ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.6.13

Όπου υπάρχει εκλογικός καπνός…..


του Σπύρου Χατζάρα

Το ερώτημα που βασανίζει τους εγχώριους πολιτικούς που δεν γνωρίζουν, είναι το τί θα γίνει μετά τις Γερμανικές Εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 2013.
Τους «άνωθεν» και «έξωθεν» που γνωρίζουν τους απασχολούν άλλα πράγματα, για μετά το 2022,όταν οι συντάξεις θα είναι 360 ευρώ.
Για τους ντόπιους, οι πρόωρες εκλογές είναι πολιτική νομοτέλεια, προ του οικονομικού αδιεξόδου.

Το βασικό πολιτικό δόγμα στην Αθήνα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου είναι «βλέποντας και κάνοντας».

Η πλειοψηφία των διεφθαρμένων ,δια των υποσχέσεων, κεντροδεξιών και κεντροαριστερών ψηφοφόρων που σκέπτονται με τη λογική, «τέτοιο τράκο και δεν πάθαμε τίποτα», χρειάζονται την «ελπίδα», ότι θα αποφύγουν «τα χειρότερα». Το γράφω σήμερα στην ΑΛΦΑΕΝΑ και αργότερα θα το βάλω και στο μπλόγκ.

Όταν δεν υπάρχει ελπίδα και τα χειρότερα είναι η πραγματικότητα τότε δεν θα υπάρχει ψυχολογική και επικοινωνιακή βάση για την «πολιτική». Οπότε δεν θα έχουν νόημα και οι εκλογές.

Εκλογές πρέπει να γίνουν ένα βήμα πριν την ανατροπή του παραμυθιού, ότι θα γίνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «μετά τις Γερμανικές Εκλογές», και ότι το Βερολίνο θα αλλάξει στάση έναντι των «ακαμάτηδων Νότιων», και ενόσω στο υποσυνείδητο του ψηφοφόρου κάνουν γκελ οι γερμανικές εγκωμιαστικές δηλώσεις και τα θετικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της, στον οποίο πιστοποιείται ότι αποκατέστησε τη σταθερότητα και ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα.

Όμως, όπως γράφει το «ανθελληνικό Focus», που ξέρει, η «Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική τραγωδία και όχι ένα success story». Γράφει ακόμα πως η εικόνα αισιοδοξίας που καλλιεργείται στη χώρα μας είναι μια «οφθαλμαπάτη». «Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας», διότι «τα φαινόμενα απατούν». Με βάση το ίδιο σενάριο και ο χερ Παπαδήμιος, ρώταγε τον Ντάισελμπλουμ, «αν η πορεία του ελληνικού προγράμματος είναι στο σωστό δρόμο» και «εάν οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται με το σωστό ρυθμό».

Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο αποκάλυψε σύμφωνα με το πρόγραμμα, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει «στις αγορές» πριν το 2020, και η μανδάμ Κριστίν τόνισε ότι «Το ελληνικό δημόσιο χρέος αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την επόμενη δεκαετία. Οι διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, αν απαιτηθεί, για να μειωθεί σημαντικά το χρέος κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτες».
Επομένως για κούρεμα έχουμε καιρό μέχρι το 2022 «υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής όλων των όρων».

Το ΔΟΛιον Βήμα έμαθε ότι, από τη γερμανική πλευρά δίνεται έμφαση στην πολιτική σταθερότητα για να προχωρήσει η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, αλλά αμφιβάλουν για την ικανότητα της τρικομματικής κυβέρνησης να φτάσει μέχρι το τέλος καθώς φοβούνται κοινωνική έκρηξη.

Το σύνθημα «πάση θυσία να αποφευχθούν οι εκλογές», καθιστά τις πρόωρες εκλογές λόγω «πολιτικής σταθερότητας», πολύ πιθανές.

Έτσι βγήκαν οι «δημοσιογραφικές πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον», ότι ο Σαμαράς εξετάζει σοβαρά το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, για να πετύχει «σταθερότητα» και πιο αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» μάλιστα, πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή εκλογών είναι η 27η Οκτωβρίου και η 3η Νοεμβρίου.

Τα σενάρια, προώρων εκλογών τα σφύριξαν και στον Αξελ που μίλησε σε εκδήλωση «αριστερών οικονομολόγων» στη Μαδρίτη για το ενδεχόμενο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση στην Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2014. «Πιστεύουμε βάσιμα ότι, εφόσον η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιλέξει πρόωρες εκλογές φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα έρθει στην εξουσία», είπε.

Για τις πρόωρες εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η περίοδος ως τον Σεπτέμβριο, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να κερδίσει επικοινωνιακά το στοίχημα της ανάπτυξης ώστε να αναστραφεί το βαρύ κοινωνικό κλίμα.

Οι Αμερικανοί που διαφωνούν με τη Γερμανική πολιτική περιμένουν από τις πρόωρες εκλογές ακυβερνησία και για την πολιτική σταθερότητα προτείνουν κυβέρνηση προσωπικοτήτων μακράς πνοής. Εκεί ξαναπαίζουν ο Παπαδήμιος και η Διαμάντω Μπίλντερμπεργκ.

ΛΑΓΚΑΡΝΤ :"ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2022"....ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΛΙΘΙΕ???


Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το φιλόδοξο σχέδιο δημοσιονομικής της προσαρμογής και παραμένει "εντός τροχιάς", προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013. Κρίσιμη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, προχωρώντας γρήγορα στην αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης, στη βελτίωση της επιχειρησιακής της ανεξαρτησίας και στη δικαιότερη κατανομή του βάρους της προσαρμογής.
Πρέπει να υπάρξει αντίσταση σε πιέσεις για μείωση των φόρων με χρήση του χώρου που προκύπτει από κάθε δημοσιονομική υπεραπόδοση. Αποφασιστικά βήματα είναι αναγκαία για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, συμπεριλαμβάνοντας, μέσω στοχευμένων μειώσεων προσωπικού, τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση της δικαιοσύνης». 
Καταλήγοντας, η κ. Λαγκάρντ τόνισε: «Το δημόσιο χρέος αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την επόμενη δεκαετία. Οι διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, αν απαιτηθεί, για να μειωθεί σημαντικά το χρέος κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτες.
Η συνεχιζόμενη δέσμευσή τους να παράσχουν επαρκή οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πέρα απ' αυτό, μέχρι να αποκτήσει ξανά αξιολόγηση από τις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με το πρόγραμμα, είναι επίσης απαραίτητη». 
 «Το δημόσιο χρέος αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την επόμενη δεκαετία. Οι διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, αν απαιτηθεί, για να μειωθεί σημαντικά το χρέος κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτες.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ 300!!!


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ
ΗΣΥΧΟΙ ΝΑ …ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ!

***
Αμοιρίδης: «Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300;»

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ άρχισε να κάνει πλάκα στη βουλευτή Α’ Πειραιώς ύστερα από τις δηλώσεις περί «εθνικών μύθων», τις ευθύνες των Ποντίων για τη Γενοκτονία τους και το χορό του ΖαλόγγουΣτο ψιλό έχουν πάρει οι περισσότερες βουλευτές την ιστορικό με τις ιδόρρυθμες και δογματικές εικασίες της, την κ. Μαρία Ρεπούση ύστερα από τις απερίγραπτες δηλώσεις που έκανε αυτήν την εβδομάδα.
Το κερασάκι στην… τούρτα; Μα φυσικά η δήλωσή της για τον χορό του Ζαλόγγου!
«Μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία και εκτόξευσε την οργή των Ελλήνων στο κόκκινο!
Μάλλον τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί η κουβεντούλα που είχε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννη Αμοιρίδη στην Βουλή. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, αφού την πλησίασε της είπε: «Δεν μου λες, Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300 ή ήταν 30.000 και μας κοροϊδεύουν;». Η Ρεπούση τον κοίταξε έκπληκτη και του απάντησε: «Όχι, Γιάννη, ήταν 300. Ήταν και άλλοι αλλά έφυγαν και έμειναν οι 300». Ο κ. Αμοιρίδης όμως επέμενε: «Σίγουρα ήταν 300 ακριβώς ή 301 ή 302;»…
Η Ρεπούση πλέον έχει στοχοποιηθεί και από τους ίδιους τους συναδέλφους της.
Χαρακτηριστικές ήταν όμως και οι δηλώσεις, για τον περιβόητο «συνωστισμό» της Σμύρνης και το βιβλίο-ντροπή, σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη “συνωστισμός” υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε τελικά πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε “συνωστισμός”.
Η λέξη άλλαξε και μπήκε μία άλλη λέξη για να περιγραφτεί καλύτερα η αθρόα προσέλευση των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης την ώρα που προσπαθούσαν να σωθούν. Εξ’ αρχής υπήρχε μόνο το ρήμα. Δεν υπήρξε ηθελημένη προσπάθεια αλλαγής και προσβολής της μνήμης. Στο σημερινό βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη αυτή».
Η πορεία της κ. Ρεπούση μαρτυρά πως μάλλον πρέπει να μελετήσει περισσότερα ιστορικά βιβλία ώστε επιτέλους να ανακαλύψει την αλήθεια για την ιστορία της πατρίδας και του λαού, τον οποίο υποτίθεται πως εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ.... ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ??..ΟΥΣΤ!!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Πόσα νησιά έχει το ΤΑΙΠΕΔ ? περίπου 560. Η μελέτη έχει καταγράψει 598. που χάθηκαν 38 νησιά ρε ΠΡΟΔΟΤΕΣ ?

Αξία 273δισ Ευρω.!

Όλα αυτά στο ΤΑΙΠΕΔ – TREUHAND ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και όλα αυτά τα ελέγχουν οι Βρυξέλλες !

Κανείς δεν ασχολείται με την ΟΥΣΙΑ !!

Ουτε συμπολίτευση Ουτε αντιπολίτευση !

Ποιος εχει κατανοησει οτι με την Εκχωρηση Εθνικου Προυπολογισμου φετος τον Οκτωβριο, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ και το ΤΑΜΕΙΟ ( 45-60δισ εσοδα.χρονο ) περνανε στον ελεγχο Βρυξελλων?

ΓΙΑΤΙ κανενας “αρχηγος” αντιπολιτευσης δεν σχολιαζει τον Οκτωβριο 2013? ΚΑΙΕΙ ? ΠΟΝΑΕΙ ? ΤΙ?

ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΠΠ

 

 

 

economikos

«Στουρνάρι» ο ΟΟΣΑ στο θέμα «Ανάπτυξη της Ελλάδας»!



Ο ΟΟΣΑ προβλέπει μείωση του ΑΕΠ και το 2014, για έβδομη (!) συνεχή χρονιά, υπονομεύοντας την κυβερνητική προπαγάνδα
Η πληροφορία είναι σίγουρη: ο Αλέξης Τσίπρας διέβρωσε και τον ΟΟΣΑ, τον οποίο μετέτρεψε σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ! Εκτός πια και αν οι οικονομολόγοι του μεγαλύτερου οργανισμού του παγκόσμιου καπιταλισμού σε μελετητικό επίπεδο φθονούν την κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη για τις επιτυχίες της και προσπαθούν συνειδητά να την υπονομεύσουν! Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η απαράδεκτα αρνητική έκθεση που έβγαλε ο ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, η οποία αποδομεί πλήρως την εικόνα που δίνει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ περί «έναρξης της ανάπτυξης» το 2014!
Πέρα όμως από το μαύρο χιούμορ και τις ευχές όλων των Ελλήνων να μην επιβεβαιωθούν οι ζοφερές εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, καλά θα έκανε η κυβέρνηση να προβληματιστεί και να αναζητήσει τρόπους δράσης ώστε να μην υλοποιηθούν αυτά που λέει ο ΟΟΣΑ, αντί να έχει ως πρώτιστο μέλημα πώς θα επιδιορθώσει τη ζημιά που έκανε αυτή η έκθεση στην προπαγάνδα της. Τι υποστηρίζει λοιπόν ο ΟΟΣΑ; Πρώτα πρώτα ότι για… έβδομη (!) συνεχή χρονιά θα μειωθεί το ΑΕΠ της χώρας (κατά 1,2%) αντί να αυξηθεί, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και η Κομισιόν. Επί της ουσίας βεβαίως όταν το ΑΕΠ της χώρας έχει ήδη καταβαραθρωθεί από το 2009 ως το 2012 κατά 16%, καμιά πρακτική διαφορά για τη ζωή των ανθρώπων δεν έχει αν αυξηθεί κατά 0,5% ή αν μειωθεί κατά 0,5%. Απλώς διευκολύνεται ή δυσχεραίνεται η κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν ανάκαμψης.
Πόσω μάλλον που ανεξαρτήτως του αν θα αυξηθεί ή θα μειωθεί κατά 1% περίπου το ΑΕΠ το 2014, όλοι συμφωνούν ότι το 2013 το ΑΕΠ της χώρας μας θα πέσει πάνω από 4,5% (ο ΟΟΣΑ λέει 4,8%). Υπό το πρίσμα αυτό, η διαφωνία για το 2014 ισοδυναμεί περίπου με συζήτηση «περί όνου σκιάς» που έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες. Ακόμη χειρότερες είναι οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Από 156,9% του ΑΕΠ που ήταν το 2012, θα εκτιναχθεί στο 175,1% του ΑΕΠ το 2013 και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, στο 180,6% του ΑΕΠ, το 2014. Το χρέος αυτό είναι μη βιώσιμο, αδύνατον να εξυπηρετηθεί. Παρά τη λεηλασία του «κουρέματος» και της «επαναγοράς» δηλαδή η Ελλάδα είναι πλήρως χρεοκοπημένη, χειρότερα από όσο ήταν το 2009. Δεν υπάρχει σωτηρία καμία με οικονομικούς όρους. Μόνη λύση η πολιτική απόφαση της Ευρωζώνης να διαγράψει σοβαρό τμήμα του χρέους αυτού. Τελεία και παύλα. Οσο για την ανεργία, αυτή θα συνεχίσει να αυξάνεται: το 2013 θα φτάσει στο 27,8% και το 2014, παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθεί στο 28,4% εκτιμά ο ΟΟΣΑ. Οσο για το έλλειμμα, ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι φέτος θα είναι 4,1% του ΑΕΠ και του χρόνου 3,5% – με άλλα λόγια ούτε το 2014 θα πιαστεί ο στόχος να πέσει το έλλειμμα κάτω του ορίου του 3% που ορίζει το Μαάστριχτ. Την απόλυτα ζοφερή εικόνα της ελληνικής μνημονιακής πραγματικότητας δεν την απεικονίζει μόνο η έκθεση του ΟΟΣΑ.
Αναδύεται και μέσα από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που περιλαμβάνονται στην έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2012-2013. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων από το 2010 που ο Γιώργος Παπανδρέου υπήγαγε τη χώρα μας σε καθεστώς Μνημονίου μέχρι και φέτος θα έχουν μειωθεί κατά… 25,6%! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το καθαρό εισόδημα των μισθωτών έχει μειωθεί πολύ περισσότερο από το 25,6% που ελαττώθηκαν οι ακαθάριστες αποδοχές και η αιτία είναι η εξαιρετικά αυξημένη φορολογική επιβάρυνση, το γεγονός δηλαδή ότι για τον ίδιο μισθό ο εργαζόμενος πληρώνει σήμερα πολύ περισσότερους φόρους.
Μαύρα μαντάτα έρχονται και αποσπασματικά για διάφορους κλάδους. Για παράδειγμα, μελέτη της ICAP για τον τομέα των κατασκευών επισημαίνει ότι ενώ το 2008 ο κλάδος αυτός συνέβαλε κατά το 7,8% στο ΑΕΠ της Ελλάδας, το 2011 το ποσοστό αυτό είχε πέσει στο 2,2% και το 2012, για το οποίο δεν έχει τελειώσει η επεξεργασία των στοιχείων, το ποσοστό συμβολής στο ΑΕΠ του κατασκευαστικού κλάδου θα έχει καταβαραθρωθεί σαφώς κάτω του 2%. Αποτέλεσμα είναι ότι έχουν χαθεί ήδη 186.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των κατασκευών. Με άλλα λόγια, τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Μετά από αυτά, δεν είναι βέβαια να απορεί κανείς γιατί σε δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το απίστευτο ποσοστό του… 85,39% (!!!) των Ελλήνων κρίνει αρνητικά την πολιτική της ΕΕ.




 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ....ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ???... ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΠΑΛΙ ΑΜΑΣΗΤΑ Ο ΛΑΟΣ


Ο πρώην πρωθυπουργός παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με ομιλητή τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ και υπέβαλε ερώτηση-παρέμβαση για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την απουσίας αναπτυξιακού σχεδιασμού στην Ελλάδα.
Ο κ. Παπαδήμος ρώτησε τον πρόεδρο του Eurogroup «αν το πρόγραμμα για την Ελλάδα εφαρμόζεται με τον σωστό ρυθμό, αν τα μέτρα είναι αρκετά ή χρειάζεται να συμπληρωθούν για να τονώσουμε την οικονομική ανάπτυξη διαφορετικά διακυβεύεται όχι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η ίδια η δημοσιονομική προσαρμογή».
Ο κ. Ντάισενμπλουμ ή δεν κατάλαβε το ερώτημα ή απλώς το απέφυγε και απάντησε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει μέτρα για την ανεργία και ότι απαιτείται χρόνος ώστε οι Βρυξέλλες για να στηρίξουν από την πλευρά τους μέτρα για την απασχόληση. Η παρέμβαση του κ. Παπαδήμου όμως είναι σαφές ότι στρεφόταν και εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και εναντίον της ΕΕ που την επιβραβεύει για την μέχρι τώρα πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Η επανεμφάνιση του κ. Παπαδήμου μετά από περίπου ένα χρόνο που είχε αποσυρθεί στα πανεπιστημιακά και τραπεζικά του καθήκοντα συμπίπτει με σενάρια για το ενδεχόμενο να επανέλθει στα πολιτικά πράγματα ως εκφραστής του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ των δύο πόλων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι άνευ σημασίας ότι πρώην συνεργάτες του κ. Παπαδήμου το τελευταίο διάστημα εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων που προέρχονται από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μπλοκ και τώρα δείχνουν να προσαρτώνται στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν μάλιστα στην συγκυβέρνηση.
Για τους διακινητές των σεναρίων ο κ. Παπαδήμος είναι ένας από εκείνους που μπορούν να παίξουν ρόλο αν όχι ως επικεφαλής ως συμμετέχων σε μία ευρύτερη κίνηση. Λειτουργεί αυτό σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον στη περίπτωση που ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αρχίσει να υφίσταται το κόστος από τις αντιλαικές πολιτικές του να υπάρχει εναλλακτική λύση πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεύτερον ακόμη κι αν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει να μην είναι μόνος του και παντοδύναμος αλλά να συγκροτηθεί ένας άλλος πόλος εξουσίας που να λειτουργεί μετριαστικά. Φυσικά αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου αφού η εμπειρία τόσο στα καθ ημάς όσο και αλλαχού έχει δείξει ότι τεχνοκράτες τύπου Παπαδήμου ή Μόντι χάνουν την αίγλη τους όταν κατεβαίνουν στην πολιτική κονίστρα.




 http://topstory.gr/

Ο Χορός του Ζαλόγγου

 
Η κυρία Ρεπούση ελληνίδα ιστορικός, πανεπιστημιακός δάσκαλος, βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, σπουδαγμένη στην Σορβόννη, αναγάγει σε μυθοπλασία τον χορό του Ζαλόγγου, δικαίωμά της, άλλωστε συνωστισμένη στις σκέψεις της είναι.
Θα παραθέσω ένα κείμενο όχι ξένων περιηγητών, ούτε του Περραιβού, ούτε άλλου έλληνα ιστορικού, αλλά ενός γάλλου εξωμότη στην αυλή του Αλή Πασά του Μανζούρ Εφέντη κι από το βιβλίο του «Ενθυμήματα» σελίδα 48-49 όπου καταγράφει την περιγραφή που του αφηγείται με δακρυσμένα μάτια, όπως σημειώνει, ο αυτόπτης μάρτυρας στην σφαγή του Σουλίου,  αξιωματικός του Αλή Πασά, Σουλεϊμάν Αγάς…
« Εκατό γυναίκες έμειναν με μια ομάδα παιδιών. Είχαν βρεθεί χωρισμένες από τους δικούς τους και από το ύψος του βράχου στον οποίο είχαν σκαρφαλώσει, γίνονταν οι μάρτυρες της τρομερής τύχης των συντρόφων τους. Η τύχη αυτή τους απειλούσε με την σειρά τους. Μια ξαφνική όμως απόφαση τους υπόσχεται να τους βοηθήσει εναντίον της ατιμίας και της ντροπής της τιμωρίας. Πιάνονται από τα χέρια, αρχίζουν ένα χορό, που τα βήματά του τα κινούσε ένας ασυνήθιστος ηρωισμός και η αγωνία του θανάτου τόνιζε τον ρυθμό του. Τραγούδια πατριωτικά τον συνόδευαν. Οι επωδοί τους αντηχούσαν στα αυτιά των μουσουλμάνων. Ο   ουρανός ασφαλώς τις άκουε. Στο τέλος των επωδών οι γυναίκες βγάζουν μια διαπεραστική και μακρόσυρτη κραυγή, που ο αντίλαλός της σβήνει στο βάθος ενός τρομακτικού γκρεμού, όπου ρίχνονται μαζί με όλα τα παιδιά τους».
 
Από το βιβλίο του Απόστολου Βακαλόπουλου  Ιστορία του Νεώτερου Ελληνισμού τόμος 4ος σελίδες 624-625
 
 
Αυτά είπαν οι Τούρκοι τότε… Η κυρία Ρεπούση σήμερα;
 
Οι πράξεις που υπερβαίνουν τα ανθρώπινα όρια κάνουν ακόμη και τους εχθρούς να θαυμάζουν τους ήρωες και τις ηρωίδες αυτού του τόπου, που είναι η πατρίδα μας, η Ελλάδα.
Αλλά αυτή η πατρίδα σε όλες τις ιστορικές της περιόδους εκτός από τους ήρωες, ήταν και πλήρης από Εφιάλτες, από δωσίλογους,  από συνεργάτες των κατακτητών.
 
                                                                                                                               
 Νίκος Καραγιάννης

Σε λαϊκή εξέγερση μετατρέπονται οι διαδηλώσεις στην Τουρκία


 Επεισόδια και στην Άγκυρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις

Σε λαϊκή εξέγερση με απρόβλεπτες διαστάσεις τείνουν να μετατραπούν οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων στην περίφημη πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, που κατεστάλη βίαια και με αιματηρά αποτελέσματα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου διαδηλωτές επανακάμπτουν στην πλατεία Ταξίμ. Πληροφορίες ξένων πρακτορείων θέλουν τουλάχιστον 40.000 άτομα να συγκεντρώνονται εκ νέου κοντά στην πλατεία-θέατρο των πρωτοφανών, αιματηρών συγκρούσεων της Παρασκευής.
Η φωτογραφία του Αικάν Ερντερμίρ με την γέφυρα του Βόσπορου να έχει κατακλιστεί από 40.000 κόσμου που την διασχίζουν για να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις, κάνει τον γύρο του κόσμου.
Με το πρώτο φως, απλοί πολίτες σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Άγκυρα, την Αττάλεια και άλλες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους διαδηλωτές που έπεσαν θύματα της άγριας αστυνομικής καταστολής, παίρνοντας μέρος σε ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας.
Ολόκληρη η Τουρκία είναι βιώνει πρωτόγνωρες στιγμές, ενώ οι πολίτες ενημερώνονται από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.
Μάλιστα τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα που καλεί τον κόσμο να βοηθήσει το κίνημα «OccupyGezi». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο που έχει διοχετευθεί στο Διαδίκτυο: «Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από το να σώσουμε τα δέντρα. Εδώ έχουμε τη νοοτροπία του “Μπορώ να κάνω οτιδήποτε θέλω”, μια φασιστική νοοτροπία που όχι μόνο καταστέλλει, αλλά και διατάζει επιθέσεις στον κόσμο. Και το χειρότερο είναι ότι τα ΜΜΕ λογοκρίνονται έτσι ώστε να μην διαδίδονται οι ειδήσεις».
Δεν είναι τυχαίο ότι το #direngeziparki είναι το δεύτερο trending topic στο Twitter, παγκοσμίως, καθώς το θέμα της βίαιης αστυνομικής επίθεσης εναντίον των πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά για την προστασία του πάρκου Γκεζί προβληματίζει τη διεθνή κοινότητα.
Την ίδια ώρα, μεγάλη μερίδα του διεθνούς Τύπου κάνει λόγο για «Τουρκική Άνοιξη», μετά την Αραβική, η οποία ξέσπασε στις αρχές του 2011 σε Τυνησία, Αίγυπτο, Συρία και άλλες χώρες της βόρειας Αφρικής.

Τις τελευταίες ώρες τα επεισόδια κλιμακώθηκαν επικίνδυνα στο Πάρκο Γκεζί, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά οι ειδήσεις για νεκρούς και τραυματίες πυροδότησαν ένα νέο κύμα αντιδράσεων και βγάζουν κόσμο στους δρόμους στην Άγκυρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Ειδικότερα στην Άγκυρα επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής και κράτησαν έως αργά το βράδυ μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αντίσταση παντού» και «Παντού είναι Ταξίμ», σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές της Κωνσταντινούπολης. Τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλος όγκος διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το κτίριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αλλά ανακόπηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στα social media αναρτήθηκαν πληροφορίες ακόμα και για πυροβολισμούς και τραυματισμούς, αν και δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη τραυματιών στην Άγκυρα.
 
Η Αστυνομία έριξε δακρυγόνα σε lobby ξενοδοχείου
Νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκαν έως και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και στρατιωτικής μονάδας. Συγκεκριμένα διαδηλωτές, κυνηγημένοι από αστυνομικούς, βρήκαν καταφύγιο σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους ακολουθήσουν με Αύρες και περιπολικά αλλά η στρατιωτική φρουρά, υπεύθυνη για την ασφάλεια του νοσοκομείου, τις εμπόδισε και μάλιστα έκανε χρήση όπλων για να απειλήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έριξαν χημικά στους στρατιώτες!
Λίγο αργότερα γιατροί από το στρατιωτικό νοσοκομείο μοίρασαν σε διαδηλωτές ιατρικές μάσκες για να προστατευθούν από τα διακρυγόνα!
Τη δύναμη των social media προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι ακτιβιστές οι οποίοι καλούν σε βοήθεια ακτιβιστές ξένων χωρών και παράλληλα προσπαθούν να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Στο ενδιάμεσο η αντιπολίτευση έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό των διαδηλωτών και ήδη από τα ξημερώματα το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατήγγειλε τη βίαιη καταστολή, με τον βουλευτή Ιλχάν Τζιχανέρ να δηλώνει ότι «με τη σημερινή του επίδοση, ο Ερντογάν δικαιούται τον τίτλο ‘χημικός Ταγίπ’» -αναφερόμενος στον στενό συνεργάτη του Σαντάμ Χουσεΐν, Αλί Χασάν Αλ Ματζίντ, που ήταν γνωστός ως «χημικός Αλί».
Μήνυση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, για τις δηλώσεις και οδηγίες του σχετικά με το πάρκο κατέθεσε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ουμούτ Οράν.
Παρέμβαση της ΕΕ
Τα αιματηρά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσαν και την αντίδραση της ΕΕ. Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, τόνισε ότι η Τουρκία είναι είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα, τέτοιες εικόνες δεν συνάδουν με το στάτους αυτό και ζήτησε «να εδραιωθεί στην Τουρκία η ελευθερία σκέψης και έκφρασης, όπως και η ελευθερία του συνέρχεσθαι».
Ο ίδιος προανήγγειλε ότι ο επίτροπος Φούλε θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Ιουνίου, και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν.








0 Σενάρια για πρόωρες εκλογές στις 27 Οκτωβρίου ή στις 3 Νοεμβρίου

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές , με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να εμφανίζεται ότι μελετά σοβαρά αυτό το σενάριο καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον του, στόχος είναι η σταθερότητα και η πιο αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», δύο πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή εκλογών είναι η 27η Οκτωβρίου και η 3η Νοεμβρίου και ο πρωθυπουργός «το σκέφτεται σοβαρά» όπως αναφέρει στην εφημερίδα άνθρωπος που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι για να καταστρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική του.

Τα πλεονεκτήματα του αιφνιδιασμού που έχει κατά νου ο πρωθυπουργός είναι καταρχήν το γεγονός ότι η ΝΔ υπερέχει στις δημοσκοπήσεις, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ως ο πιο ικανός διαχειριστής της σημερινής πραγματικότητας.
Μάλιστα όσοι γνωρίζουν το πολιτικό DNA του πρωθυπουργού, εκτιμούν ότι όσο περνά ο χρόνος αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών. Για πρώτη φορά μάλιστα έχουν αρχίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την εφημερίδα, να μελετούν και το ημερολόγιο.

Σοκ από το FOCUS>ΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!! Κονιορτοποιεί το success story της κυβέρνησης. Ψεύτικη ιστορία επιτυχίας η Ελλάδα!...



Σοκ από το γερμανικό Focus. 

O ανταποκριτής τους στην Αθήνα κάνει θρύψαλα το success story της κυβέρνησης Σαμαρά.
Μάλιστα την Παρασκευή ανέβασε στη ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού την αλήθεια για το ΙΚΑ του πρώην ταμία τουΠΑΣΟΚ Σπυρόπουλου.
Το ΙΚΑ δεν είχε λεφτά να πληρώσει τις συντάξεις και προφασίστηκε ότι δήθεν ήταν θέμα της ηλεκτρονικής αναβάθμισης του συστήματος, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ο Στουρνάρας θα πρέπει να βγει με κιθάρα στο Σύνταγμα για να μαζέψει κάνα φράγκο να δώσει στα γερόντια!
Το ρεπορτάζ του περιοδικού σε 6 σελίδες κονιορτοποιεί το επικοινωνιακό success story.  Σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού”, το περιοδικό ζήτησε και την άποψη του κόμματος της Μέρκελ για την ελληνική πραγματικότητα αλλά δεν υπήρξε απάντηση.
Η Ελλάδα κρατάει την Μέρκελ ζωντανή στην διεκδίκηση της νέας τετραετίας. Αν συμβεί κάτι ανεξέλεγκτο στην Αθήνα, θα μπορούσε να ανατιναχθεί η προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίδας. 
Δείτε εδώ το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού καθώς και το σχετικό δημοσίευμα από τοΒΗΜΑ.

Τα φαινόμενα απατούν: Η ηρεμία που φαίνεται να επικρατεί γενικά, η έλλειψη μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας, ο  ισχυρισμός, ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει απομακρυνθεί, τουλάχιστον βάσει των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν πείθουν, αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύει το Γερμανικό περιοδικό Focus. Ο αρθρογράφος εκφράζει τις επιφυλάξεις του αναφέροντας παραδείγματα από το χώρο των κατασκευαστικών έργων, των ιδιωτικοποιήσεων, της υγείας και της δημόσιας διοίκησης.
Ειδικότερα αναφέρεται στην Ολυμπία Οδό,  την επανέναρξη των εργασιών της οποίας ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά αποσιωπήθηκε ότι οι εργάτες και τα μηχανήματα που έδειξαν τα τηλεοπτικά πλάνα είχαν τοποθετηθεί επί τούτου για την διακήρυξη του πρωθυπουργού και τώρα δεν εκτελείται καμία εργασία. «Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευαστική εταιρεία έλαβε επιδότηση 60 εκ. ευρώ για την επανέναρξη των εργασιών. Παρά το γεγονός ότι δεν εκτελούνται εργασίες, οι εργολάβοι έχουν αυξήσει τα διόδια για τον μη υπάρχοντα αυτοκινητόδρομο. Το 2007 τα διόδια για τη διαδρομή των 210 χλμ. Αθηνών – Πατρών κόστιζαν 4 ευρώ, σύντομα θα είναι 12 ευρώ, σε δρόμο με μονή λωρίδα κυκλοφορίας και υψηλό κίνδυνο ατυχημάτων» σημειώνεται και δίνεται η εξήγηση ότι η αύξηση οφείλεται στη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της κρίσης. Επειδή τα μειωμένα έσοδα των διοδίων δεν επαρκούν για να καλύψουν τα ελάχιστα εγγυημένα έσοδα βάσει των συμβολαίων, η εταιρεία σταμάτησε τα έργα και το κράτος πρέπει να αποδώσει στις επιχειρήσεις τα υπεσχημένα κέρδη από τη φορολογία.
Ως προς το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου υποσχέθηκε το 2011 να πωλήσει κρατική περιουσία που θα απέφερε 50 δισ.  ευρώ, μόνο που η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη, σχολιάζει ο δημοσιογράφος και αναφέρεται στην πώληση του ΟΠΑΠ που απέφερε μόνο 670 εκατομμύρια ευρώ μέσω της πώλησης του 33% των μετοχών του, διότι υπήρχε ένας μόνο ενδιαφερόμενος και συνεχίζει: «Για τις εταιρείες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι, μόνο που τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα». Κι αυτό, επειδή η ρωσική Gazprom επιθυμεί να απορροφήσει τη ΔΕΠΑ, φοβάται όμως ότι η ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού θα της χαλάσει τη δουλειά. Παράλληλα γίνεται αναφορά στο θέμα των εκκρεμών τιμολογίων της ΔΕΠΑ ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Εν συνεχεία γίνεται αναφορά στις προειδοποιήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου, για το γεγονός ότι ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται με χρεοκοπία, λόγω της ανυπαρξίας πιστώσεων από τις τράπεζες. Επίσης γίνεται αναφορά σε αιτιάσεις επιχειρηματιών ότι για την παροχή πιστώσεων από τα ευρωπαϊκά περιφερειακά ταμεία απαιτούνται μέχρι και υποθηκεύσεις προσωπικής ακίνητης περιουσίας. Σύμφωνα δε, με τον πρόεδρο του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Π. Ραβανή, αναμένεται το κλείσιμο περίπου 60.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στο άρθρο τονίζεται, ότι την ευθύνη γι αυτό δεν φέρνει μόνο ο υπουργός οικονομικών, αν και ο ίδιος στραγγαλίζει τη ρευστότητα επιβάλλοντας εσωτερική παύση πληρωμών προκειμένου να επιτευχθεί πάση θυσία πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς δεν γίνεται καμία διάκριση στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών: Τόσο οι εταιρείες που συναλλάσσονται με το κράτος όσο και οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί δεν πληρώνονται. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτόν θα η εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν το Δεκέμβριο του 2012 και ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα ακόμη «κούρεμα».
Η κατάσταση, συνεχίζει το ρεπορτάζ, ενέχει κινδύνους και για το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας στη χώρα. Ειδική αναφορά γίνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο των γιατρών του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, με το οποίο οι ασθενείς προειδοποιούνταν ότι λόγω των περικοπών υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στις υπηρεσίες υγείας.
Τέλος το δημοσίευμα σχολιάζει τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με τα λάθη στα ποσά των καταβληθεισών συντάξεων, ή στα λάθη σε φορολογικές δηλώσεις που προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες, ως ένδειξη του χάους που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση και την αποτυχία εκσυγχρονισμού και αυτοματοποίησης των διαδικασιών.

31.5.13

Fuck the troika! Σάββατο 1/6 στις 18.00 στην Πλατεία Συντάγματος

fuck-troika
Διεθνής Διαμαρτυρία
H πρωτοβουλία για την Πανευρωπαϊκή Διαμαρτυρία της 1ης Ιουνίου πάρθηκε στη συνάντηση των κινημάτων στην Λισαβόνα.
Η δράση στηρίζεται στην οργάνωση από τα κάτω και στην αυθόρμητη πρωτοβουλία όλων μας.
Οπότε οργανώνεται από όλους εμάς για όλους εμάς. 
 
★ ΛΑΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
✔ Σάββατο 1/6 στις 18.00 στην Πλατεία Συντάγματος.
✔ Όλη η Ευρώπη μια αγκαλιά !
 
Δείτε το Βίντεο
 
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια βίαιη επίθεση από το οικονομικό κεφάλαιο, εκπροσωπούμενο από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και από τις διαδοχικές κυβερνήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές εναρμονισμένες με το συμφέρον των οικονομικών αυτών οργανισμών, περιφρονώντας και καταστρέφοντας τον κοινωνικό ιστό. Γνωρίζουμε ότι αυτή η επίθεση στηρίζεται στον διχασμό των λαών, καθιστώντας τους σκλάβους του χρέους και της λιτότητας. Αυτή η επίθεση απλώνεται σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να ηττηθεί από ένα διεθνή αγώνα.Κάθε ένας από εμάς, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε σπίτι, μέσα από τις ιδιαιτερότητες της προσωπικής μας ζωής, αισθάνεται άμεσα τα μέτρα που έχουν παρθεί για να εξολοθρεύσουν τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν εδώ και δεκαετίες, τα μέτρα που επιδεινώνουν την ανεργία, μέτρα που ιδιωτικοποιούν κάθε τι που μπορεί να έχει κέρδος και υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία των χωρών προπαγανδίζοντας την «εξωτερική βοήθεια» σαν την μόνη τους λύση. Είναι επείγουσα ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταπολεμήσουμε αυτήν την επίθεση.
Το κάλεσμα που ξεκίνησε για μια αποκεντρωμένη διεθνή διαμαρτυρία έχει κυκλοφορήσει μέσα από δεκάδες κινήματα στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Σκωτία, την Γερμανία και τη Σλοβενία.
Αρκετοί διεθνείς ακτιβιστές, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ήταν παρόντες στη συνάντηση που έγινε στις 26 Απριλίου, στην Λισαβόνα, όπου και συζητήθηκε η διεθνής αυτή πρόταση.
Στο τέλος, καταλήξαμε σε μια συμφωνία για να ξεκινήσει μια διεθνής διαμαρτυρία για την επόμενη 1η Ιούνη, με το σύνθημα «Λαοί Ενωμένοι Ενάντια στην Τρόικα”.
Αυτή είναι η αρχή μιας αποκεντρωμένης και συμμετοχικής διαδικασίας. Όλοι μας θέλουμε να χτιστεί συλλογικά, ενώνοντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις.
Στο εξής, η ημερομηνία 1η Ιουνίου θα εξαπλωθεί σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, και καλούμε όλους εσάς να συμμετάσχετε σε αυτήν την διεθνή διαμαρτυρία κατά της τρόικας και της λιτότητας … για τους λαούς , για όλους τους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει επιτέλους να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους.
Καλούμε όλους τους πολίτες, με ή χωρίς κόμμα, με ή χωρίς δουλειά, με ή χωρίς ελπίδα, να ενωθούν μαζί μας. Καλούμε όλες τις πολιτικές οργανώσεις, τα κοινωνικά κινήματα, συνδικάτα, κόμματα, συλλογικότητες, άτυπες ομάδες, να ενωθούν μαζί μας.
Καλούμε όλους τους καλλιτέχνες να μας στηρίξουν με την παρουσία τους στην πλατεία!
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες να είναι εκεί!
Θέλουμε να συνεχίσουμε να διευρύνουμε τις επαφές μας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γιατί γνωρίζουμε ότι μόνο το ποσό της φωνής μας μπορεί να σταματήσει τα νέα κύματα λιτότητας που ετοιμάζονται.Οι λαοί της Ευρώπης έχουν διαδηλώσει πολλές φορές ότι δεν είναι διαθέσιμοι για περισσότερες θυσίες, στο όνομα ενός μέλλοντος που δεν θα έρθει ποτέ. Έχει έρθει η ώρα για μια μαζική επίδειξη της ικανότητας αυτών των λαών για τον συντονισμό του αγώνα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές.
Από το Βορρά προς το Νότο της Ευρώπης, ας πάρουμε τους δρόμους ενάντια στη λιτότητα!
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/6 ΣΤΙΣ 6 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
Στην πλατεία θα πραγματοποιηθούν μουσικά, θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Θα υπάρχουν κοινωνικές κουζίνες, παιδικό εργαστήρι και υλικό από ομάδες Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας για όλους εμάς που θα είμαστε εκεί και που πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας κόσμος χωρίς Τρόικες, Τράπεζες και Χρέη!
FUCK THE TROIKA!
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ!


★ PEOPLE UNITED AGAINST THE TROIKA
✔ Saturday 1/6 at 6 pm -Sydagma SquareOn the 1st of June we come together, people in solidarity and in struggle against austerity and the troika, and demand a political and economical change for the future. People United Against The Troika! Each one of us, in each country, in each city, in each household, feels the measures and policies which annihilates democracy and the rights conquered over decades. These measures have triggered massive unemployment throughout Europe, privatize anything that can be profitable and render any kind of sovereignty, either popular, social or economical, a joke. All this has been made under the constant propaganda of “foreign aid”. It is urgent that we join forces for the strong fight we have ahead.
To all citizens, with or without party, with or without a job, with or without hope, we call: join up! Rise up! To all political organizations, social movements, unions, parties, collectives, informal groups, we call: join up! Rise up!
Let us give them a 1st of June which will never be forgotten!
International Protest on the 1st of June:
Europe is under a violent attack by the financial capital, represented by the troika (IMF, ECB, EC) and by the successive governments that apply concerted policies with these entities, despising and destroying the people. We know that this offensive is set on breaking the peoples, rendering them slaves of debt and austerity. This offensive crosses Europe and it must be defeated by an international struggle.
Each one of us, in each country, in each city, in each house, with our own specificities, feels directly the measures that annihilate the rights conquered throughout the decades, measures which aggravate unemployment, privatize everything that can make a profit and repel the countries’ sovereignties under the propaganda of “external help”. It is urgent that we join forces to fight-off this attack.
The appeal we launched for a decentralized international protest has circulated through dozens of movements inSpain, France, Italy, Greece, Cyprus, Ireland, England, Scotland, Germany and Slovenia. Several international activists, from different European countries, were present In a meeting on the 26th of April, in Lisbon, where this international proposal was discussed.
In the end, we reached a consensus to launch an international protest for the next 1st of June, under the motto “Peoples United Against the Troika!”.
This is the beginning of a decentralized, inclusive and participatory process. We wish to build it collectively, joining all forces available. Henceforth, the date of the 1st of June will be spread on a European scale, and we urge everyone to join this international protest against the troika and against austerity… for the peoples to take control of their lives.
We urge all citizens, with or without party, with or without a job, with or without hope, to join us. We urge all political organizations, social movements, unions, parties, collectives, informal groups, to join us.
We wish to continue to broaden our contacts, both nationally and internationally, for we are aware that only the sum of our voices can stop the new waves of austerity that are being prepared. The peoples of Europe have demonstrated in several moments that they’re not available for more sacrifices, in the name of a future that will never come. The time has come for a massive demonstration of the capacity of these peoples to coordinate the struggle against these policies.
From the North to the South of Europe, let us take the streets against austerity!
We invite you all on the 1st of June at 6 pm at Sydagma Square!
At the square will take place concerts, theatrical and other artistic performances.
Social Kitchens, workshops for children and initiatives of Solidarity and Cooperative Economy will be there for all of us who believe that another world is real.
FUCK THE TROIKA!
ANOTHER WORLD EXISTS!
LIST OF INTERNATIONAL EVENTS:
Athens: https://www.facebook.com/events/159972794172427
Braga: https://www.facebook.com/events/640425115974132
Coimbra: https://www.facebook.com/events/577118495653081
Den Haag: https://www.facebook.com/events/445054518919836
Faro: https://www.facebook.com/events/412738795492184
Frankfurt: https://www.facebook.com/events/491819860871669
Galiza: https://www.facebook.com/events/169180479912272
Guimarães: https://www.facebook.com/events/379976648788354
Lisboa: https://www.facebook.com/events/457869240969459
London: https://www.facebook.com/PeopleUnitedUK
Loulé: https://www.facebook.com/events/186170791535152
Marinha Grande: https://www.facebook.com/events/645399422152589
Paris: https://www.facebook.com/events/304900976308010
Portimão: https://www.facebook.com/events/197534700370116
Porto: https://www.facebook.com/events/154066411432778
Santarém: https://www.facebook.com/events/105681862971138
Setúbal: https://www.facebook.com/events/602770603066509
Spain: https://www.facebook.com/events/602461973098662
Vila Real: https://www.facebook.com/events/587972051235979
Viseu: https://www.facebook.com/events/516829911685809
Wall Street: https://www.facebook.com/events/314432145348912
Αναδημοσίευση από : ypoptomousi.wordpress.com

Είπαν ψέμματα KAI για την COSCO! Δεν πωλήθηκε 4,3 δις αλλά μόνο 500 εκατ. 200 θέσεις εργασίας αντί για 4000


coscoΑποκαλυπτικά στοιχεία για την επένδυση της Cosco στον Πειραιά παραθέτει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση» σημειώνοντας ότι «χωρίς σοβαρά οφέλη για την ελληνική οικονομία, αλλά πολλαπλά για την κινέζικη εταιρεία και οικονομία, αποδεικνύεται η “επένδυση” του κινεζικού ομίλου της COSCO στον Πειραιά».
Αναλυτικά, η ενδιαφέρουσα ανακοίνωση έχει ως εξής: Χωρίς σοβαρά οφέλη για την ελληνική οικονομία, αλλά πολλαπλά για την κινέζικη εταιρεία και οικονομία, αποδεικνύεται η “επένδυση” του κινεζικού ομίλου της COSCO στον Πειραιά.
Η COSCO παρέλαβε από τον Ο.Λ.Π. την προβλήτα ΙΙ του ΣΕΜΠΟ μαζί με όλον τον μηχανολογικό εξοπλισμό και με τον μεγαλύτερο πελάτη (τρίτο σε παγκόσμια κατάταξη)….
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που προστέθηκε προήρθε μόνο από κινέζικες εταιρείες, στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι το συνολικό τίμημα δεν ήταν 4,3 δις ευρώ, που διαλαλούσαν οι «πραματευτές» της δημόσια περιουσίας, αλλά μόλις 500 εκατ. Ευρώ, όπως αναγκάστηκε να δηλώσει η ίδια η COSCO στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ.
Την στιγμή που ο ΟΛΠ φορολογείται με 2% επί του τζίρου, επιπλέον της φορολόγησης των κερδών, στην COSCO επιστρέφεται ακόμη και ο Φ.Π.Α και το δημόσιο έχει μεγάλες απώλειες φορολογικών εσόδων από τις φοροαπαλλαγές που χαρίστηκαν στην κινέζικη εταιρεία.
Στην πορεία φάνηκε ότι, ούτε τα έσοδα του ΟΛΠ αυξήθηκαν από την παραχώρηση, ούτε τα φορολογικά έσοδα του κράτους από τη δραστηριοποίηση της COSCO, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία αύξησαν τα έσοδα τους από τις “νέες” θέσεις εργασίας, αλλά ούτε η τοπική και εθνική οικονομία ωφελήθηκε.
Τέλος, το μεγάλο παραμύθι της αύξησης της απασχόλησης με 4.000 νέες θέσεις εργασίας, δεν ήταν παρά μόνο 200 θέσεις επισφαλώς εργαζόμενων, αφού όταν αποχώρησε ο ΟΛΠ δούλευαν στο τέρμιναλ 500 εργαζόμενοι με θεσμοθετημένες εργασιακές σχέσεις. Από τους περίπου 700 εργαζόμενους σήμερα, μόνο οι 250 είναι με μόνιμη σχέση εργασίας, οι υπόλοιποι είναι με συμβάσεις μέσω εργολάβων, με χαμηλά ημερομίσθια, χωρίς (βαρέα-ανθυγιεινά), με συνθήκες ασιατικών χωρών, χωρίς κανονισμούς ασφάλειας, με σοβαρά ατυχήματα, με απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, χωρίς τα δικαιώματα που ισχύουν στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται γιακλειστή εργασιακή ζώνη αποικίας, για την οποία μάλιστα διαπραγματεύονται την επέκτασή της.
Αυτός είναι ο μύθος της επένδυσης της COSCO, η οποία ετοιμάζεται για πλήρη επικράτηση όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει όλες τις πύλες των λιμανιών μας στην κινέζικη εταιρεία και τα Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζουν να παραπλανούν τον ελληνικό λαό και αποκρύπτουν ότι, από τις ιδιωτικοποιήσεις μόνο ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι δεν ωφελούνται.
hellas-now.com

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Νταβλούρος το 2011 είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για το χαράτσι! Αλλά το 2013.... το ψήφισε!!!! Απίστευτο και όμως αληθινό...

Ο Βουλευτής Αχαΐας Αθ. Νταβλούρος σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το μέλος του Συλλόγου των Πολυτέκνων Πατρών και περιχώρων Θ. Κανελλόπουλος, το 2011 ως πολίτης είχε καταφύγει στο Πρωτοδικείο Πατρών (αρ.απόφασης 4513/11) και ζητούσε να μην γίνει προσωρινή διακοπή στο λογαριασμό του, προκειμένου να μην πληρώσει το χαράτσι, το οποίο θεωρούσε παράνομο.
Ο ίδιος με την βουλευτική του ιδιότητα το 2013 το ψήφισε, αναγκάζοντας εκατομμύρια Έλληνες να το πληρώσουν.

O κ. Κανελλόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το σκεπτικό με το οποίο ο νυν βουλευτής Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος λειτούργησε στη βουλή, όταν λίγους μήνες πριν ως πολίτης με την ενέργειά του είχε καταδείξει πως είναι ενάντια στο χαράτσι.
 
 
 

Ο ΜΑΡΙΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ....... ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μαριάς βγήκε έξω από την Βουλή και πήγε με τον κόσμο 

 

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

"Πόδας ἔχων <σὺ> καὶ ποδάγρας ἔλπιζε...."




Μην ΣΚΑΣ όμως κε Άρη Πρωτοσάλτε ....έχει παραδοσιακές συνταγές ο Βησσαρίων ο μάγειρος του ΣΚΑΪ ....πλιγούρι με κατίκι Δομοκού και κόστος ....μόνο πενήντα € την εβδομάδα!
(Η κα Ψυχούλη μαγειρεύει ακριβά)
 
Μαζί (με την πλέμπα) θα τρώμε ....και μαζί θα φωνάζουμε στο Σύνταγμα.
(Πάντως το Αφεντικό σου δεν θα πεινάσει ....μην ανησυχείς)
 
Είδες ο Προβόπουλος -ο φίλος του κ. Μπάμπη- ταραχή που έφερε.
Μας στέλνει όλους στους ασφαληστές!...
 
Δείτε στο VIDEO τον "καημό" του κ. Άρη και της κας Σίας  "....ρίγη προκάλεσε η ΤτΕ...."
                                    
 
Να μην πω τώρα κι' εγώ ....ο κακός ;
 
"Πόδας ἔχων <σὺ> καὶ ποδάγρας ἔλπιζε...."
 
Μ' άλλα λόγια "όχι θα την γλίτωνες εσύ" κε Πρωτοσάλτε ....και το σινάφι σου.


ΑΞΙΟΣ !! ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!!....Ο "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ




Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ "ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣΣΑ" ΠΟΛΙΤΙΚΟ

«Μία βόλτα στην Αθήνα των λουκέτων θα αποκάλυπτε την «επιτυχία» τους»


«Μία βόλτα στην Αθήνα των λουκέτων θα αποκάλυπτε την «επιτυχία» τους»
Σε «αιχμηρό» σχόλιο προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup.
«Δεν προκαλούν καμία έκπληξη ούτε οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, ούτε η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος. Η Ευρώπη είναι δέσμια της μνημονιακής συνταγής λιτότητας, που εξαθλιώνει τους λαούς και αποδομεί την Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί τον καλύτερο μαθητή του νεοφιλελευθερισμού της κ.Μέρκελ.
Πίσω, όμως, από τους αριθμούς και τις υποσχέσεις για μία λογιστικού τύπου μελλοντική οικονομική ανάκαμψη, βρίσκονται η εκτίναξη της ανεργίας και η πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Ο κ. Ντάισελμπλουμ θα μπορούσε σε μια σύντομη βόλτα του στους δρόμους της Αθήνας, να δει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και τους αστέγους της και να αντιληφθεί ιδίοις όμμασι την «επιτυχία» του μνημονίου και τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Οι τελευταίοι που μπορούν να διαβεβαιώσουν τον ελληνικό λαό για την έξοδο από την κρίση, είναι εκείνοι που μετατρέπουν τις χώρες του νότου σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες της Ευρώπης».

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ" ΙΣΤΟΡΙΚΟ "ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ" ΡΕΠΟΥΣΗ...

Εάν ήταν πραγματικά Ιστορικός και όχι «ιστορικός» υπηρεσίας, θα γνώριζε τη διαλεκτική της Ιστορίας

Ακολουθεί η παράθεση ιστορικών πηγών από το «resaltomag.blogspot.gr», όπου κοινός τόπος είναι ότι όσο κι αν αυτό δυσαρεστεί την κυρία καθηγήτρια, ΝΑΙ, μητέρες πέταξαν τα παιδιά τους στο φαράγγι και έπεσαν κι εκείνες, επιλέγοντας τον έντιμο θάνατο από τα οθωμανικά δεσμά!

Τόσο απλό! Και αντί να επιχειρήσει να σχολιάσει αυτό που προσφέρεται για την εξαγωγή συμπερασμάτων – και ας διαφωνήσουμε εκεί στη συνέχεια – διαγράφει την Ιστορία αποκαλώντας την όποια μικρή υπερβολή στην παρουσίαση (ο χορός), αποκαλώντας το καταγεγραμμένο από τόσους ιστορικούς περιστατικό ως «εθνικό μύθο»! Αρνούμαστε να την ακολουθήσουμε. Δείτε το θέμα:

Εάν ήταν πραγματικά Ιστορικός και όχι «ιστορικός» υπηρεσίας, θα γνώριζε τη διαλεκτική της Ιστορίας: Οι ιστορικοί Θρύλοι δεν είναι μύθοι. Στηρίζονται σε αληθινά γεγονότα φορτισμένα συγκινησιακά, ίσως και με κάποια «μυθολογική» υπερβολή, μεταφερόμενα από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής παράδοσης.


Πραγματικά γεγονότα της ιστορίας, συγκλονιστικά και ηρωικά γίνονται Θρύλοι μέσω της λαϊκής παράδοσης και λαϊκής μούσας: ΑΥΤΑ δεν είναι ιστορικοί μύθοι, ούτε κατασκευασμένα από κανέναν, απλώς μπορεί, το ιστορικό τους ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ να «επενδύεται» με κάποιες συγκινησιακές «υπερβολές», με κάποιο «μυθολογικό» τσόφλι…

Αν η κ. Ρεπούση ήταν Ιστορικός αυτό θα το γνώριζε. Αλλά δεν είναι Ιστορικός, εκτελεί «χρέη» επιδοτούμενου «ιστορικού»…

Αλήθεια από πού αντλεί η κ. Ρεπούση το «ιστορικό» της απόφθεγμα: Ότι ο Χορός του Ζαλόγγου είναι μύθος;

Βρισκόταν εκεί και κατέγραφε το συμβάν;

Αν διέθετε λίγη σοβαρότητα θα μελετούσε τουλάχιστον τις μαρτυρίες εκείνων που ζήσανε τα χρόνια εκείνα και μάλιστα στα Ιωάννινα.

Θα καταγράψουμε κάποιες:

α). Ιάκωβος Μπαρτόλντυ: Πρώσος περιηγητής και διπλωμάτης (καθόλου ευνοϊκός προς τους Έλληνες) που Βρισκόταν την εποχή εκείνη (1803-1804) στα Ιωάννινα.
Γράφει στο έργο του: «Ταξίδιον εις την Ελλάδα 1803 – 1804»:
«Καμιά εκατοστή απ΄ αυτούς τους δυστυχισμένους είχαν αποτραβηχτεί βόρεια της Πρέβεζας στο Μοναστήρι του Ζαλόγγου. Τους επιτέθηκαν εκεί θεωρώντας ότι τάχα αυτή η τοποθεσία, πράγματι ισχυρή, θα μπορούσε να τους προσφέρει ένα νέο τόπο μόνιμης διαμονής, όπου και η σφαγή που ακολούθησε υπήρξε φρικτή. Τριάντα εννέα γυναίκες γκρεμίστηκαν από τα βράχια με τα παιδιά τους που μερικά ακόμη βύζαιναν».

β). Γουλιέλμος Μαρτίνος Ληκ: Άγγλος στρατιωτικός, περιηγητής και αρχαιολόγος, γράφει από πληροφορίες που συνέλεξε το 1805:
«Περίπου 100 οικογένειες είχαν αποτραβηχτεί στο μέρος αυτό από το Σούλι και την Κιάφα, με συνθήκες και ζούσαν στο λόφο ανενόχλητες ώσπου έπεσε το Κούγκι. Τότε επειδή τάχα η περιοχή αυτή ήταν περισσότερη οχυρή ξαφνικά τους επιτέθηκαν με διαταγή του Βεζίρη.Όταν η κατάσταση έγινε απελπιστική ο Κίτσος Μπότσαρης και ένα τμήμα του διέφυγαν. Από τους υπολοίπους, 150 σκλαβώθηκαν και 25 κεφάλια στάλθηκαν στον Αλβανό Μπουλούκμπαση στην Καμαρίνα που διεύθυνε τις επιχειρήσεις, 6 άνδρες και 22 γυναίκες ρίχτηκαν από τα βράχια από το ψηλότερο σημείο του γκρεμνού, προτιμώντας έτσι παρά να πέσουν ζωντανοί στα χέρια των εχθρών τους. Πολλές γυναίκες που είχαν παιδιά τις είδαν να τα ρίχνουν με δύναμη προτού εκείνες κάνουν το μοιραίο πήδημα».



γ). Χριστόφορος Περρραιβού: Το 1815 δημοσιεύει την πρώτη αναφορά στο περιστατικό:
«τότε εγνώρισαν ο Κουτσιονίκας και ο Κίτσιο Μπότσαρης την συνηθισμένην αντιπληρωμήν όπου δίδει ο Βεζίρης εις τους πιστούς του προδότας, πλην η μετάνοια τότε ήτο ανωφελής. Άρχισαν μ΄ όλον τούτο και αντεμάχοντο μεγαλοψύχως, δεν είχαν όμως τα αναγκαία ν΄ αντισταθούν περισσότερον από δύο ημέρας. Αι γυναίκες δε κατά την δευτέραν ημέραν βλέπουσαι ταύτην τη κτηνώδη περίστασιν, εσυνάχθησαν έως εξήκοντα, επάνω εις έναν πετρώδη κρημνόν. Εκεί εσυμβουλεύθησαν και απεφάσισαν ότι καλύτερα να ριφθούν κάτω από τον κρημνόν διά να αποθάνουν, πάρεξ να παραδοθούν διά σκλάβες εις χείρας των Τούρκων. Όθεν αρπάξαντες με τας ιδίας των χείρας τα άκακα και τρυφερά βρέφη, τα έρριπτον κάτω εις τον κρημνόν. Έπειτα αι μητέρες πιάνοντας η μία με την άλλη τα χέρια τους άρχισαν και εχόρευαν, χορεύουσαι δε επηδούσαν ευχαρίστως μίαν κατόπιν της άλλης από τον κρημνόν. Μερικαί όμως δεν απέθανον, επειδή έπιπτον επάνω εις τα παιδία των και τους συντρόφους, των οποίων τα σώματα ήταν καρφωμένα πάνω εις τες μυτερές πέτρες του κρημνού».

δ).Φραγκίσκος Πουκεβίλ: Διέμεινε 10 χρόνια στην αυλή του Αλή Πασά. Το 1820 στο τρίτομο έργο του «Ταξίδι στην Ελλάδα» αναφέρεται στο επεισόδιο:
«…τις γυναίκες τις γκρέμισαν από τα ύψη των βουνών στις αβύσσους του Αχέροντα, τα παιδιά πουλήθηκαν στα παζάρια.»
Τον επόμενο όμως χρόνο που εκδίδονται οι άλλοι τόμοι περιλαμβάνεται το γεγονός με περισσότερη λεπτομέρεια:
«Ηρωικό θάρρος εξήντα γυναικών, που κινδύνευαν να παραδοθούν στη σκλαβιά των Τούρκων. Ρίχνουν τα παιδιά τους πάνω στους πολιορκητές σαν να ήταν πέτρες έπειτα, πιάνοντας το τραγούδι του θανάτου και κρατώντας η μιά το χέρι της άλλης, ρίχτηκαν στο βάθος της αβύσσου, όπου τα κομματιασμένα πτώματα των παιδιών τους δεν άφηναν μερικές να συναντήσουν το Χάρο, όπως θα το ήθελαν.»

ε). Κλωντ Φωριέλ: Γάλλος Ιστορικός και ακαδημαϊκός δίνει παραστατικές λεπτομέρειες:
«..ήταν ακόμα αβέβαιη, όταν εξήντα γυναίκες, βλέποντας πως στο τέλος θα σκοτώνονταν οι δικοί τους, μαζεύονται σ΄ ένα απότομο ψήλωμα στον γκρεμό, που στη μία πλευρά του ανοιγόταν ένα βάραθρο και στο βάθος του το ρέμα άφριζε ανάμεσα στους μυτερούς βράχους που γέμιζαν τις όχθες και τη κοίτη του. Εκεί αναλογίζονται τι έχουν να κάνουν, για να μη πέσουν στα χέρια των Τούρκων, που τους φαντάζονται κιόλας να τις κυνηγούν. Αυτή η απελπισμένη συζήτηση στάθηκε σύντομη, και η απόφαση που ακολούθησε ήταν ομόγνωμη. Οι περισσότερες απ΄ αυτές τις γυναίκες ήταν μητέρες, αρκετά νέες, και είχαν μαζί τα παιδιά τους, άλλες στο βυζί ή στην αγκαλιά, άλλες τα κρατούσαν από το χέρι. 

»Η κάθε μια πήρε το δικό της, το φίλησε για τελευταία φορά και το έριξε ή το έσπρωξε γυρνώντας το κεφάλι στον διπλανό γκρεμό. Όταν δεν είχαν πια παιδιά να γκρεμίσουν, πιάστηκαν από τα χέρια και άρχισαν ένα χορό, γύρω – γύρω, όσο πιο κοντά γινόταν στην άκρη του γκρεμού και η πρώτη απ΄ αυτές, αφού χόρεψε μια βόλτα φτάνει στην άκρη, ρίχνεται και κυλιέται από βράχο σε βράχο ως κάτω στο φοβερό βάραθρο. Ωστόσο ο κύκλος, ή ο χορός συνεχίζει να γυρνάει, και σε κάθε βόλτα μια χορεύτρια αποκόβεται με τον ίδιο τρόπο, ως την εξηκοστή. Λένε πως από κάποιο θαύμα, μία απ΄ αυτές τις γυναίκες δεν σκοτώθηκε πέφτοντας».

Υπάρχουν ακόμα και άλλες μαρτυρίες της εποχής εκείνης. Αλλά αυτές είναι υπέρ-αρκετές.

Αλλά είπαμε. Η «ιστορικός» κ. Ρεπούση δεν νοιάζεται για την ιστορία. Άλλο έργο της έχει ανατεθεί…

Περιμένουν τις εκλογές οι Ηπειρώτες για να μαυρίσουν στις κάλπες τη ΔΗΜΑΡ λόγω Ρεπούση!


Το  κόμμα του κυρ-Φώτη θα χορέψει  το χορό του… Ζαλόγγου, στην Πρέβεζα  και σε ολόκληρη την Ήπειρο!!!
Νέο… συνωστισμό, σαν κι αυτόν της Σμύρνης προκάλεσε  χθες η βουλευτής και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, σε ένα κρεσέντο βλακείας, ασχετοσύνης και απαξίωσης της ιστορίας της Ηπείρου, αμφισβήτησε τον χορό του Ζαλόγγου προκαλώντας για μια ακόμα φορά την εθνική μνήμη των Ηπειρωτών. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει εκεί στη ΔΗΜΑΡ πόσο θα τους κοστίσει στις κάλπες ο… “περίφημος” συνωστισμός της Σμύρνης, τον οποίο ήδη οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες δεσμεύονται ότι το κόμμα του κυρ-Φώτη θα τον πληρώσει με το παραπάνω, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Τώρα, το ίδιο θα πάθει η ΔΗΜΑΡ, όχι μόνο στο δήμο Ζαλόγγου και την Πρέβεζα αλλά σε ολόκληρη την Ήπειρο, αφού τόσο οι Ηπειρώτες που ζουν εδώ όσο και οι απόδημοι, θα δώσουν τη δική τους απάντηση, μαυρίζοντας στις κάλπες το κόμμα του κυρ-Φώτη. “Η ιστορική επιστήμη δεν είναι αναγκασμένη να δέχεται τις αποφάσεις των κοινοβουλίων” σημείωσε η Μ. Ρεπούση σχολιάζοντας την απόφαση της βουλής να αναγνωρίσει επίσημα μια σειρά από εθνικές γενοκτονίες. Στην ίδια συνέντευξη, η Μ. Ρεπούση ζήτησε να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας και στους ομοφυλόφιλους δηλώνοντας ότι εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους, οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους!!! Τόσο απλά. Μετά ψάχνουμε να βρούμε ποιοι ευθύνονται για την αύξηση της εκλογικής δύναμης της Χρυσής Αυγής…
epirusgate.blogspot.com