ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.10.10

Οι απειλές για πρόωρες αφορούν την Ντόρα το Λαός και τον Κουβέλη.

Η συζήτηση και οι απειλές για πρόωρες εκλογές δεν αφορούν τον Ελληνικό  λαό ούτε το ΠΑΣΟΚ.  Μόνο τα στελέχη που μπήκαν στο κράτος επί ΓΑΠ, το ΛΑΟΣ, την Ντόρα,  και τον Φ Κουβέλη αφορά αυτή η κουβέντα.
Αν παραιτηθεί ο ΓΑΠ   αύτους θα καλέσει η τρόικα  σε  ένα Καμπ Ντέιβιντ να  τους αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μαζί με τον ΓΑΠ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΓΑΠ??? ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΞΩΔΙΚΑ ΟΙ ΔΕΚΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

Τρώνε «φέσια», απαντούν με εξώδικα

Ολοένα περισσότεροι καταναλωτές αφήνουν απλήρωτους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, που παίρνουν τα μέτρα τους 
 
 
Η κρίση χτύπησε για τα καλά την πόρτα των νοικοκυριών που καθυστερούν ακόμη και την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις μεγάλες εταιρείες κοινής ωφελείας, το ποσοστό καθυστερήσεων στη ΔΕΗ έχει φθάσει στο 12%, ενώ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών οι καθυστερήσεις μαζί με τις διακοπές συνδέσεων πλησιάζουν το 25%.

Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι η διοίκηση του ΟΤΕ, ακολουθώντας την τακτική των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για πρώτη φορά στέλνει εξώδικα στους πελάτες για καθυστερούμενες οφειλές μόλις 73 ευρώ (!).

Συνολικά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, οι άλλοτε πρωταθλητές στις συνδιαλέξεις μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών έλληνες πολίτες έχουν μειώσει τους λογαριασμούς τους κατά μέσον όρο σε ποσοστό 20%. Από την άλλη πλευρά, αυξάνονται και οι πολίτες που καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ή τους εξοφλούν με δόσεις και... ευκολίες πληρωμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών, στα συμβόλαια της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο πολλά νοικοκυριά να καταργούν τελείως τη σταθερή σύνδεση και να κρατούν μόνο το κινητό τηλέφωνο για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ακόμη, στην κινητή τηλεφωνία παρατηρείται το φαινόμενο της επιστροφής προς τις καρτοκινητές συνδέσεις οι οποίες δεν έχουν πάγιο, ενώ περιορίστηκε σημαντικά η συχνή αλλαγή συσκευών. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου, ήδη το 19% των ελληνικών νοικοκυριών έχει στραφεί αποκλειστικά στην κινητή τηλεφωνία εγκαταλείποντας τη σταθερή γραμμή.

Τι λέει ο ΟΤΕ
Ο ΟΤΕ, στην περίπτωση ανεξόφλητων λογαριασμών, 15 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής προχωρεί σε προσωρινή διακοπή της εξερχόμενης επικοινωνίας, εκτός των αριθμών εκτάκτου ανάγκης.

Οσοι έχουν ανεξόφλητο λογαριασμό άνω των επτά ημερών δέχονται και αυτόματο ηχογραφημένο μήνυμα που τους καλεί να επικοινωνήσουν ατελώς με το Κέντρο Τηλεφωνικής Ενημέρωσης Πελατών στο 1305.

Αν ο συνδρομητής δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα όλες τις οφειλές, οι οποίες περιλαμβάνονται, μνημονεύονται ή συμβολίζονται στον λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών της σύνδεσης, ο ΟΤΕ έχει δικαίωμα:

Να διακόψει, χωρίς προειδοποίηση, προσωρινά, την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση.

Να αναστείλει τη διακοπή της τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης.

Να καταγγείλει τη σύμβαση, ύστερα από έγγραφη ειδοποίηση του συνδρομητή, η οποία γίνεται τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την καταγγελία.

Η σύνδεση διακόπτεται προσωρινά, όταν δεν εξοφληθεί εμπρόθεσμα ο τηλεπικοινωνιακός της λογαριασμός, εφόσον οι οφειλές ξεπερνούν τα 58,69 ευρώ.

Αν ύστερα από αλλεπάλληλες υπενθυμίσεις η οφειλή παραμένει, περίπου τρεις μήνες μετά την πρώτη επικοινωνία με τον πελάτη, αποστέλλεται ενημερωτική επιστολή, ενώ έξι μήνες μετά την προσωρινή διακοπή ο οργανισμός μπορεί να προχωρήσει σε οριστική διακοπή της γραμμής και αποδέσμευση του αριθμού της σύνδεσης.

Στην περίπτωση όμως όπου καταγγέλλεται η σύμβαση, προκύπτει ότι ο ΟΤΕ έχει αλλάξει... ήθη, και πλέον, μετά τις 30 ημέρες, στέλνει εξώδικες προειδοποιήσεις στους πελάτες του.

Πληρωμή με δόσεις
Για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοικοκυριά, ως τώρα ο οργανισμός παρείχε διευκολύνσεις στους πελάτες του για την πληρωμή των λογαριασμών σε έντοκες μηνιαίες δόσεις, παράταση προθεσμίας εξόφλησης κτλ.).

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός μετά την ημερομηνία εξόφλησης, έχουν το το δικαίωμα να επιβαρύνουν την οφειλή με τόκο υπερημερίας, να προβούν σε διακοπή των εξερχόμενων κλήσεων και να χρεώσουν το συνδρομητή με τυχόν έξοδα (λειτουργικά, δικαστικά κτλ.) στα οποία θα υποβληθεί λόγω καθυστέρησης της εξόφλησης Πρόβλημα και στην αποπληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ
Ολο και περισσότεροι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, που ανήκουν κυρίως σε αγροτικές κατοικίες αλλά και σε πολλά διαμερίσματα στις πόλεις, δεν εξοφλούνται ανά τη χώρα, κυρίως όμως στη Βόρεια Ελλάδα. Η διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα που αρχίζει αργά αλλά σταθερά να λαμβάνει αξιοσημείωτες διαστάσεις αλλά επίσης και ενώπιον ενός άλλου διλήμματος, αφού ως κρατική εταιρεία δυσκολεύεται να σταματήσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα νοικοκυριό ακολουθώντας το παράδειγμα του ΟΤΕ.

Η ΔΕΗ ακολουθεί διαφορετική πολιτική και αρχίζει τις οχλήσεις προς τους καταναλωτές που δεν πληρώνουν μετά τη λήξη του δεύτερου ή του τρίτου δίμηνου λογαριασμού, ενώ προχωρεί σε διακοπή παροχής περίπου έξι μήνες αφού ξεκινήσει να μην πληρώνει ο καταναλωτής.

Συνολικά σε όλη τη χώρα, επί συνόλου 6,5 εκατομμυρίων λογαριασμών που εκδίδει η ΔΕΗ υπάρχει σταθερό ποσοστό, το οποίο προσεγγίζει το 12%, που εξοφλείται με καθυστέρηση ή δεν εξοφλείται καθόλου.

Αρκετοί από αυτούς τους λογαριασμούς είναι ανενεργοί διότι αντιστοιχούν σε κενά διαμερίσματα ή καταστήματα, σε ξενοίκιαστα γραφεία, σε εξοχικά που δεν κατοικούνται για έξι-επτά μήνες τον χειμώνα ή σε εμπορικές και βιοτεχνικές μονάδες που δεν λειτουργούν. Αυτό το ποσοστό στη Μακεδονία είναι αρκετά αυξημένο τον τελευταίο χρόνο, φθάνοντας μέχρι και το 15%, ενώ στον Νομό Κιλκίς προσεγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το 20%. Οι λόγοι για τους οποίους παραμένουν πολλοί λογαριασμοί απλήρωτοι είναι πολλές φορές ουσιαστικοί και έχουν να κάνουν με την ανέχεια πολλών νοικοκυριών λόγω κρίσης και ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως η Βόρεια Ελλάδα. Σχετίζονται επίσης και με την απροθυμία πολλών να πληρώσουν, θεωρώντας ότι η ΔΕΗ δεν θα τους τιμωρήσει, αλλά και με το κλίμα της γενικότερης «ανταρσίας» που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, αφού αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρείται και στο θέμα των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου εκατοντάδες εργοδότες χρησιμοποιούν το κονδύλι αυτό ως κεφάλαιο κίνησης και γι΄ αυτό δεν τις καταβάλλουν.  

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται – Επίλογος: Ζούμε μια παρωδία!

Αυτοί που φοβούνται και που αποφεύγουν την αλήθεια είναι μόνο αυτοί που έχουν προωθήσει το ψέμα.

Σήμερα, καθώς πολλά από αυτά που είχα διακρίνει από καιρό έχουν αρχίσει στο μεταξύ να παίρνουν σάρκα και οστά, αποφάσισα να ολοκληρώσω αυτή τη σειρά με ένα άρθρο (βλέπε εδώ, σελ.45), το οποίο με εκφράζει απόλυτα και είναι σε αρμονία με όσα έχω γράψει σχετικά, στα τελευταία δυο χρόνια.
Το άρθρο αυτό του Yannis Aeras, με τίτλο: «ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ», από το πολύ ενδιαφέρον μπλοκ: «Αληθινά ψέματα», φανερώνει πως η εικόνα αρχίζει να διαμορφώνεται και ότι είναι θέμα χρόνου το να λάμψει πλέον η αλήθεια: Τίποτα δεν είναι τυχαίο και η απάτη, το κάλπικο, η παραποίηση, αργά η γρήγορα αποκαλύπτονται. Το άρθρο αυτό φανερώνει πως δεν είμαι ο μόνος που το έχει καταλάβει αυτό!
Ζούμε εμείς οι Έλληνες εδώ και ενάμιση αιώνα μια ουτοπία, ένα όνειρο, το όνειρο της εθνικής ανεξαρτησίας και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ενώ στη πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξαμε πραγματικά ελεύθεροι. Κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις απλά μας χρησιμοποίησαν, για να ζήσουν κι αυτοί το δικό τους όνειρο, την αναβίωση δηλαδή ενός ένδοξου λαού της αρχαιότητας, για να ξεφύγουν λίγο από την ανία, και τώρα που τα πράγματα «σφίξανε», ξαναγυρίζουμε πάλι  επί των αυτών, στη σκληρή δηλαδή πραγματικότητα. Και πια είναι αυτή; Το ότι δεν είμαστε παρά ένα μέρος της φτωχής βαλκανικής χερσονήσου που άγεται και φέρεται ανάλογα με τα συμφέροντα των δυνατών!
Εάν δεν θέλουμε να το δεχτούμε αυτό, τότε απλά εθελοτυφλούμε και μας αρέσει να παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε επιτέλους πως ο ένδοξος ελληνισμός έχει χαθεί ανεπιστρεπτί; Τι είναι αυτό που μπορεί να δώσει έστω την απειροελάχιστη απόδειξη ότι οι σύγχρονοι Έλληνες (ως σύνολο) έχουν κάτι κοινό με κάποιους ένδοξους προγόνους; Σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους βαλκανικούς λαούς; Κάνουμε το παν δυστυχώς να επιβεβαιώσουμε πως δεν διαφέρουμε σε τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. Έχουμε γίνει ο περίγελος ακόμη και των Σκοπιανών, αυτών που μέχρι πριν λίγα χρόνια αποκαλούσαμε «γυφτοσκοπιανούς» και κάποιοι (γνωστοί άγνωστοι), οι οποίοι δεν μας συμπαθούν ιδιαίτερα, έχουν βαλθεί μέσα από το λεγόμενο «μακεδονικό», να μας φανερώσουν την οδυνηρή πραγματικότητα, που είναι: το πόσο εύκολο είναι να πείσουν έναν λαό -αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο- ότι έχουν ένα ένδοξο παρελθόν! Να πείσουν μερικούς ξυπόλυτους βαλκάνιους, όπως ήμασταν κι εμείς στις αρχές του 19ου αιώνα, ότι είναι απόγονοι ένδοξων προγόνων. 
Όλη η υπόθεση του «μακεδονικού» και τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας, είναι μια παρωδία! Κάποιοι κακεντρεχείς -οι οποίοι έχουν τα μέσα και την άνεση να το κάνουν- παίζουν απλά μαζί μας και γελούν εις βάρος μας… Οι μόνοι οι οποίοι μας παίρνουν στα σοβαρά ήμαστε δυστυχώς …εμείς, ο εαυτός μας δηλαδή με τις φαντασιώσεις του.  Όλος ο κόσμος γελάει σήμερα εις βάρος μας και εμείς εξακολουθούμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, ενώ κάποιοι επιτήδειοι ανάμεσά μας θησαυρίζουν πίσω από την πλάτη μας.  Αυτοί είναι οι πολιτικοί και οι …αυλικοί τους, οι οποίοι δεν τρέφουν αυταπάτες, δεν ζουν στο χθες, δεν τρώνε κουτόχορτο. Το κουτόχορτο και οι αυταπάτες είναι για το πόπολο, που έχει πιστέψει τώρα τους «Έψιλον», που μέσω των …εκπροσώπων τους (βλέπε Φουράκης, Λιακόπουλος κ.λ.π.) τους έχει …αναβαθμίσει, και από εκεί που πίστευαν πως είναι απόγονοι των αρχαίων ένδοξων Ελλήνων, τώρα τους έχουν κάνει να πιστεύουν ότι προέρχονται από …εξωγήινους, οι οποίοι ήρθαν από τον Σείριο.
Τελικά φτάνω να πιστεύω, ότι οι μόνοι ρεαλιστές και «λογικοί» Έλληνες βρίσκονται σήμερα στο …Δρομοκαϊτειο.
Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε πως άλλο είναι το όραμα και άλλο η αυταπάτη, άλλο τα ιδανικά και άλλο η ουτοπία. Το όραμα και τα ιδανικά είναι η απαραίτητη κινητήρια δύναμη για να προχωράει κάποιος μπροστά. Πίσω όμως από τις αυταπάτες και την ουτοπία καιροφυλακτεί το χάος. Και αυτό ακριβώς είναι αυτό που ζούμε σήμερα…
Ίσως δυσαρεστήσω κάποιους με αυτά που έχω γράψει εδώ, αλλά η αλήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη, είναι όμως αναγκαία, όσο αναγκαίο είναι και το φώς!
Ο άνθρωπος δεν είναι αρουραίος, δεν είναι φτιαγμένος να ζει στα σκοτάδια ή στα απατηλά όνειρα. Είναι φτιαγμένος (ναι! Φτιαγμένος… σε πείσμα όλων αυτών που αποδέχτηκαν την απάτη της θεωρίας της εξέλιξης για να …αρέσουν) για να ζει στο φώς. Είναι φτιαγμένος να κοιτάει ψηλά, αλλά να πατάει ταυτόχρονα σταθερά στο έδαφος, και το έδαφος, η υποδομή, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Και γιατί πρέπει να φοβόμαστε την αλήθεια; Η αλήθεια δεν είναι ποτέ εναντίον του τίμιου. Η αλήθεια είναι η καταδίκη του απατεώνα…
Άρα αυτοί που πρέπει να φοβούνται και να αποφεύγουν την αλήθεια είναι μόνο αυτοί που έχουν προωθήσει το ψέμα. Ποιοι είναι όμως αυτοί;
Μόνο με ανοικτά μάτια θα μπορέσει να το ανακαλύψει αυτό κανείς. Και πιστεύω, πως με λίγη προσπάθεια θα καταφέρουμε να ανοίξουμε τελικά τα μάτια…
Για ένα πράγμα να είμαστε μόνο βέβαιοι:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ!!!
.

Δεν υπάρχουν “δελφίνοι” κύριε Μπαμπούκη. Μόνο το ΠΑΣΟΚ της βάσης που θα σας ξηλώσει όλους.

Ο Παμπούκης στέλνει μήνυμα στους δελφίνους: “αναμφισβήτητος ο Παπανδρέου”


“Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν υπάρχουν “αντ’ αυτού”, σημειώνει στην εφημερίδα Real News ο λαλίστατος τώρα τελευταία υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.
==============
Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου: Μάλλον παίζεται  ξανά η θεωρία των υπονομευτών και των εσωτερικών εχθρών σαν ανόητη φάρσα.  Ο Χ. Μπαμπούκης δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα του Μνημονίου και της  Ελλάδας της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας  των φιλών του ΓΑΠ Απευθύνεται και φοβερίζει στελέχη.
Όμως όλοι μπορούμε να δούμε ότι ο μόνος σοβαρός  αντίπαλος του ΓΑΠ αυτή την στιγμή είναι το ΠΑΣΟΚ της Βάσης.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει ξεσηκωθεί λοιπόν και  εκτιμώ ότι θα σας ξηλώσει όλους.

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οπως πάντα απ την Κατερίνα

Μια πρέζα φόβο στο φαΐ μας και μιά μάχη…

Βλέπω τους μεγαλομεσάζοντες αλλά και τους μικρεμπόρους του προϊόντος της Εξουσίας, να συμβουλευουν τον Γεώργιο Β’ Παπανδρέου Γ’, να μην συρθεί στο δίλημμα «μνημόνιο- αντιμνημόνιο». Εκεί το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι του φωνάζουν.
Είναι πια γνωστό, δεδομένο και εμπεδωμένο, ότι η εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου- είτε αυτές φέρονται επικοινωνιακά να γίνονται γιατί τις υπαγορεύει το …μνημόνιο, είτε αυτές φέρονται επικοινωνιακά και πάλι, να γίνονται γιατί τις υπαγορεύει ο γεννιτσαρικός νεοφιλευθερισμός της Κυβέρνησης, αποτελούν τον πιο σίγουρο δρόμος για το γκρεμό. Τα μέτρα έχουν πάψει να είναι απλά άδικα. Έχουν πάψει να είναι απλά ανήθικα. Είναι κοινός τόπος πια ότι είναι αναποτελεσματικά και ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

Άρα ο Ηγεμών, πρέπει να ανατρέψει το δίλημμα του φωνάζουν. Να ξαναγυρίσει σε …χειμωνιάτικα πια Καστελοριζα και να πει ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι μονόδρομος. Αυτός βέβαια το έλεγε πάντα σε εμάς- αφήστε τώρα τις προεκλογικές ανοησίες που έλεγε σε εσάς, μας δηλώνει με θρασύτατη ειλικρίνεια ο κ. Σαχινίδης-, και επιδιώκοντας ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να φτάσει και στην απόλυτη κρίση δανεισμού, …«απέδειξε» ο Ηγεμών ότι ε, δεν υπήρχε άλλος δρόμος για τους δανειστές μας. 
Μα… Δεν έχει μα και ξεμα…να σήμερα κιόλας είμαστε έτοιμοι να δώσουμε φιλοδώρημα στους χαμηλοσυνταξιούχους …100 ευρώ. Αύριο… πάρε και μία τζούρα ελπίδα. Θα σκάσει το γαϊδούρι αν δεν του πεις ότι να μωρέ…μετά από εκείνη την στροφή… τι θα πει δεν την βλέπεις, την βλέπω εγώ. Εδώ την βλέπει ο Άκερμαν… και με βραβεύει.
Στο μίγμα της πολιτικής του Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ’, αυτό το «φόβος- κοινωνικό μίσος του ενός απέναντι στον άλλον- επιβράβευση των καλών παιδιών από τους ξένους-πάρε και μια …πατρίδα βρε», εισηγούνται στον Παπανδρέου Γ’ να ξαναρίξει στο ..φαΐ, προεκλογικά λίγο φόβο. Να προσέξει όμως στο μίγμα. Να προσέξει πόσο θα βάλει στο φαΐ που μας ταΐζουν. Να προσέξει, γιατί ο φόβος και η οργή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο θυμός είναι πάντα απόρροια του φόβου. Αν νοιώσει ισχυρό, όταν θα φοβηθεί θα θυμώσει και θα αντεπιτεθεί, αν νοιώσει ανίσχυρο θα υποχωρήσει. Αν νοιώσει ανίσχυρο και επιβραβευμένο θα υποκύψει.
Απλά πράγματα για τους …εκπαιδευτές των σκύλων…
Αν δεν ψηφίσετε τον Σγουρό, οι θυσίες σας θα πάνε χαμένες, θα μας πει. Θα χρεοκοπήσουμε θα μας πει. Θέλετε τον Σαμαρά; θα μας πει. Μα ο Τσιπρας και η Παπαρρήγα διώχνουν τους …«επενδύτες» και τους «τουρίστες» θα μας πει.
Μα να, βρήκαμε και περιτύλιγμα, βρήκαμε και τους προθύμους να μας βοηθήσουν να βάλουμε και φιόγκο στο …Δώρο, και Καμίνη έχει ο ντορβάς, και Μπουτάρη έχει ο ντορβάς, και Τατούλη για τους πιο μερακλήδες. Η συμμαχία των προθύμων. Δώστε μου δύναμη να πάω να διαπραγματευτώ με τους ξένους, να πάω δυνατός να βάλω την κόκκινη γραμμή θα μας πει, από προνομιακούς για τους Ηγεμόνες χώρους τηλεοράσεων. Οι άνθρωποι του, οι ναρκέμποροι της πρέζας του…
Μην με ρωτήσετε …και γιατί δεν την έβαλα μέχρι τώρα την κόκκινη γραμμή, μην με ρωτήσετε γιατί πέταξα στα σκουπίδια τον συνταξιούχο, τον άρρωστο, τον μισθωτό, τον εργαζόμενο, τον πολίτη.
Το τι θα πει ο Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’ στην διακαναλική… είναι σε όλους γνωστό.
Τα συστατικά του φαγητού του που παλεύει να μας ταΐσει είναι τόσο τετριμμένα. Ιστορικά ο τελευταίος έλληνας που τα σερβίρε σε αυτή τη δόση ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Είστε άρρωστοι, είμαι ο γιατρός. Ο γύψος, το μνημόνιο…
Λίγο πριν από αυτόν…ο παππούς του σημερινού Ηγεμόνα. Ο μπιστικός του Σκόμπυ, το φερέφωνο των Άγγλων και των Αμερικάνων, ο Γεώργιος Α’ Παπανδρέου Α’ «πιστεύομεν και εις την Λαοκρατία» φώναζε ο τελάλης του Σκόμπυ στο μπαλκόνι. Την ίδια ώρα που το αφεντικό του, ο Σκομπυ βομβάρδιζε. Τι διδακτική που είναι η ιστορία… και αλήθεια πόσο επικίνδυνη!
Μα τώρα είστε σοβαροί θα πει ο Ηγεμόνας και τα τσουτσέκια του; Τι θέλετε; Τον Δημαρά; Τον Αλαβάνο; Τον Μητρόπουλο; Τον Κικίλια; Τον Παφίλη; Τον Κακλαμάνη; Τον Σοφιανό; Τον Γκιουλέκα; Την Πορτάλιου; Ξεχνάω κανέναν;
Τίποτα από όλα, κάποια ή και όλα αυτά Ηγεμόνα Γεώργιε Β’ Παπανδρέου Γ’ .
Και να σου πω και την αλήθεια, και ας παρεξηγηθείς. Μην κολακεύεσαι. Δεν είσαι εσύ ο πραγματικός εχθρός. Όπως ο πραγματικός εχθρός δεν ήταν ο Τσολάκογλου. Ο φασισμός και ο ναζισμός ήταν. Ο Τσολάκογλου ένας τυχαίος δοσίλογος ήταν, ένα από τα ανθρωπάκια που η Ιστορία κατέγραψε ως …πρόθυμο. Ένας ακόμα Εφιαλτάκος. Σωρό στην Ιστορία οι …πρόθυμοι. Σωρό στην Ιστορία οι …Εφιάλτες.
Έχουμε πόλεμο Ηγεμόνα “μας”. Και στον πόλεμο έχουμε μάχες. Και στις μάχες το πιο σημαντικό ειναι να ξέρεις τον εχθρό και μετά επιλέγεις σύμμαχους. Και όπως ο πόλεμος εξελίσσεται, μπορεί οι σημερινοί σύμμαχοι να είναι και οι αυριανοί αντίπαλοι. Και όταν ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη μπορεί να αναδειχθούν και άλλες δυνάμεις και άλλοι σύμμαχοι.
Και ΣΗΜΕΡΑ η ελληνική κοινωνία ανιχνεύει πια και ποιος είναι ο άμεσος εχθρός και ποιος είναι ο πρόθυμος – με κουκούλα ή χωρίς- εκπρόσωπος του, και ποιος είναι ο πραγματικός ή ο φαινομενικός σύμμαχος. Η ελληνική κοινωνία …συμπράττει. Ναι συμπράττει ακόμα και με αυτόν που δεν την εκφράζει απόλυτα, που δεν την καλύπτει, που έχει ενστάσεις, που ακόμα και αυτόν τον φοβάται, που μπορεί να αμφισβητεί τις προθέσεις του, που μπορεί να κάνει και 2η και 3η ανάγνωση των προθέσεων του. 
Αλλά πια …και για την κοινωνία, αυτή η μάχη μονόδρομος είναι. Απέναντι στον δικό σου μονοδρόμο. Απέναντι στα δικά σου τα αφεντικά, σε εσένα και στους προθύμους που συντάχτηκαν μαζί σου. Τόσο απλά…
Αύριο, είναι μια άλλη μέρα. Αύριο η εξίσωση θα έχει άλλες σταθερές και άλλες παραμέτρους. Σήμερα όμως δίνεται μια μάχη. Μια πολύ σοβαρή μάχη. Μία από τις πολλές που θα δοθούν.
Σήμερα ή θα μας φοβίσετε ή θα σας φοβίσουμε. Οι μάχες Γεώργιε Β’ Παπανδρέου Γ’ δεν έχουν …«είτε».
Οι μάχες συχωριανοί μου, δεν σημαίνουν ούτε την λήξη του πολέμου, ούτε καν κρίνουν την επιβίωση, την δική μας, της γενιάς μας, των πατεράδων, των παιδιών μας. Οι μάχες θα είναι πολλές και πολλών ειδών. Οι μάχες θα δοθούν και με το ιππικό και με το αντάρτικο.
Μια νίκη ή μια ήττα σε μια μάχη, δεν προδικάζει το αποτέλεσμα ενός πολέμου που αυτή την στιγμή φαντάζει άνισος. Αλλά και ποτέ κανείς δεν κέρδισε μάχη αν δεν επικεντρώθηκε σε αυτήν. Αν δεν πίστεψε ότι η μάχη είναι ένας μονόδρομος. Αν κιότεψε. Αν διύλισε. Αν την ώρα που αυτή η μάχη δινόταν, αυτός προδίκαζε το αποτέλεσμα της όποιας επόμενης.
Η δική μας ΣΗΜΕΡΙΝΗ μάχη, αυτή που είναι μάχη ιππικού απέναντι στο πιο βρώμικο,στο πιο χυδαίο επικοινωνιακό «ανταρτικό» τους, έχει ένα και μόνο διακύβευμα. Ή θα τους φοβίσουμε ή θα μας φοβίσουν.

Σε αυτό το …φαΐ, που μας ετοίμασαν και παλεύουν να μας ταΐσουν, ποιος από τους δυο μας θα ρίξει περισσότερο φόβο. Εμείς ή αυτοί; Θα τους φοβίσουμε ή θα μας φοβίσουν συχωριανοί;

ΓΑΠ: "ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ"........... ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ... ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

Ο κοινός απατεώνας τολμά ανερυθρίαστα να θεωρεί την αποψίλωση της χώρας και το πλιάτσικο των τροικανών , ως θεάρεστο έργο αλλά και να θέτει τον εαυτό του ως Σωτήρα για τα δεινά των Ελλήνων που ο ίδιος επισώρευσε. 

Ο Γκάνγστερ ΓΑΠ τολμά απροκάλυπτα να εκβιάζει τον ίδιο λαό που του έδωσε την εξουσία. Τολμά να θέτει τα γνωστά εκβιάστηκα διλλήματα προκειμένου να του δοθεί ο χρόνος να φέρει εις πέρας την διατεταγμένη αποστολή του. 
Αυτή την φορά όμως οι αναίσχυντος πολιτικός λόγος του  , οι τελευταίες αποκαλύψεις για την ύβρη του προς τον ελληνικό λαό που τους κατηγόρησε ως διεφθαρμένους και τεμπέληδες , το απροκάλυπτο ψεύδος και η εξαπάτηση που πρόσφερε προκειμένου να πάρει την εξουσία θα οπλίσουν την συνείδηση των πολιτών για να δοθεί η κατάλληλη απάντηση !!!!!

GEORGE GO HOME......................... ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ.... ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Kαι η μειονότητα της Θράκης στο τραπέζι συνομιλιών Γ.Παπανδρέου και Ρ.Τ.Ερντογάν!

Θέμα μειονότητας στην Θράκη συζήτησαν οι Γ.Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν στις συνομιλίες τους σήμερα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις  του Έλληνα πρωθυπουργού. Σε δηλώσεις αμέσως μετά την δίωρη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό ο Γ.Παπανδρέου εμμέσως αποκάλυψε ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτέλεσε θέμα συζήτησης "μαζί με διάφορα άλλα ζητήματα"

Το ερώτημα είναι γιατί συζητήθηκαν θέματα μειονοτήτων με τον Τούρκο πρωθυπουργό, αφού η Τουρκία δεν έχει καμία νομιμοποίηση επί της μουσουλμανικής μειονότητας που ζει στην Ελλάδα. Πως επιτράπηκε στον Τούρκο πρωθυπουργό να θέσει θέμα για μία μειονότητα για την οποία δεν έχει καμία αρμοδιότητα, αφού είναι απλώς θρησκευτική και όχι εθνική, βάσει της συνθήκης της Λωζάνης και πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε τέτοια συζήτηση. Το ότι βάζουν στο τραπέζι για πρώτη φορά ζητήματα μειονότητας (γιατί φυσικά στην Τουρκία η ελληνική μειονότητα είναι πληθυσμιακά όσο ένα κεφαλοχώρι της Ροδόπης και δε νομίζουμε ότι αφορούσε ιδιαίτερα η συζήτηση την ελληνική μειονότητα) είναι πρωτοφανές και πρέπει να απαντηθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ας δούμε την δήλωσε Γ.Παπανδρέου:
«Θέλουμε να φύγουμε μπροστά λύνοντας σημαντικά ζητήματα που μας έχουν ταλαιπωρήσει. Η Ελλάδα υποστηρίζει το πλαίσιο των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο γίνονται οι διερευνητικές επαφές με συστηματικό τρόπο», τόνισε από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου."Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε εύκαιροι να συζητάμε είτε την υφαλοκρηπίδα είτε θέματα που αφορούν θρησκευτικές ελευθερίες και μειονότητες και είχαμε μια καλή συζήτηση και για αυτά τα θέματα, είπε, επανaλαμβάνοντας ότι η συνεργασία με την Τουρκία, είπε, προχωρά σε μία ευρεία ατζέντα, που περιλαμβάνει την από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, του μεταναστευτικού αλλά και της κλιματικής αλλαγής.
Και συνέχισε «Ο στόχος είναι να φτάσουμε το συντομότερο σε αποτελέσματα. Αλλά κάνουμε βήματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν έχουμε βάλει ημερομηνία λήξης. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι θετικό για τις δύο χώρες και για την περιοχή», δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά δεν πρέπει να αναμένεται σύντομα κατάληξη.
Ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε με 50μελή συνοδεία, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής των διερευνητικών επαφών Φεριντούν Σινιρλίογλου και όλη η ομάδα του τουρκικού ΥΠΕΞ που ασχολείται με τα θέματα του Αιγαίου, αλλά και με τα μειονοτικά. Μαζί του και η σύζυγός του Εμινέ που παρακολούθησε μαζί με την Αντα Παπανδρέου τις εργασίες στη διάσκεψη με θέμα «Πρωτοβουλία για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΩΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ..... ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

“Μας καταδικάζετε σε αργό κι επώδυνο θάνατο”

“Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Υποχρεώνουν εμάς τους καρκινοπαθείς να πληρώνουμε από την τσέπη μας όλο το κόστος της χημειοθεραπείας, που μπορεί να ξεκινά από τα 500 ευρώ και να ξεπερνά τα χίλια κι άνω. Μας καταδικάζουν σε αργό κι επώδυνο θάνατο”.
Με τα λόγια αυτά η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος Περσεφόνη Μήττα καταγγέλλει στη “Μ” την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που εγκυμονεί η εγκληματική, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση του υπουργείου Υγείας, η οποία προβλέπει ότι θα χορηγούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία στους ασθενείς, μεταξύ των οποίων και οι καρκινοπαθείς, μόνο τα φάρμακα για τα οποία η πάθηση του ασθενούς περιλαμβάνεται στις εγκεκριμένες ενδείξεις.
Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν ο θεράπων γιατρός κρίνει ότι κάποιος ασθενής έχει ανάγκη να....... λάβει θεραπεία, η οποία συμπεριλαμβάνει κάποιο φάρμακο το οποίο δεν αναγράφει στις ενδείξεις του την πάθηση από την οποία πάσχει ο ασθενής, τότε ο τελευταίος υποχρεούται, εάν θέλει να συνεχίσει τη θεραπεία του, να πληρώσει εξ ολοκλήρου το κόστος της θεραπείας.
“Ήδη υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να πληρώσουν από την τσέπη τους μεγάλα ποσό, προκειμένου να μην σταματήσουν τη θεραπεία τους. Το κόστος των χημειοθεραπειών δεν είναι εύκολο να καθοριστεί ακριβώς, διότι εξαρτάται από τη μορφή του καρκίνου και τον αριθμό των δόσεων χημειοθεραπείας που θα χρειαστεί ένας ασθενής”, εξηγεί η κ. Μήττα.
Σύμφωνα με την ίδια, η απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι εγκληματική και διαχωρίζει τους ασθενείς σε δύο κατηγορίες και συγκεκριμένα σ’ αυτούς που έχουν την οικονομική άνεση να πληρώσουν και να θεραπευτούν και σ’ αυτούς τους οποίους το κράτος καταδικάζει σε αργό κι επώδυνο θάνατο, διότι απλώς δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν.
Επιστολή στον υπουργό Υγείας
Το σοβαρό αυτό πρόβλημα επισημαίνει η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος, η οποία αριθμεί 11.000 μέλη, με ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.  Όπως επισημαίνει, η απόφαση του υπουργείου, εκτός από αντισυνταγματική, αντικοινωνική και αντιανθρωπιστική, είναι και αντιεπιστημονική, αφού στον τομέα της Ογκολογίας η κατάσταση είναι ρευστή.
“Κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέα δραστικά φαρμακομόρια και νέες εφαρμογές υπαρχόντων δραστικών ουσιών μέσα από ερευνητικά πρωτόκολλα που ‘τρέχουν’ ανά τον κόσμο. Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι δεν είναι εφικτό κάθε νέα χρήση κάποιου φαρμάκου να περιλαμβάνεται άμεσα και στο φύλλο οδηγιών του”, τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι το υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του ακόμη δύο παράγοντες, εκ των ο οποίων ο ένας είναι η ελληνική γραφειοκρατία, η οποία μπορεί να καθυστερήσει την έγκριση μια νέας ένδειξης για πολύ καιρό και ο άλλος η απροθυμία των φαρμακευτικών εταιρειών να προβούν σε πλήρεις εργαστηριακές και κλινικές δοκιμές για κάθε πιθανή χρήση του φαρμάκου, λόγω κόστους.
“Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η προσπάθεια του υπουργείου για περιορισμό των δαπανών στο χώρο της Υγείας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση κι ελπίζουμε να γίνεται εξαιτίας της άγνοιας κι όχι εκ του πονηρού. Απέναντι σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες της πολιτείας, εμείς είμαστε αντίθετοι κι έτοιμοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή”, καταλήγει η επιστολή των καρκινοπαθών. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μείον 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2013

thumb
Σαρωτικές απολύσεις στον ευρύτερο δημό­σιο τομέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη δεσμευ­τεί στην τρόικα ότι θα προχωρήσει σε περίπου 300.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2013. Οι απολύσεις θα ονομαστούν «καταργή­σεις θέσεων» και θα γίνουν στο πλαίσιο εξοικονό­μησης λειτουργικών δαπανών του κράτους και βέ­βαια με τη δικαιολογία της επιτακτικής ανάγκης «για να μην πληγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι».
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρεώσει και αυτό το μέτρο στην τρόικα και να το εντάξει στην επι­κείμενη αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμ­ματος και του χρέους του 2009 από την Eurostat. Τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών και το Μαξίμου επιχειρεί να τα ρίξει στις «αμαρτωλές μέρες της κυβέρνησης της Ν.Δ., που ευθύνεται για τις ανα­θεωρήσεις».
Με το σλόγκαν, λοιπόν, «δεν φταίμε εμείς, αλ­λά οι προηγούμενοι», η κυβέρνηση επιχειρεί να διασωθεί πολιτικά ενόψει των δημοτικών εκλο­γών και να κρύψει πίσω από τις αναθεωρήσεις τις αστοχίες του οικονομικού επιτελείου στους στό­χους του 2010. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δέσμευση για το πογκρόμ των απολύσεων δόθη­κε εδώ και εβδομάδες, στο πλαίσιο των συναντή­σεων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την ηγε­σία του ΔΝΤ. Πριν δηλαδή έρθει το ραβασάκι από την Κομισιόν ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος θα είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου.
Η κυβέρνηση, βλέποντας ότι έχει χάσει τον έλεγχο των οικονομικών εξελίξεων, επιχειρεί να αποσπάσει δέσμευση για νέο Μνημόνιο το συντο­μότερο δυνατόν με την – αυτονόητη – δικαιολο­γία ότι η ήδη εξωπραγματική εξυπηρέτηση της δανειακής σύμβασης θα επιβαρυνθεί περαιτέρω με τις αναθεωρήσεις.
Η συνταγή των δραστικών περικοπών θέσεων εργασίας είναι το ψωμοτύρι του ΔΝΤ, που την έχει εφαρμόσει σε όλες τις χώρες με τις οποίες υπέγρα­ψε δανειακή σύμβαση. Μόνο που άλλα κυβερνητι­κά στελέχη – πλην του Παπακωνσταντίνου – έχουν δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά μόνο μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και λοιπούς δημόσιους οργανισμούς.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την Τρίτη μέ­τρα για στήριξη της ανεργίας, όμως φαίνεται ότι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης εντάσσονται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.
Τι κρύβει ο επίτροπος;
Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο «Π» ότι η δήλωση του επιτρόπου δεν ήταν καθό­λου τυχαία, ούτε του ξέφυγε. Αντιθέτως ήταν προγραμματισμένη διότι ο Ρεν έχει ενοχληθεί ιδιαί­τερα με την τροπή που πήραν οι έρευνες της Eurostat για τα στοιχεία. Τόσο ενοχλήθηκε, μάλιστα, που έδωσε εντολή να αυξηθεί η μόνιμη παρουσία κοινοτικών ελεγκτών στην Ελλάδα ώστε να κάνουν φύλλο και φτερό το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε καθημερινή βάση.
Η τελική αναπροσαρμογή του ελλείμματος για το 2009 παραμένει αδιευκρίνιστη καθώς, σύμ­φωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, εκτός από τα παραποιημένα στοιχεία που έστελνε η Νέα Δημο­κρατία, παρατηρήθηκε και έλλειψη «σωστής πλη­ροφόρησης» και από το νυν οικονομικό επιτελείο. Ήδη το «Π» έχει γράψει για τα τεχνάσματα που ακολουθούνται από το ΥΠΟΙΟ, με παρακρατήσεις επιστροφών, μεταφορές κονδυλίων, ώστε να συ­γκρατηθούν οι εκροές.
Εμμέσως πλην σαφώς το είπε και ο ίδιος ο επί­τροπος δηλώνοντας ότι μόλις τον Σεπτέμβριο, όταν η Eurostat απέκτησε αυξημένες αρμοδιότη­τες στους ελέγχους, ανακάλυψε και άλλες οφειλές του Δημοσίου. Μέχρι τότε, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του ΥΠΟΙΟ ότι υπάρχει «άριστη συ­νεργασία», τα στοιχεία ήταν ελλιπή.
Το παιχνίδι με την παράταση
Η κυβέρνηση έχει διαπιστώσει από τον Σε­πτέμβριο ότι οι στόχοι των εσόδων και των δαπα­νών έχουν εκτροχιαστεί. Παράλληλα οι ελπίδες για «σωτηρία» από την περαίωση και τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών έδωσαν τη θέση τους στον προβληματισμό, καθώς τα μηνύματα που λαμβά­νει από την αγορά, τις εφορίες και τους αρμόδι­ους φορείς είναι ότι τα νοικοκυριά στέρεψαν από ρευστό και δεν υπήρξε ιδιαίτερη ανταπόκριση στις «ευνοϊκές» ρυθμίσεις.
Η θέση της κυβέρνησης δυσκόλεψε όταν άρχι­σε να συνειδητοποιεί ότι οι αναπροσαρμογές της Eurostat ενδέχεται να διευρύνουν τη μαύρη τρύ­πα κατά 2,5 δισ. ευρώ. Προ πάντων, όμως, αναμέ­νεται να προσθέσουν άλλο ένα 10% στο δημόσιο χρέος του 2009.
Με τη στήριξη του ΔΝΤ η κυβέρνηση χτύπησε την πόρτα της Ε.Ε. και προσπαθεί να διαπραγμα­τευτεί παράταση ή πάγωμα της αποπληρωμής κα­τά 2-5 χρόνια. Η λογική των αξιωματούχων του ΔΝΤ, την οποία φαίνεται πως ασπάζεται πλήρως η ηγεσία της κυβέρνησης, είναι η «εξασφάλιση της παράτασης το συντομότερο δυνατόν», ώστε να πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές με το σλό­γκαν «πετύχαμε και μας επιβραβεύουν». Μόνο που η πολιτική αυτή κρύβει τα εξής:
1Οποιαδήποτε παράταση ή πάγωμα δεν θα έρ­θει χωρίς την υπογραφή νέων όρων για μέτρα. Ήδη πήρατε μια πρόγευση με την απόφαση για μα­ζικές απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ μελετάται πλή­ρες πάγωμα των προσλήψεων για την επόμενη τε­τραετία και πάγωμα στις αυξήσεις μισθών και συ­ντάξεων για μια τριετία, παρότι ο πληθωρισμός κινείται σε επίπεδα ρεκόρ. Μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερες στρεβλώσεις στην αγορά και θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και θα διατηρήσει την ύφεση. Θα κάνει δηλαδή ακριβώς τα αντίθε­τα από αυτά που – θεωρητικά πάντα... – ήρθε να διορθώσει το Μνημόνιο.
2Το ΔΝΤ δεν είναι αρμόδιο και δεν μπορεί να πιέσει την ευρωζώνη να δώσει το πράσινο φως για μια δανειακή παράταση. Ο στόχος του όμως είναι να υπογράψει διμερή συμφωνία με την Ελλάδα, με την οποία θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας αφήνοντας έτσι έξω την Ε.Ε.
3Η βιασύνη για νέο Μνημόνιο έχει να κάνει και με τη διολίσθηση της πραγματικής οικονο­μίας, που αργά η γρήγορα θα φανεί και προς τα έξω. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση ελέγχει πλήρως το επικοινωνιακό παιχνίδι, όμως γνωρίζει καλά ότι ο χρόνος λειτουργεί εναντίον της. Υπάρχουν μάλι­στα σκέψεις για εθνικές εκλογές ακόμη και μέσα στην άνοιξη και γι’ αυτό ασκούνται πιέσεις να πει το «ναι» η ευρωζώνη σε μια φαινομενικά ευνοϊκή ρύθμιση.
Πόρτα από τους εταίρους
Κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin ο Παπακωνσταντίνου ήλπιζε ότι θα απο­σπάσει μια πρώτη καταφατική απάντηση για αλ­λαγή στους όρους αποπληρωμής της δανειακής σύμβασης. Όμως, όπως ήδη αποκάλυψε το «Π», οι εταίροι μας έχουν εκνευριστεί με τα πολιτικά παιχνίδια που παίζει η Ελλάδα με το ΔΝΤ και θεω­ρούν ότι οι δηλώσεις τόσο του Στρος-Καν όσο και του υπουργού Οικονομικών αποσκοπούσαν στην πίεση της ευρωζώνης.
Μόνο που φαίνεται πως η απόφαση της κυ­βέρνησης να ενταχθεί στο στρατόπεδο του ΔΝΤ, σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες του αναμενό­μενου αναθεωρήσεις των ελληνικών στοιχείων, στράβωσε το ήδη μουδιασμένο κλίμα. Και έτσι η γραμμή της Ε.Ε. προς την Ελλάδα σκλήρυνε ξαφ­νικά, με την Κομισιόν να διαμηνύει στην κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κλείσει τις τρύπες του 2010, να αναθεωρήσει τα μέτρα του 2011 «και μετά το συζητάμε για πα­ράταση».
Χρονικά η Ε.Ε. τοποθετεί την πιθανότητα να αρ­χίσει η συζήτηση για το νέο Μνημόνιο το καλοκαί­ρι, όταν δηλαδή θα έχει στα χέρια της τα αποτελέ­σματα του πρώτου εξαμήνου. Αυτό όμως λειτουρ­γεί κατά των επιδιώξεων της κυβέρνησης, καθώς οι περισσότεροι δείκτες της οικονομίας θα έχουν χτυπήσει κόκκινο μέχρι τότε.
Πανικός για τις δηλώσεις Ρεν
Η καλή εικόνα που προσπαθεί να πλασάρει η κυβέρνηση προς τα έξω χάλασε τη Δευτέρα το βράδυ με τη δήλωση - βόμβα του επιτρόπου για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν. Ο επί­τροπος αποστασιοποιήθηκε από τη γραμμή «να στηριχθεί η κυβέρνηση με δηλώσεις ώστε να μην αποδυναμωθεί στις εκλογές και κινδυνέψει το Μνημόνιο» και δήλωσε ξεκάθαρα ότι το 2011 μας περιμένουν επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Ο Παπακωνσταντίνου περίμενε ότι οι συνάδελφοί του στο Eurogroup θα τον υποστηρίξουν, τουλάχιστον δημοσίως. Η δήλωση του Όλι Ρεν όμως τον χτύπησε σαν κεραυνός, διότι περί­μενε ότι σύσσωμη η Ε.Ε. θα κρατούσε το στόμα της κλειστό για τα νέα μέτρα μέχρι τις εκλο­γές. Από εκεί και πέρα υπολόγιζε να αφήσει την τρόικα να ανακοινώσει την ανάγκη για νέα μέτρα, λόγω των αναθεωρήσεων των ελληνικών στοιχείων. Μόνο που η... ανακοίνωση ήρθε λίγες εβδομάδες νωρίτερα.
«Πρόεδρε, θα χάσουμε»
Τις εξελίξεις έχουν «μυριστεί» αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που άρχισαν να μεταφέρουν στους δημοσιο­γράφους την αποστασιοποίησή τους από την παρούσα οικονομική πολιτική. Μά­λιστα, 24 ώρες μετά τη δήλωση - βόμβα του Όλι Ρεν, πολλά στελέχη διέρρευσαν τις «προτροπές» προς τον πρωθυπουργό να αλλάξει πολιτική και να πάρει στα χέ­ρια του τη διαπραγμάτευση με την τρόι­κα ώστε να χαλαρώσουν οι όροι του ήδη υπάρχοντος Μνημονίου. Με δεδομένο ότι ο λαός δεν αντέχει άλ­λο, λένε τα στελέχη, ο Παπανδρέου πρέ­πει να υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να υι­οθετηθούν επιπρόσθετα μέτρα, διότι θα έρθει «κοινωνικό τσουνάμι». Επιπλέον ενισχύεται η άποψη ότι οι επιλογές και οι χειρισμοί του Παπακωνσταντίνου έχουν κοστίσει πολιτικά στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, η απομάκρυνσή του πρέπει να είναι άμεση και να συνοδεύεται με την αλλαγή στάσης προς το Μνημόνιο. Βέβαια όλες αυτές οι διαρροές γίνονται με φόντο τις δημοτικές εκλογές. Άλλω­στε η ηγεσία της κυβέρνησης έχει δείξει ότι δεν προβληματίζεται από την κατά­σταση της πραγματικής οικονομίας και έχει στόχο να φέρει ένα δεύτερο Μνημό­νιο, το οποίο με κάποιον τρόπο θα εξαρ­γυρώσει με νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές. Τώρα πώς θα γίνει αυτό; Άγνωσται αι βουλαί του... Ντομινίκ!
Το Ποντικι

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΣΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 29χρονος αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής νοσηλεύεται στο 401 έχοντας χάσει την όραση και την ομιλία του

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5oA26HlLT9scwk30GVySxiyNHsRA_YdEu7BXju2WJYsgoY-8zLomoShYgJSVOVm1ESKeyAtFdTmKye7Wk2obCRQurBUKsVQP9TjPAv1a9LhwZOee2UdZR7vxrBFQx_dI1I6-8yxQvL-Q/s320/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82.jpgΜετά από σοβαρό τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος...
 
Αβοήθητη η οικογένεια του άτυχου αστυνομικού
 
Αγνοούσε το περιστατικό ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ!

Πέρασαν δύο μήνες από την ημέρα που ο 29χρονος αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία... 
Μετά από ένα μήνα στην εντατική, μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Πέρα από την οικογένειά του και τους συναδέλφους του, κανείς άλλος δεν έχει ενδιαφερθεί για την εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση της υγείας του.

Εχοντας χάσει την όραση και την ομιλία του και με τα επιληπτικά σοκ να διαδέχονται το ένα το άλλο, ο 29χρονος δεν έχει πολλές ελπίδες να επανέλθει όσο νοσηλεύεται στο 401. Οι γιατροί το γνωρίζουν και έχουν συστήσει από την πρώτη στιγμή στην οικογένειά του να τον μεταφέρει άμεσα σε Κέντρο Αποκατάστασης αλλά η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν το επιτρέπει.

Ακόμα και ο μισθός του 29χρονου μειώθηκε αυτομάτως κατά 300 περίπου ευρώ... γιατί δε μπορεί να δουλέψει, οπότε κόβονται τα πενθήμερα και τα νυχτερινά. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως, το Ταμείο Αρωγής της Αστυνομίας προσφέρει ένα ποσό μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Στην περίπτωση όμως, του 29χρονου, η θεραπεία δεν μπορεί να αρχίσει καθώς οι φυσικοθεραπείες και η ιατρική φροντίδα που χρειάζεται για να εμφανιστούν (αν εμφανιστούν) σημάδια βελτίωσης, απαιτούν πολλά χρήματα.

Την ίδια ώρα, μόνο η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής έχει προσφέρει μέχρι στιγμής σημαντική βοήθεια. Τα περιορισμένα οικονομικά της, όμως, δεν της επιτρέπουν να συνεχίσει τη προκειμένου να μεταφερθεί ο νεαρός στο Κέντρο Αποκατάστασης.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που αγνοούσε μέχρι πριν λίγες μέρες το περιστατικό, δεν έχει ευαισθητοποιηθεί ενώ και η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παραμένει παγερά αδιάφορη.
Ναι, έτσι αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος τους αστυνομικούς που σακατεύονται την ώρα του καθήκοντος. Σαν αναλώσιμα υλικά...
24ωρο

Οι πράσινες μπίζνες με φόντο το Αιγαίο

thumb

Εάν το Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, που πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο στη Βουλιαγμένη, ήταν τραγούδι, οι στίχοι θα ήταν κάπως έτσι… «Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη, είναι η μπίζνα ζεστή, κάπου υπάρχει ένα φάντ αραγμένο, ίσως το βρούμε μαζί»…
Και θα μας βοηθήσουν να το βρούμε «γνωστές φυσιογνωμίες», που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για το καλό του περιβάλλοντος και το δικό μας.
Γιατί τις δυνάμεις τους έχουν ενώσει για να μας κατευθύνουν, να μας συμβουλεύσουν και να σχεδιάσουν την «πράσινη» επιχειρηματική πολιτική της επόμενης μέρας, ο αδερφός του Έλληνα πρωθυπουργού Αντρίκος, η κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ Ιπέκ, ο Ελληνοαμερικάνος σύζυγος της Ελληνοαμερικανίδας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ουγγαρία Ελένης Τσακοπούλου, κορυφαίοι επιστήμονες επικεφαλής εταιρειών επενδύσεων, και στο βάθος ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον!
Κι αυτό γιατί το διεθνές συνέδριο με την υψηλή διεθνή πολιτική εκπροσώπηση, με την πολύ υψηλή επιστημονική εκπροσώπηση αλλά και με την πολύ υψηλή επιχειρηματική εκπροσώπηση είναι επί της ουσίας το απόλυτο πεδίο δράσης για τις πράσινες μπίζνες του άμεσου μέλλοντος, μπίζνες που δρομολογούνται πλέον με άλλα, εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά, αφού οι «εργολάβοι» του παρελθόντος χαλάνε την πιάτσα.
Οι σύγχρονες μπίζνες γίνονται με ηχηρά ονόματα, που διαθέτουν πλήθος PhD, είναι clean face και κυρίως δραστηριοποιούνται είτε σε μη κυβερνητικές οργανώσεις είτε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
Το διεθνές συνέδριο είναι ένα πρόγραμμα που «τρέχει» το Ινστιτούτο του αδερφού του πρωθυπουργού, καθηγητή Αντρίκου Παπανδρέου. Πρόκειται για το Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4cense) ενώ συνδιοργανωτές είναι η C&C που εξειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, του Κυριάκου Γριβέα (επιχειρηματία γνωστού για τις διασυνδέσεις του στη Ν.Δ.), οι «Financial Times» και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Το συνέδριο έχει δυο σκέλη, το πολιτικό και το επιχειρηματικό, το οποίο πραγματοποιείται το Σάββατο μέσω του Επενδυτικού Φόρουμ «Mediterranean Green Development Investors Forum», όπου και θα στηθούν οι βάσεις για τα «πράσινα» ντιλ της επόμενης δεκαετίας.
Είναι ενδεικτικό ότι από τους ίδιους τους διοργανωτές, το Επενδυτικό Φόρουμ παρουσιάζεται ως ένα «συναρπαστικό event δικτύωσης που θα εξετάσει τις ευκαιρίες για επενδύσεις σε περιβαλλοντικά έργα και θα αναδείξει τις δυνατότητες κερδών για τους επενδυτές».
Τι είναι το i4cense
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, το i4cense είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που στόχο έχει την ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων, ώστε να καταστεί δυνατή η προώθηση πρωτοβουλιών για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια της Μεσογείου.
Το Ινστιτούτο καθοδηγείται από κορυφαίους επιστήμονες ευρείας αναγνώρισης τόσο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής όσο και για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη μετάβαση στις λεγόμενες οικονομίες χαμηλού άνθρακα.
Η αποστολή του i4cense είναι να φέρνει κυβερνήσεις, φορείς λήψης αποφάσεων, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς σε ουσιαστικό διάλογο με στόχο την ανάπτυξη κοινών πολιτικών και προγραμμάτων. Ο ίδιος ο πρόεδρός του, καθηγητής Ανδρέας Α. Παπανδρέου, απαντώντας στην «Ελευθεροτυπία» στις 21.3.2010 είχε δηλώσει όσον αφορά τους πόρους του Ινστιτούτου: «Οι δραστηριότητες του i4cense είναι διεθνείς. Η μέχρι τώρα διεθνής συμμετοχή των επιστημόνων και ειδικών στον χώρο καθώς και των συνεργατών είναι εθελοντική. Πέραν της εθελοντικής προσφοράς, οι επιπλέον πόροι καθορίζονται από τον όγκο και το είδος των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και προκύπτουν από τη συνεργασία με άλλους διεθνείς επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς».
Ποιος διοικεί το i4cense
Ο καθηγητής Ανδρέας Α. Παπανδρέου ως ιδρυτής και πρόεδρος έχει ασφαλώς τον πρώτο ρόλο, ενώ άμεσοι συνεργάτες του είναι τα επτά μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, το i4cense καθοδηγείται από μια Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από διεθνούς φήμης ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, ο ρόλος των οποίων είναι να καθοδηγούν το Ινστιτούτο με την παγκόσμια εμπειρία τους και την επιστημονική τους γνώση. Στο ενημερωτικό σημείωμα δεν αναφέρεται, όμως, ότι μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι επί της ουσίας και μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες.
Μια μικρή έρευνα που κάναμε για την «ταυτότητα» των 7 μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής, απέβη εξαιρετικά αποκαλυπτική, γιατί στον «μπαξέ» ανθίζουν όλα τα «λουλούδια».
Οι 7 «κλειδοκράτορες»
1 Ιπέκ Νουρ Τζεμ Τάχα
Ω, ναι! Είναι η κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και φίλου του Γιώργου Παπανδρέου Ισμαήλ Τζεμ. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει το ζεϊμπέκικο που είχαν χορέψει ως υπουργοί Εξωτερικών, στο όνομα της ελληνοτουρκικής φιλίας βεβαίως- βεβαίως.
Η κόρη του Τζεμ, ο γάμος της οποίας με τον Ιρακινό επιχειρηματία Shwan Taha έχει μείνει αξέχαστος στο κορυφαίο ξενοδοχείο της γείτονος, το «Τζιραχάν Πάλας», είναι επιχειρηματίας, δημοσιογράφος και δραστήριο μέλος διάφορων μη κυβερνητικών και μη κερδοσκοπικών – ασφαλώς – οργανώσεων.
Η Ιπέκ τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως παραγωγός και παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής «Global Leaders» σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα τούρκικα τηλεοπτικά δίκτυα, το NTV.
Παράλληλα, από το 2007 και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του i4cense έχει ιδρύσει και διευθύνει την εταιρεία Melak Investments, η οποία ειδικεύεται στην παροχή στρατηγικών συμβουλών σε επενδυτικούς ομίλους και εταιρείες που επιθυμούν να επενδύσουν στην Τουρκία.
2 Χοσέ Μαρία Φιγκουέρες, IJ Partners
Πρόκειται για τον τέως πρόεδρο της Κόστα Ρίκα (1994-1998), ο οποίος τώρα είναι από τους βασικούς εταίρους - μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της IJ Partners, εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων που ιδρύθηκε το 2009 στη Γενεύη.
Το άκρως ενδιαφέρον με την IJ Partners είναι ότι επικεφαλής του fund είναι ο Θεόδωρος Μαργέλλος, ο οποίος στο εξαιρετικά λιτό βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του fund αναφέρει «ότι είχε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα ως έμπορος προϊόντων και επιχειρηματίας στον τομέα των γεωργικών επιχειρήσεων». Επισημαίνεται ότι επιχειρηματίας με το όνομα Θεόδωρος Μαργέλλος είχε εμπλακεί στη δεκαετία του ’90 με την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο επιτήδειοι «βάφτιζαν» ελληνικό και καρπώνονταν επιδοτήσεις εκατομμυρίων δραχμών.
Στη Συμβουλευτική Επιτροπή της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων βρίσκεται πλέον, μετά την παραίτησή της από τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, και η Μιράντα Ξαφά.
3 Μάρκος Κουναλάκης
Πολύ γνωστός Ελληνοαμερικάνος δημοσιογράφος και επιχειρηματίας, παντρεμένος με την κόρη του ζάμπλουτου Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Άγγελου Τσακόπουλου.
Η σύζυγος του Μάρκου Κουναλάκη Ελένη Τσακοπούλου ανέλαβε πριν από λίγο καιρό πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουγγαρία. Πριν αναλάβει την άκρως σημαντική αυτή θέση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το ζεύγος Τσακοπούλου - Κουναλάκη διηύθυνε την εταιρεία της οικογένειας AΚΤ Development, που θεωρείται κολοσσός στον τομέα των κατασκευών και του real estate.
Ο Μάρκος Κουναλάκης είναι επίσης εκδότης του «Washington Monthly», που θεωρείται από τα πιο έγκυρα πολιτικά περιοδικά των ΗΠΑ.
Τόσο η οικογένεια Τσακοπούλου όσο και η οικογένεια Κουναλάκη διατηρούν άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Άγγελος Τσακόπουλος δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ για τη δημιουργία της έδρας Ελληνικών Σπουδών «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».
Ο πατριάρχης της οικογένειας Κουναλάκη κατάγεται από το ίδιο χωριό της Κρήτης με τον Μητσοτάκη και διατήρησαν επαφή ακόμα και όταν η οικογένεια Κουναλάκη μετανάστευσε στις ΗΠΑ, ενώ η Ελένη Τσακοπούλου σπούδασε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στάνφορντ. Δεν είναι, επίσης, τυχαίο ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ως δήμαρχος Αθηναίων έδωσε το κλειδί της πόλης στον πατριάρχη της οικογένειας Άγγελο Τσακόπουλο.
Ο ίδιος ο Μάρκος Κουναλάκης δηλώνει ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία, όπως έχει πει παλιότερα σε συνέντευξή του, έχουν την ίδια αίσθηση του χιούμορ.
4 Σάιμον Ρέντι, C40 Cities
Ο Σάιμον Ρέντι είναι εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας ενάντια στην κλιματική αλλαγή C40 Cities. Πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν 40 μεγάλες πόλεις του κόσμου, ανάμεσά τους και η Αθήνα, αφού πριν από 2 χρόνια υπέγραψε τη σχετική συμφωνία ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Η C40 έχει συνάψει συνεργασία με το Ίδρυμα του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, το Clinton Climate Initiative, με στόχο την ανάπτυξη και υλοποίηση από κοινού έργων και δράσεων με σκοπό τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Επισημαίνεται ότι το Clinton Climate Initiative είναι παρακλάδι της κεντρικής ομπρέλας του Ιδρύματος Clinton Global Initiative, στο ετήσιο φόρουμ του οποίου πριν από λίγες ημέρες παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου, που διαρρέει ότι «ξηλώθηκε» κανονικά για να ενισχύσει το όραμα του mister president.
Σε απλά ελληνικά το Ίδρυμα Κλίντον είναι ένας παγκόσμιος «μεσίτης», αφού η βασική στρατηγική του είναι να οικοδομεί συνεργασίες μεταξύ κυβερνήσεων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και επιχειρήσεων για τη μετάδοση τεχνογνωσίας αλλά και την προώθηση προγραμμάτων για αστικές αναπλάσεις με στόχο τη μείωση των εκπομπών του άνθρακα, την ανάπτυξη των ΑΠΕ, τη διαχείριση των αποβλήτων, τις μεταφορές, τη δασική πολιτική και ό,τι άλλο σχετίζεται με τους τομείς της πράσινης ανάπτυξης.
5 Νικ Μάμπεϊ, E3G
Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής E3G, η οποία εμφανίζεται ως ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Διαβάζοντας με μεγαλύτερη προσοχή το προφίλ του οργανισμού, διαπιστώνει κανείς ότι σε άλλο σημείο η E3G εμφανίζεται ως ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, κατοχυρωμένη ως εταιρεία στην Αγγλία και την Ουαλία. Όπως επισημαίνεται, η E3G χρηματοδοτείται από ιδρύματα, κρατικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις και μέχρι σήμερα έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατικούς φορείς και άλλους φορείς της Βρετανίας, όπως το βρετανικό υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, το βρετανικό υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης, το Ίδρυμα Fairbairn Esmee, το ιταλικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Επικράτειας, το Ίδρυμα της Shell και την περιβαλλοντική οργάνωση WWF.
6 Τζόζεφ Στάνισλοου, Deloitte LLP
Ο δρ Τζόζεφ Στάνισλοου είναι ανεξάρτητος σύμβουλος στον τομέα της ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης για την πολυεθνική Deloitte LLP. Είναι, επίσης, ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας JAStanislaw Group LLC, που ειδικεύεται στη στρατηγική σκέψη και τις επενδύσεις στην ενέργεια και την τεχνολογία, καθώς και συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cambridge Energy Research Associates (CERA).
Ως κορυφαίος παγκοσμίως παράγοντας, με εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στον κλάδο της ενέργειας, ο δρ Στάνισλοου συμβουλεύει και σχεδιάζει τη στρατηγική πολιτική των μεγαλύτερων εταιρειών ενέργειας των ΗΠΑ και όχι μόνο.
7 Δημήτρης Ζενγκέλης, Cisco
Ο ελληνικής καταγωγής οικονομολόγος Δημήτρης Ζενγκέλης είναι μέλος της βρετανικής ομάδας που διαμόρφωσε την περίφημη έκθεση Στερν για τα οικονομικά του κλίματος, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε ανώτερος οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας κολοσσού Cisco.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Τέταρτος ο Αλαβάνος με 8,7%

Δείτε τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποκαλύπτει τα μαγειρέματα των δημοσκόπων και δίνει στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ποσοστό 8,7%, την ώρα που τα άλλα γκάλοπ την έχουν κοντά στο 3%ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ CITY PRESS
Υπό την επίβλεψη του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά,
Τηλεφωνική έρευνα, (14-21.10.2010), 1788 άτομα, τυπικό σφάλμα 2,32%
Ερώτηση: Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε Δημοτικές Εκλογές, ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους Περιφερειάρχες θα ψηφίζατε;ΔΗΜΑΡΑΣ 20,8%
ΚΙΚΙΛΙΑΣ 12,9%
ΣΓΟΥΡΟΣ 12,5%
ΑΛΑΒΑΝΟΣ 8,7%
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6,8%
ΠΑΦΙΛΗΣ 5,7%
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 5,5%
ΨΑΡΙΑΝΟΣ 3,0%
ΔΙΑΚΟΣ 0,9%
ΚΑΝΕΝΑΣ 23,3%Για την ίδια εβδομάδα ο Ελεύθερος Τύπος (MRB) δίνει στον Αλέκο Αλαβάνο 2,9%, το Έθνος (Marc) 3,4%, το Mega (GPO) 2,8% και το TVXS (VPRC) 3,3%.

Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ ΤΗΝ "ΚΑΡΠΑΖΙΑ" Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!!...Εργατοπατέρες-γλάστρες στο σόου Παπανδρέου


Χωρίς ίχνος τσίπας ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ πήγε στο μέγαρο Μαξίμου, για να παίξει το ρόλο της γλάστρας στη φιέστα που έστησε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης.
Εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας έταξε ο Παπανδρέου, μέσω επιδοτήσεων στους καπιταλιστές και ο Παναγόπουλος έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίηση του: «Εμείς κάθε μετρό, κάθε ενεργητική πολιτική, κάθε πρόγραμμα που ανακουφίζει τους ανέργους και διατηρεί θέσεις εργασίας εκ των πραγμάτων την υποστηρίζουμε».

Ξέρει πολύ καλά ο ξεσκολισμένος εργατοπατέρας ότι αυτά τα προγράμματα -πέρα από τον ίδιο το χαρακτήρα τους- είναι φούμαρα, γιατί οι θέσεις εργασίας για τις οποίες θα σπεύσουν να επιδοτηθούν οι καπιταλιστές θα είναι κατά πολύ λιγότερες απ' αυτές που ανακοινώνει η κυβέρνηση. Ξέρει επίσης πολύ καλά, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνονται τέτοια προγράμματα, ότι αυτά ποτέ δεν αύξησαν την απασχόληση, ούτε συγκράτησαν την αύξηση της ανεργίας. Οπως επίσης ξέρει πολύ καλά, ότι οι καπιταλιστές παίρνουν το παραδάκι και απλά ανακυκλώνουν τους ανέργους, γιατί  κανένας έλεγχος δεν τους ασκείται.

Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για μέτρα δημιουργίας θέσεων εργασίας, όταν το ίδιο το προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας στο 14,5% το 2011 και στο 15% το 2012;
Αντί να ψάχνουν λεφτά για την επιδότηση όλων αυτών των νέων ανέργων, δίνουν λεφτά στους καπιταλιστές για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, με την πλήρη συναίνεση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Παπανδρεϊκότερος του Παπανδρέου ο Παναγόπουλος, δεν αρκέστηκε μόνο στη δήλωση που παραθέσαμε παραπάνω. Εκανε ένα βήμα παραπέρα. Εθεσαν στον πρωθυπουργό -είπε- «και άλλα ζητήματα που αφορούν στην υπεράσπιση των ανέργων» και είχαν «μια πρώτη θετική ανταπόκριση» στο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανέργων σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
«Εδωσε μάλιστα σχετική εντολή στην υπουργό», είπε με έμφαση στις δηλώσεις του. Είναι κι αυτή σαν την «εντολή» που έδωσε στον Παπακωνσταντίνου ^ από το βήμα της ΔΕΘ να φροντίσει να πάρουν κάτι οι συνταξιούχοι.

Ξέρετε πώς απαντά σήμερα ο Παπακωνσταντίνου; «Οταν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός».
Υπάρχει βέβαια και το σχέδιο Κατσέλη για ανάθεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, έναντι 3,5-5 ευρώ το μήνα! Δεν το άκουσε άραγε ο Παναγόπουλος; Ασφαλώς και το άκουσε, έκανε όμως πως δεν κατάλαβε. Οπως «ξέχασε» να αναφερθεί στην πρόβλεψη του Μνηυόνιου για περικοπή του κονδυλίου για την επιδότηση των ανέργων κατά 500 εκατ. ευρώ το 2012!

Πηγή: Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ 
ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΤΩΝ "ΑΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ" ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ : 
Ο Γιώργος φροντίζει τους ανέργους!

Η διπλωματία του ‘Λιγότερα στρέμματα γης για να κοιμάμαι ήσυχος’ … ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΤΟΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΩΣ JEFREY ...ΚΑΙ ΑΡΑ ΓΟΥΔΙ ΤΩΡΑ!!!

Η διπλωματία του ‘Λιγότερα στρέμματα γης για να κοιμάμαι ήσυχος’ …

Όταν πριν δύο χρόνια αποκαλύφθηκε το περίφημο «Λιγότερα στρέμματα (εθνικής) γης για να κοιμάμαι ήσυχος»… του κ. Παπανδρέου στην συνέντευξη του Καναδά, πολλοί – εντός , εκτός και επί ταυτά – θέλησαν ,με διαφόρους τρόπους, να  κρεμάσουν στην αποκάλυψη  την ταμπέλα … «ad absurdum» .
Η απάντηση μου -τότε- είναι γνωστή: «Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις». Με την επισήμανση ότι: «Προσοχή όμως: οι μέρες στο ημερολόγιο είναι πιο κοντά απ΄ ό,τι φαίνεται»!
Πριν αρκετούς μήνες επίσης είχα επισημάνει με άρθρο μου ότι: «Η χρεοκοπία της χώρας δεν είναι το κατώτερο στάδιο, όπως θέλει να λέει ο πρωθυπουργός. Το κατώτερο στάδιο  έχει … διαφορετικό ‘άρωμα’ και δεν σχετίζεται μόνο με την οικονομία της πατρίδας μας».
Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνομιλίες εφ’ όλης της ύλης με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο. Ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά το πέρας των συζητήσεων ότι μπήκαν στο τραπέζι όλα τα θέματα, διμερή, περιφερειακά και ευρωπαϊκά. Σχολιάζοντας μάλιστα  δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου περί συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα μέχρι το τέλος του έτους, διευκρίνισε ότι -απλά- …. δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα (!).
Υπενθυμίζω εδώ και τονίζω την διαφαινόμενη αντίφαση μεταξύ των χθεσινών δηλώσεων του κ. Παπανδρέου και στις πάγιων θέσεων της χώρας μας για το θέμα της υφαλοκριπίδας. Η Ελλάδα , όπως αναφέρει επίσημα και το Υπουργείο Εξωτερικών εδώ και χρόνια, θεωρεί την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ως τη μόνη διαφορά, και πάντως νομικής φύσεως, μεταξύ των δύο χωρών και συνεπώς προκρίνει τη δικαστική διευθέτησή της.
Αντιθέτως, η Τουρκία θέτει το ζήτημα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καθίσταται σαφές ότι οι διεκδικήσεις της υπερβαίνουν κατά πολύ τα δικαιώματά της τα οποία απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Ουσιαστικά, η Τουρκία αποβλέπει στην απόκτηση δικαιωμάτων υφαλοκρηπίδας δυτικά των ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και κατά συνέπεια στον εγκλωβισμό αυτών σε μία ζώνη τουρκικής δικαιοδοσίας. Το γεγονός ότι η τουρκική άποψη δεν βασίζεται σε κανένα κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, αποκαλύπτει την επιδίωξη της Τουρκίας να αναγάγει μια διαφορά νομικής φύσεως, σε …πολιτική.
Αυτά τα περί συμφωνίας και χρονοδιαγράμματος λοιπόν των δηλώσεων του κ. Παπανδρέου παραπέμπουν όχι σε νομική λύση , αλλά σε πολιτική. Και ο νοών νοείτω!
Ερωτηθείς δε  ο κ. Παπανδρέου για τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, απέφυγε να απαντήσει ευθέως και περιορίστηκε στο  … «ας δούμε τι θα κάνουν οι Τούρκοι στην πράξη» . Στην ίδια οδό  κινήθηκε-αυτή της αποφυγής απάντησης -    και για όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα περί μυστικών διαπραγματεύσεων, περιοριζόμενος στο … «η Ελλάδα διεξάγει τις επαφές στο πλαίσιο των αρχών του διεθνούς δικαίου και της προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».
Ερωτήσεις λοιπόν προς τον κ. Παπανδρέου: Γιατί κύριε πρωθυπουργέ ξαφνικά μειώθηκε δραματικά η αναλογία των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που πετάνε καθημερινώς στο Αιγαίο από τις αρχές του 2010;
Γιατί για κάθε 40 τούρκικα αεροσκάφη  στο Αιγαίο απογειώνονται για να τα αναχαιτίσουν …. 4 ελληνικά αεροσκάφη;
Γιατί κύριε πρωθυπουργέ τα  ελληνικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αποφεύγουν το 2010 να προσεγγίσουν τα τουρκικά;
Με ποίου εντολές οι αεροπόροι μας έχουν αφήσει εντελώς απροστάτευτο το Αιγαίο; Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι κύριε πρωθυπουργέ. Το 2009 ( σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) είχαμε 1.678 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από Τούρκικα Αεροσκάφη. Μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη 2010 ( που έχουμε στοιχεία) οι παραβιάσεις ήταν σχετικά ανάλογες με αυτές του 2009. Διέφεραν μόνο στο ότι υπήρξε φέτος μια ποσοστιαία άνοδος στον αριθμό των οπλισμένων τούρκικων σχηματισμών που παραβίαζαν τον ΕΕΧ.
Γιατί λοιπόν κύριε πρωθυπουργέ ενώ το 2009 υπήρξαν 237 εμπλοκές των ελληνικών αεροσκαφών στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το Αιγαίο , εφέτος μέχρι τον Σεπτέμβρη υπήρξαν …μόλις 14 (δεκατέσσερις) εμπλοκές για ανάλογες του 2009 παραβιάσεις του ΕΕΧ;
Γιατί κύριε Παπανδρέου αφήνετε την Άγκυρα να μετατρέπει τον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου σε τουρκική κυριαρχία και να «ελέγχει» όποιον κινείται γύρω από αυτήν την «τουρκική κυριαρχία»;
Γιατί επιτρέπετε στην Τουρκία να καταργεί εν ψυχρώ στην πράξη το FIR Αθηνών και να ελέγχει μόνη της την εναέρια κυκλοφορία, αρμοδιότητα που έχει αποδοθεί διεθνώς στην Ελλάδα από τον ICAO;
Γιατί κύριε Παπανδρέου  «επιτρέπετε» στην Τουρκία να «ελέγχει» τις ελληνικές πτήσεις ανατολικά του 25ου μεσημβρινού στο Αιγαίο;
Με άλλα λόγια, βάσει ποιας λογικής κ. Παπανδρέου πέραν της «Λιγότερα στρέμματα (εθνικής) γης για να κοιμάμαι ήσυχος»,  αφήνετε την Τουρκία να βάζει γερά τις βάσεις ώστε να καταστεί στο μέλλον αδύνατη η πρόσβαση στα ελληνικά νησιά ανατολικά του 25ου μεσημβρινού; (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των τουρκικών ασκήσεων, οι οποίες όμως εκτελούνται σε ….μόνιμη ετήσια βάση)
Αφήστε κ. πρωθυπουργέ τα άπλυτα και ανέξοδα περί «προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας» και δώστε απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα.
Οι … 14 εμπλοκές στις 955 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου αποτελούν αρνητικό  Ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ ….. «προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων μιας χώρας»!
Bookmark It

Ο Ψωμιάδης γίνεται ρόμπα LIVE στo debate στην ΕΡΤ3!! Παρουσιάζει περσινό περιοδικό ως Έρευνα!!

