ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.12.08

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...... ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑθήναΤην εικόνα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού με διαρκώς αυξανόμενο προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα, επιβαρύνοντας το κλίμα για την κυβέρνηση.


Το ΠΑΣΟΚ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό από 5,2& έως και 7,7%, βάσει μετρήσεων των εταιρειών Marc και Focus.


Η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για το Έθνος της Κυριακής δίνει στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 5,2% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, συγκριτικά με 3,7 μονάδες στις μετρήσεις της ίδιας εταιρείας πριν από λίγες εβδομάδες.



Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 28,9%, το ΠΑΣΟΚ 34,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,1%, το ΚΚΕ 7,2%, ΛΑΟΣ 4,4% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,3%.

Δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρείας Focus για την εφημερίδα Real News εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με 7,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3%, το ΠΑΣΟΚ 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,3%, το ΚΚΕ 10,6% και ο ΛΑΟΣ 5,1%.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για το Mega που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη έδωσε στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα της τάξεως του 5,5%.

Η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29,4%, το ΠΑΣΟΚ 34,9%, το ΚΚΕ 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί τέσσερις μονάδες -σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση- στο 8,5%, ο ΛΑΟΣ βρίσκεται στο 4,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 2,5%.

* Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε το Σάββατο ότι «κάθε μέρα που περνάει, ο πρωθυπουργός αποδεικνύει πόσο λίγο έχει αντιληφθεί το βάθος της κρίσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, την ανάγκη για γενναίες πρωτοβουλίες».

«Οι πολίτες όμως έχουν καταλάβει. Γι' αυτό και ζητούν επιτακτικά πλέον, αλλαγή πορείας. Γι' αυτό και στρέφονται όλο και περισσότερο προς το ΠΑΣΟΚ» είπε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

in.gr,

"O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ" [ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ].

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ


http://de.youtube.com/results?search_query=CAT+%26+DOG+MASSACRE+IN+CHINA&search_type=&aq=-1&oq


  • CAT & DOG MASSACRE IN CHINA



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

  • CHINΕSE EAT CATS



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΜΩΣ ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩΝ ΣΒΗΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE

ΠΡΟΣΟΧΗ......... ΤΟ ΒΙΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ
ΕΔΩ:http://www.liveleak.com/view?i=241_1198456160

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα...

Ο εφιάλτης της ανεργίας δεν είναι προ των πυλών… ο εφιάλτης της ανεργίας έχει προ πολλού περάσει τις πύλες της χώρας και σεργιανίζει σε εργοστάσια και επιχειρήσεις θερίζοντας μεροκάματα, μισθούς, όνειρα, ελπίδες και προοπτικές, χωρίς αντίδραση, χωρίς αντίσταση, χωρίς τέλος.
Το να πιστεύει σήμερα κανείς ότι θα σκαπουλάρουμε την κρίση που έχει γονατίσει ανθούσες οικονομίες χωρίς να βραχούν τα πόδια μας και χωρίς να ματώσουμε νομίζω πως είναι τραγικά αφελής όπως είναι και η κυβέρνηση που στον προϋπολογισμό για το 2009 υποστηρίζει πως η απασχόληση θα διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα και η ανεργία αν δεν μειωθεί περαιτέρω θα κρατηθεί στα επίπεδα του 2008.
Άλλωστε τον πολλαπλασιασμό των 5 άρτων και των 2 ιχθύων που χόρτασαν περισσότερους από 5.000 ανθρώπους και περίσσεψαν και μερικά κοφίνια τροφίμων να φάνε και οι επόμενοι που περιέχεται στην καινή διαθήκη ως θαύμα του Ιησού Χριστού, ουδείς ταχυδακτυλουργός κατάφερε να επαναλάβει στους 20 αιώνες που ακολούθησαν.
Απέναντι στο κύμα των επερχόμενων απολύσεων τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ εξαντλούν τη φαντασία και την αγωνιστικότητά τους στην εθιμική πανελλαδική απεργία της προσεχούς Τετάρτης ώστε απερίσπαστοι μετά οι συνδικαλιστές να επιλέξουν το χειμερινό θέρετρο που θα περάσουν τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς και μετά τις γιορτές βλέποντας και κάνοντας...
Η στείρα άρνηση και τα συνθήματα-ξόρκια «όχι στις απολύσεις» και «οι μισθοί πάνω από τα κέρδη» όταν η κρίση θερίζει επιχειρήσεις και τράπεζες κολοσσούς, όταν η ζήτηση μειώνεται ραγδαία και κραταιές οικονομίες εισέρχονται η μια μετά την άλλη στο χειμώνα της ύφεσης όχι μόνο αποπροσανατολίζουν αλλά ανοίγουν και την κερκόπορτα να σαρωθούν μαζί με τις θέσεις εργασίας και άλλα κεκτημένα δικαιώματα.
Η πρόταση του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου για εβδομάδα 3-4 ημερών με ανάλογη μείωση αποδοχών και ασφαλιστικών ενσήμων δείχνει ότι εργοδοσία προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα και να κρατήσει τα κέρδη της επιδιώκει με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια δυναμιτίζοντας και τα θεμέλια και τους ασφαλιστικού συστήματος.
Και μπορεί η κυβέρνηση πανικόβλητη από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις να αποδοκίμασε τις προτάσεις Μίχαλου ωστόσο αυτές έχουν τεθεί και βρίσκονται στο τραπέζι και χωρίς ένα συγκροτημένο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης από την πλευρά των συνδικάτων μπορεί κάλλιστα αύριο να θεωρηθεί μονόδρομος και να υιοθετηθεί.
Ο αφορισμός ότι η διαχείριση της οικονομικής κρίσης δεν είναι αρμοδιότητα των συνδικάτων αλλά της κυβέρνησης μόνο ως ανέκδοτο αποκαλυπτικό της ανεπάρκειας των συνδικαλιστών μπορεί να εκληφθεί όταν το κόστος της κρίσης σχεδόν εξ ολοκλήρου θα κληθούν να καταβάλουν με τον ένα ή άλλο τρόπο οι εργαζόμενοι.
Βέβαια η επεξεργασία και διατύπωση συγκροτημένης θέσης διαχείρισης της κρίσης προϋποθέτει συνδικαλιστικό κίνημα που ανδρώνεται μέσα στους χώρους δουλειάς από συνδικαλιστές που δεν έχουν βγάλει τη φόρμα εργασίας και όχι από συνδικαλιστές των κομματικών θερμοκηπίων, με εξασφαλισμένη απασχόληση και υψηλές αποδοχές που έχουν ξεχάσει πριν από πόσα χρόνια χτύπησαν για τελευταία φορά την κάρτα εργασίας τους.
Γι αυτό και η απουσία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης θα επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά το διαζύγιο του συνδικαλιστικού κινήματος με τους χώρους δουλειάς που κυρίως πλήττει η οικονομική κρίση αποδεκατίζοντας τι θέσεις εργασίας.
Στη μητρόπολη του καπιταλισμού, την Αμερική, οι μεγάλες εταιρίες απέλυσαν προχθές Πέμπτη 30.000 εργαζόμενους ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τον Νοέμβριο 500.000 άνθρωποι επιπλέον βρέθηκαν «στο δρόμο», το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 6,7% και εκτιμάται ότι από τον Ιανουάριο θα χάνονται 20.000 θέσεις εργασίας την ημέρα δηλαδή 600.000 τον μήνα.
Τα μαντάτα για την Ελλάδα είναι εξίσου δυσοίωνα καθώς μόνο στην Αθήνα οι 3 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σκέφτονται να προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τους από τις οποίες τουλάχιστον το 18% θεωρεί αναπόφευκτες τις απολύσεις από τις αρχές του 2009.
Σε απόλυτους αριθμούς και με την υπόθεση ότι κάθε επιχείρηση σκέφτεται να απολύσει μόνο έναν εργαζόμενο, οι εν δυνάμει άνεργοι από τις μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις της Αθήνας ανέρχονται στις 18.000.
Κι ακόμα είμαστε στην αρχή, δυστυχώς….
monahikoslikos

«Δεν μπορώ να σε στείλω φυλακή, αλλά ούτε και να σε αφήσω ελεύθερη»...


MUDTRAP.COM


Τετράγωνη η λογική του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, που δείχνει και το κατάντημα της δικαιοσύνης στα χρόνια της Δεξιάς (χολέρας) και εξηγεί πως η Τσέκου της υπόθεσης Ζαχόπουλου βρέθηκε χωρίς καλά καλά να το καταλάβει πίσω από τα σίδερα και οι κουμπάροι και οι εμπλεκόμενοι με τα σκάνδαλα της Ζήμενς και του Βατοπεδίου κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι εμπαίζοντάς μας.
Το απίστευτο περιστατικό που κινδυνεύει να εξελιχτεί σε τραγωδία έχει με δυο λόγια ως εξής. Το 2005 δικάζεται ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά σε φυλάκιση 5 χρόνων για λαθρεμπορία ένας 63χρονος εισαγωγέας ονόματι Σόφυ Περιδάκις του Νίκολα που έκτοτε καταζητείται.
Πριν από 15 μέρες προσκαλείται παραπλανητικά στο αστυνομικό τμήμα Φιλοθέης η 45χρονη Σοφία Περιδάκη η οποία συλλαμβάνεται και κρατείται να εκτίσει την ποινή στην οποία έχει καταδικαστεί κάποιος με περίπου ίδιο όνομα.
Αστυνομικοί και δικαστικοί σε ολόκληρο τον κόσμο είναι προφανές ότι μπορούν να διακρίνουν έναν άντρα από μία γυναίκα, έναν 63χρονο από μία 45χρονη αλλά φαίνεται πως στην Ελλάδα αυτά είναι ψιλά γράμματα κι έτσι η 45χρονη μητέρα δύο παιδιών κινδυνεύει να κάνει Χριστούγεννα στις φυλακές αν δεν αυτοκτονήσει από την απελπισία της όπως φοβάται ο γιός της.
Κι αυτό γιατί ο εισαγγελέας που διαπιστώνει ότι πιάσανε άλλη αντί για άλλον και αντί να της ζητήσει συγνώμη την κρατά όμηρο, μ΄ αυτό το θρασύτατο: «Δεν μπορώ να σε στείλω φυλακή, αλλά ούτε και να σε αφήσω ελεύθερη»...
Θαυμάστε τον.
Περισσότερα στην
Espresso
monahikoslikos

ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ;

Από τις πλέον συζητούμενες περιπτώσεις σκανδαλώδους παρερμηνείας του σχετικού νόμου υπήρξε, στο παρελθόν, του γενικού προξένου μας στη Φρανκφούρτη επί χούντας, Α. Ι. Κοραντή, που εξέδωσε πιστοποιητικό κατοίκου εξωτερικού στον γιο του για να απαλλαγεί της στρατιωτικής θητείας…

Περίπτωση και αυτή, να εμφανίζεσαι… υπερπατριώτης στα μάτια των συνταγματαρχών της χούντας, να φακελώνεις «αντιστασιακούς», αλλά να «βαφτίζεις» τον γιόκα σου Έλληνα του εξωτερικού…

Στη συνέχεια ο νεαρός βλαστός Κοραντής μυήθηκε στο «κλειστό οικογενειακό επάγγελμα», δηλαδή έδωσε εξετάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και έγινε κι αυτός διπλωμάτης… Έφθασε μέχρι τον ανώτατο βαθμό του πρέσβη και σήμερα είναι διοικητής της ΕΥΠ… για να επαληθευθεί το διαχρονικό… «στην Ελλάδα όλα γίνονται και από όλα γίνεσαι…».

Από τους πιο ικανούς διπλωμάτες, ο πρέσβης Ι. Κοραντής πληρώνει βιαστικά όνειρα του πατέρα του (αμάρτησα για το παιδί μου, όπως θα τιτλοφορούσε το στόρι ελληνική ταινία…), ήταν όμως και ο ίδιος μυημένος στο «μεγάλο κόλπο» της στρατιωτικής απαλλαγής και τώρα τον συνοδεύει η «σκιά» του φυγόστρατου και με τον νόμο… Γεγονός πάντως είναι ότι στην Ελλάδα οι φυγόστρατοι είναι οι πλέον δακτυλοδεικτούμενοι… επιτυχημένοι.

ΠΗΓΗ:

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=11966&colid=39&dt=2007-01-14

http://img301.imageshack.us/img301/304/picture1yu9.jpg

Θαλάσσιες ζώνες και Βρετανικές Βάσεις

Χάρτης της Κύπρου. Με κόκκινο-μωβ χρώμα οι βρετανικές βάσεις.

Χρήστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Με αφορμή την κρίση που προκάλεσε η Τουρκία προσφάτως σχετικά με τις θαλάσσιες έρευνες που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία για κοιτάσματα πετρελαίου, επανήλθε στην επικαιρότητα το ζήτημα της οριοθέτησης της θαλασσίων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας (χωρικά ύδατα, συνορεύουσα ζώνη, αποκλειστική οικονομική ζώνη) αλλά και των μέσων επίλυσης του πολύπλοκου αυτού ζητήματος.
Από πλευράς στρατηγικής, η κρίση αυτή κατέδειξε την ανάγκη ύπαρξης συμφωνιών οι οποίες να οριοθετούν ευκρινώς επί χάρτου τις θαλάσσιες ζώνες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που είναι άμεσα συνυφασμένες με θέματα κυριαρχίας, δικαιοδοσίας και οικονομικής εκμετάλλευσης από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό ακριβώς το σημείο υπομιμνήσκει τον έντονο διάλογο που ξέσπασε μετά την υποβολή του Σχεδίου Ανάν 5 σχετικά το κατά πόσο οι Βρετανικές Βάσεις θα μπορούσαν να αποκτήσουν δικαιώματα που...
να συνδέονται με τις τρεις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου.
Σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης του 1960, οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν είναι κράτος. Από την άλλη, η Βρετανία επιμελώς δεν τις χαρακτηρίζει ως αποικία αφού δεν καταθέτει ετήσιες εκθέσεις στον ΟΗΕ (άρθρο 73 του Καταστατικού Χάρτη) όπως κάνει με άλλες περιοχές (π.χ. Βερμούδες, Νησιά Πίτκαιρν κά) αλλά απολαμβάνουν ενός ιδιότυπου καθεστώτος που δεν συναντάται άλλο παρόμοιο στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον, σύμφωνα με το δεσμευτικό κείμενο που προσαρτάται στη Συνθήκη, η Βρετανία αναλαμβάνει τη δέσμευση να χρησιμοποιεί τις βάσεις μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς χωρίς το δικαίωμα να τις εκχωρήσει σε τρίτο κράτος πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στο Παράρτημα Α (παράγραφος 3) της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης, η Κυπριακή Δημοκρατία δεσμευόταν να μην διεκδικήσει ως μέρος των δικών της χωρικών υδάτων θαλάσσιες περιοχές που εφάπτονται των Βάσεων σε πλάτος τριών ναυτικών μιλίων, για λόγους ασφαλείας των Βάσεων. Οι θαλάσσιες αυτές περιοχές μπορεί να μην ευρίσκονται εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν όμως το χαρακτήρα χωρικών υδάτων των Βάσεων. Με άλλα λόγια δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ούτε διάταγμα των Βάσεων ούτε νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου που να θεωρεί τις θαλάσσιες περιοχές αυτές ως χωρικά ύδατα των Βάσεων, σύμφωνα με τον ορισμό της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και κατ’ επέκταση δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε συνορεύουσα ζώνη και, ακόμη περισσότερο, ούτε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Με το Σχέδιο Ανάν 5, κατέστη αναγκαίο να επαναοριοθετηθεί η θαλάσσια περιοχή των τριών ναυτικών μιλίων αφού η Βρετανία παρουσιάστηκε διατεθειμένη να επιστρέψει 45 από τα 99 τετραγωνικά μίλια των Βάσεων στα δύο συνιστώντα κρατίδια, μέρος των οποίων εφάπτετο της θάλασσας.
Έκτοτε, επί του θέματος αυτού διεμορφώθησαν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με τις προθέσεις των Βρετανών. Ήταν δηλαδή μία απλή τεχνική διαδικασία προκειμένου να προσαρμοστεί ο χάρτης στη βάση των νέων αναπροσαρμογών μετά την επιστροφή εδάφους ή ήταν μία συγκεκαλυμμένη προσπάθεια να διεκδικήσουν οι Βάσεις θαλάσσιες ζώνες μέσω της διαδικασίας επαναοριοθέτησης.
Η πρώτη άποψη θεωρούσε ότι η επαναριοθέτηση θα γινόταν μόνο στην περιοχή των Βάσεων Δεκέλειας αφού ένα τμήμα της ακτογραμμής θα περνούσε μετά την επιστροφή εδάφους υπό τον έλεγχο του ελληνοκυπριακού συνιστώντος κρατιδίου με αποτέλεσμα να γίνεται διακεκομμένα ο βρετανικός έλεγχος επί της ακτογραμμής. Έτσι, προκειμένου να διασφαλίσουν οι Βρετανοί ότι το ελληνοκυπριακό κρατίδιο δεν θα διεκδικούσε χωρικά ύδατα σε αυτό το τμήμα που θα περνούσε υπό τον έλεγχό του επεδίωξαν μία τεχνική ρύθμιση ούτως ώστε να παρέμενε σε ισχύ το σημερινό καθεστώς για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη διακίνηση των πολεμικών τους σκαφών σε αυτή τη ζώνη.
Η δεύτερη άποψη θεωρούσε ότι επειδή το Σχέδιο Ανάν 5 διαλαμβάνει ότι η επαναριοθέτηση θα γινόταν μόνο από ένα ειδικό που θα διόριζε η Βρετανική κυβέρνηση σε αντίθεση με το Σχέδιο Ανάν 4 όπου η επαναριοθέτηση θα γινόταν από κοινού με ειδικό που θα διοριζόταν από το νέο κράτος, θα μπορούσαν μελλοντικά οι Βάσεις να ισχυριστούν ότι είναι παράκτιο κράτος και κατ’ επέκταση να διεκδικήσουν θαλάσσιες ζώνες και δικαιώματα. Την άποψη αυτή ενίσχυε το γεγονός ότι η ρύθμιση αυτή έγινε κατόπιν απαίτησης της Βρετανίας και όταν η ελληνική πλευρά υπέβαλε αίτημα διασαφήνισης γι’ αυτό το θέμα, ότι δηλαδή οι Βάσεις δεν θα μετετρέποντο σε παράκτιο κράτος σύμφωνα με το συνθήκη των θαλασσών, οι Βρετανοί το απέρριψαν σιωπηλώς.
Συμπερασματικά, ανεξαρτήτως των προθέσεων της Βρετανίας, η προτίμησή της για ασάφεια επί του θέματος αυτού προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Γι’ αυτό και η πρόσφατη εμπειρία με την Τουρκία καθιστά περισσότερο από αναγκαίο στην όποια λύση να γίνει ξεκάθαρο το θέμα των θαλασσίων ζωνών γιατί η ασάφεια αποτελεί προδιαγεγραμμένη συνταγή για μελλοντικά προβλήματα.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

5.12.08

Ο πνιγμένος πιάνεται απ΄ τα μαλλιά του.



Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Συνταξιούχοι των 600 ευρώ με στεγαστικό δάνειο.

Επίδομα στεγαστικού δανείου σε χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και επιδοτούμενους ανέργους, είπε ότι θα δώσει ο Καραμανλής, που βλέπει τη ΝΔ να κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις και σαν τον πνιγμένο πιάνεται από τα μαλλιά του.
Α, ξέχασα θα δώσει και από 3 μπετονάκια πετρέλαιο θέρμανσης σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους και συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Σχόλιο: Κι ο μακαρίτης ο Ράλλης μοίραζε επιταγές πόρτα πόρτα πριν τις εκλογές του 1981 αλλά το φούμο δεν το γλύτωσε.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ!ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΛΑΟΣ!!
















Η σημερινή ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε μια κατάσταση δύσκολη!!
(ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ).
Για αυτήν την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, καθημερινά ακούμε διάφορες θεωρίες, διάφορες απόψεις, για το τι φταίει και για το ποιος φταίει!!! Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι ευθύνες βρίσκονται στην διεθνή οικονομική κρίση και στις προηγούμενες κυβερνήσεις του Πασοκ!

Για το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται η οικονομικό-κοινωνική πολιτική της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Το ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι ευθύνεται και η Νέα Δημοκρατία και το Πασοκ.



Το ΚΚΕ με την σειρά του ρίχνει τις ευθύνες, από την μια στα δυο μεγάλα κόμματα, από την άλλη στην παγκοσμιοποίηση!

Για το ΛΑΟΣ, δεν έχω καταλάβει σε ποιους επιρρίπτει τις ευθύνες, γιατί εκεί λειτουργούν με βάση την θέση του φεγγαριού!

ΦΤΑΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ!!!!

Όλοι σας έχετε βάλει ένα λιθαράκι για αυτό το ΧΑΟΣ, στο οποίο ζούμε σήμερα!

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ!!!ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!!ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ!!!

Υπάρχουν προβλήματα ΚΥΡΙΟΙ τι κάνετε;;;Που ΕΙΣΤΕ;;;...»»»»
η συνέχεια εδώ:http://maurogialouros.blogspot.com/2008/12/blog-post_05.html

ΠΕΡΙ..... "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ"....ΚΑΙ ΜΗ BLOGS

ΕΠΕΙΔΗ πολύς ο λόγος περί των μετρήσεων επισκεψιμότητας τις τελευταίες των ημερών, από την πλειοψηφία των "μεγάλων" bloggs, άποψή μας αποτελεί ότι απ' τη στιγμή που δεν υφίσταται κίνητρο διαφημιστικό, δεν υπάρχει και κανένα απολύτως πρόβλημα. Δικαίωμα του καθενός λοιπόν να μετράει, πόσοι και ν' ανακαλύπτει γιατί στην τελική τον διαβάζουν. Δεν είδαμε όμως και τούτο προς μεγάλη μας απογοήτευση, τίποτα περί των μετρήσεων αναγνωσιμότητας, των εφημερίδων ας πούμε, οι οποίες και κίνητρο και διαφημιστικά έσοδα απολαμβάνουν...

ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ λοιπόν τον όποιο "πόλεμο" έχει ξεσπάσει, κατά διαβολική σύμπτωση μεταξύ ελεγχόμενων από τα Μέσα και ανεξάρτητων bloggs, με τα τελευταία να επιθυμούν μετρήσεις και τα πρώτα, για τους δικούς τους πάντα λόγους όχι, ας ειπωθεί, απ' τους έχοντες τα απαραίτητα προσόντα και την τόλμη κι αυτό επειδή το θράσος ορισμένων σ' αυτό το τόπο περισσεύει, κατά πόσο υπάρχει σιγουριά ότι όλες αυτές οι εφημερίδες, όχι βέβαια οι "μεγάλες" αθηναϊκές, αλλά οι επαρχιακές, που οι ιδιοκτήτες τους απολαμβάνουν κρατική διαφήμιση, κυκλοφορούν...

ΝΑΙ, καλά καταλάβατε. Ρωτούμε, όλους τους εμπλεκόμενους στον "πόλεμο" των bloggs, εάν είναι σίγουροι πώς όλες αυτές οι εφημερίδες, που σύμφωνα με το υπουργείο Τύπου κυκλοφορούν κι απολαμβάνουν κρατική διαφήμιση, κυκλοφορούν όντως.

ΜΗΠΩΣ ήρθε λοιπόν η στιγμή, για την εξιστόρηση ενός άλλους παραμυθιού ή καλύτερα μιας άλλης μεγάλης απάτης, που θα στείλει στον Εισαγγελέα αρκετά κρατικοδίαιτα λαμόγια και παρέα μ' αυτούς και κάποια άλλα του υπουργείου Τύπου, αλλά και κάποιων εκ των εταιρειών δημοσκοπήσεων;

ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ BLOGGS είμαστε σίγουροι ότι θα προβούν στην δημοσιοποίηση του παρόντος, τα υπόλοιπα;

marconipress.blogspot.com

Ο προσκυνητής courier

  • Courier ήταν σύμφωνα με τον ταπεινό προσκυνητή ο Εφραίμ
  • Πήγαινε ο ίδιος τις διάφορες προσκλήσεις στο Μαξίμου
  • Και επειδή δεν του έδιναν φιλοδώρημα είπε να κάνει και καμιά δεύτερη δουλειά για να τα βγάλει πέρα
  • Έτσι αποφάσισε να γίνει κτηματομεσίτης και να ανταλλάσει αέρα κοπανιστό με φιλετάκια δημοσίου
  • Θα μου πεις δεν μπορούσε να στείλει τις προσκλήσεις με άλλον τρόπο;
  • Ε! περνούσε από την γειτονιά και είπε να τις αφήσει ο ίδιος
  • Με την ευκαιρία έκανε και ένα τρισάγιο
  • Ο Ρουσόπουλος δεν πήρε είδηση τίποτα…
  • Είχε το μυαλό του στις προσευχές
  • Τελικά όλοι οι υπουργοί της ΝΔ δεν έχουν καμία πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στα υπουργεία τους
  • Από τα ΜΜΕ τα μαθαίνουν
  • Και μάλλον δεν ξέρουν και να διαβάζουν γιατί το πήραν χαμπάρι όταν το θέμα το πρόβαλε η τηλεόραση
  • Γιατί σε εφημερίδες είχε δημοσιευθεί κάνα χρόνο πριν
  • Ο Ρουσόπουλος το έχει μάθει ότι δεν είναι πια κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν άκουσε ειδήσεις τον τελευταίο μήνα;
  • Συντονιστής ήταν ο Αρσένιος είπε βουλευτής της ΝΔ
  • Του κυβερνητικού έργου;
  • Δηλαδή ο Μπασιάκος τον Αρσένιο εννοούσε στο δελτίο τύπου που έλεγε για συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης;
  • Ο Ρουσόπουλος έκανε προσευχές και ο Αρσένιος συντόνιζε;
  • Ο Εφραίμ πάντως δεν έπαιζε τον ρόλο του Καραμανλή
  • Αν και όπως αποδείχτηκε ήταν ο καταλληλότερος
  • Κινούσε τα εκατομμύρια πιο γρήγορα και από την σκιά του
  • 29% είναι η πρόθεση ψήφου προς την ΝΔ
  • Σαν πολλοί δεν τρώνε;
  • Γιατί πείτε έναν ακόμη λόγο που κάποιος σήμερα προτιμά την ΝΔ…
  • Ο Καραμανλής μίλησε με τον Ομπάμα
  • Οι Αμερικάνοι θέλουν να τον ρίξουν και αυτός ανοίγει ψιλή κουβεντούλα μαζί τους
  • Άμα έχεις μεγάλη καρδιά!
  • Όλος ο πλανήτης έχει συνωμοτήσει για να ρίξουν την λαοπρόβλητη κυβέρνηση
  • Αν δεν τα καταφέρουν θα συνωμοτήσουν και με τους υποχθόνιους
  • Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί τον Ιανουάριο είπε ο πρωθυπουργός
  • Καλά, αν το δώσει τι θα υποσχεθεί τον Φεβρουάριο;
  • Στα 44 δολάρια έπεσε το πετρέλαιο
  • Οι τιμές στα προϊόντα και στην βενζίνη κατρακυλάνε…
  • Με τέτοια μείωση μισθών τα 680 ευρώ μισθού είναι πολλά
  • Με αυτά που θα περισσέψουν λέω να αγοράσω κανένα φιλετάκι δημοσίου
  • Στην ανάγκη να πάω και καμιά πρόσκληση στου Μαξίμου
  • Δεν πρέπει να εξαντληθεί η οικονομία είπε ο Κωστάκης στην βουλή
  • Ας εξαντληθούν οι πολίτες
  • Πωλούνται οικόπεδα στο φεγγάρι
  • Να πάμε εκεί ή είναι αρκετά κοντά;
    Μετά τιμής
    Μικρός Φωκίων

    http://mikrosfokion.blogspot.com/
  • Ξανακτύπησε πάλι ο γνωστός καραγκιόζης ιταλός Massimo Romagnoli

    Ο γνωστός καραγκιόζης ιταλός Massimo Romagnoli [πρώην βουλευτής του Μπερλουσκόνι και σήμερα αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος του Κινήματος για τις Ελευθερίες στην Ευρώπη, έδρα την Ελλάδα (sic!)], δεν χάνει ευκαιρία να αυτοπροβάλλεται… με χυδαίες, στημένες και από ποιους άραγε κατευθυνόμενες επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας.
    Χθες, με δηλώσεις του στο ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων News Italia Press, με την ευκαιρία των γεγονότων στην Αθήνα, ανάμεσα σε πολλές γελοιότητες, επισημαίνει: «…στην Ελλάδα εκείνο που λείπει, είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών. Εμείς στην Ιταλία επενδύσαμε πάρα πολύ σ’ αυτόν τον τομέα. Ίσως επειδή δεν συμμετείχαν ούτε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, ούτε σ’ εκέινον στο Ιράκ, ούτε στην ειρηνευτική αποστολή στο Λίβανο, αισθάνονται, κατά κάποιο τρόπο, περισσότερο ασφαλείς…».
    Αυτό το γελοίο υποκείμενο, που λίγο μας νοιάζει αν δουλεύει για μυστικές υπηρεσίες (τέτοιους καραγκιόζηδες έχουν για χαφιέδες), για τον Καραμανλή (ήταν σύμβουλός του, άραγε είναι ακόμη;), ή απλώς είναι ένας σικελός «επιχειρηματίας», θα πρέπει να καταλάβει ότι εδώ δεν είναι χωράφι του!
    Μπορεί να εργάστηκε, ή να εργάζεται ακόμη για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εδώ ακόμη δεν τσιμπάμε.
    Βέβαια, και ο κύριος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, που δεν χάνει ευκαιρία να φέρνει στις "δημοσιογραφικές" του εκπομπές αυτή τη γελοία γλάστρα – προβάλλοντας τον ως "πολιτικό" -, ας τον ρωτήσει επιτέλους για όσα γελοία δηλώνει επίσημα. Έτσι, ίσως αυξήσει και την ακροαματικότητα…


    * Για να θυμηθούμε λίγο το «ρόλο» και το «ποιόν» αυτού του ξεφτιλισμένου δεξιού, που δήλωνε ότι τις φωτιές στην Ελλάδα τις βάζει το ΠΑΣΟΚ:

    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ «ΥΠΟΘΕΣΗ» ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ;;;

    ΟΡΓΙΟ ΦΗΜΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ «ΜΕΡΟΣ» ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ….. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΘΕΙ……. ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ …. «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ»……….. ΕΝ ΟΨΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΟΛΩΝ……. ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ…….. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ «ΚΑΠΟΙΩΝ» ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ…… ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ.

    ΕΠΙΣΗΣ………. Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ….ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ «ΥΛΙΚΩΝ» ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ……….. ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΤΑΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ «ΣΕΦ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ….. ΩΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΚΙΩΔΩΣ ………

    Η «ΚΑΜΠΑΝΑ» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ …………….

    ΑΠΛΑ ΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ «ΣΕΦ» ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΑ «ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ» ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ…… «ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ …..ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΟΣ

    ΜΠΙΖΝΕΣΜΑΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ …… ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ».............!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μιά Έλενα Πούτση ναααααααα

    Έρχονται οι πρώτοι …μπουναμάδες

    Ποδαρικό με το χέρι στις τσέπες μας και «δώρα» για τους πολλούς θα κάνει και φέτος την πρωτοχρονιά η κυβέρνηση.
    Πρώτο δώρο η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά 25% που σημαίνει ότι από 1-1-2009 η τιμή τους θα πετάξει από 80 λεπτά που είναι σήμερα στο 1 ευρώ.


    monahikoslikos

    Οικονομική κρίση και ιδιαιτερότητες

    Η παγκόσμια οικονομία έχει αρχίσει να βυθίζεται, παντού υπάρχει σημαντική υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας και κανένας από τους παρατηρητές δεν είναι σε θέση απ όσο φαίνεται να προβλέψει τη χρονική διάρκεια του φαινομένου, για τον επόμενο χρόνο οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
    Βασικά χαρακτηριστικά της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας είναι η συρρίκνωση της παραγωγής και η ογκουμενη αύξηση της ανεργίας, εκατομμύρια είναι και οι υποαπασχολούμενοι που και αυτοί θεωρούνται άνεργοι, η μερική απασχόληση είναι εργασία χωρίς παρόν και χωρίς προοπτική .
    Το μοναδικό φωτεινό σημείο της εποχής είναι η μείωση των τιμών στα καύσιμα, στην Ευρώπη όμως αυτό το στοιχείο δεν έχει άμεσα θετικά και ορατά αποτελέσματα στο μέσο εισόδημα επειδή η φορολογία είναι αρκετά υψηλή, έτσι μειώνεται η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και αυξάνεται το κόστος παραγωγής. Τα ποσά σε σύνολο είναι τεράστια, μια μείωση της φορολογίας στα καύσιμα θα δημιουργούσε προϋποθέσεις ώθησης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
    Σε ολόκληρο τον κόσμο οι απόψεις των παρατηρητών για την αντιμετώπιση της κρίσης συγκλίνουν ότι στο αρχικό στάδιο και για να αποτραπεί περεταίρω ύφεση τα μέτρα θα πρέπει να αφορούν, την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά με μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά και άλλα δάνεια, (ένας βασικός λόγος που οι πολίτες είναι ασυνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις για τα δάνεια είναι επειδή πληρώνουν μια περιουσία για τις προμήθειες και τα έξοδα) με την ελάφρυνση της φορολογίας αλλά και με ταυτόχρονη θέσπιση φορολογικών κινήτρων, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων υποδομής κοινωφελών έργων, ενίσχυση των δημοσιών δαπανών στην παιδεία και την υγεία, αλλά και καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, των συστημάτων τεχνολογίας κτλ. Κατά πάσα πιθανότητα όμως οι εξελίξεις, θα προσαρμοστούν, (αν δεν γεφυρωθεί το χάσμα με δίκαιη κατανομή), με βάση τις αναπτυξιακές ανάγκες..
    Ως εκ τούτων στο άμεσο μέλλον είναι απαραίτητο να επέλθει εξορθολογισμός της οικονομικής και κοινωνικής ζωής με πραγματικούς όρους, έτσι ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενα κάποιος να λειτουργεί σε βάρος κάποιου άλλου, διότι τότε δημιουργούνται στρεβλώσεις και οι στρεβλώσεις αυτές δημιουργούν ανισορροπίες που δεν ευνοούν τη μακροχρόνια και σε βάθος ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας ως σύνολο.

    ΤΟ "ΜΠΑΓΙΟΚΟ" ΤΗΣ "ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ" ΠΕΛΕΚΗ


    ΠΗΓΗ : REAL FM RADIO


    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.500.000 €.


    ΟΜΩΣ ΟΙ :


    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΛΕΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2007 150.00 €

    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΕΛΕΚΗΣ (Πατέρας του Δημητρίου Πελέκη) ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2007 68.000 €


    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ...... ΕΚ ΤΩΝ ΔΗΛΩΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ......... ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ???? ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗ???
    ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ "ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..............
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΜΑΔΑ ΤΗΝ "ΙΣΟΝΟΜΙΑ".............. ΠΟΥ ΔΙΑΛΑΛΕΙΤΕ

    ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Η "ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ"......


    Γράφει ο ΤΡΥΦΩΝ


    Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ

    ΣΗΜΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΜΕ

    ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΨΗΦΩΝ.
    ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΩΣ ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ

    ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ .ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΚΤΑ,ΤΟ

    ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ 2430/96 ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ

    ¨"Ν. 2430/96 (ΦΕΚ-156 Α') -Καθιέρωση της 3ης Δεκεμβρίου ως Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Θέσπιση του θεσμού της κάρτας

    αναπηρίας και άλλες διατάξεις "

    .....Άρθρο 4: ...........

    3)....Η επανεξέταση όλων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από τις Επιτροπές αυτές, για την έκδοση ισόβιας ή προσωρινής κάρτας

    αναπηρίας είναι υποχρεωτική.................

    ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΤΙΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 23%,ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ

    ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΑΝ
    ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ.
    ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ Α.ΠΕΠΟΝΗΣ, Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ
    Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
    ΕΝΩ Ο Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΕΠΟΥΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ

    ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ Κ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ (ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΒΕΡΑΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ)

    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
    ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    Η ΙΔΙΑ Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ

    ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.
    Η ΔΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΤΗΣ

    ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΜ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ECHR).
    ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ

    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ.
    ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΑΜΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΝΟΜΟ ΣΑΝ ΤΟΝ 2430/96
    (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ) ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ;
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ" ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΝ
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΠΕΡΛΙΝΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΤΕΡΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΣ ΑΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9

    ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο Κ. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΑΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ

    ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ "ΤΟΥ (ΠΕΡΥΣΗ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ 1 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ)!.

    ΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ,ΣΑΣ ΣΥΝΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ .ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ

    Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΕΡΤΗ "ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ".
    Η ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ -ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ,Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,ΕΦ'ΟΣΟΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ,ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

    ΤΡΥΦΩΝ

    4.12.08

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ; ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ υλοποιώντας προβοκάτσια ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:

    Τους θυμόμαστε που μήνυσαν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ!

    Η Κόρη της υπουργού Πετραλιά και

    ο τ. ΓΓ του υπουργού Αλογοσκούφη!

    Γνωρίστε τους:

    - Πρόεδρος ΕΒΕΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ: Γιος του Χρήστου Μίχαλου (υφυπουργού "παρά τω πρωθυπουργώ" της χούντας), τέως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, δηλ. του Αλογοσκούφη που παραιτήθηκε για να υλοποιήσει τις πολιτικές ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και με τα επιμελητήρια. Ταυτόχρονα είναι μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ. Δηλαδή συνυπεύθυνος για το κατάντημα ΔΕΗ και αποφασίζει πως γίνονται οι αυξήσεις. Αυτός που αποφάσισε να αυξηθεί το ρεύμα (και στα μέλη του) 17% ενώ είχε εισηγηθεί η αύξηση να είναι 30%.

    - Γενική Γραμματέας ΕΒΕΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ – ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κόρη της υπουργού Απασχόλησης ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ, που τσαλαπατά τα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα. Είναι Διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης «ΠΑΛΛΗΣ ΑΒΕΕ» και, το άλλο σημαντικό, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

    Να ποιοι διαφημίζουν τους εμπόρους ως ανάλγητους και αδίστακτους προκειμένου: Να υλοποιούν τη διαρκή ΔΕΞΙΑ προβοκάτσια Καραμανλή με κωδικό: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ» και «ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ!»

    Γιάννης Ζωχιός

    Πρώην Αντ/δρος ΓΕΝΟΠ/

    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ κ. Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

    ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ κ. Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

    (4-12-08)

    Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, πρώην Υπουργός Επικρατείας, έμεινε πιστός στη γραμμή ότι:

    • ήταν ένας απλός, αλλά τακτικός ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ της Μονής Βατοπεδίου. ο Εφραίμ τον επισκεπτόταν εθιμοτυπικά στην Αθήνα για να του φέρει προσκλήσεις εκδηλώσεων, ενώ σε καμία από τις συναντήσεις που είχε με τον Εφραίμ εντός και εκτός Αγίου Όρους ο Ηγούμενος δεν του είπε ΠΟΤΕ τίποτα για τις ανταλλαγές.

    Σχετική ερώτηση για το παράδοξο της μετάβασης του ίδιου του Εφραίμ στην Αθήνα με μόνο λόγο την διανομή προσκλήσεων, προκάλεσε τον εκνευρισμό του μάρτυρα.

    Σελ. 122 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08

    και

    • ότι ΒΛΕΠΕΙ ΦΟΡΕΙΣ γιατί του το ζητάνε, καθώς θεωρούν (οι φορείς) ότι έχει κάποια αξία να δουν τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού, αλλά αυτός ΔΕΝ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    Δηλαδή, εν ολίγοις, αφήνει να εννοηθεί ότι παραπλανούσε συνειδητά τους συνομιλητές του… αυτό ήταν το πάγιο επιχείρημά του στα λογικά ερωτήματα που προκύπτουν για το πώς διαχειρίστηκε τα αιτήματα των φορέων της Ξάνθης, που τον συνάντησαν ως εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού για ένα θέμα, για το οποίο ενώ οι ίδιοι φορείς είχαν άμεση επαφή με τον αρμόδιο Υφυπουργό και είχαν συναντηθεί με Υπουργούς, δεν είχε ακόμα τότε ρυθμιστεί.

    σελ. 191 - 192 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08

    Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

    • Για την συνάντηση του Σεπτεμβρίου του 2004 με τους φορείς της Ξάνθης, ανέφερε ότι τη συνάντηση τη ζήτησε ο βουλευτής Ξάνθης κ. Κοντός, αποσιωπώντας την Κυβερνητική ιδιότητά του. Επανέλαβε, προσεκτικά και μεθοδευμένα ότι στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι δύο βουλευτές του Νομού Ξάνθης κ.κ. Κοντός και Τσαλίδης. Για το περιεχόμενο της συνάντησης, ισχυρίστηκε ότι δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε στον αρμόδιο… Ερωτηθείς ποιον θεωρούσε αρμόδιο απάντησε ότι θεωρούσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκτέθηκε, βέβαια, απόλυτα, όταν του επισημάνθηκε ότι ο πλέον αρμόδιος Υφυπουργός (δηλαδή ο εποπτεύων την Διεύθυνση Πολιτικής Γης) ήταν ήδη παρών στη συνάντηση και μάλιστα ήταν αυτός που είχε ζητήσει τη συνάντηση.

    Σελ. 26 – 27 και 190 – 191 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08

    Συνεπώς, η γραμμή άμυνας του κ. Ρουσόπουλου ότι στην συνάντηση με τους φορείς απλά δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε στους αρμόδιους κατέρρευσε πανηγυρικά.

    • Ο βασικός ισχυρισμός του κ. Ρουσόπουλου, σχετικά με τη συνάντηση με τους φορείς, συνοψίζεται στο παρακάτω απόσπασμα των πρακτικών:

    «ΕΡ: Ήρθαν, λοιπόν, και σας είπαν εκεί ότι υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί από αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν σας λένε τίποτα για δικαστήρια, δεν σας λένε ότι ακύρωσαν τις αποφάσεις και εκεί τι κάνετε; Εκφράζετε, λέτε, τη λύπη σας, γιατί υπάρχει ένταση της τοπικής κοινωνίας με το Μοναστήρι. Και; Τη λύπη την εκφράσατε. Θέση και πρόταση; [….] Δεν σας ζητούν να πάρετε θέση; Και εσείς τους λέτε: «Πηγαίνετε στους αρμόδιους που είναι παρόντες» και τους λέτε: «Εκφράζω τη λύπη μου, διότι υπάρχει ένταση;»

    ΑΠ: Μάλιστα.»

    Σελ. 31 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08

    • Στην συνέχεια χαρακτήρισε και ο ίδιος τον βασικό ισχυρισμό του ως λογικό άλμα! Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ, ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος, τον πήρε τηλέφωνο μέσα Σεπτεμβρίου του 2004 μόνο και μόνο για να του πει «τη δική του εκδοχή» για κάτι που είχε ήδη τελειώσει (εκείνη τη στιγμή είχαν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι μεθοδεύσεις που επεδίωξε η Μονή) και χωρίς να διατυπώσει – όπως μέχρι τότε ισχυριζόταν ο κ. Ρουσόπουλος – κανένα αίτημα (ενώ εκκρεμούσαν οι ανταλλαγές), ο κ. Ρουσόπουλος είπε επί λέξει «Δεν θα κάνει κανείς άλματα λογικής, το δέχομαι»!

    Σελ. 111 – 112 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08

    • Ερωτηθείς, επιβεβαίωσε ότι ισχύει ο ισχυρισμός του σε τηλεοπτική εκπομπή πως για τις ανταλλαγές έμαθε τον Ιανουάριο του 2008. Όταν του παρατέθηκαν σειρά δημοσιευμάτων από πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, τον Φεβρουάριου του 2007 έως τον Ιούνιο του 2007, ένα χρόνο πριν δηλαδή με φωτογραφίες του μαζί με τον Εφραίμ και αναφορά στις αδιαφανείς μεθοδεύσεις ανταλλαγών του σκανδάλου, επέμεινε πως έχει ήδη απαντήσει στην ερώτηση του πότε έλαβε γνώση του των ανταλλαγών (δηλ. ένα χρόνο μετά τον Ιανουάριο του 2008) και ανέφερε ότι «στη διάρκεια της υπουργικής του θητείας εγράφησαν πολλά πράγματα τα οποία ήταν ψεύδη».

    (Άρα όχι μόνο γνώριζε τι γραφόταν πολύ πριν τον Ιανουάριο του 2008, αλλά τα είχε αξιολογήσει και είχε επιλέξει και τι στάση θα κρατήσει)

    Σελ. 54 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08


              6/9/04 Συνάντηση Ρουσόπουλου με τους φορείς της Ξάνθης, παρουσία του καθ’ ύλην αρμόδιου για την Πολιτική Γη (παραλίμνιες) Υφυπουργού κ. Κοντού.

              Μέσα Σεπτεμβρίου Τηλεφωνική επικοινωνία Ρουσόπουλου - Εφραίμ

    23/9/04 Ο κ. Μπασιάκος αναβαθμίζεται σε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

              Αρχές Οκτωβρίου Τηλεφωνική επικοινωνία Ρουσόπουλου – Μπασιάκου (καθ’ ύλην αρμοδίου ΜΟΝΟ για τις ανταλλαγές)

              Οκτώβρης Συνάντηση στη Βουλή Μπασιάκου – Ρουσόπουλου και ενημέρωση ότι ο Μπασιάκος προωθεί τη λύση, καταφανώς τις ανταλλαγές

              Νοέμβριος Συντάσσεται το ερώτημα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

              1/12/04 Υποβάλλεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το αν είναι δυνατόν με Υπουργική απόφαση (και όχι με νόμο, όπως επέβαλλε η Ολομέλεια του ΝΣΚ στην 111/2000 Γνωμοδότηση), ώστε να προχωρήσει στις ανταλλαγές.

              9/12/04 Έκδοση της αιτηθείσας Γνωμοδότησης 15/04 Δ Τμ. ΝΣΚ, contra στην 111/2000 της Ολομελείας ΝΣΚ.

    14/1/04 Αποδοχή Γνωμοδότησης από κ. Μπασιάκο

              25/1/05 Έκδοση της υπ’ αριθμ. 3822/05 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία δεν δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.



    … και αρχίζει το όργιο των ανταλλαγών!

              (με τα ανταλλασσόμενα οικόπεδα να βρίσκονται όλα εκτός Θράκης)


    Η διαμαρτυρία των φορέων, όπως εκφράστηκε εγγράφως, στο έγγραφο των 3 Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ροδόπης, Ξάνθης και Αλεξανδρουπόλεως προς τον Υφυπουργό κ. Δούκα, στις 14 Ιουλίου του 2004, αφορούσε:

    «Ποινικές επιπτώσεις γιατί εμφανίζει το γνωμοδοτικό συμβούλιο, αλλά και τον ίδιο τον αρμόδιο Υφυπουργό:

    1. Να μην λαμβάνει υπόψη του την άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να αδιαφορεί ότι το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο στην δίκη ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης αρνήθηκε και αντέκρουσε τις απαιτήσεις της Μονής, παριστάμενο και διορίζοντας νομικό παραστάτη, να μην λαμβάνει υπόψη του, τους ισχυρισμούς των τοπικών φορέων και των στοιχείων που αυτοί διαθέτουν και που παρέστησαν επίσης στην διεξαχθείσα δίκη.
    2. Να καταργεί εκκρεμή δίκη, παρόλο που υπάρχει συγκεκριμένη άρνηση του Ελληνικού Δημοσίου να συναινέσει στις απαιτήσεις της Μονής.
    3. Να ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνον γιατί αφαιρεί από αυτό δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, που του ανήκουν κατά κυριότητα, αλλά και γιατί θα το υποχρεώσει να καταβάλλει και αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων δραχμών ή να αντικαταστήσει κάποιες εκτάσεις που αναμφίβολα δεν μπορεί να παραδοθούν στη Μονή, παραδίδοντας ανάλογες εκτάσεις που του ανήκουν σε άλλες περιοχές
    4. Να το ζημιώνει συνειδητά, εφόσον πλέον κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε κάποιες πτυχές του προβλήματος ή ότι υπήρχε έστω και ελάχιστη πιθανότητα η Μονή Βατοπεδίου να έχει δίκιο στα αιτήματά της.»

    ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, όπως εγγράφως διατυπώθηκαν στη συγκεκριμένη επιστολή προς την αρμόδια Πολιτική Ηγεσία, μια επιστολή που είχε προβλέψει τη ζημία του Δημοσίου από το σκάνδαλο.


    Για αυτά ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ και ο κ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ στη συνάντηση που είχε με τους φορείς το Σεπτέμβρη του 2004 και, όπως φαίνεται, πρότεινε συμβιβασμό κατοίκων – Μονής με τη λύση των … ανταλλαγών!


    • Το αναφέρει στην κατάθεσή του στην Εισαγγελέα Εφετών κ. Σπυροπούλου, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Ξάνθης κ. Στυλιανίδης, που ανήκει στην Κυβερνώσα Παράταξη. Χαρακτηριστικά αναφέρει για τη συνάντηση με τον κ. Ρουσόπουλο:

    «Μας άκουσε με προσοχή και μας εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να διαταραχθούν οι σχέσεις της Μονής με την τοπική εκκλησία και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Εμείς του ζητήσαμε βέβαια να ενημερώσει τους αρμοδίους Υπουργούς, που αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός μας, για την αντίθεσή μας αυτή και για την αναταραχή και τον αναβρασμό που είχε προκληθεί στην περιοχή μας, μετά την παραίτηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου από το ως άνω Δικαστήριο


    • Το αναφέρει ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης όταν στις 29/9/04 απαντά στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΧΗΤΗΣ, σε προηγούμενη πρόκληση των κ.κ. Ξυνίδη και Τσολακίδη (κείμενο διαμαρτυρίας τους για την κρυφή συνάντηση, δημοσιευθέν επίσης στην Εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ 16/9/04 «να πάψει να ενδιαφέρεται ο κ. Ρουσόπουλος μόνο για τη Μονή Βατοπεδίου και να ενδιαφερθεί για την Θράκη και τον κόσμο της», ότι

    «όσον αφορά τη συνάντηση με τον κ. Ρουσόπουλο … ότι ήταν διαφανής και εγγυημένη στο περιεχόμενό της υπέρ των δικαίων μας


    Για όλα αυτά ερωτήθηκε ο κ. Ρουσόπουλος κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή, αλλά, αφού αρχικά αμφισβήτησε το περιεχόμενο της κατάθεσης του κ. Στυλιανίδη στις Εισαγγελικές Αρχές, μετά ναι μεν αναγκάστηκε να το αποδεχθεί, αφού του αναγνώστηκε το σχετικό έγγραφο, αλλά παρέμεινε (?!) στην αρχική γραμμή της κατάθεσής του, ότι η συνάντηση περιορίστηκε σε μια γενική διαμαρτυρία των φορέων.

    Σελ. 169 – 171 , 179 – 180 Πρακτικών Εξεταστικής 4/12/08

    ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 5.5 % ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ...Τέλος τα ψέματα για τους μεν …αλλά και για τους δε



    NEO ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ METRON ANALYSIS ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΤ1 …….. ΔΙΝΕΙ 5,5 % ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ!!!!



    Δεν ξέρω αν σήμερα θα ανοίξουν σαμπάνιες στην Χαριλάου Τρικούπη….. για το «σκορ» του γκάλοπ….. το σίγουρο πάντως είναι…… πως πλέον…. Τέλειωσαν τα ψέματα με την εκ του ασφαλούς “αντιπολιτευτική επιχειρηματολογία” της αξιωματικής αντιπολίτευσης….. τα κεφάλια πρέπει να μπουν «μέσα»….


    Γιατί.... το να κυβερνήσεις …..από εδώ και πέρα θα είναι υπέρμετρα δύσκολο αφού η εμπιστοσύνη των πολιτών έχει κλονισθεί από την κοινή πλέον διαμορφούμενη άποψη από το τελευταίο μέγα Βατοπεδινό σκάνδαλο….. που άμεσα εκμαιεύει τον εκ πεποιθήσεως συλλογισμό ….. ότι οι λειτουργοί της δημοκρατίας έχουν καταστεί «επαγγελματίες» της πολιτικής……….


    Αλλά επίσης και επειδή τα ταμεία του κράτους αντί εσόδων επιδεικνύουν πλειάδα χρεογράφων…. από την ερασιτεχνική διαχείριση της παρούσας κυβέρνησης, των οικονομικών της χώρας .


    Η επιστροφή των πολιτών στο ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει κατ ανάγκην ότι το επιλέγουν ως ….την ελπίδα λύσης στα αδιέξοδα τους………… περισσότερο ταιριάζει στην ελληνικότατη λαϊκή φιλοσοφία ότι……. « Εκει που πονάει……. Πράττω»….. παρά στο «σε αυτόν πιστεύω»


    Και εκεί που «πονάει» για το κυβερνών κόμμα και για τον αρχηγό του είναι το ….


    Αντίπαλον δέος…….. που λέγεται ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠ.


    Το κόμμα που ο «καταλληλότερος» κατάγγελλε ως το πλέον διεφθαρμένο αλλά και τον τότε αρχηγό του….που τόσο πετυχημένα είχε ιερατικά ονομάσει….ως ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ…… είναι η επιλογή του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ…… για να δώσει με την σειρά του και αυτό την εκδίκηση του σε αυτόν που πρόδωσε το λάβαρο της κάθαρσης που είχε υψώσει μόνο και μόνο για να έρθει στην εξουσία …….. και να λεηλατήσει ότι είχε μείνει όρθιο………



    Όσον αφορά τώρα το ΠΑΣΟΚ………. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θέλουν να έρθουν τόσο «βιαστικά» στην εξουσία με την ύπαρξη τόσων μελανών δεδομένων για να κυβερνήσουν.


    Θεωρώ ότι η αναζήτηση ως ζητούμενο την εξουσία έχει γνώμονα την «φιλοδοξία»………… αλλά θα έχει κόστος την αρνητική υστεροφημία του επίδοξου πρωθυπουργού ΓΑΠ!!!!!! ….. που όπως και να το κάνουμε δεν είναι ο μάγος του ΩΖ για να φέρει τα πάνω κάτω.


    Πάμε στοίχημα ότι θα γίνει;;;;;

    το δίδυμο της συμφοράς
    Το αιώνιο ερώτημα αν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα, μπορεί να καθυστερήσει πολλά χρόνια ώσπου να βρεί μια αποδεκτή από όλους απάντηση…
    Αντίθετα για το ερώτημα ο Μίχαλος «διατάζει» κι ο Αλογοσκούφης «εκτελεί» ή Αλογοσκούφης αποφασίζει και Μίχαλος προαναγγέλει έχει προ καιρού απαντηθεί.
    Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών που προτρέχει να αποκρυπτογραφήσει τις κρυφές σκέψεις του Αλογοσκούφη για να καταγραφούν οι αντιδράσεις.
    Χθες που ο Μίχαλος, ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, πρότεινε να θεσμοθετηθεί η εβδομάδα των 3-4 εργάσιμων ημερών με ανάλογη μείωση αποδοχών για να αποτραπούν οι απολύσεις και να αντέξουν οι επιχειρήσεις την κρίση ο Αλογοσκούφης που ρωτήθηκε είπε πως δεν σχολιάζει δηλώσεις φορέων…

    Είναι κανείς θαρραλέος να στοιχηματίσει πως αυτό που είπε ο Μίχαλος δεν θα γίνει;

    Πριν στοιχηματίσετε σας θυμίζω ότι τον Αύγουστο και ενώ ο Αλογοσκούφης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επανέλθει το καθεστώς της περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων με το επιχείρημα ότι έτσι διαιωνίζεται η φορολογική αδικία εις βάρος όσων είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, βγήκε ο Μίχαλος και είπε ότι το ΕΒΕΑ ήδη έχει εκπονήσει σχέδιο ρύθμισης για τον τρόπο που πρέπει να υλοποιηθεί η νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
    Και ω του θαύματος λίγες μέρες αργότερα ο κ. Αλογοσκούφης έκανε πράξη τα όσα ο κ. Μίχαλος είχε ήδη προαναγγείλει.
    http://erimitis.blogspot.com/

    Η "ΧΟΥΝΤΑ"..... ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ

    ΕΝΩΠΙΟΝ

    ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

    ΤΜΗΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

            ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

      Σοφίας χήρας, Δημητρίου ΒΟΓΙΑΤΖΗ, το γένος Ερμού Γ. φραγκουδη

      (Sofia, Vogiatzi - Fragoudi)

      Δημοσιολόγος - Συγγραφέας - Εκδότης (Publiciste - Auteur - Editeur)

      Διαχειρίστρια της «Σ. ΒΟΓΙΑΤΖΗ & σια» Ο.Ε., ΑΦΜ. 081072830, Β Δ.Ο.Υ.

      καλλιθεασ, που εδρεύει στη Σόλωνος 20, 176 73 Καλλιθέας

      Ιθαγενείας ελληνικησ, (Nationalite Hellenique)

      Υπήκοος Ελλάδος, κάτοχος του υπ’ αριθμ. Δ.Τ. Φ * 024942 / 8.11.2000

      Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας

      Κατοίκου (Domicile): 176 73 Καλλιθέας - αττικησ , οδός αθηνασ, αριθμ. 81

      Τηλ. -fax: 01/9222077

      Κατά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    Έχω την τιμήν να θέσω υπό την έμφρονα κρίση σας τα ακόλουθα:

    «Την 2-6-2000 και περί ώραν 01:30 ο υιός μου Ερμής ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ του Δημητρίου, οδηγών την υπ’ αριθμ. ΖΜΖ 246 δίκυκλο μοτοσυκλέτα, μάρκας Suzuki, συνεκρούσθη με προπορευόμενο ιδιωτικής χρήσεως επιβατικό αυτοκίνητο υπό στοιχεία ΥΙΚ 9526 οδηγούμενο από τον αστυνομικό Νικόλαο ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟ του Λάμπρου (Α.Σ.Μ. 245803), υπηρετούντα «τότε» στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως στην Υπηρεσία Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, κατοίκου Αθηνών, οδός Αμφικράτους 24, Αγ. Αρτέμιος, τηλ. 7017 642, mob. 094/182612, στη συμβολή των οδών Λ. Βουλιαγμένης και Σοφίας Βέμπο στη Βουλιαγμένη, Αττικής, και τραυματισθείς θανασίμως απεβίωσε εντός ολίγου, το θάνατο του οποίου διεπίστωσε ο «Νεκροσκόπος ιατρός» ήτοι, ο ιατροδικαστής Δημήτριος ΜΟΥΡΤΖΙΝΗΣ.

    Δια το εν λόγω θανατηφόρο συμβάν διεξάγεται σχετική προανάκριση από τον Αρχιφύλακα Κων/νο ΤΟΥΝΤΑ του Αστυνομικού Τμήματος Τροχαίας της Γλυφάδας (αριθμ. Δικογρ. 2514/9/604).

    Επειδή, για το εν λόγω θανατηφόρο ατύχημα, ουδόλως ειδοποιήθηκα, αντιθέτως είχα τη διαβεβαίωση της Τροχαίας Γλυφάδας ότι δεν είχαν θανατηφόρο ατύχημα με το όνομα ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Ερμής, αλλά και κανένα άλλο,

    Επειδή, και όταν αργότερα κατόπιν τηλεφωνήματος πληροφορούμενη από το Νοσοκομείο Ασκληπείο, διεπίστωσα ιδίοις όμμασι στο νεκροθάλαμο - ψυγείο το θλιβερό γεγονός και ανεγνώρισα το πτώμα, μετέβην στην Τροχαία Γλυφάδας, όπου ο Αξιωματικός Υπηρεσίας κ. ΚΩΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Ανδρέας, μου απέκρυψε τα στοιχεία του αυτοκινήτου και του οδηγού του,

    Επειδή, «ουδέν σήμα» εστάλη προς ενημέρωση του Δημοσιογραφικού και Τηλεοπτικού Τύπου, μέχρι την 12:00 μ. οπότε και έφυγα από την Τροχαία Γλυφάδας,

    Επειδή, οι πρώτες πληροφορίες που έλαβα γνώση είχαν πολλά αντιφατικά στοιχεία περί του συμβάντος,

    Επειδή, οι πρώτες πληροφορίες που συνέλεξα από διαφόρους μάρτυρες, μου δημιούργησαν «βάσιμες υποψίες» ότι ο ανωτέρω οδηγός μίαν ώρα ενωρίτερον ήτο αίτιος και ενός άλλου τροχαίου ατυχήματος ήτοι, στις 00:30 της 2/6/2000
    είχε συγκρουσθεί με τον οδηγό δίκυκλης μοτοσυκλέτας Βασίλη ΤΣΑΛΤΑ του Πολυχρόνη, στη συμβολή των οδών Λ. Βουλιαγμένης και Ζέππου, ο οποίος ευρίσκεται σε βαρυτάτην κατάσταση (παράλυτος) στο Παρασκευοπούλειο του Ασκληπιείου,

    Δια το εν λόγω “σοβαροτάτης” σωματικής βλάβης συμβάν διεξάγεται επίσης προανάκριση από τον αρχιφύλακα Κων/νο ΤΟΥΜΠΑ του Αστυνομικού Τμήματος Τροχαίας της Γλυφάδας (αριθμ. Δικ. 595).

    Επειδή, στις 11/9/2000 και 13/10/2000 η Εισαγγελική Αρχή ηρνήθη να μου εγκρίνει Αιτήσεις, με τις οποίες θα διεπίστωνα και πιθανόν θα ολοκλήρωνα τις μετ’ απόδειξη έρευνές μου!... με τη δικαιολογία “ότι θα εμπλακώ άσχημα και θα κινδυνεύσει η ζωή μου!...”

    Επειδή, από τα μέχρι τούδε στοιχεία τα οποία, μετά μεγάλης δυσχερείας και απείρους κινδύνους ηδυνήθη να συλλέξω είμαι βεβαία ότι ο θάνατος του υιού μου και ιδία οι ιδιαίτερες συνθήκες και περιστάσεις, οι οποίες αφορούν το προ της προσκρούσεως του στάδιο επί του προπορευομένου αυτοκινήτου του αστυφύλακα Νικ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΥ, ο οποίος μη τελών εν διατεταγμένη υπηρεσία κατά την οδήγηση του οχήματός του παρέβη ρητές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δη των άρθρων 12 παρ. 1, 13, 16, 17 παρ. 6, 21 παρ. 4β, Ν. 2696/1999, προκαλώντας την σύγκρουση και το θανάσιμο τραυματισμό του αποβιώσαντος, όπως επίσης και οι ιδιαίτερες συνθήκες και περιστάσεις, οι οποίες αφορούν τη διακομιδήν, και νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Βούλας, μου δημιουργούν “βάσιμες υποψίες” ότι οι θεράποντες ιατροί και η Διεύθυνση του Ασκληπιείου Βούλας προέβησαν σε ενέργειες κατά παράβαση των Ν. 2737/99 και ιδία των παρ. 2, 4, 5, 6, 7, του Ν. 242 Π.Κ., άρθρου 10 του Συντάγματος 1975/86.

    Επειδή, κατά την πορεία και την εξέλιξη των ερευνών μου μου δημιουργήθησαν “βάσιμες υποψίες” ότι η θανατηφόρος αιτία δεν ήτο απλώς οι συνθήκες της σύγκρουσης και της κατάληξης του υιού μου κάτωθεν του παρανόμως παρκαρισμένου ΙΧΦΑ υπ’ αριθμ. ΥΜΒ-8871, αλλά σε θανατηφόρο βλήμα, το οποίο προεκάλεσε ανοικτό κάταγμα κρανίου όπισθεν της κεφαλής στην περιοχή της ινιακής χώρας, το οποίο αφαιρέθη δια χειρουργικής επεμβάσεως εις το Νοσοκομείον προέβην στις κάτωθι ενέργειες σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συ-ντάγματος 1975/86 “Περί του δικαιώματος της Αναφοράς”:

    1. Στις 21/8/2000 υπέβαλα αίτηση στην Τροχαία Γλυφάδας για επανεξέταση του δευτέρου δείγματος αίματος του αποβιώσαντος, μέχρι σήμερον 2/6/01 ουδεμίαν ενημέρωση έχω,

    2. Στις 31/8/2000 κατέθεσα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Σαββίδη Θεοφύλακτο, χημικό, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, Τμήμα Χημείου τις από 24/8/2000 αιτήσεις (συν. των υπ’ αριθμ. Δ.Υ. εισαγγελικών εντολών) με κύρια αιτήματά μου την εξέταση του DNA του αποβιώσαντος γιού μου και τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης.

    Παρέδωσα συνοδευόμενα με «υπόμνημα» φωτογραφικό υλικό από τα συ-γκρουσθέντα οχήματα, τα σχετικά πειστήρια εξαρτημάτων μηχανής και θραυσμάτων αυτοκινήτου, τα οποία παρέλαβε η κ. Μπεχράκη Σταυριανή, Ανθ/μος, ενώπιον του Τμηματάρχη κ. Χριστοδουλή. Μέχρι σήμερον 2/6/2001 ουδεμίαν ενημέρωση έχω.

    3. Στην 1/9/2000 επέδειξα στην κ. Χ. Σπηλιοπούλου, ιατροδικαστή, την από 24/8/2000 αίτησή μου με την οποία ζητούσα να μου διευκρινισθούν ορισμένες απορίες μου σχετικά με την έκθεση της Νεκροψίας - Νεκροτομής. Επειδή, η ανωτέρω κυρία μου εξήγησε ότι «δεν δήλωνα σαφώς τα αιτήματά μου», με συνεβούλεσε να υποβάλω εκ νέου την αίτησή μου, αφού όμως με διαβεβαίωσε
    ότι θα διατηρηθούν τα εκ της νεκροψίας ευρήματα και ενώπιόν μου έδωσε τη σχετική εντολή.

    4. Στις 12/9/2000 κατέθεσα την από 11/9/2000 αίτησή μου (συν. υπ’ αριθμ. Δ.Υ. εισαγγελική εντολή) με αναλυτικό υπόμνημα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας με αριθμό πρωτ. 1228/12.9.2000, με τις ακριβείς παρατηρήσεις μου και αναλύοντας κατά “το δοκούν” τις απορίες μου. Μέχρι σήμερον 2/6/2001 ουδεμίαν ενημέρωση έχω.

    Επειδή, αδυνατώ να προχωρήσω οιανδήποτε έρευναν,

    Επειδή, ουδεμίαν κρίση, ουδέν συμπέρασμα είναι δυνατόν να εκφέρω, διότι έχω πλήρην άγνοια της δικογραφίας, των ανακριτικών καταθέσεων, των πορισμάτων των εμπειρογνωμόνων και λοιπών ελέγχων.

    Επειδή, από τα συνοπτικά εκτεθέντα πραγματικά περιστατικά και λοιπά στοιχεία προκύπτει αβίαστα ότι ο παραπάνω οδηγός του υπ’ αριθμ. ΥΙΚ 9526 ΙΧΕ αυτοκινήτου από εγκληματική αμέλεια συνισταμένη στην έλλειψη της δέουσας προσοχής, την οποία ώφειλε και ηδύνατο να καταβάλει οδήγει το όχημά του ανεπιτηδείως με αποτέλεσμα να ανατρέψει και να προκαλέσει το θάνατο του υιού μου ΕΡΜΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ του Δημητρίου, ο οποίος θα απεφεύ-γετο εάν αυτός οδηγούσε με την επιβαλλομένη ν σύνεση και προσοχή,

    Επειδή, η εκτεθείσα αμελής διαγωγή και εγκληματική συμπεριφορά του Νικολάου ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΥ του Λάμπρου, κατά την οδήγηση του οχήματος και μετά την οδήγηση, αποτελεί τη μοναδική και αποκλειστικήν αιτία του θανατηφόρου τραυματισμού του υιού μου και αυτού του θανάτου του καθόσον υφίσταται αντικειμενικός και αδιάλειπτος αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της εγκληματικής διαγωγής αυτού και του επελθόντος εγκληματικού αποτελέσματος μηνύω αυτόν ενώπιον Υμών, σύμφωνα με το άρθρο 194 (πρώην 138 Δ Συνθήκης Ευρ. Κοινότητος), άρθρο 21 (πρώην 8Δ Συνθ.Ευρ. Κ.) άρθρ. 314 (πρώην 248 Συνθ. Ευρ. Κ.), και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 28 και 302 του Π.Κ. του ισχύοντος εν Ελλάδι και εξαιτούμαι την άσκηση κατ’ αυτού της προσηκούσης ποινικής διώξεως και της παραδειγματικής από το αρμόδιο Δικαστήριο τιμωρίας του.

    Επειδή, επίσης από τα συνοπτικά εκτεθέντα πραγματικά περιστατικά και λοιπά στοιχεία προκύπτει αβίαστα η πλημμελής και αμελής συμπεριφορά των Διοικητικών Αρχών, και της Διοίκησης του νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, το οποίο ενήργησε κατά παράβαση του ν. 2737/99.

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ τις Αρχές αυτές ενώπιον Υμών στηριζομένη εις τα ως άνω αναφερόμενα άρθρα της Συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ για τη διενέργεια τακτικής ανακρίσεως, λόγω των συνθηκών της πράξεως και της ιδιότητος του δράστου, ο οποίος πιστεύω ότι ασκεί κατ’ εξακολούθηση παράνομες πράξεις ως ανωτέρω καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα.

    ΕΧΟΥΣΑ απόλυτον επίγνωση των όσων καταγγέλλω και των συνεπειών των, εν περιπτώσει ψευδούς ή αναληθούς καταμηνύσεώς μου,

    ΠΑΡΑΜΕΝΩ εις την διάθεσή σας αιτούσα ΝΟΜΙΚΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ, όπως διαφυλάξητε την ΗΘΙΚΗΝ και ΣΩΜΑΤΙΚΗΝ ακεραιότητά μου, δεδομένου ότι έχω βάσιμες υποψίες ότι ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΑΜΕΣΑ!.. και πέραν του ότι τα τελευταία έτη έχει μεθοδευθεί η οικονομική μου εξόντωση.

    Εν Αθήναις τη 2 Ιουνίου 2001

    Μετά τιμής η μηνύουσα



    ΣΟΦΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