ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.6.12

Κυβέρνηση Εθνικής ΣΟΥΤηρίας

Της Λουκίας Χουλιάρα

Οι τρεις Καμπαλέρος, βρίσκονταν σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις.

 
Ο Αντουάν, μια και μόνη κόκκινη γραμμή είχε: να γενεί πρωθυπουργός. Και μάλιστα να βαφτιστεί, όχι απλά να ορκιστεί! Ένας όρκος δεν έχει παντοτινή ισχύ. Μία που ορκίστηκες, μία που σε πήρε με τις πέτρες ο λαός, μία που έχασες τον τίτλο! Μια βάπτιση όμως, όσο να πεις σε κατοχύρωνε δια παντός. Παππάδες, νουνοί, μαρτυρικά και λαμπάδες, δεν ήταν αστεία πράματα! Και για νουνό θα έπαιρνε τον «Αγωνιστή της Πίνδου». Τον Πρόεδρο. Τί πιο έγκυρο; Όλα τα είχε σκεφθεί. Όλα τα είχε μελετήσει. Όλα τα είχε προβλέψει. 400 χρόνια τούρκικα περίμενε εξάλλου, αυτή την ιερή στιγμή της Πρωθυπουργικής Στέψης. Στο τέλος μάλιστα τα χρειάστηκε. Αυτό το κωλόπαιδι ο Αλέξης κόντεψε να του πάρει την μπουκιά από το στόμα. Όμως, τέλος καλό, όλα καλά!

Ο Μπένυ, ήταν χολοσκασμένος. Από δήμαρχος, κλητήρας.
Από αφεντικό, ιδιωτικός υπάλληλος, σε κατάστημα με βίδες στην οδό Αθηνάς. Οι επιλογές του, είχαν μειωθεί επικίνδυνα και αν δεν ήθελε να πάει να κάνει παρέα στη Φώφη και στην Αννούλα, θα έπρεπε να εμπλακεί στις πολιτικές εξελίξεις. Έστω και ως κομπάρσος. Θα χωνόταν αρχικώς στην κυβέρνηση θεωρητικώς, δίχως συμμετοχή ΠΑΣΟΚατζήδων βουλευτών και στη συνέχεια θα την αποδομούσε εκ των έσω. Όχι ότι χρειαζόταν βοήθεια ο Αντουάν για να το πετύχει αυτό! Θα τα κατάφερνε και μονάχος του.

Ο Κουκουτσουβέλης, παρακολουθούσε στενά το twitter. Τον ενδιέφερε η γνώμη του κόσμου
. Τα πράματα όμως εκεί ήταν σκούρα. Όλα τα tweets του πάταγαν κραξίδι απ’ τα λίγα. Οι συνεργάτες του είχαν συγκεντρώσει μερικά απ’ αυτά και του τα είχαν παρουσιάσει συμβουλεύοντάς τον, να πάρει πρώτα το υπογλώσσιό του.

«Ο Κουκουτσουβέλης θα μπορούσε να είναι ο οργανοπαίκτης που συνόδευε την τραγουδιάρα εξαδέλφη της Βίκυς-Κουλάρας στα πανηγύρια!»
 

«Μόνο ο Κουκουτσουβέλης με αυτή την κακομοίρικη φάτσα έχει πιθανότητες να πάει στη Μέρκελ και να πετύχει θετικές τροποποιήσεις.»

«Και δεν κάνουν Κουκουτσουβέλη Κυβερνητικό Εκπρόσωπο? Να κοιμίζει τα μικρόφωνα και να ρίχνει σε κώμα τους ρεπόρτερ?»


«Αν ποτέ βγει στην αγορά ρομπότ που να νανουρίζει μωρά, σίγουρα θα χει φωνή και μουτσούνα Κουκουτσουβέλη!»


Η κυβέρνηση εντούτοις έπρεπε να σχηματισθεί.
Τα μιλήσαν, τα συμφωνήσαν και συνέταξαν ένα κοινό σύμφωνο, με παραδοχές και αμοιβαίως αποδεκτά σημεία. Πριν το κείμενο παραδοθεί στα Μ.Μ.Ε., ο Αντουάν, μελλοντικός Πρωθυπουργός- Διευθύνων Σύμβουλος- Μέραρχος- Πτέραρχος- Διοικητής της Ελλάδος, έκανε μια προσθήκη η οποία έμελλε να αποβεί σωτήρια για το Τρίο. Θα χρησίμευε ως στοιχείο υπεράσπισης, κατά την προβλεφθείσα από τον Πατέρα Παϊσιο, Εξεταστική, για την Υποδούλωση της Χώρας, Επιτροπή.  
Η κυβέρνηση ονομάστηκε Κυβέρνηση Εθνικής ΣΟΥΤηρίας. Με αυτή την τροποποίηση, ουδείς θα μπορούσε να ισχυρισθέι ότι δεν είχαν προειδοποιήσει το λαό για το ΣΟΥΤ που θα έτρωγε από το ευρώ! Το είπαν, το εδήλωσαν και αμαρτίαν ουκ είχαν! 
 

Το οργισμένο μήνυμα της Άννας που δεν αντέχει χωρίς υπουργείο

Το οργισμένο μήνυμα της Άννας που δεν αντέχει χωρίς υπουργείο
«Πυρ και μανία» είναι η Άννα Διαμαντοπούλου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αιτία είναι η απόφαση του κ. Βενιζέλου να προτείνει για υφυπουργό Παιδείας τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου έναν από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της μεταρρύθμισής της στην Παιδεία.

Η Άννα Διαμαντοπούλου άλλωστε μαζί με τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Ανδρέα Λοβέρδο είναι από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αντέχουν χωρίς καρέκλα κι εξουσία.  Την προεκλογική περίοδο μάλιστα περίτρανα η συμπεριφορά τους απέναντι στα γεγονότα επέδειξε μια αλαζονεία που όχι  μόνο δεν άρεσε στο λαό αλλά και στον ίδιο τον Βενιζέλο που από ότι φάνηκε θέλησε να ξεπλύνει λίγο το κόμμα από τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώην υπουργός μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κ. Βενιζέλο αλλά δεν τον βρήκε.  Δείτε τώρα επιμονή εδώ ολόκληρη η Ελλάδα  ήταν και είναι σε αναβρασμό κι εκείνη  ζητούσε το λόγο που δεν κάθισε σε υπουργική καρέκλα.

Η κ. Διαμαντοπούλου άφησε παρόλα αυτά μήνυμα απειλώντας με αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος της τηλεφώνησε και τη μετέπεισε αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτή η αναμονή της . Εξάλλου τώρα είναι της μόδας  μεγάλα στελάχη κομμάτων να κάνουν βόλτες και στα γραφεία άλλων κομμάτων για την επόμενη μεταγραφή. "
Όπου γης και πατρίς όπου καρέκλα κι εμείς....." 
 
 briefingnews.

ΙΝΚΑ: "Μην παραλάβετε την Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη"...!!!

Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): "καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου"
 
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE 
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432 όρ. 5ος 
τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976 
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka - http://www.inka.gr/ 
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10 
Δεν μας έφταναν η.... κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος : 
1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ. 
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» - λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές.) και βέβαια οι χάκερς. Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια. 
2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ. Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. 
Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ. Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό. 
Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα. Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧEΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ. 
ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.
elnews.gr

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο υφυπ. Ναυτιλίας Bερνικος έχει offshore στα νησιά Μάρσαλ!



Εμείς γράψαμε προ ημερών για τα έργα και ημέρες του νέου λαμόγιου εδώ Έβαλαν τον ..λύκο για να φάει τα ..πρόβατα Τώρα έρχονται και νέα. Ο ένας υπουργός αρχιτραπεζιτης  πρώην  Βομβιστής επί Επταετίας ο Ράπανος !,ο άλλος μεγάλος εφοπλιστής και κάτοχος offshore  εταιριών .Αυτή και αν δεν είναι επανίδρυση του κράτους.

Τον Βουλγαρακη κοντέψαμε να τον ..εκτελέσουμε για τις εταιρίες του .Τον Βερνικο τον επιβραβεύουμε με νεοσύστατο υπουργείο. Για δείτε παρακάτω Φτου σας ξεφτιλισμένοι. 
 

Γίναμε ένα εκατομμύριο λιγότεροι μέσα σε μια δεκαετία …

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την τελευταία απογραφή πληθυσμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού όπως προκύπτει μέσα σε διάστημα δέκα ετών «χάθηκε» ένα εκατομμύριο Έλληνες στη χειρότερη περίοδο δημογραφικά από τη δεκαετία του 1940!
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού επισημαίνουν πως ακόμα και στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και παρά τη...........

δημογραφική αιμορραγία των νεκρών της Κατοχής και του Εμφυλίου δεν καταγράφηκε πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.
Όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το 2011 καταγράφηκαν την Ελλάδα 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (ποσοστό 49,2% του γενικού πληθυσμού) και 5.484.000 γυναίκες (ποσοστό 50,8%)

Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα. Έτσι, μπορεί η επίσημη μείωση σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή να είναι 190.000 άτομα, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι πενταπλάσια του εν λόγω αριθμού. Επιπλέον στα δημογραφικά στοιχεία πρέπει να συνυπολογιστεί ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που ενώ το 2001 υπολογίζονταν σε 300.000 άτομα σήμερα ξεπερνούν το 1.300.000!

Φυσικά σε όλο αυτό το πλαίσιο είνα σημαντικό να ληφθεί υπόψιν η οικονομική κρίση που ωθεί όλο και περισσότερους Έλληνες να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Μόνο την τελευταία διετία υπολογίζεται πως ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 500.000 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών).

Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα να αριθμεί μόλις 8 εκατομμύρια κατοίκους!


kafeneio 

Επιχειρουν να ροκανίσουν το χρόνο


με ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα και σκοπό να αποκοιμίσουν τους πολίτες.Ανέφικτη κάθε διαπραγμάτευση απο τους δοσίλογους.Η πικρή αλήθεια:Μειώσεις των μισθών και των συντάξεων,κατασχέσεις,νέα αύξηση της ανεργίας,αυτοκτονίες και ξεπουλημα της δημόσιας περιουσίας,Πλήρης λεηλασία τους μήνες που έρχονται!
ΑΝΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΝΕΦΕΛΩΔΕΙΣ-ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


Μετά από χίλια ζόρια η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αφού ορκίστηκε ο πρωθυπουργός, αφού, επίσης, ορκίστηκαν και παρέλαβαν οι υπουργοί, εδέησε, κατά παράδοξο τρόπο, να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, το οποίο θα δώσει στη δημοσιότητα το Σάββατο (23/6/12).

Οι τραγελαφικές αυτές διαδικασίες καταδεικνύουν ότι το πρόγραμμα ήταν το τελευταίο που απασχολούσε τους τρεις συνεταίρους σε σχέση με τα υπόλοιπα!
Ο «Παρατηρητής» της iskra καταγράφει τις εξής προκαταρκτικές παρατηρήσεις επί του προγράμματος σε μια πρώτη και αρκετά γρήγορη αποτίμησή του:

ΠΡΩΤΟΝ: Οι θέσεις που περιέχονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα, ιδιαίτερα στο Α' Κεφάλαιο του, δεν προορίζονται για υλοποίηση αλλά για διαπραγμάτευση με την τρόικα, αφού αφορούν ρητές δεσμεύσεις του μνημονίου.

Οι κυβερνητικοί συνεταίροι δεν μας λένε τίποτα για το τι θα κάνουν στην περίπτωση που η τρόικα δεν αποδεχτεί τις αλλαγές που προτείνουν, πράγμα πιθανότατο, αν όχι βέβαιον σε μεγάλο βαθμό. Η παράλειψη δεν είναι καθόλου τυχαία!

Επειδή οι κυβερνητικοί συνεταίροι δεν διαθέτουν εναλλακτική λύση έναντι της χρηματοδότησης της τρόικας, διότι θεωρούν την τελευταία καταστροφή και εισιτήριο για την έξοδο από την ευρωζώνη, είναι στην πράξη όμηροι της βούλησης της τρόικας και επομένως θα καταπιούν την γλώσσα τους σε κάθε αντίρρηση της να υιοθετήσει τις προτάσεις τους.

Η περίφημος αναδιαπραγμάτευση δεν υφίσταται και στην πράξη όλα εναπόκεινται στην καλή θέληση της τρόικας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η διαφαινόμενη ως γενική επιδίωξη των κυβερνητικών συνεταίρων να μη γίνουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και επιβολή νέων φόρων, δεν είναι καθόλου εφικτή.

Κι' αυτό διότι με βάση το 2ο Μνημόνιο  θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, τα οποία αναγνωρίζουν οι συνέταιροι, τουλάχιστον 12 δις για τη διετία 2013-2014. Ακόμα η επιμήκυνση έως δυο χρόνια, που ζητούν οι συνεταίροι, αν γίνει δεκτή από την τρόικα και πάλι αυτό το ποσό είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί χωρίς περισσότερους φόρους και περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, μόνο από την καταπολέμηση φοροδιαφυγής και παραοικονομίας. Οι «συνεταίροι» ψεύδονται ανοικτά και δημαγωγούν ασύστολα!

ΤΡΙΤΟΝ: Η επαναφορά της ελευθερίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τον κατώτατο μισθό, ακόμα και αν γίνουν δεκτά από την τρόικα, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα για την επαναφορά των μισθών του ιδιωτικού τομέα στην προ μέτρων του 2ου Μνημονίου κατάσταση.

Η συγκυβέρνηση ξεχνάει την επαναφορά του κατώτατου μισθού και του επιδόματος ανεργίας στα προ της μείωσης του 2ου Μνημονίου επίπεδα, που καθόλου δεν επέρχεται με την επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ξεχνάει την επαναφορά της μετενέργειας και της επεκτασιμότητας των συλλογικών Συμβάσεων και την επαναφορά του καθεστώτος διαιτησίας στην πρότερα κατάσταση, πράγματα που περιείχοντο στο πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ.

Το καθεστώς μνημονιακής διάλυσης των εργασιακών σχέσεων παραμένει ακέραιο!

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ο Α. Σαμαράς κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στο πρόγραμμά του δεν περιείχε ούτε ένα νούμερο! Για το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να κατηγορήσει ο Α. Σαμαράς το πρόγραμμα της συγκυβέρνησής του. Δεν έχει ούτε έναν αριθμό. Ούτε μια κοστολόγηση των εξαγγελιών ούτε μια νύξη για τα συγκεκριμένα ισοδύναμα μέτρα. Έχουμε αόριστες, νεφελώδεις εξαγγελίες γραμμένες στο πόδι, για επικοινωνιακές εντυπώσεις, που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ!

Για παράδειγμα: Ποιοι είναι οι Κοινοτικοί Πόροι που θα χρηματοδοτήσουν την επέκταση κατά έναν επιπλέον χρόνο του επιδόματος ανεργίας και την επέκταση του τελευταίου και σε μη μισθωτούς; Απόλυτη σιωπή!

Ποια είναι τα ισοδύναμα μέτρα για την απροσδιόριστη σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου στους μέσους ευρωπαϊκούς όρους; Ποιοι είναι οι τελευταίοι; Ποια είναι επίσης τα ισοδύναμα μέτρα για την εξαγγελόμενη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κλπ; Το πιθανότερο είναι ότι αυτές οι προτάσεις για αφορολόγητο και μείωση του ΦΠΑ θα απορριφθούν μετ' επαίνων από την τρόικα και προτείνονται μάλλον για τη δημιουργία ψεύτικων προσωρινών εντυπώσεων.
ΠΕΜΠΤΟΝ: Το πρόγραμμα των κυβερνητικών συνεταίρων δεν λέει τίποτα για τη προβλεπόμενη μεγάλη μείωση των μισθών των εργαζομένων με ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι μειώσεις θα προχωρήσουν ταχύτατα.

ΈΚΤΟΝ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα των συνεταίρων υιοθετεί στην ουσία όλο το απαράδεκτο πρόγραμμα «μαμούθ» των ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνει το 2ο Μνημόνιο με μόνη αναφορά, για τα μάτια του κόσμου, στις «εγγυήσεις διαφάνειας» για την υλοποίησή του!

Πάμε για γενικό ξεπούλημα, με διάτρητο άλλοθι τη συναίνεση της ΔΗΜΑΡ.

ΈΒΔΟΜΟΝ: Το γενικό συμπέρασμα είναι αυτονόητο: Το κυβερνητικό πρόγραμμα -
κακόγουστο ευχολόγιο είναι μόνο το άλλοθι για τη πλήρη και απόλυτη επιβολή της μνημονιακής λεηλασίας τα επόμενα χρόνια.

Η έλευση της τρόικας από τη Δευτέρα στην Αθήνα θα κρίνει το εύρος και το βάθος των μέτρων που θα επακολουθήσουν στο πλαίσιο του 2ου Μνημονίου.

Η Ελλάδα με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα ολοκληρώσει την καταστροφή της και την κοινωνική τραγωδία της τους επόμενους μήνες!



ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ, ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής προτεραιότητας, χωρισμένα στα εξής κεφάλαια-κατηγορίες:

- Ζητήματα αναθεώρησης όρων της Δανειακής σύμβασης.
- Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο.
- Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες.
- Συμφωνία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος.
- Μέτρα για Ασφάλεια και Παράνομη μετανάστευση.
- Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Α. ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ


1. Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια. Ο δημοσιονομικός στόχος για το τέλος της περιόδου προσαρμογής κατανέμεται σε περισσότερα οικονομικά έτη, για τη στήριξη της ζήτησης, της ανάπτυξης, της απασχόλησης. Ετσι, ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και τη στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, καθώς και μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
2. Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
3. Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κ.λπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.
4. Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορολογουμένων για φέτος, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους (τα υπόλοιπα σε δύο ετήσιες δόσεις).
5. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για έναν ακόμα χρόνο (1 1) από κοινοτικούς πόρους.
6. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε μη μισθωτούς (αυτοαπασχολούμενους, επιτηδευματίες κ.λπ.) που έχασαν τις δουλειές τους, εφόσον πληρούν εισοδηματικά κριτήρια (επίσης από κοινοτικούς πόρους).
7. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στα πλαίσια του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας) και τους συνταξιούχους.
8. Μείωση των εξής φορολογικών συντελεστών:
ΦΠΑ για την εστίαση στην προηγούμενη κλίμακα.
ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, σε χαμηλά κλιμάκια.
9. Οχι απολύσεις στο Δημόσιο.
10. Αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και όλων των φόρων επί της Ακίνητης Περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο.
11. Αγροτική Τράπεζα: Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.
Γενική επιδίωξη, όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι.
Β. ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

1. Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας με νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο. Επανακαθορισμός των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων στους κρίσιμους και συμπληρωματικούς τομείς (αγροτική παραγωγή, τρόφιμα, μεταποίηση, καινοτομία), αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων (ενέργεια, τουρισμός, ορυκτός πλούτος, ναυτιλία). Ενίσχυση της Περιφερειακής διάστασης της ανάπτυξης και δημιουργία τοπικών συμφωνιών (με έμφαση στο τρίπτυχο ελληνικά προϊόντα-τουρισμός-πολιτισμός).
2. Αξιοποίηση κάθε επενδυτικού πόρου και δυνατότητας με την απελευθέρωση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αποδέσμευση και αξιοποίηση (και όχι εκποίηση) της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (τίτλοι, χρήσεις γης, συντελεστές δόμησης, μορφές χρηματοοικονομικής εκμετάλλευσης). Ο χωροταξικός σχεδιασμός θα εναρμονίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Παράλληλα διεκδίκηση συμπληρωματικών αναπτυξιακών πόρων σε εφαρμογή των διακηρύξεων του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. Σύνδεση στρατηγικών παρεμβάσεων με τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με υψηλό εισοδηματικό πολλαπλασιαστή.
3. Διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ και δίκαιη κατανομή πόρων προσανατολισμένη στην αγροτική παραγωγή με προτεραιότητα την κτηνοτροφία και τα τρόφιμα.
Πρώτος στόχος η μετατροπή του αρνητικού ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών στον αγροτικό τομέα σε θετικό.
Αξιοποίηση του ρεύματος επιστροφής στην ύπαιθρο με παροχή κινήτρων, με παραχώρηση γης σε νέους αγρότες αλλά και ενεργούς αγρότες και συνεταιρισμούς.
Δημιουργία νέων χρηματοδοτικών και εγγυοδοτικών μέσων.
Ιδρυση Ταμείου Ενίσχυσης Αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων.
Παρεμβάσεις στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης προϊόντων, με στόχο την προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή.
Λειτουργία Δημοπρατηρίων, συμβατικών και ηλεκτρονικών κατά αυτοδιοικητική περιφέρεια.
Ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας.
Θέσπιση του «αγροτικού πετρελαίου» με τη δημιουργία κάρτας αγρότη.
Εκσυγχρονισμός και εξυγίανση των συνεταιρισμών.
4. Στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ενεργοποίηση των Κοινοτικών Προγραμμάτων.
Ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μετά από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με διάφορους πρόσφορους τρόπους: Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσω του Ενιαίου Ταμείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, του «εργαλείου ρευστότητας», της αποκλιμάκωσης επιτοκίων χορηγήσεων κ.λπ.
Αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία», προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης. Επίσπευση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Εφαρμογή της αρχής συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο. Αναστολή κάθε προστίμου και διακανονισμός, όταν υπάρχει χρέος του Δημοσίου.
5. Αποκατάσταση του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών ταμείων με ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και πόρους δημόσιας περιουσίας. Εφαρμογή της χρηματοοικονομικής πρότασης που έχει γίνει δεκτή και από τους ομολογιούχους-φυσικά πρόσωπα και από το Λογιστήριο του κράτους.
6. Αμεση προτεραιότητα έχουν και πρόσθετα μέτρα κοινωνικής προστασίας για πολίτες και νοικοκυριά.
Για όλους καθολική υγειονομική προστασία χωρίς προϋποθέσεις (ένσημα, χρόνος ασφάλισης).
Για τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους, αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας (αυτεπιστασία Δήμων, προγράμματα κατάρτισης, θεσμοί κοινωνικής μέριμνας).
Για τους δανειολήπτες εφαρμογή της ρύθμισης ότι: «η δόση δεν ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος», με την εξαίρεση των υψηλών εισοδημάτων. Επέκταση της ρύθμισης σε ατομικές μικρές επιχειρήσεις.
Για τα νοικοκυριά, καταπολέμηση της ακρίβειας με κάθε πρόσφορο μέτρο: σπάσιμο των καρτέλ, έλεγχος ενδο-ομιλικών συναλλαγών κ.λπ.
Για τα ΑΜΕΑ ενίσχυση επιδομάτων από κοινοτικούς πόρους. Ενοποίηση και εξορθολογισμός επιδομάτων - ουσιαστικός έλεγχος.

Γ. ΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

1. Νέο Φορολογικό Σύστημα:
Με ευρεία συναίνεση και σταθερότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Με θέσπιση περιουσιολογίου και «πόθεν έσχες».
Με δίκαιη και αναλογική κατανομή των φόρων.
Με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ταυτόχρονα με τη σταδιακή μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
Με μείωση των έμμεσων φόρων, συντελεστών ΦΠΑ κ.λπ.
Με οριστική κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάστασή τους από απλούς κανόνες απεικόνισης συναλλαγών.
2. Αποκρατικοποιήσεις:
Διαδικασία αποκρατικοποιήσεων - εγγυήσεις διαφάνειας.
Σύνδεση με την ανάπτυξη και όχι μόνο με εισπρακτικούς στόχους.
Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τις ρυθμιστικές αρχές. Διατήρηση της κυριότητας του κράτους στα δίκτυα και αξιοποίηση του θεσμού των συμβάσεων παραχώρησης για βασικές υποδομές.
Επίσπευση με άμεσες ενέργειες, κυρίως των περιπτώσεων όπου η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα συνδέεται με επενδύσεις σε υποδομές και θέσεις εργασίας. Π.χ. λειτουργικό έργο ΟΣΕ.
3. Κατάργηση - συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων: Στόχος να μη γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά σοβαρές οικονομίες από μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος και μείωση γραφειοκρατίας.
4. Δημόσια Υγεία: Επείγοντα μέτρα για αποκατάσταση ομαλού εφοδιασμού νοσοκομείων και ασθενών σε φάρμακα, αποκατάσταση λειτουργίας ΕΟΠΥΥ. Ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου. Συνέχιση μείωσης της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης.
5. Αμεσα μέτρα καταπολέμησης σπατάλης και διαφθοράς (εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών και διαχείρισης υλικού).

Δ1. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ-ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση ενός προγράμματος αλλαγών στη χώρα. Προτεραιότητες είναι:
α) Εξυγίανση του πολιτικού συστήματος
Ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, υφυπουργοί, Γ.Γ. Υπουργείων, ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 μέχρι σήμερα. Ο νόμος να προβλέπει και να εξασφαλίζει διοικητικά την επιβολή ποινών και τη δήμευση περιουσιών για όσους τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα εισοδήματά τους.
Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για ευθύνη υπουργών και υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για τα θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα.
Υποστήριξη του έργου του βουλευτή χωρίς προνόμια και ατέλειες. Κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.Ορισμός πλαφόν στο συνολικό ποσό που λαμβάνουν από συνταξιοδοτικά ταμεία οι βουλευτές. Για τους νεοεισερχόμενους βουλευτές κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και συνταξιοδότηση μόνον από τον ασφαλιστικό τους φορέα, όπως ο κάθε πολίτης, και εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Επανεξέταση όρων και προϋποθέσεων για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Μείωση της επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων. Πλήρης έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο.
Δραστικός περιορισμός του αριθμού των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των υπουργών, Γενικών Γραμματέων και βουλευτών.
Δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τα ζητήματα των ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις. Δημόσια τηλεόραση ανεξάρτητη, που θα ελέγχεται και θα λογοδοτεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα διορίζει και τα εκτελεστικά όργανα της διοίκησής της. Διαφανής οικονομική διαχείριση και εξασφάλιση της διάθεσης τυχόν πλεονασμάτων από τις χρήσεις στην παραγωγή ελληνικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη: Βελτιώσεις για ταχύτερη απονομή. Εξωδικαστική επίλυση των διαφορών. Κωδικοποίηση του δικαίου. Απεμπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας από την επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης και κατοχύρωση του Αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.
Συνολική στρατηγική για χτύπημα γραφειοκρατίας.
Συνολική στρατηγική για χτύπημα φοροδιαφυγής.
Συνολική στρατηγική για την Ενέργεια και τη διαχείριση Υδάτινων πόρων (ρυθμιστικό πλαίσιο, ρυθμιστικές αρχές και μακροχρόνιος προγραμματισμός).
β) Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης
Αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας Κυβέρνησης και υπουργείων: Κεντρικός διυπουργικός συντονισμός των καθημερινών οριζόντιων αποφάσεων. Ενίσχυση της επιτελικότητας, του συντονισμού και του ελέγχου της εφαρμογής δημοσίων πολιτικών.
Ενίσχυση της αυτοτέλειας της δημόσιας διοίκησης από τις πολιτικές αλλαγές: Δραστική μείωση του αριθμού των γενικών διευθύνσεων και ορισμός γενικών διευθυντών με 5ετή θητεία και μισθό ίσο με του Γενικού Γραμματέα.
Περιορισμός της πολυνομίας και εξάλειψη της σύγκρουσης νομοθετημάτων. Πάταξη της διαφθοράς μέσω της ενίσχυσης πρακτικών διαφάνειας και νομοθέτησης νέου αυστηρότερου πειθαρχικού δίκαιου και κυρίως εφαρμογή του στην πράξη.
Αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες προαγωγής. Διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού. Θεσμοθέτηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας. Σύνδεση του προϋπολογισμού που δίδεται σε κάθε δημόσια υπηρεσία με τους στόχους και την απόδοση.
Οργανωτικός και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός.

Δ2. ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

1. Αναβάθμιση φύλαξης συνόρων.
2. Αναβάθμιση αρμοδιοτήτων-δικαιοδοσιών FRONTEX.
3. Πρωτοβουλία σε Ευρώπη (και με πυρήνα τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου) για: αλλαγή Συμφωνίας Δουβλίνου-ΙΙ και κοινή πολιτική επαναπατρισμού.
4. Διασπορά των παράνομων μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας ως τον επαναπατρισμό τους.
5. Επιτάχυνση εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.
6. Προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου για απόδοση Ιθαγένειας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και σε αντιστοίχηση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα (Ευρωπαϊκός Νότος).
7. Επιλογή υψίστης κυβερνητικής προτεραιότητας η ασφάλεια του πολίτη. Με τις απαραίτητες προσαρμογές νομικού, επιχειρησιακού και σωφρονιστικού πλαισίου, ώστε να ελεγχθεί η εγκληματικότητα και να σταματήσει η ατιμωρησία. Βασική αρχή η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και η πεποίθηση ότι η ίδια η Ασφάλεια είναι κι αυτή ουσιώδες δικαίωμα των πολίτη και υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας. Μόνο έτσι θα ελεγχθούν και τα κρούσματα αυτοδικίας.

Ε. ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

1. Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.
2. Ενεργός προώθηση κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής για όλα τα περιφερειακά ζητήματα του Ευρωπαϊκού Νότου.
3. Ενίσχυση όλων των παραδοσιακών συμμαχιών της Ελλάδας και αναζήτηση νέων περιφερειακών ερεισμάτων για την κατοχύρωση - προώθηση εθνικών συμφερόντων. Η ενεργός διπλωματία είναι απαραίτητη εν όψει και των εξελίξεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα παραδοσιακά επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με όλο τον περίγυρό της.
4. Αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή της.
Τελική παρατήρηση: Πέρα από τη συναίνεση που σημειώθηκε σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και ζητήματα στα οποία δεν προχώρησε ακόμα ο διάλογος. Στα ζητήματα αυτά και σε άλλα που θα προκύψουν στο μέλλον, θα συνεχιστεί η προσπάθεια συνεννόησης, ώστε η συναινετική βάση της νέας διακυβέρνησης να ενισχύεται συνεχώς.


stopcartel Newsdesk

Αν είστε καλά παιδιά, θα πάρετε τη δόση

thumb
Θα δώσουν χείρα βοηθείας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτηρητές μας αν η νέα κυβέρνηση είναι καλό παιδί και προβεί σε σαφείς δεσμεύσεις για τη συνέχιση της «προ­σαρμογής»! Συζητάνε, λοιπόν, να δοθεί μία ενδι­άμεση δόση, για να μας έχουν και στο χέρι, που να καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες με το εξωτερι­κό, αλλά και την τρύπα στα διαθέσιμα, έως ότου έρθει το νέο μνημόνιο.
Η λογική είναι η εξής: Το 2ο μνημόνιο που θε­σπίστηκε τον Μάρτιο είναι... κλινικά νεκρό στους πιο πολλούς διαρθρωτικούς του στόχους (απο­κρατικοποιήσεις, τράπεζες, αγορές κ.λπ.), αλλά το δημοσιονομικό σκέλος (πρωτογενές έλλειμμα) προς το παρόν είναι εντός στόχων. Έτσι, έχει πέ­σει στο τραπέζι, με βάση μόνο αυτό το κριτήριο, να δοθεί ένα ποσό που να μην τραβήξει το «χαλί» από τη νέα κυβέρνηση, έως ότου ολοκληρωθούν δύσκολες διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Διαφορετικά, η Ε.Ε. θα καλύπτει μόνο το εξω­τερικό «άνοιγμα» της χώρας, η οποία θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τα έσοδά της, δηλαδή με τον κίνδυνο των... «έναντι» σε μισθούς και συντά­ξεις προ των πυλών.
Ο χρόνος για τα διαθέσιμα του ελληνικού Δη­μοσίου μετρά αντίστροφα, με τις εκτιμήσεις της απερχόμενης κυβέρνησης να κάνουν λόγο για λεφτά έως τις 20-21 Ιουλίου (όταν θα πρέπει να πληρωθούν οι προκαταβολές για μισθούς και συντάξεις Αυγούστου) και τις ληξιπρόθεσμες (και μη) οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες να γιγα­ντώνονται στερεύοντας την αγορά και προκαλώ­ντας τεράστια προβλήματα σε ταμεία και νοσο­κομεία.
Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ακόμη και στο σενάριο του άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης, θα είναι χρονοβόρες: αμέσως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης και τις προγραμμα­τικές δηλώσεις θα κατέβει για συζητήσεις και για τσεκάρισμα του μνημονίου.
Η πρώτη κάθοδος υπολογίζεται περί το τέλος του μήνα. Η τρόικα – στο πιο ταχύ σενάριο – θα λάβει τα στοιχεία για να αρχίσει να γράφει την έκ­θεση προόδου.
Θεωρητικά αυτό θέλει χρόνο, άγνωστο πόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το μεσοπρόθεσμο των 11,6 δισ. ευρώ επαναπροσανατολίζεται χρονι­κά για τον Αύγουστο (αντί για τον Ιούνιο που έπρε­πε να ανακοινωθεί). Επίσης, οι Βρυξέλλες εκτι­μούν ότι η επιμήκυνση του μνημονίου κατά 1-2 έτη θεωρείται πιθανότερο να γίνει στη συνέχεια, από τον Σεπτέμβριο και αφού πρώτα κατατεθεί ο προϋ­πολογισμός του 2013, ληφθούν δεσμεύσεις για το «κλείσιμο» του 2012 και βρεθούν οι πηγές κάλυ­ψης του επιπλέον δανείου που θα χρειαστεί.

Το Ποντικι

ΣΟΚ: ΓΙΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ !!!




Συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος, ώρα 13:15. Ανύποπτοι πολίτες πίνουν τον καφέ τους στη γωνιακή καφετέρια, όταν ξαφνικά βλέπουν τον Γλύξμπουργκ να βγαίνει από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, συνοδευόμενος από δυο σωματοφύλακες.
Με έκπληξη τον βλέπουν να κατευθύνεται προς
το μέρος τους. Πλησιάζει στην καφετέρια και αρχίζει τις δημόσιες σχέσεις ρωτώντας τον κόσμο τι κάνει, πως βλέπει την κατάσταση κλπ. Τότε, εξαγριωμένοι οι θαμώνες άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν, να τον ρωτούν τι δουλειά είχε εκεί και να του ζητούν να φύγει.
Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς πήγαν προς την κουζίνα αναζητώντας γιαούρτια και ντομάτες.
Τότε ο Κοκός αγρίεψε. Τους είπε σε έντονο ύφος πως δεν πρόκειται να φύγει και προς στιγμήν απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο.
«Τι ζητάς εδώ; Να φύγεις, να πας στην πατρίδα σου την Βαυαρία», του είπαν κάποιοι για να πάρουν την απάντηση: «γιατί εσείς έχετε πατρίδα; Είναι πατρίδα σας η Ελλάδα;».
Τα αίματα άναψαν και πάλι με αποτέλεσμα κάποιοι από τους πολίτες να τον κράξουν άγρια, αποκαλώντας τον «μπάσταρδο και μούλικο της Φρειδερίκης». Ο τέως τούς απείλησε με μηνύσεις και το επεισόδιο θα έπαιρνε εκ νέου διαστάσεις εάν ένα πολυτελές αυτοκίνητο με ξενικές πινακίδες δεν παραλάμβανε άρον – άρον τον ίδιο και τη συνοδεία του...

πηγή: makeleio.gr

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ο ΠΟΠΑΥ: ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ "ΞΕΣΚΙΣΜΑ"...



τιτλος από http://ipolitiki.blogspot.gr/

Πράκτορες της CIA δραστηριοποιούνται στη Νότια Τουρκία και συντονίζουν τις επιθέσεις εναντίον της Συρίας… (C.I.A. Said to Aid in Steering Arms to Syrian Opposition)

Η CIA και τα στρατόπεδα των Αμερικανοσιωνιστών τρομοκρατών στην Τουρκία
Αποκαλύψεις από τον Τουρκικό Τύπο
Με εγκύκλιο της Τουρκικής κυβέρνησης, που εξέδωσε ο παρακάτω εικονιζόμενος κυβερνήτης της επαρχίας Hatay, απαγορεύτηκε η βιντεοσκόπηση και η λήψη φωτογραφιών από τους καταυλισμούς Σύρων "προσφύγων". Ο λόγος είναι απλός. Δεν πρόκειται φυσικά για καταυλισμούς προσφύγων αλλά για...
στρατόπεδα και κέντρα εκπαίδευσης μισθοφόρων και τρομοκρατών.
Η τουρκική ηλεκτρονική εφημερίδα Odatv αποκαλύπτει ότι η απόφαση που έχει εκδοθεί από τις τουρκικές αρχές σχετικά με την απαγόρευση λήψης φωτογραφιών στα στρατόπεδα που είναι εγκατεστημένοι οι φυγάδες από τη Συρία, στοχεύει στο να κρύψουν ότι οι λεγόμενοι πρόσφυγες είναι στην πραγματικότητα τρομοκράτες…
Στο πλαίσιο αυτό, η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Vatan τονίζει ότι οι φωτογραφίες δείχνουν ότι οι λεγόμενοι Σύροι πρόσφυγες είναι τρομοκράτες, οι οποίοι πράγματι έχουν ξεκινήσει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του κράτους της Συρίας και των πολιτών της.
Στη φωτογραφία ο M. Celalettin, κυβερνήτης της επαρχίας Hatay, όπου βρίσκονται τα στρατόπεδα, ανάμεσα σε δύο "πρόσφυγες".
Η εκπρόσωπος τύπου του "Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας" Bassma Kodmani (βλέπε: Η επικεφαλής των Εξωτερικών σχέσεων της "Αντιπολίτευσης" (αμερικανοσιωνιστών μισθοφόρων) της Συρίας… στη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg!), ένοπλη ανάμεσα σε τρομοκράτες στην Τουρκία.
Οι New York Times στις 21 Ιουνίου, σε άρθρο τους (C.I.A. Said to Aid in Steering Arms to Syrian Opposition) αποκαλύπτουν ότι πράκτορες της CIA που δραστηριοποιούνται στη Νότια Τουρκία συντονίζουν τις επιθέσεις εναντίον της Συρίας και εποπτεύουν την εισαγωγή και την παράδοση των όπλων στους μισθοφόρους και τους τρομοκράτες που δρουν στη Συρία. Βέβαια η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η CIA προσπαθεί τα όπλα να μην πέσουν στα χέρια της Αλ Κάϊντα (που είναι κι αυτή στρατευμένη μαζί με τους αμερικανούς για την “δημοκρατία” στη Συρία) στη Συρία!!!
ΟΜΑΡ Σ.
 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ γειά σου!!!!!

Προς κάθε Συνέλληνα... (ποδοσφαιριστές, προπονητές, φιλάθλους, παράγοντες-όχι κατ' επάγγελμα, ανθρώπους της διπλανής πόρτας).



Παίξαμε με έναν, κατά τεκμήριο ανώτερο αντίπαλο, η μάχη ήταν εκ προοιμίου άνιση!!!
Δαυίδ & Γολιάθ δεν παίζονται κάθε μέρα, ούτε υπάρχουν παντού & πάντοτε.
Πιστεύουμε πάντως ότι, μόλις τους νευριάσαμε μας έδειξαν τι μπορούν να (μας) κάνουν. Σημασία έχει ότι ΜΟΝΟ με έναν original Γερμανό στην μηχανή μας, κάναμε κάποτε τον θρίαμβο, ενώ τώρα, με τρεις (fake) "Γερμανούς" , το παλέψαμε, το προσπαθήσαμε αλλά..... Δεν πειράζει συνέλληνες, χάσαμε μια (αθλητική) μάχη, Ο (οικονομικός) πόλεμος πρέπει να κερδηθεί!! 
Το οφείλουμε στους προγόνους μας , το χρωστάμε στα παιδιά μας !!!
Με θαλασσινούς μαχητικούς χαιρετισμούς,
Exantas (ο αθλητικός)

Τι θα γίνει με τον προδοτικό λαθρονόμο Ραγκούση; Αρχισαν τα όργανα;

Είπε "Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας".... (ΕΔΩ)
Είπε "Θα καταργήσουμε τον Νόμο Ραγκούση". (ΕΔΩ)

Το εννοούσε ή μας δούλευε ο Σαμαράς;
Και εντάξει εμείς δεν τσιμπήσαμε και δεν τον ψηφίσαμε και για πολλούς άλλους λόγους φυσικά.
Κάποιοι όμως συμπατριώτες μας τον πίστεψαν....

Τώρα φαίνεται ότι στην ανίερη συμφωνία διάσωσης (και καλά) της χώρας περιλαμβάνεται και η ΜΗ κατάργηση του προδοτικού και καταστροφικού λαθρονόμου Ραγκούση που δίνει την ελληνική ιθαγένεια (!!!) στους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες.... (ΕΔΩ)

Είναι πλέον περιττό να αναλύσουμε τον ίδιο τον νόμο αφού έχει αναλυθεί και σχολιαστεί πάρα πολύ στο διαδίκτυο....

Το θέμα είναι, αν όντως έχουμε την πρώτη ένδειξη προδοτικής υπαναχώρησης του Αντώνη Σαμαρά, η οποία απομένει να γίνει απόδειξη από τα επίσημα χείλη του ίδιου, για την ΜΗ κατάργηση του "νόμου Ραγκούση", κάτω από την πίεση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.

Αν η διαφαινόμενη υποχώρηση είναι αληθινή τότε αρχίζουν τα όργανα και για τα υπόλοιπα εθνικά μας θέματα....

Ελπίζω να κάνω λάθος.

Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Π. Καμμένος να έλεγε πως ο Σαμαράς είχε μεγάλη μανία να γίνει πρωθυπουργός και δεν κοιτούσε τίποτα άλλο;

Τι ξεπούλησες κ. Σαμαρά για να γίνεις πρωθυπουργός με τις ευλογίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ ΑΡ;

Εύχομαι για το καλό της πατρίδας μας να είναι λάθος ολόκληρη η εκτίμησή μου....

Σύντομα θα τα δούμε μπροστά μας....

ΘΑΝΟΣ

ΦΡΙΚΗ. Η ΑΤΖΕΝΤΑ21 ΠΡΟΧΩΡΑ. ΕΝΩ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ 10%, ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΠΗΓΗ: ΦΡΙΚΗ. Η ΑΤΖΕΝΤΑ21 ΠΡΟΧΩΡΑ. ΕΝΩ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ 10%, ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ


gbtyutyyh4rt5
Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερους από ένα εκατομμύριο Έλληνες (!), στην – δημογραφικά – χειρότερη περίοδο από την δεκαετία του 1940! Ακόμα και στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την ακρίβεια, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα, ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των χιλιάδων στις χώρες του ανατολικού μπλοκ επέφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.
Και τώρα, από την μία πλευρά, η κρίση και, από την άλλη, η άρνηση – ή μήπως η αδυναμία (;) - των Ελλήνων να κάνουν παιδιά μας έφεραν σε πληθυσμιακά επίπεδα προς εικοσαετίας! Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Νέος Κόσμος" στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (ποσοστό 49,2% του γενικού πληθυσμού) και 5.484.000 θήλυς (ποσοστό 50,8%) όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα.
Μπορεί να φαίνεται μείωση πληθυσμού σε σχέση με το 2001 μόνο 190.000 άτομα μόνο, αλλά να υπολογίσουμε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ξένους οι οποίοι δεν υπήρχαν το 2001, καθώς τότε υπολογίζονταν σε 300.000 περίπου και τώρα ξεπερνούν το 1.300.000! Η κρίση φαίνεται μέσα στην διετία που ο πληθυσμός από τους Έλληνες που φεύγουν για να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό τους αυξημένους θανάτους και τις μειωμένες γεννήσεις ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 500.000 των ξένων συμπεριλαμβανομένων!
Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27). Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού που έχει ενταθεί κατακόρυφα την τελευταία διετία, υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα των 8 εκατομμυρίων ψυχών!(protothema)
Σχόλιο liako.gr
Όταν σας έλεγα ότι θα φορολογήσουν τα παιδιά όπως επιβάλει η Ατζέντα 21, λέγανε πάλι κάποιοι ότι ο Λιακόπουλος είναι γραφικός και κινδυνολόγος. Υπάρχουν όμως και τα ανθρωποειδή καθάρματα, που θέλουν να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό, όπως σας έχω εξηγήσει μέσα στα βιβλία μου, με αρχηγούς τους Ραν των μεγάλων βασιλικών οικογενειών ή τον Κίσσινγκερ που είχε παραδόσει και ειδικό σχέδιο μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού με στειρώσεις καθώς και "ειδικούς εμβολιασμούς", τους οποίους μάλιστα χρηματοδότησαν πλούσιοι όπως ο Μπιλ Γκέητς, "χαρίζοντας" την περιουσία τους για τον σκοπό αυτό.
Εμάς βέβαια τους Έλληνες που τους έχουμε μπει στο μάτι, μας κάνουν ειδική περιποίηση και μειώθηκε ο ελληνικός πληθυσμός της Ελλάδος κατά 10% και πρόκειται στα επόμενα πέντε μόλις χρόνια να μειωθεί και ακόμη περιοσσότερο, αφού ο Παπανδρέου φρόντισε να "φορολογούνται τα παιδιά, που αποτελούν τεκμήριο και πράξη προς ....αποφυγήν.
Την ίδια στιγμή οι λαθρομετανάστερς ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια στην Ελλάδα και κανείς δεν φαίνεται ικανός να προτείνει οτιδήποτε για να λύσει το πρόβλημα, αφού ο πληθυσμός των λαθρομεταναστών αποτελείται κυρίως από άνδρες νεαρής ηλικόιας, με τα παιδιά και τις γυναίκες να σπανίζουν. Έχουμε αφήσει δηλαδή να μπουν στη χώρα μας εκατομμύρια αγνώστου ταυτότητος αλλοδαπών, που αν κάποιος κατορθώσει να τους οργανώσει και να τους ελέγξει θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα καταστολής μιάς "προγραμματισμένης εξέγερσης".
Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, σήμερα το πρωί άκουσα με φρίκη  στην εκπομπή του Αυτιά, τρίτεκνη μητέρα να καλεί με απόγνωση τις εγγύους να μην κάνουν έκτρωση λόγω της φορολογίας των παιδιών.
Αν αυτές δεν είναι μέρες αντιχρίστου, ή τουλάχιστον η αρχή τους, τότε ποιές είναι;
Καλούμε τον Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει την πρόστυχη αυτή φορολογία των παιδιών, που θα οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες εκτρώσεις βρεφών, το αίμα των οποίων από τα χέρια του Παπανδρέου, θα πάει στα δικά του.
Αντώνη πρόσεχε ! Τα λαμόγια που σε πιέζουν σε αυτό τον κόσμο για να εφαρμόσεις τις βρωμερές πολιτικές τους, δεν είναι τίποτε, σε σχέση με αυτόν που μας περιμένει στον κόσμο που ακολουθεί.


ellinonafipnisis

Αντιδράσεις για την Gay Pride - Δείτε τα συνθήματα


gay-pride-red-5
Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη Gay Pride της Θεσσαλονίκης με την παρέλαση, ωστόσο δεν έλειψαν χθες τα παρατράγουδα με τους αντιδρώντες να αναλαμβάνουν δράση.
Άγνωστοι πήγαν χθες στα περίπτερα της εκδήλωσης στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και με σπρέι έγραψαν υποτιμητικά συνθήματα για τους ομοφυλόφιλους, με χαρακτηριστικότερο όλων το «Μπουτάρης, gay, tv όλοι οι ανώμαλοι μαζί».
Η Gay Pride ολοκληρώνεται σήμερα με την παρέλαση – πορεία στο κέντρο της πόλης και κατάληξη πάλι στην Αγίας Σοφίας με τη διοργάνωση συναυλίας.


gay-pride-red-1gay-pride-red-2gay-pride-red-3gay-pride-red-4gay-pride-red-5gay-pride-red-6gay-pride-red-7gay-pride-red-8gay-pride-red-9

http://redalert.gr

22.6.12

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!! Με αφορμή τον σημερινό αγώνα…


Αλλά και με αφορμή την ημερομηνία επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική ¨Ενωση….
Το καλοκαίρι του 1942 κι ενώ η Ουκρανία τελούσε υπό ναζιστική κατοχή, οι ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου εργάζονταν σε ένα αρτοποιείο . Στον ελεύθερο χρόνο τους έπαιζαν ποδόσφαιρο. Οι Γερμανοί εντόπισαν τους παίκτες και τους ζήτησαν να δημιουργήσουν μια «Μικτή Κιέβου», ώστε να δίνουν ματς εναντίον μικτών ομάδων των γερμανικών στρατιωτικών μονάδων.
Η Μικτή Κιέβου ονομάστηκε Σταρτ και δημιουργήθηκε από οκτώ ποδοσφαιριστές της Ντιναμό (Τρούσεβιτς, Σβιριντόφσκι, Κορότκιχ, Κλιμένκο, Τιούτσεφ, Πούτιστιν, Κουζμένκο, Χοντσαρένκο) και τρεις της Λοκομοτίβ Κιέβου (Μπαλάκιν, Σουκάρεφ, Μέλνικ). Η Σταρτ νίκησε επανειλημμένα τις Μικτές των Γερμανών στρατιωτών. Στις 17 Ιουλίου οι Γερμανοί δημιούργησαν την πιο δυνατή ομάδα που μπορούσαν αλλά η Σταρτ τη συνέτριψε με 6-0. Τότε οι Γερμανοί κάλεσαν την ακατανίκητη, όπως θεωρείτο, ομάδα της Λουφτβάφε, την Flakelf, για να αντιμετωπίσει τη Σταρτ. Στον αγώνα, που έγινε στις 6 Αυγούστου, δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα και αναγγέλθηκε από τις εφημερίδες. Όμως, η Σταρτ συνέτριψε τη γερμανική ομάδα με 5-1 και οι εφημερίδες δεν έγραψαν τίποτα γι’ αυτό. Το ματς αυτό αποκλήθηκε Ματς του Θανάτου, διότι από τότε οι παίκτες της Σταρτ μπήκαν στο στόχαστρο των ναζί.
Στις 9 Αυγούστου, σε νέο αγώνα, οι Ουκρανοί νίκησαν ξανά
Ο αγώνας έγινε στο στάδιο της Zenit. Στις 5.00 το απόγευμα. Εκείνο το καλοκαίρι στην Ουκρανία έκανε πολύ ζέστη. Θεατές ήταν μόνο Γερμανοί φαντάροι και Ουκρανοί δοσίλογοι αστυνομικοί ενώ στρατιώτες με τεράστια Γερμανικά λυκόσκυλα, έδιωχναν πίσω όσους ουκρανούς ήθελαν να δουν τον αγώνα και να υποστηρίξουν την Start. Για διαιτητής "ορίστηκε" ένας αξιωματικός των Ες Ες.!!!! Λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας ο αρχηγός της Start που έπαιζε με κόκκινες φανέλες και λευκά σορτσάκια (επιστρατεύτηκαν άρον άρον οι εμφανίσεις της Σπάρτακ γιατί δεν είχαν ρούχα) μίλησε στους συμπαίκτες του:
"Παίζουμε με κόκκινες φανέλες που δεν είναι το χρώμα της Ντιναμό ούτε της Λοκομοτίβ. Σας καλώ σήμερα όμως να παίξουμε για αυτό το χρώμα, που είναι το χρώμα της σημαίας μας της Σοβιετικής Ένωσης και να τους δείξουμε ότι αυτή η σημαία δεν χάνει ποτέ", είπε ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Ντιναμό, Mykola Trusevych.

Την ώρα που τελείωσε τον λόγο προς τους συμπαίκτες του, ο αρχηγός των Ουκρανών, μπήκε στα αποδυτήρια ο Γερμανός διαιτητής: "Ξέρω πως είστε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει όμως να ακολουθήσετε τους κανόνες και να χαιρετίσετε την γερμανική ομάδα με τον Ναζιστικό τρόπο πριν τον αγώνα." Μια φωνή από το βάθος του απάντησε και τον έκανε να εγκαταλείψει τον χώρο εξοργισμένος. "Το μοναδικό πράγμα που θα χαιρετίσουμε, θα είναι τα στρατεύματα σας όταν θα φεύγετε"

Πραγματικά όταν οι ομάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, οι 11 Ουκρανοί δεν σήκωσαν το χέρι τους να χαιρετίσουν ναζιστικά. Την ίδια στιγμή το γήπεδο έβραζε σαν καζάνι, γεμάτο από Γερμανούς με το χέρι υψωμένο να φωνάζουν "Χάιλ Χίτλερ"... Αντίθετα, οι παίκτες της Start μόλις τελείωσε ο Ναζιστικός ύμνος, έσφιξαν τις γροθιές τους σήκωσαν το χέρι τους και μετά το έφεραν στην καρδιά τους και φώναξαν τον χαιρετισμό του Κόκκινου Στρατού: " Fizcult Huraaa", δηλαδή "Πάμε δυνατά, Ουράαα"
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Ουκρανούς να μαγεύουν με την μπάλα, αλλά αυτή τη φορά οι Γερμανοί ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουν. Οι κλωτσιές, οι αγκωνιές, τα κλαδέματα, τα τραβήγματα της φανέλας , έπεφταν σύννεφο. Ο διαιτητής δεν έβλεπε το παραμικρό. Κάποια στιγμή ένας Γερμανός επιθετικός κλωτσάει στο κεφάλι τον τερματοφύλακα των Ουκρανών και τον αφήνει αναίσθητο. Τότε βάζουν οι Γερμανοί το πρώτο τους γκόλ. Ο γιος του Makar Gonacharenko ενός από τους 3 παίκτες που τελικά επέζησαν θυμάται τι του έλεγε ο πατέρας του για τον συγκεκριμένο αγώνα: "Ξύλο... πολύ ξύλο. Σε κάθε επαφή με την μπάλα σε κάθε τρέξιμο μας κλωτσούσαν παντού. Νιώθαμε τα κόκαλα μας να πονάνε, έτοιμα να βγουν από τις κλειδώσεις τους"
Το ημίχρονο έληξε 3-1 και αφού ο μέσος των Ουκρανών Goncharenko , χόρεψε όλη τη γερμανική άμυνα και στη συνέχεια κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα.


Στο ημίχρονο οι Ουκρανοί παίκτες δέχτηκαν και νέα επίσκεψη στα αποδυτήρια. Ήταν ο Γερμανός διοικητής της πόλης. Με ένα προσποιητό χαμόγελο και σφιγμένα δόντια εισέβαλε συνοδευόμενος από αξιωματικούς των Ες Ες και είπε: "Εντάξει μπορείτε τώρα να τα παρατήσετε. Δείξατε σε όλους τι αξίζετε, αλλά μέχρι εδώ. Είστε φανταστική ομάδα με απίστευτες ικανότητες και μας έχετε εντυπωσιάσει όλους, αλλά όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορείτε να κερδίσετε. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Μέχρι εδώ. Σκεφτείτε τις συνέπειες των πράξεων σας..." Οι Ουκρανοί παίχτες ήταν προκλητικά αδιάφοροι όσοι ώρα μιλούσε ο ανώτατος Γερμανός αξιωματικός. Άλλος έδενε τα παπούτσια του, άλλος έπινε νερό, άλλος έκανε διατάσεις και κρατούσε το σώμα του ζεστό, άλλος έφτιαχνε τα μαλλιά του... Κανείς δεν του έδινε σημασία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κάθε ομάδα σκόραρε από 2 φορές και 5 λεπτά πριν τη λήξη, ενώ το σκορ ήταν 5-3 υπέρ των Ουκρανών, ο Klimenko, ένας κεντρώος που έπαιζε όμως στα μπακ με την ομάδα της Start, πήρε την μπάλα, κατέβηκε αλλάζοντας με απίστευτη ταχύτητα πάσες με τους συμπαίκτες του, προς την Γερμανική περιοχή και εκεί ξεφτίλισε ολόκληρη την ομάδα επίλεκτων της Βέρμαχτ. Ο Klimenko, πέρασε με ντρίμπλες πέντε παίκτες της Γερμανικής άμυνας, και βρέθηκε τετ α τετ με τον Γερμανό τερματοφύλακα. Μια , δυο προσποιήσεις ο τερματοφύλακας πέφτει αριστερά και ο Ουκρανός τον περνάει από δεξιά. Όμως δεν σουτάρει προς το άδειο τέρμα, κάνει μια στροφή και ξαναπερνάει άλλη μια φορά τον τερματοφύλακα, ο οποίος ζαλίζεται και πέφτει κάτω. Ο Klimmenko φτάνει στην γραμμή του άδειου τέρματος χαμογελάει, γυρίζει την πλάτη του και σουτάρει επιδεικτικά με δύναμη προς το κέντρο του γηπέδου.

Ο Γερμανός διαιτητής έξαλλος σφυρίζει την λήξη του αγώνα στο 85. Οι Γερμανοί επίσημοι άφριζαν από το κακό τους και αποχώρησαν αμέσως. Οι Ουκρανοί σαν μικρά παιδιά αγκαλιάζονταν και έκλαιγαν στο κέντρο του γηπέδου... Έξω από το γήπεδο οι Ουκρανοί πολίτες παραληρούν, ουρλιάζουν από χαρά, ζητωκραυγάζουν. Οι Γερμανοί για να τους αναχαιτίσουν αμολάν τα λυκόσκυλα...

Μια εβδομάδα μετά, το βράδυ της 16ης Αυγούστου όσοι παίκτες της Start, συμμετείχαν στον αγώνα, συνελήφθησαν από τους Γερμανούς. Η κατηγορία ότι ήταν μέλη της MKVD (μυστική αστυνομία της Σοβιετικής Ένωσης) ήταν βαριά και η ποινή ήταν μόνο μια: Θάνατος. Οι 11 παίκτες της Start κατηγορήθηκαν σαν κατάσκοποι. Και αμέσως οδηγήθηκαν στα κρατητήρια. Το πρώτο βράδυ στα κρατητήρια της Γκεστάπο ο Mykola Korotkykh το αριστερό εξτρέμ της Start, πέθανε από τα βασανιστήρια. Την επόμενη μέρα (ύστερα από ολονύχτιο ξύλο και βασανισμούς) έστειλαν τους υπόλοιπους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Syrezky, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο στην περιοχής Babi yar.