ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.2.11

Τα αμοιβαία του ΓΑΠ και του Τσουκάτου στην Alpha Βanκ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ALPHA, ΝΑ "ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.
Παρά το υπερτίμημα 23,7% υπέρ των μετόχων της Alpha Bank, η διοίκηση της έκρινε ότι οι προτεινόμενοι όροι είναι ασύμφοροι....
ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
 
καντε κλικ στη φωτο για μεγεθυνση
 
Θρίλερ με Εθνική – Alpha Bank
Το παρασκήνιο στην πρόταση συγχώνευσης, η άρνηση
και η αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου
Αρνητική ήταν η απάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank στην πρόταση συγχώνευσης που υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα, 10 σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα για τη δημιουργία ενός «εθνικού πρωταθλητή» στον τραπεζικό κλάδο. Η πρόταση της Εθνικής προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή 8 νέων μετοχών της για κάθε 11 υφιστάμενες μετοχές της Alpha, δηλαδή εμπεριείχε υπερτίμημα 23,7% επί της προχθεσινής τιμής της μετοχής στο Χ.Α. Επίσης προέβλεπε ότι ο πρόεδρος του νέου σχήματος θα προταθεί από την Alpha και ο διευθύνων σύμβουλος από την Εθνική, ενώ τις θέσεις στο δ.σ. θα μοιραστούν εξίσου στελέχη και από τους δύο ομίλους. Η διοίκηση της Alpha έκρινε ότι οι προτεινόμενοι όροι είναι ασύμφοροι. Η διοίκηση της Εθνικής από την πλευρά της απέφυγε να σχολιάσει επισήμως, ωστόσο στελέχη της τράπεζας διατύπωναν επιφυλάξεις ακόμη και ως προς τη νομιμότητα της απόφασης της Alpha, δεδομένου ότι στη συνεδρίαση του δ.σ. δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Δημοσίου. Από την πλευρά της Alpha, ωστόσο, υποστηρίζεται ότι σημείο τριβής δεν υπήρξε μόνο το τίμημα, ενώ αποκλειόταν το ενδεχόμενο νέας προσέγγισης μεταξύ των δύο τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση, ο κύκλος της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου έχει αρχίσει.

ΠΛΗΡΗΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ BLACK OUT ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ!!!

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στη ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματικά απορούμε τι απομένει να δούμε. Χθες ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ), παρέμεινε σβηστός για έξι (6) ολόκληρες ώρες λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης. Διερωτόμαστε, λοιπόν, τι θα συνέβαινε αν είχαμε ναυτικό ατύχημα και μάλιστα στα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία.

Ποιος τελικά εγγυάται την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και μάλιστα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες; Ποιος ευθύνεται για την ανεπαρκή συντήρησή του Θαλάμου Επιχειρήσεων; Ως που θα φτάσει η έλλειψη ενδιαφέροντος και η εικόνα διάλυσης;

Μάλιστα το σήριαλ συνεχίζεται, αν σκεφτούμε ότι σήμερα δεν έχει ρεύμα ούτε καν το ΥΘΥΝΑΛ! Και μια λέξη υπάρχει για να περιγράψουμε όσα γίνονται: Ντροπή».

Ο ΝΕΟΤΑΞΗΤΗΣ ΓΑΠ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!!! ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ!!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΘΡΑΚΗ!  ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ! ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.



Ολέθριο σφάλμα του Πρωθυπουργού στη Θράκη, ο οποίος στα πλαίσια εκκίνησης της προεκλογικής περιόδου από την πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας, εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική Γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησεις Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!

   Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα συναλλάσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στην μόνη επίσημη μέχρι τώρα ελληνική, αλλάζοντας δεδομένα και ισσορροπίες, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του Προξενείου και της Άγκυρας!
    Για πρώτη επίσης φορά, εξαγγέλεται, ότι Κρατικές Εξετάσεις, όπως είναι οι Εξετάσεις Οδήγησης, δεν θα γίνονται στα Ελληνικά, αλλά στα Τουρκικά, που σημαίνει ότι παραβιάζεται η μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, όταν αυτή έχει να κάνει με Έλληνες Πολίτες καιαναγνωρίζεται έτσι και η τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή σαν ντε φάκτο επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλη με την Ελληνική!
     Το χειρότερο είναι, πως ο Πρωθυπουργός πήγε σε Πομακοχώρι, όχι σε "τουρκοχώρι" και αντί να μιλήσει τους Πομάκους, τους ακραιφνείς, ορεισίβιους Έλληνες της Ροδόπης και την Πομακική Διάλεκτο, εκείνος του μίλησε για την ξένη προς εκείνους Τουρκική Γλώσσα!!!
   Την ώρα που καταπιέζονται και τρομοκρατούνται οι Πομάκοι από τους ανθρώπους της Άγκυρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πήγε πάνω στα Πομακοχώρια, κρατώντας όχι την "ελληνική σημαία", αλλά την "τουρκική"! Μιλώντας όχι για "Ελλάδα", αλλά για "Τουρκία"!
   Σαν να λέει σε Έλληνες Πολίτες, απογόνους των θρυλικών Αγριάνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου"μάθετε Τουρκικά και εμείς εδώ είμαστε, θα διορίζουμε τουρκόγλωσσους να σας καταλαβαίνουν"...
   Σαν να τους αναγνωρίζει έτσι πως είναι "Τούρκοι"!!!
   Αντί να τους ενθαρρύνει να μάθουν Ελληνικά, αντί να ζεστάνει τις καρδιές τους πως είναι Έλληνες, αντί ζητήσει συγνώμη για τον παραμελισμό των Πομάκων, αντί να ανακοινώσει πως στα σχολεία θα μπει η Πομακική Διάλεκτος και να βγεί η αυθαίρετη και ξενική Τουρκική Γλώσσα, εκείνος ενθάρρυνε, έσπρωξε όλη τη Θράκη να μάθει Τουρκικά, μια και αυτά πλέον θα αναγνωρίζονται σε ΚΕΠ και Εξετάσεις Οδήγησης για αρχή...

  Όπως λέει και το ρητό "οι μεγάλες ανοησίες, ξεκινούν από πολλές μικρές"... Και φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει...

   Η Θράκη οφείλει να ξεσηκωθεί, γιατι με τα μυαλά αυτά, αύριο θα είναι "Κόσσοβο"...




πηγή

Οι λίστες του... Mega

Αναρτήθηκαν οι λίστες επιτυχόντων των προαγωγικών εξετάσεων του Mega, για το 1ο δίμηνο του 2011.

Επιτυχόντες:

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μπόμπολα
ΤΡΕΜΗ ΟΛΓΑ του Μπόμπολα
ΚΑΨΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Μπόμπολα
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μπόμπολα
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μπόμπολα
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ του Μπόμπολα
ΤΣΙΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ του Μπόμπολα


Όλοι οι ανωτέρω πέρασαν με επιτυχία όλα τα test.

Και συγκεκριμένα:
Τεστ παραπληροφόρησης των τηλεθεατών.
Τεστ μακελέματος "αντιπάλου".
Τεστ κατασυκοφάντησης απεργών.
Τεστ απόκρυψης της αλήθειας.
Τεστ αλαζονείας.
Τεστ ΠΑΠ.... (the best)
Τεστ κοπώσεως...αντιπάλου.
Crash test.... με την αληθινή είδηση.
Τεστ dημοσιοκαφρικών δεξιοτήτων.
Τεστ αντοχής βρισίματος.
Τεστ αντοχής φτυσίματος.
Τεστ υπακοής.
Τεστ δημοσιογραφικής κωλοτούμπας.
Άντε ρε και σ' ανώτερα !!!!!

Μόνο με τον ορό της αλήθειας θα μπορέσεις να ακούσεις μια αλήθεια
από το στόμα αυτών των ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ.

Αλλά σημασία έχει να περνούν τις εξετάσεις!

Ανακάλεσαν τον Γενικό Πρόξενο της Κορυτσάς γιατί παρότρυνε τους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν Έλληνες!

Χωρίς επίσημη δικαιολογία, το υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Οικονόμου, λίγους μόλις μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του σε μία κίνηση που δείχνει την ένταση του φοβικού συνδρόμου της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ ακόμα και έναντι των Τιράνων. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του, πως στην επικείμενη απογραφή οι Ομογενείς θα πρέπει να δηλώσουν, ότι είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί.
Μια παρότρυνση 100% νόμιμη αφού το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της ελληνικής ταυτότητας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, απορρέει από τα δικαιώματα που έχουν από την συνθήκη παραχώρησης της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία και από σειρά άλλων συνθηκών.
Η θέση του Προξένου, προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων και η κυβέρνηση Μπερίσα ζήτησε την απομάκρυνση του Οικονόμου ανεπίσημα, αλλά με σαφήνεια και η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε στις «πιέσεις» των Αλβανών, αποδεικνύοντας, ότι «παίζει» με το μέλλον των Βορειοηπειρωτών, αλλά και με την ασφάλεια στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή τους, η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ. Ε.Β.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) ρωτούν τους αρμοδίους «Σε τι διαφωνούν με τα διατυπωθέντα από τον Πρόξενό μας; Μήπως οι Κορυτσαίοι δεν είναι Έλληνες; Μήπως οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού στην επικείμενη απογραφή;».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

κ. ΚΑΠΕΛΕΡΗ, κ. ΛΟΒΕΡΔΟ, ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ "ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ" Ο ΦΑΚΕΛΟΣ;;;;

Από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
Φάτε, φάτε, φάτε...
Τα αποδεικτικά στοιχεία, υπάρχουν και τα είδαν οι αρμόδιοι. Ιατρός του ΕΣΥ σε νοσοκομείο της Κεντρικής Μακεδονίας, τα παίρνει πολύ χοντρά από φαρμακευτικές εταιρείες, με εμβάσματα στο λογαριασμό του, είναι εταίρος σε μεγάλη εμπορική επιχείρηση, ενώ διαθέτει και τεράστια περιουσιακά στοιχεία.
Άλλος ένας λοιπόν, που είναι μέρος του προβλήματος σε αυτόν τον τόπο και με τη συμπεριφορά του, διασύρει τον κλάδο του. Ο φάκελος βρίσκεται ήδη στα γραφεία των αρμοδίων αρχών, που θα πράξουν τα δέοντα, ξετυλίγοντας το κουβάρι της διαφθοράς. Ειδικά τέτοιες μέρες...
Περιμένουμε τη συνέχεια και επιφυλασσόμαστε για πολλές αποκαλύψεις στο μέλλον, μιας και η υπόθεση έχει πολύ ενδιαφέρουσες παραμέτρους.

Ο Λάτσης και όχι ο Μπόμπολας πίσω από τον ΧΥΤΑ Κερατέας!!!

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο


ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ
Για τον μεγαλο-εργολάβο Γ. Μπόμπολα μπορεί κανείς να πει (και να γράψει) πολλά. Φαίνεται, όμως, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που δημοσιοποιούμε, ότι στην περίπτωση της Κερατέας το έργο δεν είναι δικό του.
Το έργο έχει ανατεθεί σε τρεις εταιρείες: στην J&P Αβαξ, μέσω... θυγατρικής, στην Έδραση Ψαλλίδας και στην εταιρεία Μεσόγειος, η οποία ανήκει σε τραπεζικά και εφοπλιστικά συμφέροντα του Σπ. Λάτση.
Το Fimotro σας παρουσιάζει τα έγγραφα με τα οποια κοινοπραξία ζητούσε τη διάλυση της σύμβασης. Αυτά για να είναι ξεκάθαρο ποιον να βρίζουμε σε κάθε περίπτωση!...

PLAGIARISM= ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ

Στην ΕΛΛΑΔΑ για την λογοκλοπή δεν ιδρώνει το αυτί ΚΑΝΕΝΟΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ ότι Υπάρχει και το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ να ανησυχούν αφενός μεν αυτοί που λογοκλέπτουν στον ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΧΩΡΟ και όσοι τους ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ. ΤΩΡΑ για τους πολιτικούς διαφεύγουν Αν ο Δρούτσας ήταν υπουργός στη Γερμανία...

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Γερμανία με τον  υπουργό Άμυνας, Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, που κατηγορείται  ότι έκανε  λογοκλοπή στο  διδακτορικό του. Πολλοί μάλιστα ζητάνε την παραίτησή του και ο ίδιος χθες ζήτησε δημόσια συγνώμη. «Εάν υπάρχει πράγματι λογοκλοπή και επιβεβαιωθεί από την αρμόδια επιτροπή του πανεπιστημίου μπορεί  να του κοστίσει τον  υπουργικό  του θώκο» αναφέρει ο Γερμανικός τύπος.
Ο δικός μας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας , που δεν έχει καθόλου διδακτορικό δεν χαλάει την ζαχαρένια του. Παρουσιάστηκε ως καθηγητής χωρίς να είναι,
 μας έλεγε ότι αγαπάει την Κύπρο τόσο πολύ που έκανε διδακτορικό με θέμα την ένταξή της στην Ε.Ε , ενώ ΔΕΝ έχει καθόλου διδακτορικό , παρ’ ότι σε παλαιότερες συνεντεύξεις του άφηνε να εννοείται ότι μπορεί να έχει και δύο διδακτορικά!
Αλλά εδώ δεν είναι Γερμανία. Εδώ είναι Βαλκάνια. Ποιος να ευαισθητοποιηθεί με κάτι τέτοια;
Αποσπάσματα από συνέντευξη του Δημήτρη Δρούτσα στην εφημερίδα Έθνος και τη Φώφη Γιωτάκη.
-Ως καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και νομικός σύμβουλος του πρώην Καγκελάριου της Αυστρίας ήλθατε στην Αθήνα, δίπλα στον τότε υπουργό των Εξωτερικών. Πώς σας έπεισε ο κ. Παπανδρέου;
“Με τον κ. Παπανδρέου υπήρχε ήδη ταύτιση απόψεων για τα μεγάλα θέματα, τη στρατηγική και τους στόχους. Όταν έγινε υπουργός Εξωτερικών μου είπε: «Πάμε, ήρθε η ώρα». Αρκούσε. Θεώρησα δε μεγάλη τιμή την ευκαιρία να εργαστώ για τα συμφέροντα της πατρίδας μου.”
…….
-Κλείσατε την πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού στην Κύπρο. Εκτός από τον συμβολισμό… και προσωπικά…
“Γεννήθηκα στη Λευκωσία, όπου πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Έζησα την εισβολή, μια εμπειρία που με έχει σημαδέψει. Δεν είναι παράξενο ότι το Κυπριακό με ακολουθεί έκτοτε. Η πρώτη μου διδακτορική διατριβή είχε ως αντικείμενο την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν, λοιπόν, πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι εργάστηκα αργότερα για τον ίδιο στόχο.”
Αλέξανδρος Σγουρός

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

DUSTOFROAD

Πλήρης απομυθοποίηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου

Από την περασμένη Παρασκευή έχουμε την πλήρη απομυθοποίηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

Πρώτον, το μνημόνιο και η πολιτική που επιτάσσει, είναι πλέον μια παταγώδη αποτυχία. Το λένε τα πουλιά, το λένε και τα αηδόνια! Η συνέντευξη τύπου της τροϊκας το ομολόγησε για όσους θέλουν να καταλάβουν και το μήνυμα ελήφθη. Γιαυτό ο Γιούνκερ έσπευσε να επιβεβαιώσει για τα 50 δις!
Και το Μνημόνιο ήταν προσωπική απόφαση και επιλογή του κ. Παπανδρέου!

Δεύτερον, ο Υπουργός Οικονομικών, μέσα σε τρείς μέρες, «ξεδοντιάστηκε» επικίνδυνα. Είναι εντελώς ανίσχυρος και αποτελεί πλέον «βαρίδιο» για την Κυβέρνηση και τον κ. Παπανδρέου. Αν παραμένει ακόμα είναι γιατί τον εμπιστεύονται «ως εργατικό και συνεργάσιμο» οι εκπρόσωποι των δανειστών μας.

Τρίτον, ο πανίσχυρος υπερ-υπουργός της Κυβέρνησης, το νούμερο 2, ο κ. Ραγκούσης απεδείχθη ότι δεν μπορεί να …συντονίσει ούτε τον Υφυπουργό του, τον κ. Ντόλιο! Για την κυβέρνηση προφανώς, δεν το συζητάμε! Οσα κωμικοτραγικά συνέβησαν από το περασμένο το Σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές

Η αδυναμία της κυβέρνησης να εκπληρώσει βασικές υποχρεώσεις της σε συνδυασμό με την διάχυση της κρίσης στην κοινωνία αυξάνει καθημερινά την ανασφάλεια των πολιτών και επιδεινώνει την θλιβερή εικόνα της χώρας.


Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα

Την στιγμή που η κυβέρνησης τα βάζει με τους «τζαμπατζήδες», με την τακτική της συμπεριλαμβάνεται και η ίδια στην τάση τού «δεν πληρώνω», αυτά που χρωστάει το κράτος από τρέχουσες πληρωμές που θα έπρεπε να έχουν δοθεί σε εργαζόμενους (συντάξεις, εφάπαξ) και επιχειρήσεις (επιστροφή ΦΠΑ, οφειλές Ταμείων σε φαρμακεία) ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ.

