ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.7.10

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΩΡΑ\'Ι\'ΤΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΚΥΡΙΕ ΜΩΡΑ'Ι'ΤΗ,ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ.ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:1/.ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 3ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;;;2./ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ-ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ-ΠΡΟ'
Ι'ΣΤΑΜΕΝΟΙ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ;;;3./ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΠΟΡΙΣΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ,ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ.ΓΙΑΤΙ;;;4./ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ-ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ;;;5./ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ !
ΔΑΣΩΝ,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ;;;ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ.ΓΙΑΤΙ;;;6./ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ 6.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ;;;ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 5.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.7./ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΑΣ;;;ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;;;8./Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ Α.Ε.Ι ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΤΟΝ ΜΗΝΑ;; ΑΝΑΜΕΝΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Περί αιτιότητας….


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν διδάσκουμε στα παιδιά την έννοια της αιτιότητας, δηλαδή τη συνάφεια ανάμεσα σε ένα αίτιο και ένα αιτιατό χρησιμοποιούμε απλά, χειροπιαστά παραδείγματα (στον κόσμο της αντικειμενικής πραγματικότητας λέμε ότι πατάμε το διακόπτη και ανάβει το φως).

Αναρωτήθηκε ο Κύριος Υπουργός Οικονομικών Doctor Γιώργος Παπακωνσταντίνου και συμφωνώ ΜΕΡΙΚΩΣ μαζί του, «πώς μπορεί μια ομάδα (χαρακτηρίστηκε από δημοσιογράφους και ως ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ) να κρατά δέσμια ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ελληνική κοινωνία στερώντας της τα καύσιμα που απαιτούνται για να κινηθούν τα ιδιωτικά και δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα;»

Συμφωνώ ΜΕΡΙΚΩΣ μαζί του και όχι ΑΠΟΛΥΤΩΣ καθότι θέλω να αναστρέψω το ερώτημά του και να ρωτήσω γιατί ΔΕΝ μας είπε ο κ Υπουργός «πώς μπορεί ένας συνάδελφός του Υπουργός, ο πολύ έμπειρος πολιτικός κ Δημήτρης Ρέππας να ΔΩΣΕΙ, εκ προθέσεως ή εξ αμελείας, εσκεμμένα ή ακούσια προσωπικά ΔΕΝ είμαι σε θέση να γνωρίζω και δεν θέλω να κρίνω, το ΑΙΤΙΟ που χρειαζόταν οι ιδιοκτήτες Βυτιοφόρων και φορτηγών Δ.Χ. για να μας προκύψει το αιτιατό της απεργίας που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής και συνεχίζεται – παρά την επιστράτευση – μέχρι αυτήν την ώρα;»

Η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών και των τουριστών που αυτή την εποχή επισκέπτονται τη χώρα μας, η οικονομική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που επισείει η απεργία και η έλλειψη βενζίνης σε ελληνικές επιχειρήσεις, η ΚΑΚΙΣΤΗ εικόνα που προβάλλεται από τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα και η «διακωμώδηση» του ελληνικού Κράτους με την μη-εφαρμοζόμενη ΕΠΙΤΑΞΗ και ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ οφείλονται, μας λέει ο πρόεδρος κ Τζωρτζάτος και άλλα μέλη του ΔΣ των Ελλήνων φορτηγατζήδων στο γεγονός ότι ο κ Ρέππας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το Νομοσχέδιο για την κατάργηση του «κλειστού επαγγέλματός του»¨την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου!

Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοχοι βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ είχαν ανακοινώσει ότι θα ξεκίναγαν την απεργία τους στις 27 Αυγούστου!

ΑΙΤΙΟ; Η Υπουργική ανακοίνωση ότι το Νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή των Ελλήνων ΑΜΕΣΑ!!!

ΑΙΤΙΑΤΟ; Η ΑΜΕΣΗ αντίδραση και δυναμική απεργία των κατόχων αδειών βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ!!!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ;

Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι σήμερα βιώνουμε ένα δυναμικό, απίστευτο ΜΠΑΧΑΛΟ της Δημόσιας Διοίκησης, οι Έλληνες αναστενάζουν σε ατέλειωτες ουρές στα βενζινάδικα, ο Τουρισμός που υπέφερε πλέον πνέει τα λοίσθια, τα έξοδα της τουριστικής καμπάνιας ακυρώθηκαν, η εικόνα της χώρας υπέστη ακόμη ένα οδυνηρό και δυσβάσταχτο πλήγμα, η παραπαίουσα αγορά και η οικονομία φάγανε ακόμη ένα δυνατό χαστούκι και….

Το σχετικό ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ κατατέθηκε και ΔΕΝ συζητήθηκε στη Βουλή!!!

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ;
Στη χώρα που γέννησε και δάνεισε στην ανθρωπότητα τις έννοιες

της ΛΟΓΙΚΗΣ, λειτουργούμε άλογα και παράλογα,

της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, αποδεικνύεται ότι είμαστε απίστευτα ανοργάνωτοι, του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, δεν υπάρχουν συστηματικές πράξεις και ενέργειες, της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ βιώνουμε συμπεριφορές ανήθικες και ανάλγητες.

ΔΗΛΑΔΗ από την περασμένη Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε βιώσει καταστάσεις επικίνδυνες που θυμίζουν όχι ευνομούμενη Πολιτεία αλλά αναρχία και, το ΑΙΤΙΟ που ακούει στο όνομα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ακόμη δεν κατατέθηκε στη Βουλή!

Έχουν δίκαιο οι φορτηγατζήδες και κάτοχοι βυτιοφόρων;

Σε κάποιο βαθμό ΝΑΙ (αφέθηκαν ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι επί 4 σχεδόν δεκαετίες οπότε επιβεβαιώθηκε το αρχαϊκό ρητό που διατείνεται για τη ΣΥΝΗΘΕΙΑ ότι «έξη είναι Δεύτερη Φύση»…και άντε να τους πείσεις)

Έχουν δίκαιο οι Έλληνες πολίτες, οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες;

Στο μέγιστο βαθμό ΝΑΙ!

Κλείνω με μια αφελή ερώτηση ως δεύτερο συνθετικό της πρώτης «πού θα βρω βενζίνη καθώς φεύγουμε για τις πολυπόθητες διακοπές» δηλαδή «Είδε κανείς σας πουθενά το περιβόητο Ελληνικό Κράτος;»

Εάν απαντήσετε ΝΑΙ πείτε μου σε ποιό…Βενζινάδικο;

Οι Έλληνες υπό καθεστώς ψυχανάλυσης *


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Μετά το «λεφτά υπάρχουν» και το «καύσιμα υπάρχουν», ήταν λογικό να κηρυχτεί επανάσταση από τους «αντιεξουσιαστές που βρίσκονται στην εξουσία»: τους «επαναστάτες του αυτονοήτου». Και επειδή οι καλύτερες επαναστάσεις των κυβερνώντων, μετά την μεταπολίτευση, έχουν σημειολογικά κάποια σχέση με την Κρήτη, από εκεί ξεκινά και η επανάσταση των αυτονοήτων, που κάποιοι τους αποκαλούν ανόητους, ενώ εγώ επιμένω ότι έχουν ευφυές σχέδιο: να μας τρελάνουν!

Πού θα πάει, θα τα καταφέρουν, καθώς έχουν συμμάχους, εκτός από τον Καρατζαφέρη και την Ντόρα και εκείνους που «θέλουν την Ελλάδας μας πίσω». Εγώ ο δόλιος πάντα μπροστά την ήθελα, αλλά από ότι με ενημέρωσαν αρμοδίως ήμουν διαχρονικά ντεμοντέ, άσε που δεν… πιάνω σωστά και το νόημα του συνθήματος. Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω από το ΔΝΤ, βρε αδελφέ, είναι το μήνυμα! Κι εγώ πώς θες να συμφωνήσω με την ορθότητά του, όταν ο ηγέτης της «επανάστασης του αυτονοήτου» μου λέει ότι το μνημόνιο (δηλαδή τα μνημόνια, καθώς κάθε δόση θα συνοδεύεται και από ένα επιπρόσθετο) είναι προϊόν της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης του σοσιαλιστικού κινήματος της χώρας και όχι του ΔΝΤ! «Εφαρμόζουμε την πολιτική της κυβέρνησης και όχι της τρόικας», δεν λέει το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο αυτονόητος πρωθυπουργός μας; Άρα…άρα ας συνεχίσουμε τον ύπνο, εκπαιδευόμενοι να αντιλαμβανόμαστε την διάλυση της χώρας ως αυτονόητη διάσταση, δίχως να έχουμε εφιάλτες, όπως υπόσχεται ο θεραπευτής μας, γητευτής του αυτονοήτου α λα γκρέκα, Γιώργος Παπανδρέου.

Πρόκειται για την λεγόμενη «κοινωνική θεραπεία μέσω φαντασιακής ανάκλησης» (imagery rehearsal social therapy). Η μέθοδος αποτελείται από τρία βήματα (αυτό είναι περιττό που σημειώνω, καθώς όλες οι μέθοδοι του σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού από τρία βήματα αποτελούνται…

φτάνουν τόσα για να ανακαλύψεις το αυτονόητο).

Πρώτον, ο πολίτης (λέμε τώρα, για υπήκοο πρόκειται) καλείται να ανακαλέσει στο νου του τις λεπτομέρειες του εφιάλτη. Πώς δηλαδή φτάσαμε στο δίλημμα: Μνημόνιο ή Μνήματα. Τις αποθηκεύει, όσο μπορεί, στη μνήμη του και κατόπιν ζωγραφίζει, καταγράφει ή διηγείται την τρομακτική εμπειρία του στα ΜΜΕ, άντε και σε κανένα blog.

Στο δεύτερο βήμα, ο διαταραγμένος πολίτης θα πρέπει να γράψει ο ίδιος ένα «θετικό σενάριο για ώρα ανάγκης», που συνήθως συμπίπτει με την ώρα της κάλπης, να επινοήσει δηλαδή μια διαφορετική κατάληξη του εφιάλτη που βιώνει από την πολιτεία της κυβέρνησης, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να έχει ευτυχές, για τον ίδιο, τέλος.

Το τρίτο βήμα είναι να μελετήσει κάποιες συγκεκριμένες στρατηγικές υπέρβασης του φόβου, με την βοήθεια φυσικά ειδικών συμβούλων που απασχολεί και διασκεδάζει η κυβέρνηση. Επί δύο εβδομάδες ο πολίτης θα πρέπει να εξευμενίσει τον εφιάλτη, προβάλλοντας μέσα του συνειδητά το σενάριο με το χαρούμενο τέλος.

Η μέθοδος υπόσχεται λαμπρά αποτελέσματα. Ορίστε και ένα συγκεκριμένο περιστατικό σαν παράδειγμα προς μίμηση. Μια γυναίκα είδε σε εφιάλτη ότι την καταδίωκε ένα βυτιοφόρο γεμάτο με απόβλητα που έγραφε ΔΝΤ, ενώ κάποια τεράστια μάτια που ανήκαν σε ένα κυβερνο-τέρας την πλησίαζαν. Στον ύπνο της είπε ότι ένιωθε εντελώς παγιδευμένη. Δεν μπορούσε να ξεφύγει και ξύπνησε κάθιδρη, ουρλιάζοντας. Ο πρωθυπουργός μας, της ζήτησε να αλλάξει το τέλος του εφιάλτη σε κάτι ευτυχές. Η γυναίκα «μεταμόρφωσε» το βυτιοφόρο σε λιμουζίνα που θα την πήγαινε σε μια δεξίωση και μετέτρεψε τα τρομακτικά μάτια του υπουργού ή του παρουσιαστή, εκπροσώπου της κυβέρνησης, σε τεράστιες σαπουνόφουσκες.


Με την τεχνική αυτή, ο Γιώργος ο Αυτονόητος βοηθά τον ασθενή να αποθηκεύσει αυτόν τον μηχανισμό σαν ανακλαστικό και να τον ανασύρει στην επιφάνεια όταν βλέπει εφιάλτες, κάθε φορά που ο κ. Παπακωνσταντίνου μαζί με τον κ. Προβόπουλο υπογράφουν ένα νέο Μνημόνιο για να πάρουμε την… δόση μας. Μάλιστα από την Κρήτη, μοιάζει να υποστηρίζει ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση, ο πολίτης (για να δω πότε θα σοβαρευτώ και θα πάψω να χρησιμοποιώ αυτή την λέξη, που έχει ακυρωθεί πλέον σαν έννοια στο τόπο μας(!)) μπορεί να μάθει να χρησιμοποιεί αυτό το «σενάριο σωτηρίας», ακόμη και μέσα στον ίδιο τον ύπνο του, εντός του οποίου δομούνται τα αυτονόητα.

Σύμβουλοι του Γιώργου, από το γνωστό λόμπι, ως γνήσιοι οπαδοί της ψυχανάλυσης του Καρλ Γιουνγκ θεωρούν ότι αυτή η μέθοδος παρεμβαίνει στην εξέλιξη της προσωπικότητας του ατόμου, γιατί κατά τη γνώμη τους, όχι μόνο τα καλά όνειρα, αλλά και οι εφιάλτες είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την ανθρώπινη ψυχοδομή, καθώς μεταφέρουν κάποια κρίσιμα μηνύματα από το υποσυνείδητο στο συνειδητό του ατόμου.


Η θεώρηση αυτή καθιστά τον εφιάλτη που ζουν σήμερα οι Έλληνες, δημιουργικό στοιχείο της «νέας αλλαγής», της «νέας διακυβέρνησης» του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κοινωνικός εφιάλτης δεν πρέπει λοιπόν να απαλειφθεί, καθώς είναι εκείνος που υποστηρίζει δημιουργικά στο υποσυνείδητο τα αυτονόητα. Όταν εξαλείφουμε τους εφιάλτες, το μυαλό μας χάνει ένα πολύ σημαντικό όπλο, επειδή ο εφιάλτης προσπαθεί να μας «πει» κάτι που, όταν είμαστε ξύπνιοι, αποφεύγουμε συστηματικά να αντιμετωπίσουμε. Αν, όμως, συμφιλιωθούμε με τον εφιάλτη μας, τότε η ψυχική διαταραχή μας θα εξαφανιστεί, αφού ο εφιάλτης θα μετουσιωθεί σε αυτονόητη κατάσταση. Έτσι, ο πρωθυπουργός μας και η παρέα του – εντός και εκτός της χώρας – πιστεύει ότι ο εφιάλτης των πολιτών θα μεταβληθεί σε αυτονόητη ανάγκη και θα συνεχιστεί ο βαθύς ύπνος των κοινωνικών στρωμάτων, θεραπεύοντας το τηλεοπτικό κοινό από βλάβες που προκαλεί ο εφιάλτης, όπως ο ταραγμένος ύπνος που δεν αφήνει περιθώρια για ψυχική γαλήνη και σωματική ξεκούραση.


Ας δούμε λοιπόν τα στάδια αυτοθεραπείας για την εμπέδωση του αυτονοήτου:

(1) Ανακαλούμε στο μυαλό τον εφιάλτη που δομεί η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ μέσω της παραγωγής κρίσεων, τον αποθηκεύουμε στη μνήμη μας και κατόπιν καταγράφουμε ή διηγούμαστε την εμπειρία μας, σε φίλους ή σε κανένα blog.

(2) Γράφουμε ένα «θετικό σενάριο για ώρα ανάγκης», σε εφημερίδες ή στο διαδίκτυο. Επινοούμε δηλαδή μια διαφορετική κατάληξη του εφιάλτη, με αίσιο τέλος.

Ότι ξεχρεώσαμε, ότι οι αγορές αποφάσισαν να μας δανείσουν με 2, 7%, ότι ήρθε η ανάπτυξη, ότι πήραμε αύξηση, ότι βρήκαμε δουλειά, ότι έπεσε ο πληθωρισμός και ο ΦΠΑ, ότι ο Ομπάμα άσπρισε, κλπ.

(3) Μελετούμε στρατηγικές υπέρβασης του φόβου, προκειμένου να «εξευμενίσουμε» τον εφιάλτη, προβάλλοντας μέσα μας συνειδητά το σενάριο με το χαρούμενο τέλος, το οποίο ανελλιπώς μεταφέρει ο πρωθυπουργός εντός των αποσκευών του, είτε πάει διακοπές, είτε κάνει διακοπές από κάποιο συμβούλιο με τους συμβούλους του, συνέδριο διακυβέρνησης ή υπουργικό συμβούλιο.


* ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Το παραπάνω διήγημα δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη της ψυχολογίας. Επέχει θέση ευθυμογραφήματος, με παρόμοιους ψυχολογισμούς σαν αυτούς που χρησιμοποιούν η κυβέρνηση, οι σύμβουλοί της και τα ΜΜΕ, για να σχηματίσουν την κοινή γνώμη, την κοινή λογική και το αυτονόητο, έτσι όπως θεωρούν ότι τους εξυπηρετεί. Αποτελεί μια αναλογική αναπαράσταση της πραγματικότητας που κατασκευάζει το καθεστώς. Αποτελεί τον κώδωνα κινδύνου, που κρούει ο συντάκτης αυτών των γραμμών προς τη κοινωνία των πολιτών, καθώς παρατηρεί ο πολιτικός λόγος του να μην βρίσκει γόνιμο έδαφος σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και ότι η κοινωνία οδηγείται σε βαθύτερη συντηρητικοποίηση με την κρίση. Πολύ φοβάμαι ότι σε δυο-τρία χρόνια η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε ένα συντηρητικό βασίλειο, αποτελούμενο από συντηρητικούς δεξιούς που θα κυβερνούν και εξίσου συντηρητικούς αριστερούς που θα τους αντιπολιτεύονται. Οι πρώτοι θα αγωνίζονται για την εμπέδωση της ηγεμονίας μέσω της εμπέδωσης του νεοφιλελεύθερου «αυτονοήτου», ενώ οι δεύτεροι για την συντήρηση της κομματικής τους ταυτότητας μέσω μιας αντικαπιταλιστικής υστερίας.

Γνωρίζω ότι πολλοί φίλοι, θα επιθυμούσατε ένα θετικό μήνυμα από το κείμενο αυτό, μόνον που δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να… το αρθρώσω. Ο ρόλος μου δεν είναι να χαϊδεύω αυτιά, ούτε να λαϊκίζω. Είναι να ενεργοποιώ συνειδήσεις και να κάνω προτάσεις πολιτικού χαρακτήρα για την διαμόρφωση ενός εναλλακτικού καθεστώτος, ριζοσπαστικής πλουραλιστικής δημοκρατίας. Τα έχω πράξει σε κάποιο βαθμό και τα δύο. Άνοιξα μαζί με κάμποσους άλλους το κεφάλαιο για μια προοδευτική εξέλιξη μέσω ενός αντικαθεστωτικού κυβερνητικού μετώπου. Από εδώ και πέρα ο κάθε ένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Ή θα υποταχθεί η κοινωνία στα «αυτονόητα» του καθεστώτος, ή θα διαμορφώσει μια διαφορετική δομή πολιτικού λόγου και πρακτικής, που θα συμβάλει στην συγκρότηση ενός άλλου πλαισίου παραγωγής αυτονοήτων. Αυτό απαιτεί άλλης μορφής ηγεσία, την οποία έχω ήδη περιγράψει σε προηγούμενα διαδικτυακά σημειώματά μου.

activistis

Τι σημαίνει Γ.Α.Π.


Όπως πολύ σωστά είχε πει και κάποιος αστειάτορας παλαιότερα, η Ελλάς είναι το μοναδικό αφρικανικό κράτος της Ευρώπης. Αν ζιπάραμε κάποιον εν έτει 1965 και τον αν ζιπάραμε εν έτει 2009, θα μπορούσε κάλλιστα να πάει σε οποιοδήποτε καφενείο και να συμμετάσχει σε πολιτική συζήτηση. Οι λόγοι προφανείς, συν τον Ιζνογκούντ Μητσοτάκη. Δηλαδή έχουμε καταφέρει το ακατόρθωτο. Την κληρονομική Δημοκρατία, μοναδική ελληνική πατέντα.

Και φτάνουμε στον συμπαθέστατο κατά τα άλλα Γ.Α.Π.. Ο οποίος, έχοντας το κληρονομικό δικαίωμα, του έλαχε:
  • να πρέπει να ζήσει στην Ελλάδα. Δηλαδή, σε ξένη χώρα, κάτι σαν ξενιτιά, αφού πρέπει να συνεννοείται και να βγάζει λόγους στα ελληνικά, στα οποία ως γνωστόν δυσκολεύεται. Επίσης τι θα λέει στα reunion με τους συμφοιτητές του που, στο Ελλάντα, τα επεισόδια του «lost», παίζονται με δύο χρόνια καθυστέρηση;
  • να πρέπει να ηγηθεί ενός σοσιαλιστικού (what is this;) κόμματος. Στην αμερικάνικη βιβλιογραφία, δεν υφίσταται αυτός ο όρος. Υπάρχει ο όρος μικτή οικονομία ή σουηδικό μοντέλο. Φανταστείτε τι μελέτη έριξε το παιδί, για να αποκτήσει (χωρίς επιτυχία) το σοσιαλιστικό προφίλ, και λέγειν. Μόνο το μουστάκι του πέτυχε!!!
  • να ηγηθεί ενός αφρικανικού κράτους. Στα αμερικάνικα βιβλία, διδάσκεσαι την διοίκηση καλολαδωμένων συστημάτων και εκ παρασκηνίου πολιτική ανατροπή αντιαμερικανικών καθεστώτων. Δεν διδάσκεσαι πώς να κυβερνάς ένα μπάχαλο, από τη θέση της τσατσάς. Το οποίο για να είμαστε δίκαιοι, δεν διδάσκεται πουθενά.
Αν αυτό δεν είναι καραμπινάτη περίπτωση του «αμαρτίαι γονέων, παιδεύουσι τέκνα», τι να πω; Σε μία νορμάλ κατάσταση ο G.A.P., θα ήθελε να είναι (και θα ήταν) καθηγητής Πανεπιστημίου στην Βοστόνη και να επισκέπτεται την Ελλάδα τα καλοκαίρια, για να δείχνει στα παιδιά του, τις ομορφιές της Αφρικής (και θυμηθείτε με σε 10 χρόνια).

Οπότε η αναφορά στον Γ.Α.Π. κρίνεται απαραίτητη όταν:
  • κάποιου δεν του πάει το ρολάκι (στην πολιτική σκηνή) που πρέπει να παίξει, δεν πείθει δηλαδή, παρά τις καλές προθέσεις.
  • κάποιος ζει σε λάθος χώρα, όχι για οικονομικούς μετανάστες, μιλάμε για τζάκια. Κάτι σαν τους λόρδους που ζούσαν στις αποικίες χάριν της βασίλισσας, ενώ θα προτιμούσαν να κατουρούν το γράσο της αυλής του παλατιού, και παθαίνουν σύγχυση, σχετικά με το που βρίσκονται.
  • σε όσους πρέπει να βάλουν (αμερικανιά) ή να τους βάλουν το αρχικό του πατέρα τους, σαν σφήνα μεταξύ ονόματος και επιθέτου, για να αυτοπροσδιοριστούν ή να τους προσδιορίζουν.

Από την άλλη, αναφορά στον G.A.P. χρησιμοποιείται για:
  • στελέχη επιχειρήσεων, κουστουμαρισμένα γκόλντεν γκρικ μπόυζ, που καθημερινά χρησιμοποιούν πιο πολλούς αγγλικούς όρους από ελληνικούς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στον σχηματισμό μιας πρότασης αποτελούμενης αμιγώς από ελληνικές λέξεις.
  • αμερικανόπληκτους που από την πολλή αμερικανιά της τηλεόρασης, φλιπάρουν και καταντάνε λίγο γραφικοί,
  • όσους από τους Δυτικούς μιλάνε για πράσινη ανάπτυξη χωρίς να ζητάνε συγνώμη από τον υπόλοιπο πλανήτη που τον γάμησαν τα τελευταία 200 χρόνια για να έχουν SUV!
Πηγή

Στα MEDIA ψάχνουν το συντάκτη της προκήρυξης για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Το κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο της Realnews έχει τίτλο Υποψία-δηλητήριο και γράφει ότι οι αρχέςψάχνουν στα MEDIA το συντάκτη της προκήρυξης για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια!
Μια εκτίμηση που είχαμε κάνει το πρωινό που δημοσιεύθηκε η προκήρυξη στα ΝΕΑ.
Διάβαστέ το:
"Ενα κείμενο που εμάς τουλάχιστον μας δίνει την εντύπωση πως γράφτηκε από αγράμματο και τεμπελάκο δημοσιογράφο."
Πάντως είναι εντυπωσιακή η λέξη δηλητήριο που χρησιμοποιεί η εφημερίδα,η οποία στηρίζεται σε εκτιμήσεις προερχόμενες από την Αντιτρομοκρατική και σε 4 ειδικούς αναλυτές που αναλύουν την προκήρυξη για λογαριασμό της Realnews!
zeidoron

Γιώργο, χαιρέτα μου τον πλάτανο. (βίντεο) Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ...ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ..

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ..."πρωθυπουργού" στην Κριτσά Λασιθίου. Μίλησε όπως βλέπετε και στην φωτογραφία στην πλατεία του χωριού, κάτω από έναν πλάτανο, έξω από την ταβέρνα "Ο πλάτανος"...
Τυχαίο, δεν νομίζω..
Τι σημαίνει όμως "χαιρέτα μου τον πλάτανο";
Μια εκδοχή είναι:
Την χρησιμοποιούσαν οι ξενιτεμένοι χωρικοί της πατρίδας, όταν θυμούνταν τον πλάτανο του χωριού τους. Έλεγαν λοιπόν στους συμπατριώτες που συναντούσαν στην ξενιτιά "χαιρέτα μου τον πλάτανο"(σαν γυρίσεις στο χωριό).
Έτσι επικράτησε η φράση να σημαίνει "δεν θα γίνει ποτέ".
Ύστερα και από αυτά που άκουσα στην ομιλία του κ. πρωθυπουργού, είμαι αναγκασμένος να αναφωνήσω:
"Χαιρέτα μου τον πλάτανο Γιώργο...."
http://gianniotis.blogspot.com/ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

Αφγανιστάν… Αυτά που δεν μεταδίδουν τα δυτικά ΜΜΕ - Afgagistan-Civilians massacred by U.S.Army


ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΛΑΟΥ

Στην Οξφόρδη μαθαίνουν αρχαία ελληνικά


Στην Οξφόρδη μαθαίνουν αρχαία ελληνικά

Εισάγεται το πρόγραμμα σε βρετανικά σχολεία

Οι μαθητές θα μάθουν την αρχαιοελληνική αλφάβητο, τη βασική γραμματική και το βασικό λεξιλόγιο, ενώ θα ερευνήσουν και την αρχαιοελληνική κουλτούρα, όπως την ιδέα και την υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κωμωδίες του Αριστοφάνη.

«Τα αρχαία ελληνικά είναι μια υπέροχη γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και εντυπωσιακά νοήματα», τόνισε η Λόρνα Ρόμπινσον η διευθύντρια του προγράμματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το μάθημα των αρχαίων ελληνικών θα λειτουργήσει αρχικά σε 3 σχολεία ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα 10 σχολεία αργότερα μέσα στη χρονιά.

"Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ" ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ.. Η "ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΜΠΟΤΑ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ . ΑΠΛΑ ΤΟ "ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ" ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΓΕ...

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ....ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ ΩΣ ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΕ......

Δέκα νέες κατευθυντήριες γραμμές θα δώσει η τρόικα, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στην Ελλάδα, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η χρηματοδότηση της χώρας, γράφει η εφημερίδα “Τα Νέα”.

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου μαζί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο θα υπογράψει ένα μίνι μνημόνιο με βάση τα σημεία που χρειάζονται διορθώσεις κατά την τρόικα.

Τα 10 σημεία είναι τα εξής:
1. Η τρόικα ζητά πώληση μονάδων της ΔΕΗ, για να απελευθερωθεί η αγορά της Ενέργειας, γεγονός που συνάντησε την αντίσταση της κυβέρνησης, η οποία ζητά άλλη οδό για την εισαγωγή ιδιωτών στη συγκεκριμένη αγορά.

2. Ζητείται η σύσταση έξι ομάδων έργου, οι οποίες θα βελτιώσουν τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς στους οποίους διαπιστώθηκαν κενά από την τρόικα.

3. Ικανοποίηση προκάλεσε η επίσπευση της προώθησης του νομοσχεδίου του Ασφαλιστικού, αλλά η τρόικα επιθυμεί να δει την αναλογιστική μελέτη σε πλήρη μορφή, διότι ενδεχομένως να χρειαστούν νέα μέτρα για τα επικουρικά ταμεία.

4. Η επίσπευση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων κρίνεται επιτακτική.

5. Η τρόικα ζητά παρακολούθηση των οικονομικών για νοσοκοκομεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ για να αποφευχθεί η κατάπτωση των εγγυήσεων του Δημοσίου, για το δανεισμό τους.

6. Η τρόικα ζητά την επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ με γνώμονα της ανάπτυξη.

7. Η προώθηση του ανταγωνισμού κρίνεται αναγκαία στην έκθεση, για να επιτευχθεί μείωση του πληθωρισμού.

8. Η τρόικα ζήτησε αυστηρή εποπτεία των τραπεζών όπως και λύση για την Αγροτική Τράπεζα.

9. Το φλέγον ζήτημα του ΟΣΕ επιζητεί λύση, με την τρόικα να μελετά το σχέδιο που θα ψηφιστεί το φθινόπωρο από την κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχουν ζητηθεί απολύσεις προσωπικού.

