ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.7.11

Καλή λευτεριά!!!!

Σήμερα όλα τα κόμματα στηρίζονται στο «Διαίρει και Βασίλευε»….
Και προτιμούν να μαλώνουν μεταξύ τους από το καθαρίσουν τις βρωμιές τους και απλά ρίχνουν τις ευθύνες στον κόσμο….
Αξίζει όμως να ασχολούμαστε με αυτά;
Σίγουρα όχι…. Αλλά από το να δω ακόμα μία φορά τα δεδομένα μέσα από την τραγική πλευρά τους είπα να κάνω μία προσπάθεια να τα δω και από την κωμικοτραγική τους…
Ίσως έτσι μειωθούν ακόμα λίγο στα μάτια του κάθε βασανισμένου Έλληνα και πάρει απόφαση ότι τα κόμματα είναι ο μοχλός διατήρησης των βασάνων του και αποφασίσει να κόψει κάθε παρτίδα με αυτά….. ακόμα και αν αυτό γίνει  με κωμικοτραγικό τρόπο…

Ας εξετάσουμε  λοιπόν τα κόμματα που σήμερα μας κρατούν  διαιρεμένους….
Ν.Δ.
Οφείλω να ομολογήσω ότι ο Σαμαράς δεν με νευριάζει όπως κάποιοι άλλοι.
Σαν φυσιογνωμία πάντα.
Ίσως και μόνο που ξέρω ότι δεν είναι από τα γνωστά «τζάκια»…
Ίσως που τους πάει και κόντρα για το μνημόνιο…..
Να μου πεις τώρα «καλά αυτός δεν φταίει;» ….φταίει…. πως δεν φταίει……
Και θα φταίει  το λιγότερο μέχρι να «σουτάρει» όλους τους βουλευτάδες εκείνους που τους βλέπεις στην τηλεόραση και μετά από πέντε λεπτά δεν μπορείς να θυμηθείς τι δουλειά έχεις στο μπαλκόνι με την τηλεόραση αγκαλιά…..
Θέλετε ονόματα;
Άντε θα σας την κάνω την χάρη…… αλλά μην διαμαρτυρηθείτε ότι σας τρόμαξα μετά…..
Αντώναρος…… Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ξαφνικής ενδοοικογενειακής βίας κάθε φορά που έκανε ανακοινώσεις στο press room…
Παυλόπουλος…. ο άνθρωπος που δήλωσε δυο φορές σε τηλεοπτικό κανάλι «θα μείνω ως ο υπουργός που επί των ημερών του κάηκε η μισή Ελλάδα και ύστερα η μισή Αθήνα»……. ο νεκροθάφτης των συμβασιούχων….. ο «ότι και να μου πείτε εγώ γελάω»…..
ρε Παυλόπουλε… δεν θα μείνεις μόνο για αυτά στην ιστορία….. θα κάνεις και άλλες μαλακίες στην ζωή σου… είμαι σίγουρος….
Βουλγαράκης … ο κύριος «δεν φταίω εγώ αλλά το μάτι μου έχει τικ»….
Και καλά που έφυγε ο καράφλας…. για μην παραλείψω εκείνο  το ανεκδιήγητο «Είχε μπει ένα εκατομμύριο ευρώ στον λογαριασμό μας αλλά δεν το καταλάβαμε» ……..μισο γιατί θα εκραγώ…….. μπα…. δεν μπορώ να κρατηθώ…. θα το πω…..
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ;;;;;;;;;
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ!!!!!!!!!!
ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ  ΑΤΜ ΑΛΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΔΙΑΤΡAΠΕΖΙΚΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ!!!!!!
ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ;;;;;;ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ
« Α…. δεν σου είπα… σήμερα το πρωί πήγα στο ΑΤΜ και είδα ένα εκατομμύριο μέσα… ήταν εκεί κανένα μήνα αλλά δεν το πήρα χαμπάρι»…….
Άσε που αν σου πει φιλαράκι σου καμιά τέτοια παπαριά, έστω και για πλάκα, μετά από λίγο θα είναι ξάπλα από τα χαστούκια και θα του λείπει και η κάρτα αναλήψεων…
Σταικούρας… θου.. θου …θου….. ένα δύο…. θου θου…. Πάρε το μηδέν ρε ….
Μειμαράκης……. Το χαμόγελο της πάπιας….
Βαρβιτσιώτης….. Η δήλωση…. « ο καθένας έχει δικαίωμα να καίει την Ελληνική σημαία»…
Αλλά αν θυμάμαι καλά πρέπει να ζήτησε συγνώμη….
Έτσι κι αλλιώς καθένας έχει δικαίωμα να λέει παπαριές και μετά να ζητάει συγνώμη….
Πολύδωρας :  Ο στρατηγός άνεμος……. ο ναύαρχος ήλιος….. και η υπολοχαγός Νατάσα…
ΠΑΣΟΚ
Γιωργάκης….. η αλλιώς GAP…. η “το παιντί” η αλλιώς  “ο καλύτερος φίλος των τραπεζών μάλλον όχι…. “o καλύτερος φίλος των Αμερικανών”….. μπα….
Μήπως  ο καλύτερος φίλος των τούρκων;
Ο καλύτερος φίλος του Καντάφι;
Ο γιός του φίλου του Άκη μήπως; ……δεν μπορώ να αποφασίσω…… α ναι!!
Το βρήκα!! Ο καλύτερος φίλος του …………..
Σωστά…… ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί να έχει ποτέ φίλους……
Παπακωνσταντίνου…… τι να πω; ….. μισό λεπτό να φέρω και το πιεσόμετρο…..
Είναι ο κλασικός τύπος που μπορείς να μαλώνεις μαζί του για ώρες επειδή δεν μπορεί να κρύψει την σαχλαμάρα του και προσπαθεί να σε πείσει ότι δεν την καταλαβαίνεις…!!!
Πάγκαλος ….. εδώ ακριβώς δεν θα πω τίποτα….. ναι….. είναι αυτό ακριβώς που σκεφτήκατε κι εσείς…… απλά βάλτε τη λέξη «χοντρό» μπροστά από τις λέξεις που σκεφτήκατε……
Λοβέρδος…… το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι την φάτσα του  Χρυσοχοίδη ….κατά κάποιο τρόπο μοιάζουν στην  κλαψόφατσα όταν τους ψιλοστριμώχνουν στον τοίχο κάποιοι δημοσιογράφοι….
Μου δίνουν την εντύπωση ότι αν εκείνη την στιγμή ακουστεί  από κάπου δυνατά

ΑΜΕΣΑ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!! Ο ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ" ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!

O Παπουτσής για τους «αγανακτισμένους»:

«Αν ο Δήμος αποφασίσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της Πλατείας Συντάγματος τόσο το υπουργείο όσο και εγώ προσωπικά θα σταθούμε αποφασιστικοί αρωγοί».
Και εντελώς φυσιολογικά τον πιάνει τρόμος στο ενδεχόμενο εκλογών:

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ!!!! ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ+ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ+ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ+ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ =34% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΜΑΖΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ 34% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ................. ΤΕΛΟΣ!!!!..............

ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΚΑΙ Η ΦΟΥΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!

Προς τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τους νενέκους της τροϊκανής κυβέρνησης…

…εσείς μπορείτε να ζήσετε με 347,43 ευρώ το μήνα; Οι μανάδες σας και οι πατεράδες σας πόσα παίρνουν κυβερνητικά λαμόγια; Ή έκαναν περιουσία με τον ιδρώτα τους;
Ο πατέρας μου ζει… 85 χρονών με τα γνωστά προβλήματα γήρανσης. Έφθασε στην Αθήνα με την εσωτερική μετανάστευση μετά τον εμφύλιο. Πας μη δεξιός βάρβαρος, εχθρός της πατρίδας…Δούλεψε σαν σκυλί όλες τις δουλειές του ποδαριού… βοηθός μάγειρα, οικοδόμος, έκτακτος εισπράκτορας, εργάτης σε φούρνο… μια ζωή αγώνας για την επιβίωση, για να μπορέσει να σπουδάσει εμάς, τα παιδιά του. Ούτε στο καφενείο δεν έπινε καφέ, για να μην ξοδέψει τη δραχμούλα, το γάλα, το ψωμί των παιδιών του.
Δημοκράτης, στο ΕΛΑΣ, αλλά φανατικός αντιβασιλικός, με το γέρο της Δημοκρατίας… Άγριο κυνηγητό από το αστυνομικό κράτος του Καραμανλή… πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ακόμη και για δουλέψει στην οικοδομή… απαγορευμένη η «Αθηναϊκή» ως κομμουνιστικό έντυπο, διώξεις γιατί τόλμησε να την αγόρασε στο περίπτερο της γειτονιάς…
Ήρθε η χούντα… μετά εκ νέου ο «εθνάρχης» της δεξιάς με το...
αστυνομικό κράτος… Ο Ανδρέας, η λύτρωση για τα περήφανα γηρατειά… μια ανάσα, μια ελπίδα ζωής…
Επιβίωνε, μας μεγάλωσε, του χρωστάμε ευγνωμοσύνη.
Δεν θέλησε να μην ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές για «να κερδίσει ο Γιώργος, ο γιος του Ανδρέα», έλεγε.
Και να που ο Γιωργάκης έγινε πρωθυπουργός… και να που διόρισε μια κλίκα από νενέκους κι όλοι μαζί βρήκαν τον ένοχο που μαζί τα φάγανε!
Το συνταξιούχο που με τις περικοπές, μετά από μια ζωή δουλειάς παίρνει 347,43 ευρώ και πρέπει να πληρώσει τα μισά συνδρομή στα φάρμακα και εξ ολοκλήρου όσα αποφασίσατε ότι δεν πρέπει να τα συνταγογραφεί το ΙΚΑ (Αληταράδες, γαμώ την πίστη σας κυβερνητικά λαμόγια, γιατί να μην υπάρχει συνταγογραφούμενο φάρμακο για τον ίλιγγο;).
Τέλος η «αγανάκτιση»! Συντεταγμένα, οργανωμένα πρέπει να δώσουμε την ψυχή και τη ζωή μας για να ξεκουμπιστούν, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη χώρα ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ όσοι συμμετέχουν στο έγκλημα και ψήφισαν αυτή την πολιτική!
Άραγε υπάρχει έστω ένας, μία υπουργός που νιώθει τύψεις; Αμφιβάλω! Είστε όλοι ένοχοι, εγκληματίες! Δεν είναι εγκληματίας ένας πρωθυπουργός που αποφασίζει το θάνατο ενός γέροντα;
Για την ώρα βλέπω ότι αφού κατά το επίσημο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ σας κράζει, είμαι μαζί τους. Βασικά θα προτιμούσα το ΠΑΜΕ να στρατοπεδεύσει έξω από τη βουλή και να δείτε τι εστί βερίκοκο εσείς, οι ασφαλίτες σας και οι παρακρατικοί σας χαφιέδες!
Και… τις επιστολές που μας στείλατε να ανανεώσουμε την κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ, να μην τις βάλετε εσείς, αλλά εμείς θα σας τις βάλουμε στο κώλο σας!
Γιώργος Α. 

Μήνυση του Γιάννη Κότσιρα για τα επεισόδια της πλατείας!

Μήνυση κατέθεσε σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας, κατά παντός υπευθύνου για τα επεισόδια στη πλατεία Συντάγματος που...
σημειώθηκαν την 29η Ιουνίου. Αυτή είναι η ανακοίνωση του μέσα από τη προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Γιάννης Κότσιρας - Yiannis Kotsiras "Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω να ενημερώσω ότι σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά εναντίον του αστυνομικού που χτυπάει τον νεαρό στο βίντεο, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, ηθικού αυτουργού και μη, που εμπλέκεται στην υπόθεση και θα προκύψει από την έρευνα που έχω κάνει αλλά και από αυτή που θα γίνει από την Εισαγγελέα.
Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν και ιδιαίτερα τα παιδιά της πλατείας Συντάγματος.
Καλή μας τύχη."

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο γνωστός τραγουδιστής τάχτηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των "Αγανακτισμένων" και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που και ο ίδιος, όπως και πολλοί συνάδελφοι του, δίνει το παρόν στις συγκεντρώσεις.

Φαστ φουντ η δημόσια περιουσία

1.600 στρέμματα στις «Αλυκές» στην Ανάβυσσο έτοιμα για τουριστική «εκμετάλλευση»

Η κατεδάφιση που προανήγγειλε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος φαίνεται πως θα ξεκινήσει από τις... πολεοδομικές ρυθμίσεις που είχαν την ατυχία να αφορούν εκτάσεις οι οποίες ανήκουν στη λεγόμενη ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται
δασικές εκτάσεις, λατομεία, μεταλλεία, αλυκές, ιαματικές πηγές, ιχθυόσκαλες, λιμνοθάλασσες κ.λπ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που ως υπουργός Οικονομικών είχε εκπονήσει τον εφαρμοστικό νόμο ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, στην πρώτη του εφ' όλης της ύλης συνέντευξη με τη νέα του ιδιότητα διευκρίνισε ότι θα εφαρμόσει διαδικασίες τύπου fast track στον πολεοδομικό σχεδιασμό «για να "εισφερθούν" τα ακίνητα του Δημοσίου που πάνε για αξιοποίηση». Μάλιστα αποκάλυψε ότι στη νέα διαδικασία το υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει ρόλο... κομπάρσου, αφού ένα μέρος των σχεδιασμών θα γίνει από το υπό σύσταση Ταμείο Αξιοποίησης. Αποκαλυπτικό των προθέσεων της κυβέρνησης και της τρόικας είναι το δεύτερο κεφάλαιο του εφαρμοστικού νόμου, στο οποίο αναφέρεται ότι απλώς «λαμβάνονται υπόψη και συνεκτιμώνται οι κατευθύνσεις εθνικής χωροταξικής πολιτικής», ενώ προβλέπεται η τροποποίηση εγκεκριμένων ρυμοτομικών και σχεδίων πόλεων, ακόμα και του ισχύοντος Ρυθμιστικού Σχεδίου, αν δεν βολεύουν τους επενδυτές!
Δεν αποκλείονται αρχαιολογικοί χώροι και ζώνες οικολογικού ενδιαφέροντος αρκεί να μην καλύπτουν ολόκληρο το προς αξιοποίηση ακίνητο του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα:
* Μειώνεται το χρονικό περιθώριο υποβολής ενστάσεων για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε 5 έως 10 ημέρες, έναντι 10 έως 15 που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία.
* Καθορίζονται αυστηροί όροι δόμησης, με συντελεστή από 0,2 έως 0,4, αλλά, με δεδομένο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν μεγάλης έκτασης ακίνητα, επιτρέπεται να χτιστούν δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά και μάλιστα να καλύψουν έως και το 50% της επιφάνειάς του.
* Προβλέπεται ότι ακόμη και το ύψος των κατασκευών μπορεί να ξεφεύγει από τα οριζόμενα στον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ).
* Θεσπίζεται ότι οι οικοδομικές άδειες δεν εκδίδονται από τις κατά τόπους πολεοδομίες αλλά από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως είχε γίνει και για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
Και οι παραλίες
Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι θεσπίζεται η παραχώρησης της χρήσης έως και 50 χρόνια έκτασης που βρίσκεται μέσα στη ζώνη αιγιαλού και παραλίας με σκοπό την κατασκευή και εκμετάλλευση λιμενικών έργων ή και επέκταση υφιστάμενων για τα οποία δεν γίνεται καν διαχωρισμός ανάμεσα σε νόμιμες και αυθαίρετες κατασκευές. Η ασαφής διατύπωση γεννά ερωτήματα, ότι με τη διάταξη αυτή θα επιχειρηθεί να γίνει αναδρομική τακτοποίηση παρανομιών που έχουν ήδη γίνει σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα του Δημοσίου, τα οποία έχουν εκμισθωθεί παλιότερα σε ιδιώτες.
Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που θεσπίζονται παρεκκλίσεις από τους ισχύοντες όρους δόμησης, αλλά κατά κανόνα είχαν σημειακό χαρακτήρα και όχι βαρύτητα γενικευμένης διάταξης. Ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα, οι περισσότερες ολυμπιακές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν με ειδικούς όρους, που έγιναν αποδεκτοί από το ΣτΕ για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Παλιότερα, στη δεκαετία του '60, με παρεκκλίσεις έγιναν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, όπως αυτή της «Πεσινέ», και κυρίως τουριστικές εγκαταστάσεις, αρχίζοντας από τα «Ξενία», που κατασκευάστηκαν σε προστατευόμενους χώρους (Ακροναυπλία, Μετέωρα κ.λπ.), αλλά εντάχθηκαν με υποδειγματικό τρόπο στον περιβάλλοντα χώρο και φθάνοντας ώς το «Χίλτον», που λόγω του ύψους του είχε τότε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. *
.enet.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΡΑΠΙΣΜΑ ΞΥΔΗ ΣΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Τόλμησε να ζητήσει και βοήθεια από τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, ο υπερ-προστατευμένος Παπουτσής για τις επισκέψεις ειρηνικών διαδηλωτών που δέχεται έξω από το σπίτι του. Την ίδια ώρα ο Παπουτσής έκανε την πάπια για την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε ο κ. Ξύδης από τους "Πυρήνες της Φωτιάς", έξω από το σπίτι του, οι οποίοι και του έκαψαν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο! Ποιος χρειάζεται λοιπόν προστασία κύριε Παπουτσή;
Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, έδωσε την δέουσα, αν και ήπιων τόνων απάντηση στον πολλά-βαρύ Παπουτσή!

