ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.2.09

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ

Πρόθεση ψήφου

ΓΡΕΚΙ

Αποκάλυψη τώρα !!!! Το δώρο του Μπουμπούκου στην Ευγενία



Μετά τα ΜπουμπουκοPampers ιδού καί το μπουμπουκοφόρεμα που έκανε δώρο ο Μπουμπούκος στήν Ευγενία για την γιορτή των ερωτευμένων

ΑΡΠΑΧΤΑ

Σημαντικές εξελίξεις για το Παλαιστινιακό, αναμένονται να ανακοινωθούν εντός των ημερών

Χθες συναντήθηκαν στο Κάιρο αντιπροσωπείες των δύο σημαντικών οργανώσεων-παρατάξεων του Παλαιστινιακού Κινήματος (Φατάχ και Χαμάς).
Εκ μέρους της Φατάχ οι Αχμαντ Κυρέ, Ναμπίλ Σαάθ και εκ μέρους της Χαμάς οι Σαλαχ Αλμπαρνταουίλ, Μοχάμεντ Νάσερ, συναντήθηκαν και εξέδωσαν ΚΟΙΝΗ ανακοίνωση. Η συνάντηση των δύο κομμάτων θέτει τη βάση της Παλαιστινιακής ενότητας και αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε συνομιλίες για την εξομάλυνση εμποδίων που υπάρχουν μεταξύ τους, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 22 Φλεβάρη.
Επιπροσθέτως, η εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση της Γάζας (Χαμάς) πρόκειται τις αμέσως επόμενες ώρες-ημέρες ν’ ανακοινώσει επίσημη εκεχειρία με το Ισραήλ, ανάλογη μ’ αυτή που ίσχυε για 18 μήνες, πριν την εισβολή του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη.
Η κυβέρνηση της Γάζας είχε τηρήσει στο ακέραιο την προηγούμενη εκεχειρία, την οποία δεν είχε τηρήσει το Ισραήλ, και η ανακοίνωση της θα συμπεριλαμβάνει:
- Κατάπαυση πυρός
- Άνοιγμα των συνόρων (μάλλον από 1 Μάρτη)
- Ενώ υπάρχει παράνομο εμπάργκο και παραβίαση του διεθνούς δικαίου από Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιδιωχθεί να περάσει το 80% της βοήθειας προς τη Γάζα (τρόφιμα, φάρμακα και υλικά ανοικοδόμησης).
Μέχρι σήμερα, παρά τις δήθεν αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, τρόφιμα μουχλιάζουν και καταστρέφονται στις αποθήκες του Ισραήλ και μάλιστα προπληρώνοντας εβδομαδιαίο ενοίκιο από τις χώρες προέλευσης.
SIBILA

ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ


ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΩΣ ΑΜΕΣΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ.


ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΑ "ΔΟΥΛΕΥΕΙ' ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ............ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ.

Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣEI.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ

Η γεωπολιτική - γεωστρατηγική σκέψη των Τούρκων στρατηγών

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και οι Ακαδημίες Πολέμου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θεωρούνται σημαντικά κέντρα διαμόρφωσης και ανάπτυξης της πολιτικής σκέψης στην Τουρκία.

Επειδή θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται διάφορα ζητήματα γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής ...

Το Fatsabook του Τράγκα


Από το IPanic e-llustrated Φεβρουαρίου (σελ 19)

ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΛΚΗΣ.........ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΟ


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ALPHA ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ...
ΕΙΧΕ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ.......................
ΓΙΑ ΕΝΑ "ΤΡΑΠΕΖΙ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΦΑΓΑΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ ΑΦΗΣΑΝ "ΦΕΣΙ" 20.000€ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΨΗΛΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΙΞΗ ΜΕ ΤΟ "ΤΡΑΠΕΖΙ" ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ...ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.......... ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΟ "ΤΖΑΜΠΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ...............ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΤΟΥ...............ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΜΟΥΤΖΑΧΙΝΤ" ΤΑΛΑΤ....


"Όμως, ο κ. Ταλάτ υπήρξε "μουτζαχίντ" της ΤΜΤ. Εκπαιδεύτηκε στον Αγιο Ιλαρίωνα από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου και υπηρέτησε στον 77 λόχο της ΤΜΤ. "Με το βιβλίο το πρωί, με τ' όπλο στο χέρι τα βράδια", όπως ο ίδιος διαφήμιζε το ένοπλο παρελθόν του, στη "Ζαμάν" 24.9.06. Και είπε ότι "είναι πράγματα που δεν λέγονται", όταν η εφημερίδα τον ρώτησε για την ένοπλη δράση του ως "μουτζαχίντ" στις επιχειρήσεις μαζί με τις μονάδες εισβολής το 1974. Κερυνειώτες Ε/κ αιχμάλωτοι θυμούνται και τα νταηλίκια του Ταλάτ όταν, ένστολος και οπλισμένος με Τόμσον, τους έλουσε μια "βραστή ΚΕΑΝ" στον αστυνομικό σταθμό Κερύνειας, που ψοφισμένοι της δίψας τού ζήτησαν νερό!"


ΜΙΑ ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Μια πραγματικά καταπληκτική φωτογραφία από την δοκιμαζόμενη Αυστραλία που ζει τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της. Ο πυροσβέστης μοιράζεται το νερό του με ένα κοάλα το οποίο προσπαθεί να διαφύγει από το φλεγόμενο δάσος του Mirboo North. Τo άτυχο ζώο απλώνει το άνω άκρο του και πιάνεται από το χέρι του ανθρώπου..

!ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ 97 ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ??

ANEMOS

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.....ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ "ΜΑΥΡΟ"...ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ "ΛΕΝΕ" ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Απολαύστε κάποιους από τους Έλληνες βουλευτές τους οποίους , καθώς και τα κόμματά τους, ψηφίζουμε εμείς τα "θύματα" οι Έλληνες. Αν τολμούσε κανείς βουλευτής ,στην Τουρκία για παράδειγμα, να πεί κάτι παρόμοιο την επόμενη ημέρα δεν θα ήταν βουλευτής. Απολαύστε τους ... και όπως πάντα ξανα ψηφίστε τους στις επόμενες εκλογές!!
http://www.ellinikiafipnisis.blogspot.com/

13.2.09

Νέα θεωρία για τη γέννηση του Δία Τι ποστηρίζουν τώρα επιστήμονες


Ομάδα Αμερικανών και Ελλήνων αρχαιολόγων που διενεργεί ανασκαφές στο όρος Λύκαιο της Αρκαδίας υποστηρίζει ότι η μυθική γενέτειρα του Δία δε βρίσκεται στην Κρήτη, αλλά στην Αρκαδία. Ο επικεφαλής της ομάδας Ντέιβιντ Ρομάνο του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στην Αριζόνα δήλωσε ότι τα ευρήματα δεν αφήνουν αμφιβολία για τον γενέθλιο τόπο: «Είναι το Λύκαιο». Γιατί «τα ευρήματα αυτά είναι τόσο παλιά όσο η ίδια η ιδέα του Δία» σημειώνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του. «Τα στοιχεία μάς υποδεικνύουν δυναμικά ότι στην κορυφή του όρους ελάμβαναν χώρα τελετουργικά συμπόσια κατά τη Μυκηναϊκή εποχή,περίπου 3.300 ή 3.400 χρόνια από σήμερα». Πράγματι, στην ανασκαφή ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 50 αγγεία πόσης, θραύσματα ειδωλίων καθώς και ίχνη θυσιασμένων ζώων και οστά αιγών. Επίσης βρέθηκαν ασημένια νομίσματα (πολύ μεταγενέστερα βεβαίως) καθώς και ένα μπρούντζινο χέρι που κρατάει έναν κεραυνό, όλα αφιερώματα στον Δία. Οι μυκηναϊκοί βωμοί στην κορυφή βουνών θεωρούνται πολύ σπάνιοι, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Η περίοδος επίσης συμπίπτει με τις πρώτες ιστορικές αναφορές του θεού Δία στα ελληνικά κείμενα, πράγμα που σημαίνει ότι οι τελετουργίες στο όρος Λύκαιο είχαν σκοπό να τιμήσουν τον θεό.

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ.....ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΝΤΑΒΕΛΗ".... ΓΙΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ..ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!


Ο "ΝΤΑΒΕΛΗΣ" ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΔΩ

ΟΡΕ!!!!! ΑΝΩΝΥΜΕ.....
ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ "ΘΕΜΑ" ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ!!!!! ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΙΠΕΡΙ!!!!!!!!!!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ !!!!

ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΟΒΟΛΗΣΩ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΑΚΟΜΑ.......ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ".

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ............ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ "ΚΟΥΤΑΛΑ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΝΟΥΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΙΑ.............. Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΥΛΩΣΕΙ

ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ Ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ......
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟΝ "ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ" ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ανικανότητα Παρασκευά ΣΑΛΙΒΕΡΟΥ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΧΩΡΙΟ Μαθήματα χρηστής Διακυβέρνησης προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και άπαντες πολιτικούς.


(Ε, ρε ξύλο που θέλουνε όλοι τους...)

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.

Στις δυτικές πλαγιές της Οθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία. Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.

Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργείο, το διώροφο πάρκινγκ των 60 θέσεων, το γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων.

Η κοινωνική μέριμνα κατέχει πρώτιστη θέση: νηπιαγωγείο και δημοτικό του «κουτιού», αγροτικό ιατρείο (πάντοτε στελεχωμένο), δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς, «Βοήθεια στο σπίτι», σχεδιασμός για γηροκομείο, ακόμα και για πισίνα!

Πoιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας; Πώς μια μειονεκτική περιοχή κατάφερε το «θαύμα»;

Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Με ένα διάλειμμα 4 χρόνων, είναι από τότε κοινοτάρχης της Ανάβρας.

Η κατάσταση που συνάντησε ήταν απελπιστική. Τα γελάδια, οι χοίροι και τα πρόβατα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χωριό. Στους χωματόδρομους. Δεν υπήρχε πουθενά άσφαλτος. Το χειμώνα περπατούσες μέσα στη λάσπη, το καλοκαίρι η σκόνη σε έπνιγε.

«Προτεραιότητά μας ήταν η κατασκευή κτηνοτροφικών πάρκων, για να μπει τέλος στην αναρχία που επικρατούσε. Με φως, νερό και σωστή δόμηση, σταβλίζουν τα ζώα τους το χειμώνα. Τους υπόλοιπους μήνες βόσκουν ελεύθερα στα βουνά. Αυτός είναι και ο λόγος που το κρέας τους φημίζεται για την ξεχωριστή γεύση του. Η κτηνοτροφία είναι η πηγή των εισοδημάτων στην Ανάβρα», λέει ο πρόεδρος της
> κοινότητας. «Ίσως εγώ είμαι ο πιο φτωχός του χωριού, αφού η σύνταξη που παίρνω από τη ΔΕΗ, όπου έφυγα με το βαθμό του επιθεωρητή, κυμαίνεται στα 2.500 ευρώ».

Βάσεις ανάπτυξης
Η πρόοδος συνεχίστηκε με την κατασκευή του σφαγείου βιολογικής γραμμής, το μοναδικό δημόσιο στην Ελλάδα, με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ. Έτσι μπήκε τάξη και δημιουργήθηκε η βάση για την ανάπτυξη της βιοκτηνοτροφίας, με συνέπεια οι παραγωγοί να κερδίζουν σημαντικά ποσά από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με χρήματα της οποίας έγιναν οι παραπάνω υποδομές.

Ξύπνιος, σχολαστικός και με όραμα ο πρόεδρος παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε κοινοτικό πρόγραμμα και το εκμεταλλεύεται δεόντως. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του, όπως λέει ο ίδιος, είναι ότι κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία των συγχωριανών του. Στην αρχή έφεραν αντιρρήσεις στα σχέδιά του, αλλά με επιμονή και υπομονή τούς έπεισε.
Τώρα τους καλεί να δημιουργήσουν τυποποιητήρια για τα προϊόντα τους, ώστε να ολοκληρωθεί το φάσμα της βιολογικής παραγωγής.
Η Ανάβρα δεν βάσισε την ανάπτυξή της στο κράτος. Ήθελε έσοδα δικά της. Έτσι, πριν από τρία χρόνια ολοκλήρωσε το έργο του αιολικού πάρκου, με τις 20 ανεμογεννήτριες και ανάδοχο την ισπανική εταιρία Gamesa.

Έσοδα
Το ρεύμα το αγοράζει η ΔΕΗ, ενώ η κοινότητα για τη χρήση του χώρου, που της ανήκει, εισπράττει έως και 100.000 ευρώ το χρόνο. Υπό δημοπράτηση βρίσκεται και η ανάπτυξη υδροηλεκτρικού εργοστασίου, από το νερό των πηγών της Ανάβρας. Από εκεί θα εισπράττονται άλλες 100.000 ευρώ.
Η επιστροφή στις ρίζες είναι μια σταθερή πολιτική για τον κ. Τσουκαλά. Για να ενισχυθεί κι άλλο ο πληθυσμός, έκανε επέκταση του οικισμού και δίνει οικόπεδα σε άστεγους δημότες στο μισό της αντικειμενικής τους αξίας και με αποπληρωμή σε 5 δόσεις.

Μετανάστες σε... ορεινό παράδεισο
«Δεν μας λείπει τίποτα. Εγώ, παρόλο που γεννήθηκα στην Αθήνα, ήρθα στο χωριό των γονιών μου, μόλις γνώρισα εδώ, κατά τη διάρκεια των διακοπών, το σύζυγό μου τον Παναγιώτη. Κάναμε τρία παιδιά. Δουλεύουμε με τον άνδρα μου φροντίζοντας τα 100 γελάδια που έχουμε. Πηγαίνουμε γυμναστήριο, πίνουμε τα τσιπουράκια μας στις 5 ταβέρνες του χωριού και αν θέλουμε νυχτερινή ζωή πεταγόμαστε μέχρι τον Δομοκό ή τον Αλμυρό», λέει η Νίκη Μηλιώνη.

Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται ασφάλεια με τη μόνιμη παρουσία της αγροτικής γιατρού. Η Ελένη Τριανταφύλλου δέχεται 8 με 9 άτομα καθημερινά στο ιατρείο. Πήγε στην Ανάβρα στις 5 Αυγούστου και για τους επόμενους 9 μήνες που θα μείνει εκεί νιώθει τυχερή που βρέθηκε σε ένα τόσο φιλικό περιβάλλον. Μάλιστα, δεν επιβαρύνεται από την τσέπη της, γιατί μένει σε διαμέρισμα που της παραχώρησε η κοινότητα (όπως και οι τρεις δάσκαλοι).
Ο Αποστόλης Καπέλος και ο Πολύζος Κανατούλης είναι δυο νέοι κτηνοτρόφοι. Παίκτες στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού (Α.Ο. ΟΘΡΥΣ), κάθονται στο καφενείο και συζητούν πώς θα αντιμετωπίσουν τον ΔΟΜΟΚΟ, την ισχυρότερη ομάδα της περιοχής. Περηφανεύονται για την προαγωγή στην Α' Ερασιτεχνική, αλλά και για τα επιτεύγματα του χωριού τους. «Να πάτε να δείτε το περιβαλλοντικό πάρκο», μας λένε.
Συναντάμε έναν παράδεισο. Αιωνόβια πλατάνια, σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, με γεφύρια, παιδικές χαρές, πετρόκτιστη διακόσμηση και με τους λαγούς και τα ελάφια να ξεπετάγονται μέσα από τα ξέφωτα, με φόντο τον υδάτινο κόσμο του Ενιππέα (παραπόταμου του Πηνειού).

Εδώ κρατάει ακόμα το έθιμο της δρυστέλας, όπου οι νοικοκυραίοι πλένουν ρούχα και χαλιά με τα ορμητικά νερά των πηγών. Μια περιφραγμένη έκταση, συνολικού εμβαδού 240 στρεμμάτων, που αποτελεί ταυτόχρονα και μουσείο παράδοσης. Άλλη μια ευκαιρία για να εισπράττει η κοινότητα έσοδα, καθώς πολλά σχολεία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επίσκεψη και αναμένεται να μπει συμβολικό εισιτήριο για τα έξοδα συντήρησής του.
Το πλέον μεγαλόπνοο σχέδιο, αυτή την περίοδο, είναι η επικείμενη εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης. Με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ (από ευρωπαϊκά κονδύλια) και με μελέτη από το ΤΕΙ Κοζάνης η Περιφέρεια έχει πει ήδη το «ναι».

Ένας κεντρικός λέβητας θα τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του χωριού και από εκεί θα διοχετεύονται υπόγειοι αγωγοί από τους δρόμους της Ανάβρας με καυτό νερό. Το κάθε σπίτι θα συνδέεται με το σύστημα και θα έχει ολόκληρο το χειμώνα ζεστό νερό και θέρμανση, με μια ελάχιστη επιβάρυνση. Θα λειτουργεί με την καύση βιομάζας (κοπριές των ζώων, ξερά φύλλα, άχυρο κ.ά).

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....ΓΙΑ ΠΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ....ΜΙΛΑΓΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΥΠΟΣ?? ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ "ΜΑΣΑΜΠΟΥΧΑ"???

Ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

ΡΩΤΑΩ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.....
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ......ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:......
.......
Η SIEMENS ..... Η ALTEC...........Ο ΚΟΚΑΛΗΣ........... ΟΤΕ....... ΔΕΗ.........
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.............. ΤΟ ΥΕΘΑ.............

ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ???????????????????

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ Σ.Ε. ΤΗΝ "ΕΚΑΝΕ"
ΓΙΑ
ALTEC ...........ΜΕΡΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ?????? Ή ΚΑΛΎΤΕΡΑ...
ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ "ΤΡΩΝΕ" ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ??????

ΟΙ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ ΜΑΣ ...ΜΑΡΑΝΑΝΕ .....ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ....."ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ"....
ΠΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.............ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΖΗΤΗΣΕ...........

ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ" ΟΕΟ???
ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΟΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.....ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!!

ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ...................... "ΠΑΣΕΣ" ΚΑΝΟΥΝ !!!!!

Η "ΙΣΤΟΡΙΑ"...ΕΧΘΡΟΣ....ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ..ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Του Μ. Μιχαήλ
Ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός ήταν -και είναι- Εθνομάρτυρας, αλλού να κοιτάξουν για προδότες!

Είχαμε επισημάνει από την αρχή της νέας διακυβέρνησης του τόπου από τον κ. Χριστόφια, ότι υποφώσκει στο παρασκήνιο, μία μακάβρια συμμαχία μεταξύ του Κομμουνισμού και του Τεκτονισμού, για την απομάκρυνση κάθε εθνικού και χριστιανικού συμβόλου σε αυτό τον τόπο.

Στόχος, η εμπέδωση μιάς «κυπριακής» συνείδησης στους νέους και στην κοινωνία μας. Μιάς συνείδησης, αποκομμένης από τις ρίζες του Ελληνισμού και της ορθόδοξης παράδοσης.

Αυτοί οι στόχοι, φαίνεται να εμπεριέχονται στην ύλη του νέου σχολικού βιβλίου της Ιστορίας, γι΄ αυτό και η αντίδραση των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Αν αληθεύει, ότι θα επιχειρηθεί η κατασπίλωση του ονόματος του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, πως δήθεν ήταν συνεργάτης των Τούρκων, με λίγα λόγια, προδότης του Έθνους, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσω, από πού προέρχονται τα «φαρμακερά βέλη»!

Πέρασαν δύο σχεδόν αιώνες και οι Τέκτονες της Κύπρου δεν έχουν «χωνέψει» την αφοριστική «Εγκύκλιο κατά Μασόνων», που εξέδωσε ο Εθνομάρτυρας Κυπριανός στις 2 Φεβρουαρίου 1815, στην οποία περιέχεται η κατηγορία, ότι οι Κύπριοι τέκτονες τότε συνεργάζοντο με τους «Οθωμανούς» Τούρκους. Την κατηγορία αυτή, φαίνεται ότι θα την αντιστρέψουν σήμερα «κάποιοι» που «ενοχλούνται» και θα την φορτώσουν στον Αρχιεπίσκοπο και Εθνομάρτυρα Κυπριανό (!).

Να είναι βέβαιοι, όμως, ότι τέτοια προσπάθεια –εάν επιχειρηθεί- θα πέσει στο κενό…

Από τις πληροφορίες που έρχονται κοντά μας, ιδιαίτερα τα ονόματα των επιστημόνων που θα επιχειρήσουν να «εκσυγχρονίσουν» την Ιστορία μας, επιβεβαιώνονται οι αρχικές μας ανησυχίες από την «ανίερη» συμμαχία Κομμουνισμού-Τεκτονισμού.

Τα ονόματα των ελλαδιτών επιστημόνων που φέρονται να αποτελούν την επιστημονική ομάδα που θα συγγράψει τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας μας, συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τον διεθνή Σιωνισμό!

Για την ώρα, δεν θα πούμε περισσότερα. Θα περιμένουμε να δημοσιοποιηθούν επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας τα ονόματα που θα αποτελέσουν την «επιστημονική ομάδα» που θα συγγράψει το βιβλίο της Ιστορίας μας και μετά θα επανέλθουμε.

Θα θέσουμε, όμως, ένα ερώτημα: Το ερευνητικό έργο της επιστημονικής αυτής ομάδας που θα συγγράψει το σχολικό βιβλίο της Ιστορίας, χρηματοδοτείται από κάποιο «αμερικανικό ευαγές» ίδρυμα;


Κινέζικη... "ενίσχυση" στην Καλαμάτα με την αδελφοποίηση με το ΣιΑν της Κίνας (Sianou我国)!



Στις 29 και 30 Μαρτίου, στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αδελφοποίησης των Δήμων Σιαν της Κίνας και Καλαμάτας, παρουσία αντιπροσωπείας θεσμικών παραγόντων, πολιτικών και επιχειρηματιών από το Σιάν!

Στη διάρκεια της επίσκεψής στην Μεσσηνία και στα πλαίσια της φιλοξενίας τους, οι Κινέζοι επίσημοι θα..........

έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και θα επισκεφθούν αξιοθέατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καλαμάτα είναι αισιόδοξοι πως με αυτή την αδελφοποίηση πέρα από τη γνωριμία με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των Κινέζων θα αναπτυχθούν και στενές σχέσεις εμπορικού και επιχειρηματικού περιεχομένου..........

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΖΟΡΟ??? ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ..ΟΧΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ


Καταδίκη του νομάρχη Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος
Δώδεκα μήνες με τριετή αναστολή για μείωση προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, στο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε μείωση προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων -πρόστιμο, το οποίο είχε επιβάλει προκάτοχος του κ. Ψωμιάδη.

Το Δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορουμένου από το συγκεκριμένο αδίκημα.

Απολογούμενος, χθες, ο κ. Ψωμιάδης είπε: "Λειτούργησα στα όρια του νόμου, θέλοντας να δείξω το ανθρώπινο πρόσωπο της νομαρχίας. Έχω μειώσει στο ελάχιστο εκατοντάδες πρόστιμα και δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τα όρια. Τι να έκανα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία; Ήταν ετοιμοθάνατος, να τον έστελνα στο θάνατο; Καλύτερα να πέθαινα εγώ ο ίδιος..............."
Πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΜΙΧΑΛΟΣ.....Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΤΩΝ 700 €...." ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ"...ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ "ΜΙΣΘΟ"


Ο "ΝΤΑΒΕΛΗΣ" ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

Ο ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΘΌΛΗ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ......
ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΣ ΥΙΟΣ
Κ.ΜΙΧΑΛΟΣ......
ΤΕΩΣ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟΠΕΦΘΕΝΤΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕΑ........

ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΖΗΜΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.............ΑΦΟΥ ΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΤΩΝ 700 €...
ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΠΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ........................................ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ?????????????????? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ............ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΤΕ
για να τα παίρνει σε κάθε συνεδρίαση του δ.σ. υπό τον κύριο ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ.

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ Η ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ...ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.....ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ............

Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΩΣ ΑΓΕΛΑΔΑ...
ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΙΜΑ

ΦΟΛΑ ΦΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ .........ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΙ "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ" ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ!!!


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΠΈΡΡΙΨΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΠΛΕΟΝ...............
ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ..............
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ...........

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ......

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!

Αν θέλεις να ζήσεις..



Απλώς μην πας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ)!!!

Με αφορμή την εκπομπή "Ζούγκλα"

Με αφορμή την εκπομπή "Ζούγκλα"


Όσοι παρακολούθησαν χθες το βράδυ την εκπομπή του κυρίου Τριανταφυλλόπουλου στο ALTER σίγουρα το λιγότερο αγανάκτησαν. Ο λόγος της αγανάκτησης αυτής ήταν το θέμα συζήτησης της εκπομπής. Ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος και οι υπόλοιποι καλεσμένοι της εκπομπής προσπάθησαν να αναλύσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα των λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Προσπάθησαν για την ακρίβεια να μας προβάλουν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ''εξαναγκάζουμε'' τους λαθρομετανάστες να ζουν ερχόμενοι στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους μετανάστες σε περιοχές όπως ο Αγ. Παντελεήμονας, το κέντρο της Αθήνας, η Πάτρα, τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται στα σύνορα και πολλές άλλες. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι πληθυσμοί αυτοί ,είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, αποτελούν εστίες μετάδοσης ποικίλων μολυσματικών ασθενειών, φυματίωσης, αιμορραγικού κριμαϊκού πυρετού, ηπατίτιδας και ούτω καθεξής. .................. η συνέχεια εδώ

Και έζησαν αυτοί καλά…


  • Γιατί κάνουμε αρνητική κριτική στον Μανώλη;
  • Ήταν ένας συνεπέστατος Μανώλης
  • Έναν συνεπή πολιτευτή έχουμε, μην τον χάσουμε και αυτόν
  • Όποιος περίμενε ότι θα έκανε κάτι διαφορετικό ο Μανώλης είναι το λιγότερο αφελής και καλά θα κάνει να παραιτηθεί από τα πολιτικά του δικαιώματα
  • Αρκετά έχουμε πληρώσει την βλακεία των συνανθρώπων μας
  • Γιατί δημιουργήθηκε θέμα με τις δηλώσεις του βουλευτή;
  • Επειδή είπε ότι υπάρχει κόμμα μέσα στο κόμμα
  • Αν έλεγε την αλήθεια δεν θα γινόταν τίποτα
  • Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά κόμματα στο απόκομμα
  • Συναίνεση ζήτησε ο Κωστάκης για τα μέτρα που θα μας πάρει
  • Επίσης και ο λύκος είχε ζητήσει την συναίνεση από την γιαγιά της κοκκινοσκουφίτσας
  • Τα παραμύθια συνήθως έχουν καλό τέλος
  • Η γιαγιά σώθηκε, εμείς;
  • Για την τύχη του λύκου και του Κωστάκη αδιαφορώ
  • Τατουλίζει και ο Αλέκος Παπαδόπουλος
  • Σε παρουσίαση του βιβλίου του είπε ότι φταίει το πολιτικό σύστημα
  • Βενιζελοτατουλοσημίτιδες
  • Δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές ο καταλληλότερος
  • Περιμένει την μεγάλη εθνική καταστροφή…
  • Συνέλαβαν 4 αντιεξουσιαστές «ρομπέν των φτωχών»
  • Είχαν πάρει τρόφιμα αξίας 600 ευρώ…
  • Όπου αν αφαιρέσεις την αισχροκέρδεια είναι αξίας μερικών δεκάδων ευρώ
  • Και τα οποία μοίρασαν σε πολίτες
  • Είναι ή δεν είναι κακούργημα;
  • Αλλά άμα ασχολείσθε με πενταροδεκάρες αυτά παθαίνετε
  • Στην βουλή πρέπει να φτάσει και η υπόθεση Παυλίδη γιατί υπάρχουν πολιτικές ευθύνες
  • Θα βγει μετά ο καταλληλότερος της υπευθυνότητας και θα πει δεν με ενημέρωσαν σωστά
  • Και το θέμα θα φωτιστεί από το αόρατο φως του Βατοπεδίου
  • Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης είναι τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και τα μπλόκα των αγροτών
  • Τάδε έφη καταλληλότερος – υπευθυνότερος
  • Η αλογοσκουφειάδα, οι ρεμούλες, οι μίζες, τα σκάνδαλα, το πλιάτσικο στο κράτος, τα μέτρα Φώλια ουδέν ρόλο έπαιξαν
  • Ο Σουφλιάς με ανακοίνωση του μας πληροφορεί ότι αν μιλάνε δύο μαζί δεν μπορεί να τους ακούσει
  • Σε λάθος υπουργείο τον βάλανε τότε…
  • Γιατί από την μια μιλάει το Περιβάλλον και από την άλλη τα Δημόσια Έργα
  • Οπότε αναγκάζεται να διαβάζει
  • Τις επιταγές
  • Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση στην υγεία
  • Ο «καγκελάριος» υπουργός περί άλλων τυρβάζει…
  • Σκέφτεται τι είδους κάγκελα να βάλει ώστε να εμποδίσει την Ντόρα στην κούρσα της διαδοχής
  • Ξεκινάει το διαρκές συνέδριο του Συνασπισμού
  • Δεν το μαζεύετε λιγάκι εκείνο το «διαρκές» ;
  • Να βγάλουμε και κανένα συμπέρασμα
  • Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση ο καραγκιόζης και τα παπαγαλάκια, είπε ο πρόεδρος της βουλής
  • Και φυσικά για σας είναι σοβαρή…
  • Αφού οι μισοί είναι στην βουλή και οι άλλοι μισοί φροντίζουν να παραμείνουν
  • Αν χάσει ο καταλληλότερος θα γίνει καθηγητής στο ταφτυσε
  • Το μεταπτυχιακό του το έχει κάνει πάνω μας, που τα έχουμε φτύσει επί επανιδρύσεως
  • Προς το παρών έχει παραχωρήσει το κόμμα στην Ντόρα και την πρωθυπουργία στον Σουφλιά
  • Αυτό το κάνει για ιδεολογικούς λόγους
  • Δεν είναι της θεωρίας του συγκεντρωτισμού
    Μετά τιμής

    Μικρός Φωκίων
  • http://mikrosfokion.blogspot.com

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.......... ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΠΡΟΙΟΝ" ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΝΟΣ BLOG....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΕΚΦΡΑΣΗΣ"

Πρόκειται για το πρώτο περιοδικό που σημιουργεί ένα blog και πραγματικά αξίζει να το προβάλουμε αλλά και να το στηρίξουμε όλοι μας.
0 λόγος για την πολυτελή έκδοση που από την επόμενη βδομάδα κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας και που υπογράφει ο"Kourdisto Portocali" Βασίλης Μπόνιος. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλαίσθητο περιοδικό που έχει ως βασικό θέμα τα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου

Εκλογές στο Ισραήλ: νίκη της δεξιάς και της τρομοκρατίας

(κλικ για μεγένθυση)
Οι ισραηλινοί πολίτες, που είχαν να επιλέξουν την ίδια πολιτική ανάμεσα στη “δεξιά”[1] και την υποτιθέμενη “αριστερά”,[2] επέλεξαν τη δεξιά.
Από το πάζλ των υπολοίπων κομμάτων, το “προοδευτικό-αριστερό” κόμμα “Meretz” (3 έδρες) και τα “θρησκευτικά κόμματα”: “United Torah Judaism” (5 έδρες), “National Union” (4 έδρες) και “Bayit Hayehudi” (3 έδρες).
Οι αραβο-ισραηλινοί σχηματισμοί: “Ra'am Ta'al” (4 έδρες) και το “Balad” (3 έδρες).
Η αυταπάτη που καλλιέργησαν έντεχνα οι δυτικοί, που υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη γενοκτονία και τον αποκλεισμό της Γάζας, ολοκληρώθηκε. Οι ισραηλινές εκλογές επικύρωσαν τον “θρίαμβο” των τριών κύριων εκπροσώπων της τρομοκρατίας και των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή.
Τα εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν πως η σιωνιστική κοινωνία επέλεξε τον εξτρεμισμό, τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας και των εγκλημάτων πολέμου εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.
Το θεοκρατικό καθεστώς κι όχι «μια δυτική δημοκρατία» όπως ισχυρίζονται ορισμένοι έλληνες αναλυτές και δημοσιογράφοι, όπου όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν ως δόγμα «ο λαός του Ισραήλ είναι ο λαός του Θεού», κάτι που συμπληρώνει και ολοκληρώνει τις ρατσιστικές-ναζιστικές “θεωρίες” της «άριας φυλής», ατενίζει το μέλλον του με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο λαός της Παλαιστίνης, μετά τη γενοκτονία στη Γάζα και τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς, που συνιστούν διεθνές έγκλημα, συνεχίζει το δρόμο του δικού του Ολοκαυτώματος, αλλά και της Αντίστασης.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις και τα προγράμματα των “νικητών” στις εκλογές, η Tzipi Livni επιθυμεί την ολοκλήρωση της πολεμικής επιχείρησης εναντίον των Παλαιστινίων, ο Benjamin Netanyahu δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι συνομιλητές» και πως «δεν θα σεβαστεί καμία συμφωνία», ο Avigdor Lieberman θέλει την εξαφάνιση της Αιγύπτου και να «πετάξουν στη θάλασσα τους Παλαιστινίους».
Οι μικρές σιωνιστικές συμμορίες και φατρίες, έχουν μετασχηματιστεί σε αναπόσπαστο και κυρίαρχο τμήμα του θεοκρατικού προτεκτοράτου των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή.
Μετά από 61 χρόνια κατοχής, το παράνομο
[3] ισραηλινό κράτος και τα πολιτικά του κόμματα αφομοίωσαν και αφομοιώθηκαν από τον σιωνισμό. Το εκλογικό σώμα του Ισραήλ δεν κάνει διαχωρισμούς σε αριστερά και δεξιά, διότι όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν τον ίδιο κοινό στόχο: την εξολόθρευση του Παλαιστινιακού Λαού!
Κι αυτός ο «εκλογικός αγώνας» στο Ισραήλ, διεξήχθηκαν θυσιάζοντας ως προσφορά στο σιωνιστικό βωμό του «εκλεκτού λαού του Θεού» το αίμα του μαρτυρικού Παλαιστινιακού λαού!
Σήμερα, μετά τη στρατιωτική και πολιτική ήττα του Ισραήλ (ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση) στη Γάζα, που δεν υπέκυψαν οι 1,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, παρά τα δύο χρόνια αποκλεισμού και τη σφαγή αμάχων και παιδιών, οι «πολιτισμένοι» της Δύσης συνεχίζουν απτόητοι το δολοφονικό τους έργο. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση αποτελεί ένα αξεπέραστο «εμπόδιο» στα σχέδιά τους, τόσο για την πολιτική ωριμότητα της νόμιμης και εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης της Γάζας, όσο και από την ένοπλη ΝΟΜΙΜΗ Αντίσταση (χωρίς τη βοήθεια κανενός και την «ουδέτερη» στάση των αραβικών δικτατορικών καθεστώτων).
Απέναντι στην πολιτική ήττα της Δύσης (Ισραήλ, ΗΠΑ, Ε.Ε.) από τον λαό και την ηγεσία των Παλαιστίνιων, σήμερα η δύση εγκαινιάζει μια νέα φάση «πολιτικού πολέμου», για να φτιασιδώσει το προφίλ του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος: ΜΜΕ και «δημοσιογράφοι» σε διατεταγμένη υπηρεσία!Όμως, η σφαγή στη Γάζα έχει γίνει συνείδηση στους λαούς του πλανήτη. Οι πολιτικοί ηγέτες, με τη στάση τους στο Ολοκαύτωμα της Γάζας, έχασαν κάθε αξιοπιστία και η «επιχείρηση» θα καταρρεύσει!
Σημειώσεις
[1] “Kadima”, της Tzipi Livni (28 έδρες), “Likud”, του Benjamin Netanyahu (27 έδρες) και “Yisrael Beitenu”, του νεοφασίστα Avigdor Lieberman (15 έδρες).
[2] Το “Εργατικό” κόμμα, του Ehud Barak (13 έδρες), το οποίο ουδεμία σχέση έχει με αριστερά, ή κεντροδεξιά.
[3] Η «απόφαση» 181 των Ηνωμένων Εθνών, έθετε ως προϋπόθεση για «ίδρυση κράτους του Ισραήλ», την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους. Για την ιστορία… στην Ελλάδα η «αναγνώριση» του παράνομου κράτους επετεύχθη, παρά και ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Μπρρρρ.... Παρασκευή και 13 σήμερα .....


Παρασκευή και 13 σήμερα πάρτε μάτια , σκόρδα, κρεμμύδια , φυλαχτά , αποφύγετε σκάλες , μαύρες γάτες και ότι άλλο θεωρείται γρουσουζικο .... άντε μπας και την βγάλουμε καθαρή

Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου. Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία, για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η "Τρίτη και 13". Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι μια ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας . Η λέξη μπορεί να ευρεθεί επίσης ως paraskevodekatriaphobia (παρασκευοδεκατριαφοβία) ή paraskevidekatriaphobia ή friggatriskaidekaphobia (φριγκατρισκαιδεκαφοβία).
Ιστορία της Παρασκευής και 13
Πριν τον 19ο αιώνα, ο αριθμός 13 θεωρούταν γενικά ως φέρων....κακή τύχη. Την ίδια εικόνα είχε και η Παρασκευή, αν και δεν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των δύο. Η πρώτη αναφοορά σε μία "Παρασκευή και 13" έγινε μάλλον στις αρχές του 19ου αιώνα..[1][2]
Πέρα από τις γραπτές αναφορές, πάντως, πολλές δημοφιλείς ιστορίες υπάρχουν σχετικά με την προέλευση της δεισιδαιμονίας:
Ο Μυστικός Δείπνος, με ιστορίες ότι ο Ιούδας Ισκαριώτης ήταν ο 13ος καλεσμένος, ενώ η Σταύρωση του Ιησού συνέβη κατά ημέρα Παρασκευή.
Ότι η Εύα προσέφερε το μήλο στον Αδάμ κατά ημέρα Παρασκευή.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
http://kosmosnews.blogspot.com

ΠΡΟΣ...............ΚΥΡΙΑ ΠΑΝΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ....

Αγαπητή Δρ. Παναγιωταρέα.

Σας απευθύνομαι ως μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας που είστε, και συγκεκριμένα σαν Αναπληρώτρια
Kαθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μία θέση που συνεπάγεται δηλαδή την μονιμότητα.

Kαι παίρνω αφορμή επειδή σας βλέπω συχνά-πυκνά καλεσμένη στην εκπομπή του κ. Γιάννη Πρετεντέρη για τα θέματα της παιδείας.

H επιλογή του κ. Πρετεντέρη να σας καλεί είναι εξαιρετική.

Αναρωτιέμαι πότε θα την εκμεταλλευτεί κάποιος επιτέλους, καθώς η παρουσία σας σε τέτοιες συζητήσεις Δρ. Παναγιωταρέα είναι η πλέον κατάλληλη για να αποκαλυφθεί η παθογένεια του
Eλληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου, και το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει.

Bλέπετε Δρ. Παναγιωταρέα, το Eλληνικό πανεπιστήμιο πάσχει πρώτα από όλα όχι γιατί οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις. Πάσχει γιατί δε μπορούν να σεβαστούν ένα πανεπιστήμιο όπου κάποια σαν και εσάς, χωρίς σημαντικά ακαδημαϊκά προσόντα, χωρίς ερευνητικό έργο, χωρίς διεκπεραίωση τον βασικών υποχρεώσεων που έχετε απέναντι στο πανεπισαατήμιο, κατέχει μόνιμη θέση καθηγητού σε αυτό.

Θα αναρωτιέστε με ποιο δικαίωμα σας απευθύνω τον λόγο.

H απάντηση Δρ. Παναγιωταρέα είναι ότι πρώτα από όλα με τους φόρους μου πληρώνω τους τρεις μισθούς σας – τον πρώτο στο δημόσιο πανεπιστήμιο, τον δεύτερο στην δημόσια τηλεόραση , την E Ρ T , τον τρίτο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας. (T ον τέταρτο μισθό σας τον πληρώνει το Ίδρυμα Ωνάση).

Kαι επιπλέον όπως εσείς διατηρείτε το δικαίωμα να κρίνετε τους φοιτητές εγώ ως πολίτης έχω το δικαίωμα να κρίνω εσάς.

Tην αφορμή μου την δίνει η προκλητική και θρασύτατη παρουσία σας στα τηλεοπτικά πάνελς ως τιμητού της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η παιδεία στη χώρα μας, όταν εσείς είστε το χαρακτηριστικότερο αίτιο.

Kαι εξηγώ:

Eπισκέφθηκα τον διαδικτυακό τόπου του πανεπιστημιακού τμήματος στο οποίο διδάσκετε και μόνη εσείς από όλους τους διδάσκοντες δεν αναφέρετε ούτε το αντικείμενο του διδακτορικού σας, ούτε τις δημοσιεύσεις σας, ούτε την έρευνα την οποία πραγματοποιείτε;

Γιατί Δρ. Παναγιωταρέα;

Eίναι μυστικά;

Γιατί η ακαδημαϊκή κοινότητα να μη γνωρίζει την σημαντική συνεισφορά σας στην επιστήμη την οποία απαιτεί η καθηγητική καρέκλα που καταλάβατε;

Πείτε μας λοιπόν κυρία Παναγιωταρέα, ποια είναι η ερευνητική δουλειά με την οποία ασχολείστε στην παρούσα φάση;

Σε ποια έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού έχουν δημοσιευθεί εργασίες σας; Για να μην μπερδευτείτε, δεν εννοώ τα άρθρα σας στις εφημερίδες. Δεν εννοώ το μυθιστόρημα μας και το βιβλίο συνέντευξη ενός πολιτικού προσώπου.
E ννοώ αυτά τα επιστημονικά περιοδικά (refereed scientific journals) στα οποία η δημοσίευση περνάει από κρίση από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, (το λεγόμενο peer review system) και βάσει των οποίων η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα κρίνει τα μέλη της.

Ποιες από τις εργασίες αυτές υπάρχουν στο "
Citation Index", τον κατάλογο εκείνο που παρουσιάζει εργασίες άλλων επιστημόνων που αναφέρονται στο δικό σας επιστημονικό έργο;

Πόσες διδακτορικές εργασίες έχετε επιβλέψει από τότε που γίνατε καθηγήτρια και που βρίσκονται οι διδακτορικοί φοιτητές σας σήμερα;

Mε βάση ποιο επιστημονικό έργο εκλεγήκατε στην βαθμίδα του μόνιμου καθηγητή στο δημόσιο πανεπιστήμιο;

ποιο είναι το θέμα του διδακτορικού σας και που το εκπονήσατε; Που δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του; Πώς προχώρησε την επιστήμη;

Δρ. Παναγιωταρέα, όταν βγαίνετε στην τηλεόραση οι τηλεθεατές δεν είναι όλοι ανόητοι όπως εσείς πιστεύετε.

Mερικοί από αυτούς έχουν αποκτήσει και διδακτορικό, έχουν διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και γνωρίζουν τη σκληρή, επίμονη, ανελέητη διαδικασία που χρειάζεται για να ανέβει κάποιος τις καθηγητικές βαθμίδες.

Απαιτείται κουραστική και χρονοβόρα έρευνα, δημοσίευσή της σε έγκριτα περιοδικά, παρουσίασή της σε συνέδρια, επίβλεψη διδακτορικών εργασιών και ερευνητικού έργου, διδασκαλία σε μεταπτυχιακό επίπεδο και προπτυχιακό επίπεδο (δηλαδή προετοιμασία παραδόσεων, διορθώσεις εργασιών, βαθμολόγηση εξετάσεων κλπ). Ακόμα και για καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν αποκτήσει τα διδακτορικά τους από πανεπιστήμια τα οποία βρίσκονται στη διεθνή κατάταξη πολύ υψηλότερα από ότι αυτό στο οποίο έχετε σπουδάσει εσείς, δηλαδή για επιστήμονες με τεράστιο ταλέντο και μεγάλες επιστημονικές επιδόσεις, οι απαιτήσεις της καθηγητικής καρέκλας απαιτούν όλο το χρόνο τους, όλη την ενέργειά τους, για πάρα πολλά χρόνια.

Eσείς όμως ζείτε στην Αθήνα, εργάζεστε σε τρεις (τουλάχιστον) διαφορετικές δουλειές εκτός του πανεπιστημίου, γράψατε ένα μυθιστόρημα, και ταυτόχρονα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε μία άλλη πόλη από εκείνη που βρίσκεται ο τόπος κατοικίας σας και της κύριας εργασίας σας, στη Θεσσαλονίκη.

Kαι αυτό που με εκπλήσσει Δρ. Παναγιωταρέα, αυτό που με θυμώνει ως πολίτη και ως μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι ότι όχι μόνο δεν κρύβεστε, αλλά επειδή έχετε το θράσος να βγαίνετε στις τηλεοράσεις και να παριστάνετε την αγανακτισμένη με την κατάντια του Eλληνικού πανεπιστημίου, στην οποία πρώτη από όλους συνεισφέρετε εσείς.

Tο διαδίκτυο είναι ένα νέο μέσο διαλόγου και μετάδοσης πληροφορίας. Αν σας αδίκησα περιμένω την απάντησή σας την οποία θα δημοσιεύσω χωρίς περικοπές αυτούσια στο blog μου, demasamere. blogspot. com όπου βρίσκεται και η επιστολή μου προς εσάς.

Mε τιμή,

DMR

Yπόψιν

Αναστασία Δουλκέρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα ΜΜΕ, ΑΠΘ
Ανδρέας Βέγλης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα ΜΜΕ, ΑΠΘ

Ελευθερία Καρνάβου, Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ΑΠΘ

Γιάννης Κρεστενίτης
Γραμματέας Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ΑΠΘ

Γιάννης Πρετεντέρης
Δημοσιογράφος

Στάθης Σταυρόπουλος
Δημοσιογράφος – Σκιτσογράφος
Εφημερίδα Ελευεθεροτυπία

Λάκης Λαζόπουλος
Ηθοποιός – Σχολιαστής

Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"
Εφημερίδα Πρώτο Θέμα
Περιοδικό "Δες" Εφημερίδα Παρών
Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Εφημερίδα Καθημερινή
Ραδιοφωνικός Σταθμός Σκαι
Εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Εφημερίδα το 'Εθνος
Εφημερίδα Αυγή
Εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Press- gr Blog

demasamere.blogspot.com/