ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.9.10

ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ" ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Του Γιάννη Κοκκινίδη
«Βράζουν» οι Ένοπλες Δυνάμεις με το νέο σύστημα προαγωγών που εισάγει η κυβέρνηση δια χειρός Ευάγγελου Βενιζέλου. Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με αξιωματικούς του Πενταγώνου θα «βραχυκυκλώσει» την ομαλή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα. Από τις προαγωγές και τις μεταθέσεις έως τη στελέχωση των μονάδων.
Η Ν.Δ., σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν θα το ψηφίσει.
Θα προβάλλει εντόνως τις αντιρρήσεις της επισημαίνοντας τον κίνδυνο της επερχόμενης διάλυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης θα καταγγείλει και το κυβερνών κόμμα ότι ανοίγει και «παράθυρο προσλήψεων» στο Πεντάγωνο.
Βάσει του άρθρου 39 θα μπορεί ο εκάστοτε υπουργός να… επιλέγει όποιον επιθυμεί και να τον «βαφτίζει» στη συνέχεια…….. αντισυνταγματάρχη. Και τα ευτράπελα δεν σταματούν εκεί. Κατώτεροι αξιωματικοί, βάσει του νέου συστήματος, θα γίνονται σε μία νύχτα ανώτεροι των προϊσταμένων τους. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος βέβαια βρίσκεται στο να αποκτήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τη νοοτροπία του δημόσιου τομέα. Η παράλληλη επετηρίδα ενδέχεται να λειτουργήσει διαλυτικά και καταστροφικά…
Δυστυχώς δεν έγιναν αποδεκτές ούτε οι παρατηρήσεις των Γενικών Επιτελείων, που είχαν κάνει στο σχετικό προσχέδιο νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών. Δεν υιοθετήθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο οι προτάσεις των Επιτελείων που επεσήμαναν έγκαιρα τους κινδύνους.

Σίγουρα το σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων χρειαζόταν εκσυγχρονισμό. Και γι’ αυτό επί θητείας Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Πεντάγωνο είχε ξεκινήσει να καταρτίζεται ένα νέο σύστημα, ωστόσο είχαν εντοπιστεί οι παγίδες, οι δυσκολίες και οι αλλαγές που στο τέλος θα γίνονταν μπούμερανγκ. Έτσι είχε αποφασιστεί πως έχρηζε περισσότερης επεξεργασία ο νέος νόμος «περί ιεραρχίας και προαγωγών», ώστε η οποιαδήποτε αλλαγή να μη γίνει προς το χειρότερο. Δυστυχώς, όμως, η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείο φαίνεται πως βιάστηκε, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναταραχή στο Πεντάγωνο και η πεποίθηση ότι αν τελικά εφαρμοστεί, τότε άλλος ένας μέχρι πρότινος υγιής τομέας του Δημοσίου θα νοσήσει…
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χιλιάδες αξιωματικοί τηλεφωνούσαν ανώνυμα και διαμαρτύρονταν, ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να αποτρέψει την κυβέρνηση στο να προχωρήσει στη ψήφιση του νομοσχεδίου που θα διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αμέσως σήμαινε συναγερμό στον τομέα Άμυνας της ΝΔ και ο υπεύθυνός της, βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης, συγκαλούσε συνεχώς συσκέψεις προκειμένου να απαντήσει εμπεριστατωμένα ση Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής όπου θα συζητηθεί το εν λόγω νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα:
• Στο άρθρο 39 προβλέπεται πολίτες να πέφτουν ως «αλεξιπτωτιστές» στα Γενικά Επιτελεία που θα βαφτίζονται στη συνέχεια αξιωματικοί, χωρίς να έχουν φοιτήσει σε στρατιωτική σχολή (!). Μέχρι και το βαθμό του αντισυνταγματάρχη θα μπορούν να φέρουν. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας απονέμεται η ιδιότητα και βαθμός εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού σε πρόσωπα ειδικής μόρφωσης ανεξαρτήτου ηλικίας, για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο απονεμόμενος βαθμός αναφέρεται πως δεν μπορεί να είναι ανώτερος του αντισυνταγματάρχη.

• Εισάγεται η «κατ’ απόλυτη εκλογή» από το βαθμό του αντισυνταγματάρχη και άνω. Οι αξιωματικοί στο Πεντάγωνο εκτιμούν ότι εισήλθε η νέα αυτή διαδικασία προκειμένου να ανέλθουν οι αρεστοί στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου και της κυβέρνησης. Γεγονός που πλήττει την αξιοκρατία. Οι πληροφορίες θέλουν η Νέα Δημοκρατία να απαιτεί τουλάχιστον η «κατ’ απόλυτη εκλογή» για προαγωγή να γίνεται από τους αξιωματικούς της ιδίας τάξης και όχι από όλες ανεξαρτήτως. Εάν δεν διορθωθεί, θα δημιουργηθούν σοβαρές «αναταράξεις» στην επετηρίδα με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
• Θεωρείται άδικο να αποστρατεύεται ένας αξιωματικός στην περίπτωση που η προαγωγή δεν καταστεί δυνατή, εξαιτίας έλλειψης κενής οργανικής θέσης. Για παράδειγμα εάν δεν υπάρξει για κάποιους «λόγους» κενή οργανική θέση στο βαθμό του ταξίαρχου για δύο έτη τότε εκείνος αναγκαστικά αποστρατεύεται. Θεωρητικά μπορεί κάποιον να τον οδηγήσουν στην αποστρατεία αν και ο φάκελος θα είναι άριστος.

• Τα κάτω-πάνω προβλέπεται να έρθουν στις προαγωγές για ορισμένους βαθμούς, μεταξύ αυτών που έχουν αποφοιτήσει από σχολές αξιωματικών και εκείνων που έχουν αποφοιτήσει από σχολές μονίμων υπαξιωματικών. Συγκεκριμένα, ένας που προέρχεται από τη σχολή υπαξιωματικών για να γίνει από ταγματάρχης αντισυνταγματάρχης θέλει μόνο δύο χρόνια. Και ένας που έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Ευελπίδων για να πάρει προαγωγή από ταγματάρχης σε αντισυνταγματάρχη θέλει… έξι χρόνια. Γεγονός που προκαλεί νευρική κρίση στο Πεντάγωνο, καθώς θεωρείται πάρα πολύ άδικο και το οποίο γκρεμίζει την ιεραρχία. Θα δημιουργήσει και λειτουργικά προβλήματα, καθώς με απλά λόγια ένας προϊστάμενος μπορεί να βρεθεί να διοικείται από πρώην υφιστάμενό του.
• Τα νέα κριτήρια που θεσπίζονται για την προαγωγή έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση. Θα υπολογίζεται μια σειρά παραμέτρων, όπου ο άμοιρος αξιωματικός μόνο εκείνος δεν θα είναι υπεύθυνος. Συγκεκριμένα θα προσμετράται ο χρόνος υπηρεσίας σε θέση ευθύνης, η συμμετοχή του σε επιχειρήσεις, η υπηρεσία του σε διεθνείς οργανισμούς. Θέσεις τις οποίες όλοι θέλουν, αλλά τις υπηρετούν λίγοι και συνήθως οι αρεστοί. Θα είναι άδικο ένας αξιωματικός που ασκεί διοίκηση σε μία μονάδα μικρή, με ελάχιστο κόσμο, μεγάλες ανάγκες και με μικρό προϋπολογισμό να συγκριθεί με άλλον που ασκεί διοίκηση σε σημαντική μονάδα η οποία είναι 100% στελεχωμένη και το Επιτελείο του χρηματοδοτεί όλα τα έξοδα που προκύπτουν.
Στις προαγωγές θα υπολογίζεται το συγγραφικό έργο του αξιωματικού και οι διαλέξεις που θα έχει δώσει. Απίστευτο. Πώς είναι δυνατόν της αξιωματικός που είναι σε φυλάκιο του Έβρου ή της Σύμης να δίνει διαλέξεις;

• Οδηγούνται και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο να αποκτήσουν τη νοοτροπία του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ μέχρι τώρα τα στελέχη του ενεργούσαν με αυταπάρνηση; Όσοι αξιωματικοί κρίνονται πως δεν έχουν την επάρκεια να προαχθούν θα μεταπίπτουν στην παράλληλα επετηρίδα. Θα μένουν στάσιμοι στο βαθμό που φέρουν και θα συνεχίζουν να είναι στην υπηρεσία μέχρι να συμπληρώσουν 35 έτη πραγματικής προϋπηρεσίας, ώστε στη συνέχεια να αποστρατευτούν και να συνταξιοδοτηθούν. Οι αξιωματικοί αυτοί δεν θα ξανακρίνονται.
• Αναμένεται να υπάρξουν βραχυκυκλώματα και στη στελέχωση των μονάδων. Δημιουργούνται τα Συμβούλια Μεταθέσεων. Σε αυτά θα μπορούν να προσφεύγουν εντός πέντε ημερών όσοι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί αντιτίθενται στη μετάθεση η οποία τους κινητοποιήθηκε. Το Συμβούλιο αυτό θα πρέπει εντός 15 ημερών να απαντήσει στους ενδιαφερόμενους. Μέχρι να δοθεί η απάντηση θα αναστέλλεται η μετάθεση. Σίγουρα οι δημοκρατικές διαδικασίες απαιτούν να υπάρχει και αντίλογος σε μία πιθανή άδικη μετάθεση. Το θέμα, όμως, είναι αν υπάρξουν χιλιάδες προσφυγές τότε η διαδικασία των μεταθέσεων πότε και πως θα ολοκληρώνεται;
• Έως τώρα μπορούσαν οι υπαξιωματικοί που προέρχονταν από τις ανάλογες σχολές να αποφοιτήσουν και από κάποιο πανεπιστήμιο και μετά από υπηρεσία έντεκα ετών να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στον Κλάδο τους ώστε να εγκριθεί η μετάταξή τους στο Σώμα των αξιωματικών. Τώρα θα μπορούν να μεταταχθούν σε πέντε χρόνια σε οργανικές θέσεις. Αποτέλεσμα, να υπάρχει κίνδυνος να «αδειάζει» η τάξη των υπαξιωματικών και να ανατρέπεται ο προγραμματισμός των Ενόπλων Δυνάμεων.

• Ένα από τα θετικά είναι η δημιουργία των Συμβουλίων Κρίσεων. Αυτά θα οφείλουν πλέον να αιτιολογούν την εκάστοτε κρίση την οποία θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να την αμφισβητήσει και να ζητήσει επανάκριση. Ωστόσο, εάν δικαιωθεί ο αξιωματικός τότε πάλι θα έχουμε ανατροπές. Και αυτό γιατί μέχρι να επανακριθεί ο ενδιαφερόμενος θα έχουν συμπληρωθεί οι οργανικές θέσεις με τους αξιωματικούς που πήραν προαγωγή. Στην περίπτωση που δικαιωθεί αυτός που προσέφυγε και προαχθεί σε ποια οργανική θέση θα τοποθετηθεί, εάν στο μεταξύ έχουν συμπληρωθεί όλες;
Syndesmos71

Δεν υπάρχουν σχόλια: