ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.9.10

Συμμαχία Αυριανής - Μητρόπουλου - Δημαρά - Τσίπρα κατά Αλαβάνου!

Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ
Ο Γιάννης Δημαράς δήλωνε πριν μερικές ημέρες, τον Αύγουστο, στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά: "Επιθυμώ βαθύτατα και διακαώς να είμαι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτό είναι μία απόφαση του κόμματος και θα μπορούσα να υποστηρίξω τον υποψήφιο που θα επέλεγε το ΠΑΣΟΚ".
Ο ίδιος, φανερά μετανοημένος για την "ανταρσία" του στη ψήφιση του Μνημονίου στη Βουλή, πέρασε όλο το Σαββατοκύριακό του στους διαδρόμους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, εκλιπαρώντας να του δώσουν λίγη σημασία.
Τα blogs σχολίασαν σχετικά: Ο κ. Δημαράς από την επόμενη μέρα , άρχισε με δηλώσεις και με κλάματα να παρακαλεί για την επιστροφή. Ψήφισε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και το πάγωμα μισθών στο ιδιωτικό τομέα. Προχθες καθόταν και περιφερόταν στους διαδρόμους του Εθνικού Συμβουλίου, στη γιορτή που δήθεν στήσανε για τα γιορτάσουν τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Αλλά, παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειές του, κανείς δεν του έδινε σημασία. Έτσι, αφού δεν άντεξε άλλο την απόρριψη και οι συγνώμες του δεν έγιναν δεκτές από τον Γιώργο Παπανδρέου, επέστρεψε στο Αντι-μνημνονιακό "μέτωπο", με τις ευλογίες της "Αυριανής" και του συγκροτήματος "Κουρή", που προωθεί το δικό του υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής, τον Αλέξη Μητρόπουλο.
Η υποψηφιότητα Μητρόπουλου έχει τη στήριξη του Γιώργου Αυτιά (υπαλλήλου του Γιώργου Κουρή) και του Αλέξη Τσίπρα (που τον βλέπει ως πολιτική του σωτηρία από την "απειλή" επιστροφής του Αλέκου Αλαβάνου στο πολιτικό προσκήνιο), ενώ οι διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ έχουν διχαστεί, με ένα μέρος τους να φλερτάρει με τον Τσίπρα και ένα άλλο κομμάτι να έχει προσχωρήσει στην υποψηφιότητα Αλαβάνου.
Η συμμαχία Αυριανισμού και Τσιπρισμού δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει, αφού η εποχή προσφέρεται για τέτοιου είδους παιχνίδια.
Πάντως ο Αλέξης Μητρόπουλος ήδη έχει αρχίσει τις "εκπτώσεις" και φαίνεται να "μαλακώνει" την αντι-μνημονιακή πολιτική του, αφού -όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΚΟΚΚΙΝΟ- βασικός στόχος είναι «να παγώσει το Μνημόνιο» και όχι η έξοδος από αυτό! Το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης, ΕΔΩ
Για την ιστορία να σημειώσουμε, ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος μέχρι στιγμής έχει αλλάξει γνώμη πολλές φορές σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει. Στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ είχε δηλώσει αδυναμία να είναι υποψήφιος:
«Οι εντεινόμενες αντιμαχίες και οι αυτοποιητικές ερμηνείες της συγκυρίας στην ευρύτερη Αριστερά, παρά τις ευκρινέστερες και γενικότερες ταξικές και κοινωνικές συσπειρώσεις που προξενεί το αντικοινωνικό μεταβλητό Μνημόνιο των δανειστών, αποδυναμώνουν κάθε προσπάθεια ενωτικής έκφρασης του λαού για την ανάδειξη της αναπτυξιακής αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης και την προβολή της εναλλακτικής πολιτικής! Ως εκ τούτου, κάθε άλλο παρά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που εξαρχής έθεσα για την πιθανή συμμετοχή μου στις εκλογές του Νοεμβρίου».
Λίγες ημέρες μετά, δήλωσε στο ΚΟΚΚΙΝΟ ότι επιθυμεί τη θέση του απλού στρατιώτη: «Δε με ενδιαφέρει αν θα είμαι επικεφαλής, από τη θέση του απλού στρατιώτη μπορώ να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια», επίσης «αν όλες οι συνιστώσες συμφωνούν, να συζητήσουμε χωρίς να προηγείται καμία υποψηφιότητα».
Και φυσικά, ενώ διέδιδε αναληθώς προς πάσα κατεύθυνση ότι έχει στο τσεπάκι του 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και θα πήγαινε στη συνεδρίαση του οργάνου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, για να καταγγείλλει την πολιτική της κυβέρνησης, τελικά δεν το τόλμησε και προτίμησε να στείλει μια επιστολή στο Σωκράτη Ξυνίδη, στην οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος και αιτιολόγησε την απόφασή του κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση Μνημονίου" η οποία "ακολουθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές". Αυτή η επιστολή "διαμαρτυρίας" έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί ως "παραίτησή" του από το όργανο, πράγμα που φυσικά και δεν ισχύει, αφού ο Αλέξης Μητρόπουλος παραμένει μέλος του ΠΑΣΟΚ και του Εθνικού του Συμβουλίου.
Τώρα, οι δύο αναποφάσιστοι παλινδρομούντες, Δημαράς και Μητρόπουλος, συμμαχούν με τις ευλογίες του Τσίπρα και της Αυριανής για να εμποδίσουν την κάθοδο Αλαβάνου ως υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής.
Η πραγματικότητα είναι η εξής: ΜΕΓΑΛΑ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ διεκδικούν τα 2 δισ. ευρώ για την κατασκευή των ΧΥΤΥ της Αττικής και αυτά τα κονδύλια δεν πρέπει να ξεφύγουν από τον "έλεγχο" της παρασιτικής ολιγαρχίας. Η υποψηφιότητα Αλαβάνου χαλάει τα σχέδια κάποιων, με αποτέλεσμα να επιστρατεύονται όσοι υπάρχουν -στο όνομα πάντα των συμφερόντων του λαού και του... αντι-μνημονιακού αγώνα- για να την αναχαιτίσουν (δίχως να σημαίνει ότι οι "επιστρατευμένοι" γνωρίζουν το κερδοφόρο παρασκήνιο). Σε αυτό το παιχνίδι βεβαίως, εμπλέκονται και οι προσωπικές πολιτικές ματαιοδοξίες όσων επιθυμούν να κάνουν την ΚΡΙΣΗ ευκαιρία για να αναδειχτούν ή να επιβιώσουν πολιτικά, όπως του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: