ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.4.10

Ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος του 1898 (η Ιστορία επαναλαμβάνεται;)


(Άλλο κείμενο είχα σκεφτεί να γράψω αλλά....η χθεσινή αναγγελία της προσφυγής της πατρίδας μου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μου υπενθύμισε κάτι που είχα διαβάσει παλαιότερα και προσπαθούσα να το ξεχάσω...)

Η ήττα στον πόλεμο του 1897 που επέβαλλε τον Διεθνή Έλεγχο

Μετά την πτώχευση του 1893, όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις που ακολούθησαν, προσπάθησαν να έρθουν σε συμβιβαστική συμφωνία με τους δανειστές χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι ξένοι αυτοί κεφαλαιούχοι και τραπεζίτες τηρούσαν σκληρή στάση απαιτώντας την άμεση καταβολή όλου του χρέους. Οι ξένοι κεφαλαιούχοι που είχαν αγοράσει το Ελληνικό χρέος στηρίζονταν από τις κυβερνήσεις τους και περισσότερο από την Γερμανία, την Αγγλία και την Γαλλία που πίεζαν την Ελλάδα να φανεί συνεπής.

Είναι αδιαμφισβήτητο Ιστορικά πως η Ελλάδα εξωθήθηκε στον ατυχή πόλεμο του 1897 από την Γερμανία Κάιζερ Γουλιέλμου ΙΙ, η οποία προεξοφλώντας την Ελληνική ήττα αρχικά στήριξε με θέρμη τις Ελληνικές απόψεις για την ανεξαρτησία της Κρήτης, αλλά μετά την συντριβή του Ελληνικού στρατού, αξίωνε την επιβολή Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στην Ελλάδα.

Οι Μεγάλες δυνάμεις επενέβησαν για να σταματήσει ο πόλεμος του 1897, επιδικάζοντας στην Ελλάδα να πληρώσει αποζημίωση 95.000.000 χρυσά φράγκα στην οθωμανική Αυτοκρατορία, ποσό μεγάλο για την εποχή εκείνη που η Ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να το εξασφαλίσει χωρίς εξωτερικό δανεισμό. Η Ελλάδα αναγκάστηκε να δεχτεί τους δυσμενείς αυτούς όρους της αρχικής συμφωνίας που υπογράφτηκε ως συνθήκη ειρήνης τον Σεπτέμβριο του 1897. Στο άρθρο 2 της συνθήκης προβλεπόταν πως η καταβολή της αποζημίωσης δεν θα καθυστερούσε την ικανοποίηση των παλαιών δανειστών της Ελλάδος και προέβλεπε την ίδρυση επιτροπής Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου από αντιπροσώπους των Μεγάλων Δυνάμεων. Η Επιτροπή αυτή θα βρίσκονταν μονίμως στην Αθήνα και θα επέβλεπε την τήρηση των συμφωνιών, την εξόφληση των δανειστών της Ελλάδας και την καταβολή της αποζημίωσης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Να σημειωθεί ότι η συνθήκη ειρήνης αφορούσε τον Ελληνο-Τουρκικό πόλεμο και προκαλεί απορία πως οι Μεγάλες Δυνάμεις "χώρεσαν" το παραπάνω άρθρο. Αλλά όχι μόνο αυτό. Με απροκάλυπτη ωμότητα η συνθήκη αυτή περιείχε την πρωτοφανή ρήτρα πως η Ελληνική Κυβέρνηση όφειλε να εξασφαλίσει την υπερψήφιση των όρων της συνθήκης από την Ελληνική βουλή!

Τον Οκτώβριο του 1897 έφτασαν στην Αθήνα οι απεσταλμένοι των Μεγάλων Δυνάμεων για την επιβολή των όρων της συνθήκης Ειρήνης. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπό τον Ζαίμη προσπάθησε να διαπραγματευθεί και να πετύχει κάποιο συμβιβασμό που θα μείωνε την επέμβαση των ξένων στην διοίκηση του κράτους, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά, λόγω κυρίως την αρνητικής στάσης των Γερμανών απεσταλμένων. Αντιθέτως οι Βρετανοί και οι Ιταλοί έδειξαν κάποια κατανόηση στις Ελληνικές ευαισθησίες.

Το τεχνοκρατικό τμήμα της δουλειάς της διεθνούς επιτροπής ελέγχου ολοκληρώθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1898. Ο νόμος που συνέταξε η εξαμελής αυτή επιτροπή ψηφίστηκε από την Ελληνική βουλή στις 21 Φεβρουαρίου 1898 και επισήμως η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου ανέλαβε την οικονομική διοίκηση της Ελλάδας στις 28 Απριλίου 1898. Η πρώτη απόφαση της Επιτροπής ήταν να χρησιμοποιήσει τις βασικότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Χώρας για την εξόφληση του Χρέους. Έτσι εκχωρήθηκαν οι κάτωθι πηγές εσόδων

1. Κρατικά μονοπώλια άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιοχάρτων, σμύριδος, σιγαροχάρτου..............................................................................................12.300.000 δρχ
2. Φόρος καπνού..........................................................................................6.600.000 δρχ
3. Τέλη χαρτοσήμου....................................................................................10.000.000 δρχ
4. Δασμοί τελωνείου Πειραιώς..................................................................10.700.000 δρχ

Σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονταν τα ποσά αυτά προβλέπονταν επικουρικά τα εξής:

1. Δασμοί τελωνείου Λαυρίου...................................................................1.500.000 δρχ
2. Δασμοί τελωνείου Πατρών...................................................................2.400.000 δρχ
3. Δασμοί τελωνείου Βόλου.......................................................................1.700.000 δρχ
4. Δασμοί τελωνείου Κέρκυρας................................................................1.600.000 δρχ

Όροι που επιβλήθηκαν από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο

Τα χρωστούμενα δάνεια χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα τους και υπολογίστηκε τόσο ο τόκος για τα 4 έτη της πτώχευσης που η Ελλάδα δεν αναγνώριζε, αλλά επιβλήθηκε και επιπλέον ένα χαμηλό επιτόκιο ως την πλήρη αποπληρωμή τους. Στην Ελλάδα επιβλήθηκε επίσης μια ισοτιμία της δραχμής προς τα ξένα νομίσματα (ευνοϊκή για τους δανειστές προφανώς) και επίσης της αφαιρέθηκε το δικαίωμα της τύπωσης χαρτονομίσματος.

Το υπερβολικότερο όλων όμως θεωρώ πως ήταν ότι η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου έθεσε υπό τον έλεγχο της και τις προσλήψεις, τις μεταθέσεις και προαγωγές των υπαλλήλων του στενού Δημοσίου τομέα. Ουσιαστικά η Ελληνική Εθνική κυριαρχία είχε πάψει να υφίσταται ενώ ο Ελληνικός λαός εργαζόταν στην κυριολεξία υπό ένα ιδιότυπο και πρωτόγνωρο καθεστώς Ευρωπαϊκής αιχμαλωσίας. Φυσικά ο Ελληνικός στρατός υπήρχε μόνο στα χαρτιά, καθώς δεν υπήρχαν πόροι για την συντήρηση του, δεν αγοραζόταν πολεμικό υλικό, δεν γίνονταν ασκήσεις και η στρατιωτική θητεία είχε ελαχιστοποιηθεί.

Όταν λειτούργησε η επιτροπή του Ελέγχου, οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις χορήγησαν νέο δάνειο
170.000.000 χρυσών φράγκων ώστε η Ελλάδα να πληρώσει την πολεμική αποζημίωση στην Τουρκία για την πολεμική της ήττα και να αντιμετωπίσει το τρέχον υψηλό της έλλειμμα.......

Αποτελέσματα του Διεθνούς Ελέγχου στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία

Η Εθνική ταπείνωση που υπέστησαν πραγματικά δεν είχε προηγούμενο και τονίστηκε από τον Τύπο της εποχής με μελανά χρώματα. Η ισχυροποίηση της δραχμής που επιβληθήκε και η δυσχέρεια του κράτους να επενδύσει έπληξε την Ελληνική παραγωγικότητα και ανάπτυξη. Κυρίως δοκιμάστηκαν οικονομικά τα μικροαστικά κρατικοδίαιτα κοινωνικά στρώματα που ενδυνάμωσαν το ρεύμα μετανάστευσης προς την Αμερική. Ως θετικά μπορούμε να αναφέρουμε την πλήρη εξυγίανση του τραπεζικού τομέα και της Εθνικής τράπεζας, αλλά και την αναγκαστική δημοσιονομική πειθαρχία που επέδειξε η Ελλάδα που έμαθε να λειτουργεί χωρίς ξένη υποστήριξη στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις και έσοδα.

Είναι αναμφίβολο πως στα σκληρά και αποικιοκρατικά μέτρα του Διεθνούς Ελέγχου στηρίχθηκε η Ελληνική ανάπτυξη και Εθνική Αναγέννηση που ακολούθησε την πρώτη δεκαετία του 2ο0υ αιώνα που οδήγησε στους ένδοξους Βαλκανικούς πολέμους, άλλη μια επιβεβαίωση πως οι ανείπωτες δοκιμασίες δεν λυγίζουν αλλά χαλυβδώνουν και φανερώνουν το μέταλλο και τον χαρακτήρα ενός λαού.

Ι. Β. Δ.
istorikathemata.
Πηγές


Συλλογικό έργο, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, εκδόσεις "Εκδοτική Αθηνών"

Κώστας Κωστής, Η ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας τον 19ο Αιώνα, εκδόσεις "αλεξάνδρεια"

Αλέξης Φραγκιαδής, Ελληνική οικονομία 19ος-20ος Αιώνας, εκδόσεις "Νεφέλη"

24/4/04 Επέτειος απόρριψης Σχεδίου ΑΝΑΝ

Συγκλονιστικό φιλμάκι για την 6ή επέτειο απόρριψης του σχέδιο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας απο τον Ελληνισμό της Κύπρου. ΑΝΑΝ. 6 Χρόνια και το φαντάσμα του παραμονευεί


Μοιραστείτε


Μπήκαμε στο ΔΝΤ


Μια ακόμη χώρα θα διασώσει ο μηχανισμός του ΔΝΤ… καθώς έχουν εδώ και καιρό ειχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες τις εισοδου μας
Στο ΔΝΤ επίσης θα γνωρίσουμε και τα καινούρια μέτρα που θα μας ζητήσουν, Μέτρα σοκ, όπως η μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και η χαλάρωση της νομοθεσίας για τις απολύσεις θα περιλαμβάνει το «κοστούμι ΔΝΤ, που συνυπογράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο θα υποχρεωθεί να «φορέσει» η Ελλάδα. Από τη στιγμή που θα συμφωνηθούν τα μέτρα και θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, η εκταμίευση του δανείου θα γίνεται ανάλογα με την πρόοδο στην εφαρμογή τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, στο παρελθόν, που το ΔΝΤ διέκοψε τη χρηματοδότηση χωρών επειδή δεν είχαν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
newscity1

Μοιραστείτε


ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η Έρημη Χώρα

Πέσαμε τελικά στον γκρεμό, το ΔΝΤ είναι εδώ. Η κυβέρνηση, μέσα από απίστευτες παλινωδίες και αντιφάσεις, υπέκυψε στην πίεση των αγορών χωρίς όρους. Το μέλλον της χώρας είναι πια άδηλο, η καταδίκη των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεδομένη.
Δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου κυβέρνηση, που να αθέτησε τόσο γρήγορα, τόσες υποσχέσεις, που να εξαπάτησε τόσο έναν ολόκληρο λαό και που εξακολουθεί στο ίδιο τροπάριο, χωρίς ντροπή, με την πλεοψηφία των ΜΜΕ (ευτυχώς υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις) να υποστηρίζουν με φανατισμό τις αυτοκτονικές (για το λαό) επιλογές της και να συσκοτίζουν οποιαδήποτε άλλη άποψη.
Οι συνειδητά ψευδείς υποσχέσεις του κ Παπανδρέου προεκλογικά δείχνουν και την αγωνία, το κόμμα του να καταλάβει με κάθε μέσον την εξουσία. Ίσως οι κυρίαρχοι του πλανήτη και οι ελέγχοντες την παγκόσμια οικονομία να πίστευαν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ, που ελέγχει μέρος του συνδικαλιστικού κινήματος, θα μπορούσε να λάβει τόσο αντιλαϊκά μέτρα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, τι ντροπή, υποκλίνονται μπροστά στην καταστροφή της χώρας, υποτελείς όντες του κόμματος.
Ουδεμία άλλη εναλλακτική δυνατότητα εξετάστηκε από την κυβέρνηση για να απορριφθεί ως ανεφάρμοστη. Μας οδήγησαν στο μονόδρομο του ΔΝΤ χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η τρομοκρατία των Ελλήνων είναι καθημερινή πρακτική τόσο από τα κυβερνητικά στελέχη όσο και από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.
Πιστεύεται αν κάποιος π.χ. εργολάβος, που κατέχει ΜΜΕ, έβγαινε χαμένος από την προσφυγή στο ΔΝΤ θα την υποστήριζε μέσα από την τηλεόρασή του ή την εφημερίδα του; Μάλλον θα την πολεμούσε με φανατισμό.
Βέβαια, θα μου πει κανείς, πως το κεφάλαιο στη χώρα μας (τράπεζες κλπ) θα βγει σχεδόν αλώβητο από την κρίση την οποία θα πληρώσουν αποκλειστικά οι μη έχοντες και οι μη κατέχοντες. Οι επιλογές της κυβέρνησης, που τόσο εύκολα έκανε, δεν πλήττουν κατ' ουσίαν τόσο το μεγάλο κεφάλαιο αλλά τον μικρομεσαίο Έλληνα. Αυτό, από μόνο του λέει, ποιανών συμφέροντα υπηρετεί η δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση δεν πίεσε για διαπραγμάτευση του χρέους για να μην χάσουν οι δανειστές - τράπεζες αδιαφορώντας τι αυτό θα σημάνει για τον Ελληνικό λαό (τουλάχιστον την πλειοψηφία του).
Ο λαός είναι μάλλον παγωμένος μπροστά σε όλα αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και γι' αυτό πιστεύω ότι και οι κινητοποιήσεις δεν γενικεύτηκαν ακόμη.
Η ΝΔ φέρει προφανώς τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.
Η αριστερά, σε ιδεολογικό αδιέξοδο, περιορίζεται σε καταγγελίες εφ' 'ολης της ύλης και σε περιστασιακές απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς μαζική συμμετοχή.
Θα έπρεπε να οργανωθεί έστω αυθόρμητα και μέσα από τα μπλογκς ένα κίνημα διαμαρτυρίας γιατί τα χειρότερα έπονται.
Έλληνες Αντισταθείτε!

Μοιραστείτε


Ελληνικοί φατριασμοί 2010, 1827

"Συναίνεση" προ του "μηχανισμού στήριξης": Ό,τι για τους άλλους είναι αδύνατο, για τους Έλληνες είναι ΔυΝαΤο

Ελληνικοί φατριασμοί: Τα κόμματα δεν ερίζουν απλώς περί του πώς φτάσαμε εδώ, αλλά και περί του αν η πτώχευση έπρεπε να είναι με ΔΝΤ ή χωρίς - Καμιά συζήτηση για το πώς δεν θα ξαναφτάσουμε σ' αυτή την κατάσταση. ΠΑ.ΣΟ.Κ. (κληρονομήσαμε ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί), Ν.Δ. (το προσωπικό “κατόρθωμα” του πρωθυπουργού λέγεται οικονομική εξάρτηση του τόπου μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), Κ.Κ.Ε. (Να μην πτωχεύσει ο λαός αλλά η πλουτοκρατία. Ο λαός δεν χρωστάει, του χρωστάνε), ΛΑ.Ο.Σ. (ο πρωθυπουργός από το ακριτικό Καστελόριζο ομολόγησε την ήττα της Ελλάδος και τη δική του στη μάχη με την οικονομική κρίση), ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση η κυβέρνηση να προχωρήσει σε τέτοιες επιλογές). (23.04.2010)*

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την Γ' Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων είναι απλώς ...επιβεβαιωτική. Συνέλευση: "..απεφασίσθη όπως η βάσις του Πολιτεύματος έσεται η Κοινοβουλευτική" - Κολοκοτρώνης: "ουκ αγαθόν πολυκοιρανίη" (Πιάδα, Αίγινα-Ερμιόνη, Τροιζήνα, 1826-1827)

* Ήτο το θηρίον φοβερόν. Έβγαζε από τα μάτια του φωτιά και ήταν τόσο εξαγριωμένο και απαίσιον ώστε παρουσίαζε ένα θέαμα φοβερόν. Αμέσως ο Άγιος έκαμε το σημείον του Τιμίου Σταυρού και είπε: «Κύριε ο Θεός μου, ημέρεψε για χάρι μου, που είμαι δούλος σου, το θηρίο αυτό για να πιστέψη ο λαός στο όνομά Σου το Άγιον». Έτσι και έγινε. Ο φοβερός δράκοντας με τα μεγάλα δόντια έπεσε στα πόδια του ίππου του αγίου και ενώ κυλιόταν, εβρυχάτο.

Μοιραστείτε

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο Ταγίπ Ερντογάν αναγνωρίζει επίσημα τους Πομάκους


Δεν είναι τουρκική ομάδα και βρίσκεται σε κατώτερο επίπεδο από τους Τούρκους

Μια απίστευτη εξέλιξη ήρθε να ενισχύσει τον αγώνα των Πομάκων για την αναγνώριση της ιδιαιτερότητάς τους. Δυστυχώς, όχι από την Ελλάδα, αλλά από την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός της χώρας που επεξεργάζεται και προωθεί την πολιτισμική γενοκτονία μας, σε δηλώσεις του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του αλλά και στα τουρκικά ΜΜΕ, μεταξύ των μειονοτήτων της Τουρκίας, αναγνώρισε για πρώτη φορά τους Πομάκους, ως μη τουρκική ομάδα, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε κατώτερο επίπεδο από την τουρκική εθνική ομάδα. Συγκεκριμένα, δήλωσε «επιθυμούμε να άρουμε όλες τις δυσκολίες, ώστε να μην υπάρχει μέσα στην Τουρκία των 72 εκ. κατοίκων η ανώτερη εθνική ταυτότητα του Τούρκου και οι κατώτερες των Λαζών, των Κούρδων, των Κιρκασίων των Πομάκων και των άλλων ομάδων».
Πραγματικά, στην Τουρκία συμβαίνουν συγκλονιστικές αλλαγές και κανείς δεν περίμενε να ακουσθεί από στόμα Τούρκου πρωθυπουργού αυτή η φράση. Τη στιγμή που στην Ελληνική Θράκη κυβερνήσεις, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες κρύβονται και στρουθοκαμηλίζουν απέναντι στο πομακικό, μόνο και μόνο για να έχουν τα εύσημα και τις ψήφους των εθνικιστών, στην ίδια την Τουρκία οι εξελίξεις τους ξεπερνούν.

Τι μπορούν να πουν τώρα όσοι τουρκόφρονες στη Θράκη (μουσουλμάνοι βουλευτές, τουρκόφωνες εφημερίδες, μαϊμου-μουφτήδες και άλλοι) αρνούνται την ύπαρξή μας ή προπαγανδίζουν ανοησίες του τύπου ότι οι Πομάκοι είναι Τούρκοι; Η φράση του Ταγίπ Ερντογάν είναι για εμάς η καλύτερη πιστοποίηση της διαφοράς μας από τους Τούρκους. Η ίδια η Τουρκία αναγνωρίζει ότι δεν είμαστε Τούρκοι.

Πλησιάζει η ώρα και στην Ελλάδα, όπου πολλοί θα ντρέπονται για όσα κάνουν και για όσα δεν κάνουν (κυβέρνηση, βουλευτές, πανεπιστήμια κ.ά.). Η ιστορία δεν γυρνάει πίσω. Οι Πομάκοι θα επιβιώσουν είτε το θέλουν είτε όχι. Περιμένουμε και από τον Έλληνα πρωθυπουργό μια ανάλογη δήλωση αναγνώρισης της ύπαρξής μας!
Σεντάτ Μπίμπαση
Χρονος

Μας οδηγούν σε βιολογική εξόντωση. Ολα τα ανθελληνικά, δολοφονικά μέτρα έχουν σαν στόχο την ελληνική οικογένεια.

Αδέρφια μου Ελληνες
Η χειρότερη σκλαβιά των τελευταίων 2000 χρόνων άρχισε επίσημα χθές. Μοιάζει με την σκλαβιά που μας επέβαλλαν οι Ρωμαίοι. Κι αυτοί όταν κατέλαβαν την Ελλάδα έδωσαν μια μορφή αυτονομίας στους Ελληνες και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν υπήρχαν σε πολλές ελληνικές πόλεις καν ρωμαϊκές φρουρές. Ετσι κόντεψε να χαθεί το ελληνικό πνεύμα. Να εκλατινιστεί η ψυχή του Ελληνα. Κι αν δεν εμφανιζόταν το κοσμοσωτήριο ευαγγέλιο του Χριστιανισμού που στηρίχθηκε πάνω στο ελληνικό πνεύμα και στην γλώσσα για να εξαπλωθεί, δεν επρόκειτο να εμφανιστεί η Βυζαντινή - Ελληνική αυτοκρατορία και να επανακάμψει ο Ελληνισμός.

Ετσι και σήμερα μπαίνουμε σε μια σκλαβιά που ο τρόπος που επιβλήθηκε υποδηλώνει ότι έχει σαν σκοπό την εξαφάνιση του Ελληνα. Μονο με μια διαφορά. Οι Ρωμαίοι προσπάθησαν την εξαφάνιση του Ελληνα μέσω του εκλατινισμού. Η σύγχρονη Νέα Παγκόσμια Τάξη προσπαθεί να εξαφανίσει τον Ελληνα και με βιολογικό τρόπο. Μιλάμε πλεόν για φυσική εξόντωση.

Μην αυταπατάσθε αδέρφια. Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν με μια ιδιόρυθμη άλλα το ίδιο σκληρή σκλαβιά κι ας κυματίζει η γαλανόλευκη στην Ακρόπολη και στον Λευκό Πύργο........
Εκεί έγκειται και το μεγάλο κόλπο. Ο Ελληνας πρέπει να μην καταλάβει την πορεία της εξαφάνισής του!!! Θα το πάνε σαν τον βάτραχο που αν τον βάλεις σε νερό που σιγά σιγά το ζεσταίνεις στο τέλος τον βράζεις ζωντανό!!!

Στην τουρκοκρατία, στην γερμανική κατοχή, και σε άλλες περιόδους που οι Ελληνες βρέθηκαν κάτω από τον ζυγό αλλόφυλων και αλλόθρησκων εχθρών υπήρχε μια μεγάλη διαφορά. Ξέραμε τον εχθρό και τις επιδιώξεις του. Γνωρίζαμε ότι στο τέλος πρέπει να αγωνιστούμε και να ελευθερωθούμε. Κι αυτό το συνάισθημα σε κρατάει ζωντανό. Σε κρατάει άγρυπνο.

Σήμερα το Γένος δείχνει να κοιμάται. Τρομερά πράγματα συμβαίνουν γύρω μας και εμείς τα παρακολουθούμε σχεδόν απαθείς. Διεφθαρμένοι πολιτικοί μας κλέβουν εν ψυχρώ. Τραπεζίτες, ως σύγρονοι τοκογλύφοι, μας εκβιάζουν. Οι πλούσιοι μας έκλεψαν τις οικονομίες στο χρηματιστήριο την στιγμή που μας δούλευε ακόμα κι ο τότε Υπουργός Οικονομικών!!! Η παιδεία αφελληνίζεται και αποχριστιανίζεται μέρα με την ημέρα. Αμφισβητούνται και απειλούνται πλέον τα εδάφη μας. Οι ξένοι ετοιμάζονται για το μεγάλο φαγοπότι επί του πτώματος της Ελλάδος εποφθαλμιώντας κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή του τόπου μας. Νόμοι μετατρέπουν σε μια νύκτα χιλιάδες αλλοδαπούς σε Ελληνες ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ!!!!!!

Αλλά το πιό σημαντικό κατά την γνώμη μου το οποίο και θα επιφέρει και την ολοκληρωτική και βιολογική εξαφάνιση του Γένους μας είναι το ύπουλο και θανατηφόρο χτύπημα στην ελληνική οικογένεια. Το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που ούτως ή άλλως είχαμε, σήμερα γιγαντώνεται και η μείωση πλέον του πληθυσμού θα είναι ραγδαία και αναπόφευκτη.

Σας παραθέτω λίγα στατιστικά στοιχεία τα οποία μάλιστα αφορούν την περίοδο 1980 - 2000 και δείχνουν το μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας. Σήμερα φυσικά τα πράγματα είναι πολύ πιο τραγικά.....
  • Το 1980 η Ελλάδα ήταν δεύτερη σε γεννήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (148.134 ), ενώ το 1999 άγγιξε την τελευταία θέση (100.265 ).
  • Το 1999 οι θάνατοι (103.102 ) για πρώτη φορά υπερέβησαν τις γεννήσεις (100.265 ).
  • Από στοιχεία δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας προκύπτει ότι το 33,28% των γεννήσεων που έγιναν εκεί, προέρχονται από αλλοδαπές γυναίκες.
  • Η συμμετοχή αλλοδαπών μαθητών στο Δημοτικό και Γυμνάσιο στα σχολεία των Αθηνών ανέρχεται σε 13.621, δηλαδή σε ποσοστό 18,57% των μαθητών.
  • Η απόδοση των Κλάσεων4 από το έτος 2000 (83.000 ) έως στο 2013 (53.000 ) παρουσιάζει μία υστέρηση 30.000 στρατευσίμων, με τεράστια σημασία και ανυπολόγιστές επιπτώσεις στην άμυνα της Χώρας.
  • Ο πληθυσμός της Ελλάδος το 2025 έχει υπολογισθεί ότι θα διαμορφωθεί στα 13.5 εκατομμύρια, εκ των οποίων οι Έλληνες δεν θα ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια και από αυτούς το 20% θα είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών.
  • Στη χώρα μας έχουμε 100.000 γεννήσεις ετησίως και 200.000 αμβλώσεις. Το 1997 οι γυναίκες που τεκνοποίησαν είχαν σε ποσοστό 45.4% ένα παιδί και το 39% δύο παιδιά, οι δε λοιπές κάτι περισσότερο των δύο.
Η προδοτική κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να πλήξει τον μεγάλο εχθρό της παγκοσμιοποίησης. Την ελληνική οικογένεια. Η φτώχεια και η ανεργία που μέρα με την μέρα αυξάνουν και θα αυξάνουν πλέον με ταχύτατους ρυθμούς αλλά και τα ανθελληνικά νομοσχέδια που πλήτουν την πολύτεκνη οικογένεια, θα οδηγήσουν πολύ σύντομα στην φυσική εξόντωσή μας.

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πως σκέφτονται και λειτουργούν οι πουλημένοι πολιτικοί εφαρμόζοντας την πολιτική φυσικής εξόντωσης των Ελλήνων, που τους διατάζει η Νέα Τάξη.....
Το υπουργείο (ΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ) παιδείας στον νέο νόμο για το "νέο" σχολείο περικόπτει τα δικαιώματα των πολυτέκνων εκπαιδευτικών!!! Και μάλιστα με το τρελλό επιχείρημα που δείχνει και το μίσος κατά της ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας της υπουργού ότι " το να είσαι πολύτεκνος δεν σημαίνει ότι είσαι και καλός καθηγητής"!! Να σας θυμίσω ότι μέχρι σήμερα ίσχυε ότι μια οικογένεια με 4 παιδιά και 2 γονείς εκπαιδευτικούς δεχόταν ως βοήθεια από το κράτος, τον διορισμό (εκτός ΑΣΕΠ) ΚΑΙ των 2 γονέων σε κοντινό σχολείο του τόπου κατοικίας τους.

Η Διαμαντοπούλου γνωρίζωντας ότι αυτό σπρώχνει τους εκπαιδευτικούς μας που έχουν 2 ή 3 παιδιά στην (σωτήρια για το έθνος μας) πολυτεκνεία, αποφασίζει με το γελοίο επιχείρημα που προείπα, να βάλει τους πολυτεκνους γονείς εκπαιδευτικούς στην διαδικασία εξετάσεων του ΑΣΕΠ και δίνει κάποια μόρια μόνο σε όσους πετύχουν στον ΑΣΕΠ!!!!

Δηλαδή φανταστείτε οι 2 πολύτεκνοι γονείς που θυσίασαν την οικονομική τους ευμάρεια (αφού όπως καταλαβαίνετε θα ήταν πολύ πιο ευκατάστατοι με ένα παιδί) για την αγάπη τους για τα παιδιά που σωζει το ελληνικό Γένος μας, καλούνται μέσα στον δύσκολο οικογενειακό βίο τους να συναγωνιστούν στον ΑΣΕΠ τους νέους ανύπαντρους πτυχιούχους, οι οποίοι χωρίς οικογενειακά βάρη και υποχρεώσεις έχουν και πολύ πιο "φρέσκα" τα εξεταζόμενα μαθήματα στο μυαλό τους αλλά και χρόνο να προετοιμαστούν καλύτερα.
Οπως καταλαβαίνετε το χτύπημα στην ελληνική οικογένεια είναι άμεσο και ολέθριο....
Και τα μέτρα συνεχίζονται και κατά τον τρίτεκνων οικογενειών. (μπορείτε να δείτε τι ίσχυε (μέσα από μια επερώτηση βουλευτή της ΝΔ) ΕΔΩ και την συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο πριν την καταθέση του ΕΔΩ)

Τώρα με την είσοδο του ΔΝΤ τα πράγματα για την ελληνική οικογένεια γίνονται ακόμα χειρότερα. Αμφιβάλω αν πλέον οι νέοι και οι νέες θα παντρεύονται κιόλας.... Καλά για παιδιά δεν το συζητάμε.....
Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας έχουμε γύρω μας νέους και νέες που βλέπουν τον γάμο σαν έναν μαρτυρικό Γολγοθά. Με τι κίνητρα θα δημιουργηθούν νέες ελληνικές οικογένειες;

Ο πρωθυπουργός στις 23 Απριλίου 2010 ανακοίνωσε επισήμως τον "θάνατο" της ελληνικής οικογένειας. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι χιλιάδες απολύσεις, η μείωση των αποδοχών, η αύξηση των τιμών και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, η αύξηση του ΦΠΑ και όλα τα άλλα μέτρα (που ήρθαν ή θα έρθουν) έχουν μόνο ένα στόχο την ελληνική οικογένεια.

Δεν μένει λοιπόν άλλη λύση. Μόνο ο αγώνας. Ο αγώνας όμως χρειάζεται προσωπικότητες. Καμιά μεγάλη αλλάγή ή επανάσταση δεν έγινε στην ανθρωπότητα χωρίς την ύπαρξη και την ανάληψη της ηγεσίας από κάποια μεγάλη προσωπικότητα.

Κι αυτό είναι μέχρι σήμερα το δυστύχημα του Γένους μας. Μας βρήκαν όλα αυτά τα δεινά και δεν βρέθηκε κανείς να συντονίσει τον ελληνικό λαό σε εξέγερση. Δεν βρέθηκε κανείς να αντιτάξει σκληρό, δριμύ και αληθινό λόγο κατά των προδοτών.

Ξέρω ότι θα στενοχωρήσω πολλούς από τους φίλους αναγνώστες μας αλλά μας απογοήτευσαν οι πάντες.

Ο Σαμαράς (ως παλιός συμφοιτητής του ΓΑΠ) τον αντιπολιτεύεται με το γάντι. Μάλιστα όπως λέει, τον στηρίζει στις διαβουλέυσεις του στο εξωτερικό για το καλό της χώρας!!! Γιατί κ. Σαμαρά; Ξεχνάτε ότι αν κυβερνούσατε έσεις σήμερα και το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση θα γινόταν στους δρόμους χαμός; Εδώ ένας ανεγκέφαλος αστυφύλακας τράβηξε το όπλο του κατά ενός άτυχου (από κατεστραμμένη οικογένεια) 15χρονου παιδιού και καιγόταν για ένα μήνα η Αθήνα!!! Φανταστείτε τι θα γινόταν αν τα μέτρα αυτά (κατά των Ελλήνων) τα έπαιρνε κυβέρνηση της ΝΔ!!!! Τα ελεγχόμενα από το ΠΑΣΟΚ συνδικάτα και οι κουκουλοφόροι θα έκαιγαν τις πόλεις.....

Ο Καρατζαφέρης μας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση όλους, όταν αποφάσισε να στηρίξει την οικονομική πολιτική του ΓΑΠ. Την στιγμή που οι "ελληνικές" τράπεζες δήλωσαν τεράστια κέρδη, τα μέτρα έχουν στόχο τον απλό Ελληνα, οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κανείς δεν πρόκειται να μπεί φυλακή, επέλεξε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ξεπουλάει την χώρα στο ξένο κεφάλαιο!!!!!

Η Παπαρήγα έχει εγκλωβιστεί στην κομματική της γραμμή και συνεχίζει το ίδιο βιολί των τελευταίων 60 ετών!!! Για όλα φταίει ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός. Απλά οι λαοί αποφάσισαν ότι κι ο σοσιαλισμός κι ο κομμουνισμός είναι το ίδιο εχθροί τους και βλέπουμε μια μια τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλογκ να προσπαθούν απεγνωσμένα να μπουν σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ!!!! Δηλαδή από την Σκύλλα στην Χάριβδη. Αντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουν αυτοί εκεί στον Περισσό.

Κι ο Τσίπρας. Ο μοναδικός πολιτικός που οδήγησε ένα μικρό ανύπαρκτο κόμμα του 3% μέσα σε 2 μήνες να παρουσιάζεται με μια δύναμη του 17%!!! Και μέσα στους επόμενους 2 μήνες (αφού όλοι διαπίστωσαν ότι η συμπάθεια που του έδειξαν διοχετευόταν σε αναρχικούς, κουκουλοφόρους αντεξουσιαστές και τρομοκράτες, πιόνια των Αμερικάνων και των άλλων ξένων μυστικών υπηρεσιών που απλά ήθελαν να φέρουν στην πατρίδα μας το χαός καίγοντας το περιπτεράκι της γωνίας!!!) επανέφερε το κόμμα στην ανυπαρξία.

Δεν έμεινε λοιπόν κανείς. Κανείς δεν μπορεί να ξυπνήσει τους Ελληνες. Αλλά κι αν εμφανιστεί κάποιος τα πληρωμένα ΜΜΕ είναι σε ετοιμότητα. Να τον ξεγυμνώσουν, να τον εξευτελίσουν και τελικά τον ρίξουν στην αφάνεια.......

Το μήνυμα της Νέας Τάξης είναι σαφές. Κλειστείτε στα σπίτια σας. Κάντε οικονομία και περιμένετε με υπομονή. Κρίση είναι θα περάσει.

Παρακολουθείστε προσεκτικά και θα το δείτε να έρχεται από παντού. Από εφημερίδες, ειδήσεις, πολιτικούς, δημοσιογράφους, εκπομπές και αναλύσεις.

Ετσι λοιπόν αδέρφια μου Ελληνες χίλιες φορές να είχαμε κατάληψη της πατρίδας μας από ξένη εχθρική δύναμη παρά αυτό που μας συνέβει.
koukfamily

Μοιραστείτε


ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΑΝΗΦΟΡΟΣ….ΑΝΗΦΟΡΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ !!!!


Από το Καστελλόριζο απεφάσισε ο πρωθυπουργός να στρέψει κατά των Ελλήνων το πιστόλι που είχε και να ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να καταφύγει σε Ευρώπη και Αμερική για δανεισμό, μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης. Είπε ότι η κυβέρνησή του αποκατέστησε το κύρος της χώρας μας και στην συνέχεια αυτοαναιρούμενος ομολόγησε ότι οι αγορές δεν μας εμπιστεύθηκαν, διατηρώντας τα επιτόκια δανεισμού σε υψηλά ποσοστά. Υπερηφανεύτηκε ότι χάρη σ΄ αυτόν η Ευρώπη απέκτησε τον μηχανισμό στήριξης, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την περιπέτεια στην οποία τους ενέπλεξε. Μίλησε επίσης για «Οδύσσεια» της χώρας, την Ιθάκη της και χαρτογραφημένα νερά για την πλεύση της. Οι πρώτοι ύφαλοι όμως ήδη παρουσιάστηκαν. Η κ. Μέρκελ και η Deutsche Bank άρχισαν τα ναι μέν αλλά, ο δε Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, έκανε μια «περίεργη» δήλωση την οποία παραθέτω αυτούσια στα αγγλικά, προς άρσιν πάσης ερμηνευτικής παρεξηγήσεως: The United States, which has a veto over IMF decisions, supported Greece's decision to ask for the activation of the aid package, the White House said. (Reuters). Έτσι δυστυχώς για τον τόπο μας, επιβεβαιώνεται πλήρως το πρώτο σκέλος ( προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.), των όσων η ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ είχε γράψει στις 27 Φεβρουαρίου: [Έχω την αίσθηση ότι θα «προτιμήσει» τα δολλάρια με χαμηλότερο επιτόκιο από τα ευρώ, αλλά το αντάλλαγμα θα είναι εθνικώς βαρύ. Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανομένη δήλωση του κ. Παπανδρέου περί μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας. Μέχρι τότε θα δεχόμαστε καταιγισμό παραπληροφόρησης από τα Μ.Μ.Ε. περί σεισμών, λιμών, λοιμών και καταποντισμών, αν καταστεί εμφανής η πρόθεση της Ελλάδας να «ψωνίσει» δάνεια από την αμερικανική αγορά. Αν πάλι ο κ. Παπανδρέου στραφεί προς τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, οι Αμερικανοί θα πιέσουν με τις γνωστές και αγαπημένες τους μεθόδους]. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά τα εθνικά θέματα. Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε μικρό καλάθι ως προς τις προσδοκίες μας από την Ευρώπη, διότι αφ’ ενός δεν είναι δεδομένη η εύρυθμη και κυρίως η ταχεία λειτουργία του «μηχανισμού», αφ’ ετέρου η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες δεν φλέγονται από την επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προθυμία της Γαλλίας να μας συνδράμει με 3,9 δις €, οφείλεται στην προσδοκία κέρδους 3,5% από τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού (5% για την Ελλάδα, 1,5% για την Γαλλία). Ατυχώς για την Ελλάδα, τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την οικονομία της, κυρίως από το 2000 μέχρι και σήμερα, είχαν μοναδικό γνώμονα το πολιτικό-κομματικό-προσωπικό όφελος και όχι την ευημερία του τόπου. Αυτή είναι η μοναδική και πικρή αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Υπάρχει όμως και μία ακόμη αλήθεια. Ότι όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Όχι τόσο για την οικονομία, όσο για τις επιλογές των κυβερνητών μας.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας την είδηση που πέρασε στα πολύ «ψιλά» των ειδήσεων στις 20 Μαρτίου: η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις, όχι δάνειο και από εκεί και πέρα δάνειο οιουδήποτε ύψους με σταθερό επιτόκιο 4,5%, το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και βεβαίως δεν δέχτηκε....
Π.Α.
Φ

Οριστικό τέλος Β'-Φάσης υπαγωγής της χώρας μας σε ΚΑΤΟΧΗ

Ακολουθούν, αλλαγή πολιτικού συστήματος, διαμελισμός
της χώρας
και άφιξη αμερικανικών ή
και γερμανικών εταιρειών εξόρυξης του φυσικού
μας πλούτου.

Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το νοητικό
επίπεδο των ανθρώπων που διαχειρίζονται την Ελλάδα, ιδού:


ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ: ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ


Εγκληματίες.Καταραμένοι
Ξεπουλήσατε την Ελλάδα.

20 χρόνια τρώγατε τα σωθικά της καραπεινασμένα αρπακτικά και όταν δεν έμεινε τίποτε παρά μόνο το κουφάρι το παραδώσατε και αυτό στην ύαινα του ΔΝΤ.
Και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι φταίμε ΟΛΟΙ.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ
Πριν μπείτε στη πολιτική ........


βρώμαγε το χνώτο σας από τη πείνα και γίνατε όλοι ευτραφείς και καλοζωισμένοι.
Με ένα σακάκι χειμώνα-καλοκαίρι,"κόκκαλο" από τη μπίχλα μάθατε μονόπετα και τρίκουμπα ,γραβάτες και μεταξωτά μαντήλια.
Από το χιλιαράκι Yugo και το λεωφορείο της γραμμής μάθατε Cayenne,Lexus και Cadillac.

Τόσα χρόνια δε ξέρατε τι σημαίνει ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

Το μάθατε σήμερα.

Για το ΛΑΟ όμως ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ:

ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Μοιραστείτε

"Να ο έλεγχος στα οικονομικά σου"

Μια ιστορική αναδρομή της "Μ" στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας

Παρά την τρίτη πτώχευση επί Τρικούπη και την ταπεινωτική ήττα από τους Τούρκους το 1897, η Ελλάδα κατάφερε να ανασυνταχθεί, να οργανώσει τον Μακεδονικό Αγώνα, να απελευθερώσει τη Μακεδονία και να αποφύγει νέα στάση πληρωμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Του Λάμπρου Σμαΐλη
smailislambros@gmail.com

“Να ο έλεγχος στα οικονομικά σου. Ο περίφημος ΔΟΕ (Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος), αυτά τα τρία φοβερά γράμματα της γενιάς μου που έβλεπες σε όλα τα κουτιά σπίρτων του ‘Ελληνικού Μονοπωλίου’. Και πιο διακριτικά σε πολλά άλλα, καθημερινής κατανάλωσης, προϊόντα που τα όποια κέρδη τους έφευγαν κατευθείαν για τα ταμεία των δανειστών μας”. Κάπως έτσι βίωσαν για πολλά χρόνια οι απλοί πολίτες τις συνέπειες της πτώχευσης του 1893, όπως γράφει ο Ριχάρδος Σωμερίτης στο “Βήμα”.
Ο ΔΟΕ, που επιβλήθηκε στη χώρα μας μετά την πτώχευση επί Τρικούπη, θα καταργηθεί ύστερα από 80 χρόνια, το 1978!
Μέχρι το 1909 ο ΔΟΕ είχε εξαντλήσει τους πολίτες, καθώς οι φόροι είχαν γίνει δυσβάσταχτοι. Οι αθηναϊκές συντεχνίες, με ψήφισμά τους τον Δεκέμβριο του 1908, διακήρυτταν ότι δεν δέχονταν πια νέους φόρους "προς συντήρηση εν τη αρχή του εκάστοτε κόμματος".
Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η πτώχευση αποφεύχθηκε με τη συνδρομή ενός δανείου από την Κοινωνία των Εθνών για τους πρόσφυγες αλλά και ένα αναγκαστικό εσωτερικό δάνειο. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Π. Πρωτοπαπαδάκης έκοψε στη μέση τα χαρτονομίσματα, κράτησε το ένα μέρος στην κυκλοφορία και αντάλλαξε το υπόλοιπο μισό με τίτλους εσωτερικού δανείου.
Από το 1924 μέχρι το 1930 εισέρευσαν στην Ελλάδα 1,16 δισ. χρυσά φράγκα, εκ των οποίων το 78% ήταν δάνεια. Τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των προσφύγων, την εξυπηρέτηση του εξωτερικού δανεισμού, τη σταθεροποίηση της δραχμής και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Συνολικά, από το 1824 έως το 1932 η Ελλάδα δανείστηκε από το εξωτερικό 2,2 δισ. χρυσά φράγκα.
Μέχρι το 1932 είχαμε καταβάλει 180 εκατομμύρια περισσότερα από όσα είχαμε δανειστεί, και πάλι χρωστούσαμε 2 δισ. χρυσά φράγκα!
Ο τελικός διακανονισμός των προπολεμικών χρεών της Ελλάδας έγινε από τον Σπύρο Μαρκεζίνη την περίοδο 1952-1953.
Μέχρι το 1945 δεν θα υπάρξει νέος εξωτερικός δανεισμός, ενώ θα παγώσει, λόγω της παγκόσμιας κρίσης, η εξυπηρέτηση των παλαιών.



Αλάτι, πετρέλαιο και σπίρτα…

Αυστηρός οικονομικός έλεγχος για την Ελλάδα από το 1898

Τέσσερα χρόνια μετά την πτώχευση του 1893 και υπό την πίεση της ταπεινωτικής ήττας του 1897, επιβλήθηκε στην Ελλάδα ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) με το νόμο ΒΦΙΘ/23-2-1898, με τη μορφή "οικονομικής βοήθειας".
Η οικονομική "βοήθεια" που πρόσφεραν με το δάνειό τους οι ξένοι τραπεζίτες στην Ελλάδα συνοδεύτηκε με σκληρούς πολιτικούς όρους και, φυσικά, με την παραχώρηση του δικαιώματος ελέγχου στην ελληνική οικονομία. Όπως σημειώνουν οι ιστορικοί, ο έλεγχος που επιβλήθηκε τότε στην Ελλάδα ήταν βαρύτερος σε σχέση με τους ελέγχους που επιβλήθηκαν σε άλλες υπανάπτυκτες χώρες, όπως η Τυνησία, το Μαρόκο, η Αίγυπτος, η Τουρκία.
Το Οκτώβριο του 1897 έφτασαν στην Αθήνα οι απεσταλμένοι των Μεγάλων Δυνάμεων για τη σύνταξη νόμου βάσει του οποίου θα εγκαθιδρυόταν και θα λειτουργούσε ο οικονομικός έλεγχος. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στην επιτροπή σχετικά με τα όρια του ελέγχου και τους οικονομικούς όρους ήταν δύσκολες.
Οι εργασίες της επιτροπής ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιανουαρίου 1898. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 21 Φεβρουαρίου 1898 (νόμος ΒΦΙΘ΄) και η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή, γνωστή ως Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, άρχισε να λειτουργεί από τις 28 Απριλίου 1898.
Την επιτροπή αποτελούσαν έξι μέλη-αντιπρόσωποι κάθε μιας από τις δυνάμεις που είχαν υπογράψει την προκαταρκτική συνθήκη ειρήνης και ήταν σε άμεση επαφή με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών.
Για την υπηρεσία του δημοσίου χρέους εκχωρήθηκαν στη ΔΟΕ οι ακόλουθες πηγές εσόδων: (1) μονοπώλια άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιόχαρτων, τσιγαρόχαρτων, σμυρίδας Νάξου, (2) φόρος καταναλώσεως καπνού, (3) τέλη χαρτοσήμου, (4) δασμοί τελωνείου Πειραιά.
Η ΔΟΕ είχε επίσης την εποπτεία των δημοσίων υπηρεσιών που ήταν αρμόδιες για την είσπραξη των υπεγγύων προσόδων.



Στάση πληρωμών και από τον Βενιζέλο

Η κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου, μετά το κραχ στην Wall Street το 1929, διαβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία δεν απειλείται από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και δίνει φραστικές εγγυήσεις για τη “δημόσια πίστη και τις καταθέσεις”.
Η διεθνής κρίση αρχίζει όμως να γίνεται ορατή στην πραγματική οικονομία. Πρώτα στη γεωργία. Οι εξαγωγές καπνού και σταφίδας καταρρέουν, οι τιμές κατρακυλούν, η παραγωγή μένει αδιάθετη. Στη συνέχεια περιορίζεται το μεταναστευτικό αλλά και το ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Σε αυτά τα προβλήματα προστίθεται και η κερδοσκοπία με το χρυσό και το συνάλλαγμα. Σταδιακά κλείνουν και οι στρόφιγγες του εξωτερικού δανεισμού.
Το μεγάλο χτύπημα έρχεται τον Σεπτέμβριο του 1931. Η δραχμή εισέρχεται στη δίνη της κρίσης όταν εγκαταλείπει τον κανόνα και η αγγλική λίρα με την οποία ήταν συνδεδεμένη.
Μέσα σε έξι μέρες η Τράπεζα της Ελλάδος έχασε συνάλλαγμα συνολικής αξίας 3,6 εκατ. δολαρίων, σε ένα όργιο κερδοσκοπίας και φυγάδευσης κεφαλαίων στο εξωτερικό. Η ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση θα κορυφωθεί την άνοιξη του 1932. Τα αποθέματα σε χρυσό και συνάλλαγμα μειώνονται δραματικά και την Πρωτομαγιά του 1932 η κυβέρνηση κηρύσσει “στάση πληρωμών”.

Μοιραστείτε


23.4.10

ΓΑΠ: "ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ"... ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ? ΑΙΣΧΟΣ ! ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ


Ένα δείγμα για να ενισχύσει την αποδόμηση της "εμπιστοσύνης" που ευελπιστεί να ενεπνεύσει ...με κόπους βέβαια .... ο Πρωθυπουργός ΓΑΠ στον Ελληνικό λαό για την κυβέρνηση του αλλά και για τον σχεδιασμό των πολιτικών του προς όφελος της χώρας ,ως επίσης και της πλήρης "ανατροπής" του ατυχούς συνθήματος του "να ξέρει ο Ελληνικός λαός ότι τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ", είναι η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ όπως την μετέδωσε στην ραδιοφωνική συχνότητα του real o Νίκος Χ"νικολάου.

Συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η ανακατασκευή της ιστοσελίδας του Ελληνικού κοινοβουλίου η οποία έγινε προσφάτως στοίχισε περί το 1.000.000 € όταν η ιστοσελίδα της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στοίχισε μόλις 23.000 € και η οποία θεωρείται λόγω των απαιτήσεων της παγκόσμιας διοργάνωσης η κορυφαία εκ των ιστοσελίδων του διαδικτύου.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ????

ΙΣΩΣ.... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ , ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΛΑΒΑΡΩΝ!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ .... ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" ΤΟΥ ΓΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ¨ΚΟΛΙΓΟΥΣ" ΚΑΙ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ


Μοιραστείτε

Τα αγγούρια και τα φίδια






Του Αγίου Γεωργίου σήμερα και ο Γιωργάκης για άλλη μια φορά πρωτοτύπησε. Αντί να περιμένει να του κάνουμε εμείς ένα δώρο για την γιορτή του μας έκανε αυτός ένα δώρο.

Το αγγούρι του ΔΝΤ.

Καλή μας όρεξη…

Τώρα που θα κάνει κουμάντο το ΔΝΤ μήπως να καταργούσαμε την βουλή και τους υπηρέτες του λαού να τους βάλουμε να μας κάνουν καμιά άλλη δουλειά;

Να πηγαίνουν στην λαϊκή, στο σούπερ μάρκετ, στα πολυκαταστήματα…
Καλά πλάκα κάνω, σιγά μην έχουμε λεφτά για αγορές.

Στο Καστελόριζο πήγε ο Γιωργάκης για να μας πει τα μαντάτα. Είναι λίγο δύσκολο να φτάσουν μέχρι εκεί οι πέτρες.
Άσε που από εκεί μπορούσε να την κάνει για Τουρκία…
Τι νομίζετε, τυχαίο είναι το πράσινο καραβάκι πίσω του;

Το ωραίο είναι ότι θα έρθουν τα πάνω κάτω στην ζωή την δική μας και των παιδιών μας αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα λυθεί.

Μια παράταση τριών ετών πριν την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου μας πήραμε.

Ο Γιωργάκης πήρε αυτήν την απόφαση χθες το βράδυ επειδή τον πίεζαν οι τράπεζες.
Για να καταλάβουμε τι γίνεται. Όλα για τις τράπεζες γίνονται.

Θυμίζει την ατάκα ποδοσφαιρικού παράγοντα που έλεγε επί παράγκας «Το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να στηρίζονται και όλοι οι άλλοι να πάνε να …».
Έτσι και τώρα. Οι τράπεζες και οι πολυεθνικές να στηρίζονται και όλοι οι άλλοι ας πηδηχτούν από το παράθυρο να ησυχάσουμε.

Από τον κουρασμένο πρωθυπουργό φτάσαμε στον πρωθυπουργό άνευ αντικειμένου.
Σε μια χώρα άνευ ελπίδας και σε κατοίκους που όταν συνέλθουν από την τσόντα της Τζούλιας θα καταλάβουν (;) τι ακριβώς φίδια έχει ο λάκκος που μας έριξαν.

Πενήντα χρόνια ζωής κέρδισε σήμερα ο Μητσοτάκης με τα μαντάτα του Γιωργάκη.

Μικρός Φωκίων

Μοιραστείτε


Αναμένονται... ελεγχόμενες «εκρήξεις» στον ελληνικό τουρισμό

(Του Αλέξανδρου Κουρή)


EΠITEΛOYΣ, αναμένονται καταστροφές και σειρά ελεγχόμενων εκρήξεων στον ελληνικό τουρισμό. Oχι, δεν είναι προκήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά η ξεκάθαρη δέσμευση του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Εκρήξεις που, όπως διευκρίνισε και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν έχουν στόχο την εξαφάνιση όλων όσοι ταράζουν τη μακαριότητα του σημερινού τουριστικού κατεστημένου και απειλούν την αδιατάραχτη διαιώνιση αγαπημένων πρακτικών και της νοοτροπίας «business as usual», αλλά το αντίθετο. Φιλοδοξούν να κατεδαφίσουν τις κυρίαρχες πρακτικές του σημερινού τουριστικού μοντέλου με σκοπό την ανατροπή, την άμεση αναβάθμιση, την ταχεία μετάλλαξη.

Ο ελληνικός τουρισμός από απαξιωμένη μαζική βιομηχανία -πλην φωτεινών εξαιρέσεων- εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου, συγκεντρωμένης σε λίγα κορεσμένα σημεία της χώρας με μεγάλο τζίρο αλλά μικρό κέρδος, βάζει πλώρη να γίνει cluster έξυπνων, ανθρώπινων και δημιουργικών επιχειρήσεων. Δημιουργικών «εργαστηρίων», που προστατεύουν την αυθεντικότητα, έχουν κέντρο τον άνθρωπο - επισκέπτη και σκοπό να παρέχουν όχι απλά ένα κρεβάτι, έναν χώρο ύπνου, αλλά αξιόλογες εμπειρίες ζωής. Επιχειρήσεων νέας γενιάς που καταναλώνουν πράσινη ενέργεια, αστείρευτη ελληνική δημιουργικότητα και παράγουν κέρδος, τόσο για τον επιχειρηματία-δημιουργό όσο και για τους λοιπούς μετόχους, που στον τουρισμό δεν είναι μόνο οι επενδυτές σε χρήμα, αλλά και όλοι όσοι συμμετέχουν στην προσφερόμενη εμπειρία, όπως οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινότητα, η χώρα.


Τουρισμό ποιότητας και ταυτότητας ζητούν και οι φορείς του, αυτή τη φορά όχι γενικόλογα, αλλά ξεκάθαρα. Με την ομιλία - έκκληση του προέδρου του στον πρωθυπουργό, ο ΣΕΤΕ έδωσε το παράδειγμα σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους, βάζοντας ψηλά τον πήχυ της δημόσιας διαβούλευσης.

Με πρωτοφανή καθαρότητα έθεσε τα προβλήματα με το όνομά τους, προτείνοντας λύσεις, στιγματίζοντας συμπεριφορές, όπως αυτές της προσωπικής αισθητικής και του «αποφασίζουμε και σας ανακοινώνουμε», που πρέπει να επιτέλους να εκλείψουν. Με παρρησία και ευθύνη, τέλος, δήλωσε παρών και έτοιμος να υποστηρίξει με την πρακτική του συμμετοχή, τη μετάβαση στο νέο πρότυπο.

Για συνεχή συνεργασία κυβέρνησης και κλάδου, λύσεις και αμεσότητα, δεσμεύεται η υφυπουργός Τουρισμού, με ενέργεια που συνεπήρε το ακροατήριο, πάθος και βιωματικό λόγο εκτός κειμένου.

Καταλήγω ότι έχει γίνει το μεγάλο βήμα, μετά απο χθες, ξέρουμε όλοι ότι είμαστε ταυτισμένοι μονοσήμαντα με το «αρχέτυπο του μαζικού καλοκαιρινού τουρισμού» για ήλιο, θάλασσα και αρχαιότητες και με τη δέσμευση του πρωθυπουργού και σύσσωμης της πολιτικής και κλαδικής ηγεσίας, ξεκινάμε με κοινή βούληση την προσπάθεια επανατοποθέτησης της χώρας μας, διευρύνοντας την εικόνα της, την τουριστική της ταυτότητα, επιχειρώντας να καταστήσουμε την Ελλάδα «προορισμό με απαράμιλλες εναλλαγές και ανεξερεύνητες αντιθέσεις, ως τόπο ατέλειωτων εμπειριών» για seaside και ναυτικό τουρισμό, αλλά και για φύση, επισκέψεις σε πόλεις, πολιτισμό, περιηγήσεις, υπηρεσίες υγείας και ευεξίας και επαγγελματικά δρώμενα. Συνειδητοποιώ ότι σε μερικούς μήνες έγινε ό,τι θα έπρεπε να είχε γίνει τα περασμένα δέκα χρόνια. Ελπίζω σε δέκα χρόνια η σημερινή «εξαίρεση» να γίνει «mainstream»; Υπερβάλλω; Αυτή τη φορά νομίζω πως όχι!


http://www.express.gr

Μοιραστείτε


Κομαντατούρ:”Χαλαρώστε και συνεργαστείτε μαζί μας, σας συμφέρει”

Οι Ελληνες πολίτες, αναφερε , κ. Στρος Καν «είναι κάπως διστακτικοί» -στο σημείο αυτό έδειξε να κατανοεί τους λόγους της διστακτικότητας των Ελλήνων- και προσέθεσε:

«Αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που έκαναν οι Ευρωπαίοι και τώρα (αυτό που κάνει) και το Ταμείο είναι προς το δικό τους συμφέρον. Αυτοί πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα που έχουν, και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το κάνουν, δεν υπάρχει εύκολη λύση», είπε και συνέχισε:

«Ολοι μαζί, η κυβέρνηση, ο λαός, οι επιχειρήσεις, τα συνδικάτα, και το ΔΝΤ, όλοι μαζί, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να επαναφέρουμε την Ελλάδα στον σωστό δρόμο».

=====

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου : Η “νέα τάξη πραγμάτων” στην χώρα αναζητεί συνεργάτες μεταξυ των πολιτών. Αναμενόμενο.

Μοιραστείτε

H γελοιοποίηση του opengov Νο 2 υπάλληλος του Γιάννη Μαγκριώτη τοποθετήθηκε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στη Helexpo ! και άνεργος γυμναστής φίλος.

του Γεράσιμου Αρσένη Πρόεδρος στη Λαχαναγορά !

opengov1Από μέιλ αναγνώστη του Ακτιβιστή που λάβαμε:

Έχει γίνει πια κοινή πεποίθηση ότι το πολυδιαφημισμένο και πολλά υποσχόμενο σύστημα επιλογής στελεχών σε Κυβερνητικές θέσεις «opengov» έχει γελοιοποιηθεί. Επανήλθε το σύστημα της παρεοκρατίας, των φεουδαρχών και των τιμαριούχων, αλλά στη χυδαία του μορφή.

Μετά την αποκάλυψή μας για τα «προσόντα» του νέου Προέδρου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θες/νίκης Χρήστου Κουτράκη (εδώ),ακολούθησαν ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την κάλυψη θέσεων ευθύνης σε οργανισμούς της Θεσσαλονίκης. Παρά τις ευτελιστικές αναφορές των ΜΜΕ της πόλης για το ποιος βουλευτής διόρισε ποιόν και τους διαγκωνισμούς που προηγήθηκαν, αξίζει να αποκαλύψουμε μερικές πληροφορίες για τα «προσόντα» μερικών επιλεγέντων !!!

Στη HELEXPO τοποθετήθηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο μαθηματικός Πάρις Μαυρίδης : Φυσικά το κριτήριο επιλογής του δεν είναι η ιδιότητα του μαθηματικού (υπάρχουν χιλιάδες), αλλά η μακρόχρονη «στενή του σχέση» με τον Γιάννη Μαγκριώτη (Γ.Μ.), όπως τονίζουν όλα τα ρεπορτάζ των εφημερίδων. Η σχέση αρχίζει από την περίοδο των πρώτων πολιτικών βημάτων του Γ.Μ. γύρω στο 1990. Ο Γ.Μαγκριώτης ήταν Γραμματέας της Νομαρχιακής ....

και συνιδιοκτήτης με τον Α.Γενίτσαρη εταιρείας εμπορίας παγωτών στη Βουλγαρία & τη Ρουμανία, που μόλις είχαν μπει στην ελεύθερη οικονομία. Ο Πάρις Μαυρίδης ήταν διευθυντής της εταιρείας του Μαγκριώτη στη Ρουμανία. Ακολουθεί η θεαματική πολιτική άνοδος του Γ.Μ.: βουλευτής το 1995, Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης το 1998, Υφυπουργός Εξωτερικών το 2001. Ο Πάρις Μαυρίδης «αξιοποιείται» άμεσα. Τοποθετείται από τον Γ.Μ. Γενικός Διευθυντής και στη συνέχεια Πρόεδρος του νεοσύστατου «Διαβαλκανικού & Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου» (ΔΙΠΕΚ) όπου και παραμένει καθ΄όλη την θητεία του Γ.Μ στην Κυβέρνηση. Το ΔΙΠΕΚ λειτουργεί «ως φορέας παροχής νέων υπηρεσιών και συνεχούς πληροφόρησης προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης και στις Παρευξείνιες χώρες», έχει δηλαδή άμεση σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γ.Μ. και των συνεταίρων του. Η πορεία του Πάρι Μαυρίδη χάνεται την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ., πιθανότατα επανέρχεται στις επιχειρήσεις Γενίτσαρη-Μαγκριώτη και τώρα αναβαθμίζεται αναλαμβάνοντας τηHELEXRO. Η μετακίνηση της Διεθνούς Έκθεσης εκτός Θες/νίκης και κυρίως η «αξιοποίηση» του χώρου που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΘ είναι ίσως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εγχείρημα στην περιοχή και πρέπει να είναι υπό άμεσο πολιτικό έλεγχο και όχι μόνο.

Στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Λαχαναγορά – Κραεταγορά) τοποθετήθηκε Πρόεδρος ο «εκπαιδευτικός» Κώστας Σαββίδης. Ο Κώστας Σαββίδης είναι Γυμναστής. Ανήκε στον σκληρό κομματικό πυρήνα του Γεράσιμου Αρσένη (συζύγου της αρμοδίας Υπουργού Λούκας Κατσέλη) στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο της διαδοχής του Ανδρέα και μετά. Ήταν αιώνιος φοιτητής και πήρε το πτυχίο του γυμναστή σε ηλικία 32 ετών. Την περίοδο της υπουργίας του Γ.Αρσένη στο Υπ.Παιδείας απασχολήθηκε στα αμαρτωλά ΙΕΚ σαν ωρομίσθιος σκανδαλωδώς χωρίς να έχει πτυχίο ή διδάσκοντας μαθήματα άσχετα με την ειδικότητα του γυμναστή. Είναι η περίοδος που ακόμη απασχολεί τη δικαιοσύνη (εδώ). Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Κ.Σαββίδης είναι άνεργος βρίσκεται στο χωριό του την Αγροσυκιά Πέλλας και εργάζεται στο καφενείο-σουβλατζίδικο του πατέρα του !!

Εκπαιδευτικός λοιπόν δεν είναι ούτε υπήρξε. Εμπειρία στη διοίκηση δεν έχει καμία. Η επιλογή του έχει μόνο ευνοιοκρατικό χαρακτήρα και από μια άποψη φιλανθρωπικό - καταπολέμησης της ανεργίας, όπως και η περίπτωση Κουτράκη στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης. Τελικά η κυρία Κατσέλη αν μη τι άλλο είναι φιλάνθρωπη.

Το γαϊτανάκι των προκλητικών, παρεϊστικων τοποθετήσεων, που γκρεμίζουν τις ελπίδες που καλλιέργησε ο Γιώργος Παπανδρέου και προκαλούν βάναυσα το αίσθημα του λαού συνεχίζεται….

Γ.Λ.
Ακτιβιστης

Μοιραστείτε



Φίλοι πολίτες αυτοοργανωθείτε για να αντισταθείτε μαζικά.


http://moonchild.phivos.net/C1167949902/E20071028094308/Media/oxi.png Η τρομοκρατία που ασκείται προς το λαό μας μέσω των ΜΜΕ του συστήματος για να συναινέσουν οι Έλληνες για την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, ώστε να πάρουν και άλλα δάνεια, ώστε να τα προσθέσουν μαζί με τα άλλα και να διογκώσουν κι άλλο το χρέος, πρέπει να μας βρει όλους τους πολίτες αντίθετους και να μας κατεβάσει στο δρόμο. Μας έχουν ρουφήξει το αίμα για να κονομάνε μια χούφτα μεγαλοκαπιταλιστές. Φτάνει πια!
Γράψτε στα παλιά σας τα παπούτσια τα κόμματα του συστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) φίλοι πολίτες και αυτοοργανωθείτε για να αντισταθείτε μαζικά.

ΕΣΕΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

Λαοκράτης
pierioi

Μοιραστείτε


IMF = ΔΝΤ


Exantas

Μοιραστείτε

Η γνωστή πολιτική ρήση οδηγός για τις εξελίξεις


Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή  αυτής της εικόνας.Σήμερα έφτασε εκείνη η ημέρα που όλοι περιμέναμε τον τελευταίο καιρό.

Συνεχώς στο μυαλό μου τριγυρίζει η γνωστή ρήση:

"Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται..."

Από τότε που εκείνος ο πολύ έξυπνος είπε αυτά τα σπουδαία, απ' ότι φαίνεται όλοι οι μαθητές του την πήραν και την αντέγραψαν στα τεφτέρια τους.

Την έκαναν εικόνισμα στα σπίτια τους και τα τελευταία 20 χρόνια πορευόμαστε με αυτόν και μόνο τον τρόπο.

Πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται... Επανίδρυση κράτους, πάταξη διαφθοράς, εξυγίανση δημοσίου, λεφτά υπάρχουν, αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, σκάνδαλα που ουδέποτε έχουν αποκαλυφθεί από Ελληνικά δικαστήρια κ.ο.κ.

Και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται... Swaps, μίζες, δωροδοκίες, νόμοι που εξυπηρετούν λίγους, κ.ο.κ.

Δε νομίζω ότι κανείς έχει πια αυταπάτες. Όταν ο πρωθυπουργός λέει: Δεν θα δανειστούμε, εννοεί το αντίθετο. Όταν λέει δεν θα πάμε στο ΔΝΤ., εννοεί το αντίθετο. ότι κι αν λέει, εννοεί το αντίθετο και είναι συνεπής σε αυτό το μοτίβο.

Δυστυχώς για εμάς σήμερα είπε: "Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε..."

Κοινώς, είναι απόλυτα βέβαιο ότι την έχουμε γαμίσει...

Selinios Katroutsos

Μοιραστείτε

Αυτοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τα χάλια μας!! Αυτοί να πληρώσουν!!

Ο μαζοχισμός ως πολιτική στάση!

aaΕίναι απίστευτη, όσο και εκκωφαντική, η σιωπή των παραγόντων που διαμόρφωσαν την πολιτική της περιόδου 2004-2009, στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το κατεστημένο σύστημα “ενημέρωσης” στον τόπο μας. Για όλα τα δεινα φταίει, λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η περίοδος 2004-2009. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες απόψεις, κατά τη γνώμη μου καλύτερα τεκμηριωμένες, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα αυτού του κειμένου. Το ζήτημα που εδώ θέτουμε είναι ξεκάθαρο: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ; Γιατί δεν υπερασπίζεται την πολιτική του στις κατ’ εμάς άδικες σε μεγάλο βαθμό επιθέσεις του κ. Παπανδρέου;

Πού είναι οι μεγαλοϋπουργοί της περιόδου αυτής; Ο κ. Σουφλιάς κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του που επάνω γράφει “αποχώρηση από την πολιτική” και δεν μιλάει. Ο κ. Αλογοσκούφης αρκέστηκε σε μια επιστολή κι αυτό είναι όλο. Ο κ. Παυλόπουλος, που μας διαβεβαίωνε ότι θα αποχωρήσει από τη πολιτική μαζί με τον κ. Κώστα Καραμανλή, φιλοξενείται σε ελάχιστα τηλεοπτικά πάνελ, απαντά σε κάθε ερώτηση που του τίθεται, αλλά την πολιτική που συνδιαμόρφωσε, δεν την υπερασπίζεται.

Πού είναι ο κύριος Σιούφας; Ισχυρός υπουργός Ανάπτυξης στην περίοδο 2004- 2006, Πρόεδρος της Βουλής στη συνέχεια, δεν μετείχε ως κορυφαίος στη διαμόρφωση της πολιτικής της περιόδου αυτής; Γιατί σήμερα δεν βγαίνει να την υπερασπιστεί;

Φαίνεται ότι η νομενκλατούρα της περιόδου αυτής ασκείται στις μέρες μας στην υπομονή και τη εγκαρτέρηση ενός κλασικού μαζοχιστή: Δέχεται να την μαστιγώνουν χωρίς καμία διαμαρτυρία, ίσως δε και με ανακούφιση, ποιος ξέρει; Κι αφήνει, για μια ακόμα φορά, ανυπεράσπιστο τον απλό, ανώνυμο και πάντα αδικημένο ΝεοΔημοκράτη απανταχού της Ελλάδας…

Αλλά με τέτοια “δεξιά”, πολύ καλά κάνουμε κι έχουμε ισχυρή, σοβιετική, ανένδοτη και ανθούσα Αριστερά. Πολύ καλά κάνουμε!

Τα Πραγματα

Μοιραστείτε

“Ανοικτή επιστολή” στον Γιώργο Παπανδρέου…

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ & ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αθήνα, 23 Απριλίου 2010
Αγαπητέ Πρόεδρε,

Έχω κατ’ επανάληψη εκφράσει δημόσια την άποψη μου για τα οικονομικά και πάσης φύσεως θέματα που ταλανίζουν την κυβέρνησή μας, για τις πρακτικές κυβερνητικών αξιωματούχων που εκθέτουν και σένα και το κίνημα και την ιστορία μας, αλλά και για όσα επέρχονται για την ελληνική κοινωνία.
Με το θάρρος που μου παρέχει η ανιδιοτελής στράτευσή μου στο συλλογικό λαϊκό κίνημα που συγκρότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το οποίο σε ανέδειξε Πρόεδρο και Πρωθυπουργό.
Με την αυτοπεποίθηση που μου δίνει το ιστορικό των αγώνων που έδωσε απέναντι σε ξενόδουλες αντιλήψεις και υποτέλειες, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Με τη νομιμοποίηση που μου επιτρέπει η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που πίστεψε και υποστήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, σου στέλνω αυτή την επιστολή και σε παρακαλώ διάβασε μέσα απ’ τις γραμμές που ακολουθούν τις απλές αλήθειες που λέει η κοινωνία.
Πρόεδρε,
Στις 4 Οκτώβρη του 2009 ο ελληνικός λαός σου έδωσε την εντολή να ανορθώσεις τη χώρα μετά από τη δεξιά λεηλασία και την συσσώρευση λαθών απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτή την εντολή στην έδωσε και το σύνολο του ΠΑ.ΣΟ.Κ γιατί όλοι πίστεψαν πως θα ακολουθήσεις έναν ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό δρόμο με το λαϊκό συμφέρον στην πρώτη γραμμή.
Δεν σου την έδωσε για να την καταχραστούν οι ακραία νεοφιλελεύθεροι συνεργάτες σου και με πρόσχημα εσένα και το ηθικό σου ανάστημα να διασύρουν τη χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Έρμαιη στις ορέξεις των Διεθνών Τραπεζιτών η Ελλάδα πορεύεται αμήχανη με το χέρι απλωμένο στους τοκογλύφους αναβάλλοντας και ξορκίζοντας το αναπόφευκτο που είχες όλη την εξουσία και έγκριση να αντιμετωπίσεις χωρίς καθυστέρηση.
Αυτοί οι συνεργάτες σου δεν γεννήθηκαν από το λαϊκό κίνημα αλλά από τη θερμοκοιτίδα του κεφαλαίου και αυτό υπηρετούν.
Πασχίζουν να μείνει η Ελλάδα συνεπής δανειολήπτης αυτών που την καταχράστηκαν.
Παγιδεύουν την πατρίδα σε μηχανισμούς που δηλώνουν εταίροι μας και κερδοσκοπούν ασύστολα απ’ τα αδιέξοδά μας.
Είτε είναι ανίκανοι, είτε είναι έμμισθοι υπάλληλοί τους.
Προτιμώ να είναι ανίκανοι
.
Η λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η αποστολή τους. Έχουν αναλάβει το έργο να εγκλωβίσουν την Ελλάδα στον Γολγοθά που ετοίμασαν οι δανειστές μας. Αρχικά στο νέο υψηλότοκο και κερδοφόρο για κάποιους δανεισμό, μετά στην εποπτεία, μετά στην κατάσχεση και μετά στον πλειστηριασμό.
Πρόεδρε,
Ακόμη και τώρα μπορείς να πεις το νέο ΟΧΙ.
Διώξε τους εγκάθετους των τραπεζιτών, δώσε το χέρι στο λαό, κλείσε φυλακή τους κλέφτες όπου κι αν ανήκουν, πες την αλήθεια και προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με την απειλή εξόδου απ’ την ευρωζώνη.
Μόνο αυτό φοβούνται.
Οι Έλληνες μπορούν να πουν το ναι στη συνειδητή αναστολή της ευημερίας για τρία-τέσσερα χρόνια και μετά να ξανακτίσουν απ’ την αρχή, χωρίς βαρίδια, μια νέα Ελλάδα μαζί σου.
Οι Έλληνες δεν μπορούν να πουν ναι στην υποδούλωση της Ελλάδας για 25 και 30 χρόνια με άγνωστες συνέπειες.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Με την ευλογία της άμεσης σχέσης με τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου να έχει οδηγήσει τη ζωή μου αισθάνθηκα υποχρεωμένος να σου γράψω αυτές τις γνώμες.
Κοίτα γύρω σου και άσε το ένστικτό σου να σε οδηγήσει κοντά στο λαό. Η θέση σου είναι μ’ αυτούς που δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα κι όχι μ’ αυτούς που φοβούνται μήπως χάσουν τα υπερκέρδη τους.
Προχώρησε άμεσα σε Συνέδριο για να πάρεις νέα δύναμη και να ξεκαθαρίσεις τι είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κι όταν το πράξεις αυτό και με το λαό θα είσαι συνεπής, γιατί θα ξέρει ότι δεν εξαπατήθηκε στις 4 Οκτώβρη και θα φύγουν από μόνοι τους όσοι σε οδηγούν σήμερα να χρεωθείς ξένες αμαρτίες.
Η ιστορία σου επιφύλαξε να αποδείξεις ότι μπορείς να γράψεις και να γραφτείς στην ιστορία
.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

============================================================

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Τρίχες κατσαρές. Σήμερα διαπιστώσατε αγαπητέ σύντροφε το ποιόν των γαλαζοαίματων "επαϊόντων" που περιτριγυρίζουν τον ΓΑΠ???

Μέχρι εχθές τι έκανε το "παλαιό" ΠΑΣΟΚ για τον νεοφιλελεύθερο σοσιαλισμό του νέου ΠΑΣΟΚ.... ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ????

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ "ΞΑΝΑ ΧΤΙΣΕΙ" ΤΟ ΗΔΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΣΟΚ....

ΠΛΑΝΑΣΤΕ!!

Μοιραστείτε

Νεκροθάφτες πατρίδων,ονείρων και ψυχών


"Η Ελλάδα είναι μέλος του ΔΝΤ,η Ε.Ε δεν είναι μέλος του ΔΝΤ",ξεκάθαρη δήλωση του καινούργιου αφεντικού!
Χρόνια Πολλά Γιωργάκη και σ' άλλα με υγεία!

Λίγο ρετρό για να μη ξεχνιόμαστε

Κι επειδή όταν στο δελτίο του Αlter ελέχθη από ρεπόρτερ:"...οι ελεγκτές του ΔΝΤ βαδίζοντας από το Υπουργείο Οικονομικών προς το ξενοδοχείο Μ.Βρετανία, έβλεπαν στις καφετέριες τους Έλληνες να πίνουν καφέδες..." ο κύριος Νίκος (ο κυρίαρχος των 8 ντε!) βγήκε από τα ρούχα του: "... Μα είναι εικόνα αυτή, να πίνουν καφέ σε ώρα εργασίας..." τους απαντάμε με λίγο Βασίλη Παπακωνσταντίνου!
Συμπληρώνοντας πώς και τα μπάνια μας θα κάνουμε στις όμορφες παραλίες μας και το καρπούζι θα το παίρνουμε ολόκληρο κι όχι φέτα φέτα όπως τ' αγοράζουν οι πλούσιοι και πολιτισμένοι της Δύσης που έδυσε!
Νεκροθάφτες πατρίδων,ονείρων και ψυχών εσείς θα μείνετε άνεργοι στο τέλος.
Το μόνο καλό πως θα πεθάνετε πλούσιοι!
Φροντίστε λοιπόν από τώρα να βάλετε ΑΤΜ στην κόλαση για ν' απολαύστε τα κλεμμένα που με τόσους κόπους και θυσίες τσουρνέψατε.
zeidoron
Μοιραστείτε

ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ... ΨΕΥΤΗΣ!!!! ΟΛΚΗΣ!!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΦΑΣΗ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΣ"..... ΠΑΡΘΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ!!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΡΑΤΑΝ ΣΤΟ ΑΒΑΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ Η "ΤΡΟΙΚΑ" ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΑΠ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΈΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΔΟΣΗ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΉΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ... Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ "ΣΗΚΩΜΕΝΑ ΜΑΝΙΚΙΑ " ΔΙΑΓΓΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΤΟ....
ΨΕΜΑ!!!!!!!!!!!!!!
ΠΟΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΡΕ ΨΕΥΤΗ!!!!
ΟΥΤΕ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΧΙ

ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΎΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ...ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ
ΡΕ ΨΕΥΤΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!

ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΟΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΤΣΙΠΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΣΙΓΟΥΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ..
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ
Ο ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ!!!!

Ο πρώτος όρος του ΔΝΤ είναι να μην γνωρίζουν τίποτε οι έλληνες πολίτες για τις συμφωνίες που γίνονται


  • Και για όσους δεν κατάλαβαν, δημοκρατία τέλος!!!
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδέχεται όλες τις διαταγές του ΔΝΤ παρακάμπτοντας την βασική υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης να είναι διάφανη ως προς τις αποφάσεις της
  • Η διαφάνεια που "ονειρευόταν" ο πρωθυπουργός, έμεινε τελικά στα... λόγια!

«Σιωπητήριο» για το περιεχόμενο του διαλόγου με τους υπουργούς και τα μέτρα που θα συμφωνηθούν είναι ο πρώτος όρος τον οποίον έθεσαν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ. Με τον όρο αυτό συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συζήτησης (τρεισήμισι ώρες) που είχε με τους επικεφαλής της ομάδας στελεχών του διεθνούς οργανισμού. Με το «σιωπητήριο» συμφωνούν και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, οι προϊστάμενοι των οποίων δεν είναι ικανοποιημένοι με την κυβερνητική άποψη ότι η ΕΕ «μας έσπρωξε» στο ΔΝΤ και μάλιστα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ζητεί την αρωγή της.
Χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον για δύο εβδομάδες προκειμένου να καταρτιστεί από κοινού ένα κείμενο που θα έχει δύο σκέλη: το πρώτο σκέλος θα αναφέρεται στις πολιτικές τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα το 2010 και τα δύο επόμενα από αυτό έτη και το δεύτερο σκέλος θα αναφέρεται στο χρηματοδοτικό πλαίσιο, τον μηχανισμό στήριξης, τον τρόπο λειτουργίας του κτλ.
Το κείμενο των πολιτικών θα είναι το ίδιο- με ελάχιστες διαφορές- με εκείνο που πρέπει να παραδοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τις 15 Μαΐου. Ταυτοχρόνως, θα πρέπει να προετοιμάζεται και ο μηχανισμός στήριξης, η ενεργοποίηση του οποίου θα γίνει μετά την επιβολή σχετικού αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ θα χρειαστεί και η ομόφωνη απόφαση του Εurogroup. Ρόλο θα παίξουν επίσης και τα εθνικά Κοινοβούλια, τα οποία θα κληθούν να επικυρώσουν την απόφαση. Πάντως, σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία τυπική υποχρέωση να περάσει η συμφωνία από την ελληνική Βουλή και πρόσθεσε ότι «υποθέτω πως κάποια στιγμή θα γίνει μια συζήτηση».
kostasxan

Μοιραστείτε