής FIGARO,

που έφερε στο προσκήνιο το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, «λαμβάνοντας υπόψη κάποιους ιστορικούς, η Μακεδονία είναι μία από τις βαθμίδες του βουλγαρικού έθνους.

Η σλαβομακεδονική γλώσσα δεν είναι επίσης τίποτε άλλο

από μια βουλγαρική διάλεκτος»! (δείτε εδώ)

  1. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΥΠΑΡΞΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ-ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ» ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, παραπλανώντας επίσης τους αδαείς, εννοώντας ότι τάχα στην Βόρεια Ελλάδα ζει ένα καταπιεσμένο κομμάτι του Σκοπιανικού «έθνους», πράγμα που αποτελεί την πεμπτουσία της Σκοπιανικής Προπαγάνδας, ώστε με το Όνομα και τη δήθεν «Μειονότητα», να διεκδικήσουν ευθέως την αρπαγή του Εδάφους, μέσω Διεθνών Οργανισμών και Νέων Βαλκανικών Συνθηκών…

www.NOIAZOMAI.net

Διεθνής Οικονομική Δικτατορία - Έλληνες: "Πείτε ΟΧΙ!"


Αναδημοσιεύουμε από το newsletter της «Ιντερσαλόνικα» μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ που αφορά και την Ελλάδα. Ερμηνεύει πώς οι είκοσι περίπου Αμερικάνικες και Γερμανικές Επενδυτικές Τράπεζες, τύπου Goldman Sachs, προγραμμάτισαν και υλοποίησαν την Αμερικανική Κρίση και πώς επεκτείνουν την ίδια Πολιτική και σε άλλη Κράτη, προκειμένου να κερδίζουν εύκολα τεράστια Κέρδη ενισχύοντας τη Δύναμή τους. Φροντίζουν μέσω των διεφθαρμένων Πολιτικών του καθε κράτους να υποδουλώνουν Οικονομικά τις Κυβερνήσεις τους και να εμφανίζονται στη συνέχεια μέσω του ΔΝΤ, ως σωτήρες, σφίγγοντας τον Οικονομικό κλοιό και φορτώνοντας τους Πολίτες με διυσβάστακτους τοκογλυφικούς φόρους. Πρόκειται για μια άλλη αποκαλυπτική ερμηνεία των παγκόσμιων Οικονομικών Εγκλημάτων που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι εν λόγω Επενδυτικές Τράπεζες.

Το μήνυμά τους είναι: «Έλληνες: Πείτε ΟΧΙ!» Για αυτούς τους λόγους προσπαθούν απεγνωσμένα να εξαγοράσουν τη Google, τη Microsoft και άλλες παρόμοιες Εταιρείες για να μπορούν να διαβρώσουν και αυτό το τελευταίο προπύργιο της Ελευθερίας της Δημοκρατίας. Με αυτό τον τίτλο και προτροπή, κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο η συγκλονιστική συνέντευξη της οποίας αναδημοσιεύουμε τα πιο σημαντικά αποσπασματα, λόγω χώρου. Είναι του Δημοσιογράφου-Ερευνητή Alex Jones της Infowars.com στην Helen Skopis, με θέμα «Την άλωση της Οικονομίας της Ελλάδος»:
Το μεγάλο τους πρόβλημα που τους αποκάλυψε σχεδόν σε όλο τον κόσμο, είναι η διάδοση του Διαδικτύου γιατί δεν μπορούν να το ελέγξουν, όπως ελέγχουν όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Έτσι τα σχέδιά τους έχουν αποκαλυφτεί και αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν το πρώτο ηχηρό ΟΧΙ της Ισλανδίας!
Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Πάνω η φούντα του ΘΑΣΟΚ


Παπούτσι πέταξε ένας κύριος στον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή. Είχε προηγηθεί ο Γιωργάκης που μας πέταξε τον Παπουτσή.

Αλλά ακόμα και αν το παπούτσι είχε πετύχει τον Γιωργάκη ο πατριώτης πολιτικός δεν θα στεναχωριόταν. Πρώτον είναι σαφώς πιο ελαφρύ από τις πέτρες που περιμένει και δεύτερον είναι της σχολής παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο.


Γι΄ αυτό και έχει βάλει ως στόχο της ζωής του να μας κάνει όλους φτωχούς ώστε να κυκλοφορούμε μόνο με μπαλωμένα παπούτσια. Η Σλοβενία δεν μας δίνει δανεικά μέσω του πακέτου της τρόικας γιατί αυτά τα λεφτά δεν πάνε για την διάσωση της Ελλάδας αλλά για την διάσωση των τραπεζών. Μπορείς να πεις ότι έχουν άδικο; Δεν μπορείς. Από την άλλη ο υπάλληλος της τρόικας Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το 2012 μπορεί να έχουμε και παροχές. Είναι το τελευταίο σύντομο ανέκδοτο. Εκτός αν εννοεί ότι οι φόροι θα μετονομαστούν σε παροχές. Το ΠΑΣΟΚ εξάλλου μας έχει συνηθίσει σε ωραίες αλλαγές ονομασιών.

Η αύξηση του ΦΠΑ ας πούμε θα μπορούσε να ονομάζεται παροχή αναδιανομής πλούτου με τελικό αποδέκτη το υπουργείο Φροντίδας και Εξοικονόμησης Πλούτου προς τα ευαγή πιστωτικά ιδρύματα.

Μία από τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Γιωργάκης στην ΔΕΘ είναι η δυνατότητα που θα δώσει στις ανύπαντρες μητέρες να έχουν προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς.

Μην του το πείτε απότομα… αυτό ισχύει εδώ και πάαααααρα πολλά χρόνια.
Αφού δεν έχει να κάνει σοβαρές ανακοινώσεις γιατί δεν θυμάται λιγάκι τα νιάτα του και να νομιμοποιήσει το χασίς;
Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά. Θα καπνίζουμε την φούντα μας και θα βλέπουμε την τρόικα με χαρούμενη διάθεση.

Δεν θα καταλαβαίνουμε με την μία τα μέτρα που θα μας παίρνει (όχι ότι τώρα τα καταλαβαίνουμε, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Θα γίνει πράξη το όραμα του για πράσινη ανάπτυξη. Θα γεμίσει η Ελλάδα πράσινο.
Θα μπορούμε να έχουμε ένα προϊόν ανταγωνιστικό χωρίς μάλιστα να μας κόψουν και τελείως τους μισθούς.

Θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση.
Ας το σκεφτεί λιγάκι. Από το να μας ρίξει στα σκληρά ας μας ρίξει στα μαλακά…. Αν και τα σκληρά δεν τα αποφεύγουμε. Σύριζα. Κάθε μέλος και υποψήφιος κάθε χωριό και κόμμα. Η κατάρα της αριστεράς. Ένας αριστερός δυο απόψεις… Ο Άδωνις υποψήφιος. Είδες για να έχεις μπουμπούκα διάσημη;

Μικρός Φωκίων

Οι αντιεξουσιαστές στην … εξουσία!!! ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟ! ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ


Κωνσταντίνος Μίχαλος δέχθηκε επίθεση με γροθιές, έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», όπου κατέληξε η πορεία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων-φορτηγών. Άγνωστοι αποσπάστηκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών και του επιτέθηκαν, την ώρα που έμπαινε στο ξενοδοχείο. Επειδή ήμασταν παρών στο περιστατικό, οι διαδηλωτές την ώρα της «επίθεσης» αποκαλούσαν τον Κωνσταντίνο Μίχαλο «καπιταλιστικό γουρούνι», ενώ του θύμιζαν τον ρόλο του πατέρα του την περίοδο της Χούντας! Για όσους δεν γνωρίζουν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, είναι γιος του βιομήχανου Χρίστου Μίχαλου, ο οποίος ήταν υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ της δικτατορίας, καθόλη μάλιστα τη διάρκεια της επταετίας!
Σχολιάζει το «Βαθύ ΠΑΣΟΚ», ενώ σχεδιάζει άλλος!
piazza

Θεατρική υπουργική παράσταση


Μία "νέα θεατρική υπουργική παράσταση που ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη" - όπως είπε και το ΚΚΕ. Αυτό ήταν η χθεσινή, δήθεν, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μαζεύτηκαν όλοι οι υπουργοί με τον πρωθυπουργό γύρο από ένα τραπέζι, πάτησαν το ΟΝ της τηλεοπτικής κάμερας και ξεκίνησαν να ερμηνεύουν το κακογραμμένο σενάριό τους. Να ερμηνεύουν με χαμόγελα. Χαμόγελα που έσβησαν μαζί με την τηλεοπτική κάμερα. Χαμόγελα που μετατράπηκαν σε τσακωμούς ανάμεσα στους υπουργούς και τους υφυπουργούς.

Αν κ. Παπανδρέου θεωρεί πως με τέτοια φθηνά επικοινωνιακά κόλπα θα πείσει, είναι μακράν γελασμένος. Το ποτάμι, κ. Παπανδρέου, σας πήρε και τώρα δεν γυρίζει πίσω.
πηγη

Λαός παπουτσωμένος … ποτέ νικημένος!Σχολιάζει το «Βαθύ ΠΑΣΟΚ»



Θυμάμαι παλαιότερες χρονιές που όποιος Πρωθυπουργός «ανέβαινε» Θεσσαλονίκη, αυτός και το υπουργικό συμβούλιο ευχαριστιόταν και λίγο την ξεγνοιασιά και την ανεμελιά της Νύφης του Βορρά! Ένα σαββατοκύριακο με βόλτες στο κέντρο, ουζάκια, χαλλλλαρές συζητήσεις, μαζώξεις με κομματικά στελέχη της πόλης. Όλα αυτά κόπηκαν, ελέω οικονομικής κρίσης, η οποία σίγουρα δεν έχει επηρεάσει στο παραμικρό τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Έχει επηρεάσει όμως τον Ελληνικό Λαό που άρχισε να πετάει παπούτσια!!! Ακόμα κάποιοι δίπλα στον Παπανδρέου, δεν έχουν καταλάβει ότι τα μεσαία κοινωνικά στρώματα άρχισαν να γίνονται φτωχότερα;;; Κάποιοι δίπλα στον Παπανδρέου, δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να δούμε και να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα του απλού πολίτη, που δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκια, τα ψώνια του σπιτιού, τους λογαριασμούς, το πετρέλαιο;;;
piazza

Αυξημένη φρούρηση απαιτούν από τον Παπουτσή οι βουλευτές του μνημονίου, φοβούνται για εκτεταμένη επιχείρηση "παπουτσοπόλεμου".


Γράφει ο Προβοκάτορας


Έχουν χάσει την ψυχολογική τους ηρεμία πολλοί από βουλευτές του λεγόμενου "μνημονίου". Η μπάλα έχει πάρει και άλλους που στήριξαν με τον έναν ή άλλο τρόπο κυβερνητικές επιλογές (Επίθεση με γροθιές και στον Μίχαλο...).

Οι πληττόμενοι πολίτες έχουν φτάσει στα όρια της γενικευμένης εξέγερσης. (σχετικό)

Η συμβολική πράξη του πετάγματος ενός παπουτσιού, μπορεί να είναι μία ασυνήθιστη πράξη για την χώρα μας, αλλά έχει γίνει μία διεθνής πρακτική διαμαρτυρίας. Πολλοί μίλησαν για μια "νέα μορφή" διαμαρτυρίας, αυτό είναι αλήθεια και έχει την απλή εξήγηση: Είναι το μόνο αντικείμενο που ξεφεύγει από τον έλεγχο ασφαλείας. Με αυτό το δεδομένο μπορεί η άρχουσα τάξη να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις με παπούτσια, εάν αυτό θα μπορέσει να γίνει εφικτό.

Η πληροφορία που μας ήρθε για "γιάφκα συνταξιούχων" με οπλισμό παλαιά παπούτσια (φώτο δεξιά) δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί και διαψεύδεται.

Η κυβέρνηση αυτή αν και είχε την συντριπτική αποδοχή της κοινωνίας πέρυσι, τελευταία έχει χάσει την αρχική της δυναμική και οδηγείται σε πρόωρο μαρασμό και εκτεταμένη φθορά.

Όσα παπούτσια, γιαούρτια ή άλλα ζαρζαβατικά και να πέσουν, δεν θα αλλάξει η πολιτικής της "τρόικας και του μνημονίου" όπως επίσης και η εγκλωβισμένη εθνική κυριαρχία της χώρας θα παραμείνει υποθηκευμένη επ΄αόριστον (εάν και όποτε αποπληρώσουμε τα δανεικά των τραπεζιτών).

Δηλαδή δεν υπάρχει λύση;


Βεβαίως και υπάρχει... οι επερχόμενες εκλογές.
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2010. Ο «χάρτης» των συγκεντρώσεων στις 11/9/2010



Τέσσερις τουλάχιστον συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, στο πλαίσιο του φετινού συλλαλητηρίου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και την ακύρωση των αντεργατικών -αντισυνταξιοδοτικών - αντιασφαλιστικών μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επέβαλλε η τρόικα.

Συνδικάτα, άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεία, αυτόνομες συλλογικότητες αλλά και διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο «χαράτσι» των διοδίων στις εθνικές οδούς της χώρας, θα συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη για ένα συλλαλητήριο, που λόγω και της συγκυρίας, θα επιχειρήσει να αναδείξει μία απαίτηση των καιρών.

1. 18.00 άγαλμα Βενιζέλου (Αριστοτέλους με Εγνατία) ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ κ.ά. (ΗΕΣΗΕΜ-Θ www.esiemth.gr καλεί δημοσιογράφους και εργαζόμενους στον Τύπο σε συγκέντρωση από την πλευρά της παναγίας Χαλκέων)

2. 18.00 πλατεία Αριστοτέλους (παραλία) Π.Α.ΜΕ.

3. 17.30 Καμάρα Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση
4. 18.00 πλατεία Συντριβανίου Κάλεσμα από Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

Περισσότερες πληροφορίες στο Stopcartel που θα μεταδίδει
LIVE και όλη την αυτοκινητοπορεία ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ του κινήματος
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΠΑΜΕ ΔΕΘ- ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ!

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΔΕΙΤΕ Σάββατο 11/9/10 LIVE ολη την αυτοκινητοπορεία ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΠΑΜΕ ΔΕΘ- ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ!


Από τις 8:30 το πρωί ΖΩΝΤΑΝΑσυνεχώς στο STOPCARTEL TV

Η ελληνική κοινωνία ξύνει τα νύχια της για καυγά.


Υπάρχει μια διάχυτη επιθετικότητα για το πολιτικό σύστημα η όποια δεν αφορά πια μονό τα γνωστά σκάνδαλα της ΝΔ του Καραμανλή, αλλά πιάνει πλέον και την παρούσα κυβέρνηση.

Το πέρας του καλοκαιριού μας έδωσε μια ποιοτική διαφορά. Αποποιούμενος τον τίτλο του τοποτηρητή ο Παπανδρέου σταμάτησε να μίλα για τα μέτρα που επιβάλει η τρόικα για την σωτηρία μας. Επέλεξε να παρουσιάσει τα μέτρα ως πολιτική του επιλογή του. Έτσι έγιναν σαφή δυο πράγματα: Πρώτον ότι είπε καραμπινάτα ψέματα προεκλογικά και δεύτερον ότι η επιλογή του αυτή στοχεύει εναντίων όλων μας καθώς στοχεύει το συνολικό βιοτικό επίπεδο.

Αυτή την αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής -ως επιστέγασμα ανέμελων εξοργιστικών δίμηνων διακοπών σε διάφορους προορισμούς- και η προσπάθεια να εμφανιστεί το μνημόνιο ως επιτυχία του, ερέθισε την κοινή γνώμη. Κοινή γνώμη που πλέον υπερ αντιδρά εντελώς αρνητικά ακόμη και στα επουσιώδη όπως η μετάβαση όλων των υπουργών στην Θεσσαλονίκη.

Ακόμη παραπέρα είχε υπολογιστεί ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν απτά αποτελέσματα για το που πάει το πράγμα με την εγχώρια αγορά, και το αποτέλεσμα είναι ότι προγραμματίζονται νέα μέτρα για να καλύψουν την αποτυχία του οικονομικού επιτελείου.

Έτσι οτι και να κάνει η Κυβέρνηση – εδώ και λίγο καιρό- περνά στο κόσμο αρνητικά επιθετικά θα έλεγε κανείς. Η ελληνική κοινωνία θαρείς ότι ξύνει τα νύχια της για καυγά …

κάτι που μοιάζει περίπου φυσιολογική αντίδραση και θέτει έναν ορίζοντα εξελίξεων
Γιάννης Παπαϊωάννου

10.9.10

Γιωργάκη ο Δρόμος λέει την δική του Ιστορία




Ο αγώνας τον σιδηροδρομικών συνεχίζεται με αμείωτο πάθος και ένταση.

Οι σιδηροδρομικοί κόντρα στην κυβέρνηση Τσολάκογλου για το ξεπούλημα ενός από τα ποιο χρυσοφόρα φιλέτα του Ελληνικού κράτους λένε ΟΧΙ στο ξεπούλημα.

Η παραπληροφόρηση για το δήθεν “χρέος” του ΟΣΕ συνεχίζεται από τα διάφορα πολύχρωμα παπαγαλάκια του συστήματος.

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από τις σημερινές κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών έξω από το Υπουργείο υποδομών και μεταφορών……


===================
σχόλιο: Η μήπως λέει την δική σου Ιστορία Γιωργάκη;

Από: Citypress.gr ( ο τίτλος Γιάννης Παπαϊωάννου)

Φόβος και θράσος


Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΔΕΝ είναι Νοέμβρης του ’22 για να απαιτεί κρεμάλες ο λαός. Δεν θα ‘χουμε εκτελέσεις στο Γουδί, το ξέρουν και το ξέρουμε. Τα ζύγιασαν, κράτησαν τις αναλογίες, προχώρησαν οι προηγούμενοι, προχωρούν οι τωρινοί. «Τι θα μας κάνουν;» είπαν μέσα τους οι «σεμνοί και ταπεινοί», ξαμόλησαν «κουμπάρους» κλείνοντας το μάτι σε «νταβατζήδες», μας έριξαν τις καρπαζιές κι έφυγαν συρτοί και…κουρασμένοι, αφήνοντας άδεια ταμεία και ατιμώρητους ενόχους. Με νόμο προγενέστερο, συλλογικό, και την ευθύνη της «μη ευθύνης υπουργών» μοιρασμένη. Και, βέβαια, με το αβαντάζ της (λεγομένης) αριστεράς δίκην ναζιάρικης γατούλας στα πόδια τους να ξαναζεί τη θαλπωρή του (βρώμικου) ’89.

«ΜΑΣ τιμώρησε ο λαός» ψελλίζουν σε κάθε…ζήτηση και καθαρίζουν(!;). Κι εμείς που αναλογιστήκαμε πόσο…τραγικό είναι να μη σε κάνουν υπουργό, συμμεριστήκαμε τον πόνο τους και στηθήκαμε σαν θεατές περιμένοντας. Πορίσματα, αποφάσεις, συντριβή και τιμωρία. Αντί αυτών είδαμε αποχώρηση, αποφυγή, δούλεμα και μια απ’ τα ίδια.

ΤΙ είπαν (σκέφθηκαν) οι σημερινοί; «Μας ξανάφερε ο λαός νικητές και τροπαιούχους…δεν μπορεί, θα’ μαστε οι καλύτεροι και θα μας ανεχθούν». Κι έβαλαν στην πρέσα τους αδύναμους, για να μας λοιδορούν οι δυνατοί. Άρπαξαν τα μεγάλα θέματα, τα συζήτησαν με…πάθος, τα προσάρμοσαν στις απαιτήσεις του κόσμου που πονάει και βασανίζεται και βγήκαν στο «γυαλί». Τα μέσα άφθονα, τα λόγια μέτρησαν κι ας βράζει ο κόσμος στο ζουμί του μην έχοντας (προς το παρόν) άλλη επιλογή, ας ροκανίζεται ο χρόνος, σε καιρούς «ου μενετούς».

ΛΟΓΙΑ μεγάλα για τα «μεγάλα», έργα μικρά για τα «μικρά» και η πρεμούρα να εναλλάσσεται με τον εφησυχασμό, περίεργα κι ακατανόητα. Και, βέβαια, πρωτοβουλίες και ανοχές που εξοργίζουν. Από τους (16) μισθούς των «εργαζομένων» στη βουλή, μέχρι «αναβάσεις» για τη ΔΕΘ προκειμένου να…τιμήσουν τη «βασίλισσα του Βορρά, με τα πούλμαν ορατά και τις μερσεντές κρυμμένες.

ΚΑΙ, βέβαια, έχουν κι ένα ακόμα άλλοθι. Υπάρχει και…παραδοσιακός πολιτικός αντίπαλος, λυσσώδης και ανυποχώρητος. Η «παραδοσιακή» αριστερά με τους…ηρωισμούς των παιδιών της, πασπαλισμένη με τη χρυσόσκονη (εκ διαλύσεως) του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύντροφε Πρόεδρε, το χειμώνα θα δεις και μένα στους δρόμους

Πρόεδρε και σύντροφε,

στη προσπάθεια στήριξης της «γιγαντιαίας» προσπάθειας που κάνεις ΕΣΥ και ΠΑΡΑ-πολύ…λίγοι απ΄ ΟΛΟΥΣ όσους περιστοιχίζουν τόσο εσένα ΟΣΟ και την Κυβέρνησή ΣΟΥ, θα σου επισημάνω-μεταφέρω κάποιες αλήθειες που εισπράττω «ΕΛΕΥΘΕΡΑ» απ’ την…«πλέμπα» (όπου «πλέμπα» αναφέρομαι στο 60% φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ-αγνώστων-που σε πιστεύουν και σε αγαπούν)
Αδελφέ, μας περιμένουν σκληροί-πέτρινοι χειμωνιάτικοι μήνες.
Ο κόσμος έβαλε…«πλάτη» και αντέδρασε συγκρατημένα και περιμένει οι «θυσίες» του να…«πιάσουν» τόπο!!!
Το …«πιάνουν» τόπο…οι «θυσίες» ΜΟΥ (…ΜΟΥ όρα «πλέμπα» ) το βλέπει με το δικό του σκεπτικό που…ΙΣΩΣ να είναι και το ΣΩΣΤΟ!
Ας πούμε το: «πιάνουν» τόπο…οι «θυσίες» του το βλέπει…απ΄το: «ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ εγώ» ρε φίλε…μέχρι «ριγέ πιτζάμες» ή «δέσμευση περιουσίας» στους φοροκλέφτες, επίορκους πολιτικούς (μπλε-πράσινους-κόκκινους) και όποιας άλλης ελεεινής συνομοταξίας λεχριτών (κι΄είναι…πολλοί…ΚΑΙ…γνωστοί). ΔΕΝ πάει άλλο φίλε εν τω…άμα!!! (εδώ ΔΕΝ υπάρχει περίοδος χάριτος)
Πάνε οι καιροί, αδελφέ, που η «πλέμπα» σκεπτόταν το…«μην πέσει η Κυβέρνησή…ΜΟΥ»!!!


Χέστηκε (ΠΛΕΟΝ) ο…νεοέλληνας για την… ΟΠΟΙΑ…Κυβέρνησή…ΤΟΥ, απ΄το καιρό που εκάστοτε κυβερνώντες τον έριξαν στο «καναβάτσο» για να…παντρεύονται κάποιοι απ΄ΑΥΤΟΥΣ στα…Φορ Σίζονς και κάποιοι άλλοι να «κλέβουν» τους φόρους με εταιρίες ΟΦ-ΣΟΡ (ή όπως αλλιώς τις λένε), και κάποιοι άλλοι…και κάποιοι άλλοι…και.
Μην περιμένεις Πρόεδρε μου τους «μαύρους» χειμωνιάτικους μήνες που έρχονται να βλέπεις στους δρόμους ΜΟΝΟΝ τις «ορδές» του ΠΑΜΕ και κάποια κουλτουριάρικα καλόπαιδα.
Θα δεις και…ΜΕΝΑ, την «πλέμπα», με…ματσούκια όχι για να σπάω τζάμια-βιτρίνες-αυτοκίνητα, αλλά να κυνηγάω τα εμπριμέ πολιτικά ρεμάλια που σκύλεψαν στο πτώμα της πατρίδας ΜΟΥ αφού ΠΡΩΤΑ οι ΙΔΙΟΙ την κατάντησαν…ΠΤΩΜΑ.

Αν δεν θες να δεις ΤΕΤΟΙΕΣ φρικτές εικόνες φρόντισε να τους «ξεσκίσεις» μ΄όποιον τρόπο μπορείς (κι’ υπάρχουν τρόποι για να ΜΟΥ δείξεις και να…ΠΕΙΣΤΩ ότι οι «θυσίες» ΜΟΥ…«έπιασαν»…τόπο.

vasiliadis

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, WEF, ΣΕΒ και Εκθεση Ανταγωνιστικότητας των Κρατών

Δημήτρης Καραμήτσας
Πολιτικά σκουπίδια, WEF και έκθεση ανταγωνιστικότητας των κρατών

Χθες, τα γουρούνια του Νετανιάχου βομβάρδισαν τη Γάζα, γιατί ήταν η μεγαλύτερη γιορτή για τους μουσουλμάνους - Yesterday, pigs of Netanyahu bombed ...

...Gaza, it was the biggest holiday for Muslims




Eurostat : 929.500 αλλοδαποί ζουν στην Ελλάδα;


Οι ξένοι υπήκοοι που διαμένουν στην Ελλάδα ήταν 929.500 ή το 8,3% του πληθυσμού της χώρας την 1η Ιανουαρίου 2009, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, από τους 929.500 ξένους υπηκόους, 161.600 προέρχονται από χώρες μέλη της ΕΕ (1,4% του συνόλου των ξένων υπηκόων) και 767.900 από τρίτες χώρες (6,8%). Στην ΕΕ, την 1η Ιανουαρίου 2009, οι ξένοι υπήκοοι ήταν 31,9 εκατ. από τους οποίους 11,9 εκατ. ήταν πολίτες κάποιου κράτους μέλους της ΕΕ και 20 εκατ. πολίτες από τρίτες χώρες. Στη Γερμανία διαμένουν 7,2 εκατ. ξένοι υπήκοοι, στην Ισπανία 5,7 εκατ. και στη Μεγάλη Βρετανία 4 εκατ. πολίτες. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στο Λουξεμβούργο (44%), στη Λετονία (18%), στην Κύπρο και στην Εσθονία (16%), στην Ισπανία (12%), στην Ιρλανδία (11%) και την Αυστρία (10%).

Aντίθετα, στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία, οι ξένοι υπήκοοι αντιπροσωπεύουν λιγότερο του 1% του συνολικού πληθυσμού. Συνολικά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμένουν 2,4 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες (8%), 1,8 εκατομμύρια Μαροκινοί (6%) και ένα εκατομμύριο Αλβανοί (3%).


Στα παπάκια μου ρε!!!

Γραφει η Amelie Law

Κοιτάω το ρολόι αγχωμένη. Η λεωφόρος πηγμένη κι ο ιδρώτας ποτάμι, πάλι θ’αργήσω στο ραντεβού μου. Μουρμουρμουρ ο πελάτης, συγνώμη συγνώμη η κίνηση, θα ψελίζω εγώ. Και θα σκουπίζω τον ιδρώτα μου και θ’αναρωτιέμαι αν έχω καμιά στάμπα στη μπλούζα. Γατμημένη ζέστη. Ταιριάζεις μια χαρά με τα παρεό και τα ευάερα μαγιουδάκια και ουχί με τα ταγιέρ της δουλειάς. Γκρ!

Στρίβω στο φανάρι και μπαίνω στα στενά του Ταύρου. Χαμηλή ταχύτητα και πολλά φορτηγά και ζέστη πολύ ζέστη. Το κλιματιστικό δεν κάνει τίποτα. Άτιμο ΔΝΤ! Μ’ ανάγκασες να επιστρέψω το αυτοκίνητο με το κλίμα και τώρα με το ac άντε να γίνει δουλειά! Φρένα, δευτέρα και κόκκαλο τ’αυτοκίνητο. Η ζώνη τσιτώνει και μου κόβει το στήθος! Κοίτα να δεις που θα πάθουμε καμιά ζημιά μεσημεριάτικα…

«Πού πας ρε άνθρωπε; Το στοπ είναι πιο μεγάλο από τον κάτλο σου, δε βλέπεις;» λέω γω τώρα στον φορτηγατζή που παραλίγο να με στείλει μια και καλή σε δροσερά μέρη (ΝΑΙ ρε! Στον παράδεισο θα πάω, ασταδιάλα!)

«Α μωρέ κατριόλα από δω να πλύνεις κάνα πιάτο! Που θέλεις και αυτοκίνητο! Κάτργια! Στα παπάκια μου σε γράφω και σένα και τις φωνές σου». Κάτι δεν μου κάνει σωστό σ’αυτά που μου λέει αλλά αφού είμαι συγχισμένη από το συμβάν, κάνω τόπο στην οργή, μουρμουρίζω ένα Άει γατμήσου, βάζω πρώτη και φεύγω.

Κοντοστέκομαι σ’ένα περίπτερο να πάρω τσιγάρα (ναι ρε! Ακόμα καπνίζω και θα το κόψω αν και όταν θέλω εγώ όχι αυτοί –τέλος και με το επαναστατικό σύνθημα της ημέρας, πάμε παρακάτω-) και παρατηρώ ένα τυπάκο να μιλάει στο τηλέφωνο ουρλιάζοντας:

«Στα παπάκια μου ρε ματλάτκα!!! Στα παπάκια μου σου λέω!!!! Γραμένη την έχω την πουτάτνα!!! Που μου το παίζει και αφεντικό! Τι θα πει δίμηνη προειδοποίηση και μειωμένη απόλυση; Θα τη σκίσω την ξεκατλιάρα!!!» Σκύβω το κεφάλι και σκέφτομαι «άλλος ένα άνεργος γατμώ την τρέλα μου! Πόσα τέτοια έχουμε να δούμε!», περνάω δίπλα από τον εκνευρισμένο συμπολίτη μου, τρώω και μερικές φτυσιές ξώφαλτσες που του έφευγαν έτσι όπως ούρλιαζε «δε γατμιέται» σκέφτομαι, «άστον τώρα έχει κι αυτός τα δίκια του», ζητάω από τον περιπτερά τα πρινσάκια μου (ευτυχώς κατέβηκε και η τιμή τους) και μπαίνω στο αυτοκίνητο ξεφυσώντας. Πουτάτνα ζέστη!

Δεν με ενοχλεί μόνο η ζέστη και κάτι άλλο παράδοξο μου συμβαίνει αλλά ακόμα δεν το έχω εντοπίσει και ψάχνω να το βρω. Πού θα μου πάει!

Έξω από την εταιρεία, βρίσκω να παρκάρω με τη μία και με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης πατάω αλάρμ και βάζω όπισθεν. Βλέπω τη τζιπούρα να χώνεται με τη μούρη στη θέση που είχα καβατζώσει και βγαίνω έξω έξαλλη.

«Πού πα ρε άνθρωπε; Πού πα; Δε βλέπεις τα αλάρμ; Στα παπάκια σου μ’έχεις γραμμένη κι εσύ;» (νάτα πάλι τα παπάκια)

«Ναι μωτρή!» Ανταπαντά ο χοντρός ιδρωμένος με τη γραβάτα θηλιά. «Για τα παπάκια μου σ’έχω και κάνε πέρα, μη σε πατήσω με τη τζιπούκλα μου. Ορίστε μας! Μιλάνε όλοι, μιλήσανε και οι κάτλοι! Αλλά τώρα με το ΔΝΤ, όλα θα ξεκαθαρίσουν! Θα πάρετε όλοι ό,τι σας πρέπει κουφάτλες που έχετε και θράσος να μιλάτε! Δε φτάνει που σας αφήνουμε να ανασαίνετε ακόμα;»

Μαζεύω τα κουβαδάκια μου, πόδια που τρέμουν από τον εκνευρισμό, αυτοκίνητο που αχνίζει από τη ζέστη, ταγιέρ που έχει κατατσαλακωθεί και πάω σε άλλη παραλία (τι καλά που θα ήταν!) να αποθέσω το αυτοκινητάκι μου. Κάτι συνεχίζει να μ’ενοχλεί πέρα από τις σκηνές απείρου κάλλους που έχω ζήσει.

Ανεβαίνω στο γραφείο, χαίρομαι που ακόμα δεν μου έχει κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ (καλοί άνθρωποι είναι όμως, χρεώνουν μόνο χ2 το λογαριασμό βάζοντάς μου καπέλο για τα δημοτικά τέλη και για τηλεόραση που ποτέ δε ζήτησα, άλλο θέμα αυτό πάλι, άστο τώρα) και έχω κλιματισμό.

Αχ!

Κάθομαι στο γραφείο μου, ανοίγω τα email μου, προσπαθώ να ηρεμήσω και να καταλαγιάσω το θυμό μου, διαβάζω σχόλια στο μπλογκ και στο φέισμπουκ και τότε συνειδητοποιώ τι με τριβέλιζε όλη μέρα.

Ποια παπάκια ρε; Ποια κατριόλα; Ποια πουτάτνα; Τι γλώσσα είναι αυτή που μιλάμε; Μούμπλε μούμπλε μούμπλε! Aχ αυτή η γλώσσα του διαδικτύου! Αχ αυτή η αυτολογοκρισία! Αχ αυτή η πολιτική ορθότητα η διανθισμένη με δεκάδες κρυφά και γουτσγουτσγούδικα μπινελικάκια. Αχ αυτή η κατά συνθήκην εικόνα που εξυπηρετούμε με το ζόρι!

Ίσως αν βρίζαμε σωστά, να θυμώναμε και σωστά… (λέω γω τώρα)

*Και μία διευκρίνηση:
Για τη διαδικτυακή γλώσσα που όλοι χρησιμοποιούμε:
@ = ατ

Άρα
πουτάνα-> π@τάνα->πουτάτνα
γαμώ-> γ@μώ -> γατμώ
κώλος-> κ@λος->κάτλος
αρχίδια-> @@ (παπάκια) [Αυτό δεν χρειάζεται επιπλέον ανάλυση]

Τρομάρα μας!!!!!!

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Π.Α

Στο απροχώρητο η κατάσταση στην Π.Α.- Στις 6 ώρες εκπαίδευση το μήνα οι πιλότοι λόγω Μνημονίου!

Σε Αεροπορία εδάφους-εδάφους τείνει να μετατρέψει το υπουργείο Οικονομικών την Π.Α.: Στις 6 ώρες πτήσης ανά μήνα έχει περιοριστεί η επιχειρησιακή εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας από "κατ'ελάχιστον δέκα" τους τελευταίους μήνες και σε ορισμένες Μοίρες, η εκπαίδευση έπεσε και κάτω από τις 6 ώρες!

Τα παραπάνω είναι απόρροια σχετικής εντολής του υπουργείου Οικονομικών προς το υπουεργείο Εθνικής Άμυνας για περικοπή μέχρι και 20% των λειτουργικών δαπανών στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω του Μνημονίου και κατόπιν φυσικά υπόδειξης του ΔΝΤ!
Ούτε οι πρώην ανατολικές χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, δεν έχουν τέτοια "εκπαιδευτικά" προγράμματα. Αυτό σε απάντηση κάποιων που ισχυρίζονται ότι οι πιλότοι εκπαιδεύονται "μια χαρά"... Οι Μοίρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι πρώτης γραμμής, όλες. Μάλιστα ένα άλλο κρίσιμο έλλειψη είναι τα συνεργεία μηχανικών και υπολόγων που λόγω των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (άλλο ένα "θετικό" του Μνημονίου και του ΔΝΤ) έχουν "θεριστεί" από προσωπικό. Περισσότερες πληροφορίες δεν θέλουμε να δώσουμε στην δημοσιότητα για ευόητους λόγους.

Τα μαχητικά της ΠΑ είναι σήμερα ανά ντουζίνες καθηλωμένα, μια και δεν υπάρχουν ούτε ανταλλακτικά ούτε καύσιμα, όπως έχουμε σημειώσει εδώ και πολύ καιρό. αλλά η κατάσταση με τις ώρες πτήσης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Υποτίθεται ότι ένας πιλότος για να είναι ετοιμοπόλεμος βάσει των ΝΤΟϊκών προτύπων πρέπει να πετά κατ'ελάχιστον 14-20 ώρες το μήνα. Η μείωση των ωρών στις 6 ώρες δημιουργεί προβλήματα όπως αυτά που είχαμε στα πρόσφαρα ατυχήματα. Δεν είναι πάντα "η κακιά η ώρα"...

Αυτή την στιγμή μπορούμε να πούμε ότι αν υπάρχει κάποια σχετική ετοιμότητα και βάζουν και αυτές τις ώρες οι πιλότοι οφείλεται στην ... τουρκική Αεροπορία: Οι ανάγκες για την καθημερινή αστυνόμευση του εναερίου χώρου της Ελλάδος, και για την αντιμετώπιση των τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων δίνει μια λύση στις ώρες πτήσης, αλλά αυτό δεν είναι εκπαίδευση. Μάλιστα ακόμα και στις αναχαιτίσεις βγαίνουν στο αιγαίο μόνο όσα τουρκικά αεροσκάφη υπολογόγίζεται ότι είναι οπλισμένα! Βαρύς ο φόρος που πληρώνει η χώρα στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ.

Τμήμα εδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΛΑΛΙ !!


Από Αναγνώστη (υποψιασμένο...)

Μια από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που μου έκανε και συνεχίζει να μου προκαλεί εντύπωση είναι το "Ξύπνα Βασίλη".

Σ' αυτή λοιπόν την αγαπημένη ασπρόμαυρη κωμωδία οι ήρωες, σαν άλλοι "χαμαιλέοντες", οδηγούνται στην υιοθέτηση ιδεών, ιδεολογιών, στάσεων, συμπεριφορών, πράξεων και αισθητικών προτύπων ανακόλουθων με το πρότερο σύστημα αρχών και πεποιθήσεών τους.

Έτσι το ΤΙΠΟΤΑ τείνει ν' αποτελέσει ΚΑΤΙ με την προβολή ΦΑΝΦΑΡΩΝ ως ΦΑΡΩΝ στην ασπρόμαυρη πραγματικότητά τους με συνέπεια την εισαγωγή του τραγικού στοιχείου στη δομή του έργου.

Αναρωτιέμαι πόσες ομοιότητες μπορούν να βρεθούν στη σημερινή έγχρωμη πραγματικότητα που ζούμε και πόσοι παραλληλισμοί θα ήταν επιτυχείς στο κωμικοτραγικό κλίμα της δικής μας καθημερινότητας.

Άτομα, που μέχρι πρότινος εκπροσωπούσαν την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, την ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ, που προσωποποιούσαν τη ΜΙΖΕΡΙΑ, την ΕΜΠΑΘΕΙΑ, τη ΔΥΣΤΟΚΙΑ, και χαρακτηρίζονταν με πλήθος κοσμητικών επιθέτων που οδηγούσαν ή δημιουργούσαν προϋποθέσεις μηνύσεων, ξαφνικά προβάλλονται ως.....

οι ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ, οι ΙΚΑΝΟΙ, οι ΑΞΙΟΙ να βάλουν αυτόν τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης (τόσο καιρό γιατί δεν το έκαναν ;)

Είναι οι άλλοι "ΦΑΝΦΑΡΕΣ" που την κενότητά και την απραξία τους έμαθαν να την στολίζουν με λόγια ακαταλαβίστικα σκορπώντας για άλλη μια φορά φρούδες ελπίδες (φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες).

Είναι όμως και οι άλλοι, οι οσφυοκάμπτες της πολιτικής μας ζωής, που τις ερμηνείες τους πραγματικά θα ζήλευαν οι αείμνηστοι μεγάλοι ηθοποιοί μας, που ενσάρκωσαν τέτοιους τύπους στην οθόνη (Αλεξανδράκης, Ναθαναήλ).

Αυτοί λοιπόν οι τύποι, προσφέρουν κατά καιρούς το όχημα για νομιμοποίηση αθεμελίωτων επιλογών. Είναι αναγνωρίσιμοι από τις αντιφάσεις τους.

Εάν για παράδειγμα διαθέτουν έντυπο, έχουν μια επιπλέον εξουσία, αφού βρίσκονται στην πλεονεκτική θέση να επηρεάζουν και να διαμορφώνουν (ίσως) την κοινή γνώμη. Δεν είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσετε. Ψάξτε τα φύλλα τους. Τί έλεγαν χθες και ποιους διαφημίζουν σήμερα. Να μερικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να τους εντοπίσετε:

  1. Ποιό έντυπο καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας "στόλιζε" τον νυν δήμαρχο Θερμαϊκού για ανικανότητα, ανευθυνότητα κλπ;
  2. Ποιό έντυπο πρόβαλλε "εικόνες ντροπής" όπως τις χαρακτήριζε από πλάνα της καθημερινότητάς μας (σκουπίδια, πλημμύρες κλπ) ;
  3. Σε ποιό έντυπο γίναμε μάρτυρες παροιμιώδους κόντρας με δημοτικό σύμβουλο, που είναι και τώρα υποψήφιος συγκεκριμένης παράταξης;

Θα μπορούσε να συνεχιστεί ο κατάλογος των ερωτήσεων και σε επιμέρους θέματα, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε αυτό θα καταλάμβανε ολόκληρο το κείμενο. Έτσι περιορίζομαι να αναφέρω ότι για τα παραπάνω ερωτήματα βρίσκονται εύκολα οι απαντήσεις εαν δοθεί προσοχή στα παρακάτω:

Το ίδιο έντυπο διαφημίζει σήμερα το έργο του "Ανίκανου" και "Ανεπαρκή" για τόσα χρόνια δημάρχου (γίνονται και θαύματα, αλλά ας μην ξεχνάμε πως αυτά συντελούνται πάντα σε προεκλογική περίοδο) και προβάλλει την κάθοδό του φιλοξενώντας συνεντεύξεις κολακευτικές για το πρόσωπό του.

Μα θα μου πείτε "για χάριν της ενημέρωσης" !!!!

Το ίδιο έντυπο που πρόβαλλε το χάλι μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, τώρα μας ενημερώνει για τις ευκαιρίες ανάπτυξης του προγράμματος του συγκεκριμένου συνδυασμού.

ΧΑΛΑΛΙ ποιού, άραγε γίνονται όλα αυτά; (απορία ψάλτου - βηξ).

Στο ίδιο έντυπο τέλος, που παρακολουθούσαμε επί τόσα χρόνια την κόντρα (προσωπική;) με δημοτικό σύμβουλο, τώρα βλέπουμε δημοσιεύματα αβροφροσύνης με αναφορά σε διακρίσεις και επαίνους του συγκεκριμένου συμβούλου.

Προς όφελος της αντικειμενικής πληροφόρησης θα μου πείτε !!!! (αφού οι εκλογές έχουν και δεύτερη Κυριακή!).

Το σύνδρομο λοιπόν της επιλεκτικής οσφυοκαμψίας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και οι χαμαιλέοντες της κοινωνικής μας ζωής ξεχωρίζουν από το γεγονός ότι "γλύφουν εκεί που μέχρι χθες έφτυναν".

Προς χάριν λοιπόν και της δικής τους ενημέρωσης τους πληροφορούμε πως οι απανταχού Βασίληδες ξύπνησαν.

Αντιλαμβάνονται: Πότε διατυπώνονται με αστόχαστο τρόπο και χωρίς επιχειρηματολογία, στερούμενες περιεχομένου "ΓΝΩΜΕΣ".

Πότε οι "ΓΝΩΜΕΣ" αυτές φιλοδοξούν να μας κάνουν να υιοθετήσουμε τις προκαταλήψεις μια ομάδας.

Πότε οι "ΓΝΩΜΕΣ" είναι ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΙΣ και αποφεύγουν την εκφορά κάθε είδους απόδειξης.

Άρα είμαστε σε θέση να διακρίνουμε στα διάφορα επίπεδα της πληροφόρησης το ΘΕΜΑ, τη ΘΕΣΗ, το ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ (αυτό που στοχεύει έμμεσα η θέση), τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, τα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ και κατά συνέπεια είμαστε έτοιμοι να απορρίψουμε την προσωπική ωφελιμιστική ΣΤΑΣΗ από την οποία γεννιούνται οι ΓΝΩΜΕΣ και προβάλλονται οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ και να έρθουμε σε ρήξη με οποιαδήποτε "ΦΑΝΦΑΡΑ" υποτιμά τη νοημοσύνη μας.


ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

aktivistis

Ένας υποψήφιος "μικρός πρωθυπουργός" με αξιώσεις...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Αμφιταλαντεύτηκε σε πρώτο τηλεοπτικό χρόνο πολλάκις για την στρατηγική που θα ακολουθήσει στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Ευτυχώς για εκείνον και για το μέλλον του κόμματός του, άκουσε τα δυο του "παιδιά" (Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη) και άλλαξε ρώτα την τελευταία στιγμή. Από συγκάτοικος της δεξιάς πολυκατοικίας και με τη βούλα, με την απόφαση να κατεβάσει δικούς του υποψήφιους και να μην στηρίξει εκείνους της ΝΔ καθίσταται αυτόματα εν δυνάμει διαρρήκτης της διαφαινόμενης επιτυχίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της προεκλογικής αρχικής επ' αυτού νηνεμίας στη Ρηγίλλης. Χτυπώντας στην καρδιά των φερόμενων κάστρων της ΝΔ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιλέγει ορθά να χρίσει δικούς του υποψήφιους και να διασπείρει ένα άλλο άρωμα και ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στην προεκλογική περίοδο. Θα ήταν σίγουρο λάθος για εκείνον και κόντρα στις επιθυμίες όλων όσων αρέσκονται στην πολιτική ανάλυση τέτοιες περιόδους, να μην προέβαινε σ' αυτήν την κίνηση. Κι αυτό γιατί μια εκλογική αναμέτρηση σε περίοδο οικονομικής κρίσης δύο δεδομένα δημιουργεί: την αύξηση των ποσοστών αποχής και την άνοδο της ακροδεξιάς. Εκ τούτου και με δεδομένο ότι το ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα που συχνά πυκνά φλερτάρει με ότι η ακροδεξιά ή ο άκρως συντηρητισμός (στο πολιτικό λεξικό) εκφράζει στη χώρα μας, θα ήταν αυτοκαταστροφικό για εκείνο να χαρίσει αυτή την ευκαιρία στον κ. Σαμαρά και να υπογράψει έτσι την πολιτική αφάνεια και το μέλλον του κόμματος. Έτσι, ο κ. Καρατζαφέρης επανήλθε στην τάξη της ορθής στρατηγικής και επανέφερε τον ξεχασμένο όρο των "ισχυρών μικρών πρωθυπουργών", ανεβάζοντας αυτόματα τον πήχη της επιλογής προσώπων την πιο καίρια στιγμή. Χτύπησε στο momentum της κρίσης, που αποτελεί την ύψιστη στιγμή της πολυπόθητης δημιουργίας εντυπώσεων.

Στην Αττική, όπου η εκλογή του περιφερειάρχη έχει σημαίνουσα ισχύ καθώς θα είναι ο "πρωθυπουργός της μισής Ελλάδος", ο κ. Καρατζαφέρης δεν πρότεινε τον κ. Βορίδη, όπως πολλοί ανέμεναν. Μπορεί ο ευφυής πολιτικός με τον άρτια δομημένο πολιτικό λόγο να έχει αξιοσημείωτη απήχηση σε όλα τα στρώματα, αλλά μια ενδεχόμενη ενίσχυσή του και μετά τα συνεχόμενα φλερτ με την Ντόρα Μπακογιάννη, ανησυχεί τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Για το λόγο αυτό, ο επίλεκτος είναι το πραγματικά δικό του πολιτικό τέκνο. Ο πολιτικός ανήρ που αποτέλεσε το επικοινωνιακό στήριγμα του ΛΑ.Ο.Σ., το τηλεοπτικό πολυόπλο του Καρατζαφέρη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όποιος παρακολουθεί την καθημερινή εκπομπή του στο BLUESKY καταλαβαίνει (όποτε τον πετυχαίνω τον παρακολουθώ και δεν με νοιάζει πια αν με χρεώσεις στους αρρώστους)... "Ο Μπουμπούκος είναι κακό που πηγαίνει στη Μύκονο, ενώ ο Κικίλιας όχι.." είπε ο Άδωνις μεταξύ πολλών άλλων (εισαγωγικών πριν την τηλεπώληση) και κατέδειξε έτσι ότι κατέχει το παιχνίδι καλά. Ξέρει που θα κριθεί η μάχη των εντυπώσεων με τον κ. Κικίλια και άρχισε ήδη το ζέσταμα.

Στον κ. Γεωργιάδη μπορεί να χρεώσεις την κατά καιρούς τηλεοπτική ηχορύπανση που χαλάει τα βράδια σου όταν κουρασμένος και αποβλακωμένος παρακολουθείς talk shows. Δεν μπορείς, όμως, σε καμία περίπτωση να μην σημείωσης την ευφυΐα του και την δεινότητα του στην επικοινωνία. Ξέρει, λοιπόν, ότι σε επίπεδο πολιτικής επιχειρηματολογίας είναι κλάσεις ανώτερος από τον επίλεκτο της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής και απλά προθερμαίνεται για τον στίβο της πιο ανάλαφρης ειδησιογραφίας, όπου αναπόφευκτα οι δύο άντρες θα κονταροχτυπηθούν έντονα.

Μετά από αυτόν τον αγώνα σε δύο επίπεδα (πολιτική επιχειρηματολογία και lifestyle με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων νεώτερων σε ηλικία), μην εκπλαγείς αν ο Άδωνις τελικά θα είναι αυτός που θα προχωρήσει στον δεύτερο γύρο με το Σγουρό. Μην σαστίσεις αν δεις στο τέλος τον κ. Κικίλια να τον περνούν κι άλλοι πολλοί...

«Μαύρισαν» τον Παπανδρέου στο Bloomberg!

«Ο Παπανδρέου επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, στο ελληνικό «μαύρο σημείο» της ανεργίας που του έδωσε κάποτε την εξουσία» , είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ στο Bloomberg στο οποίο… και τι δεν λέει! Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου γυρίζει στην πόλη του Βορρά (Θεσσαλονίκη), που τον ανέβασε στην εξουσία πριν ένα χρόνο και την οποία οι πολιτικές του την μετέτρεψαν σε «μαύρη κηλίδα ανεργίας». Στο άρθρο τονίζεται ακόμα ότι η σημερινή κατάσταση (εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που εφάρμοσε ο πρωθυπουργός) είναι πολύ μακριά από τις υποσχέσεις για υψηλούς μισθούς και κοινωνικές δαπάνες που ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, όταν επισκέφτηκε την δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική πόλη στα πλαίσια της προεκλογικής του καμπάνιας πριν ένα χρόνο. Τον στόλισαν κανονικά στο… κορυφαίο οικονομικό περιοδικό τον Preminister!

Θ.

Πηγη

«fast track» και λοιπά videogames



Η νέα λέξη της πολιτικής επικοινωνίας είναι το «fast track. Πέντε σοβαροί άνθρωποι μαζεύτηκαν προχθες στο εσωτερικών για να κανονίσουν τα της ΔΕΘ και κατεληξαν σε αυτό. Όλο το “πακέτο” επικοινωνικά αποτελεί την χαρά του μέσου blogger και όχι μόνο.

Πέρα από την πλάκα, διαβάζουμε στο ΕΘΝΟΣ ότι πρακτικά πρόκειται για νομοσχέδιο “με στόχο την εξασφάλιση κανόνων που θα παρέχουν στην πράξη, στην ελληνική και τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες για την αδειοδότηση και την υλοποίηση των επενδύσεων, που μέχρι τώρα «χάνονταν» στη γραφειοκρατία και τις στρεβλώσεις του δημόσιου μηχανισμού.”

“Το «fast track» θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κυβερνητικής προσπάθειας (θα αναφερθεί αναλυτικά ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ), προκειμένου να θέσει σε λειτουργία τα εργαλεία ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.”

Το fast track το βρίσκεις στο google και εκτός από Videοgame έχει γίνει και ταινία. Ως σχέδιο λέει ότι θα εξαγγελθεί στην ΔΕΘ ως ναυαρχίδα της αναπτυξιακής πολιτικής δια χειλέων “εκλεγμένου” μετά από θετική εισήγηση του “εκτελών χρεη”.

===========

Γιάννης ΠαπαϊωάννουΑς μπούμε λοιπόν στο ρυθμό… Σσσσσσβββββοοοοοομμμ καμπούμ …

game over…