"Ομολογουμένως, ουδέποτε είχαμε σκεφθεί ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ανάγκη από τη στήριξη του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού και των τοπικών αρχών, για τα γεγονότα που εξελίσσονται ειρηνικά αυτές τις μέρες στην πόλη μας και για τις απειλές που ο ίδιος και η οικογένειά του δέχονται. Και δεν είχαμε σκεφθεί να του εκφράσουμε τη στήριξή μας, γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (όπως και όλοι οι Υπουργοί) στηρίζεται από όλο τον κρατικό μηχανισμό και από όλα τα υπό τον έλεγχό του Σώματα Ασφαλείας.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το συμπολίτη μας Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή ότι δεν έχουμε οποιονδήποτε ενδοιασμό, όχι μόνο να του εκφράσουμε τη συμπάθειά μας και τη στήριξή μας αλλά και να συμφωνήσουμε με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος, στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μίλησε για «υποκινούμενη βία», για «αντιδημοκρατική εκτροπή» και για «ακραίες πολιτικές ομάδες».
Πιστεύουμε όμως ότι και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή του στο Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, ο οποίος απειλείται αναίτια από τέσσερις «αντάρτικες ομάδες». Αυτές οι ομάδες (οργανώσεις) προσπάθησαν τη νύχτα της 4ης Ιουλίου να κάψουν το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και ανέλαβαν την ευθύνη γι’ αυτή την ενέργειά τους, υποστηρίζοντας ότι «όσο κάποιοι επιλέγουν να διοικούν, κάποιοι θα επιλέγουν να τους εξοντώνουν». Και θέλουμε επίσης να πιστεύουμε ότι ο ίδιος ο Υπουργός θα δώσει άμεσα όλες τις απαιτούμενες εντολές και οδηγίες στις αρμόδιες Αρχές  Ασφαλείας για να αναλάβουν την προστασία του Δημάρχου (καθώς και της οικογένειας του και του σπιτιού του) από τις συγκεκριμένες οργανώσεις, οι οποίες διατύπωσαν τις απειλές τους εναντίον του Δημάρχου σε γνωστή ιστοσελίδα."
Πηγη

Max Keiser : “Υπάρχει πιθανότητα, η Τουρκία να ελέγξει το ελληνικό χρέος ..Όλη η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή ..”

Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, την ομιλία του Max Keiser στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο Max Keiser τόνισε:

Θέλω να δω τους τραπεζίτες στην φυλακή.
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι υπό οικονομική κατοχή…
Δεν βλέπεις όπλα, τάνκς, στρατιώτες, αυτά που βλέπεις είναι όπλα οικονομικής καταστροφής…τα παράγωγα (CDS).
Μια λέξη που φοβίζει τους τραπεζίτες είναι η λέξη RISK…
Φοβούνται το ρίσκο, αλλά θέλουν εμείς να πάρουμε το ρίσκο..
Κρατάνε αυτοί τα κέρδη, κρατάμε εσείς το ρίσκο..
Κάντε έναν οίκο αξιολόγησης στην Ελλάδα.
Το πιστεύετε ότι υπάρχει η πιθανότητα, αυτός που τελικά θα ελέγχει το ελληνικό χρέος θα είναι η Τουρκία ;;
Πρέπει κάποιοι να μπουν φυλακή .. Δυο άτομα πρέπει να μουν φυλακή..
 
Όλη η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή και έξω από δω…
 
 

“ΈΔΙΩΞΑΝ” ΤΗΝ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Συνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες αγανακτισμένους ανάγκασαν την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας σήμερα το βράδυ. Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου. Δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη
στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φωνές ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων, προφανώς προκειμένου να αποφύγει να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα και να δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στη συνεχιζόμενη εκδήλωση του φεστιβάλ η διοργάνωση του οποίου ήταν δική της πρωτοβουλία.
Ας σημειωθεί ότι στα Ανάκτορα βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι αγανακτισμένοι δεν επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.
http://www.corfupress.com/
http://www.antinews.gr/2011/07/09/111580/

Νόμος για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο μέσα στον Αύγουστο!

Απαράβατος όρος για νέα χρηματοδότηση διάσωσης η έγκριση του νόμου για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στον Αύγουστο -Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με τους τραπεζίτες για συμμετοχή στο «πακέτο» και οι φόβοι για πέρασμα από την «επιλεκτική» στην πραγματική χρεοκοπία
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι παγκοσμίως γνωστή για τα αυστηρά κρας τεστ στα οχήματά της. Ένα εξίσου σκληρό κρας τεστ θα περάσει και το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για να καταφέρει να φθάσει μέχρι την έγκριση του δανείου-μαμούθ τον Σεπτέμβριο, με την οποία η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία ως τα μέσα του 2014, αν όλα πάνε κατ’ ευχή στην εφαρμογή του νέου μνημονίου.

Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για έγκριση του δανείου στις δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Eurogroup μέσα στον Ιούλιο (η δεύτερη συγκαλείται την Δευτέρα) διαψεύσθηκαν και είναι πλέον σαφές ότι η συμφωνία έχει ελάχιστες πιθανότητες να εγκριθεί μέσα στο καλοκαίρι, παρότι η κυβέρνηση εξάντλησε τεράστια αποθέματα πολιτικού κεφαλαίου τον Ιούνιο, για να καταφέρει να περάσει από τη Βουλή και..το μπλόκο των αγανακτισμένων το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η καθυστέρηση στην έγκριση του δανείου επιχειρείται να εμφανισθεί σαν «τεχνικό πρόβλημα», καθώς οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για τη δική τους συμμετοχή έχουν γυρίσει στο σημείο μηδέν, μετά τις παρεμβάσεις των οίκων αξιολόγησης και τη σταθερή αντίθεση της ΕΚΤ σε οποιοδήποτε σενάριο μπορεί να οδηγήσει σε «επιλεκτική χρεοκοπία». Στην πραγματικότητα, όμως, η Γερμανία, υποστηριζόμενη από τις άλλες δύο «σκληρές» κυβερνήσεις του Βορρά (την ολλανδική και την φινλανδική), είχαν εξαρχής αποφασίσει να αφήσουν το τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης για τον Σεπτέμβριο, για δύο λόγους:

1.      Ο πρώτος είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, ενός ισχυρού κομματικού παράγοντα, στο υπουργείο Οικονομικών και την αντιπροεδρία με αρμοδιότητα τον οικονομικό κύκλο υπουργείων, μπορεί να ανακούφισε σε πρώτη φάση τους Ευρωπαίους, αφού διευκόλυνε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή, αλλά σε δεύτερο χρόνο έφερε έντονο σκεπτικισμό. Ο κ. Βενιζέλος δημιούργησε εξαρχής την εντύπωση ότι η πρώτη του προτεραιότητα θα είναι η διαπραγμάτευση «χαλαρότερων» όρων για τις επόμενες αναθεωρήσεις του μνημονίου. Επιπλέον, το στάτους του νέου υπουργού ως κατεξοχήν πολιτικού στελέχους, χωρίς τεχνοκρατικές περγαμηνές, αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον, δημιούργησε αμφιβολίες για το αν είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί με τη βασική «πελατεία» των δύο μεγάλων κομμάτων, δηλαδή τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Έτσι, οι Γερμανοί εξαρχής είχαν αποφασίσει, παρότι άφηναν να διατηρείται η ελπίδα για συμφωνία τον Ιούλιο, ότι η έγκριση του νέου «πακέτου» θα δοθεί τον Σεπτέμβριο και μόνο αν η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει στο μεταξύ τα δείγματα γραφής που περιμένουν οι Ευρωπαίοι, κυρίως σε ό,τι αφορά την «εκκαθάριση» του δημόσιου τομέα.

2.      Ο δεύτερος λόγος συνδέεται με την προσπάθεια των κυβερνήσεων του Βορρά να ασκήσουν πίεση στους τραπεζίτες για να εξασφαλισθεί όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους στο νέο «πακέτο». Ιδιαίτερα το Βερολίνο, γνωρίζοντας τις δυσκολίες της επίτευξης συμφωνίας με τις τράπεζες για το roll-over, θέλει να έχει την ευκαιρία να πιέσει για μακρά περίοδο τους ιδιώτες τραπεζίτες, με την απειλή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους να αιωρείται, εάν τελικά δεν συναινέσουν. Για να έχει αξιοπιστία, όμως, αυτή η απειλή, θα πρέπει να συντηρηθεί και η εκκρεμότητα με την έγκριση του νέου δανείου ως τον Σεπτέμβριο, που θα κριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης του πρώτου δανείου. Επιπλέον, πολλοί στις αγορές υποψιάζονται ότι η τακτική του Βερολίνου έχει και μια άλλη, μικροπολιτική ανάγνωση: κρατώντας για πολλή καιρό ανοικτή τη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες, οι πολιτικοί του συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούν να δώσουν την εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι προσπάθησαν μέχρι την ύστατη ώρα να μεταφέρουν και στις τράπεζες ένα μέρος του «λογαριασμού» στήριξης της Ελλάδας. Ακόμη και αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει τελικά, ή έχει περιορισμένα αποτελέσματα, θα μπορούν να ισχυρισθούν ότι εξάντλησαν όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Η κρίσιμη δοκιμασία

Η κρισιμότερη δοκιμασία την οποία θα πρέπει να περάσει επιτυχώς τώρα η κυβέρνηση είναι η εφαρμογή των πολύ σκληρών μέτρων για τους δημοσίους υπαλλήλους που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και θα πρέπει να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σε δύο φάσεις, μέσα στον Αύγουστο και πριν την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, τον Οκτώβριο.

Εκτός των γνωστών από καιρό παρεμβάσεων στα μισθολογικά του Δημοσίου, με το νέο μισθολόγιο που φέρνει δραματικές περικοπές και πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο καλοκαίρι, το σχέδιο περιλαμβάνει και εκτεταμένες απολύσεις υπαλλήλων, γι’ αυτό και έχει προκαλέσει αναβρασμό στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί βουλευτές τονίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι άλλα είχαν πληροφορηθεί όταν ψήφιζαν το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο και άλλα, πολύ σκληρότερα μέτρα, αναφέρονται στο κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μια εβδομάδα από την Κομισιόν και δημοσιεύθηκε σε ελληνική μετάφραση μόλις την Πέμπτη από το υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι όσο πλησιάζει η κρίσιμη ψηφοφορία, για την έγκριση του νόμου που θα ανοίξει το δρόμο για τις απολύσεις, η δυσφορία των βουλευτών θα κορυφώνεται, παρότι έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία μέσα στις «ήσυχες ημέρες» του Αυγούστου, ακόμη και κοντά στον Δεκαπενταύγουστο (!).

Και αυτό γιατί τα μέτρα που αναφέρονται είναι πολύ σκληρά και θίγουν βασικούς κανόνες λειτουργίας του (πελατειακού) ελληνικού πολιτικού συστήματος, που ίσχυσαν χωρίς παρεκκλίσεις σε όλη τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου. Στο πρώτο κεφάλαιο του αναθεωρημένου μνημονίου, με το γενικό τίτλο «Προσαρμογές Δαπανών»,  αναφέρονται τα εξής:

-        Από τη μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο θα υπάρξουν εξοικονομήσεις ίσες με 0,3% του ΑΕΠ, δηλαδή σχεδόν 700 εκατ. ευρώ.  Η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει την απασχόληση κατά 150.000 άτομα, ή περίπου 20%, μέχρι το 2015. Αυτό θα επιτευχθεί όχι μόνο με την εφαρμογή αυστηρής σχέσης αποχωρήσεων και προσλήψεων (1/10 το 2011 και 1/5 τα επόμενα χρόνια). Αλλά και με μειώσεις των συμβασιούχων, καθώς και με «ακούσιες απομακρύνσεις» υπαλλήλων («involuntary redundancies» στο αγγλικό κείμενο), δηλαδή με απολύσεις.

-        Ακολούθως εξηγείται πώς θα απολυθεί πλεονάζον προσωπικό: θα καταγράφονται οι πλεονάζοντες υπάλληλοι στους φορείς που θα κλείνουν ή θα συγχωνεύονται και θα τίθενται σε εφεδρεία για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 12 μηνών, λαμβάνοντας μόνο το 60% των αποδοχών τους, χωρίς να υπολογίζονται υπερωρίες και άλλες πρόσθετες αμοιβές, δηλαδή ένα ποσό που μετά βίας θα φθάνει τα 1.000 ευρώ. Οι «εφεδρικοί» θα μπορούν να μετατίθενται σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο, αλλά είναι σαφές ότι ελάχιστοι θα έχουν αυτή την τύχη, αφού θα εμπίπτουν στον κανόνα για τη σχέση αποχωρήσεων/προσλήψεων (1/5 από το 2012) και, επιπλέον, θα κρίνονται από το ΑΣΕΠ. Οι υπόλοιποι θα απολύονται μετά τη λήξη της περιόδου «εφεδρείας».

-        Πέραν του «στενού» δημόσιου τομέα, στις ΔΕΚΟ, το νέο μνημόνιο προβλέπει ένα ενδιαφέροντα τρόπο για να εκκινήσει η διαδικασία των απολύσεων: οι πλεονάζοντες υπάλληλοι θα προσδιορίζονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες του φορέα. Για να βρεθεί ένας αντικειμενικός τρόπος προσδιορισμού των πραγματικών αναγκών, θα μπορεί να γίνεται σύγκριση με παρόμοιες εταιρείες και οργανισμούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2011.

-        Σε ότι αφορά το κλείσιμο μη απαραίτητων, όπως αναφέρεται στο μνημόνιο, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, οι εξοικονομήσεις από αυτή την πλευρά θα φθάσουν το 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή σε ποσό σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ ετησίως. Μετά το κλείσιμο ή τη συγχώνευση 4.500 φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον «Καλλικράτη», η προσπάθεια θα εστιαστεί, όπως αναφέρει το μνημόνιο, σε περισσότερους από 1.500 φορείς που υπάγονται στα υπουργεία και στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

-         Ήδη έκλεισαν 77 από αυτούς, ενώ μέχρι τα μέσα του Αυγούστου (σ.σ.: όταν ο λαός θα απολαμβάνει τα μπάνια...) η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοθεσία για να κλείσουν 40 μικροί φορείς, να συγχωνευθούν άλλοι 25 και να κλείσουν ή να συγχωνευθούν άλλοι 11 μεγάλοι οργανισμοί, που σήμερα απασχολούν 7.000 υπαλλήλους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται εταιρείες διαχείρισης ακινήτων (όπως η ΕΤΑ), κατασκευαστικές εταιρείες (Θέμις Κατασκευαστική) και κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.  Αυτές οι διαδικασίες περικοπών θα επεκταθούν, όπως δεσμεύεται η κυβέρνηση έναντι της τρόικας, σε όλους τους φορείς που κρίνονται μη απαραίτητοι για τη λειτουργία του κράτους. Όσοι έχουν αντικείμενα που επικαλύπτονται θα συγχωνεύουν και για όσους απομείνουν θα τεθούν αυστηρά όρια λειτουργικού κόστους. Αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο και τα αποτελέσματά της θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2012.

Πραγματική χρεοκοπία;

Στο μεταξύ, τα σενάρια εκτύπωσης «ζεστών» ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος σε περίπτωση «επιλεκτικής χρεοκοπίας» της χώρας δημιουργούν στις αγορές την εντύπωση ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεσπάσει μια πολύ σοβαρή τραπεζική κρίση στην Ελλάδα, αν σταματήσει να χρηματοδοτεί, έστω και για μικρή περίοδο, η ΕΚΤ τις ελληνικές τράπεζες.

Οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών για τη μέθοδο εμπλοκής των ιδιωτών πιστωτών στο νέο «πακέτο» έδειξαν ότι ο δρόμος για την κατάληξη σε μια συμφωνία είναι ακόμη μακρύς και μπορεί να κρύβει αναπάντεχες εκπλήξεις. «Η κατάσταση που διαμορφώνεται μοιάζει όλο και περισσότερο με πραγματική χρεοκοπία», σχολίασε ο οικονομολόγος της Bank of Tokyo Mitsubishi, Κρις Ράπκι, μιλώντας στο Bloomberg.

Το πιο επικίνδυνο για την Ελλάδα στοιχείο των συζητήσεων είναι ότι για πρώτη φορά οι τραπεζίτες εμφανίζονται έτοιμοι να συζητήσουν σενάρια, αδιαφορώντας αν θα καταλήξουν σε βαθμολογία «επιλεκτικής χρεοκοπίας» για τα ελληνικά ομόλογα από όλους τους οίκους αξιολόγησης. Ο Τσαρλς Νταλάρα, επικεφαλής της..Τραπεζικής Διεθνούς (IIF) δήλωσε ανοικτά ότι η «επιλεκτική χρεοκοπία» δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην εξέλιξη της διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος.

Η ευκολία με την οποία οι ισχυροί τραπεζίτες εμφανίζονται έτοιμοι να αποδεχθούν αυτό το γεγονός δεν είναι ανεξήγητη, τονίζουν τραπεζικά στελέχη στην Αθήνα. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που είναι εκτεθειμένες σε βαθμό... κακουργήματος σε CDS του ελληνικού χρέους έχουν ήδη εξασφαλίσει ότι, ανεξάρτητα από τις κινήσεις των οίκων αξιολόγησης, τα συμβόλαια CDS δεν θα ενεργοποιηθούν από τα σενάρια που συζητούνται για την Ελλάδα.

Προς το παρόν, όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, που μέχρι πριν λίγες ημέρες εμφανίζονταν να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, εμφανίζονται να κινούνται σε χωριστούς δρόμους:

-        Η ΕΚΤ προειδοποιεί με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση τις κυβερνήσεις ότι είναι απολύτως αντίθετη σε οποιοδήποτε σενάριο καταλήγει σε «επιλεκτική χρεοκοπία», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν μπλοφάρει, σε ό,τι αφορά την απειλή της να σταματήσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες με ενέχυρο ομόλογα, αν και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης τα κατατάξουν στη βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι κυβερνήσεις, προειδοποίησε χθες ο Ζαν Κλωντ Τρισέ.

-        Οι κυβερνήσεις του Βορρά, αντίθετα, επανέρχονται σε τροχιά ρήξης με την ΕΚΤ. Τόσο το γερμανικό, όσο και το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, επανέφεραν ήδη στο τραπέζι την αρχική τους πρόταση να ασκηθεί πίεση στους ιδιώτες πιστωτές για γενικευμένη ανταλλαγή παλαιών ομολόγων με νέα, μεγαλύτερης διάρκειας. Πρόταση, που οδηγεί με βεβαιότητα στο selective default, παρά τις αντιδράσεις της ΕΚΤ.

-        Οι ιδιώτες τραπεζίτες, από την πλευρά τους, συνεχίζουν να συζητούν κυρίως στη βάση του γαλλικού σεναρίου αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους, που οδηγεί σε μεγάλη επιβάρυνση της Ελλάδας και σε «επιλεκτική χρεοκοπία». Ακόμη και οι αναθεωρημένες, καλύτερες για την Ελλάδα προτάσεις, έχουν έντονη οσμή τοκογλυφίας. Το τελευταίο σενάριο που άρχισε να διακινεί ο Νταλάρα, για επαναγορές ελληνικών ομολόγων σε χαμηλές τιμές με ακριβά δάνεια από ευρωπαϊκές τράπεζες, δεν είναι καθόλου σαφές τι ακριβώς θα σημαίνει για την Ελλάδα, ούτε αν γίνεται αποδεκτό από την πλειονότητα των πιστωτών, ή αν μπορεί στην πράξη να εφαρμοσθεί με επιτυχία.

Που αφήνουν όλες αυτές οι συζητήσεις την Ελλάδα; Καταρχάς, παραμένει αμφίβολο αν και πώς θα προχωρήσουν οι συζητήσεις, από τις οποίες εξαρτάται η έγκριση νέου «πακέτου» διάσωσης, που ήδη έχει μετατεθεί τον Σεπτέμβριο. Επίσης, είναι  βέβαιο ότι όπου και αν καταλήξουν οι συζητήσεις, το κέρδος της χώρας από τη μείωση δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους θα είναι ασήμαντο, ενώ θα έχει επιβαρυνθεί με την κατάταξη των ομολόγων στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει και το συνδετικό κρίκο με την πραγματική χρεοκοπία: αν η ΕΚΤ αρνηθεί να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες, την ώρα που θα διαμορφώνονται συνθήκες πανικού στους καταθέτες, λόγω και της νέας υποβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης, η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στην ανάγκη να αντιμετωπίσει μια σοβαρή τραπεζική κρίση με δικά της μέσα, δηλαδή με έκτακτες ενισχύσεις ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλάδος στις τράπεζες με εγγυήσεις του Δημοσίου. Και σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν εγγυάται ότι ο χειρισμός μιας τόσο σοβαρής κρίσης με «εθνικά εργαλεία» θα έχει καλή κατάληξη..



πηγη   sofokleous10.gr
Πέρσι το καλοκαίρι ο Γ. Παπανδρέου είχε πάρει τα κανό του, τα κουβαδάκια του και έκανε διακοπές στις παραλίες της Πάρου. Κάπως έτσι θα κάνει και φέτος διότι ο πρωθυπουργός δε χάνει ορισμένες απολαύσεις της ζωής. Πέρυσι, λοιπόν, στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, είχαν μετακομίσει και σειρά άλλων υπουργών με προεξάρχοντα τον πανίσχυρο τότε, υπερυπουργό, Γιάννη Ραγκούση.
Πήγαιναν υπουργοί και βουλευτές, έπαιρναν γραμμή για το τι θα κάνουν και ο πρωθυπουργός διοικούσε από εκεί την «κυβέρνηση της Πάρου» όπως είχε ονομαστεί.
Τότε είχαμε το Μνημόνιο 1, είχαν πάρει σκληρά μέτρα, η κατάσταση ήταν δύσκολη αλλά όλοι ήλπιζαν ότι έκαναν το σωστό για να σωθεί η πατρίδα και σύντομα θα φαινόταν το φως στο τούνελ.
Ένα χρόνο μετά και η Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι. Τα μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο, έρχεται και νέα δανειακή σύμβαση, ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και γιαουρτώνει όποιον Πασόκο βουλευτή δει. Οι ξένοι μας πιέζουν ασφυκτικά για να πάρουμε ακόμη πιο σκληρά μέτρα σε αντάλλαγμα λεφτά που θα υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας.
Και φυσικά, κατακαλόκαιρα, θα γίνουν τα πάντα, αφού σε διάστημα 100 ημερών θα πρέπει να έχουν προχωρήσει ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα κρατικής περιουσίας.
Η κυβέρνηση της Πάρου κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα συνεχίσει να είναι η περσινή μόνο που σήμερα θα πρέπει να έχει… παραρτήματα στην Αθήνα. Η Βουλή θα μείνει ανοιχτή όλη την περίοδο καθώς στην Ολομέλεια θα πρέπει να πάνε σημαντικά νομοσχέδια και μέτρα που απαιτούν οι δανειστές μας. Αρχή με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και στη συνέχεια οι πωλήσεις εταιρειών και, το άνοιγμα επαγγελμάτων, ο νόμος για την παιδεία, προετοιμασία για τα φορολογικά μέτρα του Σεπτεμβρίου και προσπάθεια να βρεθεί κάτι να πουν στη Διεθνή Έκθεση. Ίσως η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στον ΦΠΑ.
Όπως και να έχει η τρόικα θα έχει στην τσίτα της κυβέρνηση της Πάρου γιατί πρέπει να γίνουν όλα μέσα στο φθινόπωρο ώστε τον Σεπτέμβριο να πειστούν για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση και να δώσουν την πρέπουσα λύση στην κρίση χρέους.
Κι ενώ ο κόσμος θα μαζεύει μπιλιετάκια από εφορίες, κι όχι μόνο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα βάζουν απανωτές ταφόπλακες στο μέλλον των Ελλήνων.
Αν πέρυσι στην Πάρο, κάποιοι πλησίαζαν και συνομιλούσαν με τον Γ. Παπανδρέου, φέτος μάλλον… ασφαλιστικά μέτρα κατά του κόσμου να μην τον πλησιάζει στα 500 μέτρα, θα εκδώσει ο πρωθυπουργός.
Όσο για τους υπόλοιπους υπουργούς, δύσκολα θα κάνουν διακοπές ήσυχες. Εκτός αν φορέσουν μπούρκες και μετατραπούν σε Άραβες για να γλιτώσουν τη χλεύη, κι όχι μόνο του ελληνικού λαού.

 antinews.gr

Tα ναζιστικά γουρούνια του σοσιαΛΗΣΤΗ Νετανιάχου, απαγορεύουν και το πέταγμα χαρταετών από τα παιδιά… ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ




Εικόνες που σοκάρουν, ίσως λιγότερο από την επίθεση στο Σύνταγμα των εγχώριων γουρουνιών μας… Ο φασισμός δεν έχει πατρίδα... Τα γουρούνια, παντού έχουν την ίδια μούρη!
Ο στρατός του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος χρησιμοποιεί βία για να...
 μην επιτρέψει στα παιδιά των Παλαιστίνιων να πετούν χαρταετούς…
 

Θα φάνε τον Γιωργάκη τον Σαμαρά το Μπένι…

Όπως γίνεται σε κάθε ΔΝΤκατασταση το εγχώριο πολιτικό προσωπικό με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των Τοπικών συμφερόντων κινά μπροστά  Ηρωικά  ώσπου εξαφανίζεται στην αιθαλομίχλη  και καταναλώνεται από το τέρας.


Ολόισα τραβουν για τον χαμό…
Μετά τα συμφέροντα βρίσκουν άλλο θύμα άλλο ψώνιο και έτσι περνά ο καιρός το ΔΝΤ κάνει την δουλειά του  το ευρωτραπεζικό σύστημα την δική του Αγοραπωλησίες deals ώσπου το τέρας εκτονώνεται. Φυσικά τα τοπικά συμφέροντα θα ζήσουν για να καταναλώνουν υπουργούς  Ευρωπρογράμματα,  Πακετα, ΕΣΠΑ,  και αγανάκτηση. Θα πάρουν λέει το ΕΣΠΑ χωρίς όρους και απο Σεπτέμβρη θα ανοίξουν τα δημόσια έργα με λεφτά της ΕΕ.
Μια χαρά θα πω  και στην γειτόνισσα να  πάρει μια τσάντα και να τρέξει…
Όσο η αγανάκτηση χτυπά  μόνο τους πολιτικούς  το πλάνο έχει ρολάρει και βαδίζουμε σε μια πεπατημένη ΔΝΤκατασταση όπου  υπουργοί βουλευτές πρωθυπουργοί θα περνούν στην ιστορία ως “χρήσιμοι”… καθώς σώζουν αυτούς που κρίνουν την χρησιμότητα τους.
Αποφασισμένοι  όμως να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος δηλώνουν οι «Αγανακτισμένοι», συνεχίζοντας την κατάληψη που διαρκεί περισσότερο από ενάμιση μήνα, και παρά τις δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων ότι πρέπει να αδειάσει η πλατεία.
«Δε θα φύγουμε αν δε φύγει το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και κάθε κυβέρνηση με οποιαδήποτε αμφίεση τα υπηρετεί», αναφέρουν οι «Αγανακτισμένοι» σε πρόσφατο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος και συμπληρώνουν: «δε θα φύγουμε αν δε φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ και όσοι μας εκμεταλλεύονται».
Παρόλα αυτά  το εχθρό δεν θα τον βρούν… ούτε οι πολιτικοί ούτε οι πολίτες, Εγκλωβίστηκαν στο εμφύλιο τους
 Peace to you brother

ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ

Ξαφνικά, τα ψέματα τελειώνουν. Τις τελευταίες ημέρες, τα προσχήματα αρχίζουν και πέφτουν και, επιτέλους, τα πράγματα λέγονται πια με το όνομά τους και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού: τόσο στην Αμερική, όσο και στη Γερμανία.
Χθες, το γερμανικό περιοδικό Stern αποκάλεσε την Ελλάδα «‘Νέα Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας’ της Ευρώπης»: «Ένα κράτος διαλυμένο από την οικονομική κακοδιαχείριση, που οι επιχειρήσεις του είναι κατεστραμμένες. Η διάσωση: βαρέλι χωρίς πάτο. Όλα αυτά τα ξέρουμε: Η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει μοιραία την Ανατολική Γερμανία πριν από 20 χρόνια», για να καταλήξει στο… ζουμί: «Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στις Βρυξέλλες συσκέπτονται για την ίδρυση μιας εταιρείας ιδιωτικοποιήσεων για την Ελλάδα κατά το πρότυπο της Treuhand, προκειμένου να εισπραχθεί ζεστό
χρήμα για την παραπαίουσα ελληνική οικονομία».

Αστειότητες: το χρήμα που αναμένουν, δεν θα είναι αρκετό να αλλάξει τίποτα. Και το γνωρίζουν άριστα. Γι αυτό άλλωστε και απαξιώνουν. Για να είναι λίγο το χρήμα…
Κι έτσι, το διαβόητο εκείνο μοντέλο προσάρτησης, που, εκτός όλων των άλλων δεν άφησε όρθιο κανέναν ευρωπαϊκό κανόνα, αλλά ουδείς φυσικά μίλησε γι αυτό, τώρα επανέρχεται: φτιάξτε μια αντίστοιχη εταιρία και αγοράστε ότι υπάρχει τζάμπα: έτσι κι αλλιώς, όλα είναι, δήθεν, σε χάλια χειρότερα από ότι ήταν ακόμα και η ΛΔΓ…
Οι Γερμανοί «φίλοι» και «σωτήρες» μας, βιάζονται. Βλέπουν ότι αρχίζουν πια να τους καταλαβαίνουν. Δύο μέρες πριν, η Wall Street Journal, έγραφε: «Για πόσο ακόμα θα επωφελείται η Γερμανία από την κρίση στην ευρωζώνη, ενώ οι μικρές χώρες θα σηκώνουν τον σταυρό του μαρτυρίου; Η Γερμανία δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει άλλο. Ήρθε η ώρα να αποφασίσει αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ένωση κατ' ουσίαν ή απλώς κατ' όνομα».
Και χθες, ήταν η σειρά των New York Times και μάλιστα με το κύριο άρθρο τους: «Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες εκείνο που προσπαθούν με αβέβαια και περίπλοκα σχέδια είναι να καλύψουν τις απώλειες των τραπεζών τους, προσποιούμενοι ότι δεν βλέπουν ότι η Ελλάδα κινείται σταδιακά προς τη χρεοκοπία. […] Η σωστή προσέγγιση για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους, που όμως δεν ενστερνίζονται και δεν υιοθετούν οι εταίροι της Ελλάδας, είναι η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει ήδη λάβει η ελληνική κυβέρνηση η προώθηση μέτρων για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης στη χώρα. […] Σε δύο μήνες είναι πολύ πιθανό ότι το ελληνικό χρέος θα είναι μεγαλύτερο, οι επενδυτές ακόμη πιο συνετοί και τα επιτόκια υψηλότερα». Δεν είναι πιθανό. Είναι βέβαιο. Και το ξέρουμε όλοι. Εκβιάζοντες και εκβιαζόμενοι. Ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε ανατολικογερμανικά μοντέλα θα φέρουν τη λύση…
Η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει επιτέλους πρώτη να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι πρώην ανατολική Γερμανία. Και να βάλει ένα φρένο αντί να υπερθεματίζει σε όλες αυτές τις γελοιότητες, τις τόσο εξώφθαλμες, που είναι ανάξιες ακόμα και ανασκευής. Δεσμεύθηκε με το μεσοπρόθεσμο, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στον εγκλωβισμό που θα πάθει και η ίδια και, δυστυχώς, η χώρα, αν επιμείνει τελικά να τη διαχειριστεί ωσάν να ήταν πρώην ανατολική Γερμανία όπως διακαώς επιθυμεί το Βερολίνο: μας οδηγεί μετωπικά στη χρεοκοπία έχοντας ξεπουλήσει μάλιστα κι ότι υπάρχει και δεν υπάρχει. Όμως αυτό ΔΕΝ συνιστά πολιτική αποκρατικοποιήσεων, τις οποίες κάθε λογικός άνθρωπος θεωρεί αναγκαίες και η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη.
Η κυβέρνηση οφείλει να αποφασίσει αν είναι ακόμα κυβέρνηση κυρίαρχου κράτους, ή χώρα μειωμένης κυριαρχίας, όπως θέλει την Ελλάδα ο… μέγας φιλέλληνας κ. Γιούνκερ. Πρέπει να πάρει μία απόφαση και να ενεργήσει ανάλογα. Αλλά δεν γίνεται άλλο να δηλώνει κυρίαρχη και να ενεργεί αντίθετα. Ή θα αποφασίσει, έστω και την τελευταία στιγμή, το παλέψει πραγματικά και θα κάνει ότι μπορεί να επιτύχει μια νέα διαπραγμάτευση, ή θα συνεχίσει στη σίγουρη οδό της πτώχευσης που σήμερα βαδίζει, έχοντας μάλιστα πρώτα αποσυνθέσει οριστικά τη χώρα.
Είναι εύκολο; Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι αδύνατο; Όχι, ειδικά από τη στιγμή που η αντίδραση στη γερμανική πολιτική αρχίζει να εκφράζεται διεθνώς και το δήθεν «έρεισμα» της χάνεται: σε τίποτα δεν έχουν όλα αυτά να κάνουν ούτε με τις απόλυτα αναγκαίες αλλαγές, ούτε με καμία δήθεν διάσωση της Ελλάδας. Και, αυτό, πια αρχίζει να γίνεται κατανοητό και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Εκείνο όμως που, αντιθέτως, είναι αδύνατο, είναι το να συνεχιστεί αυτό που σήμερα γίνεται. Κάτι που επίσης γνωρίζουν όλοι. Αλλά, δυστυχώς, ενώ τα ψέματα τελειώνουν έξω, στην Ελλάδα, φαίνεται ότι κρατούν ακόμα. Όμως, όχι για πολύ…
Γεώργιος Π. Μαλούχος
http://www.tovima.gr

«Αϊ σιχτίρ προσκυνημένοι!»

αι σιχτιρ προσκυνημενοι

Περιφρόνησαν για μια ακόμα φορά το λαό της Χαλκιδικής και υπέγραψαν την έγκριση για επέκταση των μεταλλείων


Για μια ακόμα φορά καταδεικνύεται ότι στην Ελλάδα η Δημοκρατία λειτουργεί για να εξυπηρέτει τα συμφέροντα των ισχυρών.
Σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 ο υπουργός «Περιβάλλοντος» Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπέγραψε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου των Μεταλλευτικών Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων «Μεταλλείων Κασσάνδρας» Χαλκιδικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ.
Η υπογραφή τέθηκε ενάντια και παρά τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της  Χαλκιδικής.
Ο υπουργός που πούλησε τη χώρα μας στο ΔΝΤ  και οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου και της κυβέρνησης, περιφρόνησαν για μια ακόμα φορά εισηγήσεις του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Δασαρχείου Αρναίας, πλήθους φορέων, συλλόγων, ενώσεων πολιτών, περιβαλλοντικών οργανώσεων, πολιτικών φορέων και του λαού της Χαλκιδικής που ζητούν με αγωνία να μην αδειοδοτηθεί καμιά επέκταση των μεταλλείων και να αναπτυχθεί ο τόπος με άλλον τρόπο και σε άλλη προοπτική.
Ο αγώνας τώρα ξεκινά. Με όλα τα μέσα που παρέχει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με το αντιστασιακό φρόνημα που διέπει τους Χαλκιδικιώτες όταν κινδυνεύει ο τόπος και οι πατρογονικές εστίες του.
Για μια ακόμα φορά, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής

Πληροφορίες:  6973248255 (Ιγγλέζη Κατερίνα)
                       6981445663 (Λιάκου Μελαχρινή)

8.7.11

Στη βουλή η μήνυση του Δ. Αντωνίου κατά του Ελληνικού Κοινοβουλίου για Εσχάτη Προδοσία!!! σύμφωνα με τα άρθρα 59, 60, 61, 62 και 86 του Συντάγματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Προέδρου της «ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»
http://elpida-politeias.gr/home & www.zoidosia.blogspot.com
Η εισαγγελέας Εφετών Αννα Καλουτά απέριψε την πρόταση της Εισαγγελέως  Πρωτοδικών Χριστίνας Καπαμά για την αρχειοθέτηση της με αρ. ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 ΜΗΝΥΣΗΣ μου στην Εισαγγελία Αθηνών εναντίον των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, για Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος και διέταξε την κατάθεσή της στην Βουλή, σύμφωνα με τα άρθρα 59, 60, 61,62 και 86 του Συντάγματος, η οποία (Βουλή) είναι υποχρεωμένη να δώσει άδεια δίωξης για το συγκεκριμένο έγκλημα! (μαζί με την «συκοφαντική δυσφήμηση), αν και δεν μπορεί –στην συγκεκριμένη περίπτωση- να αποφανθεί κάν γι` αυτό,  δεδομένου ότι πλέον του ημίσεως των βουλευτών είναι μηνυόμενοι και «ύποπτοι Εσχάτης Προδοσίας»!!  
Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...
Βογκήστε τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,
 
Η ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΕΥΡΑΙΩΣ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ, μεταδώθηκε από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΑΝΕΛ ΚΑΙ η οποία ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
 
Συγκεκριμένα είχαμε την ανακοίνωση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ στην πορεία της μηνυτήριας αναφοράς που έχει κάνει ο ΙΑΤΡΟΣ κος Αντωνίου κατά της κυβέρνησης και της βουλής για εσχάτη προδοσία.
 
Η εισαγγελέας εφετών που χεριριζόταν την απόφαση, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον πρώην εισαγγελέα πρωτοδικών κο Σακκά και τον μηνυτή κο Αντωνίου, απεφάνθη σε εναντίωση ως προς την πρώτη απόφαση της εισαγγελέως πρωτοδικών, ότι η υπόθεση δεν είναι δυνατόν να αρχειοθετηθεί, αλλά πρέπει να προωθηθεί προς την βουλή των ελλήνων για την εκτέλεση πρωανάκρισης από την πλευρά της ως αρμόδιου ανακριτικού οργάνου, διότι όπως θεωρεί υπάρχουν αδικήματα στα οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.
 
ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ με την απόφαση της Εισαγγελέως Εφετών
ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
 
Δυστυχώς δεν κατέβασα τα στιγμιότυπα της εξαιρετικά σπουδαίας και άκρως ενδιαφέρουσας συζήτησης που διεξήχθη στο δελτίο του ΚΟΝΤΡΑ.
 
Καλό είναι να γίνει κάποια ανάρτηση από όποιων έχει το υλικό - πιθανό το ίδιο το κανάλι να βοηθήσει - ώστε να έχουμε όλοι καλύτερη πληροφόρηση πάνω σε αυτό.
 
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ
Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ !!!
 
ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ !!!!
 

ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΣΗΦΟΥΝΑΚΕΙΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Σε όλες τις χώρες του κόσμου εκτός των τριτοκοσμικών, τα κυβερνώντα κόμματα εκλέγονται και ενεργούν με βάσει τα προγράμματα που καταθέτουν προεκλογικά στους πολίτες ως προς την διακυβέρνηση της χώρας τους. Στην Ελλάδα σχεδόν ποτέ κανένα κόμμα δεν κέρδισε τις εκλογές τηρώντας και υλοποιώντας μετεκλογικά κατά γράμμα το προεκλογικό τους πρόγραμμα.
Ειδικά η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ επί της ουσίας υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού, διακηρύσσοντας πριν από τις εκλογές του 2009 πως «λεφτά υπάρχουν» για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους και ακολούθως οδήγησε την χώρα και τον λαό της στην πλήρη εξαθλίωση με την υπαγωγή της στο ΔΝΤ των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων. Δυστυχώς όμως, αυτή η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτε από την αποτυχία εφαρμογής του μνημονίου ένα χρόνο τώρα και ψήφισε προ ημερών το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα 2012-2014 με την ίδια ακριβώς λογική.
Έτσι, ο αγανακτισμένος Ελληνικός λαός έγινε εξαιρετικά οργισμένος και προπηλακίζει καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη όπου τα βρει. Δεν έχει υπάρξει ποτέ κατά το παρελθόν τέτοιο φαινόμενο, εκλεγμένοι βουλευτές να κρύβονται στην κυριολεξία από τους πολίτες. Οι περισσότεροι πολίτες πλέον δεν αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς με σεβασμό που παλαιότερα απέρρεε τουλάχιστον από το αξίωμά τους, αλλά ως το διεφθαρμένο κομμάτι ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που οδήγησε την χώρα στον πλήρη ευτελισμό αξιών και στην οικονομική παρακμή.
Ένα από αυτά τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της νέας τάξεως πραγμάτων, που προπηλακίστηκε βίαια από οργισμένους πολίτες είναι και ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης.
Ο κ. Σηφουνάκης στις 20 Μαρτίου όταν κήρυξε την έναρξη εργασιών του ενδέκατου Πανελληνίου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων, δέχθηκε έντονη φραστική επίθεση, με κυρίαρχα συνθήματα το «υπουργέ της τρόικας σήκω και φύγε» και «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό» και αναγκάστηκε να φύγει από το συνέδριο κακείν κακώς μέσα σε αντεγκλήσεις και άγριες αποδοκιμασίες από τους παριστάμενους συνέδρους.
Στις 17 Ιουνίου, οργισμένοι Έλληνες πολίτες γνωρίζοντας πως στην μαρίνα της Μυτιλήνης θα παρευρισκόταν ο κ. Σηφουνάκης, για τη διεξαγωγή Ελληνοτουρκικού φεστιβάλ, συγκεντρώθηκαν και αφού προπηλάκισαν τον οδηγό του δεν επέτρεπαν επί αρκετή ώρα την αποχώρησή του από τον χώρο, καθυβρίζοντάς τον χυδαία και απαξιωτικά.
Η αναφορά, όμως, στον κ. Σηφουνάκη δεν είναι τυχαία, γιατί δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω πως ο συγκεκριμένος πολιτικός ως υπουργός Αιγαίου το 2000 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter και στον δημοσιογράφο, κ. Αθανασιάδη, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων, είχε τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του Σταυρού από την Ελληνική σημαία. Συγκεκριμένα είχε πει: «Σε μια πολιτισμική κοινωνία, όπως η Ελληνική δεν μπορεί να έχει κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες». Στο επίμονο δε ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αλλάξει η Σημαία μας με κατάργηση του Σταυρού, η απάντηση του κ. Σηφουνάκη ήταν «βεβαίως». Η θέση του αυτή, όπως γνωρίζω, παραμένει ίδια μέχρι σήμερα και ποτέ δεν την έχει αποκηρύξει.
Όπως καταλαβαίνετε, καημός των θεματοφυλάκων της Νέας Τάξης πραγμάτων ήταν και είναι η κατάργηση του Σταυρού από την σημαία. Ήδη έχουν πετύχει την κατάργηση του Σταυρού από τα κοντάρια και οι γαλανόλευκες σημαίες κυματίζουν στα δημόσια κτήρια πάνω σε κολοβά κοντάρια. Απώτερος στόχος τους, με πρωτοστάτη τον κ. Σηφουνάκη η αφαίρεση του Σταυρού και από την σημαία στο επάνω αριστερό μέρος της!
Με άλλα λόγια ζητούν τον ακρωτηριασμό του Εθνικού μας συμβόλου, τάχατες πως είναι επιταγή της Ε.Ε., όπως π.χ. ήταν επιταγή της Ε.Ε. η αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση των κ.κ. Σημίτη, Πάγκαλου και Παπανδρέου !!!
Όμως, κε Σηφουνάκη, σύμφωνα με την ακραία λογική σας δεν θα έπρεπε πριν από την κατάργηση του Σταυρού από την Σημαία μας, να καταργήσουν τον σταυρό από τις σημαίες τους οι εταίροι μας στην Ε.Ε. όπως η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο;
Θα σας θυμίσω πως την Ελληνική μας Ιστορία κοσμούν πρόσωπα που θυσίασαν την ζωή τους αγωνιζόμενοι υπέρ βωμών και εστιών, και υπερασπίσθηκαν την πατρίδα μας και τα σύμβολά της. Οι Λεωνίδας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Παπαφλέσσας, Κολοκοτρώνης κ.α. έδωσαν την ζωή τους υπέρ πατρίδος και θρησκείας.
«Όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος», είπε ο Μεγάλος ηγέτης του απελευθερωτικού αγώνα κατά του Οθωμανικού ζυγού, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Βέβαια, τις ίδιες χρονικές περιόδους που έζησαν και έδρασαν οι προαναφερόμενοι, έζησαν και ο Εφιάλτης και ο Πήλιος Γούσης.
Ο κ. Σηφουνάκης δεν περίμενε την Ιστορία να τον κατατάξει σε μια εκ των παραπάνω περιπτώσεων, αλλά πρόλαβε να κατατάξει εκείνος τον εαυτό του. Και κάνω αυτή την βαριά τοποθέτηση γιατί «ο λύκος και εάν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του», όπως λέγει ο θυμόσοφος λαός μας.
Κε Σηφουνάκη, όλα τα παραπάνω τα θυμήθηκα και γέμισα με περισσότερη οργή, όταν διάβασα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ο Στόχος» που φέρνει στην δημοσιότητα αυτό που επιμελώς αποκρύπτουν όλες οι μεγάλες λεγόμενες εφημερίδες και τα υπόλοιπα κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Δηλαδή το γεγονός πως θυμηθήκατε εν μέσω οικονομικής κρίσεως και εξαθλίωσης του λαού μας να θέσετε την υπογραφή σας ως αναπληρωτής υπουργός (ΦΕΚ 6ης Μαΐου) στην δημιουργία προϋποθέσεων ανέγερσης οθωμανικού τεμένους (τζαμιού) στην καρδιά της πολύπαθης Αθήνας. Βεβαίως σας ενοχλεί ο Σταυρός από την Σημαία μας που προσβάλλει προφανώς την αισθητική σας και τις νεοταξικές αρχές σας αλλά δεν σας ενοχλεί η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα που προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των Ελλήνων;
Ξεχνάτε όμως κε Σηφουνάκη, πως ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά!!! Διαθέτει κρίση και αντιδρά, ως ενεργός πολίτης, ως υπεύθυνο άτομο, ως συνειδητοποιημένος Χριστιανός Ορθόδοξος. Θα πρέπει να καταλάβετε πως όλοι εμείς, οι Ελληνόψυχοι δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα απεθνοποιημένη και πεθαμένη. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον ολισθηρό κατήφορο και στην ισοπέδωση των συμβόλων του Ελληνικού Έθνους, τα οποία εμείς υπηρετούμε μέχρι να πεθάνουμε!!
Αλήθεια, πόσες και πόσες φορές δεν αναλογίζομαι και δεν εύχομαι να υπάρξει ένας νέος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης που θα πει σε όλους εσάς, εκ νέου:
«φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr







 

Καμίνης -έμποροι θέλουν να διαλύσουν τη Λαική Συνέλευση στο Σύνταγμα!

Ο δήμαρχος μίλησε σήμερα για κατάληψη δημόσιου χώρου απο τους πολίτες στούς οποίους αυτός ανήκει..Συσκέπτεται με τούς εμπόρους για να αποφασίσουν μεταξύ τους για την.. ιδιοκτησία τους!
Μία άνευ προηγουμένου κίνηση έκανε σήμερα ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης προκειμένου να σταματήσει η κατα τον ίδιο κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της.

Ο δήμαρχος της Αθήνας  είναι φανερό ότι προσπαθεί να υλοποιήσει την ανομολόγητη ολοκληρωτική αντίληψη του καθεστώτος σύμφωνα με την οποία κάθε τι χαρακτηρισμένο σαν δημόσιο ανήκει στην άρχουσα τάξη των οικονομικά ισχυρών και του πολιτικού τους προσωπικού και όχι στούς πολίτες οι οποίοι δικαιούνται να το χρησιμοποιούν συλλογικά για την εύρυθμη λειτουργία όλης της κοινωνίας και οχι για τα συμφέροντα συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας και να διαλύσει νόμιμα τη Λαική Συνέλευση.

Με το επιχείρημα της τουριστικής κίνησης η οποία στην συγκεκριμένη περιοχή αφορά αφ ενός μόνο μια ολιγάριθμη ομάδα μεγαλοιδιοκτητών ξενοδοχείων και αφ ετέρου κάποιους βολεμένους εμπόρους οι οποίοι πλούτισαν διαχρονικά αισχροκερδώντας σε βάρος των των ελλήνων και ξένων πολιτών αποκομίζοντας για δεκαετίες υπερκέρδη,, ο ψευδόμενος για δήθεν ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην πλατεία δήμαρχος της Αθήνας, επιχειρεί να αφαιρέσει απο τους πολίτες το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να συνέρχονται δημόσια..

Ξεχνώντας ότι η πλατεία Συντάγματος ,σαν δημόσιος χώρος εξ ορισμού ανήκει στούς πολίτες σε δηλώσεις του, το πρωί της Παρασκευής, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανέφερε ότι το απόγευμα θα έχει σύσκεψη για το θέμα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας.

stopcartel Newsdesk

 
»  Ψηφίστε Εδώ

 
 
 
 
»  Γραφτείτε στο Newsletter
Subscr
Unsubscr

 
 

Το κορυφαίο γερμανικό οικονομικό ίδρυμα θεωρεί τις διασώσεις της ευρωζώνης άσκοπες και ότι χρειάζεται κούρεμα του χρέους της Ελλάδας ,



From HEIL GAP

   Το γερμανικό ίδρυμα για την οικονομική έρευνα στο Βερολίνο (Deutsches Institut fόr Wirtschaftsforschung - DIW) , το μεγαλύτερο ίδρυμα οικονομικής έρευνας στη Γερμανία, είπε σήμερα ότι ο δανεισμός περισσότερων χρημάτων στην Ελλάδα είναι άσκοπος , λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η χώρα είναι τόσο υπερχρεωμένη.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΩ:

http://www.finanzwirtschafter.de/19310-diw-forscher-fordern-teilpleite-in-griechenland/

Το DIW είπε ότι η ελληνική οικονομία καταβροχθίσθηκε από τις πληρωμές γιγαντιαίων τόκων , που έχουν να κάνουν με εθνικό της χρέος , προς τις τράπεζες και ένα κούρεμα είναι απαραίτητο.

   Παρόλα αυτά τα προφανή στοιχεία,, η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ συνεχίζουν να προσκολλώνται στο αποκύημα της φαντασίας ότι η Ελλάδα είναι μη ρευστοποιήσιμος μόνο όχι και αφερέγγυος, και υπάρχουν τώρα ακόμα και σχέδια ώστε να απαγορεύσουν τους οίκους εκτιμήσεων, διότι αυτοί θα πρέπει αναπόφευκτα, σε κάποιο σημείο, να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να ταξινομήσουν την Ελλάδα σε «αθέτηση υποχρεώσεων» του χρέους ( προεπιλογή ) .





Η Πορτογαλία επίσης εισέρχεται στην ίδια σπείρα θανάτου του χρέους όπως η Ελλάδα, λόγω των όρων διάσωσης της ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ και τους οργανισμούς αξιολόγησης αλλά οι αγορές γνωρίζουν αυτό.

Είναι σαφές στον καθένα πλέον , ότι η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ ενεργούν προς όφελος των τραπεζών που παίρνουν όλα τα χρήματα διάσωσης της ευρωζώνης - όχι οι Έλληνες - σε αυτό , που αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο , ως μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία.



Ακόμα και τώρα, η ΕΚΤ συνεχίζει να δέχεται εξασφαλίσεις από κάποιες αφερέγγυες ελληνικές τράπεζες, ( γράψαμε για κάποια ελληνική τέτοια τράπεζα , προ μηνός , αποκρύπτοντας το όνομα της ) και κάνει κατάχρηση του συστήματος κλασματικού αποθεματικού των κεντρικών τραπεζών για να δημιουργήσει ένα γιγάντιο δημόσιο χρέος, και να μεταφέρει έτσι ακόμα περισσότερο πλούτο από τους φορολογούμενους της ευρωζώνης προς τις ιδιωτικές τράπεζες.

Εάν η Ελλάδα επρόκειτο να οδηγηθεί σε προεπιλογή , η ΕΚΤ θα έπρεπε να προβεί σε απαξίωση τεραστίων απωλειών , να καταστεί αφερέγγυα και συνεπώς οι ερωτήσεις που θα εγείρονταν θα ήταν για τον παράνομο τρόπο με τον οποίο έχει αντικαταστήσει το ιδιωτικό κεφάλαιο με το δημόσιο χρήμα προς χρηματοδότηση αφερέγγυων τραπεζών και κυβερνήσεων.

Και όλα αυτά ενώ η ελληνική οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά άλλο ένα 3,75 % το 2011 καθώς η Ελλάδα μπαίνει όλο και βαθύτερα στο φαύλο κύκλο του θανατηφόρου χρέους της .

Η χώρα μας έχει πλέον τη χαμηλότερη πιστοληπτική ικανότητα στον κόσμο, αλλά η ΕΕ, το ΔΝΤ αρνείται να την κηρύξει σε πτώχευση ή να την θέσει μέσω ενός οργανωμένου σχεδίου σε αδυναμία εξόφλησης χρεών .

Η Ελλάδα έχει τώρα ένα κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό χρέος των 350 δισ. ευρώ.

Αν οι τράπεζες είχαν δανείσει πραγματικά κεφάλαια ύψους έως 350 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σήμερα θα ήταν γεμάτη με χρήματα και φυσικά σε θέση να εξοφλήσει ακόμη και τους υψηλούς τόκους που αξιώνουν από αυτήν.

Όμως, τα δάνεια που υπάρχουν ως επί το πλείστον βρίσκονται μόνο στο ισολογισμούς των τραπεζών, που χρησιμεύουν ως δικαιολογία για την απαίτηση πληρωμών τόκων.


Ο ρόλος αυτός της ΕΚΤ στην περαιτέρω αύξησης των αποδόσεων επί του εθνικού μας χρέους είναι κάτι που εξετάζεται και από το Bloomberg, το οποίο έχει αιτηθεί μέσω ενός νόμου περί της ελευθερίας των πληροφοριών , ώστε να δεί επιτέλους βασικά τραπεζικά έγγραφα της τραπεζικής αυτής πυραμίδας PONZI .






HEIL GAP (or mind the GAP )