«Έχω εδώ και στοιχεία!! ..Έχω και μία έρευνα!!»




Δείτε το Βίντεο



Τον ξεσκίζει ο Μπόλαρης..
SYNEFO

Τη διάλυση του ΔΝΤ επιδιώκει ο πρόεδρος της Τσεχίας!

Ο τσέχος πρόεδρος Βάκλαβ Κλάους, πρώην φιλελεύθερος οικονομολόγος, εξαπέλυσε προχθές από την Πράγα σοβαρές επικρίσεις κατά του ΔΝΤ, το οποίο κατά δήλωσή του θα επιθυμούσε «να διαλύσει, ή να ανασυγκροτήσει εκ βάθρων».«Είμαι πεπεισμένος πως το ΔΝΤ θα πρέπει να διαλυθεί, ή να ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων, το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Κλάους, διαπρύσιος αντίπαλος της οικονομικής επιτήρησης.

«Ελπίζω να μου επιτρέψετε να πω κάτι επικριτικό και πολιτικός ανορθόδοξο: θεωρώ το ΔΝΤ ως ένα βάρβαρο απομεινάρι της κεϋνσιανής εποχής και του καθεστώτος της σταθερής ισοτιμίας», τόνισε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο τσέχος πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον Κλάους, το ΔΝΤ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των μέτρων που θέτει σε εφαρμογή. «Εάν εξακριβωθεί πως οι προτάσεις, ή οι πρωτοβουλίες του, είναι σφαλερές, κάτι που εύκολα μπορεί να συμβεί, ποιος θα είναι υπεύθυνος. Σαφώς όχι το ΔΝΤ», πρόσθεσε.
Γνωστός για τα ευρωσκεπτικιστικά του αισθήματα ο Κλάους δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και κατά του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.
«Η θέσπιση ενός ενιαίου νομίσματος και μίας ενιαίας ισοτιμίας για 16 οικονομίας, που διαφέρουν σε πολλά επίπεδα, δεν ήταν μία λελογισμένη λύση», τόνισε ο Κλάους, για τον οποίον το ευρό «μπορεί μεν να ξεπεράσει την παρούσα οξεία κρίση του», αλλά η «μακροπρόθεσμη κρίση του μέλλει να συνεχισθεί».
«Πρόκειται να πληρώσουμε ένα πολύ υψηλό τίμημα για τη συνέχεια αυτής της εμπειρίας. Εμείς, που ζούμε στην Ευρώπη, είμαστε καταδικασμένοι, όπως και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να ζούμε σε μία εποχή καχεκτικής οικονομικής ανάπτυξης, εάν όχι μίας τελμάτωσης», τόνισε εμφατικά ο Κλάους.

Πηγή

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

Ο μεγάλος αδερφός έφτασε: Αποτάχθηκε από την Αστυνομία επειδή αρνήθηκε να παραλάβει την "κάρτα του πολίτη"



Δυστυχώς οι πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις έχουν επαληθευθεί:

Βήμα 1ο:

Μέσα σε λίγους μόνον μήνες επιβλήθηκε η υποχρεωτική χρήση του ΑΜΚΑ.
Πλέον ο πολίτης που αρνείται να παραλάβει τον ΑΜΚΑ στερείται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Επιπλέον, ζητείται από τους Δημοσίους Υπαλλήλους να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ στην Υπηρεσία τους.
Ο πολίτης που αρνείται να παραλάβει τον ΑΜΚΑ κινδυνεύει πλέον με αποκλεισμό από την υγεία, τη σύνταξη, τη μισθοδοσία, την ίδια του τη ζωή.


Βήμα 2ο:

Στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την "Κάρτα του Πολίτη" με το πρόσχημα ότι με αυτήν δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώνουμε αποδείξεις αφού στην "κάρτα" αυτή θα καταγράφονται όλες οι αγορές μας .

Προσέξτε σχέδιο:
Αρχικά μας ζήτησαν να κρατάμε όλες τις αποδείξεις για να τις υποβάλλουμε στην εφορία στο τέλος του οικονομικού έτους-για να πατάξουν δήθεν την φοροδιαφυγή.
Τώρα μας λένε ότι "για να μην χρειάζεται να παίρνουμε τις αποδείξεις" θα μας δώσουν μία "κάρτα" στην οποία θα καταγράφονται τα ΠΑΝΤΑ.
Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι ο κάθε μηχανισμός εξουσίας θα μπορεί μέσα από την κάρτα να δει τις αγοραστικές, τις κοινωνικές αλλά και τις θρησκευτικές συνήθειες κάθε πολίτη (πχ από τα προϊόντα που αγοράζει σε περιόδους νηστείας).
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ είναι πλέον ΕΔΩ 



Δεν χρειάζεται επίσης να πούμε πως το επόμενο βήμα είναι η εμφύτευση της κάρτας στον άνθρωπο (στο μέτωπο ή στο χέρι όπως γράφει χαρακτηριστικά στην 'Αποκάλυψη') με το πρόσχημα αυτή τη φορά ότι έτσι δεν θα κινδυνεύεις να σου κλέψουν ή να χάσεις την κάρτα σου.
Το "χάραγμα" της Αποκάλυψης -οι περιγραφές της έμοιαζαν φανταστικές πριν μόλις μερικά χρόνια- φαίνεται να μην αργεί.



Βήμα 3ο:
Ξεκίνησαν να εφοδιάζουν τους αστυνομικούς με την "κάρτα του πολίτη".
Όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί , ο αρχιφύλακας Δημήτρης Ανδρεάκος, ο οποίος εγγράφως εξήγησε ότι για θρησκευτικούς λόγους αρνείται να παραλάβει την "κάρτα του πολίτη" αρνούμενος να μετατραπεί από πρόσωπο σε αριθμό, ΑΠΟΠΕΜΦΘΗΚΕ την Παρασκευή 15/10/2010 από την Αστυνομία.
Μάλιστα ο αστυνομικός αυτός είναι έγγαμος, με 2 παιδιά και έχει υπηρετήσει 19 έτη έχοντας έναν άμεμπτο Υπηρεσιακό φάκελο και αποπέμφθηκε χωρίς καν να πάρει αποζημίωση.
Πλέον τα παιδιά του στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και ο ίδιος στερείται την εργασία, την ασφάλιση και τη σύνταξή του.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του δικηγόρου του:

Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε κ εδώ:
http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2531:----666-&catid=6:-&Itemid=3

Εντύπωση προξενεί το ότι δεν έχουμε ακούσει μέχρι τώρα την παραμικρή αντίδραση από τα κόμματα της αριστεράς.
Συναισθανόμενοι τη σοβαρότητα των περιστάσεων ως Ιστολόγιο Αντιπαρακμή:

Καλούμε
την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να αντιδράσει ΑΜΕΣΑ στην νέα αυτή πρόκληση.


Καλούμε
τον πιστό λαό της Ελλάδας, τον λαό που δεν ανέχθηκε κανέναν κατακτητή
τον λαό που οι πρόγονοι του πλημμύρισαν με τα ονόματά τους και με το αίμα τους τα μαρτυρολόγια της Εκκλησίας μας
να δημοσιοποιήσει ΠΑΝΤΟΥ την είδηση και να ξεκινήσει αγωνιστικά διαμαρτυρίες.


Υπογράφουμε
και εκφράζουμε προς την Ιεραρχία και την Πολιτεία τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις μας όπως διατυπώθηκαν στην επιστολή του Π. Σαράντη Σαράντου (βλέπε ΕΔΩ)
καθώς και στο κείμενο της Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης (βλέπε εδώ),
Μπορείτε να υπογράψετε http://www.orthros.org/Greek/Eidiseis/E_Arnoumai2.php



Επίσης,
από το φιλικό Ιστολόγιο klassikoperiptosi βρήκαμε φόρμα την οποία μπορεί να καταθέσει ο καθένας μας στην Υπηρεσία του.
Οι ομαδικές αντιδράσεις ελπίζουμε να ταρακουνήσουν τους ιθύνοντες (που τώρα μας χαμογελούν και εκλιπαρούν την ψήφο μας για μία ακόμη φορά).

Στο κείμενο ενδεικτικά αναφέρεται:

ΕΠΕΙΔΗ κατ’ άρθρο 153 Ν. 3655/2008 περί ΑΜΚΑ ορίζεται ότι από την ημερομηνία ενάρξεως ισχύος του Ν. 3655/2008 «…ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλισθεί ή να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των ως άνω αντιστοίχων παραστατικών».

ΕΠΕΙΔΗ τυγχάνω ησφαλισμένος ως (...) στο Ταμείο (...) και προτίθεμαι να απαιτήσω συν τη παρόδω του προβλεπομένου χρόνου να συνταξιοδοτηθώ δικαιούμενος των κυρίων και επικουρικών συντάξεων του εν λόγω Ταμείου, καθώς και των Ταμείων (...) στα οποία έχω καταβάλει τας νομίμους εισφοράς.

ΕΠΕΙΔΗ ακόμη κατ’ άρθρο 22 Σ. «1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού».

ΕΠΕΙΔΗ κατ’ άρθρο 22 παρ. 5 Σ. «Το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει».

ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Να πιστοποιήσητε εγγράφως προς εμέ και τις ανωτέρω υπηρεσίες εντός της υπό του Νόμου οριζομένης προθεσμίας ότι δικαιούμαι άνευ της χρήσεως του ΑΜΚΑ να συνταξιοδοτηθώ συν τω χρόνω και να εξυπηρετούμαι εν τω μεταξύ από όλες τις υπηρεσίες του Κράτους και δη των ανωτέρω ασφαλιστικών ταμείων και να απολαμβάνω πάντων των ανωτέρω ατομικών μου δικαιωμάτων εργασίας, δικαστικής προστασίας, κοινωνικής ασφαλίσεως, ιατρικής, υγειονομικής και φαρμακευτικής περιθάλψεως ως ασφαλισμένος στα ανωτέρω ταμεία, άνευ ΑΜΚΑ, αναγνωριζομένης άμα ρητώς της απολύτου αντισυνταγματικότητος της διατάξεως του άρθρου 153 Ν. 3655/2008.


Το πλήρες κείμενο εδώ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/10/blog-post_4148.html#more
antiparakmi