ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.8.10

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..... ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΝA ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

ΣΣ: ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΘΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ .......

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ ΘΑΛΑΣΣΑ..... ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ...
Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ.....

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!
ΦΟΡΤΙΣΤΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ !!!! ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΕΡΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΜΑΣ!!!

13.8.10

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει

Τα όσα ήταν ήδη γνωστά στην ΕΡΤ ανακοινώθηκαν και επισήμως, δηλαδή το πάρτι με τα bonus όπου Γιάννης κερνούσε και Γιάννης έπινε μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών σε διάφορους τομείς, με δεκάδες χιλιάδες ευρώ να μπαίνουν στις τσέπες τους με αποφάσεις τους (όπως οι βουλευτές που ψηφίζουν αυξήσεις στους εαυτούς τους), ενώ πέταγαν και κάποια «ψιλά» σε διάφορους από γύρω.

Εντυπωσιακές για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, είναι οι αιτιολογίες του τύπου «γιατί ήταν παρών σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που κάλυψε η ΕΡΤ» (αυτή δεν είναι η δουλειά των εργαζομένων στα ΜΜΕ ή κάνουμε λάθος), «γιατί εργάστηκε και πέραν του ωραρίου του» (έτσι λέμε τώρα την παραβίαση των ΣΣΕ), «γιατί εργάστηκε με ζήλο στον τομέα του» (λες και δεν είναι συμβατική υποχρέωση του καθένα να εργάζεται και να πληρώνεται με το μισθό του, που είναι χρήματα του ελληνικού λαού), «για τη συμβολή στην επιτυχία της Γιουροβίζιον» (εδώ πια δε χρειάζεται σχόλιο, παραδινόμαστε).

Να θέσουμε και ένα αφελές ερώτημα: επειδή ακούμε ότι οι συμβασιούχοι έφυγαν γιατί δεν υπάρχουν λεφτά, πόσοι από αυτούς που αμείβονταν με ποσά γύρω στις ΣΣΕ των ειδικοτήτων τους, θα είχαν δουλειά και δεν θα είχε παραλύσει η ΕΡΤ αν τα bonus είχαν μείνει στον κουμπαρά της ΕΡΤ;

Τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν ή η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα μέσα στο Δεκαπενταύγουστο έγινε για εντυπωσιασμό και για να μηδενιστεί το κοντέρ;
Μετά τη δημοσιοποίηση πριν λίγο καιρό, της λίστας με τις υπερωρίες, όπου σε ορισμένους ήταν “πέτσινες”, κινήθηκε κάποια διαδικασία ή όχι;

Με τι μούτρα θα κυκλοφορεί το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ της περιόδου του Δεκέμβρη του 2008 (τότε έληξε η ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΡΤ και από τότε έχουν να πάρουν αύξηση οι μισθοσυντήρητοι (και όχι συμβολαιούχοι)δημοσιογράφοι, στους οποίους γίνονται περικοπές με τα μέτρα στο μισθό του 2008, που μέχρι και τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ του 2009 δεν έκανε κινήσεις για νέα ΣΣΕ, κάνοντας τα χατίρια του Καραμανλή και διευκολύνοντας τη διοίκηση της ΕΡΤ να κάνει «οικονομία» στα μεροκάματα για να τα σκορπάει σε Bonus.

ΥΓ. Στα bonus των ετών 2006, 2007 και 2008 «παίζουν» περίπου 400 άτομα εκ των οποίων περίπου 30 δημοσιογράφοι.

ΥΓ1. Το κείμενο από το financialcrimesnews.blogspot.com.

ΥΓ2. Η λίστα των bonus εδώ.

Koubanezos

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ ΜΕ ΑΟΥΝΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
...
Το μίσος τους για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η μανία με την οποία χτύπησαν και έλιωσαν την μηχανή -φανταστείτε την τύχη του συμπατριώτη μας- οι αλβανοί στην Χειμάρα. Φονικό εργαλείο το άουντι το οποίο επίσης βλέπετε σε φωτογραφία...
Στην Χειμάρα στήθηκαν οδοφράγματα και σηκώθηκαν πανώ για την δολοφονία του Έλληνα Αριστοτέλη Γκούμα που πρωτοστατούσε στους Εθνικούς Αγώνες των Χειμαριωτών και η εθνική οδός Αγ. Σαράντα - Αυλώνας παρέμεινε κλειστή τουλάχιστον για 14 ώρες. Η κατάσταση στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΜΑΡΑ δεν έχει εκτονωθεί. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ... και οι Χειμαριώτες το γνωρίζουν. Κι αν ψόφησε το αίμα στις φλέβες των ελλαδιτών της παρακμής και του βολέματος δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον αλύτρωτο Ελληνισμό που μαζί με τους Έλληνες που βλέπουν καθαρά ότι... Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ, θα στήσουν τον χορό της Αντίστασης... ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ... Μπορεί η αλβανική αστυνομία να συνέλαβε ήδη 7 από τους 8 που επέβαιναν στα δύο οχήματα που καταδίωξαν τον Αριστοτέλη Γκούμα (ένας διαφεύγει), αλλά αυτό δεν είναι ικανό να αναστρέψει το οργισμένο ποτάμι της εκδικήσης που θα χτυπήσει σύντομα και αποτελεσματικά...
¨ΣΤΟΧΟΣ"

Αναζητείται Δικαστής!...

Ο 4ος ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ" .....


tasos

Ίσως είναι ο πιο ηλίθιος κλέφτης του πλανήτη (video)

Ετοιμάζουν γάμο του γιου του τέως Γκλύξμπουργκ στην Ελλάδα πρόκληση ...για το πολίτευμα!



Δεν μας φθάνουν οι λαδιάρηδες και διεφθαρμένοι πολιτικοί ...τώρα μας προκαλούν και οι πρώην χαραμοφάιδες των χρημάτων του Ελληνικού Λαού Γκλύξμπουργκ ! Πάνε να παίξουν στα διεθνή ΜΜΕ περί δήθεν πριγκιπικού γάμου στην Ελλάδα ! Και μάλιστα σε Ιστορικό Μοναστήρι ! Στο κόλπο όπως πάντα και οι παπάδες ...Να τον πάρουν και να πάνε αλλού ! Δείτε τι παίζει με το θέμα !


"Κάτι παραπάνω από δέκα ημέρες έχουν απομείνει για το κοσμικό γεγονός του καλοκαιριού. Τον γάμο του γιου του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ( Σ.Σ. ΓΚΛΎΞΜΠΟΥΡΓΚ), Νικόλαου με την εκλεκτή της καρδιάς του, Τατιάνα Μπλάτνικ. Το ζευγάρι διάλεξε ένα ιστορικό μοναστήρι για την τέλεση του μυστηρίου, τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες που θεωρείται έργο τέχνης από τους ειδικούς. Εκεί θα γίνει ο γάμος που αναμένεται να συγκεντρώσει στην Ελλάδα γαλαζοαίματους από ολόκληρο τον κόσμο. Ήδη έχει γίνει γνωστό πως η Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, δηλαδή η Βασίλισσα Σοφία και οι δύο κόρες της θα ταξιδέψουν με ιδιωτικό αεροσκάφος στην Αθήνα για να παραβρεθούν στο μυστήριο και ο μόνος λόγος που δεν θα τις συνοδέψει ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος είναι το γεγονός ότι βρίσκεται στην ανάρρωση μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση."
http://www.gossip-tv.gr/
papatzides

Τα θαύματα μόλις τελείωσαν…ζήτω τα θαύματα!


Του Δημήτρη ΓιαννακόπουλουΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Όταν η πολιτική εξαφανίζεται από τον κοινωνικό ορίζοντα. Όταν ο λαός υποβαθμίζεται ως έννοια και δημοκρατική πραγματικότητα. Όταν το εθνικό συμφέρον υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όταν η εξελισσόμενη διαδικασία πτώχευσης της Ελλάδας βαπτίζεται σωτηρία από την πτώχευση. Όταν ο τέταρτος δρόμος χαράσσεται με οδοστρωτήρα για να καταλήξει στο πολιτικό κενό. Τότε είναι βέβαιο ότι η χώρα ολόκληρη βιώνει την περιδίνηση εντός μιας χυδαίας πολιτικής κουλτούρας που καταλήγει στην μοιρολατρία, με τεχνοκρατικό όμως προσωπείο. Είναι η στιγμή που ζητείται και προπαγανδίζεται το «θαύμα», για την έξοδο μας από την κρίση, από αυτούς που πέτυχαν το απόλυτο …θαύμα: την καταστροφή μιας χώρας και μιας κοινωνίας που είχε όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στη Νέα Ευρώπη, μετά το 1990.

Τα θαύματα μας τελείωσαν! Για την ακρίβεια μόλις τελείωσαν, μαζί με τους καραγκιόζηδες θαυματοποιούς. «Θαύμα» θα μπορούσε να θεωρηθεί η μετεξέλιξη ενός κράτους της ευρωζώνης σε προβληματική, διεθνώς, επιχείρηση, με εξευτελισμένα ομόλογα και ανύπαρκτο κύρος, την οποία μάλιστα το καθεστώς κατεδαφίζει αυτή την περίοδο για να δομηθούν στη θέση της…

άλλες μπίζνες. Ως «θαύμα» φαντάζει η ηρωοποίηση των θυμάτων (Ελλήνων) που εμφανίζονται ως μαζοχιστές, ή μύστες αποκρουστικών δογμάτων, που πρέπει να «πονέσουν» για να κερδίσουν την σωτηρία των …αγορών. Αυτά τα «θαύματα» πέτυχε το καθεστώς μέχρι τώρα. Από εδώ μάλιστα και εμπρός, μας καλεί να συνεχίσουμε τα θαύματα, ακολουθώντας πειθήνια τους θαυματοποιούς που το ίδιο κατασκεύασε. Τώρα το προσδοκώμενο θαύμα λαμβάνει την μορφή ανατροπής του προηγούμενου «θαύματος», μέσω της μετάνοιας και της αποδοχής της τιμωρίας, ώστε λυτρωμένοι από τις αμαρτίες μας να εκκινήσουμε για άλλες πολιτείες…τεταρτοκοσμικές!

Ενώ ζούμε το «θαύμα» της φτωχοποίησης της μέχρι χθες «ισχυρής Ελλάδας», τα όργανα του καθεστώτος ζητούν να κάνουμε ένα νέο έπος. Να αιμοδοτήσουμε την προβληματική επιχείρησή τους, Ελλάς, ώστε να «κοινωνικοποιηθούν» τα ελλείμματα και τα χρέη της και μόλις αυτό επισυμβεί να την παραδώσουμε υγιή στους πρώην και παντοτινούς ιδιοκτήτες και διευθυντές της: Στους μετόχους της, δανειστές. Στους νταβάδες της. Στο πολιτικό προσωπικό της.

Το νέο θαύμα, δηλαδή, το οποίο αυτή τη φορά καλείται να πραγματοποιήσει ο ελληνικός λαός, δίνει έμφαση στην εξυγίανση της προβληματικής επιχείρησης-Ελλάς. Τώρα που το «θαύμα» της «ισχυρής Ελλάδας» ολοκληρώθηκε, με την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ζήτω το νέο θαύμα: το θαύμα της αναγέννησης της επιχείρησης-Ελλάς! Μόνον που σε αυτή την επιχείρηση μέτοχος στα κέρδη δεν θα είναι ο λαός, αλλά αυτοί που πτώχευσαν την «επιχείρηση»: πολιτικοί, μεταπράτες, νταβάδες και κυρίως όσοι υπεξαιρούν καθημερινά ελληνικό πλούτο μέσω της διαχείρισης του χρέους της χώρας.

Μας ζητούν λοιπόν να …κάνουμε το θαύμα μας και να τους σώσουμε, τώρα που το δικό τους «θαύμα» ολοκληρώθηκε. Τώρα που έβγαλαν από την πραγματική οικονομία ένα τεράστιο ποσό - πλουτίζοντας με προκαπιταλιστικό μάλιστα τρόπο - για να συντηρηθεί το σύστημα του μονεταρισμού μέσω αντιπληθωριστικών πολιτικών, καλούμαστε να εξευτελίσουμε το επίπεδο της ζωής μας. Όχι το επίπεδο κατανάλωσης απλώς, αλλά το επίπεδο ευημερίας που είναι άλλο πράγμα. Πολύ σημαντικότερο και απολύτως κρίσιμο για την εξέλιξη των κοινωνιών.

Το νέο θαύμα λοιπόν έγκειται στην διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, για την επανασύσταση της επιχείρησης-ελληνικό κράτος, σε μια λειτουργικότερη βάση, με νεοφιλελεύθερους όρους, ασφαλώς. Οδηγούμαστε δηλαδή στην «επανίδρυση του κράτους» που επαγγέλθηκε ο Καραμανλής και πραγματοποιεί ο Παπανδρέου με όρους προβληματικής επιχείρησης. Σαν τις «προβληματικές» που επέτρεψαν (δηλαδή συνέβαλαν) να δημιουργηθούν, ενώ αργότερα χρηματοδότησαν αδρά με πόρους του ελληνικού λαού για να εξυγιανθούν δήθεν, ο θείος-Καραμανλής και κυρίως ο μπαμπάς του Γιώργου Παπανδρέου. Αν ο ελληνικός λαός γνώριζε πόσο πληρώνει …ένα κομμάτι ψωμί που τρώει και τα τούβλα που στεγάζουν την ύπαρξή του, θα είχε φρικάρει! Μα, δεν αισθάνθηκε ποτέ το πραγματικό κόστος, ίσως αντιτάξεις. Τώρα θα το αισθανθεί σωρευτικά - μαζεμένα!

Η ευημερία του ελληνικού λαού στοίχισε περισσότερο στις παραγωγικές τάξεις της χώρας σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της λεγόμενης παλαιάς Ευρώπης. Το δημόσιο χρέος σε συνάρτηση με την διάρθρωση των εισοδημάτων και του κράτους πρόνοιας, αποτυπώνει παραστατικά μέρος μόνον αυτής της αλήθειας: ένα επιμέρους ποσοτικό τμήμα του συνολικού κόστους, στο οποίο αν πρόσθετες το ποιοτικό τμήμα θα έφριττες! Πληρώσαμε ακριβότερα από όλους τους άλλους την (στρεβλή) ανάπτυξη της χώρας, και τώρα καλούμαστε από την ηγεσία (μας) να εξοφλήσουμε τον λογαριασμό δια της φτωχοποίησης. Αυτή είναι σχηματικά η απόλυτη αλήθεια και όχι το δίλημμα «ή φτωχαίνετε ή πτωχεύουμε», που παιδαριωδώς και εκχυδαϊσμένα έθεσε ο πρωθυπουργός και προπαγανδίζει το καθεστώς, που ενθυλάκωσε το 25-30% του δημόσιου πλούτου, θέτοντας το μάλιστα έξω από τις ροές της πραγματικής οικονομίας της χώρας.

Αυτό το 25-30% καλείται σήμερα, αμέσως, να συμπληρώσει ο ελληνικός λαός, με αντίστοιχη υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου. Μόνον που συνέπεσε (σχεδιάστηκε και δεν έτυχε) η «συμπλήρωση» αυτή να γίνει σε μια άκρως προβληματική διεθνώς οικονομική περίοδο, με το σκάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας. Οπότε σε αυτό το 25-30% προσθέστε άλλο 10% περίπου - το οποίο ούτως ή άλλως θα επωμιζόμαστε ως εσωτερική συνέπεια της διεθνούς κρίσης - για να φτάσουμε στο 35-40% μέσης πραγματικής μείωσης συνολικά των δαπανών (αξιών) που ορίζουν τους συντελεστές του κράτους ευημερίας.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αντίστοιχη ποσοστιαία αύξηση (τουλάχιστον κατά 25-30%) του λεγόμενου συντελεστή Gini, στη χώρα μας. Ο συντελεστής Gini δείχνει την ανισότητα στην διανομή του πλούτου. Δείχνει την στατιστική διασπορά της οικονομικής ανισότητας σε μια χώρα κυμαινόμενος μεταξύ 0 και 1. Ε, μέσου του σύγχρονου θαύματος, που καλείται από το καθεστώς και τους ξένους να πραγματοποιήσει ο ελληνικός λαός, εκτός από την φτωχοποίηση θα πετύχουμε την αύξηση της ανισότητας κατά 25-30% περίπου, πλησιάζοντας ή και υπερβαίνοντας, ως προς τον δείκτη Gini, χώρες της Λατινικής Αμερικής και κάποιες της κεντρικής και νοτιο-ανατολικής Ασίας, αποκλίνοντας ταυτόχρονα σημαντικά από την ΕΕ. Κάπως έτσι θα δούμε και την …έξοδο από την ευρωζώνη όταν το αποφασίσει, και με τους όρους που θα το αποφασίσει, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.

Ιδού λοιπόν, η φύση του νέου θαύματος, του νέου μύθου, τον οποίο με παιδαριώδη και αφελή τρόπο διηγούνται τα ΜΜΕ! Το ΔΝΤ, και το καθεστώς που το έφερε στα πράγματα, γνωρίζουν ότι η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα επιφέρει αύξηση της ανισότητας στη χώρα, από την οποία, όπως προσδοκούν, θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για νέα συσσώρευση επικουρούμενη από φτηνό εργατικό δυναμικό, ώστε να εκκινήσει η ανάπτυξη, σε μια διαφορετική, πολύ χαμηλότερη βάση, φυσικά.

Τούτο είναι το μοντέλο του θαύματος, το οποίο ακόμη και στη γενικότητά του θα έπρεπε να…εξοργίζει τα δύο-τρίτα της κοινωνίας. Άσε που δεν έχει και σοβαρή εμπειρική βάση για να αναπτυχθεί, αυτή την εποχή!

Είδατε λοιπόν, που οδηγεί η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας; Στην αναδημιουργία της εθνικής αστικής τάξης της χώρας, η οποία, αν και ποτέ δεν ήταν ακριβώς «εθνική», τώρα θα είναι απολύτως… ξένη με το όποιο εθνικό και όχι απλώς λαϊκό συμφέρον. Καταλαβαίνετε τώρα τον λόγο που με οδηγεί στην συγκεκριμένη πρόταση που διακονώ για την έξοδο από την κρίση; Για μια νέα ηγεσία δομημένη σε ένα μπλοκ αντικαθεστωτικών δυνάμεων που θα αναπτύξει πολιτικές άρνησης του χρέους κλπ, κλπ…

Μην ζητήσετε να την επαναλάβω. Βαρέθηκα! Οι προτάσεις απαιτούν λόγο, ενώ τα διλήμματα απλώς συνθήματα. Αν δεν καταλαβαίνετε από… λόγο τότε θα ζήσουμε, δυστυχώς όλοι μας, οδυνηρά τις συνέπειες της διαλεκτικής των συνθημάτων που παράγει το καθεστώς, το οποίο ζητεί να πραγματοποιήσουμε οι Έλληνες ένα ακόμη…θαύμα, για να σωθεί το ίδιο.

Ακτιβιστης

Ο Παπανδρέου νομιμοποιεί τα κερδοφόρα παράνομα!

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με πρωταγωνιστή το τζόγο και ανανεωμένο σκηνικό. Το φίλτατο κυβερνητικό επιτελείο με σκηνοθέτη τον κύριο Πρωθυπουργό επινόησε νέα «αντικειμενικά» κριτήρια για να μας πείσει ότι τα 30.000 τώρα (αντί 50.000) ηλεκτρονικά φρουτάκια και ο ηλεκτρονικός τζόγος θα μπουν στην καθημερινότητά μας και δε θα την «καζινοποιήσουν». Όχι, δεν είναι φορολογικοί ή καλύτερα φοροεισπρακτικοί οι λόγοι, μας πείσατε! Θα επαναφέρετε τα παράνομα φρουτάκια και θα ελέγχετε τον ανεξέλεγκτο διαδικτυακό τζόγο για να τον..πολεμήσετε!

Η Ελλάδα φαίνεται ότι θα γίνει η πρώτη χώρα που για να πατάξει την παρανομία απλώς θα τη νομιμοποιήσει. Με αυτή τη λογική ας νομιμοποιήσουμε καθετί παράνομο, ηρωίνη, όπλα, εγκληματικότητα κλπ. για να πάψουν να είναι παράνομα. Τότε να δείτε πόσο χρήμα μπορεί να κυκλοφορεί από τσέπη σε τσέπη. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Από τα δισεκατομμύρια που θα εισπράξει το κράτος και οι επώνυμοι κι ανώνυμοι συνεργάτες του, λίγα θα είναι για το ταμείο και πολλά για τις τσέπες ορισμένων. Στόχος, λέει η κυβέρνηση είναι ο τζίρος που κάνει το παράνομο στοίχημα, ο οποίος αγγίζει το τζίρο του ΟΠΑΠ. Μα άμα ξέρει πόσα είναι, ξέρει και από πού προέρχονται. Ας τους πιάσει.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι στελέχη της ίδιας κυβέρνησης επανειλημμένα είχαν αναφερθεί στα διαφυγόντα έσοδα από τη μη φορολόγηση του παράνομου τζόγου, καθώς επίσης εξακολουθεί να υπάρχει και η δέσμευση προς το ΔΝΤ για άμεσα έσοδα από αυτόν. Πώς τώρα η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο λόγος δεν είναι τα φορολογικά έσοδα αλλά η «εξυγίανση» της κοινωνίας από την παράνομη δραστηριότητα και το «μαύρο χρήμα»;

Μάλιστα στην πρόσφατη έρευνα του ΟΠΑΠ δίνονται και λεπτομέρειες για τα παράνομα κέρδη από μηχανήματα και διαδικτυακό στοίχημα. Παράλληλα δίνονται και σαφή στατιστικά στοιχεία για το πόσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα παιχνιδιού σε τυχερά παιχνίδια εκτός ΟΠΑΠ που δείχνουν ότι ο οργανισμός και κατ’ επέκταση το κράτος χάνει και πελάτες και σημαντικά κέρδη, αφού τα ποσά που οι παίχτες αυτοί δαπανούν εκτός ΟΠΑΠ είναι πολύ περισσότερα από τα εντός ΟΠΑΠ. Συμπέρασμα: Όλα για το χρήμα του τζογαδόρου λαού, την ίδια στιγμή παίρνοντάς του και όλα τα υπόλοιπα από εξοντωτικούς φόρους. Α, και μην ανησυχείτε, αν κάποιος δεν έχει ακόμη το τζόγο μέσα του, θα τον αποκτήσει σύντομα. Τα φρουτάκια, παγκοσμίως γνωστά και ως «φόρος των φτωχών» θα είναι σύντομα κοντά σας για να σας ψυχαγωγήσουν και να αποτελειώσουν τα πενιχρά σας έσοδα.

Διαφωνείτε; Α, δε σας επιτρέπει η δημοκρατική μας κυβέρνηση να διαβουλευτείτε μαζί της γιατί επέλεξε τον Αύγουστο, κατ’ εξοχήν μήνα διακοπών ολόκληρου του ελληνικού λαού για να θέσει το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια σε διαβούλευση, μη τυχόν και καταφέρει κανείς να αντιδράσει! Και είναι η ίδια η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου που θα προωθούσε την ανοιχτή διακυβέρνηση, του κυρίου Παπανδρέου που στις εξαγγελίες του για Πράσινη Ανάπτυξη έλεγε ότι ο πολίτης είναι στο επίκεντρο. Ας έρθει τώρα να μας εξηγήσει σε ποιους πολίτες αναφερόταν; Στους λίγους και «παράγοντες» της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας; Γιατί τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα τους λιγότερο εύπορους τους έχει γραμμένους εφόσον επαναφέρει τα φρουτάκια παντού.

Είναι ενδιαφέρον επίσης ότι η μείωση των μηχανημάτων από 50.000 σε 30.000 με αποκλειστική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μας (και σας ευχαριστούμε πολύ) βασίζεται στο «αντικειμενικό» κριτήριο ότι τόσα περίπου είναι και τα παράνομα μηχανήματα που λειτουργούν στη χώρα. Ας έρθει τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να μας πει πραγματικά γιατί θα νομιμοποιήσει τον παράνομο τζόγο και θα δημιουργήσει περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα αντί να τον πατάξει και να πάρει τα μαύρα λεφτά. Γιατί αυτή η επιλογή φαίνεται παράλογα λογική;

Έτσι, κυρίες και κύριοι, θα προστατευτεί η κοινωνία μας από τον παράνομο στοιχηματισμό. Με τη νομιμοποίησή του. Και έρχεται και ο κύριος Σπανουδάκης να μας πει ότι δεν είναι «ορθό» το κράτος να μην εισπράττει ούτε ένα ευρώ από τον ανεξέλεγκτο τζόγο. Αυτό μας έλειπε να τα έπαιρνε και μαύρα. Όχι, δε θα τα πάρει μαύρα. Ένας είναι ο τρόπος και ένας είναι ο δρόμος σε κάθε «πολιτισμένη» κοινωνία: Ότι είναι «μαύρο», ότι είναι παράνομο και ανεξέλεγκτο και χάνεις από αυτό ή αδυνατείς να το ελέγξεις, απλώς νομιμοποίησέ το! Που καταντήσαμε φίλοι μου….


poor journalisto

ΣΟΦΙΑ και ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ της ΖΩΗΣ!

Αυτό είναι μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ!
kamilieris

ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ "ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ"!! ΞΥΛΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ??

Ο κόσμος αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά (και μη) στελέχη, όπου τα βρίσκει "πέφτει" κράξιμο!

Ασυγκράτητος ο κόσμος, δεν παύει να αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά στελέχη, όπου τα βρίσκει.

Την οργή των πολιτών και μάλιστα στην “πασοκοκρατούμενη” Κρήτη, δοκίμασε εις διπλούν ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα κανάλια για άλλη μια φορά δεν έπαιξαν τίποτα, αναδεικνύοντας την απόλυτη ταύτισή τους με την κυβέρνηση του μνημονίου! Αρχικά, την οργή του κόσμου εισέπραξε ο υπουργός στο χωριό Κουνάβος του Ηρακλείου, όπου παραδόθηκαν είκοσι εργατικές κατοικίες.

Εκεί, εκατοντάδες παριστάμενοι γιούχαραν τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιώργος Σκουλατάκης του τα “έψαλλε” δημοσίως, εκφράζοντάς του την αγανάκτησή του για τα μέτρα της κυβέρνησης.

Αργότερα, νέο κτήριο του ΙΚΑ στο Ηράκλειο (περιοχή Εσταυρωμένου), ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια (κομματικού χαρακτήρα) φιέστας για την υποδοχή του, τα άκουσε από κόσμο που έτυχε να βρίσκεται εκεί και αντιλήφθηκε την παρουσία του.

Αποτέλεσμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε, ήταν ο... κ. Λοβέρδος να εγκαταλείψει το κτίριο από την πίσω πόρτα. Μάλιστα, κάποιος εκτόξευσε κατά του υπουργού ένα αναψυκτικό.

Κι όλα αυτά στο “πράσινο” Ηράκλειο! Φανταστείτε αλλού…

Παντού τους κράζουν!
Όμως, την οργή του κόσμου γνώρισε από πρώτο χέρι και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης (γνωστός για τη ρητορική του κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αλλά και τον έντονο αντικληρικαλισμό του γενικότερα), στην Ερεσό της Λέσβου, όταν αποφάσισε να εμφανιστεί στη ΝΔ Λέσβο.

Αποτέλεσμα, να εγκαταλείψει άρον-άρον την κωμόπολη, πριν πάρουν μεγάλη έκταση οι καθ’ όλα αυθόρμητες αποδοκιμασίες. Την προηγούμενη Πέμπτη, έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος είχε την ατυχή έμπνευση να εμφανιστεί στο θέατρο του Λυκαβηττού σε εκδήλωση για τον εορτασμό των γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη. Όταν ο Αλέξης Κωστάλας ανακοίνωσε στους θεατές την παρουσία του υφυπουργού, ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς οι αποδοκιμασίες ήταν καθολικές.

“Τελειώνει” το ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ, όσοι δεν πετούν στα σύννεφα, γνωρίζουν ότι το πολιτικό τέλος του μεταλλαγμένου κόμματός τους είναι πολύ κοντά.

Εξάλλου, κορυφαίοι υπουργοί έχουν με δηλώσεις τους προειδοποιήσει ότι η πτώση του ΠΑΣΟΚ, θα σηματοδοτήσει και την οριστική περιθωριοποίησή του.

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα σημάνουν την απαρχή της απαλλαγής μας από την κυβέρνηση της Νέας Τάξης, που από την πρώτη μέρα της εκλογής της και στο όνομα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δεν έχει παύσει να συσσωρεύει φρικτά δεινά στον τόπο, υπονομεύοντας την εθνική μας κυριαρχία (αλήθεια, πόσο γρήγορα ξεχάστηκε το σύνθημα “Η Ελλάδα στους Έλληνες”…) και βυθίζοντας τον μέσο πολίτη στην απόγνωση και στη δυστυχία.

Την οργή του κόσμου, που βλέπει σε καθημερινή βάση να του στερούν όλα όσα αγωνίστηκε επί δεκαετίες για να κατακτήσει, δεν είναι εύκολο να την σταματήσει κανείς.
από το gianniotis

Κράξιμο (και ροχάλες;) έφαγε όπως φαίνεται σε οικογενειακή ταβέρνα της Αλυκής στην Πάρο ο πρώην στυλοβάτης της κυβέρνησης Καραμανλή (άγνωστο ακόμα για ποιόν λόγο) κ. Δημήτρης Σιούφας.

Το θέμα είναι όμως ότι ενώ οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν παρόμοια περιστατικά στο χώρο της ΝΔ, αποσιωπούν συστηματικά το μεγάλο κράξιμο που πέφτει στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Κάντε κλικ στη φωτό αριστερά για μεγέθυνση και διαβάστε το κείμενο.
apnea

Κι(μ)πάρη Γιώργο, (μετά ή άνευ παρενθέσεως)... θα ανταποδώσει ο φιλοξενούμενός σου την ίδια τιμή (και όχι κατ' ανάγκη την ίδια υπακοή) στον μνημείο...

.......του "Άγνωστου στρατιώτη";


















Σύμφωνα με πληροφορίες από το blog σίβυλλα, αναμένεται: "Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τη Δευτέρα (16/8), στο Μέγαρο Μαξίμου, ...
Η επίσημη αυτή επίσκεψη του κ. Νετανιάχου πραγματοποιείται ακριβώς στη μέση του Αυγούστου, σχεδόν «εν κρυπτώ», προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις από την πλευρά του ελληνικού λαού. Η δουλική σχέση της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ισραηλινή κυβέρνηση, και τον ελληνικό λαό ταπεινώνει αλλά και τα μακροπρόθεσμα, εθνικά συμφέροντά μας υπονομεύει, καθώς μας καθιστά άβουλο «δορυφόρο» του κράτους-χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή..."

Το ερώτημα ανεξάρτητα από σκοπιμότητες και "αντιδράσεις" πολιτών είναι, εάν θα ανταποδώσει τις ίδιες τιμές και ο συνάδελφός του πρωθυπουργός;

Εμείς θα θέλαμε να δούμε μια αντίστοιχη ανταλλαγή απόδοσης τιμών και θα ανακαλέσουμε ότι έχουμε γράψει για το περίφημο κιπά. (σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Στολές υπάρχουν, εάν αυτό είναι το πρόβλημα:

Κάνουμε έκκληση από εδώ στη δήμαρχο Μάνδρας, κ. Γιάννα Κριεκούκη, να διευκολύνει με την προσφορά της μία στολή όπως αυτή (στη φώτο) για την τελετή απόδοσης τιμών.

12.8.10

Αφού μας παραμύθιασαν και τα πήραν χοντρά, τώρα -και πριν “ανακαλύψουν” νέο ιό, εκτός αν βολεύει η “τρομοκρατία”- παρελθόν η γρίπη Η1Ν1...


Ο Τέταρτος Δρόμος του Γιώργου και ο Νέος Λαϊκισμός



Του Δημήτρη ΓιαννακόπουλουΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αν επιχειρούσα να χαρακτηρίσω την πορεία του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία μέχρι σήμερα, θα έλεγα ότι αυτή διακρίνεται σε τρεις περιόδους. Η πρώτη είναι η περίοδος της «διαβουλευτικής δημοκρατίας, α λα ΠΑΣΟΚ». Ήταν η εποχή που κυριάρχησε στην κατεστημένη προπαγάνδα η αντίληψη της Seyla Benhabib. Η κυρία αυτή διατύπωσε και οι σύμβουλοι επικοινωνίας και πολιτικής του Γιώργου αντέγραψαν ότι:

«Η νομιμότητα και η ορθολογικότητα των συλλογικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων σε μια πολιτεία διασφαλίζονται αν και μόνον αν οι θεσμοί αυτής της πολιτείας και η μεταξύ τους σχέση ρυθμιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε η κρίση σχετικά με το τι είναι προς το συμφέρον όλων να διαμορφώνεται μέσα από διαδικασίες συλλογικής διαβούλευσης που διεξάγεται κατά έλλογο και ακριβοδίκαιο τρόπο ανάμεσα σε ελεύθερα και ίσα άτομα.»

Μετά από αυτήν την ιδεαλιστική φάση, ψήγματα της οποίας υφίστανται ακόμη σε κάποιες κορώνες του λόγου που εκφωνεί ο πρωθυπουργός, περάσαμε κάπως απότομα στην «Κλιντονποίηση» του Γιώργου. Είναι η στιγμή που ανακαλύπτει ότι το μεγαλύτερο αγαθό στην πολιτική δεν είναι η λαϊκή κυριαρχία, αλλά η υπεύθυνη διακυβέρνηση. Αυτό ήταν το κρίσιμο βήμα για να περάσουμε στην σημερινή τρίτη μεταμόρφωση μέσα σε δέκα μήνες, του μηχανισμού που κυβερνά, την οποία θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει «Θατσεροποίηση» του Γιώργου. Πρόκειται πλέον για την υιοθέτηση του κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου που πρότεινε και σε μεγάλο βαθμό επέβαλε η πρώην σιδηρά κυρία της Μ. Βρετανίας στην χώρα της. Έτσι το κόμμα που κυβερνά σήμερα την Ελλάδα πέρασε αστραπιαία από το «ριζοσπαστικό κέντρο» στον νεοφιλελευθερισμό μέσω του «τρίτου δρόμου», για να καταλήξει πριν από λίγο στον «τέταρτο δρόμο»: «Αντί για έναν “τρίτο δρόμο” χρειαζόμαστε έναν "τέταρτο δρόμο"» δήλωσε, o Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor, λέγοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον “τέταρτο δρόμο” είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα. Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας», είπε!! Και μετά από αυτά κάποιοι αναρωτιούνται ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο

Μα ο λαϊκισμός, όπως πάντα, αλλά αυτήν την φορά με την μορφή ενός ανθρώπου, που πήρε σβάρνα τους … δρόμους. Ο «τέταρτος δρόμος» είναι ο μονόδρομος του νεοφιλελευθερισμού που ξεδιάντροπα πλέον απαιτεί την διάλυση των κρατών. Δίχως εθνικό συμφέρον δεν υπάρχει εθνική ταυτότητα και εξαφανίζονται τα κράτη. Αν τοποθετήσεις οτιδήποτε πάνω από το εθνικό συμφέρον, όπως κάνει ο Γιώργος, δεν έχει έννοια το πολίτευμα της Ελλάδας. Άρα ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να ασκεί τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού που απορρέουν από το Σύνταγμα μέσω του δρόμου που διάλεξε να ακολουθήσει. Δεν ξέρω αν αποφάσισε να παραιτηθεί, αλλά αν δεν το κάνει ο ρόλος του πλέον θα είναι προβληματικός για το πολίτευμα. Εκτός πια κι αν λαϊκίζει διεθνώς! Σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δεχτούμε ότι κυβερνά ο λαϊκισμός αυτοπροσώπως.

Θα μου πεις ίσως, τι μας λες τώρα, την στιγμή που επιτέλους ομόθυμα καταλήξαμε ότι κυβερνά η τρόικα! Λάθος! Όπως έχουμε επανειλημμένως αποσαφηνίσει, η τρόικα, δηλαδή το ΔΝΤ, ήτοι οι παράγοντες των «λεσχών των αδελφοτήτων» της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, απλώς … διακυβερνούν ανοίγοντας τον τέταρτο δρόμο. Κυβερνήτης παραμένει ο ανίκητος λαϊκισμός που πλέον εξευτέλισε απολύτως την σχέση πολίτη – κυβέρνησης (πρωθυπουργού). Την σχέση πολίτη – πολιτικής την είχε διασύρει το ίδιο φαινόμενο ήδη από την δεκαετία του ’80.

Το ανησυχητικό είναι ότι αυτού του είδους ο εξευτελισμός της πολιτικής βάλλει ευθέως εναντίον του δημοκρατικού φαινομένου και αυτός είναι ο λόγος που με οδηγεί στην σύνταξη αυτών των γραμμών. Ο κίνδυνος που διαβλέπω είναι ότι οι συνέπειες του λαϊκισμού της μεταπολίτευσης που καταλήγουν στην πιο χυδαία τους μορφή σήμερα με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που δήθεν ξεπέρασε τα ιδεολογικά κωλύματα του παρελθόντος και πολιτεύεται στην βάση πραγματικοτήτων - στις οποίες αν και είναι βασικός πρωταγωνιστής, θεωρεί ότι προκατασκευάστηκαν από τον Καραμανλή – θα οδηγήσουν σε ένα κοντρα-λαϊκισμό (Νέο Λαϊκισμό), που θα διεγείρει τα συντηρητικά αντανακλαστικά μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Διαβάζοντας με επιμέλεια άρθρα και σχόλια στο διαδίκτυο, θα μπορούσα να συστηματοποιήσω τα κεντρικά «ευρήματα» με το παρακάτω απόσπασμα:

«Η άρχουσα πολιτική τάξη ελέγχει την διαμόρφωση της κοινής γνώμης και η ατομική άποψη αγνοείται […] Οι ιδέες και γνώμες των πολιτών δεν μπορούν να μεταδοθούν άμεσα, αλλά υφαρπάζονται και κακοποιούνται από θεσμούς, ΜΜΕ, ομάδες συμφερόντων και κόμματα […] Το ζήτημα είναι, ποιος πρέπει να αποφασίσει τον δρόμο που θα πάρουμε; Κατά την γνώμη μου: ο λαός. Όποιος αμφισβητεί τον ρόλο του λαού ως υπέρτατου κυρίαρχου, αμφισβητεί την ίδια την ουσία της δημοκρατίας. Ο λαός δεν έχει μόνο το δικαίωμα να πηγαίνει στις κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά δικαιούται επίσης να έχει λόγο σε ζητήματα που είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας του […] Μεταξύ αυτών των ζητημάτων τα σημαντικότερα είναι αυτά της μετανάστευσης και της πολυπολιτισμικότητας».

Και τώρα που … απολαύσατε το παραπάνω απόσπασμα, οφείλω να σας αποκαλύψω ότι δεν αποτελεί συρραφή άρθρων και σχολίων του διαδικτύου – αν και κάλλιστα θα μπορούσε - αλλά απόσπασμα από το βιβλίο «Die Freiheit, die ich meine» του συγχωρεμένου αυστριακού ακροδεξιού Jörg Haider. Θέλει πολύ προσοχή διότι κι αυτός στη νεοφιλελευθεροποίηση του καθεστώτος στην Αυστρία στηρίχθηκε για να αναστατώσει ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν έκανε τίποτε άλλο, παρά με τον λόγο που σας παρουσίασα, να κολακεύσει τον λαό υψώνοντας διαχωριστική γραμμή μεταξύ του σκληρά εργαζόμενου λαού από την μια και των δολοπλόκων πολιτικών που συνεργάζονται με την γραφειοκρατία των συνδικάτων, από την άλλη.

Εδώ, στην Ελλάδα, ασφαλώς, ο Νέος Λαϊκισμός διαχωρίζει απολιτικά τα θύματα του Μνημονίου από τους θύτες των δύο τρίτων της κοινωνίας, που είναι το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, εκπροσωπούμενο από την κυβέρνηση του τέταρτου δρόμου του ΠΑΣΟΚ, μέρος του πολιτικού συστήματος και τους γνωστούς νταβάδες. Αυτός ο διαχωρισμός, αν δεν εκφραστεί πολιτικά στο πλαίσιο μιας ριζοσπαστικής πλουραλιστικής δημοκρατίας, η οποία διακατέχεται από βούληση και πατριωτισμό ώστε να συναινέσει σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση μέσω της συγκρότησης μιας άφθαρτης ηγεσίας, είναι δυνατόν να οδηγήσει στην έξαρση ενός κοντρα-λαϊκισμού ως προς αυτόν της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, που θα επιφέρει σύντομα μια δεξιά στροφή σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Αυτός ο νεοσυντηρητισμός θα μπορούσε εύκολα σ’ αυτήν την περίπτωση να χειραγωγηθεί από τις ίδιες δυνάμεις που πατρονάρουν σήμερα τον δικομματισμό και να οδηγήσει σε νέα κομματικά εκτρώματα με φασίζουσα συμπεριφορά. Θέλει προσοχή διότι τίποτα δεν διασφαλίζει ότι η αναπότρεπτη ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού θα ενισχύσει τις προοδευτικές και δημοκρατικές τάσεις στην κοινωνία. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει κάνει ήδη τεράστια ζημιά σε αυτές τις «τάσεις». Η ανατολή ενός νέου λαϊκισμού μπορεί να ανατρέψει ριζικά την δημοκρατική εξέλιξη. Η νέα σελίδα της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας είτε θα χαραχτεί σε μια λευκή κόλλα χαρτιού είτε θα ακολουθήσει τον τέταρτο δρόμο των αναθεωρητών των εθνικών κρατών, που οδηγεί στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας. Σε έναν νέο ολοκληρωτισμό.

Μεταξύ του γκρεμού στον οποίο οδηγεί ο τέταρτος δρόμος του Γιώργου και του ρέματος που οδηγεί ο

Νέος Λαϊκισμός υπάρχουν πάμπολλα δημοκρατικά μονοπάτια τα οποία οφείλουν να συγκλείνουν για

να υπηρετήσουν το εθνικό συμφέρον και την ελληνική κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός των ναζί του 21ου αιώνα φθάνει στα κρυφά στην Αθήνα! Που αποσκοπεί μια τέτοια επίσημη “επίσκεψη” στην χώρα μας…

Από το "iskra"

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ «δορυφόρος» του Ισραήλ ΕΠΙΣΚΕΨΗ-"ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα έχει τη Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα πρωθυπουργού.
Η επίσημη αυτή επίσκεψη του κ. Νετανιάχου πραγματοποιείται ακριβώς στη μέση του Αυγούστου, σχεδόν «εν κρυπτώ», προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις από την πλευρά του ελληνικού λαού. Η δουλική σχέση της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ισραηλινή κυβέρνηση, και τον ελληνικό λαό ταπεινώνει αλλά και τα μακροπρόθεσμα, εθνικά συμφέροντά μας υπονομεύει, καθώς μας καθιστά άβουλο «δορυφόρο» του κράτους-χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Άλλωστε, δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τότε που η...
κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, επέτρεψε στις 19.07.2010, σε μια ενέργεια πρόκληση για την ειρήνη, τη σταθερότητα, και κυρίως για τον "υπόδουλο" παλαιστινιακό λαό, να πραγματοποιηθεί μεγάλη αεροπορική άσκηση του Ισραήλ στην περιοχή του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών. Ως γνωστόν τέτοιου είδους ασκήσεις είναι απόλυτα αναγκαίες για το Ισραήλ, αφού χρησιμεύουν λόγω του αεροπορικού βάθους τους αλλά και των τεχνικών εμποδίων που πρέπει να υπερβούν, ως "πρόβες" και "μοντέλα" αντίστοιχων πραγματικών αεροπορικών επιθέσεων στο Ιράν!!!
Με την επίσημη λοιπόν επίσκεψη του κ. Νετανιάχου στη χώρα μας σφραγίζεται αυτή η σχέση υποτέλειας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα έντονα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού, καθώς και με το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας υπέρ του πολυβασανισμένου, από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, παλαιστινιακού λαού. Και μάλιστα, αυτή η επίσκεψη θα λάβει χώρα λίγες βδομάδες μετά την αποτρόπαια σφαγή 9 ειρηνικών διαδηλωτών από τον στρατό του Ισραήλ του «στολίσκου της ελευθερίας»!
Αλλά τέτοιες «λεπτομέρειες» δεν πρέπει πλέον να μας σοκάρουν. Διότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην ισραηλινή βαρβαρότητα έχει πια ξεπεράσει κάθε όριο δουλικότητας.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο που είχαμε γράψει στις 20-7-2010 σχετικά με την αεροπορική άσκηση του Ισραήλ στην περιοχή του Αιγαίου:
Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Τελ - Αβίβ. Η Ελλάδα "δορυφόρος" του Ισραήλ
Το αίμα νερό...δεν γίνεται!
Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, επέτρεψε χτες, 19.07.2010, σε μια ενέργεια πρόκληση για την ειρήνη, τη σταθερότητα, και κυρίως για τον "υπόδουλο" παλαιστινιακό λαό, να πραγματοποιηθεί μεγάλη αεροπορική άσκηση του Ισραήλ στην περιοχή του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών. Ως γνωστόν τέτοιου είδους ασκήσεις είναι απόλυτα αναγκαίες για το Ισραήλ, αφού χρησιμεύουν λόγω του αεροπορικού βάθους τους αλλά και των τεχνικών εμποδίων που πρέπει να υπερβούν, ως "πρόβες" και "μοντέλα" αντίστοιχων πραγματικών αεροπορικών επιθέσεων στο Ιράν!!!
Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας με το Ισραήλ, στην ουσία στρατιωτική υπηρετική διευκόλυνση της χώρας μας στο Τελ - Αβίβ, είχε διακοπεί, προφανώς για τα μάτια του κόσμου και εξαιτίας της γενικής κατακραυγής, μετά τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Στολίσκου της Ελευθερίας που κατευθύνετο στη αποκλεισμένη Γάζα στις 31.05.2010.
Αρχικά, μετά την επίθεση του Ισραήλ, ανακοινώθηκε η ακύρωση της κοινής αεροπορικής άσκησης "Μίνωας 2010". Βλέπουμε, όμως πως μόλις 1,5 μήνα μετά η στρατιωτική συνεργασία «βγαίνει από το ψυγείο», ενώ ακόμα και η ίδια η κοινή αεροπορική άσκηση «Μίνωας 2010», θα διεξαχθεί εντέλει τον ερχόμενο Οκτώβριο!!!
Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην ισραηλινή βαρβαρότητα δεν χαρακτηρίζεται από απλή παθητική ανοχή, αλλά κυριολεκτικά από μια "δορυφοροποίηση" της χώρας στο άρμα των Ισραηλινών σχεδιασμών. Η τυφλή αμερικανοατλανιτκή νομιμοφροσύνη συνοδεύεται από ένα ελεεινό φιλοισραηλινό προσανατολισμό.
Για το θέμα παρενέβη και με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ. Στην ανακοίνωση του καυτηριάζει την διενέργεια της ισραηλινής άσκησης στο Αιγαίο, ενώ απαιτεί και την επιστροφή των τριών ελληνόκτητων πλοίων, τα οποία κρατούνται παράνομα σε λιμάνι του Ισραήλ μετά την επίθεση του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού στο Στολισκο της Ελευθερίας. Η ανακοίνωση καταλήγει αξιώνοντας από την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο τη διακοπή των στρατιωτικών ασκήσεων αλλά και εν γένει των διπλωματικών σχέσεων "μέχρι να τερματιστεί η κατοχή και το Απαρτχάιντ".
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες και σε αυτό το κλίμα ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται το Ισραήλ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη (21-22 Ιουλίου).
Η συνέχεια με τα τεκταινόμενα της επίσκεψης αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!
ISKRA
Για την πληρέστερη ενμέρωσή των αναγωνστών της ISKRA, παραθέτουμε και το ρεπορτάζ της Ντίνας Βαγενά από το σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία":
Ξεπάγωσε κιόλας η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ
Παρά τη διακοπή της κοινής αεροπορικής άσκησης «Μίνωας 2010» μετά το ισραηλινό πολύνεκρο ρεσάλτο εναντίον της ανθρωπιστικής νηοπομπής προς τη Γάζα στις 31 Μαΐου, η στρατιωτική συνεργασία Αθήνας -Τελ Αβίβ καλά και απροκάλυπτα κρατεί. Οχι μόνο συμφωνήθηκε η επανάληψη τον ερχόμενο Οκτώβριο των κοινών ελληνοϊσραηλινών γυμνασίων που θα γίνονταν με σημείο αναφοράς την Κρήτη, αλλά, χθες και προχθές, ευρείας επιχειρησιακής κλίμακας εκπαιδευτική άσκηση εναέριου εφοδιασμού ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ έλαβε χώρα πάνω από το Αιγαίο. Ηταν η πρώτη τέτοιας μορφής άσκηση που διεξήχθη μέσα στο FIR Αθηνών: με ΝΟΤΑΜ είχαν εδώ και μέρες δεσμευτεί περιοχές σε άξονα Βορρά - Νότου, στο σχήμα ενός διαδρόμου εναέριων επιχειρήσεων μέχρι ύψους 6.000 ποδών, ξεκινώντας από τα όρια των FIR Αθηνών και Λευκωσίας, περνώντας μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου και καταλήγοντας στα βορειοανατολικά του Αγίου Ορους.
Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν ενεπλάκησαν στη συγκεκριμένη άσκηση. Η Ελλάδα απλώς παρείχε διευκολύνσεις πεδίου με τη δέσμευση των περιοχών και τη θέση σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καβάλας. Στην άσκηση συμμετείχαν τρία ειδικά μετασκευασμένα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 σε ρόλο ιπτάμενων τάνκερ, καθώς και επτά ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion. Σύμφωνα πάντα με το ΓΕΕΘΑ, κανένα από τα ισραηλινά ιπτάμενα μέσα δεν προσγειώθηκε επί ελληνικού εδάφους. Ολα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους στο Ισραήλ και εκεί επέστρεφαν να προσγειωθούν, αφού εκτελούσαν τη μανούβρα του εναέριου ανεφοδιασμού τους.
Οσο για την κοινή άσκηση «Μίνωας 2010», αξιωματούχοι των δύο χωρών συνεργάζονται στενά για τον προσδιορισμό της ακριβούς ημερομηνίας διεξαγωγής της και τις λοιπές επιχειρησιακές της λεπτομέρειες.
Κρατούν 3 πλοία
Οτι το Ισραήλ εξακολουθεί να κρατά τρία ελληνόκτητα πλοία -τα δύο υπό ελληνική σημαία- τα οποία αιχμαλώτισε κατά το ρεσάλτο εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας, υπενθυμίζουν οι Ελληνες ακτιβιστές, εν όψει της αυριανής επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ.
Ζητούν δε από τον πρωθυπουργό, αφού καταδικάσει τη συνεχιζόμενη ισραηλινή παρανομία, να «απαιτήσει την άνευ όρων και άμεση επιστροφή των πλοίων και παράλληλα να αιτηθεί την αποκατάσταση από το Ισραήλ των βλαβών που υπέστησαν εκτός από τα πλοία και οι 38 Ελληνες πολίτες που επέβαιναν σε αυτά».
Παράλληλα, σε δική του ανακοίνωση, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» καταδικάζει τις συνεχιζόμενες κοινές ελληνοϊσραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις και ζητεί διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ «μέχρι να τερματιστεί η κατοχή και το απαρτχάιντ».
Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση, την Τετάρτη 21.07.2010, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, Μιαχάλης Κριτσωτάκης, και Βασίλης Μουλόπουλος, προς τους κ. κ. Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Θέμα: Άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στον ελληνικό εναέριο χώρο
Στις 17 και 18 Ιουλίου έγινε στον ελληνικό εναέριο χώρο άσκηση της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ. Όπως αναφέρεται στον Τύπο, στην άσκηση συμμετείχαν ελικόπτερα μεταφοράς υλικού και προσωπικού και μεταγωγικά αεροσκάφη. Τα χαρακτηριστικά της άσκησης παραπέμπουν σαφώς σε επίθεση εναντίον μακρινού στόχου. Όπως και το 2008, με την άσκηση «Ένδοξος Σπαρτιάτης», στην οποία ωστόσο συμμετείχαν για άλλοθι ελληνικές δυνάμεις, το Ισραήλ ετοιμάζεται για την περίπτωση που θα θεωρήσει σκόπιμο να επιτεθεί εναντίον του Ιράν. H εφημερίδα «Jerusalem Post» έγραφε πρόσφατα ότι μετά την ισραηλοτουρκική διένεξη, «Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, κλειδωμένη έξω από την Τουρκία, ψάχνει χώρο για τις ασκήσεις της». Ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, μέχρι πέρυσι επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση ισραηλινής επιδρομής εναντίον του Ιράν «Η περιοχή θα μετατραπεί σε πυριτιδαποθήκη». Η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και ιδίως οι ασκήσεις και διευκολύνσεις αυτού του είδους, θέτουν επομένως σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής και της ίδιας της Ελλάδας.
Σαν να μην έφταναν αυτά, σχεδιάζεται, πάλι σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ελληνοϊσραηλινή άσκηση ειδικών δυνάμεων στα περίχωρα του Τελ Αβίβ, με προσομοίωση μαχών σε κατοικημένες περιοχές. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα διατεθούν και πάλι σαν «σάκος του μποξ» για να ασκηθούν οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ σε μάχες είτε εναντίον των Παλαιστινίων σε πόλεις στα κατεχόμενα είτε εναντίον δυνάμεων άλλων χωρών στις οποίες το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί, και με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί φιλικές σχέσεις.
Τέλος, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της συνέχισης της άσκησης «Μίνωας» που είχε διακοπεί τον περασμένο Ιούνιο, λόγω της πειρατικής επίθεσης των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον του «Στολίσκου της ελευθερίας» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Την ίδια στιγμή το Ισραήλ αρνείται να παραδώσει τα πλοία του στολίσκου που κατέλαβε παράνομα, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικά, και τα προσωπικά είδη των ανθρώπων που συμμετείχαν στην αποστολή.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποιο ήταν το σενάριο της άσκησης της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στον ελληνικό εναέριο χώρο και ποιες αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας εξυπηρέτησε αυτή η άσκηση;
2. Για ποιον λόγο η Ελλάδα διαθέτει τον εναέριο χώρο της και τις Ένοπλες Δυνάμεις της προκειμένου να ασκείται μία χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους γείτονές της, κατέχει ξένα εδάφη και απειλεί άλλες χώρες με πόλεμο;
3. Τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να παραδώσει το Ισραήλ τα σκάφη που κατέλαβε τον περασμένο Ιούνιο, τον εξοπλισμό τους και τα προσωπικά είδη των ανθρώπων που συμμετείχαν στην αποστολή προς τη Γάζα;

Λήθη, μέχρι.λησμονιάς


ΟΙ της «Εξεταστικής» διαβουλεύονται. Εμείς (τους) περιμένουμε. Με την έμμεση ενημέρωση, στα διαλείμματα, φτωχή, λειψή, κατεψυγμένη. Τους αναθέσαμε να βγάλουν την αλήθεια, θαμμένη σε τόνους ψέματα. Να επισημάνουν εγκλήματα, να δείξουν ενόχους. Δεν μπορούν, δεν θέλουν, δεν τους αφήνουν-το ίδιο είναι ως προς το αποτέλεσμα. Δεν θα δούμε εδώλια και γουνάκια-το ξέρουμε. Δεν πρόκειται για «ρύθμιση χρεών Καλκάνη»-αλλιώς, θα' χαν στήσει κρεμάλες. Για δημόσιο πλούτο που άλλαξε χέρια μέσω ρασοφόρων πρόκειται. Μέσω «χρυσόπαιδων» με βίλες και πισίνες. Με απέναντι τον μεροκαματιάρη να βιώνει βίον αβίωτο, σε καιρούς «δημοκρατικού φασισμού». Πνιγμένος στη θάλασσα της αδικίας και της ανισότητας.

ΓΙΑ τι άλλο είμαστε.βέβαιοι; Πως ο πέπλος της λήθης θα τα σκεπάσει. Οι μνήμες θα αποδυναμωθούν και ο πανδαμάτωρ χρόνος θα κάνει τη δουλειά του. Είναι και οι προβλεπόμενες απ' το νόμο καθυστερήσεις, είναι και οι ρυθμοί της ενημέρωσής μας εξουθενωτικοί, μας σερβίρουν την αλήθεια πνιγμένη σε χιλιάδες ψέματα, τι άλλο θέλεις για να ξεχαστούν σιγά-σιγά οι Μαντέληδες, οι Ρουσόπουλοι και τα «έργα» τους; Εδώ, ξεχάστηκαν τα εγκλήματα της χούντας και μας μοστράρει τη φάτσα και τη «λογική» του ο Παττακός. Ξεχάστηκαν Θεοφιλογιαννάκοι «πηδώντας το χαντάκι» και (υπερ)γηράσκουν ελεύθεροι. Και μόνο κάποιοι Δερτιλήδες «ιδεολόγοι» επιμένουν και ο Ιωαννίδης, για να πάρει στον τάφο του τα μυστικά, μη τα ξεράσει εν ζωή και καταστεί.κύπριος αγνοούμενος.

ΕΙΝΑΙ ο έλληνας μεγαλόψυχος και συγχωρεί. Καλά κάνει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά. Αν κι αυτή τη φορά τον πιάσουνε στον ύπνο οι πολιτικοί και βγάλουν λάδι εαυτούς, αυτός (ο λαός) θα πληρώνει και θα κουβαλάει την ευθύνη. Οι κύριοι (και κυρίες) νομοθέτες μας δεν έχουν κάτι να χάσουν απ' την πρόσκαιρη λήθη που θα φέρει τη μόνιμη λησμονιά. Πιο δύσκολα ψαρεύουν ψήφους με τη «φουσκοθαλασσιά», γι αυτό και προτιμούν την ήρεμη θάλασσα. Με τα προνόμιά τους καθολικά και απείραχτα, με την ψήφο μοιρασμένη καθ' ομάδες (οιονεί κόμματα), χωρίς ιδεολογίες και άλλα περιττά.

ΘΑ ξεχαστούν, λοιπόν, οι ένοχοι κι ας γράφτηκαν σελίδες κι ας έπεσε χολή. Η μπόρα θα περάσει, το «εμπάργκο» για τους πολιτικούς θα λήξει και ξανά χαμόγελα και χειραψίες, στην πλατεία-«αρέσουν κάτι τέτοια στους.βαρβάρους

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

Πατριώτες αξιωματικοί αρχίζουν να αντιστέκονται στην προδοσία πολιτικών και στρατιωτικών και διώκονται.



Ο υπαρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Κρυονερίτης που έγινε έξαλλος όταν άκουσε τον πατριώτη αξιωματικό να τον επιπλήττει για την ανέγερση του ισλαμιστικού τεμένους σε χώρο του Π.Ν. και να τον καταχειροκροτούν οι αξιωματικοί.....
Είμαι εν ενεργεία Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Σας γράφω για να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό, που εμένα και τους συναδέλφους μου, μας συγκλόνισε. Ένα περιστατικό που κάποιοι το είδαν από πολιτική σκοπιά, αλλά κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, το αντιληφθήκαμε ως πράξη αντίστασης, την οποία έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουμε κάνει, αλλά και ως μία πράξη που δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού δεν σχετίζεται με την εκάστοτε δοτή κομματική ηγεσία, που παραχωρεί τα ιερά και τα όσια για τα οργιαστικά πάρτυ της βλαχομπαρόκ δήθεν ελίτ.

Πριν μερικές εβδομάδες, εκκλήθημεν όσοι υπηρετούμε στην περιοχή του Πειραιά να συγκεντρωθούμε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, για να παραστούμε σε επίσκεψη ενημέρωσης του Αρχηγείου, στο οποίο προΐστατο ο υπαρχηγός του Ναυτικού, κ. Κρυονερίτης.

Ως εδώ όλα καλά. Ο υπαρχηγός απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο 300 περίπου στρατιωτικών και πολιτικού προσωπικού, ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις, αλλά και σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως το ισλαμικό τέμενος – για το οποίο παρεχωρήθη από το Πολεμικό Ναυτικό ο χώρος του οχυρού Βοτανικού για την ανέγερσή του.

Σας περιγράφω ακριβώς τα γεγονότα, όπως αδιάλειπτα θα υπάρχουν για πολύ καιρό στη μνήμη μου:
Ένας πλωτάρχης σηκώθηκε και ακολούθησε ο επόμενος διάλογος:

«Κύριε υπαρχηγέ, δεν σκόπευα να κάνω ερώτηση για να μην φέρω σε δύσκολη θέση την ιεραρχία, σας τιμά όμως ιδιαίτερα το γεγονός ότι μας επιτρέπετε μία τέτοια πρωτοβουλία και σας ευχαριστώ.

Τελευταία, υπάρχουν γεγονότα που με ανησυχούν ως αξιωματικό και ως άνθρωπο, ακούγονται πολλά για περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο κόσμος, από εμάς τους ένστολους, περιμένει κάτι…. Μας κοιτά στα μάτια διότι δεν είμαστε όπως οι απλοί εργαζόμενοι, επιτελούμε ένα λειτούργημα συμβολικό…Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εθνικό ανάχωμα και σύμβολο, οι συμβολισμοί έχουν ιδιαίτερη σημασία για μας… Ένα συμβολικό θέμα είναι το θέμα του τεμένους στον Βοτανικό.

Κύριε υπαρχηγέ, πίσω σας υπάρχουν οι σημαίες των τριών πολεμικών μας νήσων: Υδρα, Σπέτσες ,Ψαρά και στις τρεις σημαίες, παρουσιάζεται η ημισέληνος να υποκύπτει και να πατείτε από τον Σταυρό. Με την παραχώρηση του Ναυτικού οχυρού Βοτανικού, για την ανέγερση τεμένους νοιώθουμε όλοι, ότι η ημισέληνος πατά τον Σταυρό».

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή αρχίσαμε όλοι, πλην των δύο πρώτων σειρών, που εκάθοντο οι ανώτατοι αξιωματικοί, να χειροκροτούμε, ενώ από κάτω ακούγοντο φωνές επιδοκιμασίας.
Στη συνέχεια ο εν λόγω πλωτάρχης, μίλησε και για το γένος. Δεν θα περιγράψω τίποτε άλλο, θα σας παραπέμψω να διαβάσετε σε blogs το τι συνέβη, σε επόμενο μήνυμα. Αλλά τονίζω ότι ποτέ, μα ποτέ αξιωματικός δεν έχει χειροκροτηθεί εντός στρατιωτικής σχολής. Ποτέ μα ποτέ κανείς δεν έχει χειροκροτηθεί από αξιωματικούς μιας και απαγορεύεται δια ροπάλου κάτι τέτοιο. Ποτέ μα ποτέ αξιωματικός δεν απετόλμησε να σηκωθεί και να αρθρώσει τέτοιο λόγο.

Είναι ένα γεγονός που σημαδεύει την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού, η παρρησία και το θάρρος με το οποίο κάποιος σηκώθηκε και αντέτεινε την ελευθερία ενάντια στο προσκύνημα.

Είναι ένα μοναδικό γεγονός που όλοι εμείς το βάζουμε απέναντι στις αθλιότητες στο «Αβέρωφ». Αυτός ο συνάδελφος, είναι η απάντηση ενάντια στους άθλιους και στην παρακμή. Όταν η εκδήλωση τελείωσε, οι ανώτατοι, γαλονάτοι, ουσιαστικά απομονώθηκαν από τον κόσμο, ενώ όλοι μας περικυκλώσαμε τον Πλωτάρχη και τον χτυπούσαμε στην πλάτη. Έμαθα ότι ήταν ο ιατρός της Σχολής, ένας εξαίρετος άνθρωπος, γενναίος πραγματικά και ανιδιοτελής, ένας στρατιωτικός ιατρός που καμία σχέση δεν έχει με άλλους συναδέλφους του. Μας έδωσε ένα παράδειγμα θάρρους , που μακάρι να το είχα κάνει εγώ ή ένας μάχιμος.

Αγαπητοί φίλοι, ο άνθρωπος του μήνα είναι ο πλωτάρχης. Προτείνω να τον αναφέρετε ως άνθρωπο όχι του μήνα, αλλά της χρονιάς.
Περιττό να σας αναφέρω το σοκ που υπέστησαν όλοι οι ναύαρχοι, οι οποίοι γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια. Απλά θέλουν γύρω τους ανθρώπους που δεν την παραδέχονται….

Το γεγονός αυτό συζητείται κατά κόρον εδώ και αρκετές εβδομάδες μέσα και έξω από το Ναυτικό. Απλά δεν έχει λάβει δημοσιότητα…σκεφθείτε τα εξής: Ατυχής Πόλεμος του 1896, Επανάσταση στο Γουδί το 1909, επεισόδιο Ίμια, 2010. Ο άνθρωπος αυτός μας έδωσε μία ελπίδα για την πατρίδα, μέσα στο σκοτάδι άναψε μία σπίθα, ποτέ άλλοτε δεν ασχολήθηκα με ένα γεγονός για τόσο καιρό. Το συζητάμε συνέχεια.

Αναγνώστης περιοδικού «Τρίτο Μάτι» Αύγουστος 2010 σελ.72-73

πηγή HellenicRevenge

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

GAPιάδα vol 1: Ο Γιώργος κι ο θείος Σαμ


http://www.ipanic.gr/

Το "Δουκάτο" του Πασόκ, στο Αιγαίο .



http://www.paros.gr/default.asp?catid=4338

Ενετοκρατία (1204 - 1537)


Η Πάρος εντάσσεται στο Δουκάτο του Αιγαίου (1207) και περιέρχεται διαδοχικά σε διάφορες βενετσιάνικες οικογένειες. Οι κάτοικοι του νησιού δουλεύουν στα χωράφια σαν δουλοπάροικοι χωρίς να ορίζουν την γη ενώ εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από πειρατικές επιδρομές και λεηλασίες. Η Νάουσα γίνεται βάση πειρατών. Την περίοδο της ενετοκρατίας κτίζεται το κάστρο της Παροικιάς, της Νάουσας και του Κέφαλου (Μάρπησσα).

..................................................................................
Ραγ(κ)ούσης: Eπίθετο πατριδωνύμιο, Φραγκο-λεβαντίνικο. Kαταγόμενος από τη Ραγούζα (Ragusa) της ανατολικής Αδριατικής, καθολικού δόγματος. Σε τεφτέρια αργυραμοιβών αναφέρονται ακόμη Ναπολιτάνικα και Ραγκουσέϊκα αργυρά τάληρα, χρυσά αλτίν, μισίρια και τουνέζικα φλουριά. Σε πατριδωνυμιακά επίθετα, πολλές φορές συναντάμε να μην υπάρχουν κοινοί συγγενικοί κλώνοι, αυτό συμβαίνει διότι το μόνο κοινό που έχουν είναι ο τόπος καταγωγής μιας και το επίθετό τους ήταν άλλο και στην πορεία το πατριδωνύμιο έγινε παρατσούκλι και το παρατσούκλι επίθετο. Σε πατριδωνυμιακά επίθετα, πολλές φορές συναντάμε να μην υπάρχουν κοινοί συγγενικοί κλώνοι, αυτό συμβαίνει διότι το μόνο κοινό που έχουν είναι ο τόπος καταγωγής μιας και το επίθετό τους ήταν άλλο και στην πορεία το πατριδωνύμιο έγινε παρατσούκλι και το παρατσούκλι επίθετο. -Έτος 1501. Το επώνυμο Ραγγούσης ή Ραγούσης είναι γνωστό από έγγραφα των αρχών του 16ου αι. Σήμερα είναι πολύ συνηθισμένο στην Πάρο ως Ραγκούσης. Σε σιγίλιο της μονής Φανερωμένης Νάξου, αναφέρεται ότι ο Ματθαίος Ραγκούσης ανήγειρε εκ βάθρων τη μονή Αγ. Κυριακής, των Λευκών. Το επώνυμο Λεονταράκης, γνωστό στην Κρήτη, το έφερε ο πρώτος Κρητικός που έφθασε στην Πάρο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Υστερα εξέπεσε σε παρωνύμιο ή επώνυμο, όπως έχει συμβή και με άλλα επώνυμα: Παρδάλης (σήμερα Χανιώτης), Λεμονάκης (Κρητικός), Χειμωνάκης σήμερα Ραγκούσης), Τσολάκης (σήμερα Ρούσσος). –Σε προικοσύμφωνο στη Νάουσα 13 Νοεμ. 1726 «Ένα σπιτάκι εις το Νιοχώρι πλησίον της Καλής Μόσχου Ραγκούση». –Νάουσα 23 Μαίου 1734 «το μαγατζάκι οπύ έχει εις την Μπόρτα της Βρύσης» πλησίον η αγοράστρια και Μαρίνος Ραγκούσης». –Καταγραφή [Παροικιά, 13 Νοεμ. 1738] της περιουσίας της Ευαγγελίστριας, κτήματα τους γειτονεύουν με τα κτήματα της Ευαγγελίστριας, Φίλιππας Ραγκούσης. στην Πέρα Παναγιά στα Μάρμαρα επιγραφή 1748, Απριλίου διά εξόδου Λεοντίου Ραγούσι. Το επίθετο Ραγούση είναι από το ίδιο γενεαλογικό δέντρο των Ραγκούση. –1760 Ραμπελιώ Δελαγραμμάτη ¬ Νικόλαος Μάτσας *6 ¬ Πέτρος Μάτσας, Τζώρτζης Μάτσας, Κατίγκω Μάτσα Κρίσπη ¬ Σιόρ Μιχελής Ιω. Κρίσπης *7 ¬ Δημήτριος Μάτσας ¬ Μαρία Δ. Χαμάρτου ¬ Ραμπελιώ Ν. Καμπάνη *8, Μαρουσώ Δ. Μαύρου, Νικόλαος Δ. Μάτσας, Γεώργιος Δ. Μάτσας ¬ Σμαράγδα Βιάζη ¬ Δημήτριος Μάτσας ¬ Αναστασία Ραγκούση ¬ Γεώργιος Δ. Μάτσας ¬ Καλυψώ Μέγκουλα ¬ Δημήτριος Γ. Μάτσας-Μαυρογένης (Αρχαιολόγος) ¬ Χρύσα Κ. Καραδήμα (Αρχαιολόγος). –Διαθήκη του Θωμά Ραγκούση (Λεύκες 16 Νοεμ. 1767) « έχει ένα ψαρόγι εις του Καμπούρη τα Εκρεμνά». –Σε πωλητήριο Λευκών 18 Φεβρ. 1784 «πουλεί ο κυρ Γουλιαρμής Ρούσσος του κυρ Νικόλα Θωμά Ραγκούση ένα κομμάτι αμπέλι στην τοποθεσία στο Πήγαδο με πατητήρι..». –Προικοσύμφωνο του Θωμά Ραγκούση (Λεύκες, 20Απρ. 1788)γράφει «έτερο χωράφι εις την Καυκάρα όπου το έχει αγορά από τον Μάρκο της Καρδαρούς, σύμπλιον ο Δημήτρης Αμοργινός. -Στο προικοσύμφωνο του Νικολάου Μωραΐτη και Κατερινακιού Κονταράτου (Μάρμαρα 3 Νοεμ. 1820) «το χωράφι εις τους Μαγιαλούπους πλησίων Αντώνης Ραγκούσης». –Σε προικοσύμφωνο Πάρου 13 μαρτίου 1827 «χωράφι εις Λαούδια σύμπλιος Κωσταντής Ραγκούσης». - –Σε έγγραφο Λευκών της 8ης Σεπτ. 1838 «δίνει ο κυρ Νικόλαος Κονταράτος του κυρ Νικολάου Ραγκούση μίαν μάνδαν με αλώνι εις τοποθεσίαν Δραμυθιάν». –Σε έγγραφο Λευκών Ι. Ραγκούσης 6 Μαΐου 1879. -Σε εκλογικό κατάλογο της Νάουσας του 1885, υπάρχουν εγγεγραμμένοι οι, Ραγκούσης Νικόλαος του Ιωάννη, 28 ετών, εργατης απο τη Νάουσα, Ραγκούσης Ιωάννης του Φώτη, 60 ετών, εργάτης απο τη Νάουσα, Ραγκούσης Γεώργιος του Μιχαήλ, 40 ετών, υποδηματοποιός απο τον Κώστο και ο Ραγκούσης Ιωάννης του Γεωργίου, 37 ετών, εργάτης απο τον Κώστο. -Σε Λογοδοσία του 1898, του Συνδέσμου των εν Λαυρίω, Αθήναις περιχώροις και Πειραιει ΠΑΡΙΩΝ, ο Σύμβουλος, Αντώνιος Ραγκούσης, Εμμαν. Ραγκούσης και ο Ταμίας Αρτέμιος Ραγκούσης. -Πίναξ του Συνδέσμου των εν Λαυρίω, Αθήναις περιχώροις και Πειραιει ΠΑΡΙΩΝ, εμφαίνων ονοματεπώνυμων μελών της Περιόδου 1ης Ιουνίου 1898 o Ραγκούσης Κ. Νικόλαος, ο Ραγκούσης Ι. Δημήτριος, ο Ραγκούσης Κ. Γεώργιος, ο Ραγκούσης Μ. Βασίλειος, ο Ραγκούσης Δ. Ιωάννης, ο Ραγκούσης Ι. Στέφανος, ο Ραγκούσης Ι. Γεώργιος και ο Ραγκούσης Στυλ. Αντώνιος.
.................................................................................

ΣΗΜ.

-Ας μας συγχωρέσουν οι φίλοι Παριανοί, η αναφορά μας είναι καθαρά και μόνο, πολιτική....

Presentation of the Turkish Gaza on Cyprus - Τhe Turkish Gaza, Nazi as Israel...

Ο Δημήτρης Ρέππας και η ικανότητα προσαρμογής για το κοινό όφελος





Με πολλή αγανάκτηση πολλά blogs αναδημοσιεύουν τις παρακάτω πληροφορίες για μια επιστολή με την οποία ο κ. Ρέππας το 1972 – μόλις πριν την εξέγερση της νομικής το 1973 – προέτρεπε τους φοιτητές σε ρεαλιστική αντιμετώπιση των διορισμένων διοικήσεων “προς το γενικό όφελος προσαρμοζόμενοι”. Η επιστολή έχει ως εξής (http://www.thermopilai.org/content/reppas-katribanos-kai-alla-stelekhe-tou-pasok-upermakhoi-tes-khountas) :
"Ενόψει των αρχαιρεσιών εις τους φοιτητικούς συλλόγους, οι δια ζώσης αντεγκλήσεις μεταξύ των σπουδαστών και οι μέσω των εφημερίδων οξείαι ερωταπαντήσεις, δημιουργούν ατμόσφαιραν απτομένην της καταστάσεως απώλειας της φοιτητικής αξιοπρέπειας και κλίμα ασύμφορον δια την φοιτητικήν υπόθεσιν. Αι διορισμέναι διοικήσεις, βαλλόμεναι πανταχόθεν, αντιδρούν δι' ανακοινώσεων - καυχησιολογιών και όχι δια της αποστομωτικής πράγματι απαντήσεως των συνετών πράξεων, τας οποίας τους υποδεικνύει η λογική του δικαίου και το αίσθημα συνεπείας εις την εκτέλεσιν του έργου.
Οι αντιδικούντες πρέπει ν' αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά την καθεστηκυίαν τάξιν εις τας φοιτικάς διοικήσεις όχι ανεχόμενοι συμβιβασμού αλλά προς γενικόν όφελος προσαρμοζόμενοι.
Η ιδεολογία ενός εκάστου να παύση να δηλητηριάζει την συμπεριφορά του στον σπουδαστικόν χώρον, την στιγμήν που καυτά αναμένουν την λύσιν των πλείστα φοιτητικά αιτήματα. Ας σταματήσει ο θόρυβος απ' όπου κι αν προέρχεται, ώστε οι δημιουργοί του να μη χαρακτηρισθούν αξίες που σαν τους ποταμούς κάνουν μεγάλον θόρυβον, επειδή ακριβώς στερούνται βάθους.
Οι φοιτηταί μόνον ηνωμένοι θα επιτύχουν τους σκοπούς των. Η διχόνοια που κρυφολαχταρά να κατοιήση στις κάλπες της .... Συνάδελφοι, αν τώρα διχασθούμε ποτέ πια δεν θα είμαστε ισχυροί. Η φοιτητική μας ιδιότης ας μη εξυπηρετήσει σκοπούς που απέχουν, των φοιτητικών συμφερόντων και μεταβάλουν το σπουδαστικόν χώρον εις πολιτικήν κονίστρον...."
Οι σοκαρισμένοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ σε σχετική επιστολή τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας όταν γίνονταν τα μαγειρέματα για την επιλογή των υποψηφίων του κόμματος εγραφαν :
"Το κείμενο αφιερώνεται εξαιρετικά σ΄όλους εκείνους που πέρασαν από την Ασφάλεια και την ΕΣΑ, βασανίστηκαν, αγωνίστηκαν για να δουν μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική και σοσιαλιστική.... Το κείμενο το υπογράφει ο Δ. Ρέππας τότε φοιτητής Οδοντιατρικής, σήμερα αναπληρωτής γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Αρκαδίας. Τί λένε άραγε για τα γραφόμενά του οι συναγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος και η ηγεσία του Κινήματος; …”
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έλεγε τίποτα τότε και δεν λέει τίποτα και σήμερα, γιατί απλά γνωρίζει και τι ήταν και τι είναι ο κ. Ρέππας. Ένας ικανότατος – στο να συντάσσεται με τους εκάστοτε κρατούντες – ρεαλιστής – για το συμφέρον του - πολιτικός.
Που ξέρει να πουλάει καλά την υποστήριξη του : Ανδρεικός, Σημιτικός, Γιωργοπαπανδρεικός, αντιστεκόμενος στον Παπακωνσταντίνου, αλλά δεχόμενος με περηφάνια τα κομπλιμέντα της τρόικας, ο κ. Ρέππας δεν ήταν χουντικός μην υπερβάλουμε. Ξέρει που φυσάει ο άνεμος. Ήταν και είναι απλά ο κλασσικός τύπος προσαρμοζόμενος προς το γενικό – διάβαζε ίδιον - όφελος.
sxolio

Η Καλαμάτα ανακάλυψε την Αμερική!




Αίσχος. Μετά από τόσα χρόνια κυκλοφορίας μαϊμού ελαιόλαδου Καλαμάτας, τώρα ξύπνησαν οι υπεύθυνοι από τα Blogs...
Ξαφνικά οι Καλαματιανοί και οι Κρατικοί αρμόδιοι των εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων Π.Ο.Π. έπεσαν από τα σύννεφα μαθαίνοντας ότι στο εξωτερικό κυκλοφορεί εταιρεία που "καπηλεύεται το όνομα "ΚΑΛΑΜΑΤΑ". Συγκεκριμένα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΕΑΣ Μεσσηνίας κ. Κοζομπόλη, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου. Αφορμή για την επίσκεψη αυτή αποτέλεσε ο τελευταίος θόρυβος, σχετικά με την καπηλεία του ονόματος ''Καλαμάτα'' σε ελαϊκά προϊόντα, από οίκο του εξωτερικού.
Αγαπητοί Καλαματιανοί μήπως με τον όρο "θόρυβο" εννοείται τις αναρτήσεις του www.adena.gr και του δικού μας καθώς και όλων των υπολοίπων blogs που αναδημοσίευσαν την τεράστια απάτη από την απομίμηση των Ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ? Ακόμα δεν είδατε τίποτα. Απλώς το www.adena.gr περιμένει τους Έλληνες παραγωγούς (και αρμόδιους προαγωγούς) να επιστρέψουν από τις διακοπές για να αποκαλύψει το τεράστιο σκάνδαλο που έχει γονατίσει τη Αγροτική παραγωγή και Εθνική Οικονομία μας... Please έσο Stand by ...
Αdena