ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.7.10

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ "Αποδοκιμασίες κατά του Υφυπουργού Πολιτισμού στο Βερολίνο"


"Αναστάτωση δημιουργήθηκε κατά την άφιξη του Υφυπουργού Πολιτισμού Γ. Νικητιάδη στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου χθες το απόγευμα, όταν δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από παρευρισκόμενους. Οι διαμαρτυρόμενοι...

φωνάζοντας κατηγόρησαν τον υπουργό και την κυβέρνησή του για τη δεινή κατάσταση που έχει προκληθεί μετά την υπογραφή του μνημονίου με ΕΚΤ-ΔΝΤ και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε για αρκετή ώρα στα γραφεία ενώ τελικά η ομιλία πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση και κατά τη διάρκειά της υπήρχαν έντονα επικριτικές παρεμβάσεις από παρευρισκόμενους. "

Άσχημα τα μαντάτα …


ΡΑΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στο πολιτικό σκηνικό που στήνεται ο μοναδικός χαμένος σε οποιαδήποτε εκλογική μάχη δεν μπορεί παρά να είναι το ΠΑΣΟΚ.

Οικονομικά μέτρα λιτότητας και ασφαλιστικό μαζί με την εικόνα ασυνεννοησίας και αλληλοκαρφωμάτων στο κυβερνητικό σχήμα αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα, συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την Κυβερνητική θητεία και να ακυρώσει εν τη γεννέση της, την όποια λαϊκή ανοχή.

Και αν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο η εικόνα του Γ. Παπανδρέου μπορεί ακόμα να κρατά σε απόσταση ασφαλείας το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, ο καθένας μπορεί να κατανοήσει ότι αυτό δεν μπορεί να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Αργά αλλά σταθερά ο Πρωθυπουργός οδηγείται στο κάδρο της κρίσης και από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, η κατάσταση δύσκολα θα είναι αναστρέψιμη.

Σε επίπεδο κοινωνίας το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν μπορεί να πείσει για την ειλικρίνεια των επιχειρημάτων του. Και αν τα οικονομικά μέτρα συνάντησαν ίχνη κοινωνικής ανοχής, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και με την επικοινωνιακή διαχείριση που επιλέχτηκε, δημιούργησαν μεγάλα τραύματα στην κυβερνητική πλευρά.

Το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται εχθρικό απέναντι στην κοινωνία, η απόσταση προεκλογικών δεσμεύσεων και πράξεων εντείνει την κρίση αναξιοπιστίας στην πολιτική, οι αδυναμίες στην κυβερνητική συνοχή και ο ασταθής βηματισμός της, οδηγούν στον προβληματισμό, την απογοήτευση, την πολιτική αποστρατεία.

Κυριαρχεί η αίσθηση μιας πορείας χωρίς σχεδιασμό, χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική.

Ο κομματικός μηχανισμός εμφανίζεται απρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία (από τις λίγες που μπορούν να γίνουν), δεν πείθεται από τα επιχειρήματα της κομματικής ηγεσίας, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφοροποίηση του από τις ασκούμενες πολιτικές. Έτσι εκδηλώνονται ανοιχτές διαφωνίες (συνέντευξη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο), κόντρες και προσωπικές αντιπαραθέσεις που οδηγούνε σε ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση και περιχαράκωση.

Το στοίχημα και του κόμματος και της κοινωνίας χάνεται…, χωρίς κανείς να βάλει το χεράκι του και ακόμη χειρότερα χωρίς κανείς να φαίνεται ότι μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση.

Το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κινδυνεύει να χάσει το στοίχημα του «Καλλικράτη» και να παραδώσει Περιφέρειες και Δήμους στην αντιπολίτευση, όχι γιατί θα τιμωρηθεί για την μεταρρύθμιση στο χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά γιατί θα βρεθεί μόνο του στην καρδιά ενός τυφώνα λαϊκής δυσαρέσκειας.

Άσχετα από θέσεις, άσχετα από πρόσωπα, άσχετα από την ικανότητα των υποψηφίων να διαχειριστούν έντιμα και αποτελεσματικά τα θέματα των πολιτών.

Για αυτό αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής βλακείας και ελαφρότητας η αντιπαράθεση για τα πρόσωπα των υποψηφίων που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα, όταν δεν έχει διασφαλιστεί το βασικό:

Η διαχείριση του πολιτικού κλίματος και οι προϋποθέσεις για μια κρίσιμη εκλογική μάχη, στην οποία το ΠΑΣΟΚ οδηγείται μόνο του, χωρίς κοινωνικούς και πολιτικούς συμμάχους και χωρίς κομματική συστράτευση!

Δεν ξέρω αν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ το Σάββατο:

«Αναβάλλεται το προγραμματισμένο για τις ερχόμενες ημέρες εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Νοεμβρίου. Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Γ. Παπανδρέου με τους Χ. Παμπούκη, Θ. Τσούρα, Ρ. Βάρτζελη και Σ. Ξυνίδη την περασμένη Πέμπτη, το κυβερνών κόμμα, πρώτον, δεν είναι έτοιμο να κάνει ανακοινώσεις, δεύτερον, όσοι υποψήφιοί του ανακοινωθούν τώρα θα βρεθούν να απολογούνται για την πολιτική στο Ασφαλιστικό και στα εργασιακά.

Υπάρχει, όμως, και ένας επιπλέον λόγος: σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το Κίνημα χάνει το Λεκανοπέδιο και την πλειοψηφία των περιφερειών. «Είναι προφανές πως χρειαζόμαστε νέα στρατηγική», παραδέχονται οι επιτελείς του πρωθυπουργού. Για αυτούς τους λόγους, μέχρι τέλη Ιουλίου θα ανακοινωθούν μονάχα ορισμένοι δήμοι και οι περιφερειάρχες θα ακολουθήσουν στα τέλη Αυγούστου…»

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ εδώ

Προφανώς βιασύνη στην επιλογή των ονομάτων ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

Αυτό που άμεσα χρειάζεται είναι πρωτοβουλίες και αλλαγές και σε κομματικό και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Και κυρίως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κλίματος (άρα συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές) που να αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την εκλογική μάχη.

Ο Ιούλιος είναι ίσως, ο πιο κρίσιμος μήνας…

Μετά θα είναι αργά

Καίνε τους ήδη… καμένους! μήπως γιατί οι μίζες κρύβουν κάτι πιο σοβαρό ;

Της Ευρυδίκης Δούκα
Από την εφημερίδα Μακεδονία
Πυρ και μανία έγιναν οι πρώην υπουργοί που είδαν τα ονόματά τους να φιγουράρουν στη λίστα των πολιτικών που καλούνται να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους οικειοθελώς και να στιγματίζονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Siemens. Οι επιστολές έπεσαν βροχή προς τον πρόεδρο της εξεταστικής Σήφη Βαλυράκη...
Η αρχική σκέψη, να ανοιχτούν οι λογαριασμοί μόνο όσων υπουργών υπέγραψαν συμβάσεις, γρήγορα εγκαταλείφθηκε, στο όνομα των κομματικών επιδιώξεων. Με ποια λογική, για παράδειγμα, ζητήθηκε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος, ναι μεν δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση, αλλά ήταν αντικειμενικά μέτοχος του ΟΣΕ ως υπουργός Οικονομίας, και δεν ζητήθηκε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος επίσης δεν υπέγραψε σύμβαση με τη Siemens αλλά αντικειμενικά ήταν υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης όταν υπογράφηκαν οι τροποποιητικές συμβάσεις του C4i; Ο Χρήστος Βερελής έκανε ακόμα πιο πονηρή σκέψη. Αναρωτήθηκε με ποια λογική έγινε η συγκεκριμένη επιλογή προσώπων και με ποια λογική εξαιρέθηκαν, για παράδειγμα, οι λογαριασμοί των πολιτικών που χειρίστηκαν τα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων... Τώρα, θα μου πείτε, η εξεταστική ερευνά μόνο ευθύνες πρώην υπουργών, αλλά, εν πάση περιπτώσει, όταν ανοίγει ένα σκάνδαλο δεν μπορεί να ανοίγει μονόπαντα ούτε με κραυγαλέες εξαιρέσεις...
Κάπου, κάτι, βρωμάει…
Παρότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν έτοιμες απαντήσεις για όλα τα ονόματα που συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη λίστα, αλλά και για όσα δεν περιελήφθησαν, το όλο θέμα κάπου βρομάει. Μήπως απέφυγαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ρίξουν στην πυρά τους εν ενεργεία βουλευτές και περιορίστηκαν στους ήδη καμένους; Λέμε τώρα… Διότι οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη λίστα που συνέταξε ο Κ. Τζαβάρας από κοινού με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη δεν υπήρχαν τα ονόματα των Βύρωνα Πολύδωρα και Γιώργου Αλογοσκούφη, τα οποία προστέθηκαν λίγο αργότερα. Με απαίτηση τίνος; Του κυβερνώντος κόμματος. Αντίστοιχα, μήπως η ΝΔ παρέλειψε να συμπεριλάβει και τους “γαλάζιους” υπουργούς, οι οποίοι αντικειμενικά στα χρόνια της θητείας τους σχετίστηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τις προγραμματικές συμβάσεις, όπως οι Πρ. Παυλόπουλος, Π. Χυνοφώτης, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Χρυσοχοΐδης και άλλοι; Ποια ήταν η αβίαστη απάντηση που λάβαμε; Ότι δεν επέμεινε κανείς σε αυτά τα πρόσωπα! Ωραίο κριτήριο, δεν λέω.
Οι λίστες
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα έδινε στη δημοσιότητα τη λίστα των υπουργών, των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων που υπέγραψαν συμβάσεις με τη Siemens. Όταν οι συγκροτούντες την επιτροπή διαπίστωσαν ότι χρειαζόταν μία σοβαρή και σε βάθος έρευνα για την κατάρτιση της λίστας, αποφάσισαν να μεταθέσουν τη δημοσιοποίησή της για την Παρασκευή ή τη Δευτέρα. Δυστυχώς η εξεταστική επιτροπή υπαναχώρησε από την αρχική της θέση εξαιτίας των ασφυκτικών πιέσεων που άσκησαν στα μέλη της οι δημοσιογράφοι -και το κακό έγινε. Πρώτος αναγκάστηκε να δώσει κάποια ονόματα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας. Αμέσως μετά πιέσεις ασκήθηκαν στον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος αναγκάστηκε να φτιάξει μία λίστα κυριολεκτικά στο πόδι, αφού είχε σπάσει το απόρρητο από τα άλλα μέλη της εξεταστικής. Λογικό ήταν να τα πάρουν στο κρανίο και οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, οι οποίοι είχαν μείνει στην πρώτη συμφωνία...
Η πρώτη λίστα -διότι θα ακολουθήσει και δεύτερη, μη σας πω και τρίτη - αφορούσε μόνο δέκα υπουργούς και κανέναν υφυπουργό ή γενικό γραμματέα. Η σύγχρονη “λίστα του Σίντλερ” περιελάμβανε τους Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Τάσο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιώργο Βουλγαράκη. Εννοείται ότι τα τηλέφωνα πήραν φωτιά... Το τι άκουσαν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τα μέλη της επιτροπής, δεν θέλετε να ξέρετε... Κατόπιν τούτου, έχω την αίσθηση ότι η λίστα θα αβγατίσει οσονούπω. Η μία δικαιολογία διαδέχθηκε την άλλη. “Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν έχει υπογράψει για το C4i”, “Ο Παναγιώτης Χυνοφώτης αρνήθηκε να υπογράψει την παραλαβή του C4i”, “Ο Κώστας Χατζηδάκης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επίσης δεν υπέγραψαν, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έλειπε από το ΚΥΣΕΑ όταν υπογράφηκε η σύμβαση για το C4i”.
Και εγώ ρωτάω τώρα: Και οι λογαριασμοί του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος επίσης αρνήθηκε να παραλάβει το C4i, γιατί πρέπει να ανοίξουν;
Αντίστοιχα, τα μέλη των δύο μεγάλων κομμάτων επιμένουν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Νίκος Χριστοδουλάκης ενέκριναν τις προγραμματικές του ΟΣΕ το ’98, ενώ ο κ. Χριστοδουλάκης ήταν και μέτοχος του ΟΣΕ. Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως υπουργός Άμυνας, επίσης έχει συνυπογράψει την παραλαβή του C4i, ενώ η έκπληξη όλων ήταν ότι ο Χρήστος Βερελής δεν έχει υπογράψει ούτε μία προγραμματική ή τροποποιητική σύμβαση. Τις περισσότερες συμβάσεις με τον ΗΛΠΑΠ και τον ΗΣΑΠ τις υπέγραψε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης, ενώ οι υπογραφές των Μιχάλη Λιάπη και Γιώργου Βουλγαράκη συνδέονται με τον προαστιακό και το C4i.
Sxolioblog : μήπως όλα αυτά γίνονται διότι όπως μας λένε “δεν πρόεκυψε ζημιά για το δημόσιο” ; Μήπως οι μίζες δίνονταν για να παραγγέλλονται και να παραλαμβάνονται έργα, προμήθειες και υπηρεσίες άχρηστες για τους οργανισμούς στην κάθε χρονική στιγμή ; Συνολικά η εν μέρει ;
Όσο οι εξεταστικές δεν ασχολούνται με την ουσία του θέματος – τι αγοράστηκε, πότε, γιατί, ήταν αναγκαίο, λειτουργούσε – η ζημία του δημόσιου και η λεηλάτηση του εθνικού πλούτου δεν θα θεμελιώνεται. Τα δημοσιεύματα θα αφορούν τις μίζες, τα οικόπεδα, τα σπίτια και τις σαμπάνιες.
Αυτοί οι γερμανοί, η οι όποιοι άλλοι έλληνες και ξένοι, έδιναν μίζες για υπηρεσίες και προμήθειες αναγκαίες ; Τι ενδιαφέρον έχει να παραδίδουν μαθήματα σιδηροδρομικής στη βουλή άνθρωποι που παρήγγειλαν ηλεκτρικά τραίνα δέκα χρόνια πριν την ηλεκτροκίνηση ; Που ακόμα δεν έγινε ; Μήπως πρέπει αλλιώς λίγο να το ψάξετε κύριοι της εξεταστικής ;
sxolio

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ......


καντε κλικ για μεγεθυνση

Οι 7 χαίνουσες πληγές του Προγράμματος..


Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Παρατεταμένη κοινωνική αναταραχή, οξείες πολιτικές εντάσεις, υψηλά επιτόκια, τράπεζες, αποπληθωρισμός, εισαγόμενες εντάσεις και εκπλήξεις είναι οι «7» πληγές που μπορεί να τινάξουν στον αέρα το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας.
Με την επισήμανση ότι η Ελλάδα πρέπει «να κολυμπά αντίθετα με το ρεύμα» στη διάρκεια της προσαρμογής και με την πρόβλεψη η ανάκαμψη να ξεκινήσει το 2012 «με αργό ρυθμό» και εφόσον....
επανέλθει η εμπιστοσύνη της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τις εν γένει αδυναμίες που μπορεί να εκτροχιάσουν το πρόγραμμα που δημιούργησαν από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Στο ελληνικό κείμενο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα, που εστάλη την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Οικονομικών από τη γενική διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το οποίο συνέταξε η 14μελής ομάδα υπό τον Servaas Deroose, αναπληρωτή γενικό διευθυντή της γενικής διεύθυνσης Ecofin, καταγράφονται οι απρόβλεπτοι παράγοντες που μπορεί να καταστήσουν ανεπαρκή τα μέτρα περικοπής των δαπανών κατά 7% του ΑΕΠ και αύξησης των φορολογικών εσόδων κατά 4% επίσης του ΑΕΠ. Παράγοντες που οδήγησαν και στις συνεχείς δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των δανειστών της για λήψη πρόσθετων μέτρων αν παραστεί ανάγκη...
Με δεσμεύσεις
Η κυβέρνηση, η οποία ήταν «θετική» στις προτάσεις του κλιμακίου της Επιτροπής, έχει δεσμευθεί ακόμη και για «υποκατάσταση από μόνιμα μέτρα» των προσωρινών (έκτακτη εισφορά κερδοφόρων επιχειρήσεων, τακτοποίηση ημιυπαίθριων και πώληση αδειών τυχερών παιγνίων), που αντιστοιχούν στο 1,5% του ΑΕΠ, αλλά και για περαιτέρω αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος αν χρειαστεί. Δεν είναι τυχαίο ότι καταγράφονται ακόμη και μη καθορισμένα μέτρα, που αντιστοιχούν στο 0,5% του ΑΕΠ το 2012, 1,1% το 2013 και 3% το 2014.
Οι κίνδυνοι εφαρμογής του προγράμματος συνοψίζονται σε «7» σημεία:
1 Ανάπτυξη: Η αντίδραση της οικονομίας στη συνεχή δημοσιονομική πίεση είναι εξαιρετικά αβέβαιη και μια παρατεταμένη κοινωνική αναταραχή θα μπορούσε να οδηγήσει σε εντονότερη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας, σε αντίθεση με τις προβλέψεις του προγράμματος. Εξέλιξη που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στους δημοσιονομικούς λογαριασμούς, μέσω χαμηλότερων εσόδων και ταχύτερης αύξησης του δείκτη χρέους, θέτοντας σε περαιτέρω κίνδυνο τη δημοσιονομική διατηρησιμότητα.
2 Πληθωρισμός: Θεωρείται δυνατή μεγαλύτερη πτώση του πληθωρισμού λόγω περικοπών μισθών Δημοσίου και συντάξεων. Ο χαμηλότερος πληθωρισμός ή αποπληθωρισμός θα είναι θετικό για την ανταγωνιστικότητα, εντούτοις θα μπορούσε να έχει αρνητική συνέπεια στη δυναμική του δημόσιου χρέους.
3 Αγορά: Οι διαφορές επιτοκίων ενδέχεται να παραμείνουν υψηλές και κατά την πλήρη εφαρμογή της πολιτικής. Το δημοσιονομικό πρόγραμμα είναι ανθεκτικό σε μια αργή βελτίωση του κλίματος στην αγορά, αλλά η σταθεροποίηση των διαφορών επιτοκίων σε υψηλό επίπεδο θα έχει αρνητική συνέπεια στον ιδιωτικό τομέα και στην οικονομική ανάπτυξη, με αντίκτυπο στους δημοσιονομικούς λογαριασμούς.
Κίνδυνος αναταραχών
4 Υλοποίηση: Χαρακτηρίζονται «φιλόδοξες» οι πολιτικές της συμφωνίας και «σημαντικό» το συναφές κοινωνικό κόστος. «Η σχετικά αδύναμη διοικητική ικανότητα και οι κίνδυνοι κοινωνικής αναταραχής και οξειών πολιτικών εντάσεων αποτελούν σημαντικές απειλές για το πρόγραμμα». Πάντως, θεωρούνται παράγοντες μετριασμού του κινδύνου τα εμπροσθοβαρή μέτρα και η ταχεία ψήφισή τους από τη Βουλή.
5 Εκπλήξεις: Φοβούνται ότι τυχόν νέες αρνητικές εκπλήξεις ως προς τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις θα έχουν αρνητική συνέπεια στο κλίμα των αγορών και τονίζεται πως «αν υπάρξουν οι εκπλήξεις, αυτές θα πρέπει να ανακοινώνονται ανοιχτά και ταυτόχρονα με αξιόπιστα αντισταθμιστικά μέτρα, κατά προτίμηση στη διάρκεια των επανεξετάσεων του προγράμματος».
6 Τράπεζες: Φοβούνται «περαιτέρω διαστήματα κρίσης» στον τραπεζικό κλάδο. Ενδεχόμενο που θα εξασθένιζε την οικονομική και χρηματοδοτική κατάσταση και προβλήματα φερεγγυότητας θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερο χρηματοδοτικό έλλειμμα, με συνέπειες στα δημόσια οικονομικά και στην αξιοπιστία του όλου προγράμματος.
7 Εξωτερικό: Στην πορεία ανάκτησης της αξιοπιστίας και χαλάρωσης της πίεσης στην Ελλάδα «δεν μπορούν να αποκλειστούν εντάσεις σε άλλα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ, οι οποίες πιθανότατα θα επηρεάσουν αρνητικά το κλίμα στις αγορές σε ολόκληρη την ευρωζώνη και την Ελλάδα ειδικότερα».
Εντούτοις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν χάνει την αισιοδοξία της, τονίζοντας πως αν δεν υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις ως προς την ανάπτυξη, μπορεί να υπάρξει και καλύτερη επίδοση ως προς τη μείωση του ελλείμματος, ακόμη και βραχυπρόθεσμα.

Ο καθένας σιγά σιγά θα παίρνει ότι του αξίζει..ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΟΥΣ βίντεο


Αντί να ανεβαίνει κάποιο κόμμα,όλα πέφτουν...Τα κατάφερε ο "αντιεξουσιαστής" πρωθυπουργός μας,να τους κάνει όλους "βουβουζέλα"...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΦΕΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ,ΧΥΤΡΕΣ Κ.Α. ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΚΕΥΗ!!!Ο ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!!!! 
Πρωτοβουλία Αθηναίων πολιτών

Η European League of Geneva ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ "ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ " Η ακόλουθη επιστολή στάλθηκε στον Κάρολο Παπούλια στις 28 Ιουνίου 2010

Η ακόλουθη επιστολή στάλθηκε στον Κάρολο Παπούλια στις 28 Ιουνίου 2010

THE EUROPEAN LEAGUE
OF GENEVA
POB 36 CH-1211 GENEVA 20

Προς Α.Ε. Πρόεδρον της Δημοκρατίας
κ,Κάρολον Παπούλιαν
ΑΘΗΝΑΣ

ΕΠΕΙΓΟΝ

Γενεύη 28 Ιουνίου 2010

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Κατόπιν εκτάκτου συνεδρίας της ημετέρας Think Tank λαμβάνομεν την τιμήν να σας γνωστοποιήσουμε με χαρακτηρισμόν του <<Επείγοντος>>, πληροφορίας της ημετέρας υπηρεσίας σχετικάς με το υπογραφέν την 8ην Μαϊου 2010 Μνημόνιον αναφερόμενον εις τον έκτακτον δανεισμόν της Ελλάδος.

Θέλομεν να επιστήσωμεν την προσοχήν σας εις την σελίδα 129 §13,1 κατά την οποίαν επιτρέπεται εις τον δανειστήν να μεταβιβάσει εις τρίτον δικαιώματα και υποχρεώσεις του απορρέοντα εκ του Μνημονίου του δανείου. Επίσης σελίδα 119 κατά την οποίαν απαγορεύεται εις την Ελλάδα να συνάψει δάνειον με Κίναν και Ρωσίαν.

Κατά τα πληροφορίας μας η παράγραφος αυτή υποκρύπτει συμφωνημένην ήδη πρόθεσιν όπως η μεταβίβασις αυτή, προ της σχεδόν βεβαίας αδυναμίας της Ελλάδος να εκπληρώσει τας υποχρεώσεις της, γίνει προς όμορον χώραν η οποία, με την βοήθειαν των ΗΠΑ ή άλλων ενδιαφερομένων χωρών της ΕΕ, θα εξασφαλίσει συμφέροντα εκμεταλλεύσεως τόσον του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος (ουράνιον και άλλα μεταλλεύματα ιδία εις Μακεδονίαν και Θράκην) όσον και των δυνατών κοιτασμάτων πετρελαίου εις το Αιγαίον.

Είμεθα βέβαιοι ότι θα εκτιμήσετε δεόντως τον ελλοχεύοντα κίνδυνον τόσον δια την χώραν σας όσον και διά τα συμφέροντα της ΕΕ εν γένει. Δια την χώραν σας ιδιαίτατα η πραγματοποίησις αυτής της προ-συμφωνημένης απειλής θα έχει ολέθρια αποτελέσματα συνεπαγομένη ακόμη και διαμελισμόν της Ελλάδος (τον οποίον, ως θα γνωρίζετε, πολλοί επιθυμούν και σχεδιάζουν), δια δε την ΕΕ, ως εκ των κοινωνικών ταραχών που οπωσδήποτε θα προκύψουν (συνήθης αφορμή που υποθάλπει διατάραξιν της τάξεως εις ευρυτέραν περιοχήν – βλ. τα φαινόμενα τρομοκρατίας εις τας περιπτώσεις Παλαιστίνης και Ιράκ) θα έχει έτι μεγαλυτέρας συνεπείας αποσταθεροποιήσεως εις την ευρυτέραν περιοχήν της Ευρώπης.

Η Ελλάς πωλείται ολόκληρη ή και "κομμάτι-κομμάτι"!

Παρακαλούμεν όπως δεχθείτε την έκφρασιν της ημετέρας εκτιμήσεως.

Δια την European League of Geneva

The President Dr. Nicolas Kaloy

The European League is a non-profit making private organization with the purpose of promoting the ideals of the EU. It is led by an international Committee of men of science and of letters and is stationed in Geneva, CH.

απο http://www.antibaro.gr/


ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ Διαφήμιση για Αργεντινή - Γερμανία ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια απο τις πιο πετυχημένες διαφημίσεις για Αργεντινή - Γερμανία

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ Αγροτικές επιδοτήσεις τέλος από την Ε.Ε.


Την παρακράτηση των επιδοτήσεων προς τους αγρότες, αφήνοντας τα κράτη-μέλη να βγάλουν… το φίδι από την τρύπα, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κράτη-μέλη που δεν τηρούν κατά γράμμα το Σύμφωνο Σταθερότητας ως προς το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος και δημοσίου χρέους. Η Επιτροπή πρότεινε πρόσθετες κυρώσεις για τις "ανυπάκουες" χώρες, οι οποίες πλήττουν ουσιαστικά κατηγορίες εργαζομένων και όχι κράτη-μέλη. Η αρχή γίνεται με τους αγρότες και τους αλιείς που επωφελούνται των επιδοτήσεων του Γεωργικού Ταμείου και του Ταμείου Αλιείας μέσω του Εθνικού Σχεδίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ). Επιπλέον, προτείνεται η αναστολή των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Συνοχής που απευθύνονται κυρίως στις φτωχότερες περιφέρειες κάθε χώρας.

Η πρόταση της Κομισιόν για τις χώρες που το έλλειμμά τους υπερβαίνει ή προσεγγίζει το όριο του 3% του ΑΕΠ και το χρέος βρίσκεται πέραν του 60% του ΑΕΠ και έχει ανοδική πορεία είναι συνοπτικά η εξής: Μπλοκάρονται από τις Βρυξέλλες οι κοινοτικές επιδοτήσεις προς τους αγρότες και αλιείς, αλλά οι εθνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν να τις καταβάλλουν στους ενδιαφερομένους, χωρίς φυσικά να αποζημιωθούν από τις Βρυξέλλες, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Η Επιτροπή επικαλείται το άρθρο 136 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο προβλέπει τη στενή επιτήρηση των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών της ευρωζώνης. Το ερώτημα, όμως, είναι πώς ένα κράτος-μέλος με υψηλά ελλείμματα θα μπορέσει να επωμισθεί το βάρος των επιδοτήσεων προς τους αγρότες. Σήμερα, από τα κράτη της ευρωζώνης μόνο το Λουξεμβούργο δεν έχει έλλειμμα που υπερβαίνει το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Ο επίτροπος Ολι Ρεν δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στη συνέντευξη Tύπου. Διευκρίνισε, όμως, πως η Ελλάδα έχει πάρει ήδη μέτρα για τη μείωση των ελλειμμάτων της και συνεπώς δεν την αφορούν τα μέτρα προς το παρόν. "Άλλοι πρέπει να ανησυχούν", είπε με νόημα ο Φιλανδός επίτροπος. Μόνο το 2008, οι Έλληνες αγρότες έλαβαν υπό τη μορφή επιδοτήσεων το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ...

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του επιτρόπου, η Κομισιόν θεωρεί ότι οι προτάσεις της για τη διεύρυνση των κυρώσεων στα "απείθαρχα" κράτη-μέλη έχουν "προληπτικό χαρακτήρα" και είναι αναγκαίες, διότι οι μέχρι τώρα κυρώσεις αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές. Πιστεύει ότι υπό την απειλή του "παγώματος" των επιδοτήσεων του γεωργικού Ταμείου, τα κράτη-μέλη θα σπεύσουν να συμμορφωθούν με τους κανόνες του Συμφώνου. Και διευκρινίζει ότι το "πάγωμα" των επιδοτήσεων θα γίνει σταδιακά, αρχίζοντας με τα πολυετή προγράμματα, ώστε να δοθεί ο χρόνος για συμμόρφωση. Εάν συμβεί το αντίθετο, τότε "θα αναβληθούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις και ενδεχομένως θα απολεσθούν οριστικά οι πληρωμές", προειδοποιεί η Επιτροπή.

Στις προτάσεις της Επιτροπής περιλαμβάνεται η υποχρέωση των κρατών-μελών να υποβάλλουν κάθε άνοιξη, αρχής γενομένης από το 2011, τους εθνικούς προϋπολογισμούς στις Βρυξέλλες (Επιτροπή, Συμβούλιο ECOFIN), προκειμένου να εξετασθεί κατά πόσο ευθυγραμμίζονται με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και τη γενική στρατηγική των κρατών της ευρωζώνης.

Η Επιτροπή δεν προτείνει στο πλαίσιο των κυρώσεων τη στέρηση της δυνατότητας ψήφου στο Συμβούλιο Υπουργών, ούτε το ενδεχόμενο αποβολής ενός κράτους-μέλους από την ευρωζώνη. Άλλωστε, απαιτούν αλλαγή της Συνθήκης.

Οι προτάσεις της Επιτροπής θα συζητηθούν στις 13 Ιουλίου στο ECOFIN και έχουν ως προορισμό τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου, όπως και τα μέτρα που θα υποβληθούν από την ομάδα εργασίας που προεδρεύει ο Χέρμαν Βαν Pομπέι.

Χρονος

Επιστολή ξεμπρόστιασμα των (σοσια)ληστών


Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,

Με την άγνοια ενός μη οικονομολόγου θέτω τα εξής ερωτήματα, που απασχολούν όλον τον ελληνικό λαό, πλην του αξιότιμου υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου.
1. Το χρέος μας που παραλάβατε ήταν 310 δις ευρώ και επιβαρύνθηκε μέχρι το Μάρτιο του 2010 με άλλα 40 δις ευρώ που δανείστηκε η παρούσα κυβέρνηση σας;; Δηλαδή χρωστάμε τουλάχιστον 350 δις ευρώ;;
Πόσα χρωστάμε σήμερα;;
2. Κάθε χρόνο απαιτείται (προς το παρόν) να πληρώνουμε περίπου 25 δις ευρώ για εξυπηρέτηση των χρεών μας;;
3. Τα μέχρι πέρσι κάθε είδους έσοδα του κράτους ανήρχοντο περίπου σε 40 δις ευρώ, ενώ χρειαζόμασταν 80 δις ευρώ με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να δανειζόμασταν 40 δις ευρώ;
4. Είναι αληθές ότι διαχρονικά δεν πλήρωναν καθόλου φόρο, 400.000 από το σύνολο των 686.000 Βιομηχ. & Εμπορικών Επιχειρήσεων, 213.000 από το σύνολο των 383.000 των ελεύθερων επαγγελματιών και ουδείς πλήρωνε φόρο από από το σύνολο των 1.042.000 Γεωργικών Επιχειρήσεων.
5. Τι προβλέπεται να εισπραχθεί από τους μη πληρώνοντας μέχρι σήμερα φόρο 613.000, από τους ανωτέρω των Βιομ & Εμπορικών Επιχειρήσεων;;
Εάν υποθέσουμε 5.000 από τον καθένα, θα εισπράξετε περίπου 3 δις ευρώ.
6. Τι προβλέπετε να εισπράξετε από τους υπολοίπους 457.000 των Βιομηχ & Εμπορ. Επιχειρ. και Ελεύθ. Επαγγελμ. (από το σύνολο των 1.070.000), που πλήρωναν πολύ λίγο φόρο;;
Εάν εισπράξετε επιπλέον από τον καθένα πάλιν 5.000 φόρο ετησίως θα έχετε άλλα περίπου 2 δις ευρώ.
7. Τι προβλέπετε να εισπράξετε, από τις 1.042.000 Γεωργικές Επιχειρήσεις που δεν πλήρωναν καθόλου φόρο;;;
Αν πούμε 2 δις ευρώ πιστεύω θα είστε πολύ ικανοποιημένος
8. Τι περιμένετε να εξοικονομήσετε από την σφαγή των μισθωτών και συνταξιούχων;;
Κατά Καθηγητή προσκείμενο στο κόμμα σας, περίπου 0.8 δις ευρώ ετησίως.
Επιτρέψτε μου να πω ότι μάλλον θα χάσετε επειδή δεν σας πληροφόρησαν οι <<εγκέφαλοι>> σας, ότι πχ τα δώρα των συνταξιούχων κατά κύριον λόγο διετίθεντο για κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών τέκνων και πληρωμή της εφορίας τους
8. Τι περιμένετε να λάβετε από όλα τα άλλα μέτρα σας (αύξηση ΦΠΑ, μείωση αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, κτλ).
Μάλλον με την σίγουρη ύφεση που προκαλέσατε, τις απολύσεις το κλείσιμο επιχειρήσεων κτλ, όχι μόνον δεν θα εισπράξετε περισσότερα αλλά πολύ λιγότερα
9. Τι περιμένετε να εισπράξετε από το μέτρο των αποδείξεων των σούπερ μάρκετ κυρίως, κτλ. Σας ενημερώνω ότι απαιτείται για τον καθένα μας μία μεγάλη σακούλα σκουπιδιών να τις φυλάμε. Μήπως θα ήταν καλύτερα να προβαίνατε και σε ελέγχους και κλείσιμο επιχειρήσεων παρανομούντων;;
10. Τι συνολικά έσοδα αναμένεται να έχετε ετησίως και τι δαπάνες;;
11. Που είναι τα αναπτυξιακά μέτρα σας, πχ μη φορολόγηση επανεπενδυόμενων κερδών κτλ, ώστε η χώρα να εξέλθει από την ύφεση;;;
12. Τέλος πού θα διατεθούν τα 110 δις ευρώ ή περισσότερα του ΔΝΤ και των χωρών της ΕΕ;;
Είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλα θα πάνε στο χρέος οπότε θα χρωστάμε τα ίδια, χωρίς τα νέα δάνεια (τα 110 δις ευρώ θα τα χρωστάμε στο ΔΝΤ και στις χώρες της ΕΕ αντί στην Deutsche Bank της θρασύτατης φίλης τους πρωθυπουργού μας Άγγελα, όπου λέγεται ότι χρωστάμε το 70% του χρέους μας);;;
Είναι προφανές κύριε Πρωθυπουργέ ότι, ό,τι απάντηση και να δοθεί στα ανωτέρω η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο, με επικρεμάμενους ως δαμόκλεια σπάθη επ αυτής τους επαχθέστατους όρους εκποίησης της κρατικής περιουσίας του μνημονίου που υπογράψατε.
Μετά από αυτό επιτρέψτε μου συμπληρωματικά τις εξής ερωτήσεις.

Α. Είναι αλήθεια ή οχι ότι ο υπουργός σας απλά υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς ούτε αυτός ούτε εσείς να προβείτε σε καμμία διαπραγμάτευση;

Β. Είναι αλήθεια ή όχι ότι ακόμα και μέλη του ΔΝΤ διερωτήθηκαν (ιδιωτικά) πως υπογράψατε τέτοιο μνημόνονιο με επαχθείς όρους που ποτέ δεν επιβλήθηκαν σε άλλη χώρα επειδή τους όρους τους ζήτησε η <<φίλη σας>> Φράου Άγγελα;;
Γ. Είναι αλήθεια ή όχι ότι μπορούσατε να επιβάλετε επαναδιαπραγμάτευση του χρόνου λήξης των δανείων , ώστε η χώρα να μην πληρώνει 25 δις ευρώ το χρόνο και δεν το κάνατε;;
Δ. Είναι αλήθεια ή όχι ότι η ανωτέρω αναφερόμενη επαναδιαπραγμάτευση της λήξης του χρόνου των δανείων μας, κάθε άλλο παρά χρεωκοπία ονομάζεται και θα εξυπηρετούσε και τους δανειστές μας που τώρα κινδυνεύουν ή να χάσουν τα λεφτά τους ή να εκποιήσουν την κρατικήν μας περιουσία;;
Ε. Είναι αλήθεια ή όχι, ότι αν παίρνατε δάνειο μόνον από το ΔΝΤ, όπως πολλοί λένε, οι όροι θα ήταν απείρως καλύτεροι από τους όρους του μνημονίου της <<φίλης >> μας Φράου Άγγελα;;;
Στ. Τέλος αν στα ανωτέρω η απάντηση είναι καταφατική, γιατί διατηρείτε τον υπεύθυνο γι αυτά υπουργό;; Περιμένετε να μάθει και άλλο (όπως δηλώσατε ότι οι υπουργοί σας θα μάθουν όπως και το 1981) στου κασίδη το κεφάλι;;;
Για τους όρους ντροπής του μνημονίου που υπογράψατε (εκποίηση κρατικής περιουσίας, πώληση μιας υποχρεώσης μας σε τρίτη χώρα πχ στον σουλτάνο μας, σφαγιαστικές <<σοσιαλιστικές>> μειώσεις μισθών, απαράδεκτη μείωση συντάξεων, κατάργηση δώρων, κτλ για να <<σωθεί η πατρίς>> ) έχουν γραφεί πολλά.
Μετά τα ανωτέρω, για κάθε λογικό άνθρωπο, προκύπτει άμεση ανάγκη να επαναδιαπραγματευτείτε τους όρους μνημονίου που υπογράψατε, με την ΕΕ δηλαδή τη φίλη σας Φράου Άγγελα, επισημαίνοντας της ότι αν δεν δεχθεί την επαναδιαπραγμάτευση αυτήν η Deutsche Bank τα λεφτά της γιατί θα γίνει <<επανάσταση>> στη χώρα αν τολμήσει να εκποιήσει την κρατική περιουσία.

Με εκτίμηση

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκυρος Καθηγητής ΕΜΠ

Αυτά δηλώνει τώρα ο «κύριος» Βουλγαράκης… καλά να τα λέει στους συναδέλφους του βολευτές, αλλά νομίζει ότι ο λαός είναι μαλάκες;


«Είναι γνωστό ότι δεν γνωρίζω τους μοναχούς ούτε της Μονής Βατοπεδίου, ούτε καμίας άλλης μονής, όπως επίσης δεν έχω επισκεφθεί ποτέ το Αγιο Ορος»
Γιώργος Βουλγαράκης (Βουλή, 28/6/2010)

Γαμώ τη αμνησία μας!
Θέλει να πιστέψουμε τη σύζυγό του (Πελέκη), πως έκανε τα συμβόλαια τον ρασοφόρων απατεώνων γιατί πίστευε ότι το ζητούσε η Παναγιά;
Και... ας θαυμάσουμε τον "πολιτικό πολιτισμό", τόσο του Βουλγαράκη, όσο και του Ζαγορίτη (με το γόνο στο Πολεμικό Μουσείο, με ρουσφετάκι του κ. Βενιζέλου...), στο παρακάτω...

Το μνημόνιο είναι κατώτερο από το Ελληνικό Σύνταγμα



Δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη είναι να εφαρμόσει στην πράξη την τελευταία και σοβαρότερη καταγραφή του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ευθαρσώς πως οι έλληνες πολίτες είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του Συντάγματος, όταν οι κυβερνήσεις δεν το πράττουν αυτό…
Γράφει ο kostasxan

Διαβάζοντας όλες αυτές τις ανοησίες που περισπούδαστα μας εμφανίζουν οι καλοπληρωμένοι υπουργοί και μία κάστα δημοσιογράφων και «παρα»δημοσιογράφων, αηδιάζω κυριολεκτικά. Νιώθω την οργή μου έτοιμη να ξεχειλίσει και να τους πάρει και να τους σηκώσει...
Τι μας λένε αυτοί οι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης»; Πως δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή πως πρέπει να αποδεχτούμε σιωπηλά το άλλο, επειδή έτσι λέει το μνημόνιο που υπέγραψε με την τρόικα και το ΔΝΤ η κυβέρνηση Τσολάκογλου – Παπανδρέου, ενός υπαλλήλου του ΔΝΤ που μας δήλωσε ξεκάθαρα πως τον ενδιαφέρει να κάνει την συγκεκριμένη «δουλειά» και όχι να ξαναβγεί πρωθυπουργός. Δηλαδή, μας είπε πως...
δεν τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του (προς τους Έλληνες πολίτες), αλλά να βρεθεί ικανός και αποδοτικός προς τους «δεν χρωστάω σε κανέναν»!!! Ο Γιώργος Παπανδρέου παραβίασε το Σύνταγμα της Ελλάδας όταν υπέγραψε ένα κομμάτι χαρτί, χωρίς να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη του λαού. Ο Γιωργάκης που ξαφνικά έγινε Γιώργος έκρινε αυτοβούλως πως μπορεί να χειριστεί μόνος του ένα τεράστιας σημασίας θέμα για τη χώρα!!! Μάλιστα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα που επιτάσσει την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος όταν υπάρχει θέμα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος, αναφέρθηκε σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας και στη συνέχεια μας… έγραψε κανονικά!!! Για τον ίδιο, ο ελληνικός λαός είναι –προφανώς-περιττός και δεν είμαστε σε θέση να αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του μπορούν. Ναι, αυτοί που άδειασαν τα ταμεία, αυτοί που μας χρέωσαν και κατέστρεψαν την οικονομία, αυτοί που ζητωκραύγαζαν το «Τσοβόλα δώστα όλα», αυτοί που δεχόντουσαν ευγενικές «χορηγείες» από εταιρείες που στη συνέχεια έκαναν «σκούπα» όλα τα μεγάλα δημόσια έργα, έρχονται να πούνε σε εμάς πως δεν είμαστε σε θέση να… αποφασίσουμε για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας (τα δικά τους παιδιά τα έχουν εξασφαλίσει και δεν ανησυχούν).
Παραβιάζοντας ασύστολα, συλλήβδην και κατ’ επανάληψη το Σύνταγμα, καταθέτοντας (ν)τροπολογίες νομοσχεδίων, νομοσχέδια και υπουργικές αποφάσεις που δεν συνάδουν με όσα το Σύνταγμα της χώρας ορίζει, θέλουν να αποκαλούνται «δημοκρατική» κυβέρνηση. Κυβέρνηση ναι… Δημοκρατική όμως, όχι… Έτσι, υπέγραψαν ένα κομμάτι χαρτί με το ΔΝΤ, το οποίο είναι ένας οργανισμός(;) που ελέγχεται από την αμερικανική πολιτική, τις αμερικανικές τράπεζες και την αμερικανική οικονομία και τραπεζική αγορά!!! Ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε ένα μνημόνιο με κάποια εταιρεία οικονομικής τρομοκρατίας και τίποτε άλλο. Ενεχυρίασε μάλιστα και τον εθνικό πλούτο τα χώρας, για να εξασφαλίσει τους «δανειστές»… Μα, υπέγραψε ένα χαρτί με μία εταιρεία (καθαρμάτων ή οτιδήποτε άλλο, είναι αδιάφορο), έναν οργανισμό αν θέλετε. Δεν υπέγραψε διακρατική συμφωνία. Για να εντείνει όμως την πίεση και να δυσκολέψει την επερχόμενη «κλωτσιά», έβαλε στην συμφωνία και ευρωπαϊκά κράτη... Και αυτό είναι σημαντικό. Γιατί, συμφωνία ενός κράτους με μία εταιρεία καταρρίπτεται οποιαδήποτε στιγμή. Μία διακρατική συμφωνία, όμως, είναι κάτι το διαφορετικό και ιδιαίτερα δύσκολο να την παραβείς. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που η κυβέρνηση (φυσικά όχι του Γιώργου Παπανδρέου που ενεχυρίασε την χώρα για να αισθάνονται ήρεμοι οι αμερικανοί επενδυτές –συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FX κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη-) αποφασίσει να πετάξει στο καλάθι των σκουπιδιών την συμφωνία με το ΔΝΤ, η στάση της Ευρώπης (και των χωρών που μας δάνεισαν μέχρι τώρα με το πακέτο στήριξης) θα είναι καθοριστική και μπορεί να υπάρξει ένα διάστημα «κρίσης» και ψυχρότητας, αλλά αποκλείεται η χώρα μας να έχει επιπτώσεις. Αν μάλιστα, η επόμενη κυβέρνηση επιδείξει σύνεση και «χτίσει» μέτρα ανάπτυξης, οι ευρωπαϊκές αγορές ίσως να επιβραβεύσουν την εκδίωξη του ΔΝΤ από την Ελλάδα.
Το ζητούμενό μας, ως πολίτες, γιατί πρέπει να εστιάσουμε στα γεγονότα (facts όπως θα έλεγαν και στην πατρίδα του Παπανδρέου) είναι να κατανοήσουμε την μη αναγκαιότητα εισβολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα και φυσικά να μπορέσουμε να καταλάβουμε πως η χώρα έχει μπει υποθήκη, με μεταβιβάσιμα τα χρέη της προς τρίτους και τέταρτους «ενδιαφερόμενους» (π.χ. Τουρκία) και πως αυτό έγινε με την ευθύνη της υπογραφής κάποιων Ελλήνων(;) βουλευτών.
Αυτοί που υπέγραψαν για το μνημόσυνο (γιατί περί αυτού πρόκειται, όταν αναφερόμαστε στο μνημόνιο) έχουν εξασφαλισμένη τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και τη ζωή των παιδιών των παιδιών τους. Γιατί να το διαπραγματευτούν; Είχαν να χάσουν κάτι; Φυσικά όχι! Αφού τα έχουν πάρει (ήδη) όλα… Εξάλλου αυτά που λέει το μνημόσυνο-μνημόνιο, δεν πλήττουν αυτούς αλλά τον φτωχό ελληνικό λαό. Μήπως είδες κανείς τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση ή κάποιον βιομήχανο να διαμαρτύρονται για τα μέτρα; Γιατί να το κάνουν; Αφού δεν τους αγγίζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Ή μάλλον, τους αγγίζουν τόσο όσο να γεμίσει ακόμη περισσότερο η… τσέπη τους!
Αυτοί, οι βουλευτές –για να μην ξεχνιόμαστε- έκαναν το κουμάντο τους και υπέγραψαν ένα άλλο μνημόσυνο της δημοκρατίας που ονομάζεται νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ξέρετε… εκείνον το νόμο που παραγράφει τα αδικήματα των υπουργών μετά τη λήξη της υπουργικής θητείας…
Πείτε μου τώρα ότι υπάρχει αφελής έλληνας πολίτης που να θεωρεί ότι αυτοί που μας κυβερνάνε αισθάνονται υπηρέτες του λαού, να αρχίσω να γελάω. Γιατί όσο και αν θέλουν να μας πείσουν πως οι ίδιοι είναι υπηρέτες του λαού, δυστυχώς για τους ίδιους, έχουν απωλέσει την δυνατότητα αυτοί. Αυτοί που μας κυβερνάνε, 30 χρόνια τώρα, δημιούργησαν τα υπέρογκα χρέη δανειζόμενοι υπέρ… εαυτών και αλλήλων, διορίζοντας τους φίλους τους στο δημόσιο και κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα για τις λαμογιές τους. Και τώρα έρχονται και ζητάνε από εμάς να ξεπληρώσουμε τα χρέη τους. Και καλά όσοι επωφελήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, ας πούμε ότι κάπως το χρωστάνε. Οι υπόλοιποι όμως; Και είναι πολλοί αυτοί οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες που δεν άγγιξαν δεκάρα τσακιστή από τον δημόσιο κορβανά, πάρα πολλοί, σας βεβαιώνω! Τι γίνεται με αυτούς; Κατά την αντίληψη του Γιώργου Παπανδρέου, πρέπει να πεταχτούν στον Καιάδα!!! Γιατί; Μα, επειδή όταν μπορούσαν να κάνουν ό,τι έκανε όλος ο κομματικός συρφετός, αυτοί δεν άρπαξαν, δεν λήστεψαν, δεν έγιναν απατεώνες και λαμόγια. Γι αυτό, αξίζει ο Καιάδας σε όλους τους έντιμους έλληνες. Επειδή δεν ασπάστηκαν την ιδεολογία του Γιώργου, του Κώστα και όλων των άλλων θλιβερών πολιτικών μορφών που πέρασαν από τον τόπο αυτό και τον ρήμαξαν… κυριολεκτικά!
Κανονικά θα έπρεπε ολόκληρος ο ιδιωτικός τομέας (πλην του κρατικοδίαιτου κομματιού του) να εξαιρεθεί από την εφαρμογή των διατάξεων του μνημονίου. Αφού χρωστάει το δημόσιο, να πληρώσει το δημόσιο… Αλλά, είπαμε, στο Παπανδρεϊστάν αυτά δεν ισχύουν. Δεν είναι δυνατόν ένα κομμάτι της χώρας να είναι ελεύθερο και το υπόλοιπο υπό κατοχή… Οι δανειστές μας θα… ανησυχούν.
Κωνσταντίνος

ΚΟΡΟΙΔΙΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

"...Για άλλη μια φορά εξαγγέλονται μέτρα όπου δεν μπορούν να υλοποιηθούν αφού οι τεχνοκράτες σύμβουλοι του μεγάλου στρογγυλου γραφείου του πρωθυπουργού δεν γνωρίζουν οτι (όπως λέει και ο λαός) "... με Πορδ...ς δεν βάφεις αυγά...)

Το πρόβλημα τώρα όμως το έχουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να είναι συνεπείς στην εφαρμογή του νόμου και της εγκυκλίου και να υποβάλλουν εντός των αμετακλήτων ημερομηνιών δηλώσεις σε ένα πληροφοριακό σύστημα που δεν υπάρχει.

Και το χειρότερο όλων και να δουλέψει ένα υποτυπώδες συστημα τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει ο καταλληλος κεντρικός εξοπλισμός (Data Center)να το Υποσατηρίξει. Αυτό σημαίνει ότι θα πέσουν να κάνουν τις δηλώσεις όλοι μαζί... αν προλάβουν αλλα το σύστημα λόγο του μεγάλου και απότομου φορτίου θα καταρρεύσει."
αναρτήθηκε από Amynias

Είναι απορίας άξιο, γιατί ακόμη ο λαός προσπαθεί να ανταποκριθεί σε ζητούμενα της κυβέρνησης. Ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που φοβούνται περισσότερο από όλους τους Έλληνες. Τόσα χρόνια βολεύονταν σε θέσεις που εργάζονταν λιγότερο και εισέπρατταν περισσότερο (αναλογικά με την κούραση). Φυσικά και συμφωνώ πως υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί από αυτούς που εργάζονται πραγματικά σκληρά στο δημόσιο. Τους το αναγνωρίζω. Αλλά ήρθε η ώρα να αντιδράσουν. Να αναγνωρίσουν το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια ο ιδιωτικός τομέας και ο πολίτης ήταν αυτός που συντηρούσε τους δημόσιους μισθούς. Τώρα που ο ιδιωτικός τομέας έχει λυγίσει, δεν βλέπουν πως το σύστημα δεν λειτουργεί; Πιστεύουν πως θα μπορέσουν να δηλώσουν τις υπάρξεις τους για να συνεχίσουν να πληρώνονται; Δεν καταλαβαίνουν πως το κράτος θα πάψει να τους πληρώνει; Να σας θυμήσω πως όλοι είμαστε συμπολίτες, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, και πάνω απ' όλα ΕΛΛΗΝΕΣ. Ας σταθεί λοιπόν ο καθένας πλάι στον διπλανό του και ας αντιδράσουμε ΟΛΟΙ μαζί.
oxyderkeia

Δημήτρης Ρέππας : Δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις στο μετρό

Την επιλογή της κυβέρνησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να μην τις μετατρέψει σε συμβάσεις αορίστου χρόνου επανέλαβε ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας απαντώντας σε ερώτηση για τους συμβασιούχους του μετρό.

«Είμαστε πραγματικά μπροστά σε μία δύσκολη, όχι ευχάριστη κατάσταση» τόνισε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε ότι έχει... «έχει κληθεί η διοίκηση του Οργανισμού να μελετήσει τις πραγματικές ανάγκες και να δούμε βάσει αυτών των αναγκών πώς μπορούν να έχουν ένα πλεονέκτημα οι εργαζόμενοι, λόγω της εμπειρίας τους, ώστε να ενταχθούν στους Οργανισμούς μεταφοράς, αν αυτό είναι απαραίτητο, στο βαθμό που είναι απαραίτητο».

Πηγή

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ!! Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 28.5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ! ΕΛΛΗΝΑ Μ@@ΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ



ΤΟΥ Ζ. ΤΣΩΛΗ
Προκλητικές ανισότητες, παρά τις μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που επιχειρεί η κυβέρνηση, κρύβει το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς από τις επώδυνες αλλαγές εξαιρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στη Βουλή και οι ίδιοι οι βουλευτές. Χθες έγινε γνωστό ότι και οι ένστολοι πλέον θα συνταξιοδοτούνται με βάση τις γενικές διατάξεις, δηλαδή θα πρέπει να συμπληρώνουν 40 χρόνια απασχόλησης. Ομως θα τους δίνεται το δικαίωμα, όπως και στους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, να αναγνωρίζουν και πλασματικό χρόνο ασφάλισης.

Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και να ενταχθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι της Βουλής στο ΙΚΑ από 1-1-2011, καθώς αυτό απαιτεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και διατήρησε σε ισχύ όλα τα προνόμια.

Οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης.

Επιπροσθέτως η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται ούτε μειώνεται από τις γενικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (βασική, ανα λογική και επικουρική σύνταξη, οι οποίες στο εξής θα ισχύουν για όλους, κατόπιν των υποδείξεων του ΔΝΤ), αφού το ποσοστό αναπλήρωσης- μόνο γι΄ αυτούς- παραμένει στο 100% των αποδοχών τους. Μάλιστα κατά την αποχώρησή τους πριμοδοτούνται ανεβαίνοντας ένα ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο.

Οι «300» θα εξακολουθήσουν να συνταξιοδοτούνται με τις ισχύουσες διατάξεις, δηλαδή με τη συμπλήρωση οκτώ ετών θητείας, χωρίς μάλιστα να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που θα πάρουν από την κύρια απασχόλησή τους. Οι παλαιότεροι βουλευτές μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη με τέσσερα χρόνια βουλευτικής θητείας (συνεχούς ή διακεκομμένης), απολαμβάνοντας μηνιαίες αποδοχές κοντά στις 5.000 ευρώ.

Είναι προφανές ότι την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσηςκαι όταν όλοι καλούνται να κάνουν θυσίες και να αποδεχθούν μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά τους- οι κραυγαλέες αυτές ανισότητες εξοργίζουν. Πολύ περισσότερο όμως εξοργίζει η μεθοδικότητα την οποία έχουν επιδείξει ως σήμερα οι πολιτικοί για να μην αποκαλυφθεί η εύνοια με την οποία αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους και το προσωπικό της Βουλής στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν.
tovima.gr

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ..Ασθένεια Morgellons -ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΟΣΟΥ NANO & CHEMTRAILS.ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ..



Οι φωτογραφίες είναι αληθινές δημοσιευμένες απο τους ίδιους τους επιστήμονες που κάνανε την έρευνα..Μπείτε στο internet και ψάξτε Morgellons ,γίνεται χαμός..
Μια πτυχή της ιστορίας των chemtrails είναι ότι μέσα από το νέφος δημιουργούν την εξάπλωση της ασθένειας Morgellons.Το παράξενο είναι ότι οι ίνες που έχουν βρεθεί στα σώματα των προσβεβλημένων ανθρώπων που έχουν την ασθένεια Morgellons εχουν συνδυαστεί με τις ίνες που βρίσκονται στο νέφος των chemtrails και σε σταγόνες της βροχής. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αναπνέει τον αέρα ενδέχεται να έχει εκτεθεί σε αυτή την ασθένεια.
Ο Ερευνητής Clifford Carnicom έχει πρόσφατα αναφερθεί σε καποιες ανωμαλίες του αίματος και λοιμώξεις που έχουν σχέση με αυτές τις ίνες.. Η νεότερη έρευνα της Clifford Carnicom δείχνει ότι οι αιωρούμενες ινες των chemtrails και οι ίνες(blood cell) που βρίσκονται στους ιστούς των ασθενών με προχωρημένη ασθένεια Morgellons είναι ίδιες.
Οι συνέπειες αυτών των ευρημάτων είναι τεράστια. Έχουμε όλοι εκτεθεί στην ασθένεια Morgellons μέσω των chemtrails;
Αυτές οι φρικτές πληροφορίες οδηγούν σε σκέψεις. Δολοφονία του ανθρώπινου πληθυσμού εκ προθέσεως, με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας που δημιούργησε τεχνητά ένα παθογόνο οργανισμό που διασκορπιζεται μέσα από τον συνεχιζόμενο chemtrails ψεκασμό. Ο Jan Smith έχει υποστεί ζημία από την ασθένεια Morgellons προιόν της Νανοτεχνολογίας για πάνω από 10 χρόνια τώρα. Τεκμηριώνει την εντυπωσιακή έρευνα του και την έχει θέσει στην πρώτη γραμμή σε εκείνους που εργάζονται για να ξετυλίξουν το μυστήριο αυτής τής τρομακτικής νέας ασθένειας.
Η έρευνα και η τεκμηρίωση του προσκομίζεται στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.morgellonsexposed.com

και μεταφρασμένο εδώ..
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=el&ie=UTF-8&sl=en&tl=el&u=http://www.morgellonsexposed.com/RevelationsOfaMan.htm&prev=_t&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhjqAUIBgwZsdG-SRkZ9RciW9dFCqw
Παρακαλείσθε να διαβιβάσετε τις πληροφορίες αυτές σε γιατρούς σας, τους εκπροσώπους του Κογκρέσου και των μέσων ενημέρωσης.
Παντού... «Μπείτε να δείτε υπάρχουν πολλά στοιχεία. Είναι ένα πολύ σύνθετο πολύπλοκο δίκτυο των παθογόνων παραγόντων. Οργανικά, ανόργανα και όλων των ειδών τα πράγματα. Έχουμε ίνες, βαρέα μέταλλα, βακτήρια, μύκητες, ιούς που φαίνεται να λειτουργεί κάπως σε συνεργιστική δράση. Κανένας τους δεν καλό για το ανθρώπινο οργανισμό . "
Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το σύνολο του πληθυσμού ασκεί τώρα αυτές οι ανωμαλίες στο αίμα τους...
*Εάν αντιμετωπίζετε κόπωση, πληγές στο δέρμα, κάψιμο, πόνους και την αίσθηση ότι σέρνονται έντομα κάτω από το δέρμα σας, είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από την ασθένεια Morgellons. Να έχετε ωστόσο υπόψη, πως πιθανόν να μην υπάρχει αυτή η ασθένεια. Το εάν η Morgellons είναι ή δεν είναι μια πραγματική αρρώστια, είναι κάτι που κανείς δεν το γνωρίζει.
Κάτι παρόμοιο με τα συμπτώματα που περιγράφηκαν πιο πάνω, συμπληρωμένα με την εμφάνιση περίεργων ινών ή νημάτων που αναπτυσσόντουσαν επάνω στο δέρμα ή λίγο πιο κάτω από αυτό, αναφέρθηκαν από τον γιατρό του 17ου αιώνα, Thomas Browne.

DO NOT MISS READING THIS ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
Δείτε τα βίντεο..
πηγη

Καλοπληρωμένοι.εκβιαστές


ΤΟΥΣ πήραν στα σοβαρά και σήκωσαν ψηλά τον αμανέ. Χωρίς ιδιαίτερες σπουδές, κόπο και ξενύχτια τα παλικάρια κι έχοντας μάθει την «τέχνη» εμπειρικά. Στου κασίδη του κεφάλι. Κι ύστερα ήρθαν οι.συνδικαλιστές. Πήραν την τύχη του κλάδου απάνω τους. Παιχνίδια με την εξουσία «αποδοτικά» και με το αζημίωτο και των δυο πλευρών. «Σε απειλώ με απεργίες, μου αυξάνεις το μισθό. Κι αν δεν μπορείς, μου δίνεις επιδόματα. Ο κλάδος αναπνέει, οι εργαζόμενοι νιώθουν το χρέος τους να με (ξανα)ψηφίσουν».

ΕΤΣΙ λειτούργησαν, αυτά πέτυχαν. Με την Πολιτεία (διάβαζε εκάστοτε κυβέρνηση) να μην αντιστέκεται και με τα δημόσια ταμεία να αδειάζουν. Για τους εργαζόμενους και «εργαζόμενους» των ΔΕΚΟ και άλλων υπηρεσιών κοινής ωφελείας χωρίς σημαντική ωφέλεια. Κι ανέβηκαν μισθοί στα ύψη, ανέβασαν και τη μύτη ψηλότερα κάτι τύποι που είχαν στο χέρι τους την Πολιτεία, είχαν και το καταναλωτικό κοινό. Για να κατεβάζουν διακόπτες ΔΕΗτζήδες ή να σηκώνουν χειρόφρενο λεωφοριατζήδες. Με τη σιγουριά τη μονιμότητας και με την τρέλα των συνδικαλιστών.

ΚΑΙ τον ΟΣΕ πού τον βάζεις; Μέχρι «υπεύθυνο αμαξοστοιχίας» σοφίστηκαν οι τύποι, για να βολέψουν τα παιδιά τους. Πληρώναμε, πληρώνονταν και τα χρόνια πέρασαν. Με τσέπες γεμάτες έναντι ασήμαντων υπηρεσιών και κανένας τους δε το πρόσεξε πως υπήρχαν μεροκαματιάρηδες του κόπου και του ιδρώτα. Την ίδια στιγμή που έγραφε το κοντέρ για τους ευνοουμένους-υψηλόμισθους π.χ. της ΔΕΗ, άνθρωποι έλιωναν στο μεροκάματο της βιοτεχνίας ή στη σκαλωσιά του καύσωνα.

ΚΑΙ τώρα; Καλείται να πληρώσει τα σπασμένα αυτός που πάντα πλήρωνε. Τη δίψα των πολιτικών για ψήφο και την τρέλα των συνδικαλιστών για εκβιασμό και προσωπική τους ανέλιξη. Κάτι τόλμησε να ψελλίσει για περικοπές η Κυβέρνηση και η Αθήνα νέκρωσε. Μας τύλιξε η μπόχα του εκβιασμού και νιώθει όμηρος ο έλληνας εκείνων που πάσκιζε μη τους δυσαρεστήσει.

ΑΝ σε τρομάζουν οι περικοπές ΔΕΚΟίτη των δυο και τριών χιλιάρικων το μήνα, παραιτήσου και μην εκβιάζεις. Πριν σε παραιτήσουν. Για να τελειώνουμε. Ουδείς αναντικατάστατος.

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


Κατατέθηκε χθες το βράδυ, αιφνιδιαστικά από την κυβέρνηση, τροπολογία που αφορά στο ασφαλιστικό των στρατιωτικών υπαλλήλων.

Το σχέδιο της τροπολογίας είναι το εξής: ...







ΠΡΟΣΘΗΚΗ – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»


Άρθρο... [1]

1. Συνταξιοδοτικά δικαιώματα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2010 δεν θίγονται από την παραμονή τους στην υπηρεσία μετά την ημερομηνία αυτή και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στη διάρκεια αυτής δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους ή το δικαίωμα απόληψης και καταβολής της σύνταξης.

2. Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που θεμελιώνουν, σύμφωνα με τις υφιστάμενες μέχρι τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου διατάξεις, συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους 2011, η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά ενάμισι (1½) επιπλέον έτος. Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2012 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά τρία (3) επιπλέον έτη. Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2013 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά τεσσεράμισι (4½) επιπλέον έτη και για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2014 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά έξι (6) επιπλέον έτη.

3. Το δικαίωμα απόληψης και καταβολής της σύνταξης, καθώς και ο τρόπος υπολογισμού της, ως προς τις κατηγορίες προσωπικού των παραγράφων 1 και 2, ρυθμίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου σχετικές διατάξεις. Ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης όσων θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2014, ισχύουν οι υφιστάμενες διατάξεις του άρθρου 42 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) και του άρθρου 1 του νόμου 3029/2002. Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-2015 και μετά, ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

4. Εξαιρουμένων των κατηγοριών προσωπικού των προηγουμένων παραγράφων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης και αυτή καταβάλλεται εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ο) έτος της ηλικίας τους ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας, στα οποία συνυπολογίζονται αθροιστικά:

α. Ο χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, όπως αυτός προσδιορίζεται στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007), όπως ισχύει σήμερα.

β. Ο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο ή τριπλάσιο μέχρι πέντε (5) έτη, όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007), όπως ισχύει σήμερα.

γ. Ο χρόνος που λογίζεται σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία ως χρόνος διαδοχικής ασφάλισης.

5. Εξαιρουμένων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπάγονται στις παραγράφους 1 και 2, η σύνταξη όσων απομακρύνονται από την ενεργό υπηρεσία με αίτησή τους ή αυτεπαγγέλτως, εκτός των περιπτώσεων επιβολής καταστατικής ποινής που συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος απόληψης σύνταξης, καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ή με τη συμπλήρωση του εξηκοστού (60ου) έτους της ηλικίας.

6. Το εδάφιο α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) τροποποιείται ως εξής: «Ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών της παρ. 1 γίνεται μόνο εφόσον αυτοί που διατέλεσαν σε κατάσταση πτητικής ενέργειας συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.» Το εδάφιο β΄ της παραγράφου 9 του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) τροποποιείται ως εξής: «Ο διπλασιασμός του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο γίνεται μόνο εφόσον αυτοί συμπλήρωσαν πραγματική στρατιωτική υπηρεσία είκοσι πέντε (25) ετών.»

Άρθρο... [2]

1. Ο χρόνος υπηρεσίας των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) του νόμου 1848/1989 που διανύθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ιδιότητα του Οπλίτη Πενταετούς Υποχρέωσης (ΟΠΥ) ή του Εθελοντή Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ), καθώς και ο χρόνος υπηρεσίας των ανακαταταγμένων Εφέδρων Αξιωματικών Μακράς Διάρκειας, οι οποίοι ανανέωσαν την παραμονή τους στο Στράτευμα με χρήση των διατάξεων του νόμου 1680/1987, που χώρισε ασφάλιση στο ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας. Η αναγνώριση γίνεται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, με πράξη της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια και επικουρική σύνταξη (εργοδότη και ασφαλισμένου) που έχουν καταβληθεί στα ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ για το παραπάνω χρονικό διάστημα αποδίδονται στο Δημόσιο εντός εξαμήνου από την κοινοποίηση σ’ αυτά της σχετικής πράξης αναγνώρισης.

2. Οι έφεδροι εξ εφέδρων Αξιωματικοί του άρθρου 53 του νόμου 833/1937 ασφαλίζονται στο δημόσιο και αποκτούν δικαίωμα σύνταξης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που αποκτούν δικαίωμα σύνταξης και οι μόνιμοι Αξιωματικοί, ανεξαρτήτως του χρόνου κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο χρόνος ασφάλισής τους, ενώ είχαν τη στρατιωτική ιδιότητα, σε άλλα Ταμεία πλην εκείνων των Ενόπλων Δυνάμεων λογίζεται ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας.

3. Τα πρόσωπα του άρθρου 7 του νόμου 2084/1992 ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο Δημόσιο από την κατάταξή τους ως στρατιωτικοί και προαιρετικά σε άλλου ασφαλιστικούς φορείς συναφούς με την απόκτηση νέας ιδιότητας, χωρίς χρονικό περιορισμό, με δήλωση και καταβολή σε αυτούς του συνόλου των εισφορών από τους ασφαλισμένους. Τυχόν εισφορές που παρακρατήθηκαν υπέρ των εν λόγω ασφαλιστικών φορέων για χρόνο που συμπίπτει με το χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο συμψηφίζονται με τις εισφορές όσων επιλέξουν την προαιρετική ασφάλιση στους φορείς αυτούς.

4. Οι διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων έχουν εφαρμογή και για όσους έχουν ήδη εξέλθει της υπηρεσίας μέχρι την ισχύ του νόμου αυτού, καθώς και για τις οικογένειες αυτών που έχουν αποβιώσει, τα δε οικονομικά αποτελέσματα αρχίζουν από την πρώτη του επομένου της υποβολής της αίτησης μήνα.

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2010

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟY ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣH

Με την προτεινόμενη προσθήκη-τροπολογία ρυθμίζεται η συνταξιοδοτική κατάσταση των στρατιωτικών (στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος) κατά τρόπο εναρμονισμένο με τις νέες ρυθμίσεις που διέπουν τους δημοσίους υπαλλήλους, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του στρατιωτικού επαγγέλματος. Συγκεκριμένα:

Με το άρθρο 1
της προτεινόμενης Προσθήκης-Τροπολογίας προστατεύονται πλήρως τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του υπηρετούντος στρατιωτικού προσωπικού που θεμελιώνονται σύμφωνα με το υφιστάμενο ασφαλιστικό νομικό πλαίσιο μέχρι την 31-12-2010. Η προστασία αυτή επεκτείνεται κλιμακούμενη αναλογικά κατ' έτος, με την προσαύξηση του χρόνου πραγματικής υπηρεσίας, για το προσωπικό που σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31-12-2014.

Παράλληλα, αποσαφηνίζεται ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, ο οποίος, για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31-12-2014, ρυθμίζεται σύμφωνα τις υφιστάμενες διατάξεις. Για όσους θεμελιώνουν αντίστοιχο δικαίωμα από την 1-1-2015 και μετά, ο τρόπος υπολογισμού διέπεται από τις νέες ρυθμίσεις.

Επιπλέον, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του στρατιωτικού επαγγέλματος, προσδιορίζονται ως αναγκαίες προϋποθέσεις για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος η συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας ή των 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας, στην οποία συνυπολογίζονται αθροιστικά ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας, ο χρόνος πλασματικής συντάξιμης υπηρεσίας μέχρι 5 έτη καθώς και ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης.

Στις περιπτώσεις ακούσιας ή εκούσιας απομάκρυνσης στελεχών από την ενεργό υπηρεσία πριν τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, τίθενται ως χρονικό όριο δικαιώματος απόληψης της σύνταξης είτε η συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα 35 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας είτε η συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας.

Ειδικά για τα στελέχη ειδικών κατηγοριών (χειριστών πολεμικών αεροσκαφών, υποβρυχίων καταστροφέων, ναρκαλιευτών, ΕΚΑΜ, πυροτεχνουργών κ.λπ.) που διακινδυνεύουν το έννομο αγαθό της ζωής λόγω της επικινδυνότητας των αποστολών που αναλαμβάνουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, επαναπροσδιορίζεται ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 έτη, προκειμένου να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.

Με το άρθρο 2
της προτεινόμενης Προσθήκης-Τροπολογίας καθορίζεται και ενοποιείται το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα των αναφερομένων κατηγοριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διευθέτηση χρονιζόντων προβλημάτων και εκκρεμοτήτων.

Ρυθμίζεται το θέμα της αναγνώρισης ως δημόσιας υπηρεσίας αυτής που διανύθηκε σε άλλον ασφαλιστικό φορέα και συμπίπτει με το χρόνο που διανύθηκε από την κατάταξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η υπαγωγή του υποχρεωτικά στην ασφάλιση του δημοσίου και προαιρετικά σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς συναφείς με την ιδιότητά τους.

Περαιτέρω, στην παράγραφο 2 ορίζεται ότι οι υπαγόμενοι στην κατηγορία προσωπικού που αναφέρεται σε αυτήν ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο δημόσιο ως εν ενεργεία Αξιωματικοί με τα ίδια υπηρεσιακά και σταδιοδρομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Με τις διατάξεις της παραγράφου 3 το προσωπικό που αναφέρεται σε αυτήν ασφαλίζεται υποχρεωτικά στο δημόσιο και προαιρετικά σε λοιπούς συναφείς με την ιδιότητά τους ασφαλιστικούς φορείς.

Τέλος, με την παράγραφο 4 επεκτείνεται η ισχύς της προαναφερόμενης διάταξης σε όσους έχουν ήδη εξέλθει της υπηρεσίας ή στις οικογένειες όσων έχουν αποβιώσει.

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2010

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007):