Τα νοικοκυριά αδυνατούν να αποπληρώσουν στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο πολυδιαφημισμένος νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μένει κενό γράμμα, καθώς από τις συνολικά 25.000 αιτήσεις υπαγωγής, έλαβαν έγκριση μόνον οι 50!

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ αυξήθηκαν το 2010 κατά 35,5%, το ύψος των οποίων έχει φθάσει στα 385 εκ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά 101 εκ. ευρώ τις οφειλές του 2009.

Ενώ η ελληνική κοινωνία γνωρίζει μια πρωτοφανή εγκληματικότητα,η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οικονομικού κραχ με βασικές ανάγκες να καλύπτονται μέσω «απορρήτων» λογαριασμών ενώ περιπολικά και μοτοσικλέτες μένουν ακινητοποιημένα λόγω αδυναμίας επισκευής.

Οι διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας στο εξωτερικό, σύμφωνα με επιστολές Ελλήνων πρέσβεων προς το ΥΠΕΞ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, βρίσκονται στα όρια της διάλυσης.

Αυτά και πολλά άλλα είναι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας.

Έτσι την κατάντησε η «πανίσχυρη» μέχρι πρότινος κυβέρνηση Παπανδρέου

Άτιμο πράγμα η εξουσία, αδέλφια!

Έλεγε η γιαγιά μου την παροιμία για τη μαϊμού που ανέβαινε στο δέντρο…



Πηγή

ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

- "Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε προς τα που να τραβήξω από εδώ;"
- "Αυτό εξαρτάται κατά πολύ από το που θες να πας..." είπε η γάτα.
- "Δε με ενδιαφέρει που..." είπε η Αλίκη.
- "Τότε δεν έχει σημασία ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις..." είπε η γάτα.

Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων - Λιούις Κάρολ.


Διάβασα αρκετά άρθρα προβληματισμού που αφορούν στην επόμενη ημέρα.  Άντε ρωτάμε. Να κάνουμε επανάσταση. Να βγούμε στους δρόμους...


Και μετά τι;

Το ερώτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να απαντηθεί για τρεις τουλάχιστον λόγους:

1. Αν δεν έχουμε σαφή γνώση του που θέλουμε να πάμε είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε εκεί.
2.Για να επαναστατήσει ο κόσμος χρειάζεται ένα κίνητρο. Αυτό το κίνητρο πρέπει να είναι χειροπιαστό.
3. Αν ο κόσμος επαναστατήσει χωρίς να ξέρει τι θέλει και χωρίς να έχει συγκεκριμένα αιτήματα, θα προκληθεί χάος, το οποίο είναι πολύ πιθανό να εκμεταλλευτούν οι εχθροί μας, για να μας επιβάλουν το επόμενο καθεστώς.(Αξίζει να σκεφτούμε μήπως αυτό θέλουν και ίσως γι αυτό να έχει λυσσάξει ο Λαζόπουλος).


Η ερώτηση: Και μετά τι; θα έλεγα ότι είναι μάλλον ρητορική. Τι θα πει και μετά τι; Υπάρχει μια λίστα με δισεκατομμύρια πράγματα για το μετά. Δε νομίζω το blogspot να επιτρέπει ανάρτηση τέτοιου μεγέθους.

Πριν παραθέσω μερικά από αυτά, να υπενθυμίσω ότι για να πετύχουμε, πρέπει:

Πρώτον. Να ξέρουμε τι θέλουμε και να έχουμε καθαρή ιδέα του αποτελέσματος σε κάθε περίσταση.
Δεύτερον. Να είμαστε σε εγρήγορση με τις αισθήσεις ανοιχτές, ώστε να μπορούμε να παρατηρούμε αυτό που παίρνουμε σαν αποτέλεσμα και να αξιολογούμε αν μας οδηγεί προς το επιθυμητό αποτέλεσμα...
Τρίτον. Να έχουμε την ευελιξία να μπορούμε να αλλάζουμε αυτό που κάνουμε μέχρι να πάρουμε αυτό που θέλουμε .

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης ο πρεσβύτερος, οι άνθρωποι που κινούνται στην πολιτική είναι δύο ειδών, οι ιδεολόγοι και οι συμφεροντολόγοι. Μέχρι σήμερα, την πολιτική την ελέγχουν οι συμφεροντολόγοι. Ίσως ήρθε η ώρα να αναλάβουν οι ιδεολόγοι.

Αναφέρω (ευπειθώς) και μόνο ενδεικτικά, τα ακόλουθα :

- Άρση βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών. (Χωρίς σχόλιο)

- Συμμετοχή τυχαία εκλεγμένων πολιτών στις εξεταστικές επιτροπές. (Δημοκρατία).

- Αλλαγή Πολιτικού συστήματος, αναθεώρηση του συντάγματος.(Δες και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ)

- Πάγωμα όλων των πληρωμών μέχρι να ελέγξουμε το χρέος! (Κοινή λογική)

- Αρνηση πληρωμής του δημόσιου χρέους ως προϊόν απάτης - αν αποδειχθεί.(Προβληματισμοί)

- Δήμευση περιουσίας όσων έκλεψαν - αν έκλεψαν. (Κοινό αίσθημα δικαίου)

- Εξοδος από το ευρώ. Επιστροφή στη δραχμή. (Προβληματισμοί)

- Κατάργηση όλων των διοδίων πλην των εθνικών.

- Πλήρης διαχωρισμός εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας.

- Ακύρωση και μη αναγνώριση του αισχρού μνημονίου.

- Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Οχι εμπορεύσιμο είδος.

- Αυστηρότερος έλεγχος και ποινές στους πολίτες που κατέχουν δημόσια αξιώματα. (Δημοψήφισμα)


- Ενιαίο ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογές πλην των εθνικών. (Καταπολέμηση κομματοκρατίας).

- Εθνικοποίηση όσων τραπεζών δεν τα καταφέρνουν και χρειάζονται κρατική στήριξη. (Κοινή λογική).


- Διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για ΟΛΑ τα σοβαρά εθνικά θέματα. (Δημοκρατία)

- Παιδεία στο τρίπτυχο γνώση, αγάπη για τον άνθρωπο, σεβασμό στο περιβάλλον, που να λαμβάνει υπόψη και την τηλεόραση.  Να εξεταστεί αν η τηλεόραση πρέπει να ανήκει στο υπουργείο τύπου, ή στο παιδείας.(Δημοψηφίσματα μετά από προτάσεις)

- Απαγόρευση παιδικών διαφημίσεων. (Δημοψήφισμα)

- Κατάργηση τρομονόμου. (Δημοψήφισμα).


- Ανάπτυξη ενός ορθολογικού τρόπου διαχείρισης των μεταναστών στην Ελλάδα μακριά από ακρότητες αντί για το άθλιο νομοσχέδιο ο οποίος θα τεθεί σε δημοψήφισμα.
- Ανάπτυξη (σχολεία, πάρκα, θέατρα) στις ακριτικές περιοχές (Θράκη - νησιά) ώστε ο ντόπιος πληθυσμός να έχει δουλειά, να περνάει ζωή υποφερτή και να μη διανοείται να σκεφτεί ότι δεν είναι Έλληνας.

- Ανάπτυξη πλατφόρμας για την αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς να επεμβαίνει η κυβέρνηση.


- Διαφήμιση και ανάπτυξη του τουρισμού.


- Ανάπτυξη αντικειμενικού ποσοτικοποιημένου συστήματος αξιολόγησης (οι Γερμανοί δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς) στις δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία κ.λ.π.


- Δημιουργία περιβάλλοντος και κινήτρων για την επιστροφή όλων των διακεκριμένων επιστημόνων στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση στην Ιατρική, και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

...

...

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ" ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ Ο JEFFREY

Το τηλεγράφημα-σοκ που έστειλε στο ΥΠΕΞ,πρέσβης μας ζητώντας αξιοπρέπεια!

Τα όσα αναφέρει στο τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στο Ναϊρόμπι Δημήτρης Λούνδρας, σοκάρουν!
Απεικονίζουν το φάσμα της πλήρους κατάρρευσης το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα ,η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να έχει τακτοποιημένη ούτε τη "βιτρίνα" της, που είναι οι πρεσβείες της στο εξωτερικό!

Ο πρέσβης στο τηλεγράφημά του παρουσιάζει μία τραγική κατάσταση: 

*Το προσωπικό είναι απλήρωτο.
*Αυτοκίνητα της πρεσβείας δεν κινούνται γιατί δεν έχουν βενζίνη.
*Η γεννήτρια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει καύσιμα.
*Επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει με τα ενοίκια της πρεσβείας. Στο τέλος του τηλεγραφήματος ο πρέσβης επισημαίνει ότι "σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει το κλείσιμο της Αρχής αυτής θα παρακαλούσαμε να το κάνετε με αξιοπρέπεια"!

Ο πρέσβης ζητα να τηρηθούν " οι συμβατικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει στο όνομα της χώρας μας.Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η πρόωρη μονομερής καταγγελία του συμβολαίου ενοικίασης των Γραφείων της Πρεσβείας θα σημάνει πολύχρονο και εξευτελεστικό διασυρμό Ελλάδος και Πρεσβείας στην υποσαχαρική Αφρική και όχι μόνο". 


ON ALERT

Ευρώ και λαθρομετανάστευση, η «διπλή τραγωδία της Ελλάδας» γράφει ο Economist

Για «διπλή τραγωδία» στην Ελλάδα γράφει το περιοδικό Economist αναλύοντας το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

«Δύο μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα, το ευρώ και η ζώνη Σένγκεν, έχουν φτάσει στα όριά τους στην Ελλάδα. Για να λειτουργήσουν απαιτούν αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αλλά αυτή έχει διαβρωθεί, πρώτα από την κατάρρευση των δημοσίων οικονομικών και τώρα από την κατάρρευση των ελέγχων στα σύνορα.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι οι σκληρές περικοπές στις δαπάνες καθιστούν πιο δύσκολη την εφαρμογή του συστήματος μετανάστευσης και ασύλου.

» Όπως και με την κρίση του χρέους, οι χώρες που αντιμετωπίζουν επείγον πρόβλημα λαθρομετανάστευσης χρειάζονται βοήθεια από την ΕΕ, με αντάλλαγμα βαθιές μεταρρυθμίσεις. Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να εναρμονίσουν την πολιτική ασύλου για να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσά τους» γράφει το περιοδικό.

Ο Economist εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει ένας οδυνηρός συμβιβασμός: «Αν θέλει η Ελλάδα να αναστείλει την ισχύ της Συνθήκης του Δουβλίνου, θα πρέπει να αποδεχθεί την προσωρινή αναστολή της Συνθήκης του Σένγκεν και την επιστροφή στους συνοριακούς ελέγχους.

Μέρος της λύσης βρίσκεται στη συνεργασία με τους γείτονες της Ευρώπης. Η Ελλάδα δέχεται πιέσεις επειδή η Τουρκία επιτρέπει σε κάποιους από τους γείτονές της είσοδο χωρίς βίζα.

Η Τουρκία εφαρμόζει επίσης τον «γεωγραφικό περιορισμό» στη Συνθήκη του 1951 για τους πρόσφυγες, περιορίζοντας το άσυλο μόνο στους ευρωπαίους. Αν η Τουρκία επιθυμεί μεγαλύτερη επιρροή στην ΕΕ και στη Μέση Ανατολή, θα πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή τη νομική ανωμαλία.

Γίνεται αναφορά σε πρόσφατη ετυμηγορία του ΕΔΑΔ ότι οι συνθήκες στα ελληνικά κέντρα κράτησης μεταναστών είναι τόσο κακές ώστε συνιστούν παραβίαση της απαγόρευσης «βασανιστηρίων ή απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης».

Σημειώνεται ότι ακόμα και πριν από την απόφαση αυτή αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είχαν πάψει να στέλνουν αιτούντες άσυλο πίσω στην Ελλάδα, παρά την πρόβλεψη της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ ότι οι περιπτώσεις ασύλου πρέπει να εξετάζονται στη χώρα εισόδου στην Ευρώπη.

Ο Εconomist τονίζει ότι αυτή η ελληνική κρίση είναι πρόβλημα της Ευρώπης και για το λόγο αυτό έχει αναπτυχθεί στην περιοχή δύναμη της Frontex.

Η ροή παράνομων μεταναστών έχει κάπως μειωθεί, καθώς η Τουρκία συνεργάζεται πλέον, προσθέτει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πάντως ότι το πρόβλημα έχει μεταφερθεί στην Ιταλία.
Το Βημα

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ

ΣΤΟΧΟΣ Α΄ : ΠΤΩΧΕΥΣΗ (ΤΕΧΝΗΤΗ Ή ΜΗ) ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
ΣΤΟΧΟΣ Β΄ : ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΧΑΛΑΡΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΣΤΟΧΟΣ Γ΄ : ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟI ΒΡΑΧΙΟΝEΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Α) ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Β) ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΕΣ “ EΘΝΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ” ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Του ΗΛΙΑ Α. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥ
www.sos.gr/stamatopoulos

Τα διεθνή χαλκεία που αποτελούν τα κυρίαρχα στρατηγεία και επιτελικά κέντρα, τα οποία και χαράσσουν τις κατευθυντήριες γραμμές της παγκόσμιας εξουσίας και ερήμην βεβαίως της γνώσεως και αποδοχής από τα έθνη – κράτη και από τους λαούς καταγράφονται τα εξής:

α) Το περίφημο «Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων» των ΗΠΑ (C.F.R.).

β) Η λέσχη Μπίλντεμπεργ (ΗΠΑ – Ευρώπη).

γ) Η Τριμερής Επιτροπή (ΗΠΑ). Ευρώπη – Ιαπωνία.

δ) Το παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Μέσα σε αυτά τα διεθνή πλαίσια, η Ελλάς έχει και αυτή καταστεί αδιαμφισβήτητα και στόχος βολής αυτών των κέντρων επιρροής.

Στην παγκόσμια ιστορία των εθνών, ίσως για πρώτη φορά, τα διεθνή χαλκεία των «πεφωτισμένων» συνωμοτών, που δρουν και κινούνται ύπουλα και καταχθόνια στα πολυτελή στρατηγεία τους, έχουν επιτύχει έναν απόλυτο οργανωτικό συντονισμό, παρά τις όποιες διαφορετικές «φιλοσοφίες» και συγκρουόμενα συμφέροντα που διεκδικούν σε βάρος των λαών.

Οι σύγχρονοι Καίσαρες, οι θεωρητικοί ηγέτες των «αμερικανικών» κέντρων – διεθνούς επιρροής – εξουσίας ανά τον πλανήτη κελεύουν και αποφασίζουν για τη χάραξη της διεθνούς πολιτικής, η οποία και εδράζεται στα αμιγώς καθαρά αμερικανικά συμφέροντα.

Και τι προστάζουν αυτοί οι αστέρες του διεθνούς γίγνεσθαι και της παγκοσμιοποίησης; Πρώτον να ισοπεδωθούν και να εξανεμισθούν όλοι οι πανάρχαιοι πολιτισμοί όλων των εθνών – κρατών, διότι έτσι βολεύει τη σύγχρονη Ρώμη, τις ΗΠΑ προκειμένου να στηρίξει το νέο οικοδόμημά της, που σήμερα ονομάζεται Νέα Τάξη - Νέα Εποχή - Παγκοσμιοποίηση.

Η επιστημονικά σχεδιασμένη διεθνής προπαγάνδα παραπληροφόρησης, φασιστικού σκοταδισμού και σατανικών σεναρίων – καθυποτάξεως και υποδουλώσεως όλων των λαών και των εθνών – με δεδομένη την πολιτική – οικονομική και επικοινωνιακή εξουσία, που διαθέτουν σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και με τους πολιτικούς υπηρέτες τους, έχει ως αποκλειστικό στόχο την ολοκληρωτική εκμετάλλευση όλων των λαών του πλανήτου.

Η παγκόσμια ενιαία κυβέρνηση, η ενιαία (δήθεν) παγκόσμια οικονομία και η κοινή θρησκεία, είναι τα πλαστά επιχειρήματα που προτάσσουν για πειθαναγκασμό κάθε ελεύθερης εθνικής φωνής.

Πρώην Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε άρθρο του στην W. Post – για ενδυνάμωση της πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ – συνιστούσε στις χώρες της Ευρώπης, την αγορά των νέων Αμερικανικών πολεμικών συστημάτων. Έργο γνωστό, άλλωστε, που θα αναλαμβάνουν, και διάφοροι Αμερικανοί Πρεσβευτές.

Μήπως κινδυνεύει η Ευρώπη από τις χώρες του τρίτου και εξαθλιωμένου κόσμου; Μήπως από τις πρώην της Σοβιετίας, οι οποίες όλες μάχονται για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, όταν είναι γνωστό ότι όλες οι χώρες του πρώην «υπαρκτού» σοσιαλισμού, του ανατολικού μπλοκ, ενεργούν, συναγωνιζόμενες μεταξύ τους ποια θα ενταχθεί πρώτη και σύντομα στη «μητρική» οικογένεια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Αλλά προς τι; Εξυπηρετεί; Ο καθολικός και συνολικός απόλυτος εξοπλισμός όλων των χωρών της Ευρώπης, κατά τον κ. Κοέν, ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει και τα εξής χαρακτηριστικά: «Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι όχι μόνο δεν έχουν επενδύσει αρκετά σε στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά ορισμένες από τις επενδύσεις τους δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Η ουσία όμως είναι ότι οι σύμμαχοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες, αν επιθυμούν να πληρούν τα κριτήρια του ΝΑΤΟ στο στρατιωτικό τομέα στα πλαίσια της Συμμαχίας, αλλά χωρίς να διαχωρίζονται από αυτό.

Η εδραιωμένη πεποίθηση και ακράδαντη πίστη μας, στην απόλυτη και καθορισμένη υπαλληλοποίηση των διαφόρων πολιτικάντηδων «πολιτικών» στην παγκόσμια σκακιέρα με τον επιλεγμένο διορισμό των, στις ευαίσθητες και καίριες θέσεις – «κλειδιά» της διεθνούς πολιτικής και της διπλωματίας, δικαιώνεται οσημέραι οριστικά και τελεσίδικα.

Δεν υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία ότι τόσο η φιλοσοφία όσο και η πρακτική της Νέας Τάξεως Πραγμάτων ευαγγελίζονται την καθοριστική υποταγή της πολιτικής εξουσίας σε αυτά τα διεθνή κέντρα, τα οποία συγκροτούν στην πλειονότητά τους οι μεγιστάνες του πλούτου και της διαφθοράς όλοι οι κοσμοκράτορες και εκμεταλλευτές των πολυπληθών πηγών του πλούτου ανά τον κόσμο, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι διεθνείς εταιρείες πολεμικού υλικού - εξοπλισμών - τεχνολογίας - συστημάτων πάσης φύσεως επικοινωνιών – παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών – ελέγχου του διεθνούς εμπορίου, νόμιμου και μη – και κυριότατα ίδρυση και λειτουργία τιτανίων μηχανισμών (επιστημονικά, επιτελικά και σατανικά) οργανωμένης διεθνούς προπαγάνδας, σε συνδυασμό με έναν ουσιαστικό ψυχολογικό πόλεμο, συνθέτουν και συγκροτούν όλες αυτές οι συνιστώσες, τα επονομαζόμενα σήμερα διεθνή κέντρα εξουσίας.

Βεβαίως η ιστορία αρχίζει πολύ πιο πριν από σήμερα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν άρχισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πρώτες σκέψεις για την παγκοσμιοποίηση με τη φιλοσοφία και τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα για την παραγωγή της «Βιομηχανίας» της Διεθνούς Ασφάλειας και δήθεν ειρήνης, με την ανάλυση πολιτικών κινδύνων για τη διεθνή σκηνή, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε και η ανάγκη υπάρξεως πολιτικών αναλυτών για τους δήθεν διεθνείς κινδύνους.

Και πρώτοι και καλύτεροι που έπαιξαν το ρόλο του αναλυτού διεθνούς κινδύνου για πολλαπλά (thins Tanks) στις δεξαμενές σκέψεως οι γνωστοί υπότροφοι και οικότροφοι των λεσχών επιρροής της N.S.A. της C.I.A. της D.Ι.Α. και λοιπών ευαγών ιδρυμάτων προπαγάνδας και των μυστικών υπηρεσιών!

Χένρι Κίσιγκερ, Μπρεζίνσκι, William Colby (πρώην δ/ντής C.I.A.), Ριτσαρντ Χελμ (ομοίως δ/ντής C.I.A.), ο Γιόνα Αλεξάντερ καθηγητής διεθνών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ν.Υ., ο πρώην υπουργός Τζορτζ Σουλτς, ο γνωστός καθηγητής της προπαγάνδας, στέλεχος της γνωστής Λέσχης (Rand Corporation) και πράκτορας της C.I.A. για θέματα ελληνο-τουρκικών παραμέτρων Πολ – Χέντι.

Σημειωτέον ότι ο τελευταίος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων που συνδέονται άμεσα με τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Η επιστημονικά σχεδιασμένη διεθνής προπαγάνδα παραπληροφόρησης, φασιστικού σκοταδισμού και σατανικών σεναρίων καθυποτάξεως και υποδουλώσεως όλων των λαών και εθνών – με δεδομένη την πολιτική, οικονομική και επικοινωνιακή εξουσία που διαθέτουν, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά κυρίως και με τους πολιτικούς ηγέτες τους, αργυρώνητους και μη, στο διεθνές στερέωμα – έχουν ως αποκλειστικό στόχο την ολοκληρωτική Άλωση των Εθνών και την οικονομική εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών που διαθέτει ολόκληρος ο πλανήτης.

Τρεις επισημάνσεις του Θουκυδίδη, αξίζουν ιδιαίτερης αξίας – άγνωστες βέβαια, στους ηγήτορες της ενδοτικότητας και αβελτηρίας, που δυστυχώς μας κυβερνούν καθ’ ό,τι διατηρούν στο ακέραιο την διαχρονική τους ισχύ, για την διακυβέρνηση του κράτους, αλλά και γενικότερα για τις διεθνείς σχέσεις.

Πρώτον: Το κράτος που ενδίδει συνεχώς, έστω και σε ασήμαντα πράγματα, θα υφίσταται συνεχώς πιέσεις, για περισσότερες υποχωρήσεις.

Δεύτερον: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα ίδια ημών σφάλματα και όχι από τα σχέδια των εχθρών.

Και τρίτον: Όσο πιο πρόθυμο ένα κράτος ψυχολογικά φαίνεται ότι διάκειται στον πόλεμο, τόσο αποδυναμώνει τις ορέξεις του αντιπάλου για την διεξαγωγή του.

Κατά συνέπεια, ο Θουκυδίδης, θεωρούσε το Κράτος – Έθνος, ως τον κύριο παράγοντα, με ισχύ και ασφάλεια, σε ένα αναρχούμενο, όπως σήμερα, διεθνή περίγυρο. Η ισχύς κατά τον Θουκυδίδη, είναι η συνισταμένη όλων των εθνικών στοιχείων, ενός λαού, που μπορεί να δημιουργήσει δέος, σε κάθε αντίπαλο και αυτό, βεβαίως, με τη σημερινή ορολογία να λειτουργήσει ως παράγων αποτροπής οποιασδήποτε έξωθεν επιβουλής.

Ο πυρήνας ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, αποτελεί την συνισταμένη, όλων των δυναμικών σταθερών αυτής της χώρας.-

Syndesmos71

Έρχεται «έκρηξη» των (λαθρο)μεταναστών;


Ο Κλεισθένης γράφει.

Το ρητό «όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες» πιθανά θα επαληθευτεί αν κάποιος απ’ τους απεργούς πείνας χάσει τη ζωή του εξ’ αιτίας της αδυναμίας των κυβερνώντων να δώσουν μια κάποια λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και μερικών ανεγκέφαλων που μετακίνησαν την ομάδα των λαθρομεταναστών απ’ την Κρήτη στην Νομική.
Παρακολουθώ το θέμα απ’ την αρχή και διαπιστώνω ότι παίχτηκαν αλλά και εξακολουθούν να παίζονται βρώμικα πολιτικά παιγνίδια με πρωταγωνιστές κάποιους λαθρομετανάστες και συνεπίκουρους πολλούς «ανθρωπιστές» από διάφορους πολιτικούς χώρους.
Έχει υπολογίσει κανείς απ’ αυτούς τους πολιτικούς «τζογαδόρους» τι θα επακολουθήσει αν ένας απ’ τους απεργούς πείνας χάσει τη ζωή του;
Αυτοί που σκηνοθέτησαν και εκτέλεσαν αυτό το σχέδιο για να εκβιάσουν την Ελληνική κοινωνία ψάχνουν να βρουν λύση στο πρόβλημα; ή επιδιώκουν τον θάνατο κάποιου δύστυχου λαθρομετανάστη για να επιτύχει ο εκβιασμός;
Υπάρχει κανείς που δεν έχει πειστεί ότι το καλοσκηνοθετημένο και καλοεκτελεσμένο σχέδιο αποτέλεσε και αποτελεί προσπάθεια εκβιασμού των Ελλήνων για να αποδεχτούν κάτω από πιέσεις (ας περιμένουμε να δούμε ποιες και από πού) την παραμονή και νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών με καταστροφικές συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό;
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει τις ψευτοδικαιολογίες των όσων υπεύθυνων και ανεύθυνων πραγματοποίησαν μια μεταφορά με πλοίο της γραμμής τόσων πολλών ανθρώπων χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό;
Έχει κανείς απ’ τους κυβερνώντες υπολογίσει την αντίδραση των υπόλοιπων λαθρομεταναστών αν «χτυπάω ξύλο» έχουμε θάνατο κάποιου λαθρομετανάστη στην Υπατία;
Ποιον εξυπηρετεί ένας πιθανός νεκρός λαθρομετανάστης;
Σίγουρα δεν εξυπηρετεί αυτόν που ήρθε απ’ την άλλη άκρη της γης για να βρει εδώ στην Ελλάδα το θάνατο από απεργία πείνας που κάποιοι τον συμβούλεψαν να κάνει για να πετύχουν τα δικά τους σχέδια που τελικά θα αποβούν σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Όλη η θολοκουλτουριάρικη ελίτ περιμένει να συμβεί ένας τέτοιος θάνατος για να ξεσπαθώσει εναντίον των Ελλήνων που δεν συμφωνούν με τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών.
Θα ακουστούν πάλι τα «κοσμητικά» επίθετα που κατά κόρον χρησιμοποιεί «περιλούζοντας» κάθε πολίτη που αντιδρά και δεν θέλει την αλλοίωση του Ελληνικού έθνους ούτε την ισλαμοποίηση της πατρίδας μας ούτε την δημιουργία «εκ του μη όντος» μειονοτήτων και γκέτο στις πόλεις και τα χωριά.
Η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη και από κόμματα της αντιπολίτευσης ισχυρίζεται σαν νέος Ηρακλής ότι θα πραγματοποιήσει τον «άθλο» της εξεύρεσης 50 δις ευρώ σε λίγα χρόνια και είναι κατά γενική ομολογία ανίσχυρη να επιλύσει το πρόβλημα στην Υπατία. Μήπως; λέω μήπως; το αφήνουν να εξελιχτεί σε τραγωδία; Ποιον θα ωφελήσει μια τέτοια κατάληξη;
Η χειρότερη εξέλιξη εκτός βέβαια του τυχόν θανάτου κάποιου δύστυχου λαθρομετανάστη θα είναι η μαζική «Ελληνοποίηση» κάθε αλλοδαπού που είναι σήμερα στην Ελλάδα χωρίς καμία προϋπόθεση ούτε καν εθνική (βέβαια η λέξη εθνική είναι κατακριτέα σήμερα). Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε επέλαση ορδών λαθρομεταναστών απ’ τα μεσογειακά Αραβικά κράτη που ως γνωστό σήμερα γίνεται χαμός με ότι αυτό σημαίνει.
Ακόμη χειρότερη κατάληξη θα είναι ο ξεσηκωμός των υπόλοιπων λαθρομεταναστών οι οποίοι ας σημειωθεί είναι ήδη οργανωμένοι.
Συνδέεται αυτή η εξέλιξη με τις ασκήσεις του στρατού για αντιμετώπιση οργισμένου πλήθους;
Επειδή η μια διάψευση διαδέχεται την άλλη και τελικά όσα διαψεύδονται πραγματοποιούνται δεν ξέρουμε τι, πότε και ποιον να πιστέψουμε. Η επικρατούσα σύγχυση δημιουργεί και σενάρια που μοιάζουν με επιστημονικής φαντασίας, ζώντας όμως στην Ελλάδα τη χώρα που μπορεί να συμβεί και το ποιο τρελό, καλό θα είναι να παραμένουμε σε εγρήγορση.
ideopigi

ΤΡΑΓΚΑΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ kontra news

18.2.11

Άνοιγμα διοδίων Κυριακή 20 Φλεβάρη 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
διόδια Μακρυχωρίου και Πυργετού. Από τις 14:00 μέχρι τις 18:00
(Ταυτόχρονη ανοιχτή συνέλευση για συζήτηση σε σχέση με την πραξικοπηματική απαξίωση από πλευράς της κυβέρνησης των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών) Προσυγκέντρωση στη 13:00 λαϊκή αγορά της Τετάρτης (δίπλα στο ποτάμι,  γωνία Αθηνάς-Καλλιθέας)
Οι μάσκες έπεσαν και το πρόσωπο της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε. Ο πραγματικός αγώνας ενάντια στα διόδια μόλις ξεκίνησε, διότι η τροπολογία του Ρέππα θα μας κάνει περισσότερους και πιο δυνατούς!  Ο Ρέππας, έριξε λάδι στη φωτιά και η φωτιά θα φουντώσει και θα επεκταθεί…
Η χούντα τους θα ανατραπεί από το κόσμο που εναντιώνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο στον κοινοβουλευτικό φασισμό τους και στη φτώχεια που δημιούργησε το σάπιο σύστημά τους.
Ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι και ξύπνησε.
Ο αγώνας μας θα ενταθεί,
  • θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε τις μπάρες ομαδικά και ατομικά,
  • θα συνεχίσουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις ακόμα πιο δυναμικά,
  • θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο δρόμο, στις γειτονιές και στα δικαστήρια για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στα δημόσια αγαθά και για το δίκαιο που έχουμε με βάση το σύνταγμα που εσείς φτιάξατε και εσείς είστε οι πρώτοι που το καταπατάτε!
Θα κάνουμε ότι μπορούμε μέχρι να καταργηθούν οριστικά όλα τα διόδια.
Όχι, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Δεν τρομάζουμε γιατί το δίκαιο το έχουμε εμείς! Ας ψάχνουν από τώρα να βρουν τρόπο για να φύγουν!
Μέσα από τις επαφές της πρωτοβουλίας με συλλογικότητες και επιτροπές κατά των διοδίων σε όλη την Ελλάδα, σύντομα θα ανακοινωθεί από τους νομικούς των επιτροπών το πως θα συνεχιστεί σε ατομικό επίπεδο ο αγώνας, σε σχέση με την πρόσφατη η τροπολογία με την οποία ορίζονται ποινές για όσους δεν πληρώνουν το κόμιστρο στα διόδια.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ, ΦΕΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΦΕΔΕΣ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΝΕΡΟ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΦΕΡΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ!
 

Το Ισραήλ ξεμπρόστιασε την Αθήνα

Σημαντικές εξελίξεις για την αποκαλούμενη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) έρχονται από το Ισραήλ.
Εξελίξεις, όμως, που δημιουργούν χιονοστιβάδα ερωτημάτων, που μένουν αναπάντητα από τις ελληνικές πολιτικές ηγεσίες, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.
Και δη, για τη σημερινή ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου, που, ενώ έχει τη μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει υπέρ της Ελλάδας «την ήρα από το στάρι», σχετικά με τo ανοιχτό μέτωπο με την Τουρκία, κωλυσιεργεί «εγκληματικά», εγκλωβίζοντας τη χώρα και κυρίως την εθνική της οικονομία.
Τα πράγματα είναι πέραν του δέοντος απλά και ας παρουσιάζονται ως πολύπλοκα και με παράπλευρη εθνική δυσκολία.
Το Τελ Αβίβ, με μια κίνηση που κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη εδώ και καιρό από την Αθήνα,  αναγνωρίζει ως 100% ελληνική την αποκαλούμενη  Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η οποία αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου.
Τι σημαίνει αυτό: Απλώς, το Ισραήλ, μην μπορώντας να ανεχτεί τον «μειλίχιο ύπνο» της ελληνικής κυβέρνησης, λειτουργεί ως Αθήνα στη θέση της Αθήνας.
Και αυτό διότι η ισραηλινή κυβέρνηση προχωρά στην κίνηση της αναγνώρισης της ελληνικής ζώνης αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης, πριν καν η συγκεκριμένη ΑΟΖ αναγνωρισθεί από την Ελλάδα.
Η χώρα μας δεν έχει προχωρήσει στην αναγνώριση της διεθνούς κατοχυρωμένης ΑΟΖ,  διότι, ως γνωστόν, υπάρχει η διαφωνία με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο.
Το Ισραήλ δεν έμεινε μόνο στην αναγνώριση, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα και συγκεκριμένους χάρτες, οι οποίοι μεταβιβάστηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία.
Σε αυτούς τους χάρτες αφενός σημειώνεται η ελληνική ζώνη που γειτνιάζει με την κυπριακή, και αφετέρου περιγράφεται η πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν.
Το κοίτασμα θα το εκμεταλλεύεται η αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd και θα μεταφέρει αέριο στην Ευρώπη, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.
Πλέον, οι Ισραηλινοί με τον πιο σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ακόμη ένα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το θέμα της διαμάχης με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα αλλά και γενικότερα δίνουν άλλη διάσταση στις ελληνοτουρκικές διαφωνίες.
Ταυτόχρονα και με δεδομένη την κάκιστη σχέση που έχει το Τελ Αβίβ με την Άγκυρα, δίνεται στην Αθήνα ένα σημαντικό πεδίο πολιτικής οικονομικής και διπλωματικής δράσης.
Διότι είναι σαφές ότι η αναγνώριση της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) από το Ισραήλ δεν γίνεται μόνο και μόνο επειδή το Τελ Αβίβ συμπαθεί την Αθήνα, αλλά αφενός επειδή επιχειρείται ο εγκλωβισμός της Αγκύρας και αφετέρου διότι τα ισραηλινά οικονομικά συμφέροντα διακυβεύονται από την ανεπάρκεια της Αθήνας να λειτουργήσει συνεταιριστικά στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
Επί του πρακτικού, δε, δημιουργείται ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό μπλοκ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με τις Η.Π.Α. να βάζουν την εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης, κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία.
www.zougla.gr
18.02.2011