10. Παράλληλα, σε κυβερνητικό επίπεδο, η τρόικα ζητά βελτίωση του συντονισμού, διότι διαπιστώνει πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ υπουργών, γεγονός που δυσκολεύει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Πηγη

O Αντιπρόεδρος Πάγκαλος σε απόλυτη ταύτιση με τον δικτάτορα παππού του..(;)

Toυ Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Ατυχής συγκυρία για τον κ. Πάγκαλο η σημερινή δημοσίευση μιας συζήτησης που έλαβε χώρα 4 χρόνια πριν.

Δεν θα σταθώ στην αντιδεολογική ανάρτησή της σε portal τηλεπερσόνας που αναζητά διακαώς τρόπους επιστροφής στο προσκήνιο του εικονικού τίποτα, με κάθε τρόπο. Ακόμα κι αν ενημερώθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για την δημοσίευσή της τώρα, θεωρώ την γνωστοποίηση των όσων υποστηρίζει για τον πρόγονό του, το γνωστό δικτάτορα, υστερόβουλη και ενέχουσα μια απόχρωση "αλητείας". Εκτίθεται τόσο ο κ. Πάγκαλος, όσο και ο ίδιος ο συνεντευξιάζων. Ο τελευταίος θα έπρεπε θεωρητικά να προστατέψει έναν πολιτικό που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, κυρίως λόγω των φιλοδοξιών της συζύγου του και εξαιτίας της προσπάθειας όλων να καταλάβουν ποιά είναι η ουσιαστική συνεισφορά του στην Κυβέρνηση. Ο κοινοποιών των απόψεων του Αντιπροέδρου θα έπρεπε, κατά την προσωπική ταπεινή μου γνώμη πάντα, να αποφύγει μια τέτοια δημοσίευση σ' ένα τέτοιο τεταμένο κλίμα. Τώρα, και στοχοποποιεί και στοχοποιείται (ακόμα κι αν έχει τη σύμφωνη γνώμη Πάγκαλου για δημοσίευση, κάτι που δεν θεωρώ απίθανο, με δεδομένο τον εθισμό που έχει ο Αντιπρόεδρος στην παροχή συνεντεύξεων για τη ακόρεστη θρέψη της ματαιοδοξίας του). Αφού, όμως, δημοσιεύτηκε, έχω νομίζω το ελεύθερο να την κρίνω. Ως πολίτης και μόνον ως τέτοιος.

Από τη πρώτη και μόνη ανάγνωση, εύκολα καταλαβαίνει κανείς τη συμπάθεια του κ. Πάγκαλου στον "Στρατηγό". Μια συμπάθεια που δεν ενέχει απλώς την δικαιολογημένη συγγενική αγάπη, αλλά μοιάζει με σχεδόν απόλυτη ταύτιση χαρακτήρων, επιλογών και πολιτικής ταυτότητας. "Ως πολιτικό θα τον κρίνει η ιστορία..", είπε ο κ. Πάγκαλος, αμελώντας σκοπίμως ότι η ιστορία τον έκρινε ήδη. "Ο Πάγκαλος ήταν της αριστεράς των φιλελευθέρων, από τους πιο ακραίους φιλελεύθερους με κοινωνικό προσανατολισμό... η δικτατορία έτσι έγινε…η δικτατορία ψηφίσθηκε από την Βουλή με βασικό παράγοντα της συγκέντρωσης αυτής της πλειοψηφίας τον Παπαναστασίου και τους άλλους βουλευτές της άκρας αριστεράς εκείνης της εποχής… η ταύτιση Παπαδόπουλος- Μεταξάς-Πάγκαλος είναι βλακώδης …δεν σημαίνει τίποτα άλλο πέραν του αυταρχισμού βεβαίως που υπάρχει και στα τρία καθεστώτα, αλλά καθεστώτα που έχουν τελείως διαφορετική κοινωνική βάση, τελείως διαφορετικό προσανατολισμό, και τελείως διαφορετικές λειτουργίες. Ο Πάγκαλος, για παράδειγμα, ολοκλήρωσε την αγροτική μεταρρύθμιση του Ελευθερίου Βενιζέλου και την πάει παραπέρα. Δεν προσπαθώ να βρω καθόλου θετικά, προσπαθώ να βρω αρνητικά… αλλά δεν μπορώ και να παραδεχτώ την κτηνώδη παραποίηση της Ιστορίας από το ΚΚΕ το οποίο έχει χωρίσει τον κόσμο σε εχθρούς του και φίλους του.. Ήταν εχθρός του ΚΚΕ, αυτό όμως δεν τον κάνει δεξιό, όποιος είναι εχθρός του ΚΚΕ δεν είναι δεξιός κατ ανάγκη."

Είμαι εμφανές ότι ο κ. Πάγκαλος δεν συγκέντρωσε ακόμη την απαραίτητη σοφία για να βρει ένα τουλάχιστον αρνητικό για τον παππού του. Έστω και το αυταπόδεικτο, αυτό της κατάργησης μιας Βουλής που δεν τον είχε ψηφίσει για Πρωθυπουργό. Ο κ. Πάγκαλος φανερώνει συνάμα τους λόγους της εμμονής του με το ΚΚΕ. Στην, δε, αρχική περιγραφή της ιδεολογικής ταυτότητας του δικτάτορα, δεν είναι λίγοι πιστεύω όσοι στα λόγια του βρουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αναφέρονται και στη σημερινή πολιτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ. Άλλο όμως με φοβίζει. Αδυνατώ εγώ ο βλαξ, να καταλάβω ποιοί τελικά είναι πιο επικίνδυνοι; Ποιοί τελικά έχουν παρανοήσει έννοιες όπως το "δημοκρατικό πολίτευμα" ή τον "κοινωνικό προσαντολισμό"; Όσοι μας κυβερνούν ή η Σέχτα των Επαναστατών;;

Ο μύθος του “κλειστού επαγγέλματος” και η εκποίηση ενός εν δυνάμει Εθνικού κεφαλαίου.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελε τους Κινέζους στο λιμάνι, τώρα δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για τον κλάδο των μεταφορών.
Ποιά η σκοπιμότητα της εκποίησης του ΟΣΕ και του “ανοίγματος” των μεταφορών;

Για όσους γνωρίζουν τις βασικές αρχές του ελεύθερου εμπορίου υπηρεσιών και αγαθών, ακούγεται τουλάχιστον αστείος ο χαρακτηρισμός “κλειστό επάγγελμα” για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης.
Όταν έχεις να κάνεις με τουλάχιστον 30,000 φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν τον κλάδο σε μία χώρα με πληθυσμό 10 εκ. κατοίκων, αυτό από μόνο του ακούγεται φαιδρό.
Μην ξεχνάτε ότι κάθε ένας από αυτούς θεωρείται μία ξεχωριστή επιχείρηση με αυτονομία στη διαπραγμάτευση και τη μορφή παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Εκεί μάλιστα που ο όρος “κλειστό επάγγελμα” γίνεται τελείως αδόκιμος είναι στην ...
πραγματική λειτουργία τους:
Ρωτήστε τον οποιονδήποτε έμπορο, επιτηδευματία ή ακόμα και ιδιώτη που χρειάστηκε να μεταφέρει μία οικοσκευή, για το εύρος τιμών που βρήκε από ένα επάγγελμα που θεωρείται κλειστό.
Σε πραγματικούς αριθμούς, η ίδια υπηρεσία μπορεί να κοστολογηθεί εως και με 60% διακύμανση στην τιμή! Συγκρίνετε τώρα με τη διακύμανση τιμών στις τηλεπικοινωνίες, στους εναλλακτικούς παροχους ρεύματος κλπ. Εκεί θα καταλάβετε τι σημαίνει κλειστό επάγγελμα με τους όρους τις πραγματικής αγοράς βέβαια και όχι με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Η φθίνουσα πορεία του κλάδου από την άλλη, μόνο αύξηση εσόδων δεν θα επιφέρει από το πολυπόθητο “άνοιγμα”. Αντίθετα, το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στο ΑΕΠ, ακριβώς στην κορύφωση της κύριας βιομηχανίας της χώρας: Του τουρισμού!
Αυτό μάλιστα με τρόπο προκλητικό, με τον ίδιο τρόπο που θα πήγαινε κάποιος σε έναν ιδιοκτήτη ακινήτου και του ανακοίνωνε ότι πλέον το ακίνητο του δεν έχει αξία μεταπώλησης. Οι αντιδράσεις του κλάδου ήταν δεδομένες, σε μία δύσκολη συγκυρία που προσφέρεται για δημιουργία αντιδράσεων κοινωνικού αυτοματισμού. Κοινώς, να παρουσιαστούν αντί για θύματα, θύτες ώστε να μην γενικευθεί η αντίδραση τους και με την προσθήκη άλλων κλάδων.
Επειδή η δικαιολογία της “αφέλειας” δεν υφίσταται πλέον για αυτή την κυβέρνηση, πρέπει να δούμε τη σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από αυτή τη μεθόδευση. Πως δηλαδή μία κυβέρνηση δίνει αφειδώς εκατομύρια Ευρώ στους εργαζομένους του ΟΛΠ που κρατούσαν το λιμάνι κλειστό 6 μηνες το χρόνο καταστρέφοντας την οικονομία; Με τι άνεση βρίσκεις 200,000 Ευρώ το κεφάλι για να σου αδειάσουν τη γωνιά, επιβαρύνοντας κατά 70 εκ Ευρώ μία συμφωνία που θεωρούσες “ξεπούλημα”;
Μα γιατί απλούστατα με την εξομάλυνση και αύξηση της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων λόγω Cosco, οι μεταφορές θα γίνουν η χρυσή αγελάδα της Ελλάδας! Ενώ τώρα που η κίνηση βρίσκεται στο ναδίρ και λόγω της κρίσης, ο όλος κλάδος θα εκποιηθεί σε πλήρη απαξίωση.
Φανταστείτε ένα λιμάνι έξι μήνες κλειστό, να αρχίσει πλήρη λειτουργία, να διπλασιάσει τις υποδομές και να τετραπλασιάσει τις εισροές προϊόντων λόγω της προνομιακής θέσης της Cosco ως κύριος δίαυλος των κινέζικων προϊόντων στη Νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη. Με πρόχειρους υπολογισμούς, μιλάμε για μία αύξηση 1200% με την ύφεση στα περυσινά επίπεδα.
Δίνουμε λοιπόν τα “κίνητρα” για τη δημιουργία “νέων εταιρειών” με απεριόριστες άδειες οχημάτων, άφθονη τραπεζική χρηματοδότηση μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης και δυνατότητα ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ απόσβεσης (πολύ σημαντικό και πονηρό σημείο), με συνέπεια να εξοντωθούν οι “μικροί”, οι υπάρχοντες κάτοχοι αδειών δηλαδή. Έτσι, αυτοί που θα καρπωθούν την ευεργετική είσοδο της Cosco και την ανάπτυξη που θα επιφέρει, δεν θα είναι το σύνολο των δεκάδων χιλιάδων σημερινών επιτηδευματιών αλλά κάποιες πολυεθνικές ομιχλώδους ιδιοκτησιακού καθεστώτος, μετρημένες στα δάχτυλα. Κατά τα πρότυπα των λοιπών απελευθερώσεων που έχουμε ζήσει, λ.χ. τηλεπικοινωνίες. Αυτού του είδους οι “απελευθερώσεις” είναι η μήτρες των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη δεινή θέση, ενώ τα έσοδα που δημιουργούν πηγαίνουν σε υπεράκτιες ή άλλες εταιρείες αντί να επενδυθούν ξανά στη χώρα.
Με απλά λόγια, η κόρη του κύριου Θανάση του μπακάλη της γειτονιάς, θα δουλεύει ταμείας στο Supermarket της πολυεθνικής αλυσίδας που άνοιξε στην περιοχή οδηγώντας στη χρεωκοπία δεκάδες μπακάλικα. Μπακάλικα που μπορεί να μην είχαν τις ίδιες τιμές στα απορρυπαντικά (πάλι κάποιας πολυεθνικής), αλλά είχαν πιο νόστιμη φέτα από το χωριό, έδιναν βερεσέ στη γειτονιά, σου έλεγαν μία ζεστή καλημέρα και το κυριότερο, τα λεφτά έμεναν στη γειτονιά και όχι στα cayman islands του ¨κρυφού μετόχου”.
Πέραν λοιπόν της όποιας ταλαιπωρίας που όλοι υφιστάμεθα, το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού είναι πολύ κακός σύμβουλος για το συνολικό συμφέρον και την πορεία της οικονομίας.
Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών μπορούν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με κοινωνική ευαισθησία κάνοντας τις ανάλογες υποχωρήσεις, αλλά το κυριότερο, εάν βρεθούν προ τετελεσμένων, ας αντιδράσουν κάνοντας την κίνηση που κανείς από τους “εκλεκτούς” δεν περιμένει: Έναν ευρύτατο φορέα εταιρικής μορφής σε πολυμετοχική βάση και μία συμφωνία με την Cosco που θα επιτρέψει την δημιουργία πάγιου τιμοκαταλόγου CIF για τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Να απαντήσουν λοιπόν με το ίδιο νόμισμα.

ΕΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ


Χθες το βραδυ 12 ώρα στο καναλι ΔΙΟΝ οι κάτοικοι χωριών της Β.Πιεριας τρομοκρατηθηκαν οταν ειδαν το νερο στις βρύσες τους να εχει κοκκινο χρωμα...
Προφανώς επειδή διοχέτευσαν το νερο της ΜΟΡΝΑΣ στο υδρευτικό δίκτυο των Χωριών...
Το χρώμα αυτο θα παρουσιάζετε μετα απο καθε βροχη στην Φτερη. Τα Λύματα της Φτερης και οι Λυματολασπες του Προφραγματος και του Φράγματος
καθως ανακατεύονται απο το αυξημένο λογω της βροχης νερου στο Ποταμι καταλήγουν μεσω του διυλιστηρίου στις κουζίνες της Β.Πιεριας...
Θα σας συμβούλευα να μην το χρησιμοποιήσετε ουτε για πότισμα...Γιαυτο στον Δημο Πετρας δεν το θελουν στα σπιτια αυτο το νερο. Γιατι σαν ντοποιοι
ξερουν την πραγματικιτητα. Για αυτα που σας λεω εχω τους λογους και τις αποδείξεις που αν χρειαστεί ευχαριστως τις δημοσιευω...
Ο δημαρχος Πυδνας κ. Βασιλειαδης , με τις προκλητικές και ψευδείς δηλώσεις που εκανε προχθές που μεταξύ αλλων ειπε οτι το νερο της ΜΟΡΝΑΣ ειναι
κατάλληλο ακομη και για εμφιάλωση . Μάλλον πρεπει να λογοδοτήσει ενώπιον του εισαγγελέα , για να μάθει να μην λεει ψέματα στον κοσμο που τον ψηφισε...
Ακούστε τωρα και ενα ακομη ενα απαισιο εγκλημα που διαπράττεται. Τα Λύματα που δημιουργούνται στο διυλιστήριο κατα τον καθαρισμο του νερου , για να τα
ξεφορτωθούν τα ριχνουν , μεσα απο περιοχη ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 και με κληση εδαφους απαγορευτική παλι μεσα στο ποταμι ( χιλιαδες τονους ) , με αποτελεσμα
την ολικη καταστροφη του Περιβαλλοντος σε μηκος πανω απο 35 χιλ. Ήδη εξαφανιστηκε η Βυδρα - Πεστροφα - Καραβιδα - Αρκουδα - κ.τ.λ.
Καταλήγοντας ολα αυτα στην ΘΑΛΑΣΣΑ ( ΚΑΤΕΡΙΝΟΣΚΑΛΑ )

Κυριε εισαγγελέα....Λογω του οτι η δικαιοσυνη στις ημερες μας αποτελει τον μοναδικο ισως θεσμο που σέβεται το Συνταγμα και τον πολιτη και
επειδη δεν θελω να πληρωνω παραβολα για μηνυσεις , ολα τα παραπανω και ακομη περισσοτερα , ολα αποδεδειγμενα και τεκμηριωμένα δεν αποτελουν , λογο
αυτεπαγγελτου επεμβασεως απο μερους σας ????

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΛΙΚΡΊΝΕΙΑ


ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ

Μηπως το χρώμα που ειδατε στις κουζίνες σας μοιαζει με το χρωμα στις επισυναπτόμενες Φωτογραφιες ????

καλύτερα να μασάς , παρά να μιλάς

Ελλην Φορολογούμενος

Δώρο στην Τουρκία έκανε ολόκληρη την ελληνική υφαλοκρηπίδα με δηλώσεις του στον ρ/σ «Real fm» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος διατυπώνοντας καινοφανείς θεωρίες περί "υφαλοκρηπίδας βάθους 200 μέτρων". Οι δηλώσεις του αυτές συνιστούν πράξη παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, βάσει των όσων είπε ως προς την πρακτική αξία που έχουν οι δηλώσεις αρμόδιων υπουργών επί των εθνικών θεμάτων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξή του της 14ης Ιουλίου: «…στην εξωτερική πολιτική και την αμυντική
πολιτική οι δημόσιες δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών είναι κορυφαία πράξη, κορυφαία πράξη κατά το Διεθνές Δίκαιο» είπε τότε ο υπουργός

Ρε Πάγκαλε , εσύ αγόρι μου καλύτερα να μασάς , παρά να μιλάς , κάθε κουβέντα και καταστροφή .Η αλήθεια είναι όμως ότι έχεις κατατροπώσει το ηθικό του τούρκικου στρατού , γιατί σε τόση μεγάλη απόγνωση είχαν να έρθουν (φυσικά για τελείως διαφορετικούς λόγους ) , από την εποχή ενός άλλου Θεόδωρου , του Κολοκοτρώνη !
Καφενειο

Οι εφορίες "ξέχασαν" να ζητήσουν την πληρωμή του φόρου για τις διαφημίσεις...!

  • Οι εφορίες "ξέχασαν" να ζητήσουν την πληρωμή του φόρου για τις διαφημίσεις...!

Με τροπολογία που πρότεινε η κυβέρνηση -και στήριξε ο ΛΑΟΣ- αναστέλλεται μέχρι τον Οκτώβριο την είσπραξη του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, που είναι πλέον στο 20%.
Την αποκάλυψη για τη χαριστική ρύθμιση έκανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης. Σημειώνεται ότι ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε: “Αυτός ο φόρος είναι φόρος που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε κάτι το οποίο δεν υπήρχε και απλώς το μόνο το οποίο κάνουμε είναι η μετάθεση της είσπραξης του φόρου”. Δεν εξήγησε δηλαδή γιατί καθυστέρησε στην είσπραξη του φόρου και γιατί προχωρεί στην αναστολή της είσπραξής του.
Υπενθυμίζεται ότι στον νόμο 3845/2010 ψηφίσθηκε ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων να είναι στο 20%, το οποίο έπρεπε να εισπράττεται και να αποδίδεται μηνιαίως, όπως και οι υπόλοιποι φόροι για τα εισοδήματα των εργαζομένων. Όμως, για άγνωστο λόγο, όλες οι ΔΟΥ της χώρας δεν εισέπραξαν τον φόρο και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι θα τον εισπράξει από τον Οκτώβριο. “Μήπως με αυτή τη μετάθεση οδηγούμεθα στην αναβολή και με την αναβολή τελικά στην κατάργηση;” ρώτησε ο Π. Λαφαζάνης, χωρίς να πάρει απάντηση από την κυβέρνηση.
Πηγη
===================================================================

Κρατήστε τΙς πορδές σας για τέλος Αυγούστου. Να φύγουν οι τουρίστες.


Αυτό το πράγμα με τον Τουρισμό. Από τον Γενάρη θυμάμαι τα ΜΜΕ και τους “κοινωνικούς αυτοματιστές” να κατακεραυνώνουν τους αγρότες που καταστρέφουν τα τριήμερα των Αθηναίων στην Αράχοβα και στο Πήλιο. Μετά ήταν το Πάσχα, τα τριήμερα, οι ταραχές στην Αθήνα, οι απεργίες στα λιμάνια και τώρα τα κύματα τουριστών του Αυγούστου.

Έλεος δηλαδή. Κάθε φορά τα ίδια… Έλεος

Γιάννης Παπαϊωάννου

Τι ρώτησε τον πρόεδρο του ΔΣΑ ο blogger και εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει; (Παρουσιάζει ενδιαφέρον η συνέχεια...)

Τι ρώτησε τον πρόεδρο του ΔΣΑ ο blogger ;
Παρακολουθήστε τους "λεονταρισμούς" του κ. Προέδρου του ΔΣΑ , με τους γνωστούς και φίλους δημοσιογράφους, που γνωρίζονται από πολλά χρόνια, "συνεργάτες" "όπως τους εννόησε", αλλά μόλις στην αίθουσα υπήρξε η ενοχλητική παρουσία και η ερώτηση ενός blogger τότε άρχισε τα "Περί άλλων τυρβάζει" ... και τα νομικά...
Αξίζει η συνέχεια.
Όλη την συνέντευξη στην "Ελεύθερη, Ανεξάρτητη, Δημοκρατική τηλεόραση: -channel 114news- "

http://www.livestream.com/114news/fol...
Στοχασμος Πολιτικη

30.7.10

Ανεξέλεγκτη κατάσταση όμως η αντίσταση στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ προέχει.


Θυμάμαι τότε που κυνηγούσε η κυβέρνηση με τους κερδοσκόπους και έβαλε στην μάχη την ΕΥΠ. Η ΕΥΠ στο κυνήγι των ξένων κερδοσκόπων Το Αποτέλεσμα ήταν παταγώδη αποτυχία.

Χρεοκοπήσαμε καθώς ο αρχιστράτηγος κοιμόνταν επί μήνες είτε γιατί είναι ύποπτος είτε γιατί είναι βλάκας (οι γνώμες είναι διχασμένες)

Όπως ήταν αναμενόμενο από αυτή την κυβέρνηση παιδική χαρά προέκυψε μια Επίταξη οπερέτα…Σήμερα ως τελευταία λύση βάζει το στρατό να κάνει τον Απεργοσπάστη. Τι θα γίνει εάν το αποτέλεσμα είναι και πάλι μια παταγώδη αποτυχία; Και τι θα γίνει εάν στελέχη του Στρατού δεν υπακούσουν; Θα απολυθούν; Θα εκτελεστούν θα χάσουν τι δουλειά τους; Δεν φαντάζομαι… Πιο πιθανό είναι να γίνουν ήρωες και τελικά να φύγει η κυβέρνηση νύχτα.

Και τι είναι παρακάτω; Στρατιωτικός Φαρμακοποιός περιπτεράς βενζινάς δικηγόρος ιατρός υπάλληλος της ΔΕΗ; Τι θα γίνει αύριο εάν στις πύλες στρατοπέδων σχηματιστούν να αλυσίδες απεργών και εμποδίζουν την έξοδο. Θα πυροβοληθούν; Έλεος δηλαδή…

Η κυβέρνηση είναι απολύτως ανίκανη. Η κρίση ανάδειξε ανικανότητες. Η Απεργία πιστοποιεί ανικανότητες. Όσο και να τσοντάρουν τα ΜΜΕ η αλήθεια δεν κρύβεται… Θεωρώ ότι η σημερινή αποτυχία οφείλεται στην μη επαρκή εξήγηση της κρισιμότητας της κατάστασης. Στα επικοινωνιακά τερτίπια… Στο τρόπο που πολιτεύτηκε και στην έλλειψη νομιμοποίησης της. Το δεδομένο αυτό που τόσο έχει συζητηθεί.

Ποιος ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει το ΔΝΤ να μας σώσει; Ποιος νομιμοποίησε αυτή την κυβέρνηση να επιτεθεί σε όλους (ακόμη και τον Στρατό; ) Ποιος εξελεξε την τρόικα για κυβέρνηση του; Μόλις πριν εννέα μήνες είχαμε εκλογές κύριοι και τίποτα από αυτά δεν ειπώθηκε. Η κυβέρνηση ψηφίστηκε για άλλα πράγματα. Ακόμη και εάν δεν ήξερε (που είναι γνωστό οτι ήξερε) μετά την καταγραφή της κατάστασης θα όφειλε να αναζητήσει δημοκρατικές διεξόδους καθώς στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η κυβέρνηση έδιξε ότι είναι για την καρέκλα όμως ο Λαός με κάποιο τρόπο πρέπει να εκφραστεί αλλιώς θα σκάσει…

Αντί αυτού κάποιοι κάνουν επικοινωνιακή πολιτική και έχουν άλλους στόχους. Διεθνές προφίλ, εθνωσωτηριακό παραλλήρημα, διεθνές σαλόνια και φόρα, προπαγάνδα χαζομάρες και ταξίδια… πολιτική που μόνο τα ΜΜΕ σιγοντάρουν.Όμως όλα καταρρέουν κάποτε, Η απεργία σπάει τα στεγανά της ενημέρωσης και βγάζει στο φωνές που είναι εδώ κάτω. Αυτά που λέμε μεταξύ μας.

Κύριοι για τον Έλληνα είναι στην μέση το Μνημόνιο και η εκχώρηση της εθνική κυριαρχίας του. Η προδοσία του απο το πολιτικό σύστημα. Η χρεωκοπία του που την έκαναν δική μας. Η αντίσταση σήμερα επιβάλλεται. Στον αντίποδα για το ΓΑΠ το πρωτεύων είναι η διεθνή εικόνα που θρυμματίζεται. Μια ιδιαίτερη επικοινωνία με τα παραδοσικά ΜΜΕ που τον κοιμίζει και έναν τρόπος ανάγνωσης της πραγματικότητας μέσα από στημένες δημοσκοπήσεις και φιλικούς Δημοσιογράφους-παπαγαλάκια.

Οι διάφορες μεταξύ κορφής και βάσης είναι χαοτικές και όσο και να τσονταρουν τα ΜΜΕ η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών. Ζήτημα ημερών ζήτημα εβδομάδων. Απλώς θα συμπαρασύρει και τα ΜΜΕ. Κύριοι συνέλθετε δείτε τι γίνεται εδώ κάτω και φύγετε μαζί με το μνημόνιο σας. Αυτή είναι η καλύτερη υπηρεσία για την χώρα μας. Μην μπαίνετε ανάμεσα σε εμάς και την τρόικα και πιάνεται χώρο.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Νικολά Σαρκοζί:«Η γαλλική υπηκοότητα κερδίζεται» ΚΥΡΙΕ ΓΑΠ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ??.. "ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ" ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ


  • Αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από ξένους που επιτίθενται κατά αστυνομικών ζητά ο Σαρκοζί

    Γκρενόμπλ, Γαλλία.«Υποφέρουμε από 50 χρόνια ήπιας μεταναστευτικής πολιτικής που κατέληξε σε αποτυχία της ενσωμάτωσης» των μεταναστών στη γαλλική κοινωνία τόνισε σε ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προτείνοντας αυστηρά μέτρα.

    Ο Νικολά Σαρκοζί ανήγγειλε την επανεξέταση των λόγων για τους οποίους αφαιρείται η γαλλική υπηκοότητα προτείνοντας να υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρείται από «κάθε άνθρωπο ξένης καταγωγής που έχει εκούσια επιτεθεί κατά της ζωής ενός αστυνομικού», χωροφύλακα ή κάθε άλλου προσώπου που ασκεί δημόσια εξουσία.

    Όπως επίσης δήλωσε «η απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας από έναν ανήλικο παραβάτη να μην γίνεται αυτόματα με την ενηλικίωσή του».

    Υπογράμμισε ακόμη ότι «η γαλλική υπηκοότητα κερδίζεται. Πρέπει κανείς να δείξει ότι την αξίζει. Όταν κάποιος πυροβολεί κατά των δυνάμεων ασφαλείας δεν αξίζει να γίνει Γάλλος»,

    Ακόμη υπογράμμισε ότι «επιθυμώ να επανεξετάσουμε τα δικαιώματα και τα επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα οι ξένοι που δεν ζουν σε κανονικές συνθήκες. Όσοι ζουν σε μη κανονικές συνθήκες δεν μπορούν να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων που έχουν όσοι ζουν νόμιμα». Παραταύτα, δεν διευκρίνισε σε ποια δικαιώματα αναφέρεται.

    Ο Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με τους καταυλισμούς των Ρομά και διευκρίνισε ότι «πρέπει να δώσουμε τέλος στην άτακτη δημιουργία καταυλισμών Ρομά. Αποτελούν ζώνες εκτός δικαίου, τις οποίες δεν μπορούμε να ανεχθούμε στη Γαλλία». Ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν διαλυθεί όλοι και «να έχουν εξαφανιστεί από το γαλλικό έδαφος» οι καταυλισμοί των Ρομά που έχουν γίνει αντικείμενο δικαστικών αποφάσεων, διευκρίνισε.

    Η ομιλία στη Γκρενόμπλ έγινε λίγες ημέρες μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο διάστημα 16-18 Ιουλίου. Όπως εκτιμούν αναλυτές, ο Γάλλος πρόεδρος βλέποντας τα ποσοστά δημοτικότητάς του να πέφτουν, επιθυμεί να ανακτήσει έδαφος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012 και να περιορίσει την επιρροή του Εθνικού Μετώπου του Ζαν-Μαρί Λεπέν το οποίο κερδίζει από την οικονομική κρίση και τα συνεχή σκάνδαλα που πλήττουν, έστω και περιφερικά, την κυβέρνηση.

    Πηγη

  • Εκλιπαρούν τον Χρυσοχοίδη να τους δώσει αστυνομική-φρουρά!

    Από την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» πληροφορήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. -όπως τουλάχιστον αναφέρει το αρχηγείο της Αστυνομίας- ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας συνοδευόταν από έναν αστυνομικό και έναν ιδιώτη στις μετακινήσεις του, καθώς ουδέποτε το θύμα είχε ζητήσει να του παρασχεθούν αστυνομικοί για λόγους ασφαλείας. Και μάλιστα βρέθηκε ο αστυνομικός από τον αριθμό κυκλοφορίας της ιδιωτικής μοτοσικλέτας του.

    Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο αστυνομικός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συνόδευε τον 37χρονο δημοσιογράφο επειδή ήταν φίλοι από παλιά και γνωρίζονταν από το χώρο του αθλητισμού και όχι επειδή πληρωνόταν, δεν είχε πάει να καταθέσει ούτε μετά τη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχε αντιληφθεί κάτι περίεργο» για να το πράξει.

    Για τον αστυνομικό, που είναι αποσπασμένος στη φρουρά του προέδρου του Αρείου Πάγου, θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ισχυρισμοί ευσταθούν ή υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις, ενώ θα ελεγχθούν και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Οσον αφορά το δεύτερο μοτοσικλετιστή, φέρεται να είναι ιδιώτης και να μην έχει σχέση ούτε με την Αστυνομία ούτε με κάποια εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης.

    Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μελετούν με πολλή προσοχή την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών», η οποία φαίνεται πως ενίσχυσε τον φόβο, δεδομένου ότι από χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δέχτηκε και καινούργιες αιτήσεις για παροχή ασφάλειας, αλλά και αιτήσεις που αφορούν την ενίσχυση των υπαρχουσών αστυνομικών δυνάμεων όσων τις διαθέτουν.Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι δόθηκαν και εντολές για μέτρα αυτοπροστασίας στους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

    Πηγή

    Λείπουν οι Αετοί, περίσσεψαν οι μετριότητες!..


    Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Τα μεγάλα ψυχοκοινωνικά φαινόμενα, αυτά που με την ολοκλήρωσή μορφοποιούν νέους θεσμούς, δομές και σχήματα είναι δύσκολο, εάν όχι σχεδόν ακατόρθωτο, να τα αξιολογήσουμε την ώρα που βρίσκονται στη δυναμική φάση της εξέλιξής τους. Στην Ελλάδα μας οι μορφοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και νέοι θεσμοί, δομές και σχήματα, άγνωστα μέχρι σήμερα, κρυσταλλώνονται προοδευτικά στο συλλογικό μας υποσυνείδητο!

    ΟΛΟΙ οι ενασχολούμενοι με την Πολιτική αρνούνται την ύπαρξή τους και υποβαθμίζουν τη σημασία τους για να συνεχίσουν τον ερωτικό τους εναγκαλισμό με την εξουσία ή με την προσδοκία κατάκτησής της και τα μύρια όσα...αυτή η σχέση, αποδεδειγμένα από εξεταστικές επιτροπές, αποδίδει!

    Mετά την «αποδημία» Καραμανλή και Παπανδρέου με τη δική μου, την δηκτική αλλά όχι παρεξηγήσιμη, γνωστή σε εσάς μέσα από τη «μπλογκόσφαιρα» σκοπιά , ΔΙΑΦΩΝΩ με αυτούς που διατείνονται ότι η πολιτική μας ζωή χαρακτηρίζεται από ... «χρυσές μετριότητες»!

    Στα μεγάλο οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά προβλήματα που συσσωρεύθηκαν επί πολλά χρόνια προστίθενται νέα και αντί για λύσεις έχουμε «επιταγές της τρόικα» (δεν αντιλαμβάνονται τα Κυβερνητικά στελέχη ότι κάθε φορά που επικαλούνται την…τρόικα για τις ανάλγητες αποφάσεις τους ουσιαστικά ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ τον θώκο εξουσίας που κατέχουν;)

    Τα χρονίζοντα σημαντικά αιτήματα του λαού όχι μόνο δεν ικανοποιούνται αλλά διογκώνοντα με ταχείς ρυθμούς, και επί πλέον ως έθνος, λαός και κοινωνία απογυμνωμένοι από οράματα και ΕΛΠΙΔΑ βιώνουμε την ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ έχοντας βουλιάξει στο τέλμα της μίζας, της ρεμούλας, της αφιλοτιμίας, του ωχαδερφισμού της ανυποληψίας!...

    Δεν ισχυρίζομαι ότι οι νεότεροι πολιτικοί μας ηγέτες μας οδήγησαν εδώ...εκ προθέσεως! Είναι αλήθεια, όμως, ότι έρπουμε πλέον εμείς οι κάποτε υψιπετείς Ελληνες και Ελληνίδες. Νέοι και νέες μέσα στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα αλλά και σε ζωντανές ομιλίες μου σε διάφορες πόλεις της πατρίδας μας μου θέτουν ένα οδυνηρό και αφοπλιστικό ερώτημα «αλήθεια πόσο πρέπει να μας μισείτε για να μας κληροδοτήσετε τον κόσμο που ετοιμάσατε για το δικό μας αύριο;»

    Να θυμίσω ότι στην πατρίδα μας, οι γονείς μας και οι παππούδες μας που ήταν δεμένοι με διάφορους τρόπους με τη γη το έλεγαν πεντακάθαρα ‘Όπου λιγοστεύουν οι ΑΕΤΟΙ και μαζί τους και οι πελαργοί πληθαίνουν τα...ερπετά!»

    Τα προβλήματα του 21ου αιώνα οικολογικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και πληθυσμιακά διογκώνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς και συνιστούν τεραστίων διαστάσεων προκλήσεις, που απαιτούν σπουδαίους ανθρώπους στους θώκους της πολιτικής, επιχειρηματικής, θρησκευτικής, ακαδημαϊκής και άλλων τύπων εξουσίας όχι μόνο για να μπορέσουμε άμεσα να τα αντιμετωπίσουν αλλά και και να τα επιλύσουν ώστε να δημιουργηθούν προοπτικές για τις επόμενες γενιές...

    Για τους παραπάνω και άλλους ευνόητους και για εσάς λόγους φίλες και φίλοι αναγνώστες ΔΗΛΩΝΩ από το βήμα του blog, δημοσίως, ότι δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική των «χρυσών» μετριοτήτων! Από πότε δηλαδή μιά μετριότητα μπορεί να είναι «χρυσή», όπως μερικοί περιγράφουν αυτούς και αυτές που πρυτανεύουν στην πολιτική, οικονομική, πνευματική ζωή του τόπου, όταν η ίδια η έκφταση είναι αντιφατική;

    Η Οικουμένη, βουλιάζοντας στην εξελισσόμενη δίνη τεραστίων προβλημάτων και μαζί η Ελλάδα μας χρειάζονται ιστορική συνέπεια, κυμπαρλίκι και φιλότιμο...

    Ηγέτες ή μάλλον ΑΕΤΟΥΣ χρειαζόμαστε για να σταματήσουν να μας οδηγούν στον ευτελισμό και την έρπουσα αναξιοπρέπεια της αδιαφάνειας και της διαφθοράς εκείνοι και εκείνες που το κάνουν για να θησαυρίζουν όντας, φοβάμαι δυστυχώς, μάλλον επιβήτορες και όχι ικανοί, αυθεντικοί και υπεύθυνοι ηγέτες στους κάθε λογής θώκους της εξουσίας!...

    “Πολιτισμένοι” ευρωπαίοι πολιτικοί, αν αυτό δεν είναι Εθνοκάθαρση, τι είναι; Και… γατί υποστηρίζετε του ναζί του 2010; Ethnic cleansing in the Israeli

    ΕΒΡΙΖΑΝ ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΨΗ -ΚΩΝΣΤΑ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ

    Συνθήματα κατά δημοσιογράφων σε διαδήλωση; Απίστευτο και όμως αληθινό! Μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έκαναν πορεία προς τη Βουλή βρίζοντας τους δημοσιογράφους Μανόλη Καψή και Χρήστο Κώνστα!!! Γιατί; Διότι τις τελευταίες μέρες ανέδειξαν...

    τα προβλήματα του κοινωνικού συνόλου, μη διστάζοντας να κοντράρουν με τους απεργούς στα τηλεοπτικά παράθυρα... Δηλαδή, όποιος δημοσιογράφος διαφωνεί με μια κοινωνική ομάδα που απεργεί, θα τρώει ξύλο -όπως χθες- ή θα δέχεται υβριστικές επιθέσεις όπως σήμερα; Κανονικός κατήφορος...

    veto300

    Είναι τυφλή η δικαιοσύνη...



    'Εγινε το Αυτόφωρο για τον Νομαρχιακό υπάλληλο με τα παιδεραστικά γούστα στο Internet και η Θέμιδα αποφάνθηκε:
    'Ενα χρόνο με αναστολή για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ η πρόταση του εισαγγελέα ήταν 5 χρόνια για κατοχή και διακίνηση...
    Σας θυμίζω ότι στο σπίτι του βρήκαν 3000 (!!!) φωτογραφίες και DVD, που υποτίθεται ήταν για δική του χρήση...
    Ο εισαγγελέας αναμένεται ότι θα ασκήσει έφεση κι όσο για μένα και την υπόλοιπη κοινωνία, αυτό δεν είναι δικαιοσύνη αλλά χάδι...
    Η Δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή, αλλά τα παιδιά μου με κοιτάζουν με απορημένο βλέμμα...
    ΚΕΝΤΡΙ

    Προειδοποίηση!!


    Επειδή πληροφορούμαστε ότι οι κύριοι της ΤΡΟΪΚΑ που συζητούν σήμερα με την Ελληνική αντιπροσωπεία έθεσαν θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, με κάθε σοβαρότητα, προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην υποκύψει σ΄αυτές τις παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις.

    Σε όλα υπάρχουν όρια.!!!
    Την επιχείρηση του Ελληνικού λαού δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να την ξεπουλήσει.
    Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε.!!!
    Για ότι συμβεί την ευθύνη δεν θα την φέρουμε εμείς.
    Η ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ.
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΜΙΝΑ....


    Οoooχι, μικρέ μου ''επιχειρηματία'' (όπως σ αρέσει να αυτοαποκαλείσαι), δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου...
    Και σέβομαι -γιατί εγώ τιμώ τα παντελόνια μου- την επιθυμία σου, να μην δημοσιοποιήσω τα γεμάτα παρακλήσεις μέιλ σου.
    Μαθαίνω για αγωγές... Να τις κάνεις, γιατί θα γελάσουμε πολύ.
    Αυτό το ''παιγχνίδι'' όμως, για να το παίξεις, πρέπει να είσαι τουλάχιστον........αθώος του αίματος.
    Εδώ είμαι, ωστόσο και σε περιμένω. (και εγώ και πολλοί ακόμη)

    ΥΓ. α... και κάτι άλλο.
    εξ αιτίας σου, μου ήλθε η φαεινή ιδέα,
    αυτό ακριβώς το τετραγωνάκι του εξωφύλλου του mediasoup, να φιλοξενεί -προς ''τιμήν'' σου- στο διηνεκές, απόψεις αναγνωστών, για θέματα κοινού(!) ενδιαφέροντος -ξέρεις εσύ- καταγγελίες, πληροφορίες, απόψεις, μέχρι και τα απαραίτητα λογοτεχνικά κείμενα, που θα πλουτίσουν τις γνώσεις, τα επιχειρήματα και το λεξιλόγιό σου.!
    http://mediasoup.gr/node/15723

    Χρήστος Κώνστας, η απόλυτη ντροπή στο επάγγελμα του δημοσιογράφου…

    Ποιο λειτούργημα;
    Ένας δημοσιοκάφρος που κάνει να ωχριούν οι προπαγανδιστές της χούντας και του Χίτλερ…
    Ξεπερνάει κάθε «εισαγγελέα» και βασιλικό επίτροπο…
    Ο κάθε υπάλληλος, του κάθε νταβατζή δημοσίων έργων και καναλάρχη, μπορεί να προσβάλλει τη δημοκρατία, να παραδίδει μαθήματα φασισμού χωρίς καμία ευθύνη;

    sibilla

    Κομματική υποκρισία


    ΚΑΙ πάλι στο μέσον οι πολιτικοί μας. Τα κόμματα με τις «ιδεολογίες» και την πρακτική τους. Κι αν τα όρισε κάποιος ως «τρέλα των πολλών για το κέρδος των ολίγων», εμείς δηλώνουμε ακομμάτιστοι. Στο βαθμό που μας το επιτρέπει το παρελθόν με την ιστορία, αλλά και τα προσωπικά μας βιώματα. Όπως το διαμορφώνει το παρόν, με το κομματικό (διάβαζε ατομικό των εθνοπατεράδων μας) ως «ιδεολογική» προμετωπίδα τους.

    ΞΕΣΠΑΣΕ κρίση (και) με τους φορτηγατζήδες και δεν μπαίνουμε στην ουσία. Τα κόμματα μας ενδιαφέρουν και η στάση των πολιτικών μας. Όλα κι όλοι τους στάθηκαν θεατές. «Κάτι θα βγει» σκέφτηκαν και περίμεναν. Κι αν κάποιοι είναι απαρηγόρητοι με την εξέλιξη της υπόθεσης, είναι οι βουλευτές, οι αρχηγοί και τα κόμματα. Η απόφαση τους αιφνιδίασε. Βρέθηκαν.απροετοίμαστοι. Με μια επιτρόπευση να.καθαρίσει η Κυβέρνηση; Ένας Ρέπας να τολμήσει; Να μην κρατήσει μερικές βδομάδες η ανακατωσούρα, να μην εξοργιστεί κι άλλο ο κόσμος, να μην.εισπράξουμε πολιτικά εκείνο που ποθήσαμε;

    ΚΙ άρχισαν τον εξάψαλμο. «Αριστεροί» διερωτήθηκαν μη και ξανανοίγουν. Μακρονήσια (τα πραγματικά τα' χουν ξεχάσει), δεξιοί καμώθηκαν πως δεν έχουν σχέση με χούντες και στρατιωτικούς νόμους και οι κορώνες, στη βουλή, αντήχησαν σε αυτιά μη ακουόντων.

    ΚΑΘΕ κόμμα (και έκαστος «ιδεολόγος» του) με τις προσδοκίες του, με τα ήθη και την πρακτική του. Το είδαν πως έρχεται μπόρα, κανένας τους δεν πήρε θέση και τώρα τους βλέπεις στημένους στην.αποβάθρα, με το αγκίστρι και την απόχη. Κάνα ψαράκι, κανένα ψηφαλάκι-γι αυτό ζουν και αναπνέουν. Κι άσε να σοβούν κρίσεις, την Ελλάδα να αναπνέει βαριά και τους μισούς έλληνες να τσακώνονται με τους άλλους μισούς, σε επίπεδο παρέας, σιναφιού και «ιδεολογίας».

    Μ' αυτά κι αυτά, κανένας τους δεν πείθει. Όταν δεν τολμάει το Κόμμα να πάρει θέση και οι άνθρωποί του σιωπούν περιμένοντας, όλο και θα τροφοδοτούν το αίσθημα της αηδίας μας και θα βυθίζονται στο τέλμα τους. Είναι(;) περίεργοι να μην ομονοούν στα απλά και αυταπόδεικτα. Είναι ορατό το προσωπείο τους, η πονηρία και της υποκρισίας τους το βάθος και το πλάτος. Γιατί, λοιπόν, να τους πιστέψουμε (και για άλλα), γιατί να επιδοτούμε τα κόμματα;

    Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

    Τα αγόρια της Ποτσουάνας πολεμούν τη διαπλοκή

    Η δημοκρατία της Ποτσουάνας κατάλαβε ότι η διαπλοκή τους κρατά από τα φρύδια. Γιαυτό τα αγόρια που κυβερνούν είναι έτοιμα να κόψουν και το μουστάκι να ξυρίσουν και τα φρύδια για να μην τους εκβιάζει πια η διαπλοκή.
    Θα ήταν πιο εύκολο (λένε κάποιοι) απλά να έκοβαν τη "διαπλοκή" για να μην έχουν οι εκβιαστές στοιχεία. Ορισμένα κουσούρια όμως δεν κόβονται. Όπως το κάπνισμα και η διαπλοκή. Το μόνο που μπορείσ να κάνεις είναι να αποσυμφωρήσεις την διαπλοκή αποφεύγοντας τις "μεγάλες ορχήστρες". Επιλέγοντας δηλαδή για μουσική δωματίου το παραδοσιακό ντουέτο πνευστών.
    Αλλιώς θα συνεχίσουμε να έχουμε δημοκρατία για την Ποτσουάνα.
    Η ορολογία και η φωτο από το Κουρδιστό
    Κομματικο

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΑΠΡΟΦΥΤΟΥ ΓΑΠ! ΓΙΝΑΜΕ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ


    Του «Κύλωνα»


    Με προπαγανδιστική αφίσα η οποία αναφέρει: «τα χρήματά μας για τον λαό μας», δείχνοντας έναν Ελληνα μαυρισμένο σε μια αιώρα (η οποία είναι η σημαία της χώρας μας) και να «χαίρεται» τα λεφτά των άλλων, προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους το κόμμα της ακροδεξιάς στην Αυστρία!

    Ντροπή τους και μόνο ντροπή τους! Αυτά να τα βλέπουν και να τα χαίρονται κάποια άλλα «μπουμπούκια» που μιλούν για «Ενωμένη Ευρώπη» και ουτοπίες. Τα «φιδάκια» αρχίζουν να βγαίνουν από το αυγό και η Ευρώπη να εισέρχεται σε μια νέα περίοδο «μεσοπολέμου». Αν αυτό δεν είναι «καμπάνα» τότε τι θεωρούμε «καμπάνα»;
    Αλήθεια το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τι κάνει;
    Καφενειο
    =====================================================
    ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: η κεφαλίδα στο άρθρο απάντηση στο ρητορικό ερώτημα του αρθρογράφου..... η ξεφτίλα μας έχει ονοματεπώνυμο και υπογραφή ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

    Αφορολόγητες οι Τηλεοπτικές διαφημίσεις…

    Και αφού αυτή η κυβέρνηση αποκλείεται να εισπράξει τον φόρο που ψήφισε γιατί θα της κόψουν τα πόδια, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη Αναστέλλει τον φόρο για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις…

    Οέο!!!

    Γράφει σήμερα η Αυγή

    Αναστέλλουν τον φόρο για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις

    Και νέα χαριστική ρύθμιση υπέρ των καναλαρχών έκρυβε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη. Με τροπολογία που πρότεινε, και στήριξε το ΛΑΟΣ, αναστέλλει μέχρι τον Οκτώβριο την είσπραξη του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, που είναι πλέον στο 20%.

    Την αποκάλυψη για τη χαριστική ρύθμιση έκανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης. Σημειώνεται ότι ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε: “Αυτός ο φόρος είναι φόρος που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε κάτι το οποίο δεν υπήρχε και απλώς το μόνο το οποίο κάνουμε είναι η μετάθεση της είσπραξης του φόρου”. Δεν εξήγησε δηλαδή γιατί καθυστέρησε στην είσπραξη του φόρου και γιατί προχωρεί στην αναστολή της είσπραξής του.

    Υπενθυμίζεται ότι στον νόμο 3845/2010 ψηφίσθηκε ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων να είναι στο 20%, το οποίο έπρεπε να εισπράττεται και να αποδίδεται μηνιαίως, όπως και οι υπόλοιποι φόροι για τα εισοδήματα των εργαζομένων. Όμως, για άγνωστο λόγο, όλες οι ΔΟΥ της χώρας δεν εισέπραξαν τον φόρο και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι θα τον εισπράξει από τον Οκτώβριο. “Μήπως με αυτή τη μετάθεση οδηγούμεθα στην αναβολή και με την αναβολή τελικά στην κατάργηση;” ρώτησε ο Π. Λαφαζάνης, χωρίς να πάρει απάντηση από την κυβέρνηση.

    πηγή:Αναστέλλουν τον φόρο για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις