ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.7.11

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΙΔΕΟΛΟΔΙΚΟ ΑΦΙΟΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ: "ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ"

Διαταγή Παπουτσή και Ηγεσίας ΕΛ.ΑΣ.:“Βάλτε πλάτη, κινδυνεύει η πατρίδα”
 
Καθημερινά έρχονται όλο και περισσότερες πληροφορίες για το πώς οργανώθηκε το όργιο κρατικής καταστολής το διήμερο 28-29 Ιουνίου, από τον υπουργό Παπουτσή και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από όσα θα περιγράψουμε προκύπτει ότι όχι μόνο υπήρχε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο,που βασική συνιστώσα του είχε το ιδεολογικό αφιόνισμα των χακί Ματατζήδων ΕΣ-ΕΣ του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, αλλά και ότι το προπαγανδιστικό επιτελείο της κυβέρνησης ήταν έτοιμο να «υποδεχτεί» τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η επίδειξη κρατικής πυγμής και η απόπειρα συντριβής του εργατικού κινήματος και των Αγανακτισμένων.
Ο παρανομαστής ήταν κοινός τόσο όταν μίλαγαν στους πραιτοριανούς των ΜΑΤ, όσο και όταν έδινα τη μάχη να κερδίσουν τις εντυπώσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα:
«Η πατρίδα κινδυνεύει και πρέπει να την σώσουμε»!
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης, της ενσωματωμένης στο αστικό σύστημα εξουσίας διανόησης και δημοσιογραφίας έχει μπει ο ανεύθυνος, κατευθυνόμενος εσωτερικός εχθρός, ο εχθρός λαός.
Δε μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε μια κλιμάκωση στο ολοκληρωτισμό και τον αυταρχισμό του συστήματος εξουσίας.
Από το «Εσείς Είσαστε το Κράτος» που απεύθυνε ο τότε πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης στα μέλη της Αστυνομίας φτάσαμε στο «Εσείς Είστε οι Σωτήρες του Έθνους» που απεύθυνε ο Γ.Παπανδρέου, ο Ευ.Βενιζέλος και ο Χρ.Παπουτσής στους βασανιστές των ΜΑΤ!
 
Ας δώσουμε όμως το λόγο στην αποκαλυπτική αρθρογραφία.
 
«Παραμονή της ελληνικής ημέρας "D-day". Ένα κομβόι από πολυτελή αυτοκίνητα,περιστοιχισμένα με συνοδευτικά ασφαλείας και μοτοσικλετιστές, φτάνει στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή. Από τα "επίσημα" οχήματα εξέρχονται ο ένας μετά τον άλλον ο Αρχηγός, ο Υπαρχηγός, ο Επιτελάρχης και ο Επιθεωρητής νότιας Ελλάδας της Αστυνομίας και ο Αττικάρχης. Σύμπασα η ηγεσία δηλαδή.
Τα μπαρουτοκαπνισμένα ΜΑΤ σε παράταξη ακούν μεταξύ άλλων τον αρχηγό και τους άλλους να τους εμψυχώνουν, να τους ενθαρρύνουν ώστε να ξεχυθούν με σθένος και σφρίγος στην πιο κρίσιμη αυριανή για τα χρονικά δεδομένα της στιγμής τελική μάχη.Τους παροτρύνουν ν' αντέξουν λίγες ώρες ακόμα όρθιοι. "Βάλτε πλάτη" είναι μια από τις χαρακτηριστικές φράσεις του κ. Αρχηγού, "η πατρίδα κινδυνεύει"!!!
 
Τα σχέδια για την απόβαση στην Πλατεία Συντάγματος είχαν καταστρωθεί, οι Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και Μπέρναρντ Μοντγκόμερι είχαν κερδίσει στη σκακιέρα του πολέμου τους απαίδευτους κι απροπαρασκεύαστους αγανακτισμένους.

Μίλησε κανείς για μεθοδευμένη προετοιμασία; Άλλωστε όταν η πατρίδα κινδυνεύει,ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». 
 

ΕΜΕΙΣ 30.6.11 ΕΦΙΣΤΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ!!...ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ BLOG ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο "ΠΡΑΣΙΝΟΣ' ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΝΑ "ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ"


ΣΗΜΕΡΑ 2.07.11 το newsbomb ΓΡΑΦΕΙ:
Δημοσίευση 02/07/2011 07:34
του Κώστα Χαρδαβέλλα
Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Η Ελλάδα βγήκε στο σφυρί. Σας αποκαλύπτουμε σήμερα χωρίς σχόλια τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Άρθρο 1- Παράγραφος 6: «Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι έτη, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί».
Δηλαδή, ουσιαστικά καθιερώνεται για πάντα ο Φορέας που θα βγάζει όποτε θέλει σε πλειστηριασμό την όποια κρατική περιουσία.
Άρθρο 2 – Παράγραφος 3-4: «Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα κινητές αξίες εταιρειών του Δημοσίου, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας».
Δηλαδή, όπως θα έλεγε και ο κ. Αλέφαντος στο Ταμείο παραδίδονται για αξιοποίηση «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ», της υλικής καιν άυλης περιουσίας του Δημοσίου χωρίς καμία παρέμβαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, απλά με μια απόφαση υπουργού.
Άρθρο 2 – Παράγραφος 7: «Από την μεταβίβαση του πράγματος ή την παραχώρηση του δικαιώματος στο Ταμείο, ο προηγούμενο κύριος ή δικαιούχος παραμένει στη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος χωρίς αμοιβή και υποχρεούται να το διατηρεί κατάλληλο για τον προορισμό του και εξακολουθεί να βαρύνεται με τις δαπάνες που προκύπτουν από την διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος».
Δηλαδή, και μετά την παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης του Δημοσίου του όποιου ακινήτου, το κράτος πρέπει να ξοδεύει για τη διατήρησή του σε καλή κατάσταση για απροσδιόριστο χρόνο. Π.χ. κτίρια Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα μπουν για ξεπούλημα στο Ταμείο, αλλά ακόμα κι αν περάσουν 3-4 χρόνια μέχρι να τα αγοράσουν κάποιοι εμείς θα ξοδεύουμε σε υλικά και ανθρώπινο δυναμικό για την καλή τους συντήρηση.
Και το χειρότερο από όλα: Οι υπουργοί Οικονομικών με αποφάσεις τους θα μπορούν να έρχονται και να βγάζουν στο σφυρί σπίτι, οικόπεδο, χωράφι οποιουδήποτε πολίτη, λόγω δημοσίου συμφέροντος.
Ιδού τι αναγράφεται στο άρθρο 2- παράγραφος 8 του σχετικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες. «Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών για λόγους Μείζονος Σημασίας Δημοσίου Συμφέροντος».

=========================================================================
ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟΡΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ! ΣΗΜΕΡΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ REAL ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑΝΚΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ!! ΑΙΣΧΟΣ!!!
ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! 
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ "ΣΥΣΣΙΤΙΑ" ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ REAL FM  ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ " ΠΤΩΧΕΥΣΗ" ΟΠΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ??
ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ..ΚΩΣΤΑ!!

MAX KEIZER Μοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας!

"ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ" ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ! “ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΘΥΡΕΣ” ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΧΟΥΝΤΟ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ξέσπασαν στα γραφεία των Εβριτών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Την οργή πολιτών της Αλεξανδρούπολης γνώρισαν τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, σε μια μέρα με έντονη φόρτιση και πολλά γεγονότα. Το λίγο πολύ αναμενόμενο γεγονός ότι οι κ.κ. Γ. Ντόλιος, Ελ. Τσιαούση και Ο. Ρενταρή, ψήφισαν «ναι» στην κοινοβουλευτική διαδικασία για τα νέα βαριά για τον ελληνικό λαό μέτρα, προκάλεσαν τον θυμό αρκετών διαδηλωτών. Το βράδυ της Τετάρτης, μετά το τέλος ολοήμερων συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας από την επιτροπή αγανακτισμένων πολιτών Αλεξανδρούπολης στο πάρκο της ακαδημίας, ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας. Κατά τη διάρκειά της, κολλήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης αφισάκια – διαμαρτυρίας με αποδέκτες τους τρεις
βουλευτές Έβρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακούστηκαν συνθήματα διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο, την κυβέρνηση και το ΔΝΤ.
Από το πάρκο της Ακαδημίας δεκάδες κατευθύνθηκαν από την παραλία προς τον Φάρο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν στάση κάτω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζοντας την κυβερνητική πολιτική. Επόμενες στάσεις τα γραφεία βουλευτών, όπου η αγανάκτηση των συγκεντρωμένων εκδηλώθηκε με κόλληση αφισών, στην είσοδο των πολυκατοικιών και με ρίψη αντικειμένων.
Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για χθες το βράδυ σε συνέλευση στην πλατεία του Φάρου, ώστε να συζητηθεί η από εδώ και πέρα στάση και πορεία της διαμαρτυρίας τους. Καθόλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας το βράδυ της Τετάρτης, η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική.

Κατακραυγή για
το χημικό πόλεμο και
την ανεξέλεγκτη βία
Τη χρήση χημικών και ανεξέλεγκτης βίας των δυνάμεων καταστολής κατά των ειρηνικών διαδηλωτών καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία αλλά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Η Διεθνής Αμνηστία με δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες, καταδίκασε την «υπερβολική χρήση βίας» από την αστυνομία και την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών αερίων κατά των διαδηλωτών. «Μαρτυρίες πολιτών και βιντεοσκοπημένο υλικό δείχνουν επαναλαμβανόμενα υπερβολική χρήση βίας στις πρόσφατες διαδηλώσεις, καθώς και την δυσανάλογη και αδιάκριτη χρήση δακρυγόνων και άλλων χημικών αερίων κατά των ειρηνικών διαδηλωτών», αναφέρει το δελτίο τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας. «Είναι παράλογο μια ουσία που είναι απαγορευμένη κατά εχθρών να χρησιμοποιείται ευρύτατα κατά των πολιτών της δικής μας χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιομηχανικής Απειλής, αναφορικά με την χρήση χημικών αερίων κατά των πολιτών. Επιπλέον, η Ιατρική Εταιρεία καταγγέλλει τη «συνεχιζόμενη υπερβολική χρήση χημικών» κατά των πολιτών. «Αυτό που έγινε χθες ήταν έγκλημα» κατήγγειλε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, στον τηλεοπτικό σταθμό του Σκάι. Ο κ. Λουράντος σημείωσε πως, δεν πρόφτασε να ολοκληρώσει την έκκληση που έκανε προς τα ΜΑΤ να σταματήσουν τη ρίψη χημικών, καθώς και ο ίδιος λιποθύμησε από την έλλειψη οξυγόνου. Την αλόγιστη χρήση χημικών κατήγγειλαν και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Μπασκόζος, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας.
Φωτόπουλος: «Ζητώ συγνώμη από
τους πολίτες»
«Ζητάω συγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή», δήλωσε μιλώντας στον Real Fm ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, για τη στάση συναδέλφων του στα επεισόδια. Ερωτηθείς αν είχαν πολιτικές εντολές να επιτεθούν στους πολίτες, είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί πως οι αστυνομικοί λειτουργούν αυτοβούλως. «Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη», συμπλήρωσε. 


Γ.Π. 

.gnomionline

ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : ΜΑΓΚΑ ΤΖΑΜΠΑΣ......

Έχει και χιούμορ…

 
exomatiakaivlepo
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΗΝ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ' ΤΟΥ ΓΑΠ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Η ομηρία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης στη Λαμία έληξε με... ξύλο, γιαούρτια και αυγά


ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΧΡΕΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ 200.000 ΕΥΡΩ

Του κ. ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ
Με μια απόφαση-σταθμό του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία αναμένεται ότι θα αποτελέσει «οδηγό» για χιλιάδες ακόμη υποθέσεις οφειλετών που έχουν πάρει τον δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες, το δικαστήριο δικαίωσε ηλικιωμένο συνταξιούχο και όχι μόνο δέχτηκε ότι βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις οφειλές του, αλλά υποχρέωσε τις τράπεζες να διαγράψουν δάνεια σημερινού ύψους 200.000 ευρώ (από ένα σύνολο οφειλών 222.200 ευρώ) και να
ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους, σε βάθος 14 ετών!
Ο ηλικιωμένος δανειολήπτης, που είχε φτάσει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα για να εξυπηρετεί τα δάνειά του σε 9 τράπεζες, θα δίνει πλέον μόλις 310 ευρώ κάθε μήνα για 14 χρόνια, με την καταβολή τους να ξεκινά το 2014.
Τα πρώτα 4 χρόνια οι δόσεις θα είναι άτοκες, ενώ τα υπόλοιπα δέκα θα τοκίζονται με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, όπως αυτό προκύπτει από το δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Εχει σύνταξη 1.560 ευρώ
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης δικαιώθηκε πανηγυρικά, παρ' ότι θεωρείται ότι έχει υψηλές αποδοχές, καθώς λαμβάνει σύνταξη 1.560 ευρώ μηνιαίως. Δεδομένου, όμως, ότι έχει εκχωρήσει 750 ευρώ τον μήνα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω δανειακής σύμβασης, και του απομένουν περίπου 810 ευρώ για να καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες και παράλληλα να αποπληρώνει τις οφειλές του, έκρινε ότι η δόση του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 310 ευρώ, ώστε να του μένουν άλλα 500 ευρώ.
Η απόφαση του Ειρηνοδικείου εκδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2011 και αποτελεί στην ουσία την πρώτη με την οποία απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις των αντίδικων τραπεζών, οι οποίες αφού αρνήθηκαν να συμφωνήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, στη συνέχεια έκαναν ό,τι μπορούσαν στο δικαστήριο ώστε να μη δικαιωθεί ο οφειλέτης.
Επιχείρησαν ανεπιτυχώς να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι του (πρώτη κατοικία 73 τ.μ. και αξίας 124.000 ευρώ), υποστηρίζοντας ότι η αίτηση εξαίρεσης από την εκποίηση δεν έγινε νόμιμα. Με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, που απαγορεύει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αξίας μικρότερης των 200.000 ευρώ, ο συνταξιούχος έσωσε το σπίτι του.
Οι τραπεζικοί ισχυρισμοί
Ισχυρίστηκαν ότι η αίτηση δικαστικού συμβιβασμού δεν ήταν παραδεκτή και νόμιμη, επειδή ο οφειλέτης δεν τους επέδωσε στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση και το σχέδιο διευθέτησης οφειλών. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους, καθώς οι τράπεζες είχαν σχετική ενημέρωση ήδη από το στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε ότι στον νόμο δεν προβλέπεται ελάχιστο περιεχόμενο σχεδίου διευθέτησης και οι δόσεις μπορούν να καθοριστούν ελεύθερα από τον οφειλέτη, ενώ θεωρεί παραδεκτό και σχέδιο με μηδενικό περιεχόμενο.
Τρεις τράπεζες, μάλιστα, αμφισβήτησαν ακόμη και την εντιμότητα του οφειλέτη, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε δόλο για να περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής επειδή... απέκρυπτε την πραγματική οικονομική του κατάσταση για να λάβει δάνεια.
Οι τράπεζες πάντως δεν έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που τους παρέχει ο Νόμος και θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφύγουν σε δεύτερο βαθμό ώστε η υπόθεση να εξεταστεί από την αρχή.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του οφειλέτη Δημήτρη Λυρίτση, με τον οποίο επικοινώνησε η «Ε», «πρόκειται για μια μνημειώδη απόφαση-ράπισμα για τις τράπεζες και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει προηγούμενη νομολογιακή εμπειρία, θα αποτελέσει οδηγό για την περαιτέρω εφαρμογή του νόμου, καθώς επιλύει σημαντικά ερμηνευτικά ζητήματα».
* Η απόφαση: «Από τις μηνιαίες καταβολές του αιτούντος για μια τετραετία θα καλυφθεί μόνο μέρος των οφειλών του και ειδικότερα 14.880 ευρώ, επί συνόλου οφειλών 222.220,86 ευρώ, δηλαδή απομένει υπόλοιπο 207.340,86 ευρώ. Η ικανοποίηση των υπόλοιπων απαιτήσεων των πιστωτών με περαιτέρω καταβολές προς διάσωση της πρώτης κατοικίας, που, σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να ανέλθει μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, δηλαδή μέχρι 105.400 ευρώ, πρέπει να οριστεί στο ποσό των 37.200 ευρώ, αφού λήφθηκαν υπόψη η ηλικία του αιτούντος, η τωρινή οικονομική του κατάσταση και η μη προοπτική βελτίωσή της». *
http://www.enet.gr

Βγήκαν τα μαχαίρια και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ…. ( ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!! ΑΛΛΑ ΕΝΕΧΕΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ )

Προς: Γραμματέα Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Μέλη Εκτελεστικής Γραμματείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Μέλη Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Σύντροφοι και Συντρόφισσες,
Χτες την ώρα που ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιήθηκε μια τεράστια διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, η οποία είχε προγραμματιστεί να έχει ειρηνικά χαρακτηριστικά.
Σε αυτήν την διαδήλωση έδρασαν για ακόμα μια φορά οι κουκουλοφόροι (είτε αυτοί είναι πολίτες που δρουν στον αντιεξουσιαστικού χώρου είτε όχι) με συγκρούσεις με την αστυνομία, προπηλακισμούς και βιαιότητες. Στην σύγκρουση αυτή το μεγάλο θύμα ήταν οι ειρηνικοί διαδηλωτές και το...
δικαίωμα στην διαμαρτυρία.
Δυστυχώς, σε ντοκουμέντα που όλοι είδαμε στην τηλεόραση αλλά και στο διαδίκτυο εμφανίζονται κουκουλοφόροι να συνομιλούν και να φυγαδεύονται από άνδρες των ΜΑΤ μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι άνθρωποι αυτοί κρατούσαν στα χέρια τους λοστούς και είχαν τα πρόσωπα τους καλυμμένα είτε με πανιά είτε με μάσκες.
Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως μπορεί η δημοκρατική παράταξη την οποία εκφράσαμε σε όλη την μεταπολίτευση να συμβιβαστεί με τέτοιου είδους ενέργειες καταστολής των δημοκρατικών ελευθεριών. Το Κίνημα πρωτοστάτησε διαχρονικά στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, θεμελίωσε πολλά από αυτά στο παρελθόν και σήμερα δεν μπορεί να τα αφαιρεί διαγράφοντας μια μακρόχρονη πορεία στον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία. Αν κάποιοι θέλουν να δρουν σαν «πραιτωριανοί του κράτους» δεν μπορούν να συμβιβάσουν την ιδιότητα τους αυτή με τις αρχές και την ιστορία του Κινήματος.
Ζητούμε από την Εθνική Αντιπροσωπεία και την ηγεσία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ να εκδώσουμε σχετική ανακοίνωση και ερώτημα προς το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη με τα παρακάτω ερωτήματα:
Γιατί δεν υπήρχε και αν υπήρχε ποιός ήταν ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία του δικαιώματος των πολιτών στην διαδήλωση;
Γιατί έγινε και ποιός ήταν ο στόχος της τόσο μεγάλης χρήσης χημικών;
Ποιός πήρε την απόφαση συνεργασίας της ελληνικής αστυνομίας με κουκουλοφόρους ή ποιος έδωσε την εντολή για την προβοκατόρικη δράση τους (αν αυτοί είναι αστυνομικοί) ;
Αν υπάρχει τέτοιου είδους συνεργασία (αν και το ερώτημα από τα ντοκουμέντα φαίνεται ρητορικό), ποιός αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη με την παραίτηση του ;
Θεωρούμε ότι ως Νεολαία ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια τέτοια αντιδημοκρατική συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θυμίζουν στιγμές αλήστου μνήμης από την πολύ πρόσφατη περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ.
Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Μια κυβέρνηση που στηρίχθηκε από την λαϊκή βάση της κοινωνίας ανταποκρινόμενη στα κελεύσματα της για λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Νέοι άνθρωποι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και αγρότες στήριξαν τις ελπίδες τους και το μέλλον τους στη σοσιαλιστική κυβέρνηση αυτής της χώρας μετά από μια πενταετής διακυβέρνηση από τη συντηρητική νεοφιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ.
Σύντομα όμως είδαμε ότι στο όνομα της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας λαμβάνονται καθημερινά μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και απαξιώνει όλα τα κοινωνικά κεκτημένα που με μάχες έχουν κερδηθεί τόσα χρόνια. Είδαμε στρατιές ανέργων κάθε μήνα να συσσωρεύονται στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ μήπως μπορέσουν να βρουν εργασία ή να καταφέρουν να επιβιώσουν με τα λιγοστά χρήματα του επιδόματος.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, αρκετές φορές μας ζητήθηκε από το κίνημα μας να βάλλουμε «πλάτη» στα δύσκολα μέτρα και στις δύσκολές αποφάσεις για το καλό της χώρας μας. Για να μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και όραμα σε αυτή την πολύπαθη χώρα. Ήρθε η ώρα όμως να κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο με τον κομματικό μας φορέα. Σήμερα, προτείνουμε και καλούμε όλα τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. να στηρίξουν την σύγκλιση Ε.Α. Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη παρουσία του Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ συντρόφου Καρχιμάκη, με την εξής θεματολογία :
- Οικονομική πολιτική-Ανεργία
- Αστυνομική Καταστολή
- Παιδεία
Μια συζήτηση όπου θα πρέπει να πάρουμε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις έτσι ώστε να δούμε πράγματι αν μπορούμε να βάλουμε άλλο «πλάτη», να δούμε αν υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική για την έξοδο της χώρας από αυτή την κοινωνικοοικονομικοπολιτική κρίση.
Διότι, έχουμε ευθύνες απέναντι στις οικογένειες μας, στους φίλους μας, στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους νέους ανθρώπους. Ας μην γίνουμε συνένοχοι με την ανοχή μας. Ας συμβάλουμε όλοι ώστε να αποφύγουμε το τέλμα που έχουμε φτάσει. Ας κάνουμε την οργή μας όραμα.
Αν όχι εμείς ποιοι; Αν όχι τώρα πότε;
Συντροφικά,
Τα Μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Γρηγοριάδης Γιάννης
Ελευθεριάδης Αντώνης (μέλος Ε.Γ.)
Μαύρου Βασίλης
Μουσταφέρης Δημήτρης
Μωραΐτης Θέμος
Ξιντάρης Δήμος
Παπαϊωάννου Γιάννης
Σοφιανίδης Άγγελος
Στοιβαχτής Γιώργος
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ ΤΟΥΣ-ΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΣΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ EMAIL ΕΙΤΕ ΜΕ EMAIL ΣΤΟ neolaia@pasok.gr
 

Ξύπνησε ο Έλληνας; ΟΧΙ ακόμη!


Ο προδότης "ζεί και βασιλεύει"
μόνον όταν ο βλάκας "κοιμάται".
 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών
Κ.Α.Ε.Α.
Εκπροσώπου Πατριωτικού Μετώπου
Αθήνα

ΠΡΟΣ
Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ
Καισαριανή

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Δυο μέρες πριν την μαζική επίθεση των δυνάμεών σου σε Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα, σε επισκέφθηκα με αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Μετώπου στο γραφείο σου, στην έδρα των ΜΑΤ, στην Καισαριανή.

Ενώπιον των αξιωματικών σου, κάναμε μια αντρίκια κουβέντα, για τις εξελίξεις στο Σύνταγμα και για τον ρόλο των προβοκατόρων.

Σου ζήτησα να μου εξηγήσεις «γιατί οι δυνάμεις σου, δεν κρατούν τους προβοκάτορες μακριά από τον διαμαρτυρόμενο ειρηνικά λαό» και μου είπες πως «δεν είναι όλα στο χέρι το δικό σου» αλλά πως «έχεις ήδη με τους αξιωματικούς σου έναν σχεδιασμό, προστασίας των Ελλήνων πολιτών του Συντάγματος».

Μιλήσαμε σαν άνδρες, για την Πατρίδα μας, για τις οικογένειές μας, για την ιστορία μας. Σου μίλησα για το ξεπούλημα που βίωσα από τα θλιβερά πολιτικά ανδρείκελα, τα οποία με έστειλαν εκεί που με έστειλαν το 1993, «δόξη και τιμή» και με πούλησαν όταν χάθηκε εκείνος ο αγώνας για την Ελευθερία και Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου, φιλικού στους Έλληνες Λαού. Σε παρακάλεσα να ρίξεις μια ματιά στην ιστορία τούτου δω του τόπου και να αντιληφθείς πως, όταν ολοκληρώσεις την «δουλειά» για τα πολιτικά σκουπίδια που μας κυβερνούν, θα σε πετάξουν όπως έγινε και με πολλούς άλλους αξιωματικούς στο παρελθόν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Δώσαμε τα χέρια και αγκαλιαστήκαμε, όπως πρέπει σε αδέλφια, Έλληνες πολίτες.

Σε δυο μόλις μέρες, διέταξες μαζική επίθεση στον Λαό του Συντάγματος. Με την κλασική επιχειρησιακή τεχνική του «σπιράλ», οι δυνάμεις σου, έφεραν τους προβοκάτορες από την περιφέρεια των συγκρούσεων, μέσα στην καρδιά της διαδήλωσης απέναντι από τη Βουλή, όπου και διέταξες μαζικό χτύπημα εναντίον δικαίων και αδίκων. Με πρώτο θύμα τον υπογράφοντα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με χημικά αλλά και με χρήση απρόκλητης βίας, μέσα στο εκλογικό κέντρο όπου γίνονταν το δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα και μάλιστα καθήμενος.

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Με την κίνησή σου αυτή, πέρα από την περιφρόνηση σου, στην αντρίκια συμφωνία δύο ανδρών που φορούν το Εθνόσημο, διέπραξες ένα τεράστιο ιστορικό λάθος: Μετέτρεψες τους ταγούς του Νόμου, την Ελληνική Αστυνομία, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Έχυσες ελληνικό αίμα, αθώων πολιτών. Διέλυσες με μια σου διαταγή, την συμπαράσταση που ένοιωθε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού η ΕΛ.ΑΣ. και οι άνδρες της, στα φονικά χτυπήματα των τρομοκρατών και των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Έκοψες το νήμα σύνδεσης του Έλληνα πολίτη  με την Αστυνομία, ως προστάτη της τάξης και της ασφάλειάς του. Παραβίασες τον όρκο σου στο Σύνταγμα και τους Νόμους και έθεσες τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου, στην υπηρεσία θλιβερών υποκειμένων, τα οποία ενεχυρίασαν την Λαϊκή Εντολή, σε κέντρα εξουσίας, πέραν των εθνικών συνόρων. Κονιορτοποίησες την υστεροφημία σου, μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΑΤ.

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Μετά από όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, θεωρώ πως μπορώ να σου πω, ως παρασημοφορημένος στη γραμμή της μάχης αξιωματικός πως, δεν έχεις άλλη επιλογή, από το να υποβάλλεις σήμερα την παραίτησή σου.

Με αυτήν σου την κίνηση, θα αποκαταστήσεις το όνομά σου στην ιστορία σου αλλά και στην ιστορία της Πατρίδας μας και του Σώματος το οποίο υπηρετείς. Θα δημιουργήσεις νέες διόδους επικοινωνίας του ελληνικού Λαού με την ΕΛ.ΑΣ. Θα βάλεις φρένο – τουλάχιστον προσωρινά – στην συγκρουσιακή πορεία που έχουμε βάλει ως Λαός, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα κλείσεις την πόρτα της κόλασης και θα ανοίξεις την πόρτα της Αδελφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Αλληλοκατανόησης, που τόσο έχουμε ανάγκη, ως Λαός και ως Γένος.

Σκέψου το Υποστράτηγε, Σπύρο Παπασπύρου.

Το μόνο που μπορούν να σου κάνουν, είναι να σε αποστρατεύσουν με τον βαθμό του Αντιστράτηγου, αλλά την ίδια ώρα να σε αποκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού Λαού και των ανδρών σου. Αρχηγό, δεν πρόκειται να σε κάνουν, γιατί δεν υπήρξες ποτέ κομματόσκυλο κανενός. Δηλαδή, αλλέως πως, να σου κάνουν αυτό που είπε ο Στρατηγός Καραϊσκάκης στους δολοφόνους του.

Σήμερα είναι η ώρα της δικής σου ευθύνης και εσύ αποφασίζεις, αν θα πεις το δικό σου μεγάλο ΟΧΙ.

Σταύρος Βιτάλης
Υποστράτηγος Καταδρομών Κ.Α. Ε.Α.
Εκπρόσωπος Πατριωτικού Μετώπου

Άξιος!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ


Πριν από λίγο καιρό, ο κοινωνικός μετασχηματισμός αποτελούσε ένα φιλοσοφικό και πολιτικό όραμα, σήμερα αποτελεί αδήριτη ανάγκη σωτηρίας.
Το πρώτο που πρέπει να αντιληφθούμε, όλες και όλοι, είναι το καταστροφικό παρόν της ελληνικής οικονομίας, η καταστροφική της οργάνωση. Εάν εξετάσουμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία 25 τουλάχιστον χρόνια και την προβάλουμε ως ταινία στο μυαλό μας, θα αντιληφθούμε ότι οδηγηθήκαμε στο ζοφερό σήμερα με μαθηματική ακρίβεια από το ίδιο το σύστημα που αλολουθήσαμε, ως λαός, ως κοινωνία, ως κράτος, ακόμα και ως άνθρωποι. Εάν προσπαθήσουμε να φανταστούμε το μέλλον εξακολουθώντας την σημερινή πορεία, το ίδιο σύστημα δράσης και αξιών, είναι βέβαιο πως – και πάλι με μαθηματική ακρίβεια – οδηγούμαστε στην συνολική απαξίωση, στον συνολικό αφανισμό. Δεν κινδυνολογούμε, όπως δεν κινδυνολογούσαμε όταν έγκαιρα προβλέπαμε τις συνέπειες των πολιτικών και λοιπών επιλογών της κοινωνίας μας. Ως κομμάτια αυτού του λαού ελπίζαμε και εμείς πως δεν θα έλθει η καταστροφή, πως θα αλλάξουν οι όροι και οι συνθήκες, ότι όσα οι ανίκανοι και επίορκοι πολιτικοί προπαγάνδιζαν θα γίνονταν πραγματικότητα. Τελικά αποδείχθηκε πως στην πορεία των λαών και των κοινωνιών δεν υπάρχουν μάγισσες με μαγικά ραβδάκια για να μεταμορφώσουν και να διασώσουν. Ο «από μηχανής Θεός» των αρχαίων τραγωδιών υπάρχει μόνο στα κείμενα των τραγωδιών. Ο «από μηχανής Θεός» των κοινωνιών είναι μόνο οι ίδιες και οι επιλογές τους. Ο «κοινωνικός από μηχανής Θεός» μπορεί να υπάρξει για την Ελλάδα, αρκεί να δούμε την αλήθεια κατάματα, να ακούσουμε αυτούς που προσπαθούν να μας καταδείξουν τι φταίει και κυρίως αυτούς που μας δίνουν πραγματικές λύσεις.
          Είναι βέβαιο ότι το σάπιο, διεφθαρμένο και υπεύθυνο για την ελληνική τραγωδία, πολιτικό σύστημα, τα κόμματα εξουσίας και τα κόμματα παπαγαλάκια τους δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Εάν μπορούσαν να δώσουν λύσεις ή ήταν οι λύσεις θα το είχαν πράξει και δεν θα μας είχαν φέρει ως λαό υπό κατάρρευση και κατάληψη. Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι αυτοί και το σύστημα ζωής που μας επιβάλλουν. Οσα και σήμερα προτείνουν είναι κούφιες αθλιότητες, συστημικά τερτίπια, που σκλαβώνουν χειρότερα και καταστρέφουν τους ανθρώπους, τις κοινωνίες, τον λαό. Μην ασχολείστε μαζί τους, μην σκέπτεστε όσα λένε, σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο, χρόνο από την ζωή σας, δύναμη από την δύναμή μας.
Λένε και κάνουν όλες αυτές τις αηδίες για να αιχμαλωτίσουν και να εντάξουν τη λογική μας στο δικό τους σύστημα, για να εγκλωβίσουν την σκέψη μας και να απομακρύνουν την αλήθεια. Το ίδιο το σύστημα, του οποίου είμαστε όλοι έρμαια, υποχείρια και εξαρτήματα, το ίδιο το απάνθρωπο σύστημα του οικονομικού κέρδους έχει εγκλωβίσει τις βιοτικές μας ανάγκες και τις μεταχειρίζεται για να μας κρατά συνεχώς υπόδουλους, να μην μας δίνει την δυνατότητα ούτε να σκεφτούμε, ούτε να δράσουμε. Ο τρόπος τους είναι βρώμικος, απατηλός και πρόστυχος. Μας αιχμαλωτίζουν με τον φόβο των αναγκών μας και με αυτές εξαγοράζουν την ζωή και την ψυχή μας. Μας υπόσχονται άνοδο, πρόοδο, καταξίωση και τα συνδυάζουν με κούφιες «απολαύσεις», με προϊόντα δήθεν για λίγους. Μας μετατρέπουν σε φρενοβλαβείς καταναλωτές και μας εγκλωβίζουν σε μεγαλοαστικά όνειρα αυτεπιβεβαίωσης. Πειθαναγκάζουν και ταυτόχρονα εξαπατούν με την διαρκή πλύση εγκεφάλου, πως μόνο οι δικές τους λύσεις υπάρχουν, πως μόνο με αυτούς μπορούμε να ζήσουμε, πως μόνο με όσα προτείνουν μπορούμε να ελπίζουμε. Να ελπίζουμε όμως σε τι; Στο να πατήσουμε πάνω στους άλλους και να πατάνε πάνω μας αυτοί και κάποιοι άλλοι; Στο να δολοφονούνται μακριά από εμάς δισεκατομμύρια άνθρωποι; Στο να σπαταλάμε την ζωή μας δουλεύοντας  για λογαριασμό τους, για να αποκτήσουμε συστημικές σαχλαμάρες και ψεύτικα κοινωνικά παράσημα;
          Ολοι μας, άνθρωποι και λαοί, γνωρίζουμε καλά μέσα μας τι είναι το πραγματικά όμορφο και αληθινό. Ολοι μας γνωρίζουμε τι χρειαζόμαστε για να βιώσουμε την ζωή και την ευτυχία. Αυτοί μας τα κλέβουν και μας κάνουν να τα πληρώνουμε με την ίδια μας την ζωή.  Μας θέλουν και μας κάνουν εξαρτημένα δουλικά; Με ποιο δικαίωμα; Ποιος ή τι τους δίνει αυτό το δικαίωμα ; τι είναι τελικά αυτοί; Μήπως δεν είναι άνθρωποι σαν και εμάς;
          Γουρούνια είναι, θα απαντούσαμε πολλοί, άθλιοι εκμεταλλευτές, ψεύτες και βιαστές, εγκληματίες κατά της ζωής μας … . Εάν αυτό ισχύει, εμείς τι είμαστε; τι κάνουμε; που πάμε ; Μήπως πρέπει να τους ακούσουμε, να τους ακολουθήσουμε πιστεύοντας ότι πατώντας πάνω σε άλλους ανθρώπους θα βγάλουμε το κεφάλι μας πάνω από τον βούρκο τους; Ότι θα ξεχωρίσουμε ; Μέσα στον βούρκο θα είμαστε και πάλι !!!. Βούρκος έγινε η Ελλάδα, η ανθρωπότητα, ο πλανήτης και εμείς βουλιάζουμε μέσα σε αυτόν, ελπίζοντας πως τα γουρούνια που πατούν πάνω μας, θα μας σώσουν … .


          Στις τραγωδίες η κάθαρση έρχεται μέσα από αίμα, κλάμα και θανάτους, μέσα από ανείπωτο πόνο. Το ζήτημα είναι ότι η τραγωδία σήμερα είμαστε εμείς οι ίδιοι, εμείς και ο ίδιος ο ελληνικός λαός, τυφλός Οιδίποδας που έβγαλε τα μάτια του που επαιτεί για να ζήσει. Αν δεν σωθούμε μόνοι μας από αυτή την τραγωδία, κανένα γουρούνι και κανένας «από μηχανής Θεός» δεν θα μας σώσει !!!.  Η τραγωδία των γουρουνιών και των ηλιθίων που ακολουθούν τις εντολές και την βρωμιά τους δεν θα έχει αίσιο τέλος.  

 Δημ. Καραμήτσας 

Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ REAL ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑΝΚΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ!! ΑΙΣΧΟΣ!!!

Τώρα!!! στην εκπομπή του Κώστας Χαρδαβέλας ο Δημοκράτης Χαρδαβέλας ο Πατριώτης Χαρδαβέλας στον real fm έκανε ένα μακροσκελές σχόλιο προκειμένου δικαιολογήσει την στάση του ως δημοσιογράφος όσον αφορά τον 'αγώνα" στον οποίον επιδόθηκε  μέσα από τις εκπομπές του αλλά και από την σελίδα του στο διαδίκτυο για την πλήρη υποστήριξη της ΨΗΦΙΣΗΣ του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ!!
Στο σχόλιο του ο Κώστας Χαρδαβέλας μεταξύ άλλων πρόβαλε ως επιχείρημα στήριξης της θέσης του αυτής την δημοσιογραφική του ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ....... ότι δηλαδή η μη τυχόν ψήφιση του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ θα έφερνε την ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ κατά την πείρα  ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ότι η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΤΡΕΦΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΥΡΕΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΑΝΚΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΥ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ!!

ΣΣ: ΚΩΣΤΑ ...ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ...ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ??? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΙΝΑΜΕ ????

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??.... ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΑΖΑΡΙ!!

Η ομηρία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης στη Λαμία έληξε με... ξύλο, γιαούρτια και αυγά

Πάνω από δυο ώρες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης παρέμεινε εγκλωβισμένος μετά το επεισόδιο με αγανακτισμένο πολίτη σε κεντρική πλατεία της Λαμίας.

Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπάθησε να φυγαδεύσει τον Νίκο Τσώνη, ο βουλευτής δεν γλύτωσε από το μένος των αγανακτισμένων πολιτών.
Μόλις βγήκε άρχισαν να πέφτουν βροχή αυγά, γιαούρτια, μπουκάλια με νερό, καφέδες, ενώ δέχτηκε και χτυπήματα στο πρόσωπο και στα πόδια.
Από τα "πυρά" δεν γλύτωσαν ούτε οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν, αλλά ούτε και....
οι δημοσιογράφοι...

Δείτε τη στιγμή της εξόδου του βουλευτή και τι ακολούθησε:
Αυτό που σχολιάστηκε πάρα πολύ αρνητικά από τους αγανακτισμένους πολίτες, αλλά και άλλους που παρακαλουθούσαν για πάνω από 2 ώρες τα επεισόδια και την "ομηρία" του βουλευτή ήταν η ισχυρή αστυνομική δύναμη. "Έφεραν όλη την αστυνομική δύναμη της Φθιώτιδας να φυλάξει τον βουλευτή. Είδα αστυνομικούς από τη Στυλίδα, από την τροχαία αυτοκινητοδρόμων και όλη την ΟΠΚΕ. Οι αστυνομικοί είναι για να φυλάνε τους πολίτες και τα απομακρυσμένα χωριά και όχι τους επίσημους" είπε χαρακτηριστικά στο LamiaReport παρευρισκόμενος πολίτης.


Λαμία:Αγανακτισμένοι έχουν εγκλωβίσει βουλευτή και στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Σοβαρό επεισόδιο με τον βουλευτή Νίκο Τσώνη

Αγανακτισμένοι πολίτες έχουν εγκλωβίσει σε γραφεία κεντρικού κτιρίου στη Λαμία τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη και άλλα τοπικά στελέχη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ>

Το επεισόδιο:
Λίγο μετά τις 8.00΄το βράδυ όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης πήγε να μπει σε κεντρικό κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας στον 4ο όροφο όπου συνεδρίαζε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, ένας αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε τον βουλευτή και του είπε: "Εσύ είσαι που ψήφισες το μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά?... και τον έφτυσε...
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο βουλευτής τον άρπαξε από το λαιμό και τον έσπρωξε, φωνάζοντας "θα σε γα.... ρε κωλόπαιδο" Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και άλλοι πολίτες που γιουχάριζαν και έβριζαν τον βουλευτή, ο οποίος την ώρα που έφευγε γρήγορα για να μπει στο κτίριο, δέχτηκε καφέδες, μπουκάλια και αυγά.
Ο Νίκος Τσώνης είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είπε στη Βουλή την ιστορία με τον "ψηφοφόρο Δημητράκη".
Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.
Μέχρι και αυτή την ώρα ο βουλευτής και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένα στον 4ο όροφο και απέξω οι αγανακτισμένοι πολίτες φωνάζουν συνθήματα κατά του βουλευτή και του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΥΠΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!! ΤΩΡΑ! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ "ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ" ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ "ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ"... ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΘΕΝΕΣ!! 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!! ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ!!! Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΤΙ ΛΕΕΙ?? ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ??? ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ!!

Ιδού η άθλια προπαγάνδα του Πασοκ: Χρυσοχοϊδης: “Υπήρχαν δυνάμεις της Χρυσής Αυγής οι οποίες βοηθούσανε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της” (VIDEO)


ΝΤΡΟΠΗ επιτέλους κύριε Χρυσοχοϊδη ! Η πραγματικότητα είναι μια !


   Από τη μια πλευρά έχουμε αναρχοαριστερούς κουκουλοφόρους να καίνε ανθρώπους, μαγαζιά και σπίτια. Ακροαριστερές δεκάδες ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ οργανώσεις να δολοφονούν και να βάζουν βόμβες όπου τους καπνίσει. Από την άλλη πλευρά ανακαλύπτουμε πάντα φαντάσματα της ακροδεξιάς και το μπάχαλο, η πλήρης αποδόμηση του Ελληνικού κράτους ΕΤΣΙ συνεχίζεται.

  Πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά που ισχυρίζεται ο κύριος από τη στιγμή που όλη η «πολιτική» βάρβαρη εγκληματικότητα βρίσκεται στην άλλη πλευρά του «ποταμού» ;

Έτσι εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό.

  Από τη μια ο φανταστικός «μπαμπούλας» και από την άλλη η πραγματική βία και το αίμα. Από τη μια πλευρά δολοφονούν και καίνε και από την άλλη, ο κ. Υπουργός δεν λέει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ αλλά γενικά και αόριστα αναφέρεται στον «μπαμπούλα». Πόσοι «ακροδεξιοί» και πόσοι «ακροαριστεροί» τρομοκράτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές για αποδεδειγμένα εγκλήματα κύριε προπαγανδιστή ;

Μετά από καιρό, σε λίγα χρόνια, θα λένε τι λάθη κάναμε, πως κοροϊδευόμαστε, πως μας τα φάγανε, πως γίναμε Μπαγκλαντές, πως και ποιοι μας εξαπάτησαν, πως διαλύθηκε η Ελλάδα.

Εμείς τα λέμε από τώρα. Εσείς ;

BΡΑΒΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ-ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ


 
BΡΑΒΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ!

ΑΠΟΡΗΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΤΟ ΤΑΧΡΙΡ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ
ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ 71ΗΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΙΡΑΚ.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΔΕΝ
ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΣΕ  ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΒΙΑΙΑ. ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ
ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΣΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΑΠΟΙ!  ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ , ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ.
Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΜΑΖΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ
ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ... ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ
ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΜΑΤ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ
ΜΑΤ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ 
ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ:
"Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα βλέποντας μια άνευ προηγουμένου αγριότητα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου. Ένιωσα τον ίδιο φόβο που έχω νιώσει σε ζόρικες περιοχές του πλανήτη. Ένιωσα τον φόβο του θανάτου. Καθώς νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου και πως είχα ξεσυνηθίσει να δουλεύω στην Ελλάδα – έχω να δουλέψω στη χώρα μου από το έτος 2000- ρώτησα παλιούς μου συναδέλφους αν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ. Μου απάντησαν πως δεν είχαν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο."
http://seisaxthia.blogspot.com/2011/07/blog-post_8379.html#more
ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ:
 Μια εξωφρενική καταγγελία δημοσιογράφου
Ο Μάνος Λαμπράκης καταγγέλει μια εξακρίβωση στοιχείων που περιλαμβάνει εξευτελισμό και κλοπή!
"...Η τσάντα μου ανοίχτηκε παρουσία 10 περίπου μελών των ΜΑΤ.
Μέσα της βρέθηκαν ένα αντίτυπο ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη, το οποίο σκίστηκε από τα όργανα έννομης τάξης επιτόπου[!!], ένα μπουκάλι Malox με το οποίο με περιέλουσαν, μια χάρτινη μάσκα αγορασμένη από φαρμακείο κι ένα μπουκάλι νερό..."
 
ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΖΗΤΑ "ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ" ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22

10680 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                 TΗΛ. (210) 3665414-5
FAX: (210) 3665420
e-mail : pressoffice1@pasok.gr

Αθήνα, 1η Ιουλίου 2011


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όλοι, απαιτείται να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα.
Πρώτιστο μέλημα όλων οφείλει να είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας και η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και των εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού.
Αυτή η αναγκαία για τη χώρα συνθήκη, αφορά ιδιαιτέρως τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ευρώπη, έχουν πληρώσει ακριβά, ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, βίαιες ενέργειες που εκδηλώθηκαν δήθεν στο όνομα  των λαών.
Εμπρηστικές ανακοινώσεις, με τις οποίες χαρακτηρίζεται ο Πρωθυπουργός «αρχιστράτηγος των εχθρών», η καταστροφή γραφείων Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, ο προπηλακισμός βουλευτών, όπως και ο αποκλεισμός των σπιτιών τους, είναι ενέργειες ακραίες, απαράδεκτες, καλλιεργούν κλίμα βίας και δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως καταδικαστέες από όλους τους δημοκράτες πολίτες.
Δημοκρατία και βία είναι έννοιες ασύμβατες.
Κάθε άλλη ερμηνεία επιχειρεί απλώς να δικαιολογήσει σκοπιμότητες που δεν υπηρετούν τη Δημοκρατία, τους πολίτες, το δημόσιο συμφέρον.
Γι’ αυτό, καταδικάζουμε με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πράξεις βίας ή απειλής χρήσης βίας, από όπου κι αν προέρχονται, εναντίον όποιου και αν στρέφονται.
Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από το αν στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν, ιδιαιτέρως αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα ώρες.   

=====================================================================
σσ: οι επισημάνσεις είναι του ιστολογίου μας

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: "ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ' ΤΗΝ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ!!!! 
ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΕΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ" ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΧΘΗ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ???

ΝΤΡΟΠΗ !! ΑΙΣΧΟΣ!! ΚΥΡΙΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΙΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ . .......ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑ!!!



Φλερτάροντας με τον θάνατο

του Γιώργου Αυγερόπουλου

Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι  και διεφθαρμένοι.  Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα.

Το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος τις δύο τελευταίες μέρες, ήταν ένα "γιουρούσι" όπως εύστοχα παρατήρησε ο Αϊμάν, Ισπανός δημοσιογράφος που εργάζεται για το Al Jazeera. Ένα γιουρούσι, εναντίον όλων και όποιον πάρει ο χάρος. "Μα καλά τι αστυνομία είναι αυτή που έχετε;" με ρώτησε αγανακτισμένος. "Είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον ακόμα"  μου είπε με νόημα χαμογελώντας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Περίπου στη 13.30 υπάρχει πολύς κόσμος συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή. Δεν είναι κουκουλοφόροι. Δεν πετάνε πέτρες. Είναι γέροι, νέοι, γυναίκες, άντρες, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι που φωνάζουν συνθήματα, ρίχνουν την γνωστή μούντζα προς το κοινοβούλιο, και οι πιο θερμόαιμοι μπροστά - μπροστά άντε να εκτοξεύουν καμιά βρισιά εναντίον των αστυνομικών και να κουνάνε τα κιγκλιδώματα που έχουν στηθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τίποτα το σημαντικό δηλαδή που να δικαιολογεί αυτό που θα ακολουθήσει. Ξαφνικά από παντού, από δεξιά, από αριστερά και από το κέντρο, αρχίζει μια γενική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που απωθούν τους διαδηλωτές προς τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος.  Φανταστείτε δηλαδή χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες  προς ένα στενό άνοιγμα το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά τα δέκα μέτρα. Από πίσω τους τα ΜΑΤ, ρίχνουν μέσα στο πλήθος χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, προκαλώντας πανικό. Άνθρωποι καίγονται από τις φλόγες, πνίγονται από τα δακρυγόνα δεν βλέπουν μπροστά τους και αρχίζουν να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον και να κουτρουβαλούν στα σκαλιά. Υπάρχουν άνθρωποι λιπόθυμοι, άλλοι ποδοπατημένοι μέσ' τα αίματα. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί δεν αποχωρούν. Χτυπάνε με τα γκλομπς όποιον βρουν μπροστά τους, ανθρώπους δηλαδή που τρέχουν να σωθούν πατώντας ο ένας πάνω στον  άλλον.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Πέρα από την δράση των προβοκατόρων η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες που βγήκαν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν τις επόμενες μέρες, πέρα από τους μπαχαλάκηδες την δράση των οποίων απεχθάνομαι και διαφωνώ κάθετα, η πέτρα είναι πλέον εύκολο να φύγει από το χέρι οποιουδήποτε, που τον χτύπησαν, τον ψέκασαν, και είναι άνεργος, άστεγος - ναι, υπάρχουν πλέον νεοάστεγοι - και κάθε μέρα γίνεται φτωχότερος χωρίς να βλέπει διέξοδο από πουθενά.
Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα βλέποντας μια άνευ προηγουμένου αγριότητα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου. Ένιωσα τον ίδιο φόβο που έχω νιώσει σε ζόρικες περιοχές του πλανήτη. Ένιωσα τον φόβο του θανάτου. Καθώς νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου και πως είχα ξεσυνηθίσει να δουλεύω στην Ελλάδα - έχω να δουλέψω στη χώρα μου από το έτος 2000- ρώτησα παλιούς μου συναδέλφους αν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ. Μου απάντησαν πως δεν είχαν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.
Θα ήθελα λοιπόν ένας λογικός άνθρωπος από το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πλέον ο τίτλος του μου θυμίζει το Υπουργείο Αγάπης του Όργουελ στο 1984) να μου απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:
  1. Ποιος έδωσε την εντολή για την γενική επίθεση στις 13.30 και γιατί; Ποιανού ιδέα ήταν να διατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγήσουν ένα πανικόβλητο πλήθος που ποδοπατιέται στα σκαλιά  πετώντας κρότου - λάμψης και δακρυγόνα χτυπώντας αδιακρίτως, παίζοντας κορώνα γράμματα την πιθανότητα, κάποιος ανάμεσα στους χιλιάδες, να αφήσει την τελευταία του πνοή στην πλατεία.
  2. Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος; Επαγγελματίες γιατροί πνευμονολόγοι και άλλοι, όλοι εθελοντές, φρόντιζαν  τραυματίες καθ' όλη την διάρκεια των συγκρούσεων. Δεν ήταν "κουκουλοφόροι", γιατροί ήταν. Φώναζαν στους αστυνομικούς "εδώ είναι ιατρείο" αλλά καμία σημασία δεν έδιναν εκείνοι. Αφιονισμένοι, τους έριχναν δακρυγόνα και τους χτυπούσαν.  Όπως μας είπε ένας γιατρός "Αυτά δεν γίνονται ούτε στον πόλεμο. Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχει ανακωχή για να μαζέψεις και να φροντίσεις τους τραυματίες." Τα μάζεψαν άρον - άρον οι άνθρωποι και έστησαν το ιατρείο κάτω στο μετρό αλλά ούτε και αυτό γλίτωσε από τις ρίψεις χημικών.
  3. Για ποιο λόγο χτυπήθηκαν δάσκαλοι στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος; Και αυτοί κουκουλοφόροι; Δεν νομίζω. Τα ΜΑΤ αφού πέταξαν δακρυγόνα στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Ξενοφώντος 15, άρχισαν να τους πετούν πέτρες (!) και να ανοίγουν κεφάλια με την ανάποδη του γκλομπ, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων.   Τρεις τραυματίες, ένας με σπασμένα πλευρά, ένας με ανοιγμένο κεφάλι και ένας με ελαφρά τραύματα στο  χέρι. Έλεγαν οι δάσκαλοι: "Όταν μια κοινωνία κακοποιεί τους δασκάλους της βρίσκεται στο κατώτερο σκαλοπάτι που μπορεί να φτάσει"
  4. Με ποια λογική οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χτύπησαν ανθρώπους μέσα σε μανάβικα και σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, προκαλώντας τρόμο σε πελάτες και τουρίστες;
  5. Και τέλος κάτι προσωπικό για τον κ. Παπουτσή: Γιατί με χτυπήσατε; Όχι εσείς δηλαδή, ένας από τους άνδρες της αστυνομίας σας. Επειδή όμως εγώ  δεν γνωρίζω τον "ανώνυμο" ΜΑΤατζή και γνωρίζω εσάς, θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση. Η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη εκείνη την ώρα και γω τραβούσα με την κάμερα μια διμοιρία των ΜΑΤ που ανέβαινε προς την Βουλή, όταν ένας ξέκοψε από την διμοιρία του, ήρθε προς το μέρος μου και στάθηκε μπροστά μου σε απόσταση αναπνοής. Σταμάτησα να τραβάω και κατέβασα την κάμερα. Με κοιτούσε μες στα μάτια. Του είπα τι θέλει και ως απάντηση εισέπραξα μια, για να θυμάμαι τη μέρα. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει: "Τον Αυγερόπουλο χτυπάς ρε". Δεν αντέδρασα καθόλου και εκείνος απομακρύνθηκε. Αν είχα αντιδράσει ίσως να τα λέγαμε στο τμήμα όπου θα μου ζητάγατε συγνώμη για την... "παρεξήγηση". Παρεπιπτόντως: Στην Οαχάκα, όταν με είχαν στριμώξει μαζί με τον κάμεραμάν μου οι Μεξικανοί αστυνομικοί,  που όπως είπαμε θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι, τους φώναξα "Δημοσιογράφος" και δεν με πείραξαν. Στη χώρα μου τις έφαγα για πρώτη φορά.  

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών για χρήση χημικών ουσιών - δακρυγόνων... Οι δικαστές τι λένε;

Αρ. Πρωτ. 389 Αθήνα, 14 Μαΐου 2010
ΠΡΟΣ: τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος,
κ. Γεώργιο Παπανδρέου
ΘΕΜΑ: Απαγόρευση χρήσης χημικών ουσιών - δακρυγόνων από τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης
κύριε Πρωθυπουργέ,
Ανάμεσα στα τραγικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας που χαρακτήρισαν, άδικα, μια μαζική και με λίγες εξαιρέσεις από τη δράση ακραίων στοιχείων, ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την οικονομική επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων, θα θέλουμε να ξεχωρίσουμε και να επαναφέρουμε το θέμα της χρήσης χημικών ουσιών-δακρυγόνων από τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης για την καταστολή και διάλυση του πλήθους.
Επιχειρώντας αρχικά μια επιστημονική προσέγγιση είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα δακρυγόνα που είναι σε χρήση από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας περιέχουν τη χημική ουσία CS (ορθοχλωροβενζινομαλονονιτρίλη) η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα. Είναι όμως 10 φορές πιο δραστική από αντίστοιχες ουσίες που εμπεριέχονταν σε δακρυγόνα στο παρελθόν.
Η χημική ουσία CS μπορεί να...
αποβεί τοξική εφόσον ριχτεί από μικρή απόσταση- λιγότερο από πέντε μέτρα- στο πρόσωπο ανθρώπων και μέσα σε κλειστό χώρο. Όταν το CS εισέρχεται στον λάρυγγα μέσω της εισπνοής προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό των ματιών. Μπορεί όμως και να οδηγήσει σε διάτρηση του στομάχου, αφού ανακατεύεται με το σάλιο και εισέρχεται στο πεπτικό σύστημα. Το CS -κυρίως σε μεγάλες συγκεντρώσεις- μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα ή ακόμη και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC). Πρόσφατες διεθνείς μελέτες συσχετίζουν την ουσία αυτή και με θανάτους, σε περιπτώσεις εισπνοής πολύ μεγάλων ποσοτήτων.
Ιστορικά, θα θέλαμε να αναφέρουμε επίσης ότι η χρήση των αερίων CS και CN, βασικότερων συστατικών των σύγχρονων 'δακρυγόνων', από τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ ανάγκασε τον ΟΗΕ να καταλήξει στην Απόφαση 2603/16-12-1969, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, 'καλούνται τα κράτη-μέλη να κάνουν σαφή δήλωση, ότι η απαγόρευση, που περιλαμβάνεται στο Πρωτόκολλο της Γενεύης να έχει εφαρμογή στην πολεμική χρήση όλων των χημικών, βακτηριολογικών και βιολογικών ουσιών (συμπεριλαμβανομένων των δακρυγόνων και άλλων βλαπτικών ουσιών), όσων υφίστανται σήμερα και όσων μπορεί να αναπτυχθούν στο μέλλον'.
Επιπρόσθετα βάσει της Σύμβασης του Παρισιού (1993), η οποία έχει κυρωθεί και από την Ελλάδα, η παραγωγή των χημικών ουσιών για στρατιωτικούς σκοπούς έχει απαγορευθεί.
Είναι σημαντικό να τονισθεί κάτι που δεν είναι με την πρώτη θεώρηση αντιληπτό: η χρήση δακρυγόνων για τη διάλυση πλήθους εγκυμονεί επιπρόσθετους κινδύνους καθώς οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται στο σημείο εφαρμογής και χρήσης και στους δεχόμενους τη ρίψη εμπλεκόμενους. Η χρήση σε αστικές περιοχές που χαρακτηρίζονται από κλειστά «μικροπεριβάλλοντα»-micro environments, προκαλεί τη συσσώρευση επί μακρόν των παραπάνω τοξικών χημικών ουσιών στο αστικό πολεοδομικό συγκρότημα. Επίσης οι σταθερές μετεωρολογικές συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν την πολύωρη παραμονή στα χαμηλά επίπεδα της ατμόσφαιρας των τοξικών χημικών ενώσεων σε επίπεδα συγκεντρώσεων ικανών να επιφέρουν τα συμπτώματα για τα οποία αρχικά σχεδιάστηκαν για μακρό διάστημα και σε μεγάλη κλίμακα. Η παραμονή επιτείνεται εάν η διασπορά των χημικών ενώσεων γίνει τη νύχτα ή λίγο πριν και συνδυασθεί με κατάλληλες συνθήκες υγρασίας, παρουσίας άλλων αερολυμάτων και άλλων ρύπων από τη «συνήθη» ατμοσφαιρική ρύπανση του λεκανοπεδίου.
Όλα αυτά τα αναφέρουμε διότι εκτός από τους νεαρούς ενήλικες πολίτες που συνήθως αποτελούν τον αρχικό στόχο της ρίψης τέτοιων δακρυγόνων και για τους οποίους οι βραχύχρονες βλάβες της υγείας μπορεί να είναι σοβαρές από υπερβολική χρήση αυτού του χημικού όπλου, οι επιπτώσεις αυτών των ρίψεων επεκτείνονται στο σύνολο του αστικού πληθυσμού που παραμένει στην περιοχή αλλά και σε αυτό που εκτείνεται σε μια ευρύτερη των επεισοδίων ακτίνα. Όμως, το σύνολο του πληθυσμού περιλαμβάνει εκτός από ενήλικες με σχετικά καλή υγεία και τις λεγόμενες ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως : ηλικιωμένοι, παιδιά και άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας. Οι επιπτώσεις των τοξικών αυτών ενώσεων μπορεί να είναι πολύ σοβαρές σε αυτές τις ευαίσθητες ομάδες.
Όλα αυτά τα αναφέρουμε ώστε να γίνει αντιληπτό το κόστος που έχει μια χρήση ενός μέσου για τη γρήγορη διάλυση πλήθους, κόστος που υποβαθμίζει σοβαρά την ποιότητα ζωής για πολλούς πολίτες είτε είναι στην δραστική ακτίνα είτε πολύ μακρύτερα.
Αποτελεί δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι θα απαγορευθεί η χρήση χημικών και δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών. Πιστεύουμε ότι μια δήλωση της κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή, της κατάργησης χρήσης δακρυγόνων και άλλων χημικών ουσιών για την καταστολή πλήθους από τις δυνάμεις ασφαλείας, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης. Για πολλούς και διάφορους λόγους και από πολλές πλευρές καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες ένα κλίμα «πολεμικής» αντιπαράθεσης σε ότι αφορά την αντίδραση των πολιτών προς την κυβέρνηση και το θεσμό της πολιτικής εξουσίας γενικότερα. Η απόσυρση ενός χημικού όπλου από τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης του κράτουςεναντίον των πολιτών του είναι πιστεύουμε μια κίνηση καλής θέλησης και συναίνεσης του κράτους προς την κοινωνία.
Η απόφαση στη σημερινή συγκυρία έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ καθώς θα αποδείξει στην πράξη ότι οι πολίτες δεν αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία ως εχθροί της δημοκρατίας. Πώς είναι δυνατόν η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να χρησιμοποιεί ενάντια σε διαδηλωτές εργαζόμενους, συνταξιούχους, φοιτητές, μαθητές που υφίστανται τα σκληρά και επίπονα οικονομικά μέτρα το ίδιο χημικό όπλο, που απαγορεύεται μεταξύ εμπολέμων κρατών ;
Για τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΕΧ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΩΤΗΣ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