ΓΑΠ Ο "ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΜΕΝΟΣ ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΟΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"

 Χάρρυ Κλυνν: Βιώνουμε την έσχατη αλλοτρίωση

Του Χάρρυ Κλυνν
To άκρον άωτο της πολιτικής χυδαιότητας, της πρόκλησης, της περιφρόνησης και της ύβρεως προς ένα λαό με νεκρωμένα αντανακλαστικά από τον αυτοεξευτελιζόμενο ημιπαράφρονα που παριστάνει τον πρωθυπουργό, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στο έρεβος της οικονομικής καταστροφής και στην εξαθλίωση…
Πράξεις «παραισθησιογόνας εξουσίας» μειονεκτικού ηγέτη που στερείται πράξεως ηθικής και λόγου… όπως λέει και ο Χρ. Γιανναράς, «ο καταληκτήριος λόγος του ολίγιστου κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή θα ’πρεπε να διασωθεί για να θυμίζει στους ανθρωπολόγους των επόμενων αιώνων σε ποια έσχατη αλλοτρίωση και εξευτελισμό έφθασε το κάποτε Γένος των Ελλήνων».
Πηγή

«Μήπως έχετε την κυβέρνηση που σας αξίζει»;…

 Του Μιχαλη Ιγνατίου

Παρακολουθώντας από μακρυά -και την ίδια στιγμή από πολύ κοντά λόγω του γεγονότος ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται επτά οικοδομικά τετράγωνα από το σπίτι μου- την φαρσοκωμωδία της αποκρατικοποίησης και της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, δεν μπορώ να κρύψω μία σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου μόλις πληροφορήθηκα τα πραγματικά γεγονότα.
Δεν γνωρίζω πως από την συζήτηση φτάσανε να ανακοινώσουν την πρόθεση πώλησης εκτάσεων που θα αποφέρουν, όπως δήλωσαν,μέχρι και 50 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ο συνομιλητής μου με διαβεβαίωσε πως η ανακοίνωση για αξιοποίηση ή εκποίηση είχε συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων είχαν ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν. Με λίγα λόγια τα στελέχη του Ταμείου και της Ε.Ε. δεν εκβίασαν με την ανακοίνωση τους την ελληνική κυβέρνηση, όπως διέρρευσε το Μέγαρο Μαξίμου. Ενημέρωσαν για τα συμφωνηθέντα.
Δεν θα τους ψέξω για την αποκάλυψη, διότι πιστεύω ακράδαντα πως εάν δεν το έλεγαν αυτοί, σήμερα δεν θα συζητούσαμε για την αποκρατικοποίηση. Θα είχαμε μεσάνυχτα. Θα τους κατηγορήσω για την άνευ προηγουμένου έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι το μεγάλο θύμα των κάκιστων πολιτικών που τον κυβέρνησαν και τον κυβερνούν. Οι κουβέντες που εκστόμισε ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος μας είχε εντυπωσιάσει με την απλότητα και την ευγένεια του, είναι απαράδεκτες και πρέπει να απολογηθεί. Μόνο γι’ αυτό. Διότι η αποκάλυψη των σχεδίων για την αποκρατικοποίηση ήταν προσφορά στην ενημέρωση του λαού.
Οσοι στο εξωτερικό ασχολούνται με την Ελλάδα, προσωποποιούν την δραματική αύξηση των οικονομικών προβλημάτων με τον πρωθυπουργό, ο οποίος όταν ξεκίνησε η κρίση χαρακτηριζόταν ως «το μεγαλύτερο κεφάλαιο» της χώρας μας. Είναι η πρώτη φορά που ακούμε τόσα παράπονα για τον τρόπο άσκησης της οικονομικής πολιτικής και δεν είναι, πλέον, έκπληξη για εμάς κουβέντες περι πλήρους ανικανότητας αντιμετώπισης της κρίσης. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις κατηγορίες εξαιρούν τον υπουργό Οικονομικών, αν και τον θεωρούν ήδη «καμένο», υπό την έννοια ότι και να έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια σωτηρίας της οικονομίας, ο ίδιος θα χρειαστεί να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό. Και το γνωρίζει, διότι τον παρουσιάζουν ακόμα πιό πολύ αποφασισμένο να υλοποιήσει τις πρόνοιες του Μνημονίου, πιστεύοντας πως αυτή και μόνο αυτή είναι η λύση για την Ελλάδα.
Ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης που προέκυψε με αφορμή την αποκάλυψη για τις αποκρατικοποιήσεις, έδειξε στους ξένους ότι ο πρωθυπουργός τοποθέτησε υπεράνω όλων -σε μία κρίσιμη στιγμή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας- το κομματικό και το προσωπικό πολιτικό συμφέρον. Ηταν ένας διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που γνώρισαν όταν έδωσε μύριες υποσχέσεις για να εξασφαλίσει τα 110 δισ. ευρώ. Υπογράφοντας το Μνημόνιο ο κ. Παπανδρέου γνώριζε -το ομολόγησε, άλλωστε- ότι παρέδιδε ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές της Ελλάδας. Γνώριζε και κάτι άλλο που, ίσως, να δικαιολογεί την «πισωπεταλιά» για τις αποκρατικοποιήσεις- αν και θα έλεγα πως το σκέφθηκε πολύ αργά: ότι εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, οι δανειστές έχουν δικαιώματα στην κρατική περιουσία.
Εχοντας νιώσει την γλύκα της εξουσίας, ο πρωθυπουργός δείχνει το τελευταίο διάστημα ένα άλλο πρόσωπο. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνά ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των σκανδάλων και της κακής διαχείρισης εκ μέρους των πολιτικών της, και επειδή ο ίδιος πήρε την απόφαση να την οδηγήσει στο στόμα του λύκου, τα περιθώριά του είναι ελάχιστα. Είτε μένει και παλεύει πραγματικά για να αλλάξει τη χώρα, όπως υποσχέθηκε στους δανειστές, είτε πραγματοποιεί το όνειρο της ζωής του αναζητώντας μία σημαντική θέση στο εξωτερικό. Εκτός αν έχει αντιληφθεί πως το όνειρο είναι απατηλό…

Το Βέλγιο «πανηγυρίζει» με… κλεμμένο ρεκόρ!

Υπήρχε, λοιπόν, και τέτοιο ρεκόρ. Ρεκόρ ακυβερνησίας. Μέχρι τώρα, λέει, το κατείχε το Ιράκ, αλλά πλέον πρωταθλητής κόσμου είναι το Βέλγιο, που έσπασε το ρεκόρ χθες, όταν συμπλήρωσε 249 ημέρες χωρίς κυβέρνηση από τις εκλογές της 13ης Ιουνίου 2010.

«Επιτέλους πρωταθλητές κόσμου!» και «Κατερρίφθη το ρεκόρ!», ήσαν μερικοί από τους χθεσινούς (χιουμοριστικούς, πλην πικρούς) τίτλους των εφημερίδων μιας χώρας που παραμένει βαθιά διχασμένη, μοιρασμένη ανάμεσα σε Φλαμανδούς (60%) και Βαλλόνους (40%).

Παρά το θλιβερό ρεκόρ, όμως, και παρά τις επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, καθώς η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης προκαλεί τις νευρικές αντιδράσεις των (μονίμως εκνευρισμένων) αγορών, με αρνητικές επιπτώσεις στο spread των βελγικών δεκαετών ομολόγων, το κράτος στο Βέλγιο ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Στην πράξη μάλιστα, η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα ακυβερνησίας από τον Δεκέμβριο του 2007, όταν – μετά από μια κρίση που τότε είχε κρατήσει έξι μήνες - άρχισαν να παρελαύνουν οι υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί. Κι’ αυτό, διότι ενώ τον Ιούλιο του 2007 είχαν κερδίσει οι Χριστιανοδημοκράτες του Φλαμανδού Ιβ Λετέρμ, οι συνομιλίες του με τα γαλλόφωνα κόμματα είχαν αποτύχει και ο βασιλιάς για να ξεπεραστεί η κρίση, ανέθεσε στον Γκι Φέρχοφσταντ την εντολή για σχηματισμό έκτακτης ανάγκης.

Μιλάμε, λοιπόν, για τέσσερα χρόνια χωρίς κυβέρνηση, αλλά όχι ακυβερνησίας (με την κυριολεκτική έννοια). Για τους Βέλγους έχει απλώς εξελιχθεί σε ένα είδος στοιχήματος, πείσματος. Σε σημείο που, πριν από λίγες μέρες, η βουλευτής των Φλαμανδών σοσιαλιστών Μαρλέν Τέμερμαν είχε ζητήσει από τις γυναίκες να μεταμορφωθούν σε σύγχρονες Λυσιστράτες, τιμωρώντας τους άνδρες με αποχή από το σεξ, έως ότου σχηματιστεί κυβέρνηση.

Η διαφορά της Ελλάδας και του Βελγίου είναι ότι η χώρα μας δεν αντιμετώπισε μεν ποτέ τέτοιο πρόβλημα (καλομελέτα κι’ έρχεται), αλλά και δεν κυβερνήθηκε ποτέ. Δεν ευτύχησε δηλαδή ποτέ η χώρα μας να αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα έβαζε το κράτος να λειτουργήσει, θα δημιουργούσε θεσμούς και μια οικονομική σταθερότητα.

Παρά τα σοβαρά αποσχιστικά του προβλήματα, το Βέλγιο αντέχει επειδή ακριβώς οι πολιτικοί του, ακόμη και αυτοί των υπηρεσιακών κυβερνήσεων, φρόντιζαν να κάνουν κάτι για τη χώρα. Τώρα, έχει λίπος και καίει. Το spread του δεν ξεπερνά ποτέ (αν και θεωρείται υψηλό για τα δεδομένα του) τις 150 μονάδες βάσης και η αγοραστική δύναμη των πολιτών του εμφανίζει αύξηση.

Οι μισθοί εκεί ποτέ δεν είχαν τα χάλια των δικών μας – ο κατώτερος μηνιαίος μισθός της Ελλάδας βρισκόταν τον Σεπτέμβριο του 2009 στο 60% του βελγικού. Προσέξτε, τον Σεπτέμβριο του 2009, δηλαδή όταν «λεφτά υπήρχαν», όχι τώρα που όλα έχουν περικοπεί.

Τα προβλήματα δεν εμπόδισαν το Βέλγιο να κρατά τα ηνία της ΕΕ (πολλοί πιστεύουν πως το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες έγιναν η έδρα της ΕΕ υπήρξε και η σωτηρία της χώρας), αλλά και να παρουσιάζει συνεχή τουριστική άνοδο.

Παρ’ όλα αυτά οι Βέλγοι θεωρούν εξοργιστικό και προσβλητικό το γεγονός ότι οι πολιτικοί τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Τον Νοέμβριο του 2007, η 45χρονη μπλόγκερ Μαρί-Κλαιρ Ουάρ έστειλε από το μπλογκ της ένα μήνυμα προς τους πολιτικούς. Ήταν μια μόνο λέξη: «Λογικευτείτε!». Την άλλη μέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας την οργή τους.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν μέχρι τον Μάρτιο του 2008, οπότε σχηματίστηκε κυβέρνηση υπό τον Ιβ Λετέρμ.

Ακούστε τώρα και το άλλο: Στο Βέλγιο, αν και η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί από την συνεχή αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, δεν γίνονται εκπτώσεις. Ούτε γίνονται αποδεκτοί εκβιασμοί του τύπου «αν πέσει η κυβέρνηση κινδυνεύει η οικονομία», «αν δεν έχουμε ισχυρή κυβέρνηση δεν θα βγούμε από την κρίση», «αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα πέσουμε σε ακυβερνησία».

Ίδρωσαν οι Βέλγοι ώσπου να αποκτήσουν κυβέρνηση (μετά από εννιά μήνες) τον Μάρτιο του 2008, αλλά όταν τον Δεκέμβριο του 2008 αποκαλύφθηκε σχέση του τότε πρωθυπουργού Ιβ Λετέρμ με τον τραπεζικό όμιλο Φόρτις, εκείνος παραιτήθηκε αμέσως. Ο Λετέρμ είχε κατηγορηθεί (προσέξτε, απλώς κατηγορηθεί) για απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης κατά την διαδικασία διάλυσης της τράπεζας. Παραδέχθηκε ότι συνεργάτης του είχε έλθει αρκετές φορές σε επαφή με μία εκ των δικαστών, μέσω του συζύγου της.

Υπάρχει περίπτωση στην Ελλάδα να μάθουμε ποτέ ποιος μιλάει με ποιον; Υπήρχε περίπτωση στο Βέλγιο της ακυβερνησίας να στηθούν τόσες εξεταστικές επιτροπές και να γίνει αποδεκτό ότι δεν καταλήγουν πουθενά;

Υπήρχε περίπτωση στο Βέλγιο που παραμένει χωρίς κυβέρνηση επί 250 μέρες να συμβεί το χθεσινό αλαλούμ με τους ημιυπαίθριους που είδαμε χθες στην Ελλάδα;

Υπήρχε περίπτωση στο Βέλγιο να εκδοθεί εγκύκλιος που ακυρώνει νόμο και αυτή να ανακληθεί με πρωθυπουργική παρέμβαση λόγω του σάλου που προκλήθηκε;

Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε το χθεσινό επεισόδιο. Είναι προφανές ότι το υπουργείο των Εσωτερικών ήθελε να εξυπηρετήσει τους «πελάτες» του, δηλαδή τους δημάρχους, και να προσφέρει έσοδα στους πολυδιαφημισμένους «καλλικρατικούς» δήμους.

Εξέδωσε, λοιπόν, στα μουλωχτά μια εγκύκλιο που επέβαλε – άκουσον, άκουσον! – αναδρομική είσπραξη δημοτικών τελών για τους ημιυπαίθριους που δεν επρόκειτο να «τακτοποιηθούν», αλλά τελικά… «τακτοποιήθηκαν»!

Μα αν το ίδιο το υπουργείο των Εσωτερικών εκδίδει παράνομες εγκυκλίους και αν χρειάζεται να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός (που προετοιμάζει σοβαρά ταξίδια στο εσωτερικό) για να ανακληθεί η εγκύκλιος, τότε σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται το Βέλγιο, που δεν διαθέτει κυβέρνηση.

Αν δεν κάνω λάθος, το πρωθυπουργείο έχει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εν πομπαίς και οργάνοις, εγκατασταθεί στο υπουργείο των Εσωτερικών. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναθέσει στον υπουργό των Εσωτερικών (από κοντά και άλλοι παραδυναστεύοντες) ρόλο πρωθυπουργού, όταν απουσιάζει.

Ποια είναι, λοιπόν, η διευκόλυνση που του προσφέρεται, αν πρέπει να παίρνει πίσω εγκυκλίους που εκδίδει το «πρωθυπουργείο»;

Λάθος δεν ήταν. Η εγκύκλιος έλεγε σαφώς ότι οι δήμοι έχουν την δυνατότητα να επιβάλουν αναδρομικά τέλη για «τακτοποιημένους» χώρους που μέχρι σήμερα το εμβαδόν τους δεν είχε συνυπολογιστεί στον υπολογισμό των δημοτικών τελών.

Το χειρότερο – διότι υπάρχει και χειρότερο – είναι ότι αυτό δεν έγινε τυχαία. Η λογική ήταν «αν περάσει, πέρασε». Και πού βρίσκεται το χειρότερο; Μα στο γεγονός ότι φαίνεται ότι οι αιρετοί μας (κεντρικοί και περιφερειακοί) δεν έχουν καταλάβει τίποτε. Δεν έχουν δηλαδή καταλάβει ότι ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Οι δε δημοτικοί άρχοντες που λύσσαξαν για να εκλεγούν, να πάνε να βρούνε πόρους. Διαφορετικά να σηκωθούν  να φύγουν από τις θέσεις τους – κεντρικοί και περιφερειακοί.

Τέλος, υπογραμμίζω ότι ο νόμος για την «τακτοποίηση» ήταν του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής και η εγκύκλιος βγήκε από το υπουργείο των Εσωτερικών.

Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι ο υπουργός οργίστηκε με τον υφυπουργό του, που έλαβε αυτήν την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει ότι δεν όχι μόνο δεν συνεννοούνται μεταξύ τους μέσα στην ίδια  κυβέρνηση, αλλά ούτε και μέσα στο ίδιο υπουργείο.

Το Βέλγιο που δεν έχει καθόλου κυβέρνηση (αλλά ούτε και ημιυπαίθριους), βρίσκεται οπωσδήποτε σε καλύτερη μοίρα. Οπότε, μήπως μας έχει… κλέψει το ρεκόρ;