ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.1.14

Οποιος χρωστάει στην Εφορία θα μπορεί να της δίνει το σπίτι του. Τι αναφέρει η εγκύκλιος

 1
Η περίπτωση Λάκη Γαβαλά, ο οποίος δεν είχε να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του στο Εφορία και αποφάσισε να παραχωρήσει την ακίνητη περιουσία του στο Δημόσιο αποφάσισε να εντάξει σε εγκύκλιο ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Ετσι από την 1η Ιανουαρίου όποιος χρωστάει στην Εφορία αλλά δεν έχει χρήματα για να αποπληρώσει τις οφειλές του θα μπορεί να μεταβιβάζει στο κράτος κάποιο από τα ακίνητα που μπορεί να έχει στην κατοχή του.
Τι αναφέρει η εγκύκλιος
Από την 1η Ιανουαρίου 2014
και μετά οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο μπορούν να μεταβιβάζουν σε τρίτο ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία υπό την προϋπόθεση ότι με το τίμημα εξοφλούνται πρώτα οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ωστόσο δεν θα ισχύει το ίδιο και για την πληρωμή φόρων.
Αίτηση πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών με μεταβίβαση της πλήρους κυριότητας ακινήτου σε τρίτο και ταυτόχρονη εκχώρηση στο δημόσιο μέρους ή του συνόλου του χρηματικού τιμήματος προβλέπει εγκύκλιος του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο, οφειλέτης ο οποίος βρίσκεται σε αδυναμία να καταβάλει φόρο, μπορεί να υποβάλει αίτηση πληρωμής αυτού, μερικώς ή ολικώς, με μεταβίβαση εξ επαχθούς αιτίας της πλήρους κυριότητας ακινήτου του σε τρίτο και ταυτόχρονη εκχώρηση στο Ελληνικό Δημόσιο μέρους ή του συνόλου του χρηματικού τιμήματος.
Τι θα δηλώνεται στις αιτήσεις
Στην αίτηση, η οποία υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, δηλώνονται το ύψος του τιμήματος καθώς και τα στοιχεία:
  1. του ακινήτου που πρόκειται να μεταβιβαστεί και του αγοραστή
  2. αυτά που αποδεικνύουν την οικονομική αδυναμία του οφειλέτη να καταβάλει το φόρο.
Επί της αίτησης δύναται να εκδοθεί αποδεικτικό ενημερότητας ή βεβαίωση οφειλής σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, τα οποία επέχουν θέση πράξης αποδοχής της αίτησης της παραγράφου 1 της παρούσας και επί των οποίων αναφέρονται, τουλάχιστον, οι διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 43 του ν. 4174/2013, όπως ισχύουν, και της παρούσας απόφασης, η αίτηση – δήλωση εκχώρησης του τιμήματος καθώς και το ακίνητο που πρόκειται να μεταβιβαστεί. Στο συμβόλαιο μεταβίβασης γίνεται υποχρεωτικά μνεία της εκχώρησης του τιμήματος στο Ελληνικό Δημόσιο βάσει των διατάξεων του άρθρου 43, παρ. 8, του ν. 4174/2013, όπως ισχύουν, και της παρούσας απόφασης, καθώς και του αποδεικτικού ή της βεβαίωσης οφειλής, κατά περίπτωση, με τα οποία γίνεται αποδεκτή η εκχώρηση και αποδίδεται το τίμημα στο Ελληνικό Δημόσιο.
Με την απόδοση του παρακρατούμενου ποσού ο φόρος εξοφλείται μέχρι του ύψους του τιμήματος. Σε περίπτωση που υφίστανται και μη φορολογικές οφειλές κατά την απόδοση του τιμήματος πιστώνονται κατά προτεραιότητα οι υποχρεώσεις από φόρο.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: