ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.1.14

Χωρίς εισβολή η Τουρκία καταλαμβάνει την Θράκη…Ας είναι καλά το ΤΑΙΠΕΔ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;
Ποια “τουρκική εισβολή στην Θράκη”; 
Το ΤΑΙΠΕΔ απλά την πουλάει στην Τουρκία!
Εκτάσεις σε στρατηγικά σημεία που συνορεύουν με μειονοτικές περιοχές μέχρι και ποτάμια της Θράκης, βγάζει στο “σφυρί” το ελεγχόμενο από την τρόια ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς η κυβέρνηση Α.Σαμαρά να αντιδρά και ενώ είναι σαφές ότι πρόκειται για μία πολιτική που υπερβαίνει κατά πολύ το ξεπούλημα που κάνουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδος: 
Εδώ έχουμε να κάνουμε με εκχώρηση εθνικού εδάφους ακόμα και σε Τούρκους αγοραστές, αφού το ΤΑΙΠΕΔ πουλά σε όποιον δίνει τα περισσότερα χωρίς να εξετάζει….
.. αν πρόκειται για Τούρκους ή άλλους ισλαμιστές.
Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν μέσω των ζωνών ελευθέρου εμπορίου, το κάνουν τώρα με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο: Το πουλάνε κατ’ευθείαν στους Τούρκους!.
Ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου, ανάδειξε το θέμα μόνο για την περιοχή του τον νομό Ξάνθης με καταγγελία τους οι λοιποί «δημοκρατικοί χώροι» της Θράκης δεν έχουν προβεί σε ανάλογες ενέργειες προφανώς γιατί φοβούνται διαρροές ψηφοφόρων σε περίπτωση που “στενοχωρηθεί” το τουρκικό Προξενείο.  
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ στο Ν. ΞΑΝΘΗΣ
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
• ΑΛΥΚΕΣ ΑΒΔΗΡΩΝ
• ΓΑΛΗΝΗ ΞΑΝΘΗΣ
• ΕΡΑΣΜΙΟ ΞΑΝΘΗΣ (ΦΩΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ)
• ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
• ΠΟΤΑΜΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
• ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ ΞΑΝΘΗΣ
• ΣΕΛΕΡΟ ΞΑΝΘΗΣ
• ΒΕΛΩΝΗ (ΤΕΠΕΔΑΚΙΑ)
• ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΓΓΑΝΩΝ
(Υποσημείωση: Αρκετές από τις περιοχές βρίσκονται σε δήμους με έντονο το εξτρεμιστικό στοιχείο της μειονότητας).
Τα αντίστοιχα συμβαίνουν δυστυχώς και στο νομό Ροδόπης (έδρα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής), αλλά και στο νομό Καβάλας (όπου υπάρχει το γνωστό Ιμαρέτ, που φιλοξενεί τακτικότατα επίσημους και ανεπίσημους πολιτικούς και οικονομικούς τούρκους επισκέπτες).
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες τρεις τουρκικές εταιρείες καθώς και εταιρείας αραβικών συμφερόντων που είναι “βιτρίνα” τουρκικών εταιρειών, όπως συν’εβη και στην περίπτωση του Αστέρα Βουλιαγμένης, έχουν πάρει τον φάκελο από το ΤΑΙΠΕΔ.
Την ίδια στιγμή η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank όπως ήδη σας ενημερώσαμε από το defencenet.gr προβαίνει σε κατασχέσεις περιουσιών Ελλήνων στην Κομοτηνή και την Ξάνθη που πήραν δάνειο και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση τους.
Πρόκειται για «εισβολή» της Τουρκίας στην Ελλάδα με οικονομικά μέσα που στόχο έχει να κάνει τη Δυτική Θράκη αμφισβητούμενη περιοχή, «γκρίζα ζώνη» όπως τα Ίμια.To χειρότερο όμως στην περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ, είναι ότι αυ΄το θα γίνει με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση μέσω του γνωστού αμαρτωλού –αλλά και υπεράνω του νόμου, λόγου του ασύλου που του έχει παραχωρηθεί- ΤΑΙΠΕΔ, τολμά το αδιανόητο, δηλαδή την πώληση «περιουσιακών στοιχείων» στην Θράκη.
Η Θράκη είναι ένας χώρος με απόλυτη και από όλους αποδεκτή γεωστρατηγική και γεωοικονομική σημασία, το πωλητήριο σε «φιλέτα» θα προκαλέσει συνέπειες που ξεπερνούν τα όποια οικονομικά οφέλη, αφού κατέχουν μη ανακοινώσιμες εθνικές – στρατηγικές θέσεις, ενώ η κυβερνητική διάθεση κατάλυσης κάθε έννοιας της δημοκρατίας βρίσκεται στην πώληση ποταμών, δηλαδή του πλέον σημαντικού αγαθού του πλανήτη, του νερού!
Τι θα συμβεί εάν κάποια τουρκικά κεφάλαια αγοράσουν το τεράστιο παραλιακό οικόπεδο όπου είχε τις εγκαταστάσεις της (υπέργεια και υπόγεια) η “Φωνή της Αμερικής”;
Κατανοούν στην κυβέρνηση πόσο θα επιβαρύνει την εθνική άμυνα της χώρας;
Πόσο ελληνική θα είναι πλέον η Θράκη εάν αγοραστούν τα ποτάμια της από Τούρκους «επιχειρηματίες» οι οποίοι 100% θα είναι “αχυράνθρωποι” της ΜΙΤ, και θα ελέγχουν οικονομικά το πλέον πολύτιμο αγαθό, το νερό;
Εν ολίγοις άκρως ευαίσθητες εθνικά περιοχές έχουν μπει στον «τιμοκατάλογο» πώλησης εθνικού εδάφους, από την “δεξιά πατριωτική” κυβέρνηση Α.Σαμαρά αδιαφορώντας για τις εμφανείς -σε όποιον διαθέτει κοινή λογική- συνέπειες με την σιωπή της αντιποίτευσης να “σιγοντάρει” τις ενέργειες αυτές.
Έχουμε την αισθηση ότι όλως “τυχαίως” οι ενδιαφερόμενοι για τα θρακιώτικα “φιλέτα” θα είναι τούρκοι “επενδυτές” και η Ziraat Bank θα παίξει κομβικό ρόλο. H κυβέρνηση Α.Σαμαρά κάνει ότι μπορέι να παραδώσει την Θράκη στο τουρκικό “πιάτο”.

ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ


του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Κατηγορηματικός και απόλυτος ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας«Κόλαση θα είναι έως τον Ιούνιο!», είχε δηλώσει στο «Βήμα» στα μέσα Οκτωβρίου... 
Το εντελώς αντίθετο υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δύο μήνες αργότερα, στα μέσα Δεκεμβρίου:

«Το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση!», δήλωσε εξίσου κατηγορηματικά και αυτός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;

Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα θα ζήσει μια πραγματική «κόλαση χρέους» το πρώτο πεντάμηνο του νέου χρόνου που αρχίζει αύριο. Με το «καλημέρα σας», τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση πρέπει να...
πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στους δανειστές: τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα τα δώσει στην ΕΚΤ, τα 197 εκατομμύρια σε διεθνείς «γύπες» που έχουν στα χέρια τους ελληνικά κρατικά ομόλογα από εκείνα που δεν «κουρεύονται» και 238 εκατομμύρια πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για τόκους δανείων που έχει πάρει.


Οταν ο Γ. Στουρνάρας μιλάει για «κόλαση» έως τον Ιούνιο του 2014 είναι επειδή ξέρει άριστα λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται ότι μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του νέου χρόνου η χώρα μας πρέπει να πληρώσει στους δανειστές της... 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ!Εφιαλτικός κυριολεκτικά είναι ο Μάιος του 2014, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους δανειστές της τα... 9,8 δισεκατομμύρια από το προαναφερθέν ποσό! Η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγελαφική ή κωμικοτραγική για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αν ψάξει κανείς τις λεπτομέρειες του θέματος.

Η εβδομάδα των ευρωεκλογών είναι πραγματικός Γολγοθάς γι' αυτούς. Την Κυριακή 25 Μαΐου γίνονται οι ευρωεκλογές ως γνωστόν. Ε, λοιπόν, την Τρίτη 20 Μαΐου η κυβέρνησή τους πρέπει να βρει και να πληρώσει 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ και την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 21 Μαΐου πρέπει να βρει άλλα 4,4 δισεκατομμύρια για να πληρώσει λεφτά που είχε πάρει δάνειο για χάρη των ελληνικών τραπεζών προ πενταετίας, το 2009, επί Αλογοσκούφη! Τρίτη και Τετάρτη πρέπει να... «σκάσει» 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ στους ξένους δανειστές και την Κυριακή να πάει να μαζέψει τις ψήφους των Ελλήνων!

Συνταγή σίγουρου εκλογικού θριάμβου! Πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι ακόμη. Οταν ο Γ. Στουρνάρας μιλάει για «κόλαση έως τον Ιούνιο» του 2014 δεν το κάνει υπονοώντας ότι το υπόλοιπο 2014 θα είναι παράδεισος. Κάθε άλλο. Το κάνει απλώς για να... μοιράσει το κακό στα δύο! Μην έρθει και κανένας... νταμπλάς στους Ελληνες, αν μάθουν τι τους περιμένει και τον καινούργιο χρόνο! Η κατάσταση είναι τραγική και αυτά τα φληναφήματα περί πρωτογενούς πλεονάσματος είναι για τους αδαείς. Αν η χώρα πρέπει να πληρώσει στους δανειστές της κυβέρνησης κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014, όπως προαναφέραμε, 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ, για ολόκληρο τον καινούργιο χρόνο πρέπει να τους δώσει... 28,7 δισεκατομμύρια για τόκους και χρεολύσια - με άλλα λόγια, για το υπόλοιπο του χρόνου μετά το τέλος Μαΐου η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου πρέπει να δώσει στους δανειστές της άλλα 13 δισ.!

Πού θα τα βρει; Συνολικά, ολόκληρο το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει να λαβαίνει από δόσεις δανείων εκ μέρους των χωρών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ποσό που ανέρχεται σε 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ - άρα μέχρι τα 28,7 που πρέπει να πληρώσει της λείπουν... 11 δισεκατομμύρια και κάτι ψιλά! Θα καλύψει τα 11 δισ. που λείπουν μόνο για τους δανειστές με τα τερτίπια περί του... πρωτογενούς πλεονάσματος; Με το 1 ή 2 δισ. του υποτιθέμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος» που εμφανίζει στα χαρτιά αφήνοντας απλήρωτους όλους όσοι κάνουν δουλειές ή προμηθεύουν το κράτος, το οποίο έχει γίνει ο μεγαλύτερος απατεώνας και μπαταξής όλης της Ελλάδας; Αυτά τα παραμύθια είναι μόνο για τους άσχετους.

Οι Γερμανοί έχουν σαφή άποψη: τα χρήματα αυτά, λένε, μπορούν να βρεθούν μόνο με νέο δάνειο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βεβαίως θα συνοδεύεται και από νέο μνημόνιο! Τελεία και παύλα! Αυτό λέει το Βερολίνο και τελικά είναι σίγουρο πως έτσι θα γίνει στο τέλος, ανεξαρτήτως του αν το νέο μνημόνιο θα αποκληθεί με το πραγματικό του όνομα και θα ονομαστεί «νέο μνημόνιο» ή αν θα το παρουσιάσουν ως «συνέχιση του παλιού μνημονίου», όπως με αρκετή σαφήνεια υπαινίχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προαναφερθείσα συνέντευξή του στην «Καθημερινή». 

Ναι, στη συνέντευξη που αποκάλεσε «πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση» την «κόλαση» του Στουρνάρα, της οποίας δώσαμε σε αδρές γραμμές και τις μαθηματικές διαστάσεις με όσα αναφέραμε παραπάνω.
Δυστυχώς, εφιαλτικό θα είναι και το νέο έτος, αν συνεχιστεί η ίδια ολέθρια μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει την πατρίδα μας.


Τα ξέρανε όλα.....Και το χειρότερο είναι πως




...Και τα προγραμμάτισαν μια χαρούλα!!!

Και το δούλεμα συνεχίζεται....




“Aλμα στο κενό” η σκέψη για εκδίωξη της Τρόικα από την Ελλάδα προειδοποιεί η Ουάσιγκτον


Η επιστροφή των κλιμακίων της Τρόικα στην Αθήνα δεν έχει καθοριστεί ακόμα, καθώς στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στις Βρυξέλλες πρέπει να μελετήσουν τις τελικές απαντήσεις που ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τα θέματα-κλειδιά... όπως είναι η επίλυση του χρηματοδοτικού κενού, που αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική πλευρά έχει διαρρεύσει ότι «έκλεισε» η επιστροφή του Πολ Τόμσεν και των υπολοίπων επικεφαλης της Τρόικα στις 15 Ιανουαρίου, μία πληροφορία που δεν επιβεβαιώνει το ΔΝΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιστροφή της Τρόικα, όποτε και να συμβεί, θα είναι η τέταρτη χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος στα ανοικτά ζητήματα. Η βασική αυτή λεπτομέρεια δείχνει ότι οι διαφορές είναι σοβαρές αλλά το πλέον σημαντικό είναι ότι οι δύο πλευρές επιμένουν σκληρά στις θέσεις τους. Η διαπίστωση αυτή αφορά και κάποιες κινήσεις, που η Ουάσιγκτον «αισθάνεται» ότι κάνει η Αθήνα για να απαγκριστρωθεί από την Τρόικα. Οι κινήσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως «άλμα στο κενό»…

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές εκτός Ταμείου, το χρηματοδοτικό κενό αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη, όχι για το ΔΝΤ, το οποίο, όμως, θα λειτουργήσει αυστηρά με βάση το Καταστατικό του χωρίς καμία παρέκκλιση αυτή τη φορά. Οπως είναι γνωστό η κάλυψη του ποσού που απαιτείται είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Το Ταμείο ενημέρωσε την Αθήνα ότι το Δ.Σ. δεν πρόκειται να συγκλιθεί για να αποφασίσει για τις δόσεις ύψους 5,4 δις. ευρώ, εάν δεν έχει επιλυθεί το θέμα.

Το κενό για το 2014 υπολογίζεται στα 4,5 με 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, και το συνολικό κενό για τα δύο έτη (2014-15) πιστεύουν ότι θα φτάσει τα 13 με 14 δις. ευρώ. Οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί με βάση την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 ότι θα καλύψουν το κενό υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζει πιστά το Ελληνικό Πρόγραμμα, αν και στο ΔΝΤ και στις Βρυξέλλες εκφράζουν παράπονα ότι η υλοποίηση «νοσεί».

Οι πηγές πιστεύουν ότι η διαπραγμάτευση όποτε και αν αρχίσει θα είναι σκληρή, καθώς διατηρείται σε αρκετά θέματα η απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών αναφορικά με τις υποχρεώσεις της Αθήνας. Οι ίδιες πηγές, χωρίς να αμφισβητούν την πρόοδο που υποστηρίζει ότι έχει κάνει η κυβέρνηση, θεωρούν ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup, που έχει οριστεί για τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου. Οι πηγές θεωρούν επίσης σημαντικό το γεγονός ότι όταν οι αντιπρόσωποι των δανειστών επέστρεψαν στη βάση τους τον Δεκέμβριο, δεν εξέδωσαν ανακοίνωση για την πρόοδο που σημείωσε η κυβέρνηση, όπως έπραξαν στις 21 Νοεμβρίου 2013.

Οι πηγές δήλωσαν στο «ΕτΚ», ότι οι δανειστές θα μελετήσουν τις ισοδύναμες προτάσεις του κ. Στουρνάρα για να αποφευχθούν περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και θα δώσουν τις απαντήσεις τους με την άφιξή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους αξιωματούχους του Ταμείου –και παρά το γεγονός ότι αρνούνται να τοποθετηθούν- δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εσωτερική πολιτική κατάσταση και στις πληροφορίες ότι κινδυνεύει με κατάρρευση η κυβέρνηση συνεργασίας στην περίπτωση που επιχειρήσει να περάσει νέα αντιλαϊκά μέτρα από το Κοινοβούλιο.

Οπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έγιναν συζητήσεις για το θέμα σε ανώτατο επίπεδο, καθώς η ρευστή πολιτική κατάσταση είναι λογικό να απασχολεί την κ. Λαγκάρντ, την κ. Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Σε μία εκ των συζητήσεων που έγιναν «έπεσε στο τραπέζι και πρόταση αποδοχής του Προγράμματος από την αξιωματική αντιπολίτευση», δήλωσαν στο «ΕτΚ» οι πηγές εκτός Ταμείου. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί στη συνέχεια καθώς η αποδοχή του Προγράμματος και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είναι αίτημα που απαιτεί ειδική απόφαση.
πηγή: mignatiou.com

ΕΜΠΡΟΣ για ΛΥΤΡΩΣΗ το 2014!...


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Πέρασε ο 4ος κατά σειρά Δεκέμβρης στην Ελλάδα της τρόικα…
     Χριστουγεννιάτικα φροντίσαμε, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι ως γονείς και παππούδες, να στολίσουμε το φυσικό ή πλαστικό έλατο, διατρανώνοντας τη διαπίστωση ότι για τα παιδιά κάνουμε όλοι θυσίες!..
     Παραμονή και ανήμερα κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίττα και  ασπασθήκαμε σταυρωτά ευχόμενοι ευτυχισμένο, καλότυχο και γεμάτο υγεία το νέο χρόνο 2014.
     Έτσι κρατάμε τα έθιμα και εξευμενίζουμε κάθε πρωτοχρονιά το φάσμα ενός άγνωστου χρόνου που έρχεται. Ίσως κάνουμε και ένα σύντομο απολογισμό του χρόνου που πέρασε και των πεπραγμένων μας.
    Tέταρτη μέρα του 2014, τι να θυμηθούμε από το 2013;
    Την συνεχιζόμενη αφαίμαξη του ιδρώτα μας από τη Συγκυβέρνηση που εκτελεί τις προσταγές της τρόικας εκπληρώνοντας τα συμφωνηθέντα στα κατάπτυστα ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
    Τα χιλιάδες σπίτια με τον πατέρα, τη μάνα ή πιο δραματικά και τους δύο άνεργους, χωρίς επίδομα του ΟΑΕΔ;
    Τα χιλιάδες σπίτια που θρήνησαν νεκρούς και τραυματίες από οδικά ατυχήματα, από αυτοκτονίες εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες, από τα ναρκωτικά και το κοινό έγκλημα;
     Δυστυχώς και το 2013 πέθαναν περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες από ότι γεννηθήκανε και η δημογραφική μας εξίσωση βρίσκεται σταθερά, σαν τα Κρατικά μας ομόλογα, σε σημείο κάτω από το ΜΗΔΕΝ.
   Είναι αλήθεια ότι με ανεργία, με χαράτσια, με την ακρίβεια, με τις συνεχιζόμενες έωλες μεγαλοστομίες στελεχών της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ μέσα από τις εμπειρίες απροσδόκητων διεθνών και εθνικών κλυδωνισμών οι περισσότεροι αφήσαμε τις προσωπικές μας πίκρες να βουλιάξουν βαθιά στη χοάνη του σιωπηλού υποσυνειδήτου μας.
   Σίγουρα για ολάκερη την ανθρωπότητα η θεματολογία της εισόδου σε ένα Νέο Έτος δημιουργούσε και συνεχίζει να δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα καθώς με την πρωτοχρονιά διανοίγονται, κάθε 365 μέρες, νέες προοπτικές και νέες προκλήσεις στην ατομική και την συλλογική μας ύπαρξη. Ο αριθμόςτων 365 ημερών αποτελεί μία σύντμηση του Τροπικού Έτους το οποίο αφορά «μία πλήρη φαινόμενη περιφορά του ήλιου περί την γη» και διαρκεί ακριβώς 365,2422  ημέρες [το ,2422 δημιουργεί κάθε 4 έτη την 29η Φεβρουαρίου και μαζί  και το δίσεκτο έτος των 366 ημερών].
    Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η τόσο πολυσυζητημένη πρώτη μέρα, η Πρωτοχρονιά κάθε Νέου Έτους;
    Υπάρχει κάποια επιστημονική εκδοχή για τη σημασία που εμείς οι Έλληνες αλλά και άλλοι λαοί προσάπτουμε στην πρωτοχρονιά;
     Η πρώτη μέρα του Γενάρη υιοθετήθηκε και ως πρώτη μέρα κάθε Νέου Έτους από τους Ρωμαίους το 153 π. Χ.
      Οι Βυζαντινοί καθιέρωσαν ως πρωτοχρονιά την ίδια μέρα γύρω στο 1,000 μ. Χ.
      Στο παρελθόν η πρώτη μέρα του Μάρτη ακόμη και η πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη είχαν ορισθεί ως μέρες πρωτοχρονιάς και σε μερικά μέρη όπως την νήσο Πάτμο γιορτάζονται ακόμη από μερικούς τα πρωτοσεπτέμβρια.
    Στη Ρώμη η πρωτοχρονιά, πέρα από τη σημασία της ως ημέρα απαρχής του ημερολογιακού Νέου Έτους, ήταν παράλληλα και ημέρα εκλογής των Υπάτων προς τους οποίους όλοι οι Ρωμαίοι, και ιδιαίτερα οι πληβείοι, προσέφεραν δώρα [από τέτοιες μάλιστα πράξεις ίσως  να ξεκίνησε και η έννοια του "μποναμά", του λατινικού δηλαδή BONUS...]
    Από την άλλη πλευρά η διαπίστωση ότι η πρόβλεψη του μέλλοντος ανήκει στις ικανότητες μόνο του παντογνώστη Θεού (οι ‘ικανότητες’ των κάθε λογής τσαρλατάνων ‘μελλοντολόγων’ εξαντλούνται στην ακριβοπληρωμένη αφέλεια των "πιστών οπαδών" τους) θέτει το άτομο και την κοινωνική ομάδα ανήμπορους μπροστά στην άγνωστη πραγματικότητα.
     Και το άγνωστο 2014 που ανοίγει μπροστά μας είναι διαπιστωμένο ότι δημιουργεί άγχος και αβεβαιότητα, εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ διογκώνει το υπαρξιακό άγχος εκεί που ήδη υπάρχει ως διάχυτη ή και νευρωσική πραγματικότητα.
    Για εμάς τους Έλληνες τα πράγματα το 2014, και η ανάληψη της Προεδρίας της Ευρώπης των 28, μαζί με το συνεχιζόμενο σήριαλ της αέναης πλέον αφαίμαξης και των τελευταίων οικονομικών μας πόρων μας οδηγούν σε άγνωστα νερά κάνοντας ξανά έντονο το εθνικό μας άγχος και το ατομικό και συλλογικό μας στρες.
    Τα κάλαντα που φέτος έψαλλαν ακόμη λιγότερα παιδιά, ο απολογισμός των πεπραγμένων που συνήθως διαρκεί μόνο δευτερόλεπτα ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς "ωραιοποίησης του παρελθόντος", τα καθιερωμένα τηλεοπτικά προγράμματα υποδοχής του νέου έτους δεν νομίζω ότι κατόρθωσαν, όπως και το ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ του κ Σαμαρά, να απαλύνουν την ΕΘΝΙΚΗ μας κατάθλιψη.
    Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ίσως η ρουτίνα και από τη στιγμή που ξεπερνάμε την παιδική ηλικία της αφέλειας και του αυθορμητισμού με κάθε τί πρωτόγνωρο μπαίνουμε στον αστερισμό της ρουτίνας, της ρουτίνας που εάν δεν σκοτώνει τουλάχιστον φθείρει θεμελιακά την αίσθηση της αισιοδοξίας, το απαραίτητο για την επιβίωση συναίσθημα της αγάπης για τη ζωή, το μεθύσι του να εμπλακούμε σε καταστάσεις πρωτόγνωρες που ίσως κρύβουν κινδύνους αλλά μπορεί να αποδειχθούν πηγές άντλησης απεριόριστης ικανοποίησης, χαράς, ενθουσιασμού.
    Τρίτη μέρα του Νέου Χρόνου ας αντλήσουμε αισθήματα αισιοδοξίας για ένα αίσιο και ευτυχές 2014...
    Εάν σκύψουμε με προσοχή πάνω από τα ντοκουμέντα της ιστορίας τους Έθνους μας και θα διαπιστώσουμε, χωρίς την "ωραιοποίηση του παρελθόντος", ότι υπήρξαν για την Ελλάδα  πολύ πιο δύσκολες στιγμές, παραμονές κάποιου άλλου νέου έτους. 
     Κι αν σκύψουμε με ευλάβεια πάνω από το προσωπικό, βιωματικό μας παρελθόν είμαι βέβαιος ότι ο καθένας και η καθεμιά μας θα αντλήσουμε από τα εθνικά αποθέματα σε ΦΙΛΟΤΙΜΟ και ΚΥΜΠΑΡΙΛΙΚΙ που κανείς άλλος λαός στην οικουμένη δε διαθέτει σε τέτοια εντυπωσιακά μεγέθη .
    Ας παλινδρομήσουμε στην αφέλεια και τον αυθορμητισμό της παιδικής ψυχής που υπάρχει καταπιεσμένη μέσα στον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα και τότε θα διαπιστώσουμε ότι μας έχουν κλέψει την ιερότητα των ημερών αλλά και την απαράμιλλη γοητεία της θαρραλέας αντιμετώπισης ενός νέου έτους με το αίσθημα της πίστης.
    Είναι καιρός εμείς οι Έλληνες για τον Νέο Χρόνο που ξεκίνησε να αντλήσουμε ΕΛΠΙΔΑ από την γέννηση του Ιησού, από τα Χριστούγεννα, να επικαλεσθούμε τη δύναμη και ευλογία Εκείνου μέσα από την πίστη που βρίσκεται στην καρδιά του καθένα και της καθεμιάς μας.
    Να καταλαγιάσουμε το έντονο άγχος και το στρες και που φέρνει το 2014 με τη θύμηση της πατροπαράδοτης διαβεβαίωσης «έχει ο Θεός» αφού ήδη ψάλλαμε ευχόμενοι:
     «...Σ' αυτό το σπίτι πού 'ρθαμε πέτρα να μην ραγίσει και ο νοικοκύρης του σπιτιού χίλια χρόνια να ζήσει...»
     Δύο εκλογικές αναμετρήσεις θα έχουμε το 2014 που, «βοήθα Παναγιά», εάν γίνουν τρείς θα μας απαλλάξουν από την Συγκυβέρνηση και από την «τροικανοκρατία»...

     Σας εύχομαι Αίσιο, Ευτυχές και Λυτρωτικό το 2014!...

ΤΟ 2014 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ






Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter:@egerssi                                                                                                            

            Πρώτες ημέρες του νέου έτους 2014 και είθισται να ανταλλάσσουμε ευχές, όπως, Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, σε μια προσπάθεια μετάδοσης αισιοδοξίας προκειμένου να πάρουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε έναν ακόμη χρόνο, που όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε πως είναι χειρότερη έκδοση του προηγούμενου που μας άφησε.
            Ενός 2013, όπου ο Ελληνικός λαός έζησε στο πετσί του τις αδηφάγες ορέξεις, σαρκοβόρων ορνέων αλλά και σαρκοβόρων υαινών, που οσμίστηκαν το «πτώμα» της Ελλάδος και το κατασπάραξαν αφού πρώτα  το «σώμα» της πατρίδας μας το βίασαν επανειλημμένως πριν το θανατώσουν, τα εγχώρια τσιράκια και οι υποτακτικοί των διεθνών-τοκογλύφων δανειστών μας! Αυτά τα σιχαμένα ερπετά της πολιτικής συγκυβέρνησης, του χθες και του σήμερα, τα οποία κατάντησαν την Ελλάδα από ισότιμο εταίρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε διακονιάρη επαίτη του περισσεύματος της νεοναζιστικής Γερμανίας. Που εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των «εταίρων» μας, υποτασσόμενοι άνευ όρων στα δόλια και παράλογα αιτήματά τους, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον της πατρίδος μας και την αξιοπρεπή διαβίωση του λαού μας.   
            Έτσι, δυστυχώς, την Ελλάδα μας από όποια πλευρά και να την κοιτάξεις, σε πληγώνει βαθύτατα. Έχουν απεμποληθεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχει χαθεί η Εθνική μας Ανεξαρτησία. Έχουμε παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα προστασίας μας, από τη στιγμή που αποδεχτήκαμε την υπαγωγή της χώρας μας στο Αγγλικό Δίκαιο. Μια προστασία που μας παρείχε η συμμετοχή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Την ίδια ώρα ο Ελληνικός λαός πένεται και δυστυχεί. Κάθε μέρα νέοι άνεργοι προστίθενται στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας, από τη στιγμή που ξένες και εγχώριες εταιρείες μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες χώρες με καλύτερη φορολογική συνέπεια και ταυτόχρονα βάζουν λουκέτο μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης. Κάθε μέρα, που περνάει νοικοκυραίοι και οικογενειάρχες Έλληνες, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στα πάσης φύσεως οικονομικά χαράτσια, δίνουν τέλος στη ζωή τους. Προτιμούν το θάνατο από τον εξευτελισμό και τον κοινωνικό διασυρμό.
            Τα παραπάνω, προφανώς τα έλαβε υπ΄ όψη του ο κ. Σαμαράς όταν στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά, αποδέχτηκε πως: «Το 2013 ήταν το έτος μηδέν». Μας τα χάλασε όμως, στη συνέχεια και μας δημιούργησε την πεποίθηση πως πέραν των άλλων είναι και μια διχασμένη και επικίνδυνη προσωπικότητα, όταν είπε: «Βάλαμε τέλος στην κατρακύλα. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανόδου. Δεν ζητάμε πια δανεικά, καταφέραμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας μόνοι μας και πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα». Για ποιο πρωτογενές πλεόνασμα, μιλά ο πολιτικός τσαρλατάνος; Αυτό που δημιούργησε διά μέσω των τεράστιων δημόσιων οφειλών προς τους ιδιώτες και που αποδίδονται με φοβερή καθυστέρηση ή μέσω της παρακρατήσεως και της μη αποδόσεως συντάξεων (πέραν του ενός έτους) σε νέους συνταξιούχους; Για ποια άνοδο μιλάει ο ολετήρας της κοινωνίας μας και ο εντολοδόχος των τραπεζιτών των Βρυξελλών και της Μέρκελ; Δεν γνωρίζει πως για να δημιουργηθεί ανάπτυξη, με κεφάλαια που θα έλθουν, κυρίως από το εξωτερικό, θα πρέπει στον επενδυτή να έχει εξασφαλίσει το κράτος τουλάχιστον τα παρακάτω:
  • Σταθερή πολιτική κατάσταση
  • Σταθερό φορολογικό καθεστώς
  • Γρήγορη απόδοση Δικαιοσύνης 
Τι από τα παραπάνω, λοιπόν εξασφαλίζονται στον επενδυτή, προκειμένου να επενδύσει σε μια χώρα κατεστραμμένη, με σκοπό την επανεκκίνηση της μηχανής της;  
            Ωστόσο, αυτό το πολιτικό σύστημα από το 1974 μέχρι σήμερα, νοσούσε βαρύτατα αλλά κατάφερνε τις «ακαθαρσίες» του να τις καλύπτει περίτεχνα, ξεγελώντας και υφαρπάζοντας την ψήφο του Ελληνικού λαού, διαιωνίζοντας έτσι, το σιχαμένο είδος του! Όμως, δυστυχώς γι΄ αυτούς, σήμερα έχοντας χάσει «το πελατειακό κράτος» και τους μισθοφορικούς στρατούς των διορισμένων Δημοσίων υπαλλήλων, ξεγυμνώθηκαν και απέδειξαν πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν από το 1974, εγκληματικές οργανώσεις που ασέλγησαν και τελικά δολοφόνησαν τον Ελληνικό λαό! Ήταν πολιτικές οργανώσεις cosa nostra, που θα ζήλευε και ο Αλ Καπόνε. Γιατί ποια εγκληματική οργάνωση έχει χειρότερους και πιο επικίνδυνους από τους:
  • Θεόδωρο Τσουκάτοτενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ): Παραδέχτηκε πως έλαβε χορηγία από την πολυεθνική γερμανική εταιρεία Siemens, 2 εκ. γερμανικά μάρκα και τα οποία κατέθεσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά ακόμη ψάχνουν να τα βρουν.
  • Τάσο Μαντέλη (πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ): Aποδέχτηκε χορηγία από την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, μέσω των μαύρων ταμείων της (έχει παραπεμφθεί σε δίκη).
  • Άκη Τσοχατζόπουλο (πρώην βαρόνος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και παρ΄ ολίγον Πρωθυπουργός της χώρας): Έχει ήδη καταδικαστεί για ξέπλυμα και αποδοχή μαύρου χρήματος.
  • Γιάννη Σμπώκο (μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αρχισυνεργάτης του Άκη): Έχει ήδη καταδικαστεί.   
            Γιάννο Παπαντωνίου (ο άλλοτε τσάρος-υπουργός     Οικονομικών στις       κυβερνήσεις Σημίτη):             Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη για τα εξοπλιστικά    προγράμματα.
Και λίγο πριν τις εορτές, έσκασαν κι άλλες βραδυφλεγείς βόμβες!
  • Αντώνης Κάντας (διατέλεσε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου και ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων): Γι΄ αυτόν τον «κολλητό» των Τσοχατζόπουλου- Παπαντωνίου, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντόπισε τα πρώτα 14 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του στην Σιγκαπούρη ενώ ο Αντώνης Κάντας έδωσε όλα τα στοιχεία για δυο ακόμη λογαριασμούς σε Σιγκαπούρη και Ελβετία που περιέχουν άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια! 
  • Χάρης Τομπούλογλου (στέλεχος της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής της, κολλητός της οικογένειας Σαμαρά, Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού): Αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει 25.000 ευρώ προσημειωμένα προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την διαφημιστική εταιρεία που είχε κερδίσει έργο του Νοσοκομείου.
  • Μιχάλης Λιάπης (πρώην υπουργός, εξάδελφος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή): Προέβη στην πλέον εξευτελιστική και ατιμωτική πράξη της πλαστογράφησης των πινακίδων κυκλοφορίας του πολυτελούς αυτοκινήτου του, όταν ο ίδιος και το κόμμα του αναγκάζουν τον Ελληνικό λαό σε καθημερινή οικονομική αιμορραγία! Καταδικάστηκε σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο δε εισαγγελέας στην πρότασή του, ήταν καταπέλτης και χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό "επικίνδυνο άτομο με ροπή προς το έγκλημα".
      Ναι, επικίνδυνα άτομα με ροπή προς το έγκλημα μας κυβερνούσαν δεκαετίες τώρα και εξακολουθούν να μας κυβερνούν. Εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώνονται κάθε μέρα γιατί τους έχουν βγει οι κουκούλες της απατεωνιάς τους. Ξεσκεπάστηκαν απόλυτα στον Ελληνικό λαό και αποκαλύπτεται το εγκληματικό προσωπείο τους.
      Όμως, χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση από τον Ελληνικό λαό. Αυτά τα άθλια ζόμπι προσπαθούν να επανακάμψουν. Προσπαθούν να αλλάξουν πρόσωπα για να μας ξεγελάσουν άλλη μια φορά. Θα λέγονται το κόμμα της «Ελιάς» και των 58. Θα λέγονται ΝΔ του Δημήτρη Αβραμόπουλου, άρα προστρέξτε όσοι αποχωρήσατε από τη ΝΔ. Όλοι πίσω στο μαντρί. Εμείς είμαστε άλλοι. Και όσοι δεν μας πιστέψετε, εμείς θα φτιάξουμε και άλλο κόμμα, το κόμμα του Πολύδωρα, του όψιμου «επαναστάτη». Και αν δεν πιστέψετε αυτόν, έχουμε και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον όψιμο πατριώτη. Πάρε κόσμε, λύσεις πολλές, λύσεις καλές, «Αλλαγή» του χθες και του σήμερα. 
      ΟΧΙ λοιπόν, πολιτικά ρεμάλια, όχι απατεώνες του Ποινικού Κώδικα. Ο λαός μας ξύπνησε και βροντοφωνάζει. Δεν θα ψηφίσω ποτέ, όποιον πολιτικό ψήφισε Μνημόνιο. Όποιον μπορούσε να πει ΟΧΙ και είπε ΝΑΙ στη δυστυχία μου, στην εξαθλίωση της οικογένειάς μου, στην απεμπόληση της υπερηφάνειας μου! ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ
      ΚΑΚΟΧΡΟΝΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΓΥΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ             

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ!!! ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
  • Δεν είναι δυνατόν η κατοχική διοίκηση, να επιβάλει ανεξέλεγκτα και καθ απόλυτη υπαγόρευση χαράτσια και φόρους κεφαλικούς… Και μια κοινωνία ολόκληρη να υπομένει αυτόν τον εφιάλτη με το κεφάλι σκυμμένο καρτερικά και αδιαμαρτύρητα.
  • Δεν είναι δυνατόν στο όνομα των δημοσίων εσόδων, να εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα καθολικής εθνοκτονίας… Κι ένας λαός ταπεινωμένος να σύρεται ειρωνευόμενος και λοιδορούμενος από τη ουρά της τράπεζας στο μαρτύριο του έφορου – δυνάστη.
  • Δεν είναι δυνατόν η αφαίμαξη των πολιτών, ακόμη και αυτής της ζωής τους, να αποτελεί κυρίαρχο ζητούμενο στην ημερήσια διάταξη της τρέχουσας πολιτικής… Και αυτό να εμφανίζεται απλά ως προαπαιτούμενο.
  • Δεν είναι δυνατόν ακόμη και σήμερα που μιλάμε, ολόκληρη η επικράτεια να σύρεται στα τερτίπια του άθλιου δίδυμου των Στουρνάρα – Θεοχάρη, με εγκύκλιους ασάφειας και ντροπής, για να παραδώσει ταπεινωμένη το αυτοκίνητο που αγόρασε με αίμα ή να καταβάλει καταταλαιπωρούμενη φόρο κατοχής στη διοίκηση των δυναστών… Και αυτό να εμφανίζεται ως φυσική συνέπεια του ασυνεπούς Έλληνα που… έσπευσε τελευταία στιγμή να ανταποκριθεί στις συμβατικές (βλέπε κατοχικές) του υποχρεώσεις.
  • Δεν είναι εν πάσει περιπτώσει δυνατόν, οι συμμορίες που γέννησαν Τσοχατζόπουλους, Κάντες, Χριστοφοράκους και όλο το υπόλοιπο σκυλολόι της βρωμιάς… Να φιγουράρουν σήμερα ως σωτήρες του τόπου και να κουνούν το χέρι  με θράσος απέναντι στον πολίτη που του βιάζεται ακόμη και αυτή η στοιχειώδης του αξιοπρέπεια…  
  — Ως πότε θα δέχεσαι αδιαμαρτύρητα αυτή την κατάσταση της ντροπής???
Ποιος περιμένεις να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά σου που ταπεινώνεται???
Μήπως περιμένει το Σύνταγμα που το κατήντησαν πατσαβούρα, και την τιμή τη δική σου και του λαού ολόκληρου που σέρνεται καθημερινά σ αυτό το σύγχρονο κολαστήριο, να την υπερασπιστούν αυτοί που ορκίστηκαν να αποτελούν ύψιστο καταφύγιο της προάσπισης των αξιών???
  — Ποιοι θα το κάνουν αυτό???
Αυτοί που στο έγκλημα του χρηματιστηρίου βρήκαν πτώματα αλλά έκλεισαν πονηρα το μάτι στο δολοφόνο???
Μήπως εκείνοι που έσπευσαν να αποφανθούν πως το κατοχικό δίκαιο που επεβλήθη με τρόπο προδοτικό στη χώρα, είναι απόλυτα συνταγματικό, ενώ την αντισυνταγματικότητά του τη διαπίστωσαν αποκλειστικά και μόνο στις προβλέψεις του που έθιξαν τα αναδρομικά και την τσεπούλα τους???
Κανείς δε θα σε υπερασπιστεί σ αυτή την ολέθρια πορεία θανάτου, αν δεν αποφασίσεις να σταματήσεις να σέρνεσαι και να σηκώσεις την περηφάνεια σου στο μπόι των όρθιων ανθρώπων.
  — Δεν υπάρχει νόμος να σε υπερασπιστεί…
Δεν υπάρχει δίκαιο να τιμωρήσει τους βιαστές της ζωής σου…
Δεν υπάρχει δικαιοσύνη ικανή και αποφασισμένη να τιμήσει τον όρκο της και την ευθύνη της στο όνομα του Ελληνικού λαού στο οποίο υποτίθεται ότι λαμβάνει αποφάσεις…
Η νομιμότητα στην οποία σε καλούν να προσαρμοστείς, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αδιαμαρτύρητη υποταγή σου στο συμφέρον της κατοχικής διοίκησης.
Σεβασμός σ αυτή τη νομιμότητα σημαίνει προσωπική ταπείνωση και παράδοση της πατρίδας σου στους εντεταλμένους του εισβολέα.
Αυτή τη νομιμότητα δεν οφείλεις να τη σεβαστείς.
Το Σύνταγμα της χώρας σου σε καλεί να την ανατρέψεις. Το δίκαιο που σε καλούν να σεβαστείς, είναι το δίκαιο των αιχμαλώτων. είναι το δίκαιο που κατοχυρώνει την απόλυτη ασυδοσία των δυνάμεων της κατοχής, μέσα στην ίδια σου τη χώρα, στο ίδιο σου το σπίτι, στην ίδια σου τη ζωή, στα όνειρα των παιδιών σου.
Αυτό που εμφανίζουν ως νομιμότητα, δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά η σιωπή του προσκυνημένου.
Οι γενιές των πατεράδων και των παππούδων σου, σου παρέδωσαν πατρίδα γιατί ακριβώς αμφισβήτησαν την νομιμότητα του προσκυνημένου και σήκωσαν ψηλά τη σημαία της πατρίδας σου. Τη σημαία της αξιοπρέπειάς τους.
Αυτό ακριβώς οφείλεις να κάνεις κι εσύ…
Οφείλεις να πάρεις στα χέρια σου το νόμο που τσαλαπατούν οι Φιλιππινέζες των αναδρομικών.
Οφείλεις να πάρεις στα χέρια σου την υπόθεση του Εθνικού Συντάγματος που καθημερινά κουρελιάζεται από κείνους που υποκριτικά ορκίστηκαν σ αυτό όταν σε πλάνεψαν γι ακόμη μια φορά και τους παρέδωσες την ψήφο σου.
Ατίμασαν την εμπιστοσύνη σου… Ατίμασαν την αξιοπρέπειά σου… Ατίμασαν την πατρίδα σου… Και επιτέλους πρέπει να πληρώσουν…. Και το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν, οφείλεις να είναι βαρύ, παραδειγματικό, ανελέητο για όλους αυτούς που όταν μιλούν για νομιμότητα, το κάνουν για να διασφαλίσουν τη δική τους προσωπική και πολιτική ασυλία.
Το προχθεσινό διάγγελμα του άβουλου τοποτηρητή της κατοχικής διοίκησης, ήταν ένα διάγγελμα ψεύδους και ντροπής, ένα παραλήρημα αντιστροφής της πραγματικότητας, ένας χείμαρρος μαζικής εξαπάτησης, με τον οποίο σε αποκοιμίζουν χρόνια τώρα για να εξασφαλίσουν την ανοχή σου στο άθλιο έργο που τους ανατέθηκε.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσεις να ανέχεσαι αυτή την κατάσταση σιωπηλά. Πάρτο απόφαση πως στο μηχανισμό της κατοχικής διοίκησης, δεν έχεις στηρίγματα διατεθειμένα να σε υπερασπιστούν.
Είσαι μόνος αλλά είσαι δυνατός αν αποφασίσεις να σηκωθείς όρθιος και να σταθείς περήφανος απέναντί τους. Νοιώθουν σπουδαίοι όσο παραμένεις σκυμμένος και πρόθυμος να συμβιβαστείς. Τρέμουν την πιθανότητα της αγωνιστικής σου χειραφέτησης.
Είναι στο χέρι σου να μετατρέψεις τον τρόμο τους σε εφιάλτη.
Πάρε το νόμο στα χέρια σου, αν θες να πάρεις πίσω την πατρίδα σου και τη ζωή σου. Δεν είναι απλώς δικαίωμά σου να αντισταθείς. Είναι υποχρέωση σου να εξεγερθείς.
Το ΑΠΑΙΤΕΙ το Σύνταγμα της χώρας. Το Σύνταγμα που απευθύνεται σε πολίτες που αγαπούν την πατρίδα τους, την αξιοπρέπειά τους, τα όνειρα των παιδιών τους, και όχι βεβαίως σε έναν λαό που φιλοδοξεί να πολιτογραφηθεί στον πιο ηλίθιο λαό του πλανήτη

Δημοσκόπηση: Πέρασε στην δεύτερη θέση η ΧΑ - Σαφή σημάδια κατάρρευσης της ΝΔ

Πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού εν όψει, αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία δημοσκόπησης του τμήματος στατιστικής το οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία παρουσίασε ο καθηγητής Ε.Πανάς, στο αποκαλυπτικό δελτίο του EXTRA 3:  Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή περνά στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων για τις ευρωεκλογές, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
"Στις ευρωεκλογές, με βάση τα μεχρι τωρα στοιχεία που διαθέτουμε από το βαρόμετρο και με αναγωγή των ποσοστών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει περί το 20%, η ΝΔ θα λάβει ποσοστό ψήφων περίπου 13% και η Χρυσή Αυγή θα λάβει ποσοστό γύρω ατο 14%"!
Επίσης το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται καν να εκλέξει ευρωβουλευτή, ενώ θα υπάρξει διασπορά ψήφων σε άλλα μικρότερα κόμματα.
Ο ίδιος είχε πει σε ανάλυση δημοσκόπησης του ευρωβαρόμετρου πριν από δύο μήνες ότι "Η Χρυσή Αυγή δεν αποκλείεται να φτάσει και στο 20%" όταν παρουσίαζε τα ευρήματα δημοσκόπησης για την περιφέρεια Ατικής όπου η ΧΑ κατέγραφε τότε 14%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πρέπει να συλληφθεί ο Σημίτης και το ληστρικό περιβάλλον του, για τη κατασκευή του επονείδιστου χρέους.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ 1997 ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ
κλικ στη φωτο για αναγνωση
  — ΕΛΑΒΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ Γ.Δ.
  — «O εξωτερικός δανεισμός σωσίβιο(;) για την κρίση» ….και «υπόγειος» τρόπος χρηματοδότησης των εξοπλιστικών.

  — Καλημέρα (Καλησπέρα),
  — Στην χθεσινή ανάρτηση ….«Τα εξοπλιστικά 1997 Σημίτη – Τσοχατζόπουλου σε ολοκληρωτικό οργασμό με μπόχα μίζας….»  αναφέρονταν ότι το    ….»Που θα έβρισκαν τα λεφτά τα ΠΑΣΟΚοειδή(;) ….θα το δούμε σε επόμενη ανάρτηση».
  — Ας διαβάσουμε λοιπόν τι έγραφε σχετικά «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» της 20.11.1997,  στο πρωτοσέλιδο ….δίπλα ακριβώς από την αναφορά της στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ….την προηγουμένη μέρα (το σχετικό κείμενο, παρακάτω ….με συνημμένη φωτο).
Επίσης σε άλλο άρθρο (σελ.17)  της εφημερίδας(φωτο) …. την ίδια ημερομηνία!!!!!!!!! ….με τίτλο,  »Τρία μέτρα για την αγορά χρήματος»  /   Πράξεις swaps, εξωτερικός δανεισμός και εκδόσεις ομολόγων με ρήτρα ξένου συναλλάγματος»   ….διαβάζουμε και τρίβουμε τα μάτια μας! 
Ανέλαβε εσύ Μπαρμπανίκο τον παραπέρα σχολιασμό ….εγώ σταματάω εδώ  ….έχω ξεχάσει τα οικονομικά μου  ….τα σχετικά εγχειρίδια τα  κατέβασα από την βιβλιοθήκη μου και τα πέταξα -κυριολεκτώ- στον σκουπιδοτενεκέ της γειτονιάς  ….και πες μου ….πιστεύεις ότι «εκ συμπτώσεως» η εφημερίδα «είχε ανακατέψει» στο ίδιο φύλλο ….τα άρθρα για τα εξοπλιστικά με αυτά για τον εξωτερικό δανεισμό; 
Εγώ λέω όχι!  ….απλά δεν ήθελαν να γράψουν -τότε- ανοικτά ….το -σήμερα- πανθομολογούμενο ….ότι δηλαδή τα εξοπλιστικά χρηματοδοτήθηκαν με εξωτερικό δανεισμό ….από τους ίδιους τους «μειζοδότες» προμηθευτές ….επαυξάνοντας έτσι παράνομα και βρώμικα το δημόσιο χρέος.
[Κόφτο ....Αργύρη Ντινόπουλε (σήμερα στον ΣΚΑΪ)....έχει δίκιο ο Ν. ο Μαριάς όταν μιλάει για επονείδιστη -πρόστυχη λέω εγώ- επαύξηση του δημοσίου χρέους!  Αλλά με ποια Δικαιοσύνη;;;;]
//////////////////////////////////////////////////////////////////
«O εξωτερικός δανεισμός σωσίβιο για την κρίση»
Πρoς ομαλοποίηση της αγοράς(!!!!!)
Στην αγορά των μακροχρόνιων ομολόγων σταθερού επιτοκίου στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον των νομισματικών αρχών*, προκειμένου να διαμορφώσουν συνθήκες ταχύτερης ομαλοποίησης της αγοράς χρήματος. Αναγνωρίζεται τώρα ότι η βάση της νομισματικής αναταραχής είναι η αγορά ομολόγων και σε αυτήν θα κατευθυνθούν τα μέτρα, με σκοπό να υπάρχουν υγιείς διέξοδοι για τους ξένους που ρευστοποιούν κρατικούς τίτλους λόγω ζημιών. Τούτο θα γίνει είτε με πράξεις ανταλλαγής παλαιότερων τίτλων με νέους υψηλότερης απόδοσης είτε με ευθεία αντικατάσταση αυτών μέσω της προσφυγής στον εξωτερικό δανεισμό.
Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών** συνήψε δάνειο ύψους 1 δισ. μάρκων και βρίσκεται σε συνεννοήσεις για δεύτερο ύψους 1,2 δισ. δολ.   Mε τις κινήσεις  αυτές επιχειρείται η «κάλυψη» των ξένων επενδυτών, ώστε να μην επαναληφθεί, κατά τον προσεχή κρίσιμο Δεκέμβριο, με τις υψηλές δανειακές ανάγκες ύψους περίπου 2 τρισ. δρχ., το φαινόμενο της μαζικής πώλησης ομολόγων από ξένους οίκους. H κυβέρνηση θέλει να αποφύγει σε κάθε περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη, η οποία θα παρέτεινε τον χρόνο διατήρησης των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα ή ακόμα και θα προκαλούσε νέο κύμα ανόδου. Ήδη, δέχεται τις συνέπειες της παρούσης ανόδου των επιτοκίων, η οποία ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση αύριο από την Κτηματική Τράπεζα των νέων αυξημένων επιτοκίων για τα στεγαστικά δάνεια. (Σελ. 17)»
//////////////////////////////////////////////////////////

Άρχων των «νομισματικών αρχών» ….του σκότους ….του εβραϊκού δηλαδή ιδρύματος Rothschild  ….ήταν τότε ο Λ. Παπαδήμος, άνθρωπος του Σημίτη.
**  Στο υπουργείο Οικονομικών -ευρύτερα-  »σκατζήδες» ….συγγνώμη υπουργοί ήθελα να πω  ….ήταν ο Γιάννος ο κουμπάρος του σημερινού «σκατζή», αντάμα με τον Χ. Πάκτα, τον Α. τον  Μπαλτά, τον Δρυός πεσούσης -χώρας- ξυλευόμενο
   ….και τον «εδώ πολυφαγείο ….ειδικό των swaps» …. Νικόλα Α Χριστοδουλάκη  ….«πολυτεχνίτη» σύντροφο της  καλο-πληρωμένης ….εβροπαίας επιτρόπου των ψαριών και ταυτόχρονα ….»ερημοσπίτη» , ειδικό της αποδιοργάνωσης και της διάλυσης της οικονομίας της χώρας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Γ.Δ.