ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.1.12

Ο κύβος ερρίφθη!

thumb
Σκληρό παζάρι για την τύχη της Ελλάδας εξελίσσεται αυτές τις μέρες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τα μαντάτα που έρχονται από τις Βρυξέλλες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, παρά τις επίσημες δηλώσεις για στήριξη της χώρας μας. Όπως είναι σε θέση να αποκαλύψει το «Π», η Γερμανία και το ΔΝΤ έχουν ήδη λάβει την απόφαση να τραβήξουν το σχοινί μέχρι τα άκρα τόσο στο θέμα του PSI όσο και στο νέο δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στη συνάντηση που είχε την περασμένη Κυριακή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αποφασίστηκε ότι η γραμμή κατά της χώρας μας πρέπει να είναι σκληρότερη, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι η κατάληξη αυτού του πολύ σκληρού παζαριού θα είναι η πλήρης ελεγχόμενη χρεοκοπία. Αποφασίστηκε επίσης, με πρόφαση τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, να τραβήξουν το σχοινί μέχρι τα άκρα στις διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες.
«Σκοπός τόσο της Γερμανίας όσο και του ΔΝΤ είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν σημαντικότερες απώλειες από τον ιδιωτικό τομέα ώστε το κούρεμα να μεγαλώσει έως και 70%» ανέφερε στο «Π» Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαδικασίες.
«Από τη μία η κ. Μέρκελ, με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, θέλει να δείξει ότι όποιος δεν ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και τις αποφάσεις της Ε.Ε. θα τιμωρείται παραδειγματικά και από την άλλη η κ. Λαγκάρντ επιθυμεί να συνεισφέρει το ΔΝΤ όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα στην Ελλάδα».

Το PSI είναι η αρχή
Το εντυπωσιακό - έως και επικίνδυνο - της υπόθεσης είναι ότι, όταν ρωτήσαμε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο εάν το συγκεκριμένο μπλοκ «φοβάται» πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μας απάντησε ότι «η Γερμανία κυρίως κινείται προς αυτή την κατεύθυνση την τελευταία εβδομάδα, αφού φαίνεται πως έχει πειστεί ότι μια χρεοκοπία και πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων».
Στην ίδια γραμμή κινείται και η Λαγκάρντ, η οποία σε δηλώσεις της την Τρίτη είπε ότι «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι εξαιρετικά σοβαρή» και πρόσθεσε με νόημα ότι οι συνέπειες της κρίσης από την Ελλάδα «δεν θα είναι μεταδοτικές». Αυτή η σημείωση για τους καλά γνωρίζοντες σημαίνει ότι ο κύβος ερρίφθη και ότι Γερμανία και ΔΝΤ αρχίζουν από κοινού επιχείρηση «πειθούς» και των υπόλοιπων χωρών, ώστε η Ελλάδα να αφεθεί στην - προαποφασισμένη από δανειστές και επιτηρητές - μοίρα της.
Οι διαδικασίες του PSI είναι μόνο η αρχή της σκληρής στάσης. Όπως μας ανέφερε ο αξιωματούχος της Ε.Ε., ακόμη και αν η συμφωνία κλείσει, κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα σώζεται. Μας είπε επίσης ότι η απόφαση της Γερμανίας και του ΔΝΤ μάλλον δεν θα αλλάξει ακόμη και εάν πρόσκαιρα υπάρξει βελτίωση του κλίματος.

Ελληνική διάλυση
Δυστυχώς, όμως, και οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δώσει τροφή για τη σκλήρυνση της στάσης τόσο της Γερμανίας όσο και του ΔΝΤ, ειδικά μάλιστα όταν οι προειδοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα ήταν πολλές και από πολλές πλευρές.
1 Δεν διαχειρίστηκε σωστά τις διαπραγματεύσεις, αφού στις θέσεις τους παραμένουν άπειροι διαπραγματευτές, όπως ο πρόεδρος του ΣΟΕ Γ. Ζανιάς, ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης και, σε δεύτερη «ανάγνωση», ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος επέλεξε να κρατήσει τους δύο όταν ανέλαβε το υπουργείο, παρά το γεγονός ότι μια τόσο εξειδικευμένη αποστολή απαιτούσε πολύ εμπειρότερους σε αυτόν τον ρόλο.
Αυτό είχε αποτέλεσμα στην αρχή προβληματισμό και μετά έντονη δυσφορία στις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα να μην έχουμε ίχνος αξιοπιστίας με τους συνομιλητές μας.
Στο σημείο αυτό βεβαίως τίθεται και το κρίσιμο ερώτημα για τον Λουκά Παπαδήμο: Με δεδομένη την έλλειψη επάρκειας και πείρας των διαπραγματευτών, γιατί τους διατήρησε;
2 Η ανεπάρκεια στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι απότοκο και της αδυναμίας πραγματοποίησης ρεαλιστικών προβλέψεων εδώ και δύο (τα πιο κρίσιμα) χρόνια. Έτσι οι Έλληνες αξιωματούχοι έστελναν σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον παραπλανητικά στοιχεία, τα οποία ήταν βασισμένα σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις που ουδέποτε ευοδώθηκαν. Αντιθέτως αναγκαζόμασταν - ή μήπως... προτιμούσαμε; - ανά τρίμηνο να λαμβάνουμε νέα επιπόλαια και οριζόντια μέτρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προχωρήσουμε εντός διαγραμμάτων και βεβαίως εντός στόχων.
Συνεπώς κάθε φορά η θέση της χώρας επιδεινωνόταν και φθάσαμε τώρα στο σημείο να είμαστε αντιμέτωποι με την πόρτα της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ, με τη δικαιολογία ότι «δεν έχουμε καταφέρει καμία από τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε».
Βέβαια, ακόμη και αν συνυπολογίσουμε την έλλειψη διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση Παπανδρέου κατά τη σύνταξη της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, το οποίο δρομολόγησε μια εντελώς αδιέξοδη διαδικασία, τεράστιο μερίδιο ευθύνης ανήκει στους τροϊκανούς, οι οποίοι όχι μόνο σχεδίασαν τις ελληνικές δεσμεύσεις στο πρότυπο του ΔΝΤ,   αλλά  αποδέχονταν πλασματικά  και ανεδαφικά στοιχεία, παρά τους αριθμούς της πραγματικής οικονομίας, τους οποίους όλοι παρίσταναν ότι δεν έβλεπαν. Έτσι ενισχύθηκε η άποψη ότι η Ελλάδα δεν σώζεται.
3 Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της λεγόμενης συγκυβέρνησης αρνούνται πεισματικά να κάνουν οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα. Βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και κανείς δεν έχει καταλάβει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Αλήθεια, ποιος από αυτούς θα είναι τελικά διατεθειμένος να αναλάβει τη διαχείριση μιας πτωχευμένης χώρας με νέο νόμισμα και αποκλεισμένης από τις αγορές, όπως τείνουν να αποφασίσουν ευρωζώνη και ΔΝΤ;
4 Στο Μαξίμου είναι έντονη η δυσαρέσκεια για την απουσία ολοκληρωμένης ενημέρωσης από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ακόμη και προς τον Παπαδήμο. Η ερμηνεία που κυριαρχεί είναι ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες πρυτανεύουν με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή να θεωρεί ότι μόνο με την ολοκλήρωση του PSI τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά. Αντιθέτως, στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ, όπου είναι άγνωστη η εσωτερική πολιτική κατάσταση, επικρατεί πλέον η άποψη ότι ο Παπαδήμος έχει χάσει την μπάλα και δεν είναι σε θέση να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις. Και αυτό, σε κάθε περίπτωση, επιδεινώνει την ήδη πολύ κακή εικόνα που επικρατεί αυτά τα δύο χρόνια για την Ελλάδα.
5 Η απαίτηση των Γερμανών για να δημιουργηθεί το PSI ήταν καταστροφική και αποδείχθηκε με την εγκατάλειψή  του ως μεθόδου αντιμετώπισης της κρίσης με απόφαση της Ε.Ε. στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου. Για άλλη μια φορά εμείς ήμασταν τα πειραματόζωα, όμως εκ των υστέρων οι Γερμανοί κάθε άλλο παρά διατεθειμένοι είναι να αναλάβουν μερίδιο της ευθύνης.

Σχέδιο - σοκ από το ΔΝΤ
Με επιχειρήματα στηριγμένα σε αυτούς τους βασικούς λόγους –  ή μήπως... δικαιολογίες; - Γερμανία και ΔΝΤ ετοιμάζουν τη «μεγάλη έξοδο». Βεβαίως, να υπενθυμίσουμε ότι πίσω από τις προθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν κρύβεται τίποτε άλλο από τον στόχο των αγγλοσαξονικών συμφερόντων να διαλυθεί η ευρωζώνη. Και μπορεί οι Γερμανοί να θεωρούν ότι στη θέση της σημερινής ευρωζώνης θα δημιουργηθεί ένα μικρό κλαμπ ισχυρών χωρών, εν τούτοις οι πραγματικές βλέψεις των μεγάλων παικτών είναι άλλες.
Το κλίμα και οι διαθέσεις προς τη χώρα μας αναμένεται να επιβαρυνθούν κι άλλο. Ήδη ο βασικός... «λαγός» του ΔΝΤ, ο Τόμσεν δηλαδή, εμφανίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο Eurogroup και παρουσίασε ένα σχέδιο - σοκ για την ελληνική οικονομία.
Το φοβερό αυτό σχέδιο, που ισοπεδώνει τα πάντα, υποτίθεται πως έχει δομηθεί για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή και να κάνει το χρέος βιώσιμο μεσοπρόθεσμα, στοιχείο που αποτελεί τη βασική απαίτηση του ΔΝΤ για να πει το «Ναι» στο νέο δάνειο.
Όμως, από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και ο Τόμσεν γνωρίζουν άριστα ότι ένα τέτοιο σχέδιο, ακόμη και αν το αποδεχθούν πολιτικά οι Παπαδήμος και Βενιζέλος (οι οποίοι το έχουν ήδη αποδεχθεί προφορικά), πιθανότατα δεν θα περάσει από τη Βουλή. Με απλά λόγια το... «τσακάλι» του ΔΝΤ μπορεί βάσιμα να εικάσει ότι αυτό το σχέδιο θα ρίξει την κυβέρνηση και θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Αυτή  η εξέλιξη υπολογίζει πως θα αποτελέσει ένα επιπλέον «επιχείρημα» στους έξω για να επισημοποιήσουν την προειλημμένη απόφαση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί και ως εκ τούτου πρέπει να απομονωθεί.
Τώρα πώς θα δικαιολογήσουν το ότι ωθούν μια χώρα στη χρεοκοπία επειδή θέλει να κάνει εκλογές και να αποφασίσει ο λαός της για τη μοίρα της, αυτό μόνο οι οικονομικοί δολοφόνοι που έχουν αναλάβει τη διαχείριση της Ελλάδας - δυστυχώς με δική της πρόσκληση –  μπορούν να το εξηγήσουν. Η κοινή λογική αδυνατεί και σηκώνει τα χέρια ψηλά...

Tο «διά ταύτα» των μέτρων
Πριν από οποιαδήποτε απόφαση για πτώχευση της χώρας πρέπει, κατά τους τροϊκανούς, να περάσουν από τη Βουλή όλα τα μέτρα που έχουν απομείνει ώστε να ισοπεδωθεί το εργασιακό κόστος τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Αυτό είναι το πρώτο από τα μέτρα - σοκ που πρότεινε ο Τόμσεν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Με την πρόφαση πάντα ότι «δεν μπορεί να μπουν άλλοι φόροι».
Όμως κανείς δεν λέει ότι, με τη φορολογία να βρίσκεται στο σημερινό χάλι, την επιβολή των νέων κατώτατων ημερομισθίων και την παρατεταμένη ύφεση, το ΑΕΠ της χώρας θα βουλιάξει ακόμη περισσότερο. Για να χρυσώσει το χάπι ο Τόμσεν πρότεινε κάποιες μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων και ίσως μείωση ορισμένων κατηγοριών Φ Π Α.
Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι οι μαζικές και απευθείας απολύσεις στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο και νέο κλείσιμο ΔΕΚΟ.
Επίσης, με την τρόικα αυτή τη στιγμή μελετάται η άμεση εκποίηση της κρατικής περιουσίας από ευρωπαϊκό ταμείο, το οποίο θα διαχειρίζονται οι δανειστές, αφού ούτε το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν περπάτησε. Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί, τόσο καιρό που δεν προχωρούσαν οι αποκρατικοποιήσεις, κανείς από τους τροϊκανούς δεν έλεγε τίποτε. Μήπως για να φθάσουν πάλι τα πράγματα σε οριακό σημείο, ώστε ευσχήμως να εκχωρήσουμε και αυτή την εξουσία;
Οι κρίσιμες ημέρες που διανύουμε μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες θα δείξουν πόσο αποφασισμένοι είναι ΔΝΤ και Γερμανία να τραβήξουν το σχοινί από τώρα, μέσα από το PSI. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαπραγματευτική ομάδα έχει πλέον μέσα και τη Γερμανία, τη Γαλλία, το ΔΝΤ και την  EWG (Επιτροπή Εργασίας του Eurogroup) έπειτα από συμφωνία του Βενιζέλου! Δηλαδή η Ελλάδα δεν διαχειρίζεται τις εξελίξεις πλέον.
Το «Π» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα έχει ενημερωθεί για τους πραγματικούς σκοπούς ως προς την Ελλάδα. Το επιτόκιο δηλαδή είναι η πρόφαση. Γι’  αυτό εδώ και τρεις μέρες, από τότε που αναχώρησε από την Αθήνα, κάνει σχετικές δηλώσεις. Επισημαίνει ότι το παιχνίδι τραβάει προς την αναγκαστική συμμετοχή, μιλάει για χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και χτυπάει καμπανάκια για τη στάση της Ε.Ε.
Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής Νταλάρα και Παπαδήμος είχαν δώσει τα χέρια για τη συμφωνία. Μετά χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν η... Μέρκελ. Να σημειώσουμε ότι Γερμανία και ΔΝΤ ήταν ενήμεροι για το πού βάδιζε η συμφωνία και πού κυμαίνονταν τα επιτόκια. Γιατί στο παρά πέντε δεν τη βρήκαν ικανοποιητική;

Το Ποντικι

ΚΑΤΣΕΛΗ: "ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

Και διάβασα και ήξερα και ψήφισα συνειδητά το Μνημόνιο..!!! Και καμαρωνεις γι αυτο ???


Γιατί χαίρεται ο κόσμος ( η κυρία ) και χαμογελά 
πατέρα ???

Αντε ντε ...???

«Μακριά από εμένα τα “Δεν ήξερα” ή “Δεν διάβασα”. 
 Και διάβασα και ήξερα και ψήφισα συνειδητά το Μνημόνιο. 
 Δεν είπα ποτέ ότι είχα άγνοια των μέτρων του Μνημονίου το οποίο άλλωστε συζητήθηκε διεξοδικά και στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη Βουλή πριν από την ψήφιση του»
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η..
Λούκα Τ. Κατσέλη σε σημερινή της συνέντευξη στον Real FM.
Επισημαίνοντας ότι η διαστρέβλωση των λεγόμενων της είναι εκ του πονηρού από συγκεκριμένους κύκλους, η κα Κατσέλη υπογράμμισε ξανά – όπως είχε κάνει και στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανατροπή»  τη Δευτέρα –  τα ασφυκτικά περιθώρια που είχαν οι Υπουργοί στη διάθεσή τους εκείνες τις κρίσιμες ημέρες για τη σύνταξη του Μνημονίου, προκειμένου να υποστηριχθεί η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ο οποίος είχε δημιουργηθεί λίγες εβδομάδες πριν.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας στο ναδίρ και τα περιθώρια μηδαμινά».
Σε ερώτηση σχετικά με το ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο η κα Κατσέλη επανέλαβε ότι:«τα περιθώρια ήταν ελάχιστα και τα εργαλεία στη διάθεση της Κυβέρνησης πολύ περιορισμένα. Έκτοτε με κάθε αναθεώρηση του Μνημονίου υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν περιθώρια για βελτιωτικές ρυθμίσεις. Γι αυτό άλλωστε τόσο ως Υπουργός, όσο και ως Βουλευτής, καταθέτω συγκεκριμένες προτάσεις και αναλαμβάνω νομοθετικές πρωτοβουλίες».

 
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ...ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ " ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ"

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 28 Ιανουαρίου 2012 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την αποδημία του Μεγάλου Έλληνα Ιεράρχη, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κυρού Χριστοδούλου.
Ο Μεγάλος αυτός αγωνιστής της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, είχε βρει ένα μαγικό τρόπο επικοινωνίας με τους συνέλληνες.
Με τους τρυφερούς αλλά συνάμα πύρινους λόγους του, κέρδιζε την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους και τα μηνύματα του κηρύγματός του φώλιαζαν βαθειά μέσα στην καρδιά τους.
Χαρισματική και μοναδική η επικοινωνία του με τους νέους, που πίστευε πραγματικά πως είναι το αύριο της πατρίδος μας και πρέπει να έχουν ιδανικά και πίστη στις ικανότητές τους.
« Ελάτε στην εκκλησία όπως είστε, με το τζην, με το σκουλαρίκι ».
Γνώριζε ο Μακαριστός Χριστόδουλος πως την νεολαία πρώτα έπρεπε να την πλησιάσει με πιστικό τρόπο, να γίνει ένα με αυτούς, να δείξει πως κατανοεί τους προβληματισμούς τους και ακολούθως ήταν σίγουρος πως θα τον αποδέχονταν.
Έτσι, αργότερα όταν κατάλαβε πως γινόταν αποδεκτός από τους νέους και αφού τον ενημέρωσαν πως παντού οι νέοι, εκφράζονταν με την ατάκα «τον πάμε τον Χριστόδουλο» είπε την παροιμιώδη έκφραση για Ιεράρχη, «και εγώ σας πάω».
Έντονες και σκληρές οι αντιδράσεις του για όλα τα θέματα πολιτικής όταν ένιωθε πως ενοχλούσαν τον πατριωτισμό και την πίστη του χριστεπώνυμου πληρώματος.
Αυτές οι παρεμβάσεις του, ενόχλησαν την πολιτεία και ήταν μοιραία η σύγκρουση με τους κρατούντες.
Το 2000 ήταν έντονη η αντιπαράθεσή του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Μιχάλη Σταθόπουλο για το ζήτημα της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Λίγους μήνες όμως μετά η σύγκρουση ήταν μετωπική και η αντιπαράθεση κτύπησε κόκκινο.
Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, δηλώνει αντίθετος με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες ( βουλή των Ελλήνων, 24 Μάιου 2000 ) ισχυριζόμενος ψευδώς πως την υπαγόρευσε η Ε.Ε.
Η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου υπήρξε άμεση, με την διοργάνωση δύο λαοσυνάξεων, στην Θεσσαλονίκη (14 Ιουνίου) και στην Αθήνα (21 Ιουνίου). Εκατομμύρια λαού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Χριστόδουλου στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος. Το επόμενο διάστημα όμως, το χάσμα μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας μεγάλωσε και έδειχνε αγεφύρωτο. Προ της ανυποχωρητικότητας της πολιτείας, η εκκλησία αποφάσισε στις 14 Σεπτεμβρίου την συλλογή υπογραφών και ζητούσε την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος περί διενέργειας δημοψηφίσματος ( ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα Εθνικά θέματα…….που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα….). Η συλλογή διενεργήθηκε σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδος, διήρκησε περίπου ένα χρόνο και η συμμετοχή των τριών εκ. πιστών που υπέγραψαν, υπήρξε αβίαστη και εκούσια.
Στις 29 Αυγούστου 2001 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, παρέδωσε τις υπογραφές στον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο. Το αίτημα της εκκλησίας της Ελλάδος δεν έγινε δεκτό και μέχρι σήμερα οι κρατούντες απαγορεύουν την έστω προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.
Γι΄ αυτό το ανοικτό μέχρι τις ημέρες μας τεράστιο ζήτημα, εύλογα στον κάθε πολίτη γεννούνται τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Γιατί ο κ. Στεφανόπουλος ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, απέρριψε το δημοψήφισμα στην καταγεγραμμένη επιθυμία εκατομμυρίων πολιτών για την αναγραφή του θρησκεύματός τους στις ταυτότητες. Ποιος τον ώθησε ή τον ανάγκασε στην απόφαση παραβίασης του Συντάγματος της χώρας;
2.  Γιατί ο κ. Σημίτης ως Πρωθυπουργός, ισχυρίσθηκε ψευδώς πως την απαγόρευση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, την υπαγόρευσε η κομισιόν, όταν η ίδια η Ε.Ε. τον είχε διαψεύσει δια στόματος του επιτρόπου κ. Kovacs και του τότε Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Fratini, οι οποίοι είχαν δηλώσει πως ουδέποτε απέστειλαν τέτοιο αίτημα στις Ελληνικές αρχές; 
3. Γιατί ο κ. Καραμανλής ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού πρώτα συνυπόγραψε μαζί με την σύζυγό του το έντυπο της εκκλησίας μας για αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, όταν αργότερα έγινε Πρωθυπουργός, παρότι είχε δεσμευθεί για την επαναφορά, κώφευσε και «έπνιξε» το ζήτημα;
Τον Ιούνιο του 2007 διαγνώσθηκε πως ο Αρχιεπίσκοπος είχε χτυπηθεί από την επάρατο νόσο. Εγχειρίστηκε, έκανε θεραπεία, μετέβη για μεταμόσχευση στις ΗΠΑ αλλά δυστυχώς επέστρεψε χωρίς να γίνει η μεταμόσχευση επειδή η νόσος είχε κάνει πολλές μεταστάσεις και θα ήταν ανώφελη κάθε άλλη ιατρική ενέργεια.
Παρά την βεβαρυμμένη υγεία, ποτέ δεν έχασε το σθένος του, την πίστη του και την προσπάθεια να δίνει συμβουλές και κουράγιο στους άλλους.
Στις 28 Δεκεμβρίου 2007 βρήκε την δύναμη και το κουράγιο και ενόψει του νέου έτους, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον Ελληνικό λαό, είπε μεταξύ των άλλων:
«κάθε Πρωτοχρονιά είναι συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Κανείς ασφαλώς δεν θέλει να ζει σε ένα κόσμο παρακμής, αντιφάσεων, αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, αδικίας και αμοραλισμού. Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά. Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια σας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατά επανάληψη αποδείξει και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ότι κινδυνεύει. Με πατρική αγάπη και ευχές».

Ήταν η τελευταία επικοινωνία του μακαριστού με το ποίμνιό του και ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω, που βρήκε την δύναμη ψυχής για να απευθύνει αυτά τα λόγια στον Ελληνικό λαό, όταν γνώριζε πως σε λίγες ημέρες θα αποδημήσει εις Κύριο. Ίσως του έδινε δύναμη η μεγάλη του πίστη στον Θεό και η μεγάλη του αγάπη προς τον λαό του. Αυτό το μήνυμα, θεωρώ πως είναι μία μεγάλη παρακαταθήκη στις δύσκολες ημέρες που περνά ο τόπος μας και ο λαός μας. Είναι ένα μήνυμα προφητικό και φαντάζει σαν να το είπε χθες.
Έτσι στις 28 Ιανουαρίου άφησε την τελευταία του πνοή, υποκύπτοντας στην επάρατο νόσο.

Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία έγιναν σε μία ημέρα φτωχότεροι. Χάθηκε εκείνος που τους έδινε ελπίδα, που μιλούσε στις καρδιές τους και στην συνείδησή τους, που τους ανύψωνε το ηθικό και το φρόνημα, χάθηκε η ψυχή τους.
Ο Χριστόδουλος δεν ήταν μόνο Μέγας Ιεράρχης, ήταν Εθνικό Σύμβολο. Εξύψωσε την εκκλησία στα μάτια και τις ψυχές του λαού μας, αλλά ύψωσε και τα Εθνικά λάβαρα και πρωτοστάτησε, όχι μόνο στην σωτηρία της Χριστιανικής ψυχής μας, αλλά και στην σωτηρία της Εθνικής μας ψυχής.
Η απουσία του, κάθε μέρα γίνεται και πιο αισθητή, στις ζοφερές και ταραχώδεις  ημέρες που περνάει η πατρίδα μας. Το κενό που άφησε είναι τεράστιο και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας που θα μπορούσε στο ελάχιστο να το αναπληρώσει.
Δυστυχώς, η Ελλάδα μας σήμερα είναι ένα ακέφαλο πτώμα που το κατασπαράσσουν τα όρνεα της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης. Χαμογελούν και χορεύουν όλοι οι πολιτικάντηδες που ξεπουλούν την χώρα και πτωχεύουν τον λαό της . Όλοι εκείνοι οι διεθνιστές αριστερολάγνοι, οι καλοβολεμένοι των ΜΜΕ, που τρέμουν να μιλήσουν για τα Εθνικά θέματα, μήπως και τους μαλώσει «ο μεγάλος αδελφός».
Στις 28 Ιανουαρίου 2008, έφυγε ο Χριστόδουλος των Ελλήνων.
«Ο πρωτοπόρος, ο κοινωνικός εργάτης, ο άνθρωπος που διήνυσε όλη του την ζωή, διακονώντας τον θείο λόγο με πολυμέρεια, οξυδέρκεια, γλαφυρότητα, αγωνιστικότητα, ελευθερία, σεβασμό προς τον άνθρωπο, αφοσίωση στην Ορθόδοξη πίστη, αγάπη προς την πατρίδα» (από τον επικήδειο του Μητροπολίτου Σερρών, Θεολόγου για τον μακαριστό, στην Ιερά Μητρόπολη των Αθηνών).

Ο λαός μας ΠΟΤΕ δεν ξέχασε τον άνθρωπό του . Το απέδειξε και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, που η εφημερίδα «Δημοκρατία» στην έκδοσή της, είχε ένθετο αφιέρωμα στο Χριστόδουλο και από τις 11 το πρωί σε κανένα περίπτερο της Αθήνας δεν υπήρχε ούτε  ένα φύλλο της εφημερίδας για δείγμα.   
 
ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr
                                                             
   

Θα είμαστε εκεί μαζί με τις ενοχές μας

Αντί να τους απειλούμε εμείς με μακελείο, μας απειλούν αυτοί! Το κακό είναι ότι το υλοποιούν κιόλας.

Είτε στα θέματα Υγείας, είτε σε θέματα εργασίας-ανεργίας, είτε σε θέματα παιδείας, είτε με ληστρικές επιθέσεις στις περιουσίες μας, αυτές τις ημέρες συντελείται ένα άνευ προηγουμένου μακελειό. Τρεις μήνες τώρα, ο Ελληνικός λαός, λες και απoενεχοποιήθηκε με την «εξέγερση» στις 28/10, γύρισε σπίτι. Σε αυτό το διάστημα ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ότι υπήρχε σαν απειλή τα τελευταία δύο χρόνια.

Δύο χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης αντίστασης. Σε πλατείες, σε συγκρούσεις – Κερατέα –Σύρος- Σύνταγμα, σε ανυπακοή, απέναντι σε μια κυβέρνηση που προσπαθούσε να... σώσει ένα κράτος, πτωχεύοντας τον Λαό.
Η Ελλάδα είχε ματώσει, αλλά αντιστεκόταν. Όλα έδειχναν ότι με μαθηματική ακρίβεια, η νίκη θα ήταν του λαού.

Τρείς μήνες τώρα, με την αναμονή των εκλογών – που όλο και απομακρύνονται – το καθεστώς δένει χειροπόδαρα το λαό, ξεπουλάει τη χώρα – με ευθύνη πλέον τριών κομμάτων – πτωχεύει το λαό, υποθηκεύει το μέλλον όχι μόνο της σημερινής νέας γενιάς, αλλά και των επομένων.

Σειρήνες κινδύνου ακούγονται από παντού. «Αν δεν ξεσηκωθείτε τώρα, μετά θα είναι αργά», «η κυβέρνηση, δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια, τη μετατρέπει ΕΠΙΣΗΜΑ σε προτεκτοράτο», «Προλάβετε την καταστροφή, ξεσηκωθείτε πριν την υπογραφή».

Το ότι θα ξανασυναντηθούμε στις πλατείες – και θα είμαστε και περισσότεροι – είναι σίγουρο. Αν αργήσουμε, θα είμαστε εκεί μαζί με τις ενοχές μας.

Γιατί στην κρίσιμη ώρα, δεν ακολουθήσαμε ενωτικά καλέσματα, αλλά κοιτάζαμε με καχυποψία ανάμεσά μας.
Γιατί αποδεχθήκαμε τα ισοπεδωτικά τους μηνύματα, την άρνηση,.
Γιατί νομίζαμε ότι εμείς θα σωθούμε και αφήσαμε άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Γιατί κάναμε κριτική σε όλους αυτούς που στάθηκαν – με κόστος – στη πρώτη γραμμή, αντί να προστρέξουμε.
Γιατί δεν θα έχουμε καμιά απάντηση στα ερωτήματα των νέων γενιών…
“ΚΑΙ ΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ;”


Θα ξαναβρεθούμε στις πλατείες.

Θα είμαστε περισσότεροι, δυνατότεροι, πιο απελπισμένοι, πιο εκδικητικοί.

Θα είναι όμως αργά…


Τι λέτε… πάμε πλατεία;

από το olympia

Αυτά είναι τα εγγόνια αυτών που τους "θυμήθηκαν" χθες… Οι ναζί των ΗΠΑ & της «πολιτισμένης» Ευρωπαϊκής Ένωσης…


ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ» ΤΟΥ ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…!!!


Όπως έχουν γραφεί εδώ και αρκετούς μήνες, ο άνθρωπος πού προαναγγέλλει τα τεκταινόμενα στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια, είναι αυτός που ξεφύτρωσε στο «επιτελικό προσκήνιο» της Χώρας ΣΧΕΔΟΝ από το πουθενά και ακούει στο όνομα ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ ( για τους Έλληνας), και Elia Mossia ( για κάποιους άλλους).
Τα παρακάτω δύο δεδομένα και αυτά που συμβαίνουν σήμερα και οι δηλώσεις του κατά καιρούς, είναι η αφορμή να ασχοληθούμε με την περίπτωση του «Έλληνα άνδρα» και να δούμε τι ακριβώς έργο επιτελεί σήμερα στη χώρα μας…!!!

Παραθέτουμε άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ  

http://www.tovima.gr/themes/1/default/media/home/clear.gif
Ηλίας Μόσιαλος
Η εφεδρεία του Μαξίμου
Από καθηγητής της LSΕ, εισηγητής του ΠαΣοΚ στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  11/07/2010, 06:46
  Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, από το βήμα της Βουλής εισηγείται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. «Ο πολιτικός λόγος στην Ελλάδα είναι εν πολλοίς, συναισθηματικός και επιθετικός. Δεν δίνονται μάχες ουσίας αλλά γίνονται αντιπαραθέσεις εντυπώσεων» επισημαίνει




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι Καθηγητής της πολιτικής της υγείας  και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics.  Η έρευνά του εστιάζεται σε πολιτικές υγείας που σχετίζονται με εθνικά συστήματα υγείας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα Γιαπωνέζικα, Κινέζικα, Ρώσικα και Ισπανικά. 
Το 1998 υπήρξε συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Συστημάτων και Πολιτικών Υγείας, ένα σημαντικό ερευνητικό κέντρο ανάλυσης μεταρρυθμίσεων συστημάτων υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και των κυβερνήσεων του Βελγίου, της Φιλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, και της Σουηδίας.  Σήμερα συνδιευθύνει το Παρατηρητήριο.
Είναι επίτιμος διευθυντής  στη Δημόσια Υγεία στην Αρχή Στρατηγικής Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας Νοτιοδυτικού Λονδίνου. 
Είναι Επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, και στη Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στη Γαλλία.  
Επιμελείται των εκδόσεων του Cambridge University Press για τα Οικονομικά, τις Πολιτικές και τη Διοίκηση της Υγείας. Είναι αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Health Economics, Policy and Law των εκδόσεων Cambridge University Press.    
 Έχει συμμετάσχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο ως σύμβουλος στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, της Φιλανδίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας, της Νότιας Αφρικής, της Νότιας Κορέας, της Ισπανίας και της Σουηδίας. 
Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του  Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (2000-2003).  Το 2000 και 2007 βραβεύτηκε  από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διοίκησης Υγείας για την καλύτερη δημοσίευση για τις πολιτικές και τη διοίκηση υγείας στην Ευρώπη.
Από τα παραπάνω άρθρα και σε συνάρτηση με το βιογραφικό του διαπιστώνεται ότι πρόκειται για έναν άνδρα καταρτισμένο και «σπουδασμένο» για «κεντρικές μεταρρυθμίσεις κρατικών συστημάτων».
Αν δούμε και το αντίστοιχο βιογραφικό του κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, θα διαπιστώσουμε ότι είναι ένας άνδρας καταρτισμένος για την εξάπλωση  των τραπεζικών οίκων και την εφαρμογή των «διατραπεζικών συστημάτων» επιβολής, π.χ PSI , ΤΡΟΪΚΑ κλπ. 
Με απλά λόγια ο οργανωτής σε ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ κοινωνικών συστημάτων είναι ο κ. ΜΟΣΙΑΛΟΣ, και ο εκτελεστής, ένα μη πολιτικό πρόσωπο   των διατραπεζικών οίκων ο κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αρχική φιλοσοφία του σχεδίου είναι, η πλήρης αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού και η επιβαλλόμενη διαρκής  σύγχυση σε συνάρτηση με την τρομοκρατία υπό την απειλή της «πτώχευσης».
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
  •  ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ TROΪΚΑ.
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
  •  ΕΠΙΒΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ( ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ)
  • ΣΥΓΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Αυτό θα επιτευχθεί «χτυπώντας» σε 4 μέτωπα:
1.       Στο εξωτερικό, με την υποβάθμιση και απαξίωση της χώρας  μέσω των ψευτοοίκων.
2.       Στο εσωτερικό, με την πλήρη αποδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού.
3.       Στην οικονομία, με την σταδιακή «επιβολή» του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
4.       Στη θρησκεία.
ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
                           O Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σε συνεργασία με τον ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ   
                            δυσφήμιζαν  την χώρα και κατηγορούσαν τους Έλληνες  τεμπέληδες και         
                             χαραμοφάηδες με ταυτόχρονη οικονομική προσύγγιση των διεθνών οικονομικών      οίκων.
ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ:
·         Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ( υπουργός εργασίας-υγείας) ασχολείται με το εργασιακό – ασφαλιστικό και «δασκάλεψε» τον ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ για την  συνέχεια, ενώ αυτός συνέχισε το έργο στο ΥΓΕΙΑΣ που συνάδει με το ασφαλιστικό (κλείνει το PAZL).
·         Ο κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ( υπουργός  «προστασίας του πολίτη»). ασχολείται  με την «επιβολή»  των λαθρομεταναστών στον τόπο μας.
·         Ο κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ( υπουργός εργασίας)  θα ασχοληθεί με την  ένταξη στην αγορά εργασίας των λαθρομεταναστών στη χώρα μας.
·         Ο κ. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ( υπουργός άμυνας) «προλαβαίνει» τυχούσα «αταξία» στο στράτευμα…!!!
·         Η κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ «αδρανοποιεί» την παιδεία με την μη έκδοση βιβλίων και τα τραγελαφικά της ΡΕΠΟΥΣΗ κλπ.
·         Ο κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ με την επιβολή και συρρίκνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ΚΑΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ δήμους περιόρισε την δραστηριοποίηση των κοινωνικών μαζών στην περιφέρεια.
·         (Αντιστέκεται ακόμα ο κ. ΡΕΠΑΣ στην εφεδροποίηση των δημοσίων υπαλλήλων )
ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
·         Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ενώ  προωθεί τα «πλαστά» στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑ.ΥΠ, και  επιβάλλει άμεσα το Τ+10 ώστε να ξεκινήσουν τα CDS,  ετοιμάζει το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση.
·         Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ συνεχίζει  και ενισχύει το έργο του ΠΑΠΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ενώ ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ μεταφέρεται στο Ενέργειας για να «τελειώνει» με το ενεργειακό.
ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ:
Εκεί χτυπώντας τον ηγούμενο ΕΦΡΑΙΜ  ΚΑΙ ΤΟ Άγιο Όρος, στην ουσία έμμεσα «χτύπησαν» την ορθοδοξία και βρήκαν απέναντι τους την ΡΩΣΙΑ  οπότε για την ώρα φαίνεται να αναχαιτίστηκαν.
ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ…!!!
 Λόγο «βιογραφικού» και σε συνάρτηση με τους ψίθυρους σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια πριν περίπου δύο χρόνια επικρατούσε ότι, για όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν στη χώρα μας, ο τότε πρωθυπουργός Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν ακούει κανέναν άλλον παρά μόνο τον κ. ΜΟΣΙΑΛΟ, και προφανώς εννοούσαν τις μεταρρυθμίσεις …
Πριν από κάθε « μεταρρύθμιση» προηγείται εισήγηση – δήλωση του κ. ΜΟΣΙΑΛΟΥ όπως συνέβη και πριν μερικούς μήνες που  ήταν ο πρώτος που μίλησε για μη μισθολογικό κόστος…!!!
Διαβάστε το άρθρο (http://thoureios.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html)...!!!
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ
 O Ελληνικός λαός όμως δεν είδε μεταρρυθμίσεις στην φορολογία για την αναδιανομή του εισοδήματος, για την ανάπτυξη, για την υγεία, για την παιδεία κλπ. Παρά μόνο στην αποδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού που εκτός από τα βασικά παραπάνω τεκταινόμενα τα νομοσχέδια που απασχολούσαν την βουλή ήταν του τύπου,
  • ·         Γρήγορα διαζύγια,
  • ·         Αναγνώριση των ομοφυλοφιλικών γάμων,
  • ·         Ελεύθερη διακίνηση ελαφρών ναρκωτικών,
  • ·         Αναγνώριση των ναρκομανών και των «ανωμάλων» σαν ομάδες χρήζουσες επιδοτήσεις κλπ.
  • ·         Προστασία αλλοδαπών,
  • ·         Περίθαλψη αλλοδαπών,
  • ·         Επιδοτήσεις αλλοδαπών,
  • ·         ……………………………..
Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος είναι η διάλυση του κοινωνικού  ιστού και μόνο αλλά σε καμία περίπτωση η ανάπτυξη της χώρας.
Η  διάλυση του κοινωνικού ιστού  μιας χώρας επιτυγχάνεται σταδιακά και με συγκεκριμένο τρόπο, τον οποίο ο κ. ΜΟΣΙΑΛΟΣ γνωρίζει πολύ καλά όπως:
  •   Επαναλαμβανόμενη σύγχυση με διαρκή εικονική απειλή απώλειας κεκτημένων.
  •   Με πραγματική απειλή αλλοίωσης του πληθυσμού μιας κοινωνίας από αλλοδαπούς και μάλιστα κακής ποιότητας.
  •   Προοδευτική απαξίωση των λαϊκών κοινωνικών τάξεων, δηλαδή σύγκρουση των λαϊκών συντεχνιών και όχι των συντεχνιών της εξουσίας όπως είναι οι  συντεχνίες των, ταξιτζήδων, μεταφορέων, φαρμακοποιών, δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, και όχι των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ  του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ, ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ, κλπ
Το ουσιαστικό όμως είναι, το οποίο γνωρίζει άριστα ο κ. ΜΟΣΙΑΛΟΣ, ότι τα παραπάνω «καταστρέφουν» τον πληθυσμό μιας χώρας από κάτω προς τα επάνω, δηλαδή πρωτίστως τους αδυνάτους και προοδευτικά τους ισχυρούς..
Η επιτυχία του σχεδίου στηρίζεται στην φιλοσοφία του «αδιαφορώ για τον διπλανό μου», έως ότου έρθει η σειρά μου και τότε δεν θα έχω διπλανό…!!!
ΤΟ «ΨΕΜΜΑ» ΤΟΥ ΜΟΣΙΑΛΟΥ
Παραθέτουμε απόσπασμα του βιογραφικού του κ. ΜΟΣΙΑΛΟΥ..
….Το 1998 υπήρξε συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Συστημάτων και Πολιτικών Υγείας, ένα σημαντικό ερευνητικό κέντρο ανάλυσης μεταρρυθμίσεων συστημάτων υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και των κυβερνήσεων του Βελγίου, της Φιλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, και της Σουηδίας.  Σήμερα συνδιευθύνει το Παρατηρητήριο….
Αφού όπως λέει υπήρξε τα παραπάνω, τότε πώς γίνεται και στις τρις παραπάνω χώρες ( ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ) ολόκληρη η δημόσια περιουσία να ανήκει στα ασφαλιστικά ταμεία οπότε  οι συνταξιούχοι  τους θα είναι οι τελευταίοι που θα έχουν πρόβλημα, και δεν προτείνει κάτι ανάλογο και για τους Έλληνες  συνταξιούχους;
Η απάντηση μας οδηγεί στο συμπέρασμα, η ότι λέει ψέματα και η οτι δεν είναι  τίποτα από τα παραπάνω, η ότι μισεί τους Έλληνες…!!!

thoureios

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ 16:00 ΘΑ ΠΑΡΕΙ "ΒΙΖΙΤΑ" ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ!!

Ο Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με την τρόικα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί σήμερα, Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 4:00 μ.μ., με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και....





του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Βουλή.

Πάμε για πόλεμο! Μας έστειλαν τελεσίγραφο! Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το τελεσίγραφο  δημοσιεύθηκε στους  Financial Times έχει ως εξής: “Λαμβάνοντας υπόψη την απογοητευτική συμμόρφωσης μέχρι στιγμής,  η Ελλάδα  θα πρέπει  να αποδεχθεί την μετατόπιση δημοσιονομικής κυριαρχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.”
Αθήνα θα πρέπει  επίσης να αναγκαστεί να υιοθετήσει ένα νόμο  για την μόνιμη χρήση εισοδημάτων του κράτους προς εξυπηρέτησης του χρέος της “πρώτα απ ‘όλα”.
Η γερμανική κυβέρνηση (!!!)   -γράφουν οι FT- ζητά όπως  η Ελλάδα παραχωρήσει την κυριαρχία της στην  φορολογία και τις δαπάνες  του προϋπολογισμού σε  έναν “Επίτροπο του προϋπολογισμού” της ευρωζώνης. Το θέτει ως προϋπόθεση για να προχωρήσει σε μια δεύτερη διάσωση με € 130 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με αντίγραφο του αιτηματος  που έχουν οι Financial Times.
Αυτό  ισοδυναμει με μια εξαιρετική επέκταση συνεχίζουν οι Times του έλεγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί  ενός κράτους μέλους. Ο νέος Επίτροπος θα έχει την εξουσία να ασκήσει βέτο σε δημοσιονομικές αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, αν δεν ήταν σύμφωνες με τους στόχους που καθορίζονται από δανειστές. Ο νέος διαχειριστής, που  θα διορίζεται από άλλους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, θα αναλάβει την ευθύνη  και την επίβλεψη  για όλες τις  δαπάνες  της  ελληνικής κυβέρνησης.
Το γερμανικό σχέδιο, κυκλοφόρησε την Παρασκευή το απόγευμα  στα υπουργεία οικονομικών  υπουργείων των χωρών της ευρωζώνης που αποτελούν τη λεγόμενη «ομάδα εργασίας  του ευρώ»,και  υπογραμμίζει την βαθιά δυσπιστίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση  που είναι και δανειστές της.
Παρά το διορισμό του οικονομολόγου κ. Λουκά Παπαδήμου ως τεχνοκράτης πρωθυπουργός το Νοέμβριο, οι συμπεριφορές απέναντι στην Ελλάδα εντός της ΕΕ συνέχισαν να χειροτερεύουν Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ιδιωτικά δηλώνουν ότι έχει σημειωθεί ελάχιστη κίνηση για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα υπό τον κ. Παπαδήμο.
Ένας ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι στην Αθήνα ότι αγνοεί το τελεσίγραφο και δεν μπορεί να σχολιάσει. Ένας Γερμανός εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει.
papaioannou

Άρθρο της La Liberte για τον Αντρίκο Παπανδρέου με οσμή σκανδάλων…

pasok-papandreouΣε ένα πολύ ενδιαφέρον της η Ελβετική “La Liberte” αναφέρεται στις δραστηριότητες της ΜΚΟ που ανήκει στον Αντρίκο Παπανδρέου, ενώ είναι αλήθεια ότι πολλές από τις αναφορές προκαλούν αίσθηση.
Πιο συγκεκριμένα το άρθρο είναι το ακόλουθο:
 “Πάρτε ένα ινστιτούτο, υπό ελληνική σημαία και που ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την «Ενεργειακή Ασφάλεια και την Περιβαλλοντική Προστασία». Εγκαταστήστε το στις προστατευμένες όχθες της λίμνης, της γαλάζιας Λεμάν. Διορίστε επικεφαλής έναν άνθρωπο, τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Έλληνα (τότε) Πρωθυπουργού. Προσθέστε μια υποψία υπεξαίρεσης και μια ιδέα υποτιθέμενης σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των δύο αδελφών. Η σαλάτα είναι έτοιμη: Το σωματείο “I4cense”, που έχει έδρα στη Μόρζ, ταράζει τις τελευταίες εβδομάδες το πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και τον κυβερνοχώρο.
Ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παναγιώτης Καμμένος (σ.σ. ο οποίος βρισκόταν ακόμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και δεν είχε ανεξαρτητοποιηθεί), ήταν ο πρώτος που σάλπισε την επίθεση: «Το ίδρυμα έχει λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ, την Ελληνική Δημοκρατία αλλά επίσης και της Siemens (σ.σ.: η γερμανική εταιρεία είναι επίσης στην καρδιά ενός ευρέως σκανδάλου διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων)». Και να αναρωτιέσαι πού πήγαν τα χρήματα.
Δομή αδιαφανής
Σύμφωνα με το Εμπορικό Μητρώο του Βώντ, το Ινστιτούτο έχει ως στόχο την «προώθηση και την ενθάρρυνση της ιδέας ότι η ενεργειακή ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δύο αμοιβαίες και συμπληρωματικές έννοιες». Ευγενείς προθέσεις. Αλλά τι είναι αυτό πραγματικά; Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πάτε στη Μορζ. Στον αριθμό 1A της οδού Αμπελουργών, το γραφείο της δικηγορικής εταιρείας “H&B Law” χρησιμεύει ως έδρα της “I4cense”.
Ο δικηγόρος κ. Μαρκ Χασλέρ συνεργάτης του γραφείου επιβεβαιώνει ότι, κατά το ελβετικό δίκαιο, το Ινστιτούτο για την ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα σωματείο. «Τα πάντα διοικούνται από το Λονδίνο ή την Αθήνα», λέει, και δεν είναι παρά ένα γραμματοκιβώτιο. Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου; Πιο ανησυχητικό, μόνο δύο άνθρωποι εμφανίζονται στο Δ.Σ. της αδιαφανούς δομής: Ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου – αδελφός του Έλληνα (τότε) Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου – και η σύζυγός του κ. Μαριάνθη Αλεξίου.
Ένα ζευγάρι που ποτέ δεν έχει επισκεφθεί την έδρα του σωματείου, στην Ελβετία, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Όσο για το όνομα τομέα (www.i4cense.org), στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τον κατάλογο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αρκετές εκδηλώσεις έχουν συσταθεί από την ίδρυσή της το 2008. Για τη διοργάνωση του Φόρουμ των επενδυτών που εργάζονται στην πράσινη ανάπτυξη της Μεσογείου το 2010, η εκδήλωση παρουσιάστηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (BEI) και υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού. Υπήρχε κάτι ώστε να προκαλέσει κάποια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου;
Το I4cense είναι μια “δεξαμενή σκέψης” γνωστή στην Ελλάδα και μερικοί από τους εμπειρογνώμονές μας έχουν προσκληθεί να μιλήσουν σε συνέδρια τους», βεβαιώνει η κ. Σαμπίνα Παρίς, αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας Τύπου της BEI. Η οποία διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει την ακριβή νομική φύση αυτής της δομής. Είπε ακόμη ότι εκπλήσσεται μαθαίνοντας για την ύπαρξη της έδρας του σωματείου στην Ελβετία, καθώς και τις κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων.
Ένας ειλικρινής ακαδημαϊκός
«Η BEI δεν έχει συμβάλει οικονομικά στην οργάνωση του φόρουμ το 2010» επιμένει η κ. Παρίς. «Η μόνη σχέση μεταξύ της τράπεζας και των εκπροσώπων του “I4cense” ήταν η συμμετοχή σε συναντήσεις όπου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ήταν παρόντες κατά τη δημιουργία του φόρουμ». Με άλλα λόγια, το “I4cense” δεν έχει χρησιμοποιήσει διαφημιστικό γραφείο για τη διοργάνωση.
Είναι η εταιρεία “C&C International”, η οποία ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία. Στο γραφείο για τον Συντονισμό των γεγονότων της ΒΕΙ, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του σωματείου εκπλήσσουν: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα φημισμένος ακαδημαϊκός τίμιος και σοβαρός.” Τη γνώμη συμμερίζονται ο κ. Αχιλλέας Παπαρσένος, επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου Τύπου στη Γενεύη, «ο κ. Παπανδρέου είναι ένας σεβαστός περιβαλλοντικός οικονομολόγος».
Ο κ. Αχιλλέας Παπαρσένος πιστοποιεί τη σοβαρότητα της “I4cense:”. Οι δεσμοί μεταξύ της ένωσης και της Ελλάδας δεν είναι κάτι καινούργιο. Και στην ιστοσελίδα τους βρίσκεται μια λίστα του Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο περιλαμβάνει ανθρώπους όπως ο κ. Τζέφρυ Ζακς (Jeffrey Sachs) του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Μεταξύ των χορηγών περιλαμβάνεται η «Financial Times». Ο κ. Παπαρσένος, επιβεβαιώνει ότι το σωματείο δεν έχει λάβει ούτε μια δεκάρα από την ελληνική κυβέρνηση. Επιμένει επίσης να υπενθυμίσει ότι το τελευταίο σκοπεύει να αποδείξει την διαφάνεια. Έκανε την καταπολέμηση της διαφθοράς, γάγγραινα της εθνικής οικονομίας και παράγοντα της κρίσης, την κινητήρια δύναμη της.
Η Διεθνής Διαφάνεια σημείωσε το περασμένο Μάρτιο ότι οι υποθέσεις διαφθοράς πέρασαν από 13,4% το 2009 σε 10,4% το 2010.
Αποσιωπημένη υπόθεση
Ακόμα, η νέα αυτή υπόθεση δεν εκπλήσσει τους Έλληνες. Ακόμη και αν αποσιωπηθεί από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση. «Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των ομάδων που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για να ανησυχήσουν την κυβέρνηση», σημείωσε ένας δημοσιογράφος. «Μόνο τα μικρά ραδιόφωνα και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μιλάνε γι’ αυτό». Εν τω μεταξύ, ένας διδακτορικός φοιτητής έκανε την παρατήρηση ότι «όλοι οι πολιτικοί και Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία».
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ακόμη σε πολλά εκκρεμή ζητήματα. Ένας δημοσιογράφος από την ΕΡΤ σημειώνει ότι ο (τότε) πρωθυπουργός, μέλος του ΠΑΣΟΚ (Σοσιαλιστικό Κόμμα), θα πρέπει να εξηγήσει σε αυτό το πλαίσιο: «Τι ποσά το I4cense έλαβε από το Ελληνικό κράτος; Πώς είναι δυνατόν να επιδοτεί μια μη-Ελληνική και με έδρα την Ελβετία ΜΚΟ;»

 badmoney.gr

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε διεθνή συμφωνία για φίμωση του διαδικτύου [Θα τους αφήσουμε να μας φιμώσουν;]


 
Tα περισσότερα ιστολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση...

Χθες (26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος.

Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους.

Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος... Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο.

Είναι απίστευτο με ποιό τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία "κατά της πειρατείας", και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: "Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD".

Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.

Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι. Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι "παραβάτες". Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται.

Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια πρώτη γεύση για την ύπουλη νομοθεσία:


Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά…
Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά.

Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights.
Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο.
Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας.
Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία ACTA διαβάστε εδώ.

27.1.12

Συγκινητική έκκληση των Ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας προς το Ευρωκοινοβούλιο!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Εμείς, οι Έλληνες της Ιταλικής Καλαβρίας, που ήρθαμε εδώ από την Ελλλάδα πριν χιλιάδες χρόνια, απευθυνόμαστε σ’ Εσάς Ευρωπαίοι και Σας λέμε:
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αν σήμερα η Ελλάδα είναι στο χείλος της αβύσσου, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως στα εδάφη και τη θάλασσα ζουν σήμερα μόνον 10 εκατομμύρια Έλληνες και δεν κατορθώνουν να παράγουν τόσα όσα απαιτούν οι κανόνες της πλούσιας Ευρώπης.
Αυτοί είναι απόγονοι ενός πολιτισμού, του πιο πολύτιμου του κόσμου.
Ας βοηθήσουμε τους Έλληνες πριν...
εξαφανιστούν μέσω φυγής στη διασπορά από την υπέροχη πατρίδα τους.
Να τους βοηθήσουμε ΤΩΡΑ!
Για το Circolo Apodiafazzi
Καθηγητής Franco Mosino-Filelleno
Δόκτωρ Carmelo Giuseppe Nucera
Για την Υπεράσπιση και Διάδοση της Γλώσσας και του Πολιτισμού Ελλήνων καλαβρίας
Via Vescovado 89033 Bova- Reggio Calabria – Italia

APPELLO DEI GRECI D’ITALIA AL PARLAMENTO EUROPEO
Noi, Greci della Penisola Calabrese dell’Italia, qui da millenni venuti dalla Grecia,ci rivolgiamo a Voi. Uomini d’Europa, e Vi diciamo:
SALVATE LA GRECIA!
Se oggi la Grecia è sull’orlo dell’abisso, ciò è dovuto al fatto che su di un territorio e su un mare sconfinato vivono oggi soltanto dieci milioni di abitanti, e non ce la fanno a produrre tanto da poter obbedire alle norme dell’Europa ricca…..
Essi sono gli eredi della civiltà più qualificata e più degna di lode del mondo.
Aiutiamo i Greci, prima che essi scompaiano travolti nella fuga e nella diaspora dalla loro meravigliosa Patria.
AIUTIAMOLI PRESTO!
Per Il Circolo Apodiafazzi
Prof. Franco Mosino-Filelleno
Dott. Carmelo Giuseppe Nucera
Per la Difesa e la Valorizzazione
della Lingua e Cultura Greco-Calabra
BIBLIOTECA F.MOSINO –FILELLENO-BOVA
Via Vescovado 89033 Bova- Reggio Calabria – Italia
www.apodiafazzi.it apodiafazzi@alice.it 00393452542506 Fax 0030096545990 carmelogiusnucer
Mέσω "letteradaatene
* Ευτυχώς που εμπόδιο στην ακροδεξιά κυβέρνηση των νενέκων ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ προβάλουν οι φιλέλληνες εκτός Ελλάδας!