ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.10.12

Οικογένεια γνωστού πολιτικού στην λίστα Λανγκάρντ! Έλα που δεν καταλάβατε ποιός είναι…

ια την ακρίβεια είναι δύο οικογένειες πασίγνωστων πολιτικών. Η μια οικογένεια με έντονη πολιτική χροιά και καταθέσεις στο εξωτερικό επί δύο δεκαετίες, με την “μεγάλη” να έγινε στον “σεφτέ”. Η “μαυρίλα” εδώ είναι δεδομένη και προέρχεται από “διάσπαση”.
Η άλλη οικογένεια δεν είναι πολιτική αλλά επιχειρηματική που “παντρεύτηκε” την πολιτική. Εδώ λόγω της ευρωστίας του επιχειρηματία μπορεί να μην υπάρχει κάτι παράνομο αλλά είναι έντονο το θέμα της ηθικής. Κυρίως λόγω της επιτελικής πολιτικής θέσης στις τελευταίες εξελίξεις.
Εμ, δεν είναι δύσκολο να πάει το μυαλό σας για ποιούς μιλάμε. Ποιοί θα είχαν την δύναμη να κάνουν μία τέτοια λίστα “μπαλάκι” αυτές τις εποχές… Η δημοσιοποίηση τους πάντως είναι θέμα χρόνου. Θα την κάνουν οι εντιμότατοι τραπεζίτες φίλοι τους, ως άλλο ένα χτυπημα στο πολιτικό σύστημα.
Προλάβετε αγαπητοί εκπρόσωποι μας, πριν σας προλάβουν αυτοί. Αλλιώς θα βλέπετε από τα κάγκελα ή την ξενιτιά, γνωστή τηλεπερσόνα όχι να λέει τις ειδήσεις, αλλά να αγορεύει στο βήμα που άλλοτε κατείχατε.


olympia 
20121013-210658.jpg

Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Θα μας βρουν στο πεζοδρόμιο»

thumb
Το Ποντίκι
Από τα «σαλόνια» της Βουλής στα «αλώνια» και τα πεζοδρόμια της Αθήνας θα βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την απόφαση αυτή για πιο σκληρή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά και το δακρυγόνο που δέχθηκε στο πρόσωπο.
Στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ, αφού συνέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε πως «η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο σε μια ειρηνική διαδήλωση να φέρει τους προβοκάτορες και να χτυπήσουν Έλληνες βουλευτές. Να ρίξουν χημικά εναντίον των Ελλήνων βου­λευτών και του ελληνικού λαού χωρίς να υπάρ­χει καμία απολύτως πρόκληση. Αφού λοιπόν θέλουν να τους αντιμετωπίσουμε εκτός από τη Βουλή και στο πεζοδρόμιο, θα είμαστε στο πε­ζοδρόμιο».
Έτσι οι πληροφορίες λένε ότι το επόμενο διά­στημα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που θα κάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς, αντιστεκόμενοι στα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση. Την απόφαση αυτή μάλλον την είχαν πάρει πριν από τα δακρυγόνα, ύστερα όμως από αυτό το γεγονός αποφάσισαν ότι πρέπει να το κάνουν όσο πιο σύντομα γίνεται.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μάλιστα, που είχε συνεδριάσει πριν από την επίσκεψη της Μέρκελ, ο Πάνος Καμμένος είχε αναφερθεί στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου λέ­γοντας ότι η Μέρκελ «έρχεται εκπροσωπώντας τους τραπεζίτες, και χαμογελώντας ζητά από τον ελληνικό λαό, που είναι ήδη νεκρός, να κά­νει περισσότερες θυσίες. Κάθε μέρα κλείνουν μαγαζιά, κάθε μέρα άνθρωποι βρίσκονται χω­ρίς δουλειά ενώ τέσσερις χιλιάδες είναι εκείνοι που αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν».
Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε επισημάνει ότι βάσει στοιχείων «τετρακόσιες χιλιάδες παιδιά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και η κυβέρνηση συνεχίζει να μιλά για τα νέα μέ­τρα με τα οποία θα αντιμετωπίσουν την ύφεση που οι ίδιοι έφεραν».

Στροφή στη βάση
Η απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μετέχουν στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώ­σεις σηματοδοτεί μια αλλαγή στην αντιπολιτευ­τική τακτική που είχαν ακολουθήσει μέχρι πρό­τινος. Είναι χαρακτηριστικό ότι και την ημέρα της επίσημης επίσκεψης της Μέρκελ είχαν προ­τιμήσει να πάνε μόνοι τους στη γερμανική πρεσβεία και να θυροκολλήσουν ένα ψήφισμα με το οποίο απευθύνονταν στον γερμανικό λαό, ενώ έκαναν μόνοι τους συγκέντρωση, μακριά από τα συνδικάτα, στις παρυφές του Ζαππείου.
Η αλήθεια είναι ότι στην Κοινοβουλευτι­κή Ομάδα του κόμματος επικρατεί ανησυχία μήπως με την... «καθώς πρέπει» αντιπολίτευ­ση χάνουν την επαφή τους με τον κόσμο. Μια ομάδα μάλιστα που παραδοσιακά εκφράζει τη Λαϊκή Δεξιά και προέρχεται από τον συνδικαλι­στικό χώρο εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει με πιο δυναμικό τρόπο να απευθύνονται στην κοινωνία και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Επιπροσθέτως αντιλαμβάνονται ότι απομα­κρύνεται το ενδεχόμενο για νέες προσχωρή­σεις από το στρατόπεδο της Ν.Δ. εξ αιτίας των μέτρων, αφού μέχρι στιγμής το κόμμα του Σα­μαρά φαίνεται να έχει λίγες και ελεγχόμενες αντιδράσεις. Η στροφή προς τη βάση, λοιπόν, είναι ο καλύτερος τρόπος διείσδυσης στον κε­ντροδεξιό χώρο και αυτό θα κάνουν. Πάλης ξεκίνημα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και έχει ο θεός...

Reuters: Αποζημίωση - μαμούθ για τον Γ. Προβόπουλο από την Πειραιώς!

Η εξαγορά της ΑΤΕ από την Πειραιώς στην οποία ήταν αντιπρόεδρος είχε χαρακτηριστεί ως «ληστεία του αιώνα»

Σε μια αποκάλυψη βόμβα αναφορικά με την αποζημίωση που έλαβε ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, όταν άφησε τη θέση του αντιπροέδρου της Πειραιώς, προχώρησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο αναφέρει ότι ο κ. Προβόπουλος έλαβε αποζημίωση ύψους 3,4 εκατ. ευρώ όταν εγκατέλειψε τη θέση του αντιπροέδρου της Πειραιώς.
Τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα χορηγήθηκαν στον κ. Προβόπουλο, λόγω της ανέλιξης του σε μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το 2008.
Ουσιαστικά τα χρήματα αυτά δεν ήταν αποζημίωση, αλλά επιβράβευση της ανέλιξης του κου Προβόπουλου σε υψηλή θέση στην τραπεζική κλίμακα σε ευρωπαϊκό κι εθνικό επίπεδο.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και στο ρολό κλειδί που έπαιξε ο κ. Προβόπουλος ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, «στην ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έλαβε δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστότητα από την ΕΚΤ και περιμένει να λάβει ακόμα 50 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων από το νέο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ».
Μάλιστα στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την κριτική που έχει ασκηθεί στον κ. Προβόπουλο για το θέμα της εξαγοράς της ΑΤΕ από την Πειραιώς, το οποίο «περιγράφεται ως η ληστεία του αιώνα».
Και αναλύει το πώς η ΑΤΕ έσπασε σε good και bad bank, με το υγιές κομμάτι να εξαγοράζεται από την Πειραιώς.


http://www.thebest.gr

ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ





Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Το 1963, οι θεατρικοί συγγραφείς Χρήστου και Γιαννακόπουλος, μεταφέρουν στον κινηματογράφο, τη θεατρική κωμωδία, «Της κακομοίρας», που είναι ευρέως γνωστό ως «ο μπακαλόγατος». Μέσα σ΄αυτήν την καταπληκτική ταινία υπάρχουν χαρακτηριστικές στιγμές λογομαχιών ενός μπακαλόγατου (υπάλληλου μπακάλικου), του Ζήκου (Κώστας Χατζηχρήστος) και του αφεντικού του, ιδιοκτήτη του μπακάλικου, Παντελή (Κώστας Δούκας). Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα (Νέλη Παππά), η οποία,  θέλει να παίξει μαζί του, προσποιούμενη ότι ανταποκρίνεται, γιατί στην πραγματικότητα αγαπάει τον Κιτσάρα (Νίκος Ρίζος). Ο Παντελής αν και προχωρημένης ηλικίας θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα (Ντίνα Τριάντη). Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας (Νίκος Φέρμας) και ερήμην της ίδιας. Ο Παντελής με τον πατέρα της Λίτσας αποφασίζουν να αρραβωνιαστεί η Λίτσα τον Παντελή. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει τρομάζει μόνο με την ιδέα γι' αυτό προσπαθεί να το αποφύγει. Στο τέλος, Ζήκος και Παντελής, μένουν «μπουκάλα».
Βλέποντας αυτή την ταινία, αλλά και τόσες άλλες του παλιού Ελληνικού σινεμά, εμείς οι παλαιότεροι νοσταλγούμε εκείνη την φτωχική αλλά πανέμορφη Αθήνα καθώς, επίσης, την τρυφερότητα και συνάμα την αθωότητα που εκπέμπουν αυτές οι ταινίες. Οι δε νεώτεροι δεν χορταίνουν να τις παρακολουθούν συνέχεια, καθώς εκστασιάζονται από την ερμηνεία αυτών των ιερών τεράτων της υποκριτικής, που αποτελούν μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Σ΄αυτές τις ταινίες, προβάλλονται σκηνές από το παρελθόν που δυστυχώς έφυγαν ανεπιστρεπτί.
Σ΄αυτή την ονειρεμένη Αθήνα που παρουσιάζεται στις παλαιές Ελληνικές ταινίες, έζησε και ο υπογράφον. Σε μια Αθήνα που προσπαθούσε να ζήσει, ξεπερνώντας τις οδυνηρές συνέπειες που προκάλεσε η αλαζονεία, η παραφροσύνη και η φασιστική νοοτροπία του Αδόλφου Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας, που αιματοκύλησε κατά την διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου, τη χώρα μας και την εξαθλίωσε οικονομικά για ολόκληρες δεκαετίες. Αυτοί οι αιμοσταγείς πρόγονοι της κ. Μέρκελ, επέδειξαν εξαιρετική αγριότητα κατά του Ελληνικού λαού στα χρόνια της κατοχής της Ελλάδος.  Έσφαζαν αβίαστα, χωρίς διάκριση γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους, ιερείς και ανήμπορους ανθρώπους που δεν τους έβλαπταν, σκότωναν όποιον άμαχο έβρισκαν στο δρόμο τους. Εκτελούσαν εν ψυχρώ μικρούς και μεγάλους, ακόμη και βρέφη. Έβαζαν φωτιά σε ολόκληρα χωριά και ξεκλήριζαν οικογένειες. Δημιούργησαν γενοκτονία κατά της Ελλάδος και του λαού της. Αυτά όλα προσπαθούσε να ξεπεράσει και η Αθήνα μας, μια μικρή πόλη για τα σημερινά δεδομένα, αλλά ταυτόχρονα τόσο ανθρώπινη και φιλική. 
Από κάποια γωνιά του Κεραμικού (Μυκάλης 19), ξεκινούσα το πρωί για το 49ο δημοτικό σχολείο, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Το πρωινό ξύπνημα γινόταν σε ένα σπίτι δυο δωματίων, όπου προσπαθούσαν και ζούσαν πέντε άτομα και ζεσταίνονταν με μια «γκαζιέρα». Το πρωινό γεύμα ήταν γαλατάκι χύμα που μας έφερνε ο γαλατάς (ακολούθησαν οι «ΕΒΓΑ» της γειτονιάς) και δυο φέτες ψωμί αλειμμένες με λαδάκι και ζαχαρίτσα. Σπάνια πολυτέλεια, εάν το επέτρεπαν τα οικονομικά της οικογένειας, ένα μικρό κουτάκι ζαχαρούχο γάλα «Βλάχας», που τρέλαινε τα παιδιά της ηλικίας μου. Μετά το σχολείο, στο προαύλιο του Αϊ Γιώργη ή στους γύρω χωματόδρομους, στήναμε ποδοσφαιρικό αγώνα με μπάλες φτιαγμένες από υφάσματα και όταν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο, σπάνια περίπτωση, φωνάζαμε «σύρμα» για να σταματήσουμε, προκειμένου να περάσει. Όλα αυτά γίνονταν, πριν την ώρα κοινής ησυχίας (2-5 το μεσημέρι) που δεν τολμούσε κανείς να ταράξει ή μετά τη λήξη της. Στην ώρα κοινής ησυχίας, ώρα απόλυτου σεβασμού για τους γείτονες, δεν ακουγόταν ούτε ο γύφτος με την αρκούδα και το ντέφι που σατίριζε την επικαιρότητα, ούτε και ο γανωτζής που γυάλιζε με το περίεργο μηχάνημά του, τα μαχαιροπίρουνα των οικογενειών. Το μόνο που ίσως, ακουγόταν, ήταν η φωνή του κυρ Γιάννη του παντοπώλη που καλούσε τη γειτόνισσα να προσέλθει στο μπακάλικο γιατί την ζητούσαν στο τηλέφωνο. Σ΄αυτήν την Αθήνα, όλοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους χωρίς φόβο και έλυναν τα προβλήματά τους στα « λαϊκά δικαστήρια », των αυλών και των πεζοδρομίων των σπιτιών. Σ΄ αυτήν την πόλη, των θερινών σινεμά που ο περίγυρος τους μοσχοβολούσε γιασεμί και οι άνθρωποι στοιβάζονταν στην «ουρά» των ταμείων  για να διασκεδάσουν βλέποντας τον Χατζηχρήστο, το Σταυρίδη, τον Κωνσταντάρα, τη Βουγιουκλάκη, την Καρέζη, τον Ηλιόπουλο και τόσα άλλα ιερά τέρατα, έζησα!. Στα θερινά σινεμά της γειτονιάς μου, το «Περουζέ», το «Λαού», το «Κεραμικό», το «σάμαλι, πασατέμπο, τσιπς, κοκ» των διαλλειμάτων και της «σινιάλκο», πήγαινα σαν παιδί.
Όμως, από εκείνη την ήσυχη Αθήνα των ονείρων μας, έχει τεράστια διαφορά η σημερινή, όπου οι κάτοικοί της κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι μετανάστες, οι περισσότεροι παράνομοι και στοιβάζονται μέσα σε μικρά εκμισθωμένα διαμερίσματα με αποτέλεσμα να τίθεται εκτός των άλλων και τεράστιο ζήτημα υγιεινής. Στην Αθήνα του σήμερα η εγκληματικότητα έχει ακουμπήσει το κόκκινο και στους δρόμους της πλέον, μέρα μεσημέρι, βλέπεις νέους ανθρώπους να κάνουν χρήση ηρωίνης ενώ μπροστά στα μάτια περαστικών, γίνεται αγοροπωλησία ναρκωτικών. Σε αυτήν την Αθήνα επί εικοσιτετραώρου βάσεως βλέπεις γυναίκες από όλη την υφήλιο να επιδίδονται στον αγοραίο έρωτα και «ανθεί» το παραεμπόριο εις βάρος μικροεπιχειρηματίων, που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους στο ελληνικό δημόσιο ενώ παράλληλα βλέπουν να ευτελίζεται η αξία της περιουσίας τους.
Κύριοι υπεύθυνοι αυτής της σημερινής εικόνας της Αθήνας, όλες οι Κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση. Όλοι αυτοί που άφησαν να διογκωθεί το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα, που θα απέβαινε επ΄ ωφελεία του Αθηναίου πολίτη. Αντίθετα μάλιστα, μεγαλοποίησαν το πρόβλημα με την υπογραφή του κοινοτικού κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», τον Φεβρουάριο του 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τότε, υπέγραψαν χωρίς σοβαρές ασφαλιστικές δικλίδες, ένα κανονισμό ο οποίος προβλέπει για την λαθρομετανάστευση, πως όποιος λαθρομετανάστης εισέλθει παράνομα σε Ευρωπαϊκή χώρα και συλληφθεί δεν θα επιστρέφει στην χώρα καταγωγής του αλλά στη χώρα της Ε.Ε. στην οποία εισήλθε πρώτα. Με βάσει, λοιπόν, τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., το 90% των λαθρομεταναστών της Ευρώπης, εισβάλλουν στον Ελλαδικό χώρο και ακολούθως μεταβαίνουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα όπου και συλλαμβάνονται. Τότε η χώρα αυτή εκτελώντας τον κοινοτικό κανονισμό, τους επιστρέφει στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα έγινε πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών και μοιραία μετατράπηκε σε αποθήκη των παράνομων μεταναστών. Όσο δε, η χώρα εξακολουθεί να δεσμεύεται από την υπογραφή του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», τόσο μεγαλύτερες και πολύπλευρες διαστάσεις αποκτά το πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία που επί δεκαετίες στερείται μιας συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής.  
            Το πρόβλημα παραμένει άλυτο και στις ημέρες μας, επί Υπουργίας Προστασίας του πολίτη, κ. Δένδια, της τρικομματικής Κυβερνήσεως των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Εκπόνησαν, λοιπόν, ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, το οποίο απλώνεται σε όλη την Ελλάδα και θεωρούν πως θα κτυπήσει τη λαθρομετανάστευση στη ρίζα της. Του έδωσαν δε, παραπλανητικά, την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς». Υποτιθέμενος, στόχος αυτού του προγράμματος είναι να μη μπει κανένας λαθρομετανάστης πλέον, από τα ΒΑ σύνορά μας και ταυτόχρονα να εκκαθαριστεί το κέντρο της Αθήνας. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και ταυτόχρονα η συνεχής μεταφορά  παράνομων μεταναστών στα κέντρα υποδοχής και κράτησης άλλων πόλεων, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους αυτών των πόλεων καθώς είναι ωρολογιακές βόμβες, έτοιμες να εκραγούν.  
            Στο σημείο αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζουν οι κρατούντες πως, όταν η κρατική εξουσία αδυνατεί να επιτελέσει τις κατ΄ εξοχήν βασικές λειτουργίες της, που είναι η προστασία των πολιτών (ζωή, υγεία, παιδεία, περιουσία), τότε υποκαθίστανται από άλλες ομάδες, οι οποίες θα παίξουν το ρόλο του κράτους.
            Το σίγουρο είναι πως αυτή η πόλη των θεών, η πόλη που κοσμείται από το μεγαλύτερης παγκόσμιας πολιτιστικής αξίας, Ναό του Παρθενώνα, πολύ σύντομα θα τους εκδικηθεί!!! Ας αφουγκραστούν έγκαιρα, τις όποιες τύψεις έχουν και τις Ερινύες που τους ακολουθούν στον ύπνο τους και ας κάνουν κάτι γι΄ αυτήν έστω και την τελευταία στιγμή.

To ΠΑΣΟΚ στα Τάρταρα

thumb
Το Ποντίκι
Μπροστά στη μεγάλη στροφή της υπερψήφι­σης του πιο σκληρού πα­κέτου μέτρων που ψή­φισε ποτέ η χώρα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κατακερματισμένο, λεηλατημένο και με το ναδίρ αξιοπιστίας στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Η πληγή που άνοι­ξε η «λίστα Λαγκάρντ» και ο χειρισμός του Βενιζέλου επ’ αυτής ανέδειξε χρό­νιες παθογένειες του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ, ανέσυρε οσμές συναλλαγής και βύθισε στα Τάρταρα τα όποια λίγα ψίχουλα αξιοπιστίας είχαν παραμείνει ανέγγιχτα από τον τυφώνα της μνημονιακής πολιτικής.
Παρά τη φαινομενική ηρεμία, ο εσωτερικός θόρυβος για τους χειρι­σμούς του προέδρου του κόμματος δεν έχει σταματήσει, αφού βουλευτές και στελέχη θεωρούν ότι η στάση του Βενιζέλου απέναντι στο θέμα ήταν ερασιτεχνική και η αιτιολόγησή του παιδαριώδης. Ακόμα και η τελευταία του αμυντική στάση με τη συνέντευ­ξη στην ΕΡΤ, ότι «προδόθηκε από την προσήλωσή του στη θεσμική λειτουρ­γία του ελληνικού κράτους», σκόρπι­σε ακόμα μεγαλύτερη θλίψη στα στε­λέχη, που βλέπουν τον πρόεδρό τους να χρησιμοποιεί φτηνά κλισέ για να αποφύγει μια θαρραλέα αυτοκριτική, ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει σοβαρά μια προσπάθεια δίωξης της φοροδι­αφυγής την ώρα που οι μισθωτοί και συνταξιούχοι Έλληνες βυθίζονταν στη φτώχεια και την ανέχεια.

Βαθύ τραύμα
Οι πιο έμπειροι από τα πολιτικά στε­λέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι για πρώ­τη φορά τραυματίστηκε πολύ σοβαρά η ηθική πορεία του Βενιζέλου εντός του ΠΑΣΟΚ και από την ιστορία έμεινε μια σκιά, που δύσκολα μπορεί να την αποτινάξει. Η επιχείρηση να φορτωθεί με όλα τα βάρη ο προκάτοχός του Γι­ώργος Παπακωνσταντίνου δεν κρίθηκε επιτυχής ούτε καν ως ιδέα, αφού αυτός απομακρύνθηκε με την ψήφο των πολι­τών από την ενεργό πολιτική και άμεσα αποδοκιμάστηκε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις.
Στο κλίμα αυτό προστίθενται και όλες οι πληροφορίες που θέλουν το κόμμα να κατρακυλάει δημοσκοπικά φτάνοντας σε οριακή για την ύπαρξή του εκλογική απήχηση. Οι πληροφο­ρίες αυτές δημιουργούν ακόμα μεγα­λύτερο κλίμα εσωστρέφειας και αυτο­σχεδιασμού, ενώ η εντελώς χαλαρή ή ξεχαρβαλωμένη λειτουργία του κόμματος δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες συσπείρωσης.
Απέναντι σ’ αυτό το κλίμα ο πρόε­δρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί με συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες του να βρει διεξό­δους. Η πρώτη αφορά στη συμφωνία που επιχειρεί να «κλείσει» ώστε να δεσμευτεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την εφαρμογή κομματικής πειθαρ­χίας στο θέμα της υπερψήφισης των μέτρων. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκε­ται να «σφραγιστεί» η όποια απόπειρα βουλευτή να καταψηφίσει τα μέτρα, έχοντας στο μυαλό του ότι θα εκμεταλ­λευτεί το μπάχαλο και δεν θα έχει συ­νέπειες.
Μια άλλη εισήγηση που έχει δεχτεί και μοιάζει να τη σκέπτεται είναι να επισπεύσει όσο μπορεί το συνέδριο που έχει ήδη εξαγγελθεί, ώστε να επι­βεβαιωθεί η παρουσία του στην ηγεσία του κόμματος, να περάσουν στο περι­θώριο οι αντιδράσεις και να δοθεί ένα σήμα στα τοπικά, περιφερειακά και κε­ντρικά στελέχη του κόμματος ότι όσοι ήταν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ έφυγαν και το… μαγαζί μπορεί να κάνει μια νέα αρχή…
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί - προφανώς προκειμένου να συγκρα­τήσει ψηφοφόρους - να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι περισσότερο από ένα κόμμα αξιωματούχων. Το ζήτημα όμως είναι ότι η μετάλλαξη του Κινήματος σε κόμμα αξιωματούχων έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Οι τοπικές οργανώ­σεις είχαν ερημώσει εδώ και χρόνια και όλη η δύναμη είχε μεταφερθεί στους «στρατούς» των ηγετικών στελεχών, των βουλευτών, των συνδικαλιστών και των αιρετών εκπροσώπων στην Το­πική Αυτοδιοίκηση. Από τη στιγμή που άρχισε η «σφαγή» των αξιωματούχων με τη ραγδαία απώλεια της εκλογικής και πολιτικής επιρροής του κόμματος, οι συνδικαλιστές κούνησαν μαζικά μα­ντήλι από το κόμμα και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άρχισαν να λοξοκοιτάνε προς άλλες πολιτικές κατευθύνσεις για να επιβιώσουν πολιτικά, η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ μοιάζει με γράμμα κενό.

Παρενέργειες
Έμπειρα στελέχη επισημαίνουν ότι σε μια περίοδο όπου επιχειρείται η πλήρης πολιτική άλωση του ΠΑΣΟΚ μόνο τα ηγετικά στελέχη και οι τοπικοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν να κρα­τήσουν κάποιες δυνάμεις, ειδικά σε μια περίοδο πλήρους απαξίωσης του κόμματος και της διαδρομής του.
Μέσα σ’ αυτό το άνυδρο τοπίο, η διά­λυση του κόμματος δεν έχει μόνο εσω­τερικές παρενέργειες, αλλά και στην κυβερνητική συνεργασία και τη σχέση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Η τροπή που πήρε η υπόθεση Λαγκάρντ αποσταθεροποίησε πλήρως τις υπόγειες διεργασίες διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ, αφού τα στελέχη του συνειδη­τοποίησαν ότι δύσκολα το ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνητικές του αμαρτίες θα ανακάμ­ψει και έκλεισαν τις διόδους ενδεχόμε­νης συνεργασίας για τη συγκρότηση κεντροαριστερού πόλου. Πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ έχουν δεύτερες σκέψεις, θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελέ­σουν τον βασικό πυρήνα ανασύστασης της Κεντροαριστεράς, φροντίζοντας να διατηρήσουν ένα ψύχραιμο προφίλ και μια σταθερή μεταρρυθμιστική δύναμη που δεν έχει το άγχος της επιβεβαίω­σης, τις κυβερνητικές αμαρτίες και την πρεμούρα του ΠΑΣΟΚ.
Οι σχέσεις δοκιμάστηκαν και από την άρνηση του Φώτη Κουβέλη να μπει στο φωτογραφικό κάδρο με την Άνγκέλα Μέρκελ, παρά την έντονη πίεση του Βενιζέλου να παραστεί στις συζητή­σεις.
Με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Ν.Δ. τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία για την κυβερνητική συνεργασία και δεν ξε­χνούν ότι ξεκίνησε το αντιμνημονιακό μέτωπο συμβάλλοντας στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Γι’ αυτό και καθημερινά σημειώνονται τριβές και μια «δυσανεξία» απέναντι στις κινήσεις Σαμαρά.
Αυτό φάνηκε και από τις χτεσινές διαρροές γύρω από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μέρκελ, όπου έμμεσα το ΠΑΣΟΚ μας είπε αυτό που καταλά­βαμε όλοι: ότι ήταν «μάπα το καρπού­ζι». Επρόκειτο για μια επίσκεψη με επικοινωνιακό στόχο την προεκλογική Γερμανία και το πολιτικό προφίλ της Μέρκελ. Το αστείο είναι ότι πίσω από την ενόχληση του ΠΑΣΟΚ κρύβεται η σιγουριά Βενιζέλου, ότι αν εμπλεκόταν ο ίδιος θα υπήρχαν αποτελέσματα…

Πότε μωρέ Ελληνα θα επαναστατήσεις;



Διαβάζω σε ηλεκτρονική ανάρτηση (της 11/10) του «Πρώτου Θέματος» τις νέες απαιτήσεις των τροικανών, που από ότι φαίνεται, με την ανοχή της οσφυοκαμπτικής τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, έχουν αποθρασυνθεί τελείως: Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση.

Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες. «Δεν πρέπει να μιλάμε για αριθμούς. Οι συζητητές μας πρέπει να ξέρουν για τι συζητάμε.

Δεν μπορούμε να κοιτάμε αριθμούς, υπάρχουν και άνθρωποι» είπε ο υπουργός και αμέσως μετά έκανε την αποκάλυψη-βόμβα. Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε να εκπονήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σχέδιο για την εκκένωση νησιών που έχουν ως 150 κατοίκους γιατί σύμφωνα με μελέτη που έχουν κάνει τα νησιά αυτά επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. «Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=229286


Βέβαια, προσωπικά θα προσθέσω, πως δεν πρέπει να είμαστε και τόσο σίγουροι για την αντίσταση αυτής της κυβέρνησης. Έτσι, θεωρώ περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, το άρθρο μου «Έλληνα γεια σου», το οποίο δημοσιεύθηκε την 29η Ιουνίου 2011.

«Έλληνα γεια σου! Απευθύνομαι σε σένα νεαρέ Έλληνα! Εσένα, που γεννήθηκες την εποχή του μεγάλου μεταρρυθμιστή, του Χαρίλαου Τρικούπη. Εσένα, που η δημαγωγία του Δεληγιάννη σε βρήκε μαθητή του Γυμνασίου ή του Σχολαρχείου. Εσένα, που η εφηβεία σου σημαδεύτηκε από την ήττα του 1897. Εσένα, που έμελλε στην καρδιά της νιότης σου να περάσεις σ΄ έναν άλλο αιώνα, τον 20ο αιώνα.
Εσύ, μεγάλωσες δύσκολα, σε αντίξοες συνθήκες, με πολλές ελλείψεις, χωρίς μέσα, χωρίς πολυτέλειες. Ο κόσμος σου ίσα που έφτανε μέχρι την Πρωτεύουσα του Νομού και αυτό ήταν ένα μακρύ ταξίδι επί ώρες με το άλογο. Πως να πας στην Αθήνα, την Πρωτεύουσα; Πώς να έλθεις από την Καλαμάτα, με τον μουτζούρη (τρένο της εποχής); Ήθελες μια ολάκερη μέρα. Πως να έλθεις από την Κρήτη με τα καράβια «θαλασσοπνίχτρες». Πώς να έλθεις από την Άρτα; Πολύ πιο δύσκολα ήταν να έλθεις από τα σκλαβωμένα Δωδεκάνησα. Δυο μέρες ήθελες να έλθεις από την Κατερίνη. Πώς να κατέβεις; Παντού Τουρκιά. Τρέχα να περάσεις τα σύνορα. Και αν το μπορέσεις, πώς να γυρίζεις μετά να ξαναδείς τη φαμίλια σου; Σε δύσκολα χρόνια γεννήθηκες Έλληνα του 1880, του 85, του 90.΄ Τα δυσκολότερα όμως δεν έχουν έλθει ακόμα.

Τώρα που ετοιμάζεσαι να ανοίξεις σπίτι, κάποιοι ζωηροί συνομήλικοί σου, άντε ίσως καμιά δεκαριά χρόνια πιο μεγάλοι, με έναν κάποιο, Παύλο Μελά πάνε να ξεσηκώσουν τη Μακεδονία. Είναι πράγματι άμυαλοι. Δεν κάθονται στα αυγά τους. Πάνε να τα βάλουνε με την Αυτοκρατορία των Οθωμανών. Ο Σουλτάνος δεν τα σηκώνει αυτά. Άσε που από την εποχή του Ντισραέλι, του Άγγλου Πρωθυπουργού, εδώ και 20 χρόνια οι Τούρκοι έχουν την αβάντα της Μεγάλης Αυτοκρατορίας. Δεν θυμούνται τη ζημιά του ΄97; Που πάνε;

Και έχουν ανέβει και κάποιοι κουζουλοί από την Κρήτη που φαίνεται έχουν φουσκωμένα τα μυαλά από έναν επαναστάτη, ονόματι Βενιζέλο. Αυτόν θα τον μάθεις σύντομα. Ώσπου να σου κάνει η κυρά το δεύτερο κουτσούβελο, θα τον φέρουν οι στρατιωτικοί Πρωθυπουργό. Και μαζί με τον Γεροβασιλιά, όταν θα πλησιάζει αυτός, μισό αιώνα Βασιλείας, θα σε καλέσουν να ελευθερώσεις την υπόλοιπη Ελλάδα. Αρχιστράτηγος θα είναι ο Διάδοχος. Δέκα χρόνια θα πολεμάς. Με χιόνια, χαλάζι, βροχές και λιοπύρι. Εσύ, θα τρέχεις σε βουνά και σε λαγκάδια να διώξεις τον Τούρκο. Θα πάρεις φόρα. Θα φτάσεις μακριά. Μια ανάσα από την Αγιά Σοφιά. Θα μπεις στη Σμύρνη Ελευθερωτής.

Δέκα χρόνια νεαρέ Έλληνα έχεις το όπλο, εφ΄ όπλου λόγχη. Δέκα χρόνια πόλεμος, κακουχίες. Θα τριπλασιάσεις την Ελλάδα. Θα ανταμώσεις τον Φίλιππο στη Μακεδονία, τον Αχιλλέα στην Τροία.

Ίσως εκεί κοντά στο Γρανικό να ανταμώσεις και τον Αλέξανδρο. Ο Γέρος του Μοριά θα σε καμαρώνει, μέχρι … μέχρι η φαγωμάρα από τον ξένο δάκτυλο που τον έκλεισε φυλακή στο Ναύπλιο να ξαναφωλιάσει στους πολιτικούς της, σχεδόν εκατό χρόνια μετά, για να ξαναπάρει ο τόπος την κάτω βόλτα. Θα ζήσεις τη σφαγή της Μικράς Ασίας και θα ακολουθήσει ο ξεριζωμός του γένους. Θα σηκώσεις το βαρύ φορτίο της προσφυγιάς. Τα παιδιά σου θα είναι μεγάλα πια και εσύ θα είσαι γέρος!

Τις προάλλες, έγραφαν θαρρώ οι εφημερίδες «Εστία» και «Ακρόπολις» για μια άμαξα που παρέσυρε γέροντα 40 ετών στην Κηφισιά. Τα βάσανα σου δεν έχουν τελειωμό. Ενός κακού μύρια έπονται. Ζεις, εκτελέσεις στο Γουδί, κινήματα, αντικινήματα, για να φτάσει το ΄36 ο ήρωας του ΄12-΄13, ο Μεταξάς, να κάνει με τη σειρά του το δικό του κίνημα, όπως πριν από αυτόν ο Βενιζέλος, ο Κονδύλης, ο Πάγκαλος, ο Πλαστήρας και άλλοι. Αν και δικτατορία, κάτι αρχίζει να ροδίζει. Καλύτερες συνθήκες για δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, αλλά και οργάνωση του Στρατού. Μετά από δέκα χρόνια στο Μέτωπο, έχει φοβηθεί το μάτι σου. Είναι και τα παιδιά σου πλέον σε ηλικία επιστράτευσης. Δεν θα το αποφύγεις και αυτό το ποτήρι Νεαρέ Γέροντα.

Ο φασισμός κτυπά πισώπλατα την Ελλάδα. Από το ΄12 έως το ΄22 πολεμούσες κοιτάζοντας Ανατολικά. Τώρα το παιδί σου θα πολεμήσει κοιτάζοντας Δυτικά. Άλλα 10 χρόνια, απέναντι σε δύο φασισμούς.

Πρώτα τον Μαύρο και μετά τον Ερυθρό. Θα ξεκινήσει από την Πίνδο στις 28 Οκτώβρη του 40, για να ξαποστάσει το ΄49 μετά τον Γράμμο και το Βίτσι. Είσαι πια στα εβδομήντα. Οι Βασιλιάδες θα έχουν φύγει και θα έχουν ξαναγυρίσει πολλές φορές. Είδες πολλούς, από τον Γεώργιο που δολοφονήθηκε μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας μέχρι τον Αρχιστράτηγο της Νίκης, τον Κωνσταντίνο.

Τον αδικοχαμένο από δάγκωμα πιθήκου Αλέξανδρο, τον αυταρχικό Γεώργιο και τον πράο Παύλο. Έζησες όλους τους Βασιλιάδες εκτός από τον τελευταίο. Έζησες Δημοκρατίες, δικτατορίες, εξορίες, πείνες, εφευρέσεις. Είδες το άλογο να παραχωρεί τη θέση του στο αυτοκίνητο. Είδες τον άνθρωπο να πετάει. Είδες τη λάμπα πετρελαίου να παραχωρεί τη θέση της στον ηλεκτρισμό. Πολλά νέα πράγματα που το καθήκον για την Ελλάδα δεν σου επέτρεψε να τα απολαύσεις όσο ήθελες. Ίσως εκεί στα τριάντα χρόνια σου, να πρόλαβες να χορέψεις τσάρλεστον, να είδες την Παξινού ή την Κοτοπούλη σε κάποιο θέατρο. Όμως μέχρι εκεί. Τα χρόνια τρέχουν, νεαρέ Γέροντα. Ο Αρχάγγελος έχει ανοίξει το παρουσιολόγιο στον παράδεισο και έχει φθάσει στο όνομά σου. Τα παιδιά σου γεννήθηκαν στην πρώτη δεκαετία του Αιώνα, τα εγγόνια σου γεννημένα στα δύσκολα χρόνια του πολέμου έχουν ήδη αναρτήσει την εικόνα σου στο διαμερισματάκι τους στην Κυψέλη ή στο Παγκράτι.

Εκεί γύρω, που έναν αιώνα μετά θα γεννηθεί το δισέγγονό σου.

Όλοι μέχρι τότε προσπάθησαν και κατάφεραν να μεγαλώσουν την Ελλάδα σου και εσύ το δέχθηκες με χαρά, παρότι θυσίασες νιάτα και απολαύσεις.

      Φθάσαμε όμως παππού, στην εποχή του Σοσιαλισμού και του «μεγάλου επαναστάτη», του Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν κάτι σαν τον Δεληγιάννη, την εποχή που εσύ γεννιόσουν.

Κουβέντες ωραίες, παραμύθια, πολλά «θα» και στο τέλος ο ηθικός και κοινωνικός εξευτελισμός. Η σοσιαλιστική λαίλαπα, των πρασινοφρουρών και των «αυριανιστών», μέσα σε λίγα χρόνια μετέτρεψαν, το καφενείο του Στρατή σε pub, τα λαϊκά ταβερνεία, σε disco.

Το τσιγάρο το έκαναν κοκαΐνη.

Τον ελληνικό καφέ, «φραπέ».


Οι σκελέες έγιναν σλιπάκια. Ο θούριος έγινε hits. Το πρόσωπο σπαθί έγινε face control. Το φρόνημα έγινε «ωχ αδελφέ». Η πατρίδα μας έγινε πολυπολιτισμική. Το αίμα που έχυσες τόσα χρόνια για το καλό της έγινε Εθνικισμός. Τα ιερά και τα όσια είναι γι΄αυτούς παλιομοδίτικα. Ο ξένος δάκτυλος των Άγγλων και των Γάλλων έγινε τώρα Αμερικανικός, παρά την συνθηματολογία του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Με την μεθοδολογία της άκρατης και αλόγιστης δανειοδότησης της χώρας, υποθηκεύσαμε το μέλλον σου.

Ξένος δάκτυλος υπήρχε πάντα νέε του προηγούμενου αιώνα, αλλά με μια μικρή διαφορά από τους σημερινούς. Εσένα σε ενοχλούσε, αυτοί δείχνουν να το απολαμβάνουν.

Μετά ήλθε ο Μητσοτάκης, ο σοσιαλίσταρος εκσυγχρονιστής Σημίτης, ο νεώτερος Καραμανλής και τελευταία ο υιός Ανδρέα Παπανδρέου.

Αυτός ήλθε για να ξαναφέρει να σύνορα της πατρίδας μας από εκεί που τα πήρες εσύ, τον προηγούμενο αιώνα με το αίμα σου και τα έφθασες εδώ που είναι σήμερα. Ψήφισε πριν ένα χρόνο, μια Ευρωπαϊκή συνθήκη λεγόμενη Μνημόνιο που εξαθλιώνει τους Έλληνες και υποθηκεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος, παραιτούμενος ταυτόχρονα κάθε ασυλίας που πηγάζει από νόμους ή διεθνείς συνθήκες.

Εσύ, για ότι πολέμησες σήμερα θεωρείται ταμπού. Οι Τούρκοι ξαναβρήκαν 558 χρόνια μετά ανοιχτή την κερκόπορτα. Βολτάρουν στο Αιγαίο όποτε γουστάρουν, όπου γουστάρουν και όσο γουστάρουν.

Βλέπεις ο «Αβέρωφ» είναι χρόνια παροπλισμένος στο Φαληρικό Όρμο.

Μαζί του και ο «Κουντουριώτης».

Τώρα στέλνουμε στην πόλη γιουσουφάκια που τραγουδάνε καλά, χορεύουν καλύτερα και δόξα τον Αλλάχ. Από την άλλη, αυτούς που πολέμησαν στο πλευρό των Ιταλών το ‘40 εσένα και τα παιδιά σου, τους Αλβανούς, τους μπάσανε μέσα. Τόσο μέσα, Έλληνα, που σου πήραν τις δουλειές, τα σπίτια, τα μαγαζιά, ακόμη και τις γυναίκες. Όμως δεν μας έφταναν αυτοί, βάλαμε μέσα και όλους τους Ασιάτες και δείχνουμε να το απολαμβάνουμε.

Ερωτώ, λοιπόν, την Ιστορία που τα ‘δε όλα μέσα στους αιώνες.

Αυτή που πολλές φορές σου χάιδευε το πονεμένο μέτωπο ανταλλάσοντας τον πόνο σου με ρυτίδες.

Ποιος έπραξε το σωστό;

Εσύ, που δεν γεύτηκες τις χαρές της νιότης σου για να ανδρωθεί η Ελλάδα και τα εγγόνια σου ή αυτοί που ακολουθούν το δικό τους story. Μέσα σε 36 χρόνια χάσαμε την Κυρήνεια, την Αμμόχωστο. Οι Αλβανοί δημιουργούν θέμα Τσαμουριάς στη Θεσπρωτία, τα νησιά μας και το Αιγαίο μας αμφισβητείται, οι ξυπόλητοι Σκοπιανοί μας πήραν το όνομα της Μακεδονίας μας και τα Εθνικά μας Σύμβολα, οι Τούρκοι αλωνίζουν την Θράκη μας και το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, προετοιμάζει ανενόχλητο το έδαφος για την προσάρτησή της. Στην Κρήτη υποκινούνται αυτονομιστικά κινήματα ανεξαρτησίας, από την μητέρα Ελλάδα.

Άντε παιδιά κουράγιο.

Λίγο δεβαριεδισμό, λίγο ακόμα παχυδερμισμό και θα φέρουμε πάλι τα σύνορα εκεί που ήταν το 1897.

Εσύ νεαρέ Έλληνα του 1904, του ΄12-΄13, του ΄19-΄22, του ΄40-΄41, του ΄74, ξύπνα και σήκω. Αρκετά ξαπόστασες στο μνήμα σου. Σήκω γιατί αν αρνηθείς αυτό το νέο προσκλητήριο κάποιοι απόγονοί σου είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ακόμη και το μνήμα σου. Για την Ελλάδα που εσύ στερήθηκες νιάτα και ομορφιά, πολεμώντας με το καριοφίλι στο χέρι και την εικόνα του Χριστού στο στήθος.

Ξύπνα αγόρι μου, φόρεσε τα καλά σου, η Ελλάδα σε περιμένει.

Εσένα και τη γενιά σου να σώσεις τη φαμίλια σου. Λίγο ακόμη παλικάρι μου γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει. Το ‘λεγες στα βουνά. Στην στρατώνα. Στις μάχες. Όλοι μαζί Λεβέντες μου.
Αφύπνισε και συμπαρέσυρε τους Έλληνες και κυρίως τους νέους με το φρόνημά σου και την αγωνιστικότητά σου, σε πανεθνικό ξεσηκωμό κατά της ψηφίσεως του μεσοπρόθεσμου νέου μνημονίου. Μαζί με σένα, όλοι οι Έλληνες, όλοι μια φωνή, μια καρδιά. Τώρα ξανά, σαν πρώτα.

Στείλε το μήνυμά σου, σε εκείνους τους επιλήσμονες πολιτικούς-βουλευτές μεθαύριο που θα το ψηφίσουν και θα τοποθετήσουν την ταφόπλακα των ονείρων σου, της επιβίωσης της οικογένειάς σου και της ακεραιότητας της πατρίδος σου.

Εδώ και τώρα βροντοφώναξέ τους πως δεν θα ξεχάσεις τα ονόματα όσων ψηφίσουν το επαχθές μεσοπρόθεσμο και θύμισέ τους πως, έχει ο καιρός γυρίσματα και πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται και εκδικείται».

12.10.12

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι σχεδιασμοί της για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Γράφει ο ..(( Λ ))..

Το "Σύστημα" πασχίζει με κάθε τρόπο να ξεσηκώσει πληθυσμούς προς δημιουργία αποσταθεροποιήσεως ή  να οδηγήσει ακόμα και σε πολεμικά γεγονότα...!


Το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου ή αλλιώς όπως έχουμε μάθει να το ονομάζουμε…η Νέα Τάξη Πραγμάτων πασχίζει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο είτε να ξεσηκώσει πληθυσμούς προς δημιουργία αποσταθεροποιήσεως ή να οδηγήσει σε πολεμικά γεγονότα ευρείας κλίμακας. Φυσικά αυτός ο σχεδιασμός αλλά και η εφαρμογή δεν άρχισαν τώρα. Εδώ και χρόνια χτίζεται αυτό το «οικοδόμημα αποσταθεροποίσης» παγκόσμια, είτε στην Ευρώπη είτε στην υπόλοιπη υφήλιο.

Στην Ευρώπη οι βάσεις του σχεδίου μπήκαν με 2 τρόπους

Ο πρώτος τρόπος ήταν η διαρκώς αυξανόμενη λαθραία ή και «σκηνοθετημένη» εισροή μεταναστών από χώρες αραβικών και όχι μόνο κρατών στις οποίες το «Σύστημα» είχε ήδη φροντίσει να δημιουργήσει συνθήκες φυγής….! Το σύστημα είχε φροντίσει να δημιουργήσει πολεμικά γεγονότα στις χώρες από τις οποίες προήλθαν οι μετανάστες. Τι πέτυχε με αυτό; Πρώτον και επιφανειακότερον εκμεταλλεύτηκε ελεύθερα τον παραγωγικό πλούτο αυτών των χωρών τοποθετώντας κυβερνήτες (Δικτάτορες) πιόνια του συστήματος. Ναι είναι τα ίδια πιόνια τα οποία τώρα αποτελούν κόκκινο πανί γα τους λαούς αυτών των χωρών ….άλλη μεγάλη σκηνοθεσία στην οποία όμως δεν θα επεκταθούμε.  Το δεύτερο και σημαντικότερο που πέτυχε το «Σύστημα» μέσα από τους πολέμους αυτούς ήταν η δημιουργία ορδών λαθρομεταναστών προς την «πολιτισμένη» και «φιλόξενη» Ευρώπη, μέσα στην οποία είχαμε την ατυχία να συμμετέχουμε και εμείς και μάλιστα ως μπροστάρηδες στην «κατασκευασμένη φιλοξενία». 

Οι πληθυσμοί αυτοί λοιπόν που αποτελούνταν από δυστυχισμένους ανθρώπους που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχασαν τα πάντα, θα έπρεπε σταδιακά να εισέλθουν στις «πολιτισμένες» ευρωπαϊκές κοινωνίες και να αρχίσουν να συμβιώνουν με τους γηγενής πληθυσμούς. Κάτι που μέχρι ένα σημείο φαινόταν εφικτό αλλά έπαψε να είναι όταν αυτοί οι πληθυσμοί μεγιστοποιήθηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε πλέον να μπορούν να δημιουργήσουν τριγμούς στις ήδη υπάρχουσες τοπικές κοινωνίες της Ευρώπης…! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι έκανε το Παγκόσμιο Δικτατορικό Σύστημα το οποίο ελέγχει τα πάντα; Δημιούργησε τεχνητούς πολέμους….οδήγησε στη μετανάστευση εκατομμύρια ανθρώπους….και τους κατέστησε μοχλό πίεσης προς την Ευρώπη…! Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ένα πράγμα. Ότι δεν είναι δυνατόν ΠΟΤΕ να υπάρξει ομαλή συμβίωση στον ίδιο χώρο μεταξύ ίσων μεν ανθρώπων ΑΛΛΑ και τόσο διαφορετικών! Γνωρίζοντας το «Σύστημα» πως αυτή η προσπάθεια συμβίωσης αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε σε εκτροχιασμό και σε βίαια γεγονότα έπραξε όπως έπραξε…!   
    
Ο δεύτερος τρόπος προς κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση ήταν ακόμη πιο ύπουλος αλλά και πιο απλός. Αν πάρουμε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την χώρα μας θα καταλάβουμε ακριβώς τι έκανε αυτή η Ελίτ ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα λοιπόν, όπως και στην Ευρώπη, προωθήθηκαν στην πολιτική σκακιέρα άνθρωποι μαριονέτες, απάτριδες, υποχείριοι, λαοπλάνοι, δοσίλογοι, ανίκανοι, ψεύτες και προ πάντων …κλέφτες

Τι γινόταν λοιπόν εδώ και 30 χρόνια στην Ελλάδα μας σε ότι αφορά τα οικονομικά μας; Η Ευρώπη «χάριζε» κοινοτικά κονδύλια για έργα και ανάπτυξη και κάποιοι λαοπλάνοι ηγέτες στην αρχή τα σκόρπισαν σε μισθούς και συντάξεις…! Στη συνέχεια οι ίδιοι λαοπλάνοι και οι συνεχιστές τους άρχισαν να γεμίζουν τα δικά τους «σεντούκια» ενώ το «Σύστημα» πλέον το οποίο είχε αρχίσει να «ρολλάρει» και είχε ήδη δημιουργήσει μια γενιά πολιτικών που μπροστά στο χρήμα δεν θα λογάριαζαν το συμφέρον της πατρίδας τους, έκανε το εξής απλό…! Μέσα σε λίγα χρόνια μας «χάριζε» χρήματα για να σταματήσουμε να παράγουμε…! Έτσι φτάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα, να μην παράγουμε ούτε πινέζα και οι έλληνες επιστήμονες να φεύγουν στο εξωτερικό για να αναγνωρίσουν της κατασκευές και εφευρέσεις τους…! Αφού λοιπόν όλοι μας πλέον, και πολιτικοί και πολίτες επαναπαυτήκαμε στο εύκολο και λαχταριστό χρήμα και καταστήσαμε τους εαυτούς μας άχρηστους στο να παράγουμε οτιδήποτε… ξεκίνησε η επόμενη διαδικασία. Η διαδικασία της τεχνητής υπερχρέωσης του κράτους. Πώς;; Όταν σταματάς να παράγεις και ταυτόχρονα αυξάνεις ραγδαία τις εισαγωγές…. μοιραίο είναι ότι κάποια στιγμή θα καταλήξεις ….σαν εμάς σήμερα. 

Κάπου στη δεκαετία του ’90 άρχισε να κορυφώνεται το μεγάλο πάρτι των εξοπλιστικών προγραμμάτων και της αγοράς των πιο καινούριων οπλικών συστημάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα…! Όπως κάνει ο απλός Έλληνας με τα καινούρια μοντέλα κινητών τηλεφώνων σκεφθείτε…! Από ένα σημείο και μετά λοιπόν το κράτος έγινε ένας απίστευτος «φαταούλας», μόνο που πλέον για όλα αυτά δεν ξόδευε δικά του χρήματα….. αλλά δανικά, καθώς μην ξεχνάτε …..είχαμε ήδη παραδεχτεί ότι είμαστε άχρηστοι να παράγουμε οτιδήποτε και επαναπαυθήκαμε στα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ελεγχόμενη σαφώς από το «Σύστημα», αυτό ήθελε να επιτύχει…! Έτσι λοιπόν περίπου λειτούργησαν τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη, ή για να είμαστε πιο σωστή στη μισή Ευρώπη…!

Όπως αντιλαμβανόμαστε και οι 2 τρόποι αποσκοπούσαν στο ίδιο ποθητό αποτέλεσμα. Και στις 2 περιπτώσεις, όταν αυτές θα έμπαιναν στην τελική ευθεία εκδήλωσης τους θα έπρεπε να δημιουργηθεί κοινωνικό και πολιτικό…χάος. Μήπως έχουμε εισέλθει ήδη στην τελική φάση του σχεδιασμού σε ότι αφορά την Ευρώπη; Μήπως η Ελλάδα παίζει, ή τουλάχιστον το «Σύστημα» θα επιθυμούσε, να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία κλίματος ευρύτερης αποσταθεροποίησης; Μήπως μέχρι στιγμής οι Έλληνες για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν τους δικαίωσαν; Μήπως για αυτόν τον λόγο συνεχίζουν να δίνουν εντολές για συνεχόμενα πιο σκληρά μέτρα…μέχρι να καταφέρουν να μας ξεσηκώσουν;
 

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΚΕ , ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!

Ιστοσελίδα για τη συλλογή υπογραφών με σκοπό τη στήριξη της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ σχετικά με την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, ανέβασε στο Διαδίκτυο από σήμερα το ΚΚΕ.
Η πλήρης είδηση στο τέλος.


    Το ΚΚΕ περνάει τους Έλληνες για ηλίθιους και εν μέρει με το δίκιο του. O Παπανδρέου πριν από ένα χρόνο (Οκτώβριος του 2011), πρότεινε δημοψήφισμα για το μνημόνιο, μπλοφάροντας, όπως λένε οι κακές γλώσσες, για να προκαλέσει απότομη διακύμανση των spreads και του ευρώ και να κερδίσει η παρέα του και οι εργοδότες του εκατομμύρια ευρώ. Αιφνιδίασε έτσι όλον τον πολιτικό κόσμο, αφού η μπλόφα μόνο εν μέσω μυστικότητας θα είχε αξία. Tότε το ΚΚΕ μαζί με όλα τα υποκριτικά κόμματα και τούς υποκριτές δημοσιογράφους, ωρυόντουσαν κατά τού δημοψηφίσματος, γιατί όπως έλεγαν θα εγκλωβίσει τον Ελληνικό λαό σε διλήμματα εκβιαστικά σε σχέση με το Ευρώ.
    Είναι λοιπόν κατά τα φαινόμενα, το ΚΚΕ, γενικώς κατά των δημοψηφισμάτων, αφού πάντα θα υπάρχει στα δημοψηφίσματα ο κίνδυνος του εγκλωβισμού σε εκβιαστικά διλήμματα, όπως άλλωστε υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και στις εκλογές εξ ίσου!
    Έτσι αποκαλύφθηκε ο πραγματικός  ρόλος
όλων αυτών. Και αυτός ο ρόλος είναι η φροντίδα για την διαιώνιση μιάς στημένης κατάστασης, μιάς θεατρικής πολιτικής σκηνής με δήθεν αντιπολιτευόμενα συμφέροντα, για να κοροϊδεύουν και να γίνεται πειστικό το πολιτικό παιχνίδι.
    Διότι ποιά είναι η κορύφωση της δημοκρατίας, η ουσιαστική ευδαιμονία του δημοκράτη; Μα ασφαλώς είναι η υψηλότερη μορφή άμεσης δημοκρατίας, πού είναι το δημοψήφισμα. Και το δημοψήφισμα γίνεται
τόσο πιο επιτακτικό, όσο πιο ζωτικό είναι το κρινόμενο ζήτημα. Αυτήν λοιπόν την κορύφωση της δημοκρατίας όλοι την απαξίωσαν, με το γελοίο δικαιολογητικό των «εκβιαστικών διλημμάτων», με σκοπό, υποτίθεται, ακριβώς να προστατεύσουν την δημοκρατία !!!
    Γι’ αυτό και το ΚΚΕ επέμενε για εκλογές ...(ενώ λίγους μήνες πριν από αυτό, έλεγε ότι αυτές δεν είναι λύση!!).
    Λοιπόν οι εκλογές έγιναν, αντί για το δημοψήφισμα. Τα εκβιαστικά διλήμματα δούλεψαν για τα καλά και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να συγκεντρωθεί ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, όπως θα απαιτείτο σε ένα δημοψήφισμα, (τα τρία μπουμπούκια της κυβέρνησης μαζί συγκέντρωσαν 48,2%) και πού φτάσαμε; Ότι ήθελε υποτίθεται το ΚΚΕ να αποφύγει, έγινε στον υπέρτατο βαθμό και τώρα έχουμε μπει πολύ πιό βαθειά στον λάκκο με τα φίδια. Και έρχεται τώρα το ΚΚΕ και ζητάει καμαρωτό υπογραφές...

  Τι να επιδιώκει άραγε; Μήπως να κάνει ότι πιέζει σε ένα προσυνεννοημένο παζάρι για να ελαφρύνουν κατά λίγο τις περικοπές και να πεί ο λαός ότι πάλι καλά πού επενέβη το ΚΚΕ και έτσι να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι; 
  Ας υποθέσουμε ότι μαζεύει πάρα πολλές υπογραφές, ας πούμε ένα εκατομμύριο. Νομίζει κανείς ότι ο Σαμαράς ή η Μέρκελ θα σπεύσουν να δεχτούν την απαλλαγή μας απ΄το μνημόνιο; Σίγουρα όχι! Μήπως σύσσωμοι οι 300 βουλευτές, υποκλινόμενοι στις υπογραφές που μαζεύτηκαν, θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο; Οπωσδήποτε όχι! Μήπως το ΚΚΕ θα περιμένει άμεση προκήρυξη εκλογών; Μα έγιναν ήδη!
    Τότε ποιό θα ήταν το καλύτερο πού θα μπορούσε να ελπίζει το ΚΚΕ; Μα φυσικά το δημοψήφισμα!!
    Τότε θα αλλάξει γνώμη; Τι άλλαξε; Δεν θα υπάρχει πιά ο περιβόητος κίνδυνος εγκλωβισμού σε εκβιαστικά διλήμματα, όπως πριν κραύγαζε το ΚΚΕ;
    Ή μήπως θα κραυγάζει 
πάλι και θα αρνηθεί το δημοψήφισμα για δεύτερη φορά; !!!
    Ποιό είναι λοιπόν το νόημα της βαθυστόχαστης αυτής επιλογής για συλλογή υπογραφών;
    Μήπως είναι μία επιλογή πού το μόνο που επιδιώκει είναι να θολώσει τα νερά;
    Αποκλείεται!

    Διότι τότε θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι είναι φθηνοί υποκριτές, υπαλληλίσκοι, τυχοδιώκτες (όπως και όλοι οι άλλοι) και όλοι σίγουρα (!) καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι εντελώς… αδύνατον !!!

Ακολουθεί η έιδηση:
Ηλεκτρονικές υπογραφές για την κατάργηση του Μνημονίου συγκεντρώνει το ΚΚΕ


Ιστοσελίδα για τη συλλογή υπογραφών με σκοπό τη στήριξη της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ σχετικά με την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, ανέβασε στο Διαδίκτυο από σήμερα το ΚΚΕ.

Το κόμμα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους μαζικούς φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος, κάθε έναν και κάθε μια που θέλει να συμβάλλει στην κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, να στηρίξουν έμπρακτα την πρόταση νόμου του κόμματος.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώνει τη στήριξή του στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ, επισκεπτόμενος την ηλεκτρονική σελίδα katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr ή μέσα από σχετικό σύνδεσμο στις ιστοσελίδες του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του Ριζοσπάστη και του Οδηγητή.

Στην ίδια ιστοσελίδα θα δημοσιεύονται οι δηλώσεις στήριξης της πρότασης νόμου, καθώς και οι αποφάσεις που έχουν λάβει μαζικοί φορείς για τη στήριξη της πρότασης νόμου.

Τσίπρας: Το ΔΝΤ φεύγει, το πρόγραμμα δε βγαίνει, μόνο πολιτική λύση υπάρχει...


Το ΔΝΤ φεύγει, το πρόγραμμα δε βγαίνει , μόνο πολιτική λύση υπάρχει, είπε ο Α.Τσίπρας στη Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων, Αναφέρθηκε και στις λίστες της διαφθοράς
«Το ΔΝΤ δεν θα μείνει για πολύ σ΄ αυτό το πρόγραμμα (για την Ελλάδα). Γιατί το ΔΝΤ έχει διαδικασίες που ξεφεύγουν από την πολιτική λογική που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Έχει δηλαδή διαδικασίες τεχνοκρατών που πρέπει να εγκρίνουν ένα πρόγραμμα όταν αυτό είναι βιώσιμο. Το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Είχε στόχο το 2020 να έχουμε χρέος 120% του ΑΕΠ. Αλλά δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο στη σύγχρονη οικονομική ιστορία μιας χώρας που να κουρεύει δύο φορές το χρέος της και τον επόμενο χρόνο να είναι μεγαλύτερο απ΄ ότι το προηγούμενο. Έχουμε φτάσει στο 170% του ΑΕΠ ήδη. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει θετική έγκριση για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση το ΔΝΤ».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, επισκεπτόμενος  τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Επιτέθηκε δε και στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «την ίδια ώρα που υπάρχουν διεργασίες στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που συναντιούνται οι ηγέτες του Νότου με τον Ολάντ, την ίδια ώρα που υπάρχουν πιθανότητες και διεργασίες να διαμορφωθεί ένας άξονας και ένα μέτωπο του Νότου απέναντι στην πολιτική Μέρκελ, η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση τριών Μερκελιστών. Όχι ευρωπαϊστών, όπως θέλουν να λένε. Μερκελιστών, υποταγμένων στον άξονα της ηγεμονίας της Γερμανίας που σπάει έτσι κάθε δυνατότητα έστω και για σκέψη να δημιουργηθεί ένας άξονας του Νότου που να διεκδικήσει μια συνολική ευρωπαϊκή λύση.
Έχουμε μια ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων, μια ηγεσία που δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί αντάξια στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια».
«Άρα λοιπόν η λύση θα είναι πολιτική. Γιατί λοιπόν ο ελληνικός λαός να υποστεί νέες θυσίες και νέες περικοπές, και μάλιστα εκ των προτέρων; Μας ζητάνε λοιπόν τζάμπα θυσίες στο βωμό της δικής τους λογικής, της υποταγής στην πολιτική της κυρίας Μέρκελ για το βάθεμα της λιτότητας, για να γίνει όλος ο ευρωπαϊκός Νότος μια ειδική οικονομική ζώνη που θα μπορούν τα δικά τους συμφέροντα -και όχι μόνο τα δικά τους, πολυεθνικά συμφέροντα και κάποια ντόπια συμφέροντα, λίγα, αλλά υπαρκτά, που σαν άλλους μαυραγορίτες παλαιών σκοτεινών εποχών θέλουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στον πόνο, στο δράμα του ελληνικού λαού. Μόνο και μόνο γι αυτό λοιπόν πρέπει ο ελληνικός λαός να τους πει, ως εδώ».
Αναφερόμενος στις «διαρθρωτικές αλλαγές δεν έγιναν και δεν γίνονται» και στη διαφθορά, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις λίστες με τους φοροφυγάδες που έμειναν αναξιοποίητες και είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η αξιολόγηση αυτών προσφέρει στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για πάνω από 15 χιλιάδες καραμπινάτες υποθέσεις, στοιχεία φυσικά τα οποία έχει η ΓΓΠΣ. Αναρωτιέμαι, θα τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση; Θα τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση ή θα φέρει τα νέα μέτρα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, αφήνοντας για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο όλους αυτούς που έχουν κάνει το κράτος πελάτη; Γιατί μιλάμε για το πελατειακό κράτος. Αυτοί έχουν κάνει το κράτος πελάτη.

Η λίστα Λαγκάρντ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, γιατί αναδεικνύει τον περισσό κυνισμό μιας πολιτικής εξουσίας ανάλγητης η οποία προσπαθεί διαρκώς να μεταφέρει τα βάρη στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους δικούς της προστάτες. Και αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά. Γιατί ο κ. Βενιζέλος κράτησε αυτή τη λίστα, και ο κ. Παπακωνσταντίνου, δύο υπουργοί, για δύο χρόνια. Γιατί η κυβέρνηση τάχιστα δεν αξιοποιεί τα στοιχεία και το υλικό που έχει η ΓΓΠΣ; Μήπως γιατί μέσα σ΄ αυτές τις περιβόητες λίστες κρύβονται –δεν θα μιλήσω για ονόματα πολιτικών, δεν είναι για όλα υπεύθυνοι σ΄ αυτόν τον τόπο οι πολιτικοί. . Είναι για πάρα πολλά όμως, για τη συγκάλυψη. Θα μιλήσω όμως για ονόματα μεγαλοεπιχειρηματιών που στήριξαν και στηρίζουν τα κόμματα που κυβερνάνε αυτή τη χώρα, που αποτέλεσαν επιφανείς χρηματοδότες των κομμάτων που κυβερνάνε αυτή τη χώρα, παρά το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά είναι υπερχρεωμένα και χρωστάνε πάνω από 120 εκ. ευρώ σε δημόσιες τράπεζες, την Αγροτική βεβαίως που δεν είναι πια δημόσια γιατί την ξεπούλησαν, ήταν μια υγιής δημόσια τράπεζα και αγοράστηκε από μια χρεοκοπημένη ιδιωτική τράπεζα.. Μήπως γιατί μέσα σ΄ αυτά τα ονόματα είναι επιφανείς άνθρωποι δημόσιου λόγου που μας κατακεραυνώνουν κάθε βράδυ από τα δελτία των ειδήσεων; Μήπως, γιατί μέσα σ΄ αυτές τις λίστες τις περιβόητες είναι επιχειρηματίες σαν αυτούς που προεκλογικά μάζευαν στις συγκεντρώσεις τους εργαζόμενους και τους απειλούσαν μη τυχόν και ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και χάσουν τη δουλειά τους την επομένη των εκλογών γιατί θα τους απέλυαν;»

eklogika

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΥΣ (σ.σ. περί αντιπολυτεκνικής πολιτικής, κοινού αισθήματος και Δικαστών)






Από το 1955, οπότε και επεβλήθη η φορολογία εισοδή­ματος φυσικών προσώπων, διά του Ν.Δ. 3323/55 καμμία κυβέρ­νηση, ομαλή ή ανώμαλη, δημο­κρατική ή δικτατορική, δεν τόλ­μησε να καταργήσει το αφορο­λόγητο ποσό εισοδήματος για κάθε τέκνο. Μπορεί να υπήρξαν αυξομειώσεις τούτου, αλλά ου­δέποτε κατηργήθη η έκπτωση μέρους του εισοδήματος για κά­θε τέκνο. Το αυτό συνέβη και με τον Ν. 2238/94, που κωδικοποίη­σε όλες τις τροποποιήσεις του άνω βασικού νόμου.
Σε μια χώρα με μέγα δημογραφικό πρόβλημα, όπου ο αριθ­μός των θανάτων είναι μεγαλύ­τερος εκείνου των γεννήσεων, που μειούται συνεχώς, και ο α­ριθμός των αμβλώσεων μεγαλύ­τερος αυτού των γεννήσεων, η κατάργηση του αφορολογήτου ποσού για κάθε τέκνο είναι α­συγχώρητο σφάλμα. Και τα σφάλματα τιμωρούνται πάντοτε.
Το συγκεκριμένο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ελληνικής φυλής. Σε λίγα χρο­νιά, οι Έλληνες θα αδυνατούν να αναδείξουν την κυβέρνηση της χώρας τους, την οποία και θα ε­κλέγουν οι σημερινές μειονότη­τες, που θα αποτελούν την πλειοψηφία. Αυτό επιδιώκουν οι κυ βερνώντες; Εκτός εάν έχουν υπ’ όψιν τους άλλη ρύθμιση, μη ανακοινωθείσα ακόμη, η οποία ε­ξουδετερώνει το άνω σφάλμα.
Διότι, κατά ποια λογική και για ποια σκοπιμότητα θα πληρώ­νει τον ίδιο φόρο ο άγαμος και ο άτεκνος έγγαμος, με τον πατέ­ρα δύο, τριών, πέντε ή και πε­ρισσοτέρων τέκνων; Είναι αυτό φορολογική δικαιοσύνη ή κατά­φωρος και απάνθρωπος αδικία;
Αυτή είναι η, κατά το Σύνταγμα, οφειλομένη προστασία του Κρά­τους προς την οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους (άρθρο 21 παρ. 1) και ειδική φροντίδα τούτου (άρθρο 21 παρ. 2) προς τις πολύτεκνες οικογένειες;
Και ενώ δεν γίνεται καμμία έκπτωση του εισοδήματος για τα τέκνα, απαλλάσσονται της φορολογίας οι αποζημιώσεις των βουλευτών εκ της συμμετοχής τους στις Ε­πιτροπές της Βουλής, οιουδή- ποτε ύψους είναι αυτές.
Κατά το Σύνταγμα (άρθρο 4 παρ. 5), «οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Στην πραγμα­τικότητα όμως φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Ό­λοι οι άλλοι φορολογικώς «χαϊ­δεύονται». Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συγκεντρώνουν απο­δείξεις των δαπανών τους, που εκπίπτουν του εισοδήματος.
Αυτό όμως δεν ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξι­ούχους. Το προσφάτως αποκαλυφθέν γεγονός, ότι οι δημόσιοι υπάλ­ληλοι και οι συ­νταξιούχοι δηλώ­νουν φορολογη­τέο εισόδημα 83 δισ. ευρώ, ενώ ό­λοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ε­πιστήμονες, τε­χνίτες και επιχει­ρηματίες, εισόδη­μα μόνον 3,6 δισ. ευρώ, καταδει­κνύει την αδικία που γίνεται σε βάρος των μι­σθωτών και των συνταξιούχων.
Η αυθαιρεσία των κυβερνώντων και οι παραβιάσεις του Συντάγματος από αυτούς έχουν υπερβεί κάθε όριο. Επεβλήθη α­ντισυνταγματικούς στους συντα­ξιούχους δικαστές εισφορά αλ­ληλεγγύης 17% (14% αρχικώς, +3% μεταγενεστέρως). Όχι ό­μως επί των καταβαλλόμενων σήμερα πραγματικών αποδο­χών, αλλά επί των ονομαστικών, που προβλέπονταν προ διετίας.
Η νομολογία του Συμβουλίου  της Επικρατείας έχει δεχθεί παλαιότερα ότι η εισφορά αυτή (ΛΑΦΚΑ) είναι αντισυνταγματι­κή. Εν τούτοις ο σημερινός νομοθέτης αγνοεί την άποψη του αρμοδίου Δικαστηρίου και επι­βάλλει εισφορά, βάσει αποδο­χών που δεν καταβάλλονται. Η ενέργεια αυτή είναι ληστρική. Και δεν γνωρίζει προηγούμενο.
Η νομοθετική και η εκτελεστι­κή εξουσία έχουν ταυτισθεί πλήρως και ρυθμίζουν ενιαίως τις αποδοχές και συντάξεις των άμεσων εν ενεργεία και συντά­ξει οργάνων τους.
Αλλά, αν και τα άμεσα όργανα της δικαστικής εξουσίας δικαιούνται των αυτών αποδοχών λόγω της ισοτιμίας και ισοδυναμίας των τριών ε­ξουσιών, άνευ της οποίας δεν υφίσταται η διάκριση τούτων, που είναι θεμέλιο του κράτους δικαί­ου, οι αποδοχές των δικαστών ορίζονται κατά το δοκούν από τον υπουργό των Οικονομικών.Προφανώς διότι εκλαμβάνει τους δικαστάς ως υποτεταγμένους στην εκτελεστική ε­ξουσία και όχι ως άμεσα όργανα ισοτίμου, ισοκύρου και ισοδυνά­μου εξουσίας, προβλεπομένης και προστατευομένης από το Σύνταγμα. Αν τολμούν οι κυβερνώντες, ας πουν στον λαό ότι θεωρούν τη Δικαιοσύνη όχι ως ι­σάξια λειτουργία, αλλ’ ως υποτεταγμένη στις δύο άλλες. Για να καταφανεί ότι ενεργούν και σκέπτονται ως φασίστες.
Βεβαίως, η κοινή γνώμη εί­ναι εναντίον των δικαστών. Όχι διότι δεν τους αναγνωρίζει ως φορείς και εκφραστές της δικαστικής εξουσίας, αλλά διό­τι σε κρίσιμες στιγμές δεν στάθηκαν εις το ύψος της αποστολής τους. 
Ιδιαίτερα με­ρικοί δικαστές του Συμβουλίου της Ε­πικράτειας, όταν οι πολίτες προσέφυγαν στο ΣτΕ για την περικοπή μισθών και συντάξεών τους.Η πλειοψηφία του Δικαστηρί­ου τούτου έκρινε ότι οι περικοπές αυτές είναι δικαιο­λογημένες, λόγω των εκτά­κτων περιστάσεων και προς προστασία του δημοσίου συμ­φέροντος! Τώρα που η κυβέρ­νηση περικόπτει τις αποδοχές τους βαναύσως, είναι υποχρε­ωμένοι να αναγνώσουν και πά­λι καλύτερα το Σύνταγμα.
Ομοίως, όταν οι πολίτες ζή­τησαν την ακύρωση του μνημονίου ως αντισυνταγματι­κού, διότι δεν ψηφίσθηκε από 181 βουλευτές, όπως ορίζει το Σύνταγμα, η πλειοψηφία του ΣτΕ δέχθηκε το αντίθετο. Ένας των μελών αυτής μάλιστα, προ της δημοσιεύσεως της αποφάσεως, έσπευσε να γίνει σύμ­βουλος του Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια υπουργός Επι­κράτειας. Αμφιβάλλω αν τούτο έχει προηγούμενο παγκοσμίως.
 
Τα Διοικητικά Δικαστήρια έ­κριναν ως συνταγματική τη θεσμοθέτηση παραβόλου (έφθασε ήδη το 50% του αμφισβητουμένου ποσού) για την ά­σκηση προσφυγής εις αυτά, κατά της πράξεως του εφόρου. Τούτο όμως αντίκειται στο Σύ­νταγμα. Διότι κατ’ ουσίαν πα­ρακωλύει το δικαίωμα της προ­σφυγής εις αυτά, που είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο.
 
Όταν οι ίδιοι οι δικαστές υ­ποχωρούν στις πολιτικές σκοπιμότητες και υιοθετούν ρυθμίσεις που στην ουσία τούς αχρηστεύουν, ας μη διαμαρτύ­ρονται γιατί οι πολιτικοί τούς υποτιμούν και δεν θέλουν να τους αναγνωρίσουν ως ισότιμη εξουσία.
 
Κατ’ επανάληψη έχει τονισθεί ότι το κύρος των δικα­στών και η εκτίμησή τους από την Πολιτεία και την κοινωνία εξαρτώνται από τους ίδιους. Ό­ταν ίστανται ως φρουροί του Συντάγματος και των Νόμων και δεν υποχωρούν για να επι­τύχουν κάποια «θεσούλα» με­τά την έξοδό τους εκ του δικα­στικού σώματος ή κάποιον διο­ρισμό τέκνου, ο λαός θα τους τιμήσει δεόντως και θα διαμαρ­τύρεται υπέρ αυτών οσάκις η Πολιτεία επιχειρεί να τους μει­ώσει. Τώρα, που οι πολίτες δεν διαμαρτύρονται, μήπως αυτό έχει την εξήγησή του;
 
Βασίλειος  Κόκκινος
Πρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.

ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ

12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ......ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

Δημοσιογράφοι ρουφιάνοι της τρόικας;;Μπα η ιδέα σας είναι....


Αυτό το δημοσίευμα είναι μια ημέρα μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την αποκάλυψη για την εκκένωση νησιών,που μην γελιέστε θα επανέλθει το αίτημα όπως όλα.
Ρίχνουν στην αρχή την ιδέα για να αρχίσει να ζυμώνεται στην κοινή γνώμη και όταν έρθει η ώρα επανέρχεται σαν ώριμο φρούτο....Αφου πρώτα δημοσιεύματα σαν και αυτό κάνουν την δουλειά τους.Ψυχολογικές επιχειρήσεις...
 
 
 

Στυλιανίδης αδειάζει Στουρνάρα και επιβεβαιώνει την εκκένωση νησιών

Στυλιανίδης αδειάζει Στουρνάρα και επιβεβαιώνει την εκκένωση νησιών
Θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θέτουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι έφεραν σήμερα στην Βουλή το θέμα που προέκυψε χθες, Πέμπτη, σχετικά με απαιτήσεις της τρόικας να εγκαταλειφθούν τα ελληνικά νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους.
Ο Πάνος Καμμένος τόνισε, ότι όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρλή μόνο τυχαία δεν είναι και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, που βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, να απαντήσει.
«Ξεχάσατε τα κίνητρα που δίναμε για να παραμείνουν οι κάτοικοι στα Λέβυθα. Αν η Γαύδος αδειάσει σημαίνει ότι η ΑΟΖ στο επίμαχο σημείο, που υπάρχουν προσφορές εξόρυξης πετρελαίου, δεν θα είναι εντός ελληνικής ΑΟΖ… Μιλήσατε για ανθρώπους και αριθμούς αλλά εσεις δεν κοιτάτε τους ανθρώπους, μόνο τους αριθμούς. Η Ελλάδα έχει δοθεί σε αντιπαροχή. Παίρνετε εντολές» του είπε.
Ο κ. Στυλιανίδης, από την πλευρά του, όχι μόνο απάντησε στον κ. Καμμένο, αλλά "άδειασε" τον κ. Στουρνάρα και επιβεβαίωσε της χθεσινές φήμες. «Να αποσαφηνίσω ότι η ανοησία οποιουδήποτε ξένου υπάλληλου δεν καθορίζει την εθνική πολιτική. Η εθνική πολιτική καθορίζεται από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».
Η επιβεβαίωση του υπουργού ότι πράγματι τέθηκε εκ μέρους του κλιμακίου της Tρόικας θέμα εγκατάλειψης νησιών προκάλεσε νέα αντίδραση του κ. Καμμένου, ο οποίος έθεσε θέμα παραίτησης του κ.  Στουρνάρα.
«Προκύπτει θέμα Στουρνάρα και πρέπει να παραιτηθεί, γιατί μας έλεγε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα. Ελεγε στην ανακοίνωσή του ότι δεν μπορούμε να ανάγουμε σε μείζον θέμα μια ανοησία ξένου υπαλλήλου.  Φαίνεται ότι η ανοησία ειπώθηκε και κάποιος είπε ψέματα. Θέτουμε θέμα Στουρνάρα και ζητούμε παραίτηση. Ναυτιλιακοί ρεπόρτερς επιβεβαιώνουν τα λεχθέντα του κ. Μουσουρούλη».

 .sofokleousin